Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 16:04   #3751
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

pszczolka87 bardzo sie ciesze ze wsyztsko jest dobrze szkoda ze nie dalo sie zmierzyc tego co mialo byc zmierzone ale skoro lekarka powiedziala ze widac ze zdrowe top tak musi byc nie pierwsze dziecko oglada

ponoc jak dziecko jest takie ruchliwe w brzuszku to jest gbrzeczne jak sie urodzi no i na odwrot jesli jest spokojne w brzuszku to znaczy ze bedzie maly diabelek

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:10   #3752
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie sie,czy jest mozliwosc sie gdzies ubezpieczyc... tak by po porodzie dostac pieniazki... wiem,ze wiele firm sobie zastrzeglo,ze trzeba placic skladki co najmniej 9 miesiecy, ale wiem,ze jeszcze jakis czas temu byly firmy co wystarczylo placic przez pol roku i sie dostalo kaske za porod
wiecie cos?
W wiekszosci jest tak ze trzeba sie zglosic przed ciaza...ale po pytaj...ja jestem tylko ubezpieczona, maz niestety nie ale dobre i to

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
powiem Wam, że po tych wczorajszych opowieściach o nieszczęściach w ciąży nie mogłam usnąć z nerwów a dziś też caly czas o tym mysle...
boje sie usg juz sie nie moge doczekac a to dopiero w poniedzialek...
Ja tez mysle, bo raz przezylam nieszczescie i nie chce zeby znow cos bylo nie tak...ale wierze ze moj skarb urosnie zdrowo i sie urodzi caly i zdrowy
Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
nie jest ani trochę surowe bo potem jeszcze w sosie się gotują ok 15 min zanim śmietana zgęstnieje , także naprawdę nie masz się o co martwić

a mówiłam Ci że jesteś śliczna to nie wierzyłaś?? Może jak Ci 20 osób powie to uwierzysz

A ja po usg przesiewowym, dzidzia fikała, cała się ruszała, wymachiwała rączkami i nóżkami, ginekolog powiedziała tak samo jak którejs z Was (nie pamiętam która to pisała) że od razu widać że zdrowe bo takie ruchliwe... Ale... za chiny nie chciało się obrócić w tą stronę w którą powinien, gin próbowała go złapać z jednej strony, a on fajt i już dupą odwrócony i tak w kółko... usg dopochwowe zrobiła i przez brzuszek też a dzidzia i tak cały czas na złośc robiła i się odwracała. Raz pokazywała brzuszek a raz plecki a profilu nie pokazała więc przezierności nie zmierzyliśmy... Ginekolog powiedziała że czasem tak jest że dzidzia się uprze i za chiny się tego dnia nie pokaże i że trzeba przyjśc jeszcze raz za tydzień, może zechce nam się pokazać Ale wszystkie inne wymiary ma w porządku, serducho bije i w ogóle straszny złośnik i uparciuch z tego malucha, przez 40 min badania cały czas się odwracał Mój mąż mówi że ma to po mamusi Acha... i jeszcze jedno... Lekarka zobaczyła coś między nóżkami i powiedziała że byćmoże to chłopak, ale to jeszcze dużo za wcześnie aby to potwierdzićA ja mam nadzieję że przypuszczenia się sprawdzą!!!! Zdjęcia nie mam ładnego żeby móc Wam pokazać Ale mam filmik z usg myślałam że za film się dużo płaci ale w tej klinice kosztował 10 zł więc wzięłam od razu
Super ze wszystko oki, nio czasem sie tak wierci ale i dobrze oby tak dalej, to ktory to tydzien? masz 22 lata? wiem skad do kad spacerujesz do szczecina mam 100km

Ja zaczelam 14 tydzien, zjadalm obiad i czekam na TZ, ja mam wizyte 9.02 a badania posiewowe to wymiary dziecka tak? bo mi w 11 tyg i 2 dniach nie mierzono, choc dzidzia byla wieksza wiec termin jak by przesunol sie o 3 dni ale to wiecie....mysle ze konice lipca tak po 20 to bedzie moj czas...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:12   #3753
wiolek1
Zadomowienie

pszczolka dzieki za odpowiedz no własnie zastanawiałam się ile to w tej śmietanie sie mniej więcej gotuje
super ze z małym wszystko ok tez muszę spytać w piątek o nagranie filmiku i skoro u ciebie jakieś przypuszczenia co do płci są to może u mnie też da rady coś podpatrzeć
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:13   #3754
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ciasteczka przepyszne!!!!! Będę robić częściej i na pewno z podwójnej porcji!!!
Dzielmy się dziewczyny szybkimi i pysznymi przepisami.

