Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 19:22   #271
Parvati
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość
Berlinianka ja je sprzaedałam bo nie zamierzam wracac juz do tego rozmiaru. ZostawiŁam sobie 2 pary spodni na terapię wstrzasową
A gdzie sprzedajesz ciuszki? Na allegro?

EDIT:
Elianka w którym Lidlu byłaś? Piasta czy Dziesięciny? Jak z asortymentem linessowym- duży wybór?

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-18 o 19:24
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:24   #272
elianka
Zakorzenienie

dziewczyny, ale dziś mam kapcia w gębie. Pije już 5 wiadro zielonej herbaty, zeżarłam paczkę gumy do żucia, a zęby i język jak mchem obrośnięte :/
Stary 2010-01-18, 19:30   #273
Mo_Nika
szamanka

To ja się już żegnam na dzisiaj, idę do kumpeli na ploty
Trzymajcie kciuki żebym nie wypiła za dużo
Stary 2010-01-18, 19:39   #274
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
To ja się już żegnam na dzisiaj, idę do kumpeli na ploty
Trzymajcie kciuki żebym nie wypiła za dużo
Witam i jeszcze raz wszystkim dziekuje za miłe slowa .Co do tego czy ktos wie czy nie wie .U mnie w pracy szef ma w zwyczaju robic nam sniadanka w soboty wiec siła rzeczy musiałam powiedziec ze za nie dziekuje i nie bede jadła.Troche sie podmiewywali ale ogolnie jest dobra atmosfera . Raczej wszyscy trzymaja kciuki zeby mi sie udało .Jedno co dobre to jak mam warzywka i wypadaja w sobote to wszyscy sie ciesza ze jem z nimi i wtedy szef robi pyszne sałatki warzywne .Mniam .A co do rodzinki to jak ktos mnie widzi czesto to wie a dalza rodzinka jest zaskoczona wynikami i to swietnie tez motywuje.Pozdrowienia
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:15   #275
Marta 33
Rozeznanie

Berliner Girl !!

Zrobiłam Twojego omleta Ponieważ nie używam słodzika to go lekko zmodyfikowałam, a mianowice dodałam pieczarki i pomidory pokrojone w plastry .... Wyszła omletowa - pizza. Choleffffffffffcia ale pycha !!
Dzięki za przypomnienie o omlecie

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:23   #276
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
A gdzie sprzedajesz ciuszki? Na allegro?

EDIT:
Elianka w którym Lidlu byłaś? Piasta czy Dziesięciny? Jak z asortymentem linessowym- duży wybór?

Dopiero teraz zauważyłam pytanie
Byłam na Piasta. Byłam rano, koło 11, asortyment był niemal pełen, nie było tylko odtłuszczonej szynki z gazetki,ale kupiłam jakąś inną paczkowana z 3% tłuszczu.

Tak naprawdę na Dukana to niewiele z tej linessy jest. Keczup, szynka, ja kupiłam jeszcze takie deserki w proszku (budynie?), bo mąż chciał,ale nie wiem, czy będę je jadła. Mają mało wszystkiego białek, tłuszczy i węgli poniżej 3%, kalorii tez prawie wcale.

Jutro jadę jeszcze raz, bo mama nie znalazła u siebie keczupu, a mi zasmakował bardzo i chyba sobie jeszcze na zapas kupie, bo kupno keczupu bez cukru jest niemożliwe.
Stary 2010-01-18, 20:26   #277
kasiaczek1916
Przyczajenie

GG do kasiaczek1916

Heja DUNKANKI

na początku gratuluję ogroooomnych spadków- DZIEWCZYNY CIESZĘ SIĘ RAZEM Z WAMI I GRATULUJĘ

dobry nowym "dukającym"- fajnie, że trafiłyście na FORUM- osobiście dla mnie to, co piszą dziewczyny jest ogromnym wsparciem i Wam też tego życzę

a poza tym...
wpierniczam dziś warzywka aż miło

a poza tym to Wam powiem, że faktycznie jak rano zjem otręby i wypiję kawkę, to potem dłuuuugo nie jestem głodna....
w sumie najchętniej bym nie jadła kolacji, ale tak z rozsądku zjadam, bo potem rano boli mnie głowa....

