|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Cytat:
EDIT: Elianka w którym Lidlu byłaś? Piasta czy Dziesięciny? Jak z asortymentem linessowym- duży wybór?
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-18 o 19:24 |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ale dziś mam kapcia w gębie. Pije już 5 wiadro zielonej herbaty, zeżarłam paczkę gumy do żucia, a zęby i język jak mchem obrośnięte :/
|
#273 |
|
szamanka
|
To ja się już żegnam na dzisiaj, idę do kumpeli na ploty
![]() Trzymajcie kciuki żebym nie wypiła za dużo
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Witam i jeszcze raz wszystkim dziekuje za miłe slowa .Co do tego czy ktos wie czy nie wie .U mnie w pracy szef ma w zwyczaju robic nam sniadanka w soboty wiec siła rzeczy musiałam powiedziec ze za nie dziekuje i nie bede jadła.Troche sie podmiewywali ale ogolnie jest dobra atmosfera . Raczej wszyscy trzymaja kciuki zeby mi sie udało .Jedno co dobre to jak mam warzywka i wypadaja w sobote to wszyscy sie ciesza ze jem z nimi i wtedy szef robi pyszne sałatki warzywne .Mniam .A co do rodzinki to jak ktos mnie widzi czesto to wie a dalza rodzinka jest zaskoczona wynikami i to swietnie tez motywuje.Pozdrowienia
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Berliner Girl !!
Zrobiłam Twojego omleta Ponieważ nie używam słodzika to go lekko zmodyfikowałam, a mianowice dodałam pieczarki i pomidory pokrojone w plastry .... Wyszła omletowa - pizza. Choleffffffffffcia ale pycha !! Dzięki za przypomnienie o omlecie
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero teraz zauważyłam pytanie ![]() Byłam na Piasta. Byłam rano, koło 11, asortyment był niemal pełen, nie było tylko odtłuszczonej szynki z gazetki,ale kupiłam jakąś inną paczkowana z 3% tłuszczu. Tak naprawdę na Dukana to niewiele z tej linessy jest. Keczup, szynka, ja kupiłam jeszcze takie deserki w proszku (budynie?), bo mąż chciał,ale nie wiem, czy będę je jadła. Mają mało wszystkiego białek, tłuszczy i węgli poniżej 3%, kalorii tez prawie wcale. Jutro jadę jeszcze raz, bo mama nie znalazła u siebie keczupu, a mi zasmakował bardzo i chyba sobie jeszcze na zapas kupie, bo kupno keczupu bez cukru jest niemożliwe.
|
|
#277 |
|
Przyczajenie
|
Heja DUNKANKI
![]() na początku gratuluję ogroooomnych spadków- DZIEWCZYNY CIESZĘ SIĘ RAZEM Z WAMI I GRATULUJĘ ![]() dobry nowym "dukającym"- fajnie, że trafiłyście na FORUM- osobiście dla mnie to, co piszą dziewczyny jest ogromnym wsparciem i Wam też tego życzę ![]() a poza tym... wpierniczam dziś warzywka aż miło ![]() a poza tym to Wam powiem, że faktycznie jak rano zjem otręby i wypiję kawkę, to potem dłuuuugo nie jestem głodna.... w sumie najchętniej bym nie jadła kolacji, ale tak z rozsądku zjadam, bo potem rano boli mnie głowa.... wodę pochłaniam hektolitrami, poza tym herbatki i moje zbawienia-cola light ![]() dawno tak dobrze się nie czułam- wstaję wyspana, wypoczęta i lekka ![]() w środę się zważę (będę u kumpeli co ma wagę) będzie ok1,5 tygodnia od początku diety no i zobaczymy, co wskazówka wskaże :PUDANEGO WIECZORU i do jutra
|
#278 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, upiekłam tak boski sernik, że po prostu oszaleję!
Z homo zrobiłam, po wierzchu polałam warstwę z kawą rozpuszczalną, nie wiem czy to z długiego braku prawdziwych słodkości czy co, ale przepyszny wyszedł! Zaraz edytuje przepis na sernik i napisze jak zrobiłam Tata już mi pół zeżarł, a mama upiekła mu wczoraj murzynka a chciałam zrobić na zimno, tylko, że miałam tylko wieprzową żelatynę i zwątpiłam czy się nadaje.... ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Ja już nie liczę ile razy dziennie myję zęby ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Też chcę szefa, który mi gotuje ![]() p.s. mam serka homo
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-18 o 20:59 |
||
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu bym nie wpadła W pracy jestem, a na diecie jestem dwa tygodnie, jeszcze nie mam nawyku noszenia ze sobą pasty i szczoteczki...
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja muszę się jakoś tam wybrać ![]() A ten keczup to bez oleju w składzie? I jak z solą u niego? |
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
nie zauważyłam oleju, ale przyznaje się bez bicia, ze tylko na cukier patrzyłam ooo
A co do soli- w ogóle nie zwróciłam na to uwagi, bo ile ja zjem tego keczupu... jak dwa razy w tygodniu to max, musztardy jem więcej i też z solą .... ale jak wrócę do domu, to dokładnie przepisze skład
|
#282 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie w wksiążce przeczytałam, że z zębami może być problem.... Mi się wydaje, że to z braku wody. Wiem że pijesz dużo ale może przezuc sie na wodę albo lepiej wodę gazowaną wtedy trochę bardziej poruszy jamę ustną...
Ja jutro zaczynam pierwszy raz P+W trochę się boję, że mi kg wrócą.Paranoja... Wiem, że tak sie nie stanie ale wiecie same jak to jest początek diety .... Buziaki kochane i miłej nocki
|
#283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
||
|
|
|
#284 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dukanki
ale Wy szybko i dużo piszecie myślałam że na nowym wątku ze dwie strony a tu już dziesięć. Na poprzednim zdążyłam zrobić jeden wpis ![]() Ja jestem z Dukanem "już" od 8 dni Niby lubię warzywa ale jakość te jedzonko proteinkowe z warzywakami nie podchodzi. Dzisiaj miałam wolne od pracy więc postanowiłam się zaopatrzyć w Dukanowskie serki itp. i porażka... w Lidlu w Jastrzębiu ani pół jogurta Linnesy!! Ketchupu nie kupowałam i żałuję bo czytam że Wam smakuje. Potem byłam w "zielarskim" (można tu kupić otręby Bio itp) i przy próbie kupienia słodzika w proszku pani mi usiłowała wcisnąć fruktozę ![]() A w aptece nie było oleju parafinowego ![]() A ja sobie biedna narobiłam smaka na te wasze pysznosci! Myślałam że dam radę bez słodzika ale po zjedzeniu jednego placka z otrębami takie niesłodkiego postanowiłam kupić - chociaż dzisiaj placki były już zjadliwe.Mam do Was pytanie o serek homo 0% - ja jeszcze takiego nie spotkałam. pozdrawiam |
|
|
|
#285 |
|
Przyczajenie
|
To w sumie taki mały minusik przy tylu plusach...
|
#286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomyśl tylko jakie ja miałam początki. 1 dzień: robię placek z otrębów, nie miałam teflonowej patelni, przywarł i zrobiła się otrębowa jajecznica. Poryczałam się i to mocno Przed obiadem poszłam kupić wagę, patelnię i trochę żarcia. Pierwsze użycie patelni i z mintaja zrobiły się puzzle Nie wiedziałam z czym to zjeść więc zrobiłam trochę twarożku z mnóstwem przypraw, ponoć jak jadłam to miałam taką minę "za jakie grzechy ja się tak męczę" Na kolację wydoiłam tylko colę light, bo miałam doła. Ale 2 dzień był już super. ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- No ba
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-18 o 21:23 |
|
|
|
|
#287 |
|
Przyczajenie
|
Ja na początku też miałam przygodę z serkiem homo. W mojej główce zalęgła sie myśl że przecież jak naturalny tzn z mniejszą zawartością tłuszczu itd a tu ZONK On ma tyle weglii tłuszczu że szok więc naprawdę trzeba szukać tego 0%. Pocieszę Cie że ja też takiego jeszcze nie znalazłam... Ale sie uda...
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Berlinianka to hasło twojej mamy jest super zawsze mi sie paszcza smieje jak je czytam!!!!! To musi być super kobietka!!!!!---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Berlinianka zawsze jak czytam hasło twojej mamy to mi sie paszcza od ucha do uchhha śmieje - jest super!!!!! A twoja mama to musi być super kobita
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz serka jest 500g, będę go żarła kilka dni, więc nie zaszkodzi. A 0% to ja nigdzie nigdy nie widziałam, mało się nie zesikałam w Lidlu jak ten 3% zobaczyłam A moja mama to agentka jest, hehe
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#289 |
|
Przyczajenie
|
Sorki coś mi wizaz szwankuje i ciągle wyskakuje że nie wysłałam wiadomości... To znak że czas do łóżeczka. Lubego dziś nie ma więc mogę skorzystać z całej jego powierzchni. Będę jak królowa
![]() O jak mało człowiekowi do szczęcia potrzeba.... ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Ok laseczki DOBRANOC! Życzę nam na jutro co najmniej tyle samo dużo silnej woli co dzisiaj Buziole---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- A berliniarce życzę żeby jutro uważała na pęcherz jutro w sklepie heheheh ale się smieję Super tekst. To u Was chyba rodzinne mam nadzieję, że ja też niedługo takie emocje bedę w sklepie przeżywała hehehehehheehheehheehheh
|
#290 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Berlinianka za słowa otuchy
- nie masz mi za złe że się uśmiałam jak czytałam??tak to jest jak się nałoży kilka spraw bo w sumie PW mam od soboty a to oznacza że długie trzy dni spędziłam w domku (cudowny czas spędzony z rodzinką ale nastroszony smakołykami. Brrrr z okazji Dukana cieszę się z powrtu do pracy- więcej czasu na czytanie postów - mało czasu na myślenie o rzeczach których nie mogę jeść - i smaczne jedzonko przygotwane specjlanie do pracy No a jak kupię serek w Lidlu to robię serniczek!! Dobrej nocki życzę |
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Pracuje w sklepie spozywczo-warzywniczym w Nowej Soli jest nas tam 4 no i szef.Atmosfera iscie rodzinna to i sniadanka sa ale raczej tylko w sobote bo w tygodniu nei ma czasu za bardzo .Do jutra dziewczynki duzych spadkow dobranoc
|
|
|
|
#292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() branoc ![]() ja też spadam, wysikam psa i do wyra, ale po tym kawowym serniczku, to nie wiem czy tak prędko zasnę w sensie ja do wyra, a psa wysikam na dworze baj!
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że chyba 2 dnia, koty mi ukradły rozmrażającą się pangę Jeśli masz problem z tymi warzywami, to może zrób sobie 1/1. Mniej frustruje - w obie strony. Przynajmniej mnie by to dobiło, 5 dni ciągle to samo ![]() do-bra-noc!
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o serki homogenizowane to (jesli ktoś jest z warszawy) poczyniłam ostatnio odkrycie w Hali Banacha. Dorwałam po raz pierwszy w życiu serek homo naturalny ze spółdzielni mleczarskiej Maćkowy. skład: białko: 12,8 węgiel: 5,5 tłuszcz: 00. Wykupiłam cała półkę
|
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój zawsze wychodzi niziutki ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Serniczek się studzi, koktajl również zrobiony, częściowo skonsumowany a reszta na jutro. Znowu nie mam czasu żeby sobie mięsko przyrządzić |
|
|
|
|
#297 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#298 |
|
Przyczajenie
|
Ja też pogrzebałam w przepisowni i może jutro coś wypróbuje... Najbardziej brakuje mi słodkości! Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak ciężko mi będzie wytrzymać bez delicji albo jakiejś czekoladki wieczorem...
Chyba jestem uzalezniona i czas najwyzszy przeprowadzic detox... dzis wygrałam sama ze sobą i swoja psychiką... jestem dumna 1:0 dla mnie... jutro dzien nr 2! Wiem, ze wiekszosc z Was to weteranki i jestesci ena tej diecie juz kawał czasu...ale ja bardzo ciesze sie, ze udało mi sie zacząc... mam nadzieje, ze bede trzymac sie dzielnie.. no i ze ta dietka na mnie tez podziala... głęboko w to wierze... pozdrawiam i dobranoc ![]() no i do jutra
|
#299 |
|
Przyczajenie
|
Dobry wieczór
Serdecznie witam nowe jak i doświadczone dziewczyny! Miałam chwilkę- to też postanowiłam się 'ujawnić' na nowym wątku ![]() Proteiny mi tak szybko mignęły, że nawet nie zauważyłam- praca, mąż chory, dziecko chore, jeszcze więcej pracy... i jakoś leci nawet przeszłam na warzywa- lekko rozdrażniona, że będę się musiała 'wysilać' w kuchni, zamiast ładować serek z rybą na śniadanie i mięcho z mięchem na obiad![]() Kolejne ważenie w piątek... a jeszcze stepera nie wyciągnęłam... zaciekawił mnie motyw z Vacum- czy jakkolwiek by to się nazywało(kojarzy mi się z odkurzaczem ), ale ja to się kwalifikuję na usuwanie laserowe żylaków i naczynek, więc raczej odpada.. wkurzam się w ogóle, bo od listopada mam: łupież różowawy Gilberta- czy jak go tam zwał...(na szczęście tylko kilka plamek w niewidocznych miejscach) i dosłownie szlag mnie trafia- że nawet się nie mogę skrobać rękawicą, czy poklepać kremem...a jest co klepać... ech...dziękuję za podpowiedź w sprawie makaronu... już mi się nie chce aż tak bardzo... ![]() kupiłam fromage fr. i przebieram nogami, żeby tylko już sernik mieć czas upiec ![]() w ogóle w zeszłym tygodniu- co 2 obiad przypalony... masakra... wszystko wędzone... Gratuluję wszystkim spadków i życzę silnej woli i wytrwałości!!! pozdrawiam i do usłyszenia
Edytowane przez Beldaran Czas edycji: 2010-01-19 o 00:54 |
|
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
hej
u mnie minąl wlasnnie 8 dzien. troche jestem sfrustrowana- schudlam jak na razie 1,2 kg... i w ogole kiepsko sie czuje ;/ nie wiem czy przerywac diete i przejsc na inna czy czekac na warzywa? moj wzrost 168, waga (obecnie) 68,8 kg.
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.

żebym nie wypiła za dużo