Karolcie z tego co się orientuje i co dziewczyny pisały przesiewowe robi sie do 14 tc. A Ty właśnie go zaczełaś. Więc 9 lutego to chyba juz za późno.
Edit: Karolcia okazałam się wtórnym analfabetą i źle przeczytałam Twojego posta. Przepraszam

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-01-19 o 16:16
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:17   #3755
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
W wiekszosci jest tak ze trzeba sie zglosic przed ciaza...ale po pytaj...ja jestem tylko ubezpieczona, maz niestety nie ale dobre i to

Ja tez mysle, bo raz przezylam nieszczescie i nie chce zeby znow cos bylo nie tak...ale wierze ze moj skarb urosnie zdrowo i sie urodzi caly i zdrowy

Super ze wszystko oki, nio czasem sie tak wierci ale i dobrze oby tak dalej, to ktory to tydzien? masz 22 lata? wiem skad do kad spacerujesz do szczecina mam 100km

Ja zaczelam 14 tydzien, zjadalm obiad i czekam na TZ, ja mam wizyte 9.02 a badania posiewowe to wymiary dziecka tak? bo mi w 11 tyg i 2 dniach nie mierzono, choc dzidzia byla wieksza wiec termin jak by przesunol sie o 3 dni ale to wiecie....mysle ze konice lipca tak po 20 to bedzie moj czas...
12 tydzień no i mam 22 lata, rocznikiem niby 23 ale ja wolę sobie odejmować niż dodawać:P A ja Twoje miasteczko też troszkę znam bo mój mąż ma w Świnoujściu rodzinkę i czasem tam jeździmy

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
pszczolka dzieki za odpowiedz no własnie zastanawiałam się ile to w tej śmietanie sie mniej więcej gotuje
super ze z małym wszystko ok tez muszę spytać w piątek o nagranie filmiku i skoro u ciebie jakieś przypuszczenia co do płci są to może u mnie też da rady coś podpatrzeć
wiesz, to nie jest jeszcze na 100%, ale cos tam między nóżkami się majtało Narazie to przypuszczenia no ale nadzieje na chłopaka coraz większe

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
pszczolka87 bardzo sie ciesze ze wsyztsko jest dobrze szkoda ze nie dalo sie zmierzyc tego co mialo byc zmierzone ale skoro lekarka powiedziala ze widac ze zdrowe top tak musi byc nie pierwsze dziecko oglada

ponoc jak dziecko jest takie ruchliwe w brzuszku to jest gbrzeczne jak sie urodzi no i na odwrot jesli jest spokojne w brzuszku to znaczy ze bedzie maly diabelek
hehe, na początku niech będzie grzeczne, ale później może być łobuziak bo łobuziaki są fajne

Edytowane przez pszczolka87
Czas edycji: 2010-01-19 o 16:22
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:21   #3756
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

A tak poza tym pszczolko śliczna to jestes TY
ja dzis na obiadek zrobilam zapiekanke z sosem smietanowo-serowym( pomysl na winiar) tyle ze ja tam dodaje jesczze szyneczke tak na szybko dzis obiadek robilam

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:32   #3757
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
12 tydzień no i mam 22 lata, rocznikiem niby 23 ale ja wolę sobie odejmować niż dodawać:P A ja Twoje miasteczko też troszkę znam bo mój mąż ma w Świnoujściu rodzinkę i czasem tam jeździmy

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

wiesz, to nie jest jeszcze na 100%, ale cos tam między nóżkami się majtało Narazie to przypuszczenia no ale nadzieje na chłopaka coraz większe

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

hehe, na początku niech będzie grzeczne, ale później może być łobuziak bo łobuziaki są fajne
To tez widze ze szybko wyszlas za maz tak jak ja ja mialam 21 lat
Ja chcialbym dziewczynke ale zobaczymy??

Stary 2010-01-19, 16:50   #3758
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Ja chcialbym dziewczynke ale zobaczymy??
ja też miałam 21 lat, brałam ślub 28.06.2008

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez martix25 Pokaż wiadomość
Ja też zajrzałam do galerii i muszę przyznać,że Hexa to naprawdę śliczna kobieta
Macie jakiś dobry i w miarę łatwy przepis na ruskie pierogi?Jestem zakochana w ruskich a kupuje zawsze mrożone albo zajadam się gdzieś w barach...niestety należę do osób,które potrafią przypalić wodę na herbatę
Piszecie o wizytach i usg ja mam dopiero na 5.02 termin usg,będę wtedy w 12 tygodniu.Bardzo liczę na te badania,bo martwię się,że ospa zaszkodziła dzidzi.Niestety nie tylko różyczka jest groźna w ciąży
ciasto na pierożki to jest woda jajko i mąka, wszytsko w takich proporcjach aby trzymało sie kupy i zabardzo sie nie kleiło, trzeba ugniatać dosypywać mąki albo dolewać i tyle, tak dopuki nie będzie miało idealnej konsystencji, a farsz ja robię tak: mielę ziemniaki i ser biały najlepiej taki swojski półtłusty w proporcjach mniej więcej 3:2 smażę osobno cebulkę drobno pokrojoną na brązowo, studzę i jak olej już nie będzie gorący to dolewam cebulę razem z tym olejem do farszu, solę, pieprzę do smaku i dodaję koniecznie 1 surowe jajko. (dziewczyny jak tego nie robicie to dodawajcie, to jest patent mojej mamy i pierogi z jajkiem wychodzą o niebo lepsze) wszystko trzeba wymemłać i koniec! Teraz wystarczy ulepić i ugotować
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:54   #3759
kashha
Zadomowienie

U mnie też dzisiaj robią się pierożki jedne z mięskiem i kapustą a drugie na słodko z białym serkiem... pychota już się doczekać nie mogę

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:19   #3760
papeteria
Zakorzenienie

aniaa22 dobrze, że już lepiej i szkoda, że jutro idziesz do pracy.Coś mi się wydaje, że niedawno wróciłaś z l-4 ale może jednak pomyślałabyś o dłuższym l-4 niebawem...
pszczolka super, że wszystko ok

Ja też mam gęste włosy, ale dużo mi wypadło, nie wiem czy na skutek odstawienia pigułek czy ciąży bo to było na początku, teraz już tak nie wypadają jest lepiej a świetny jest szampon Dermena, tylko nie wiem jak z tym stosowaniem w ciąży.

A wy zaś o tym jedzeniu
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:23   #3761
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dzieki juz jest lepiej. chyba nospa dziala bo nie kluje mnie brzuch (tylko tak normalnie jak zawsze przy kichaniu itp.) ale niestety brzuch dalej jest twardy. do pracy nie poszlam dzisiaj bo nie chcialam sie znowu meczyc ale jutro bede musiala isc

ciekawe jak farminka sie czuje
Dobrze,że no-spa Ci pomaga.Mnie trochę przeszło po dzisiejszym kolokwium,którym się stresowałam,ale jeszcze nie jestem całkiem spokojna.Dzisiaj nie mogłam już zostać w domu i do piątku muszę chodzić Dzisiaj brzuch mnie tak dziwnie bolał np.rano przy wstawaniu z łóżka,przy zmianie pozycji-tak jakbym miała zakwasy,nie wiem jak to wytłumaczyć...

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
To moje będzie diabełkiem jak się urodzi,bo przy usg dało się grzecznie pomierzyć,a potem dopiero troszkę brykało,ale raczej spokojne jest.

No i dalej nie wiem czy czuje już jakieś ruchy czy nie.Ciężko mi rozpoznać czy to to czy nie... Ale dzisiaj w nocy jak nie mogłam spać trzymałam sobie rękę na brzuchu i w pewnym momencie poczułam nagle takie wybrzuszenie większe i obrót,jakby ktoś ćwiczył w środku fikołki i rozpychał się małą pupą
A wiecie,że dzisiaj zaczynamy 5 MIESIĄC? ale leci...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:29   #3762
aniaa22
Zakorzenienie

ja wrocilam do pracy w piatek i od razu zaczelo sie cos dziac jutro musze isc jak bede sie zle czula to najwyzej urlop wypisze i wroce do domu a w czwartek jade do ginki po zwolnienie.

farminko to dobrze ze ci przeszlo a te bole o ktorych piszesz to ja mam tak od miesiaca wydaje mi sie ze to normalne.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:46   #3763
papeteria
Zakorzenienie

z tymi bólami mam tak samo takie lekkie przy zmianie pozycji z boku na bok, przy wstawaniu, ale nie zawsze.Tak jakby mały sie wtedy przemieszczał, albo mu ciasno było, nie wiem jak to opisać...

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-19 o 17:51
Stary 2010-01-19, 18:05   #3764
aniaa22
Zakorzenienie

dziewczyny zdecydowalismy nsie jechac na izbe przyjec bo znowu zaczelo mnie kluc trzymajcie kciuki zeby bylo ok i zebym szybko wrocila. ale sie boje
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:07   #3765
idealnecialo
Zadomowienie

Hej! I po USG
Wiecie od niedzieli bardzo bolał mnie brzuch całkiem na dole. Do tego dzidzia sie nie ruszala (to sobie tlumacze tym ze bralam te na uspokojenie wiec dzidzia pewnie tez byla taka uspokojona).. i dobie pododawalam to i wczoraj spac nie umialam.. Wyobraznia zaczela dzialać.. i zaczelam sobie wyobrazac ze dzis gin mi mowi ze serduszko nie bije itp.. (a wcale nie czytalam tej historyjki o tej mlodej dziewczynie).

Ale dzis juz wyjasnione.
Serducho bije!
Pierwszy raz slyszałam!
Macica sie wyproscila w koncu! huuuuura!
Dzidzia ma 9,5 cm! Termian porodu nadal na 11 lipca.. Czyli dzidzia minimalnie mniejsza. Jak co usg wychodzi .
Wszystko zamknięte, dobrze trzyma.. Podejrzenie pada na zapalenie pęcherza. Dzis duzo chodze do ubikacji z paromka kropkami. Juz od dawna mam tak ze raz mnie szczypi i piecze przy siusiu a raz nie.. dzis rano nie pieklo, potem zaczelo.. a ten brzuch nieznosny.. leżac troche mniej bolalo ale chodzac bardzo.
Mam zrobic mocz przesiewowy, czy jakos tak. Do tego 2x prouro (zurawina i wit c czyli dozwolone). I duzo pić. I zobaczy sie. Ale u dzidzi wszystko w porządku to mnie uspokoilo.
Mam 6minutowy filmik dwa razy ginek dzidzie poszturchal by sie obudzila.
Dzis pierwszy raz robil mi przez brzuch.
Fajnie wszystko widac, ze malusie paluszki, i gdzie ma buzie i oczka.. i kreglosup i skóre, nozki pupcie, ajjjjjjj

Szukalismy kim dzidzia jest.. I wyszlo tak.. ze na poczatku bylo widac dwie kreseczki, ale jak troszeczke dalej przejechal to cos jakby wystawalo.. I tak caly czas. Wiec narazie nie wiadomo nadal co w brzusiu. Powiedzial ze moze nast razem juz bedzie dobrze widac.

Coz jeszcze.. Luteine mam nadal, przez te bole. Witaminki tez. Ale dodatkowo Magne B6. No i nospa nadal jak boli. Martwilam sie bo czasem bralam codziennie,ale powiedzial ze jak trzeba to brac.
Mama mowi ze tu w naszej miejscowosci lekarz pisze jakies ziolowe na bol brzucha w ciazy:/ nie pamietam nazwy :/. Ciekawe...

Zdjecie mam, jak zrobie fotke to wam wkleje..

No a dzis waga -1 zdziwko małe.. bo od przed swietami do poczatku stycznia bylo + 1,5 a teraz po 2 tygodniach - 1 kg. Tzn specjalnie sie tym nie przejmuje wielce, a nawet ciesze.. bo jeszcze by tyc mam czas.
No a teraz znow jem niektore rzeczy. Te na ktore mam ochote. Wiele rzeczy mnie odrzuca, nie ciagnie itp.. nie bede w siebie wciskac..

A sniadania jem b.powoli... gryz gryz i pare minut by sie wchłonelo... jak za szybko zjem (gdy juz przed sniadaniem jest mi zle) to po jest mi jeszcze gorzej. A jak jem powoli, trawie male kawaleczki to wydaje mi sie ze jest troche lepiej.

Narazie staram sie nie pic melisy ani nie brac nervosolu na uspokojenie.. Zostawie to na czarna godzine.

Jak zawsze sie rozgadalam i wygadalam.

Teraz ide sie polozyc by brzuch odpoczal... Mam nadzieje ze szybko to przejdzie . Bo nie chce isc do lekarza . A juz mi proponowal,ale powiedzialam ze nie za bardzo bym chciala. To sie tylko pytal czy babcia moze sie małą zając zebym ja wypoczywala. Powiedzialam ze tak i ze mam tesciowa w domu wiec mam czas odpoczywac.
No tylko zeby posiew moczu wyszedl ok, zeby tam nic nie bylo i zeby przesal brzuch bolec, a bedzie dobrze....

Buziaki dla was! Kochane moje!

NO A WOGOLE TO CZAS WKLEJAC KOLEJNE ZDJECIA BRZUSZKOW! NO LASECZKI NIE OCIĄGAĆ SIĘ! :p

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie wasze dzidzie się wierciły? Nie zapytałam lekarza, bo mówił, że wszystko jest ok, ale teraz martwi mnie trochę fakt, że moja dzidzia się nie ruszała, albo ja tego nie zauważyłam. Serduszko biło, wszystko było ok, ale dziedzi była nieruchoma.
Moja dzidzi często leży i śpi, ale ginekolog budzi dzidzie, mowi "poprzeszkadzamy dzidziusiowi troche" i wtedy on fika. Zeby na filmikach bylo widac.
No a w pierwszej ciazy ja wogole sobie nie przypominam by dzidzi sie ruszalo na usg:/ to dziwne..ale serio nie pamietam. Tylko w 38 tyg ale to bylo wlasnie takie specjalisytyczne genetyczne, co moglo nie wyjsc bo dzidzia byla duzo,ale i plec byla fajnie widoczna i dzidzia miala czkawke i jezyczek pokazala..
Mozesz zawsze zaproponowac czy nie idzie dzidzi troche obudzic?

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj z Martynką robiłam laurki no i obowiązkowo już wczoraj musiałam je wysłać!!! Wiem że dla dziadków taka laurka jest lepsza i bardziej wzruszająca niż nie jeden drogi prezent, a w zeszłym roku dziadkowie dostali zdjęcie małej w ładnej ramce.Mała właśnie niedawno zaczęła pisać co prawda pisze tak jak mówi np. fszystkiego najlepszego ale po raz pierwszy życzenia sama napisała

A ja na wczorajszej wizycie dowiedziałam się,że waga mi spadła, zawsze ważę się u gin.na tej samej wadze i ostatnio miałam 72,8 a wczoraj 69 kg, lekarka pytała jak u mnie z apetytem i czy wymiotuję ale apetyt mam, wymiotuję rzadko, nie wiem...
No wlasnie laurki, tez musimy sie za nie zabrac:/ ale jakos nie ma kiedy..
A waga to raczej powinnas sie cieszyc :P ze spada.. mi znow tez spadla, choc niedawno wzrosla..

Cytat:
ja też na brzuszku robię się okrąglutka i piersi rosną a waga od miesiąca nie skoczyła do góry... jem normalnie, nie mam żadnych mdłości itp.. Ale ostatnio z mężem duuużo spacerujemy, np do rodziców zamiast jechać to na drugi koniec Szczecina dawaj z buta Jeszcze była do niedawna taka piękna zima-cały Szczecin biały, a do moich rodziców idę przez kilkukilometrowy park także sama przyjemność (bajka Ty wiesz gdzie, od urzędu miasta aż do arkonki) i widzę po moich nogach że schudły, zrobiły się smuklejsze i w ogole nawet się sobie podobam bo na brzuszku robię się okrągła a reszta ciałka wygląda nawet lepiej niz przed ciążą
Hehe fajnie ze taka szczuplusia jestes wszedzie ja mam tylko tak szczegolnie mniej biodra bo przed ciaza mialam 106cm a teraz nadal narazie 102cm . I ciesze sie.,. po co ma mi isc w dupe? :P hehe a pewnie i tak pojdzie...Jak ostatnio po ciazy mialam 116 :/

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie sie,czy jest mozliwosc sie gdzies ubezpieczyc... tak by po porodzie dostac pieniazki... wiem,ze wiele firm sobie zastrzeglo,ze trzeba placic skladki co najmniej 9 miesiecy, ale wiem,ze jeszcze jakis czas temu byly firmy co wystarczylo placic przez pol roku i sie dostalo kaske za porod
wiecie cos?
Ja nie wiem,ale tez jestem ciekawa. Wogole nie slyszalam o takiej mozliwosci..

Cytat:
Ale mam filmik z usg myślałam że za film się dużo płaci ale w tej klinice kosztował 10 zł więc wzięłam od razu
Ja juz mam drugi filmik. Biore tylko dvd bo moj gin nigdzy nie ma plytek. Heh wiec mam z dzis 15 tydz 6 dz i 11 tydz 6 dz bodajze..

Cytat:
Ja wyszlam za mnąż w wieku 20 lat we wrzesniu 2006roku. W 2007 kwietniu juz bylam mamą.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:08   #3766
itakasia
Zakorzenienie

pszczolka
super, ze dzidzia wesolo fika
aania
trzymam kciuki i prosze daj znac bo bedziemy czekac na wiesci od ciebie
Stary 2010-01-19, 18:25   #3767
idealnecialo
Zadomowienie

Dorzucam kilka zdjęć z pierwszego dnia świąt. No czyli juz dosc czas temu. Ale tylko te zdj mam tutaj. A aktualny brzuszek jak tylko dorwe aparat.

A na koncu moja noga (na chwile) hahaha ciężarna a się obnaża juz nie dlugo :P ZAZNACZAM -> W RAJSTOPACH CIĄZOWYCH!!!!!!!

PS.
Itakasia tak apropo mojego ost zdjecia.. To masz cuuuudne z nogi... rrrrrrrrrrrryy normalnie boskie! Avatorek pierwsza klasa! Takie seksiaste! Kurcze chce mi sie takich bucikow.. nie ze kolorku i konkretnie fasonu typowo takiego(bo nawet nie widac ich az tak dokladnie na zdjeciu), ale takie do wlozenia na obcasie, moga byc czarne.. ale nie mam takich. Mam takie z pelnym przodem i tylem z paseczkiem w okol kostki ale to jednak nie to.. Ma tez taki troche przod zwezany.. a ja bym chciala taki zaokrąglony.. Extra w nich nozki wygladaja!
Stary 2010-01-19, 18:27   #3768
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Kurde jak ja Wam zazdroszczę, że jesteście już po usg i niektóre z Was już w 15 tygodniu, ja dopiero w 10 i nie mogę się doczekać aż urosnie mi brzuch i zobaczę moje maleństwo na usg, a to dopiero za 2 tygodnie. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:35   #3769
papeteria
Zakorzenienie

aniaa22
idealneciało super,że wszystko ok
lilka chyba większość chciałaby być parę tygodni do przodu ja mam 15tc a chciałabym już 20tc

Wczoraj byliśmy u szwagra i jego żona już ma skurcze przepowiadające na małego już wszystko czeka kołyska, łóżeczko, wózek termin za dwa tygodnie .
Stary 2010-01-19, 18:36   #3770
itakasia
Zakorzenienie

idealnecialo
najwazniejsze ze na usg wszystko ok. taki widok napawa optymizmem. super. i jaka ty zgrabna jestes i nogi masz super jesli chodzi o butki to byl taki impuls, warto miec w szafie cos sexy, na poprawe humoru. moje sa turkusowe z zamszu, z odkrytymi palcami
Lilka
rozumiem niecierpliwosc. ja zauwazylam ze czas mi szybciej mija jesli sie na czyms skupiam
Stary 2010-01-19, 18:44   #3771
farminka
Wtajemniczenie

aniaa trzymam kciuki żeby wszytko było ok i niecierpliwie czekam co Ci lekarz powie
idealnecialo spory ten brzuszek jak na 12 tydzień,ale widzę,że w święta robione zdjęcie,a wtedy to i mój był większy niż teraz Ja dawno nie robiłam zdjęć,więc na razie się nie mam czym chwalić,ale wydaje mi się,że dużej zmiany nie ma
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:50   #3772
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
idealnecialo
najwazniejsze ze na usg wszystko ok. taki widok napawa optymizmem. super. i jaka ty zgrabna jestes i nogi masz super jesli chodzi o butki to byl taki impuls, warto miec w szafie cos sexy, na poprawe humoru. moje sa turkusowe z zamszu, z odkrytymi palcami
Odkrytych paluszkow nie widac okulary mam w domu :P jak zawsze .
Ja i zgrabna? :P Ja mam tylko nogi w fajne:P i to do polowy miedzy kolanami a udami. wyzej lepiej chowac.. zapewniam . Wiec czasem fajnie sie pochwalic tą nizszą częscią Lydki mam chude po mamie, ale za to zero biustu i tendencje do brzucha tez mam po mamie-cos za cos
No a ja nie mam nic seksi w domciu.. musze nad tym pomyslec.. ale kurcze:/ teraz sie nie pasi... Bo.. urosne.. gdzie w takich obcasach pojde, po porodzie tez pewnie nie bede umiala na takich uciagnac.. wiec moze dopiero na przyszły rok? . Aaaaa.. chyba ze bede w stanie po porodzie chodzic normalnie to moze na chrzciny sobie sprawie .. E zaś zonk.. nie mogloby być upału.. bo bym padla w nich.. No nic sie zobaczy..

Ale ja w takich to chocby po pokoju pochodzic O! i zdjecia zrobic! jak te Twoje!

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Kurde jak ja Wam zazdroszczę, że jesteście już po usg i niektóre z Was już w 15 tygodniu, ja dopiero w 10 i nie mogę się doczekać aż urosnie mi brzuch i zobaczę moje maleństwo na usg, a to dopiero za 2 tygodnie. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać hehe
No ale popatrz na to tak-> ja mam teraz usg dopiero za 4 tygodnie! Czyli ty masz o polowe mniej czekania
Oj wiem wiem ze czas sie ciągnie.. Ale wiecie.. z jednej strony sie ciagnie (mi szczegolnie bez meza) ale z drugiej str szybko leci.. Nie dawno mialam 6 tydz.. a tu juz 16 koncze.. Albo ledwno maz pojechal, juz w piatek przyjedzie.. C iagnie sie kazdy dzien ale jednak ciagle nadchodzi ten dzien gdy musze znow go żegnac gdy jedzie do pracy...

Nie martw sie zleci w koncu.. I fik mik bedziesz rodzic

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
aniaa22
idealneciało super,że wszystko ok
lilka chyba większość chciałaby być parę tygodni do przodu ja mam 15tc a chciałabym już 20tc
Ja tez sie ciesze ze ok. Taki spokoj, chociaz na 1-2 dni potem znow czlowiek strachy jakies łapie.

Hmm no ja na 20 tc tez bym sie nie obrazila Ale 40sty jeszcze sobie podaruje... do tego mi sie nie spieszy.. O np 2 tyg po porodzie moglo by byc, ale 2 przed to wole nie...

farminka ja tak okolo świąt dopiero zaczelam w miare normalnie jesc, wiec za duzo w pare dni nie urósł, ale przyznam ze to bylo w czekaniu na kolacje, czyli po obiedze, po slodkim.
No i wtedy sie moja szwagierka smiala ze mam juz taki brzuch Heh chyba ze zazdroscila? :P

A teraz hmm chyba moj juz wiekszy, chyba.. musze zobic nowe focie..
Ale czasem mi sie wydaje ze zdj z 6.8,12 tyg itd nie sa coraz wieksze, niektore wydawaja sie mniejsze:/, chyba ze troche w innej pozycji zrobione, albo sama nie wiem

Ide sie polozyc, bo ide i dojsc nie umiem... wroce jeszcze chyba

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-01-19 o 18:55
Stary 2010-01-19, 19:01   #3773
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

A już myślałam, że tylko ja taka niecierpliwa jestem. Muszę się Wam do czegoś przyznać, jak jeszcze nie byłam w ciąży to miałam do tego dziwne podejście, bałam się strasznie przytycia i tego, ze ciało strasznie się zmieni i nie będzie już tak fajne jak wcześniej. Ale odkąd zagnieździła się fasolka to już jest sprawą drugorzędna, albo i dalej. Nie wiedziałam, że można tak od razu kogoś pokochać. Kogoś kogo jeszcze praktycznie nie można dotknąć. I nie zamieniłabym tego uczucia na nic innego. Teraz dopiero poznałam prawdziwy sens życia.
Stary 2010-01-19, 19:01   #3774
kociamborek
Raczkowanie

aniaa22 trzymam moocno kciuki żeby wszystko było dobrze!
idealnecialo jaki ładny okrąglutki brzusio!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 19:18   #3775
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A już myślałam, że tylko ja taka niecierpliwa jestem. Muszę się Wam do czegoś przyznać, jak jeszcze nie byłam w ciąży to miałam do tego dziwne podejście, bałam się strasznie przytycia i tego, ze ciało strasznie się zmieni i nie będzie już tak fajne jak wcześniej. Ale odkąd zagnieździła się fasolka to już jest sprawą drugorzędna, albo i dalej. Nie wiedziałam, że można tak od razu kogoś pokochać. Kogoś kogo jeszcze praktycznie nie można dotknąć. I nie zamieniłabym tego uczucia na nic innego. Teraz dopiero poznałam prawdziwy sens życia.
Lilka jakbym siebie słyszała Zawsze mówiłam mam czas , będę gruba, panicznie się bałam porodu, ale jak tylko wyszły dwie kreski wszystko mineło pomyślałam byle to dziecko było zdrowe a reszta nie ważna kilosy się zgubi a poród minie
Stary 2010-01-19, 19:22   #3776
eleonoremio
Rozeznanie

muminek88 ale fajny ja też w 12 tyg jestem mam roszke mniejszy wyglądam na razie jak bym przytyła duzo ludzi mi zwraca uwagę że mi się przytyło ale o ciązy jeszcze nie mówią ci co nie wiedzą.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 19:23   #3777
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria jak ja zobaczyłam dwie kreski to się poryczałam jak małe dziecko, a później cieszyłam jak "głupi do sera" i teraz też najważniejsze dla mnie to to żeby zdrowe było.

http://www.suwaczki.com/tickers/9ewndqk3lvovnzp4.png
Stary 2010-01-19, 19:24   #3778
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Dorzucam kilka zdjęć z pierwszego dnia świąt. No czyli juz dosc czas temu. Ale tylko te zdj mam tutaj. A aktualny brzuszek jak tylko dorwe aparat.

A na koncu moja noga (na chwile) hahaha ciężarna a się obnaża juz nie dlugo :P ZAZNACZAM -> W RAJSTOPACH CIĄZOWYCH!!!!!!!
łaaaa jaki beniuś
no wątpie abym miała taki za tydzień...

byłam u gina.... przepisał badania.. stwierdził tyłozgięcie..
a wcześniej chodziłam do 3 i nikt mi nie stwierdził... w dodatku mało delikatny był

ale w czw idę prywatnie.... i zobaczymy co mi powie...

a jutro idę na badania...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 19:24   #3779
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Hej! I po USG
Wiecie od niedzieli bardzo bolał mnie brzuch całkiem na dole. Do tego dzidzia sie nie ruszala (to sobie tlumacze tym ze bralam te na uspokojenie wiec dzidzia pewnie tez byla taka uspokojona).. i dobie pododawalam to i wczoraj spac nie umialam.. Wyobraznia zaczela dzialać.. i zaczelam sobie wyobrazac ze dzis gin mi mowi ze serduszko nie bije itp.. (a wcale nie czytalam tej historyjki o tej mlodej dziewczynie).

Ale dzis juz wyjasnione.
Serducho bije!
Pierwszy raz slyszałam!
Macica sie wyproscila w koncu! huuuuura!
Dzidzia ma 9,5 cm! Termian porodu nadal na 11 lipca.. Czyli dzidzia minimalnie mniejsza. Jak co usg wychodzi .
Wszystko zamknięte, dobrze trzyma.. Podejrzenie pada na zapalenie pęcherza. Dzis duzo chodze do ubikacji z paromka kropkami. Juz od dawna mam tak ze raz mnie szczypi i piecze przy siusiu a raz nie.. dzis rano nie pieklo, potem zaczelo.. a ten brzuch nieznosny.. leżac troche mniej bolalo ale chodzac bardzo.
Mam zrobic mocz przesiewowy, czy jakos tak. Do tego 2x prouro (zurawina i wit c czyli dozwolone). I duzo pić. I zobaczy sie. Ale u dzidzi wszystko w porządku to mnie uspokoilo.
Mam 6minutowy filmik dwa razy ginek dzidzie poszturchal by sie obudzila.
Dzis pierwszy raz robil mi przez brzuch.
Fajnie wszystko widac, ze malusie paluszki, i gdzie ma buzie i oczka.. i kreglosup i skóre, nozki pupcie, ajjjjjjj

Szukalismy kim dzidzia jest.. I wyszlo tak.. ze na poczatku bylo widac dwie kreseczki, ale jak troszeczke dalej przejechal to cos jakby wystawalo.. I tak caly czas. Wiec narazie nie wiadomo nadal co w brzusiu. Powiedzial ze moze nast razem juz bedzie dobrze widac.

Coz jeszcze.. Luteine mam nadal, przez te bole. Witaminki tez. Ale dodatkowo Magne B6. No i nospa nadal jak boli. Martwilam sie bo czasem bralam codziennie,ale powiedzial ze jak trzeba to brac.
Mama mowi ze tu w naszej miejscowosci lekarz pisze jakies ziolowe na bol brzucha w ciazy:/ nie pamietam nazwy :/. Ciekawe...

Zdjecie mam, jak zrobie fotke to wam wkleje..

No a dzis waga -1 zdziwko małe.. bo od przed swietami do poczatku stycznia bylo + 1,5 a teraz po 2 tygodniach - 1 kg. Tzn specjalnie sie tym nie przejmuje wielce, a nawet ciesze.. bo jeszcze by tyc mam czas.
No a teraz znow jem niektore rzeczy. Te na ktore mam ochote. Wiele rzeczy mnie odrzuca, nie ciagnie itp.. nie bede w siebie wciskac..

A sniadania jem b.powoli... gryz gryz i pare minut by sie wchłonelo... jak za szybko zjem (gdy juz przed sniadaniem jest mi zle) to po jest mi jeszcze gorzej. A jak jem powoli, trawie male kawaleczki to wydaje mi sie ze jest troche lepiej.

Narazie staram sie nie pic melisy ani nie brac nervosolu na uspokojenie.. Zostawie to na czarna godzine.

Jak zawsze sie rozgadalam i wygadalam.

Teraz ide sie polozyc by brzuch odpoczal... Mam nadzieje ze szybko to przejdzie . Bo nie chce isc do lekarza . A juz mi proponowal,ale powiedzialam ze nie za bardzo bym chciala. To sie tylko pytal czy babcia moze sie małą zając zebym ja wypoczywala. Powiedzialam ze tak i ze mam tesciowa w domu wiec mam czas odpoczywac.
No tylko zeby posiew moczu wyszedl ok, zeby tam nic nie bylo i zeby przesal brzuch bolec, a bedzie dobrze....

Buziaki dla was! Kochane moje!

NO A WOGOLE TO CZAS WKLEJAC KOLEJNE ZDJECIA BRZUSZKOW! NO LASECZKI NIE OCIĄGAĆ SIĘ! :p

Moja dzidzi często leży i śpi, ale ginekolog budzi dzidzie, mowi "poprzeszkadzamy dzidziusiowi troche" i wtedy on fika. Zeby na filmikach bylo widac.
No a w pierwszej ciazy ja wogole sobie nie przypominam by dzidzi sie ruszalo na usg:/ to dziwne..ale serio nie pamietam. Tylko w 38 tyg ale to bylo wlasnie takie specjalisytyczne genetyczne, co moglo nie wyjsc bo dzidzia byla duzo,ale i plec byla fajnie widoczna i dzidzia miala czkawke i jezyczek pokazala..
Mozesz zawsze zaproponowac czy nie idzie dzidzi troche obudzic?

No wlasnie laurki, tez musimy sie za nie zabrac:/ ale jakos nie ma kiedy..
A waga to raczej powinnas sie cieszyc :P ze spada.. mi znow tez spadla, choc niedawno wzrosla..

Hehe fajnie ze taka szczuplusia jestes wszedzie ja mam tylko tak szczegolnie mniej biodra bo przed ciaza mialam 106cm a teraz nadal narazie 102cm . I ciesze sie.,. po co ma mi isc w dupe? :P hehe a pewnie i tak pojdzie...Jak ostatnio po ciazy mialam 116 :/

Ja nie wiem,ale tez jestem ciekawa. Wogole nie slyszalam o takiej mozliwosci..

Ja juz mam drugi filmik. Biore tylko dvd bo moj gin nigdzy nie ma plytek. Heh wiec mam z dzis 15 tydz 6 dz i 11 tydz 6 dz bodajze..

Ja wyszlam za mnąż w wieku 20 lat we wrzesniu 2006roku. W 2007 kwietniu juz bylam mamą.
To super ze u dzidzi wszystko oki, a ja wyszlam za maz -8.-9.2007 ale dopiero teraz bede mama....

Ja to nie mam takiego brzuszka jak wy mi skoczyl sie wlasnie 13 tydzien, ale brzuszek to mam taki inny....same zobaczcie

Stary 2010-01-19, 19:29   #3780
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

karolcia228 malutki, ale też ładniutki, w ogóle wszystkie brzuszki są fajne i wszystkie kobiety w ciąży wyglądają uroczo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości