|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
A mój niestety wyszedł, a nie chciałam
No i ja jestem w 34 t 5d, więc jeszcze trochę tak pochodzę. A jeszcze z miesiąc temu się cieszyłam, że mam go tak na pół gwizdka, nie wywinięty do końca.... No, ale cóż są ważniejsze rzeczy do martwienia, niż pępek na wierzchu
|
|
|
|
#1892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuski
Kasiorek - kciukaski za jutrzejsza obrone Kciukaski za wszystkie wizyty Bubi - no to nie zaciekawie - dlaczego kopbiety tak traktuja inne kobiety ![]() Lila - za pierwszy spacerekJesli chdzi o terminy to ja mam tez dwa: jeden na 28 lutego, a drugi na 2 marca a jeszcze sprawdzilam sobie na tym co Kasiorek podala link i wyszedl mi 1 marzec wiec wszystkie terminy nie sa odlegle, no ale zobaczymy ![]() Dziekuje bardzo Wam wszystkim za porady odnosnie tego o co prosilam, buziol dla kazdej Bylam dzisiaj na miescie i pokupywalam troszke *******ek smoczki, nozyczki ....I kupilam te maternity pads Bylam w tym miescie i sie ciesze bo troche tylek ruszylam, a tak to siedze w domu bo jak nie leje to wieje i tak w kolko. Przyszlam zrobilam obiadek( dzis mnie wzielo na pieczarkowa z piersia z kurczaka - pysia) pranko i calkiem inaczej sie czuje, dotlenialam sie A moj Misio ma teraz czkawke No a jutro jade na wizyte do ortopedy i on ponoc ma podjac decyzje czy moge normalnie rodzic czy bedzie wskazanie na CC zobaczymy co wymysli
|
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a czy któras wie co z Castillą????????? bo dawno się już nie odzywała.....
Brzoskwinko WITAJCIE!!!!! Patinka i chyba się nie załapiemy na Koziorożca Kocurazab mi za to wyszła na sam koniec taka pręga wzdłuż brzucha...mam ją od mostka do pępka też dziwnie bo zazwyczaj jest od pępka do łona
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w ogóle się tym nie łamię. Myślę, że po porodzie wróci na swoje miejsce
|
|
#1897 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam twardy brzuchol...i skurczyki lekkie..........ło matko.....i tak mi goraco, że zaraz się ugotuję......
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
kuuuuuuuuuuuuurdeeeeeeeee eeeeeee
no to chociaz dzien babci,co?:P ewentualnie dzień przed dniem babci bo ja akurat test ciazowy robiłam dzien przed dniem matki
|
#1900 | |
|
Rozeznanie
|
Ha ha ha......jakby nas ktoś pejczem potraktował
Cytat:
No ja chyba zacisnę nogi i wsadzę sobie jakiś korek, bo chciałabym wytrzymać juz do piatku po te cholerne wyniki posiewu, bo mam stresa, że się zacznie a ja bez tych wyników pojadę i co????? a jak mi nie podadza antybiotyku bo wyniki mam z czerwca??? to ja obstawiam Dzień Dziadka |
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
W końcu mam chwilkę, żeby coś napisać! Zaczynam pomału wchodzić w nowy rozkład dnia i nocy Szymuś to mały głodomorek i nie śpi dużo, ale za to jest taki słodki i kochany, żebym go schrupała ![]() Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamuś!!!!!! ![]() Któraś z Was pisała o bólach krzyżowych, które ja też niestety miałam!!!! Przedstawię w skrócie, jak to wszystko się potoczyło: W niedzielę 10.01 wstawałam jeszcze w nocy do toalety, ale nic się nie działo, obudziłam się o 5.50 rano, bo poczułam cos mokrego i jak ruszyłam tylko nogą, to się polał taki potop, że nie mogłam się podnieść z łóżka bez kilku ręczników. Poszłam się wykąpać, zjedliśmy coś na szybko i pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu byliśmy o 7, przebrałam się, podłaczyli mnie do ktg, położna zbadała i stwierdziła tylko rozwarcie na palec. Po tym ktg, przyjeli mnie od razu na oddział i co dwie godziny zgłaszałam się na ktg. Nic się nie posuwało, a mały jeszcze był źle obrócony, tzn. był główką na dół, ale nie w tą stronę co potrzeba. Więc położna na kolejnym ktg powiedziała, że poczekamy, da mi po 13 taki delikatny żel na wywołanie skurczy i jak mały się nie obróci to będzie cesarka. Ale przyszedł jeszcze jeden lekarz do zbadania. Mysłałam, że go ugryzę, bo tak bolało!!! Oboje się popłakaliśmy! Nie pękłam, ani nie zostałam nacinana! Położna naprawdę o to zadbała! Później już na oddziale personel super! Każdy miły, uśmiechnięty, jak sie zadzwoniło to pielęgniarka od razu się pojawiała. I tak było na każdej zmianie! No i to chyba tyle, w skrócie!
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
a kiedy wstawisz zdjęcie syncia
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka83 fajnie się czyta takie opisy z porodu, w którym kobieta pisze, że nie była nacinana, ani nie pękła (powiedz jak Ty to zrobiłaś?
).Chciałabym, żeby i mnie tak sprawnie poszło jak Tobie
|
#1905 | ||||
|
Zadomowienie
|
coś dzisiaj każdej z nas nie chcę sie pisać
![]() myślałam ze będę miała z 5 stron do nadrabiania a tu tylko 2 Cytat:
ja sama jak do niedzieli sie nie rozpakuje to w poniedziałek muszę do gina po przekaz do szpitala na KTG i chyba już na wywołanie ![]() trzymam mocno kciuki zeby cię wzieło Cytat:
Cytat:
dzidziusie nasze będą zdrowe i już , innej opcji nie ma ![]() Cytat:
![]() moja Mała według gin i ostatniego USG powinna teraz ważyć z 3600-3800g , aż się boję ile tak naprawdę waży ![]() a mnie głowa nie przestała boleć , w końcu z nudów wziełam sie za pranie firanek i właśnie sie piorą ![]() pózniej poprasuję i powieszę ( mam niskie małe okienka , więc chyba mi wolno) a pózniej wykorzystam męża i będę się modlić o dzisiejszy poród ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Madziulka dzielna mamusia pokłony za brak nacięcia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Bubi Girl na stronie 42 wstawiłam kilka zdjeciek, a oto kolejne
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulek ...no latwo nie było ....ale dałaś radę...
mąż pisal że byłaś dzielna ....Widzę nowe zdjęcie w Avku prosimy o nowe zdjęcia ![]() _________________________ _____ Swoją drogą ciekawe kto załapie się na Dzien Babci czy Dziadka ? ![]() Gdzie wy jesteście ![]() ps. Madziulka już widzę że są Piękna z Was rodzinka i to z mamusią Ehhhh piękne słoneczkoooooo
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-19 o 18:49 |
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
To bardzo duża zasługa super położnej, że mnie nie nacinali!
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki słodziaszek
|
#1910 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
My nadal w dwupaku,bez jakichkolwiek objawów-znaczy sie turlamy dalej ![]() A od dziś39tydzień Cytat:
![]() Też śmigałam na 2gi dzień po CC ![]() Bo najgorzej się jest rozczulać nad sobą i się"poddać"... Dla mnie koszmarem było potem w domu-spałam 1,5mieś na półsiedząco. No bo kiedy się położyłam na na wznak czy na bok i zasnęłam a Mały zaczął płakać to jak się nagle zerwałam raz i drugi to myślałam że mi szwy w środku puściły ![]() A potem był też kłopot z NIEDZWIGANIEM-no bo jak tu nie dzwigać jak na spacer pasuje wyjść a wózek plus dziecko trochę ważą... Co do blizny-na mnie się goiło"jak na psie"-ważne żeby blizna była czysta i SUCHA! Myłam mydłem szarym,potem osuszałam jałowym gazikiem a na koniec dla pewności przemywałam wodą utlenioną-ok tygodnia. Potem dbalam tylko by była czysta i sucha. Na początku tak wygląda że jest wysoko ale to"zejdzie"niżej Mnie pozostała kreseczka i zarosła gąszczem ![]() Gdybyś jednak uważała że bliznę za bardzo widac to polecam maść CONTRATUBEX-pieronsko droga ale skuteczna!!!
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
Ula kobieto szalona nie wolno się tak eksploatować
kurcze, to oczekiwanie dobija
|
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
BOSHE!
Sama słodycz!!!
|
#1913 |
|
Rozeznanie
|
Madziulka ale słodycz!!!!! ojejku aż się wzruszyłam, taki słodki bobasek....gratulacje raz jeszcze!!!
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka pokrzepiający opis porodu
|
#1915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Zmykam bo Mąż pracuje teraz na popołudnia a my mamy "samotne"kąpanie bo wróci najwcześniej ok 23ciej... Ściskam Was Wszystkie!
|
|
#1916 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mała ma obserwatorium z niego chyba Cytat:
Tak w połowie ![]() Madziulka83 Nie wydaje mi się taki straszny Twój poród Jest śliczny ![]() ----------------- Jejuuuuu jak mnie ssie, bo mi się słodkiego chceeeee Zrobiłam łom czekoladowy i muszę czekać, żeby się schłodził Się rzucę na niego
|
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
kasiorekzeta na jutro!
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Hey mam pytanie czy przy karmieniu piersią można pić zieloną herbatę??
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka pozazdrościć braku nacięcia
a synus boski Bardzo podobała mi się wiadomość od Twojego męża widać, że super facet to pewnie synuś po tacie też bęzie ekstra gościuIngus18 można ![]() Dziewczyny myjecie główki maeństwom przy karzdej kapieli ?
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-19 o 19:43 |
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwilkę :
Wieści od Filka: "Od wczoraj są w domku, ale nie może zajrzeć bo popsuty komputer... Pierwsza noc cała nieprzespana- walczą z karmienirm piersią. Pozdrawia wszystkie mamusie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

No i ja jestem w 34 t 5d, więc jeszcze trochę tak pochodzę. A jeszcze z miesiąc temu się cieszyłam, że mam go tak na pół gwizdka, nie wywinięty do końca.... No, ale cóż są ważniejsze rzeczy do martwienia, niż pępek na wierzchu

wiem,że w innej przychodni przyjmuje w piątki-no ale jak pójdę w piątek to przecież nie wypisze mi L4 od wtorku:/ jestem w kropce,teraz to tym bardziej chciałabym żeby się coś rozwinęło bo jeszcze tylko się nerwów najem teraz co zrobić:/
wiec chwilowo mam ogonek i szwy i umieram z bolu i sobie poplakuje.. nie bardzo mam pozycje do pisania wiec bede raczej was czytac 
za pierwszy spacerek
też dziwnie bo zazwyczaj jest od pępka do łona

no to chociaz dzien babci,co?:P ewentualnie dzień przed dniem babci

ciesze się że jest duży itd ale wspominając przejścia np Olivii to zastanawiam się jak takiego klocka urodzę 
?