wodę pochłaniam hektolitrami, poza tym herbatki i moje zbawienia-cola light

dawno tak dobrze się nie czułam- wstaję wyspana, wypoczęta i lekka

w środę się zważę (będę u kumpeli co ma wagę) będzie ok1,5 tygodnia od początku diety no i zobaczymy, co wskazówka wskaże :P

UDANEGO WIECZORU i do jutra

17.01 II faza
1,64 i 70 kg

jest 66 kg (stan na 22.02.10)

cel- rozmiar 36/38
waga 54-56...
wg doktorka 29.04.2010 będzie56,4 kg
kasiaczek1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:03   #278
Berlinianka
Zadomowienie

Dziewczyny, upiekłam tak boski sernik, że po prostu oszaleję!

Z homo zrobiłam, po wierzchu polałam warstwę z kawą rozpuszczalną, nie wiem czy to z długiego braku prawdziwych słodkości czy co, ale przepyszny wyszedł! Zaraz edytuje przepis na sernik i napisze jak zrobiłam w przepisowni.
Tata już mi pół zeżarł, a mama upiekła mu wczoraj murzynka

a chciałam zrobić na zimno, tylko, że miałam tylko wieprzową żelatynę i zwątpiłam czy się nadaje....

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
dziewczyny, ale dziś mam kapcia w gębie. Pije już 5 wiadro zielonej herbaty, zeżarłam paczkę gumy do żucia, a zęby i język jak mchem obrośnięte :/
Na to jest sposób - szczoteczka i pasta do zębów
Ja już nie liczę ile razy dziennie myję zęby

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaika Pokaż wiadomość
Witam i jeszcze raz wszystkim dziekuje za miłe slowa .Co do tego czy ktos wie czy nie wie .U mnie w pracy szef ma w zwyczaju robic nam sniadanka w soboty wiec siła rzeczy musiałam powiedziec ze za nie dziekuje i nie bede jadła.Troche sie podmiewywali ale ogolnie jest dobra atmosfera . Raczej wszyscy trzymaja kciuki zeby mi sie udało .Jedno co dobre to jak mam warzywka i wypadaja w sobote to wszyscy sie ciesza ze jem z nimi i wtedy szef robi pyszne sałatki warzywne .Mniam .A co do rodzinki to jak ktos mnie widzi czesto to wie a dalza rodzinka jest zaskoczona wynikami i to swietnie tez motywuje.Pozdrowienia
Wow, a gdzie pracujesz? Też chcę szefa, który mi gotuje
p.s. mam serka homo

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-18 o 20:59
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:05   #279
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość

Na to jest sposób - szczoteczka i pasta do zębów
Ja już nie liczę ile razy dziennie myję zęby

-

W życiu bym nie wpadła

W pracy jestem, a na diecie jestem dwa tygodnie, jeszcze nie mam nawyku noszenia ze sobą pasty i szczoteczki...
Stary 2010-01-18, 21:05   #280
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero teraz zauważyłam pytanie
Byłam na Piasta. Byłam rano, koło 11, asortyment był niemal pełen, nie było tylko odtłuszczonej szynki z gazetki,ale kupiłam jakąś inną paczkowana z 3% tłuszczu.

Tak naprawdę na Dukana to niewiele z tej linessy jest. Keczup, szynka, ja kupiłam jeszcze takie deserki w proszku (budynie?), bo mąż chciał,ale nie wiem, czy będę je jadła. Mają mało wszystkiego białek, tłuszczy i węgli poniżej 3%, kalorii tez prawie wcale.

Jutro jadę jeszcze raz, bo mama nie znalazła u siebie keczupu, a mi zasmakował bardzo i chyba sobie jeszcze na zapas kupie, bo kupno keczupu bez cukru jest niemożliwe.
Dziękuję
I ja muszę się jakoś tam wybrać
A ten keczup to bez oleju w składzie? I jak z solą u niego?

CBT
Stary 2010-01-18, 21:08   #281
elianka
Zakorzenienie

nie zauważyłam oleju, ale przyznaje się bez bicia, ze tylko na cukier patrzyłam ooo

A co do soli- w ogóle nie zwróciłam na to uwagi, bo ile ja zjem tego keczupu... jak dwa razy w tygodniu to max, musztardy jem więcej i też z solą .... ale jak wrócę do domu, to dokładnie przepisze skład
Stary 2010-01-18, 21:15   #282
sareczka83
Przyczajenie

Właśnie w wksiążce przeczytałam, że z zębami może być problem.... Mi się wydaje, że to z braku wody. Wiem że pijesz dużo ale może przezuc sie na wodę albo lepiej wodę gazowaną wtedy trochę bardziej poruszy jamę ustną...
Ja jutro zaczynam pierwszy raz P+W trochę się boję, że mi kg wrócą.Paranoja... Wiem, że tak sie nie stanie ale wiecie same jak to jest początek diety ....
Buziaki kochane i miłej nocki
III 01.05.2010 ->65.00
01.05.2010 - 18.09.2010 -->> III faza
sareczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:16   #283
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
W życiu bym nie wpadła

W pracy jestem, a na diecie jestem dwa tygodnie, jeszcze nie mam nawyku noszenia ze sobą pasty i szczoteczki...
Wiesz, zawsze jakiś sposób

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez sareczka83 Pokaż wiadomość
Właśnie w wksiążce przeczytałam, że z zębami może być problem.... Mi się wydaje, że to z braku wody. Wiem że pijesz dużo ale może przezuc sie na wodę albo lepiej wodę gazowaną wtedy trochę bardziej poruszy jamę ustną...
Ja jutro zaczynam pierwszy raz P+W trochę się boję, że mi kg wrócą.Paranoja... Wiem, że tak sie nie stanie ale wiecie same jak to jest początek diety ....
Buziaki kochane i miłej nocki
Raczej nie pomoże, wszystkie chyba mamy kapcia w buzi

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-18, 21:17   #284
Antena 2010
Przyczajenie

Witam wszystkie Dukanki
ale Wy szybko i dużo piszecie myślałam że na nowym wątku ze dwie strony a tu już dziesięć. Na poprzednim zdążyłam zrobić jeden wpis mam nadzieję że tu się uda więcej

Ja jestem z Dukanem "już" od 8 dni , klasycznie czyli 5 dni uderzeniówki więc dzisiaj był trzeci dzień z warzywkami. I dół

Niby lubię warzywa ale jakość te jedzonko proteinkowe z warzywakami nie podchodzi. Dzisiaj miałam wolne od pracy więc postanowiłam się zaopatrzyć w Dukanowskie serki itp. i porażka... w Lidlu w Jastrzębiu ani pół jogurta Linnesy!! Ketchupu nie kupowałam i żałuję bo czytam że Wam smakuje.
Potem byłam w "zielarskim" (można tu kupić otręby Bio itp) i przy próbie kupienia słodzika w proszku pani mi usiłowała wcisnąć fruktozę
A w aptece nie było oleju parafinowego
A ja sobie biedna narobiłam smaka na te wasze pysznosci!

Myślałam że dam radę bez słodzika ale po zjedzeniu jednego placka z otrębami takie niesłodkiego postanowiłam kupić - chociaż dzisiaj placki były już zjadliwe.

Mam do Was pytanie o serek homo 0% - ja jeszcze takiego nie spotkałam.

pozdrawiam
Antena 2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:18   #285
sareczka83
Przyczajenie

To w sumie taki mały minusik przy tylu plusach...
III 01.05.2010 ->65.00
Stary 2010-01-18, 21:22   #286
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antena 2010 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Dukanki
ale Wy szybko i dużo piszecie myślałam że na nowym wątku ze dwie strony a tu już dziesięć. Na poprzednim zdążyłam zrobić jeden wpis mam nadzieję że tu się uda więcej

Ja jestem z Dukanem "już" od 8 dni , klasycznie czyli 5 dni uderzeniówki więc dzisiaj był trzeci dzień z warzywkami. I dół

Niby lubię warzywa ale jakość te jedzonko proteinkowe z warzywakami nie podchodzi. Dzisiaj miałam wolne od pracy więc postanowiłam się zaopatrzyć w Dukanowskie serki itp. i porażka... w Lidlu w Jastrzębiu ani pół jogurta Linnesy!! Ketchupu nie kupowałam i żałuję bo czytam że Wam smakuje.
Potem byłam w "zielarskim" (można tu kupić otręby Bio itp) i przy próbie kupienia słodzika w proszku pani mi usiłowała wcisnąć fruktozę
A w aptece nie było oleju parafinowego
A ja sobie biedna narobiłam smaka na te wasze pysznosci!

Myślałam że dam radę bez słodzika ale po zjedzeniu jednego placka z otrębami takie niesłodkiego postanowiłam kupić - chociaż dzisiaj placki były już zjadliwe.

Mam do Was pytanie o serek homo 0% - ja jeszcze takiego nie spotkałam.
W Lidlu jest serek homo Pilos 500g 3%

Pomyśl tylko jakie ja miałam początki.
1 dzień:
robię placek z otrębów, nie miałam teflonowej patelni, przywarł i zrobiła się otrębowa jajecznica. Poryczałam się i to mocno
Przed obiadem poszłam kupić wagę, patelnię i trochę żarcia.
Pierwsze użycie patelni i z mintaja zrobiły się puzzle
Nie wiedziałam z czym to zjeść więc zrobiłam trochę twarożku z mnóstwem przypraw, ponoć jak jadłam to miałam taką minę "za jakie grzechy ja się tak męczę"
Na kolację wydoiłam tylko colę light, bo miałam doła.

Ale 2 dzień był już super.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
To w sumie taki mały minusik przy tylu plusach...
No ba

Ile to jeszcze dni

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-18 o 21:23
Stary 2010-01-18, 21:29   #287
sareczka83
Przyczajenie

Ja na początku też miałam przygodę z serkiem homo. W mojej główce zalęgła sie myśl że przecież jak naturalny tzn z mniejszą zawartością tłuszczu itd a tu ZONK On ma tyle weglii tłuszczu że szok więc naprawdę trzeba szukać tego 0%. Pocieszę Cie że ja też takiego jeszcze nie znalazłam... Ale sie uda...

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Berlinianka to hasło twojej mamy jest super zawsze mi sie paszcza smieje jak je czytam!!!!! To musi być super kobietka!!!!!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Berlinianka zawsze jak czytam hasło twojej mamy to mi sie paszcza od ucha do uchhha śmieje - jest super!!!!! A twoja mama to musi być super kobita
III 01.05.2010 ->65.00
Stary 2010-01-18, 21:30   #288
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Ja na początku też miałam przygodę z serkiem homo. W mojej główce zalęgła sie myśl że przecież jak naturalny tzn z mniejszą zawartością tłuszczu itd a tu ZONK On ma tyle weglii tłuszczu że szok więc naprawdę trzeba szukać tego 0%. Pocieszę Cie że ja też takiego jeszcze nie znalazłam... Ale sie uda...

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Berlinianka to hasło twojej mamy jest super zawsze mi sie paszcza smieje jak je czytam!!!!! To musi być super kobietka!!!!!

Wiesz serka jest 500g, będę go żarła kilka dni, więc nie zaszkodzi. A 0% to ja nigdzie nigdy nie widziałam, mało się nie zesikałam w Lidlu jak ten 3% zobaczyłam
A moja mama to agentka jest, hehe

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-18, 21:37   #289
sareczka83
Przyczajenie

Sorki coś mi wizaz szwankuje i ciągle wyskakuje że nie wysłałam wiadomości... To znak że czas do łóżeczka. Lubego dziś nie ma więc mogę skorzystać z całej jego powierzchni. Będę jak królowa
O jak mało człowiekowi do szczęcia potrzeba....

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Ok laseczki DOBRANOC! Życzę nam na jutro co najmniej tyle samo dużo silnej woli co dzisiaj Buziole

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

A berliniarce życzę żeby jutro uważała na pęcherz jutro w sklepie heheheh ale się smieję Super tekst. To u Was chyba rodzinne mam nadzieję, że ja też niedługo takie emocje bedę w sklepie przeżywała hehehehehheehheehheehheh
III 01.05.2010 ->65.00
Stary 2010-01-18, 21:46   #290
Antena 2010
Przyczajenie

Dzięki Berlinianka za słowa otuchy - nie masz mi za złe że się uśmiałam jak czytałam??
tak to jest jak się nałoży kilka spraw bo w sumie PW mam od soboty a to oznacza że długie trzy dni spędziłam w domku (cudowny czas spędzony z rodzinką ale nastroszony smakołykami. Brrrr z okazji Dukana cieszę się z powrtu do pracy
- więcej czasu na czytanie postów
- mało czasu na myślenie o rzeczach których nie mogę jeść
- i smaczne jedzonko przygotwane specjlanie do pracy

No a jak kupię serek w Lidlu to robię serniczek!!

Dobrej nocki życzę
Antena 2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:47   #291
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Pracuje w sklepie spozywczo-warzywniczym w Nowej Soli jest nas tam 4 no i szef.Atmosfera iscie rodzinna to i sniadanka sa ale raczej tylko w sobote bo w tygodniu nei ma czasu za bardzo .Do jutra dziewczynki duzych spadkow dobranoc
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:47   #292
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:

A berliniarce życzę żeby jutro uważała na pęcherz jutro w sklepie heheheh ale się smieję Super tekst. To u Was chyba rodzinne mam nadzieję, że ja też niedługo takie emocje bedę w sklepie przeżywała hehehehehheehheehheehheh

branoc

ja też spadam, wysikam psa i do wyra, ale po tym kawowym serniczku, to nie wiem czy tak prędko zasnę
w sensie ja do wyra, a psa wysikam na dworze

baj!

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-18, 21:50   #293
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
nie zauważyłam oleju, ale przyznaje się bez bicia, ze tylko na cukier patrzyłam ooo

A co do soli- w ogóle nie zwróciłam na to uwagi, bo ile ja zjem tego keczupu... jak dwa razy w tygodniu to max, musztardy jem więcej i też z solą .... ale jak wrócę do domu, to dokładnie przepisze skład
Będę wdzięczna, bo ja akurat odstawiłam sól

CBT
Stary 2010-01-18, 21:54   #294
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antena 2010 Pokaż wiadomość
Dzięki Berlinianka za słowa otuchy - nie masz mi za złe że się uśmiałam jak czytałam??
tak to jest jak się nałoży kilka spraw bo w sumie PW mam od soboty a to oznacza że długie trzy dni spędziłam w domku (cudowny czas spędzony z rodzinką ale nastroszony smakołykami. Brrrr z okazji Dukana cieszę się z powrtu do pracy
- więcej czasu na czytanie postów
- mało czasu na myślenie o rzeczach których nie mogę jeść
- i smaczne jedzonko przygotwane specjlanie do pracy

No a jak kupię serek w Lidlu to robię serniczek!!
Nic nie szkodzi, to ku uciesze tłumu wywalam takie traumatyczne rzeczy ze swojego życia

Zapomniałam napisać, że chyba 2 dnia, koty mi ukradły rozmrażającą się pangę Ale i tak nie miałam ochoty na nią po tym, co o niej czytałam. Opowiedziałam mamie i panga już się w naszym domu nie pojawi ku rozpaczy ojca

Jeśli masz problem z tymi warzywami, to może zrób sobie 1/1. Mniej frustruje - w obie strony. Przynajmniej mnie by to dobiło, 5 dni ciągle to samo

do-bra-noc!

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-18, 22:38   #295
Thercia
Raczkowanie

Jeśli chodzi o serki homogenizowane to (jesli ktoś jest z warszawy) poczyniłam ostatnio odkrycie w Hali Banacha. Dorwałam po raz pierwszy w życiu serek homo naturalny ze spółdzielni mleczarskiej Maćkowy. skład: białko: 12,8 węgiel: 5,5 tłuszcz: 00. Wykupiłam cała półkę
Thercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 23:04   #296
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaOH Pokaż wiadomość
W spartańskich warunkach upiekłam sobie na pocieszenie serniczek , trosze niziutki wyszedł ale lepszy rydz niz nic
Pozdrawiam

Mój zawsze wychodzi niziutki Najpierw jak siedzi w piekarniku jest piękny wyrośnięty a przy stygnięciu opada. Ale nic to I tak świetnie zastępuje mi inne "normalne" słodkości

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Serniczek się studzi, koktajl również zrobiony, częściowo skonsumowany a reszta na jutro. Znowu nie mam czasu żeby sobie mięsko przyrządzić Całymi dniami jestem poza domem, ale już wyjęłam cycki z zamrażarki po to żeby koniecznie je jutro usmażyć albo udusić.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 23:28   #297
IneczkaM
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o serki homogenizowane to (jesli ktoś jest z warszawy) poczyniłam ostatnio odkrycie w Hali Banacha. Dorwałam po raz pierwszy w życiu serek homo naturalny ze spółdzielni mleczarskiej Maćkowy. skład: białko: 12,8 węgiel: 5,5 tłuszcz: 00. Wykupiłam cała półkę
Yyyy a ja nigdzie we Wrocławiu nie mogę znaleźć takiego serka...
IneczkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 23:31   #298
lastchance
Przyczajenie

Ja też pogrzebałam w przepisowni i może jutro coś wypróbuje... Najbardziej brakuje mi słodkości! Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak ciężko mi będzie wytrzymać bez delicji albo jakiejś czekoladki wieczorem...
Chyba jestem uzalezniona i czas najwyzszy przeprowadzic detox... dzis wygrałam sama ze sobą i swoja psychiką... jestem dumna 1:0 dla mnie... jutro dzien nr 2!
Wiem, ze wiekszosc z Was to weteranki i jestesci ena tej diecie juz kawał czasu...ale ja bardzo ciesze sie, ze udało mi sie zacząc... mam nadzieje, ze bede trzymac sie dzielnie.. no i ze ta dietka na mnie tez podziala... głęboko w to wierze...
pozdrawiam i dobranoc
no i do jutra
lastchance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 00:52   #299
Beldaran
Przyczajenie

Dobry wieczórSerdecznie witam nowe jak i doświadczone dziewczyny!
Miałam chwilkę- to też postanowiłam się 'ujawnić' na nowym wątku
Proteiny mi tak szybko mignęły, że nawet nie zauważyłam- praca, mąż chory, dziecko chore, jeszcze więcej pracy... i jakoś leci nawet przeszłam na warzywa- lekko rozdrażniona, że będę się musiała 'wysilać' w kuchni, zamiast ładować serek z rybą na śniadanie i mięcho z mięchem na obiad
Kolejne ważenie w piątek... a jeszcze stepera nie wyciągnęłam... zaciekawił mnie motyw z Vacum- czy jakkolwiek by to się nazywało(kojarzy mi się z odkurzaczem), ale ja to się kwalifikuję na usuwanie laserowe żylaków i naczynek, więc raczej odpada.. wkurzam się w ogóle, bo od listopada mam: łupież różowawy Gilberta- czy jak go tam zwał...(na szczęście tylko kilka plamek w niewidocznych miejscach) i dosłownie szlag mnie trafia- że nawet się nie mogę skrobać rękawicą, czy poklepać kremem...a jest co klepać... ech...

dziękuję za podpowiedź w sprawie makaronu... już mi się nie chce aż tak bardzo...
kupiłam fromage fr. i przebieram nogami, żeby tylko już sernik mieć czas upiec
w ogóle w zeszłym tygodniu- co 2 obiad przypalony... masakra... wszystko wędzone...

Gratuluję wszystkim spadków i życzę silnej woli i wytrwałości!!!
pozdrawiam i do usłyszenia
7.01.10-->76kg; 14-->74.6kg
cel 1 --> szóstka z przodu
cel 2 --> 58kg

Edytowane przez Beldaran
Czas edycji: 2010-01-19 o 00:54
Beldaran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 02:32   #300
telka146
Rozeznanie

hej
u mnie minąl wlasnnie 8 dzien. troche jestem sfrustrowana- schudlam jak na razie 1,2 kg...
i w ogole kiepsko sie czuje ;/
nie wiem czy przerywac diete i przejsc na inna czy czekac na warzywa?
moj wzrost 168, waga (obecnie) 68,8 kg.
telka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości