Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 16:38   #1891
kocurazab
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
ale pępek skubany nie wyszedł na wierzch
A mój niestety wyszedł, a nie chciałam No i ja jestem w 34 t 5d, więc jeszcze trochę tak pochodzę. A jeszcze z miesiąc temu się cieszyłam, że mam go tak na pół gwizdka, nie wywinięty do końca.... No, ale cóż są ważniejsze rzeczy do martwienia, niż pępek na wierzchu
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:42   #1892
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, zaraz mnie szlag trafi!
właśnie dzwoniłam do przychodni zapisać się prywatnie do mojej gin na poniedziałek...i wiecie co...? babka mi mówi,że najbliższy wolny termin jest dopiero 8.02 i mnie nie zapisała:/ a ja mam zwolnienie L4 do poniedziałku, termin porodu na środę i duuuupaa.... powiedziałam jej jaka jest sytuacja,że nie mogę czekać do 8.02 no ale nic nie dało się zrobić:/ nie wiem co mam zrobić wiem,że w innej przychodni przyjmuje w piątki-no ale jak pójdę w piątek to przecież nie wypisze mi L4 od wtorku:/ jestem w kropce,teraz to tym bardziej chciałabym żeby się coś rozwinęło bo jeszcze tylko się nerwów najem teraz co zrobić:/
Patinka miałam podobną sytuację i wykłóciłam się, żeby mnie przyjęła poza kolejnością....teraz własnie tak chodze, bo do mojej ginki termin jest na 19 lutego dopiero a ja z nią uzgodniłąm, że mnie bedzie dodatkowo przyjmować.....a l4 w razie czego albo inny ginekolog albo internista...też tak już miałam kilka razy.....
Stary 2010-01-19, 16:44   #1893
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja mialam tzn mam powtorrke z rozrywki.. bylam znowu u chirurga z ta torbiela i ona oznajmila mi sie to strasznie gleboko jest jakies 3 cm i musi mi dren zalozyc zeby to sie oczyszczalo i mnie znow znieczulila a potem wlozyla dren co okrponie bolalo i musiala mi to zaszyc wiec chwilowo mam ogonek i szwy i umieram z bolu i sobie poplakuje.. nie bardzo mam pozycje do pisania wiec bede raczej was czytac no to ide dalej sie roczulac nad soba
Współczuję, mam nadzieję, że już niedługo się tego pozbędziesz
Stary 2010-01-19, 16:52   #1894
syla2311
Raczkowanie

Hej mamuski

Kasiorek - kciukaski za jutrzejsza obrone

Kciukaski za wszystkie wizyty

Bubi - no to nie zaciekawie - dlaczego kopbiety tak traktuja inne
kobiety

Lila - za pierwszy spacerek

Jesli chdzi o terminy to ja mam tez dwa: jeden na 28 lutego, a drugi na 2 marca a jeszcze sprawdzilam sobie na tym co Kasiorek podala link i wyszedl mi 1 marzec wiec wszystkie terminy nie sa odlegle, no ale zobaczymy

Dziekuje bardzo Wam wszystkim za porady odnosnie tego o co prosilam, buziol dla kazdej

Bylam dzisiaj na miescie i pokupywalam troszke *******ek smoczki, nozyczki ....I kupilam te maternity pads - wielkosc ich mnie przerazila - ale wzielam jedna paczke na wszelki wypadek a tak kupilam allwaysy na noc mysle ze beda ok.
Bylam w tym miescie i sie ciesze bo troche tylek ruszylam, a tak to siedze w domu bo jak nie leje to wieje i tak w kolko.
Przyszlam zrobilam obiadek( dzis mnie wzielo na pieczarkowa z piersia z kurczaka - pysia) pranko i calkiem inaczej sie czuje, dotlenialam sie

A moj Misio ma teraz czkawke

No a jutro jade na wizyte do ortopedy i on ponoc ma podjac decyzje czy moge normalnie rodzic czy bedzie wskazanie na CC zobaczymy co wymysli
syla2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:52   #1895
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Dziewczynki a czy któras wie co z Castillą????????? bo dawno się już nie odzywała.....

Brzoskwinko WITAJCIE!!!!!

Patinka i chyba się nie załapiemy na Koziorożca do dzisiaj termin

Kocurazab mi za to wyszła na sam koniec taka pręga wzdłuż brzucha...mam ją od mostka do pępka też dziwnie bo zazwyczaj jest od pępka do łona
Stary 2010-01-19, 16:53   #1896
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
A mój niestety wyszedł, a nie chciałam No i ja jestem w 34 t 5d, więc jeszcze trochę tak pochodzę. A jeszcze z miesiąc temu się cieszyłam, że mam go tak na pół gwizdka, nie wywinięty do końca.... No, ale cóż są ważniejsze rzeczy do martwienia, niż pępek na wierzchu
Mi też jakiś czas temu pępek wyskoczył do wierzchu ale w ogóle się tym nie łamię. Myślę, że po porodzie wróci na swoje miejsce

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:54   #1897
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

A ja mam twardy brzuchol...i skurczyki lekkie..........ło matko.....i tak mi goraco, że zaraz się ugotuję......
Stary 2010-01-19, 17:01   #1898
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
łóżysko w tak jak wzrost malucha ma róże tępo starzenai się ...jeśli lekarz nie widzi w tym nic złego i nie skomentował tosię nie zamartwiaj
no to się nie będę zamartwiać

Cytat:

Kocurazab mi za to wyszła na sam koniec taka pręga wzdłuż brzucha...mam ją od mostka do pępka też dziwnie bo zazwyczaj jest od pępka do łona
Ja mam pręgę od samego dołu aż po cycki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:08   #1899
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

Patinka i chyba się nie załapiemy na Koziorożca do dzisiaj termin
kuuuuuuuuuuuuurdeeeeeeeee eeeeeee no to chociaz dzien babci,co?:P ewentualnie dzień przed dniem babci bo ja akurat test ciazowy robiłam dzien przed dniem matki
Stary 2010-01-19, 17:15   #1900
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
no to się nie będę zamartwiać

Ja mam pręgę od samego dołu aż po cycki
Ha ha ha......jakby nas ktoś pejczem potraktował

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
kuuuuuuuuuuuuurdeeeeeeeee eeeeeee no to chociaz dzien babci,co?:P ewentualnie dzień przed dniem babci bo ja akurat test ciazowy robiłam dzien przed dniem matki
a ja robiłam w moje urodziny 06.06
No ja chyba zacisnę nogi i wsadzę sobie jakiś korek, bo chciałabym wytrzymać juz do piatku po te cholerne wyniki posiewu, bo mam stresa, że się zacznie a ja bez tych wyników pojadę i co????? a jak mi nie podadza antybiotyku bo wyniki mam z czerwca??? to ja obstawiam Dzień Dziadka
Stary 2010-01-19, 17:19   #1901
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
A oto moja Lenka. Jest prawdziwym aniołkiem (odpukać w niemalowane) - je co 3-4 godz (karmię butelką), trochę czuwa, popłacze chilkę i zasypia. W nocy tak samo więc nie mogę narzekać na brak snu i wolnego czasu.
Fajniutka no i super, że jest taka spokojna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 17:21   #1902
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Witajcie kochane!

W końcu mam chwilkę, żeby coś napisać! Zaczynam pomału wchodzić w nowy rozkład dnia i nocy Szymuś to mały głodomorek i nie śpi dużo, ale za to jest taki słodki i kochany, żebym go schrupała

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamuś!!!!!!

Któraś z Was pisała o bólach krzyżowych, które ja też niestety miałam!!!!

Przedstawię w skrócie, jak to wszystko się potoczyło:

W niedzielę 10.01 wstawałam jeszcze w nocy do toalety, ale nic się nie działo, obudziłam się o 5.50 rano, bo poczułam cos mokrego i jak ruszyłam tylko nogą, to się polał taki potop, że nie mogłam się podnieść z łóżka bez kilku ręczników. Poszłam się wykąpać, zjedliśmy coś na szybko i pojechaliśmy do szpitala. W szpitalu byliśmy o 7, przebrałam się, podłaczyli mnie do ktg, położna zbadała i stwierdziła tylko rozwarcie na palec. Po tym ktg, przyjeli mnie od razu na oddział i co dwie godziny zgłaszałam się na ktg. Nic się nie posuwało, a mały jeszcze był źle obrócony, tzn. był główką na dół, ale nie w tą stronę co potrzeba. Więc położna na kolejnym ktg powiedziała, że poczekamy, da mi po 13 taki delikatny żel na wywołanie skurczy i jak mały się nie obróci to będzie cesarka. Ale przyszedł jeszcze jeden lekarz do zbadania. Mysłałam, że go ugryzę, bo tak bolało!!! Stwierdził, że mamy czas.... Ja sobie myślę, no kurcze najpierw mówią tak, później tak, miałam już mętlik w głowie! Po tym żelu nie działo się nic, ale gdzieś tak koło 17 zaczęły się powoli rozkręcać lekkie skurcze. A na 18.30 miałam się zgłosić na kolejne ktg. Przed nim już laziłam z mężem po korytarzu i co chwilę się skręcałam z bólu, zaczęły sie bóle krzyżowe! A na tym ktg już nie mogłam wyleżeć, po badaniu położna stwierdziła, że jednak będzie dziś! Ja się z jednej strony ucieszyłam, bo wizja jeszcze całej nocy to No i rzeczywiście sie rozkręciło na maksa. Poszłam do toalety, wymiotowałam, zresztą przy każdym skurczu było mi strasznie niedobrze! Tak się cieszę, że mąż ze mną był! Położyłam się na łóżku. Chciałam rodzić w wodzie, ale niestety inaczej wyszło! Podali mi jakiś środek przeciwbólowy, a potem jeszcze kroplówkę na skurcze i wydwało mi się, że ten środek nic nie działa. Leżałam na boku, mąż masował mi cały czas krzyże, myślałam, ze mnie rozerwie! Co chwilę ciągnęło mnie na wymioty. Były przy porodzie dwie położne i lekarka! Wtedy rozwarcie zaczęło bardzo szybko postępować. Położna włożyła mi podobno czopki, żeby rozluźnić te mięśnie (dowiedziałam się o tym od męża, bo byłam strasznie śpiąca po tym środku przeciwbólowym). Gdy rozwarcie już było na 8 cm to polewała mnie oliwką i naciągała do tyłu. I przyszło pełne rozwarcie, kilka parć i Szymuś pojawił się na świecie! Bolało cholernie, ale ta chwila kiedy zobaczyliśmy naszego smyka - niezapomniana!!! Oboje się popłakaliśmy! Nie pękłam, ani nie zostałam nacinana! Położna naprawdę o to zadbała! Później już na oddziale personel super! Każdy miły, uśmiechnięty, jak sie zadzwoniło to pielęgniarka od razu się pojawiała. I tak było na każdej zmianie! No i to chyba tyle, w skrócie!
Stary 2010-01-19, 17:32   #1903
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Madziulka dzielna mamuśka!!!!! Ale się biedactwo wycierpiałaś......no ale już masz to za sobą.... a kiedy wstawisz zdjęcie syncia
Stary 2010-01-19, 17:37   #1904
azzis
Zakorzenienie

Madziulka83 fajnie się czyta takie opisy z porodu, w którym kobieta pisze, że nie była nacinana, ani nie pękła (powiedz jak Ty to zrobiłaś? ).
Chciałabym, żeby i mnie tak sprawnie poszło jak Tobie

Stary 2010-01-19, 17:41   #1905
ula 87
Zadomowienie

coś dzisiaj każdej z nas nie chcę sie pisać
myślałam ze będę miała z 5 stron do nadrabiania a tu tylko 2

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
W czwartek mam mieć kroplóweczkę, a ja bym chciała co by się ruszyło samo

kurcze no... potrafię sobie wyobrazić jak się czujesz
ja sama jak do niedzieli sie nie rozpakuje to w poniedziałek muszę do gina po przekaz do szpitala na KTG i chyba już na wywołanie

trzymam mocno kciuki zeby cię wzieło

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane, ja tylko na chwilkę, dzisiaj wróciliśmy do domku (nareszcie ) Nawet nie biorę się teraz za czytanie, zostawię to sobie na wolniejsze chwilę jak już się trochę ogarnę, bo na razie zamęt
witamy w domku
Cytat:
Jak pojechałam wczoraj do szpitala po zwolnienie, to niedługo przed moim przyjazdem urodziło się dziecko z wadą, chyba downem. Ta dziewczyna, co je urodziła, aż zemdlała z tego wszystkiego, bo w ciąży nic nie było wiadomo, że coś nie tak... Jak to usłyszałam, to aż mi się słabo zrobiło. No i od wczorajszego wieczoru siedzi mi to w głowie; spać nie mogłam dzisiaj w nocy, ciągle się przewalałam z boku na bok, normalnie stracha załapałam
najlepiej n ie mysleć o takich rzeczach
dzidziusie nasze będą zdrowe i już , innej opcji nie ma
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Hej laski

Ja już jestem po usg Filip jest zdrowiutki, wszystko jest w porządku, przepływy itd
No i nasz mały klocek waży już 3200g!
Duużo Nawet lekarz skomentował, bo tak bada i bada i pyta "Czy to moja pierwsza ciąża?" Ja mówię, że "tak, a coś nie tak?" a on "Nie tylko duże dziecko.."

Powiedział że do terminu porodu spokojnie do 4kg dobije... ciesze się że jest duży itd ale wspominając przejścia np Olivii to zastanawiam się jak takiego klocka urodzę
Wiem że nie ma się co przywiązywać do tych szacunków z usg, błąd na jego sprzęcie jest +/-400g, ale tak czy siak Filip będzie spory
Dlatego też mam taki brzuch wielki

??
no to fajna waga

moja Mała według gin i ostatniego USG powinna teraz ważyć z 3600-3800g , aż się boję ile tak naprawdę waży

a mnie głowa nie przestała boleć , w końcu z nudów wziełam sie za pranie firanek i właśnie sie piorą
pózniej poprasuję i powieszę ( mam niskie małe okienka , więc chyba mi wolno)
a pózniej wykorzystam męża i będę się modlić o dzisiejszy poród

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Madziulka dzielna mamusia
pokłony za brak nacięcia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:46   #1906
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Bubi Girl na stronie 42 wstawiłam kilka zdjeciek, a oto kolejne
Stary 2010-01-19, 17:47   #1907
pysiamn
Zakorzenienie

Madziulek ...no latwo nie było ....ale dałaś radę... mąż pisal że byłaś dzielna ....

Widzę nowe zdjęcie w Avku prosimy o nowe zdjęcia
_________________________ _____

Swoją drogą ciekawe kto załapie się na Dzien Babci czy Dziadka ?

Gdzie wy jesteście

ps. Madziulka już widzę że są dzięki ...
Piękna z Was rodzinka i to z mamusią

Ehhhh piękne słoneczkoooooo

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-19 o 17:49
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:48   #1908
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

To bardzo duża zasługa super położnej, że mnie nie nacinali!
Stary 2010-01-19, 17:51   #1909
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Jaki słodziaszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 17:55   #1910
Kacha79
Raczkowanie

Witam Mamusie i Brzusiolinki!
My nadal w dwupaku,bez jakichkolwiek objawów-znaczy sie turlamy dalej
A od dziś39tydzień

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
Kacha79

doskonale Cie rozumiem z ta cesarka bo ja tez swojej nie planowalam i wyszlo jak wyszlo ...co do odczuc po cieciu to rzecywiscie nie jest za ciekawie , sama z wlasnej woli bym sie na nia nie pisala.. ciagna szwy jak cholera ciezko wstawac do dziecka i ogolnie samopoczucie marne, ja sie naszczescie szybko pozbieralam bo juz w 3 dobie tak smigalam ze polozne myslaly ze jestem po sn a nie cc.. w srode mam sciagniecie szwow i zastanawiam sie jak ta blizna sie bedzie goic i potem wygladac?...ciecie wcale nie jest takie malutkie ale na szczescie jest nisko...ma ktoras mamusia jakies dosw w sprawie blizny, jak sie goi i co robic zeby dobrze wygladala potem
No to

Też śmigałam na 2gi dzień po CC
Bo najgorzej się jest rozczulać nad sobą i się"poddać"...
Dla mnie koszmarem było potem w domu-spałam 1,5mieś na półsiedząco.
No bo kiedy się położyłam na na wznak czy na bok i zasnęłam a Mały zaczął płakać to jak się nagle zerwałam raz i drugi to myślałam że mi szwy w środku puściły
A potem był też kłopot z NIEDZWIGANIEM-no bo jak tu nie dzwigać jak na spacer pasuje wyjść a wózek plus dziecko trochę ważą...

Co do blizny-na mnie się goiło"jak na psie"-ważne żeby blizna była czysta i SUCHA!
Myłam mydłem szarym,potem osuszałam jałowym gazikiem a na koniec dla pewności przemywałam wodą utlenioną-ok tygodnia.
Potem dbalam tylko by była czysta i sucha.
Na początku tak wygląda że jest wysoko ale to"zejdzie"niżej
Mnie pozostała kreseczka i zarosła gąszczem
Gdybyś jednak uważała że bliznę za bardzo widac to polecam maść CONTRATUBEX-pieronsko droga ale skuteczna!!!
Stary 2010-01-19, 17:56   #1911
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Ula kobieto szalona nie wolno się tak eksploatować kurcze, to oczekiwanie dobija
Stary 2010-01-19, 17:56   #1912
Kacha79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
BOSHE!
Sama słodycz!!!
Stary 2010-01-19, 18:03   #1913
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Madziulka ale słodycz!!!!! ojejku aż się wzruszyłam, taki słodki bobasek....gratulacje raz jeszcze!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 18:04   #1914
youyou
Zakorzenienie

Madziulka pokrzepiający opis porodu Mały jest słodziutki i moim zdaniem podobny do taty
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:10   #1915
Kacha79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane, ja tylko na chwilkę, dzisiaj wróciliśmy do domku (nareszcie ) Nawet nie biorę się teraz za czytanie, zostawię to sobie na wolniejsze chwilę jak już się trochę ogarnę, bo na razie zamęt Zdołałam tylko zauważyć że oprócz mnie rozpakowana już Aldii - GRATULACJE
Pysia - dzięki za pomoc z listą ja zobaczę jak się zorganizuję z czasem, na razie byłabym Ci wdzięczna za uzupełnianie
Pozdrowienia i buziaczki dla wszystkich obecnych i przyszłych mamuś
Witajcie w domku!

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Zmykam bo Mąż pracuje teraz na popołudnia a my mamy "samotne"kąpanie bo wróci najwcześniej ok 23ciej...

Ściskam Was Wszystkie!
Stary 2010-01-19, 18:15   #1916
Zaslona
Raczkowanie

Cytat:
Mi też wyszedł już dawno temu i sterczy Mała ma obserwatorium z niego chyba

Cytat:
A ja ją mam od łona do pępka i kończy się między pępkiem a piersiami Tak w połowie

Madziulka83 Nie wydaje mi się taki straszny Twój poród Ale dla takiego Małego Szkraba to się opłacało Jest śliczny Będzie z niego przystojniak

-----------------
Jejuuuuu jak mnie ssie, bo mi się słodkiego chceeeee Zrobiłam łom czekoladowy i muszę czekać, żeby się schłodził Się rzucę na niego

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:16   #1917
Kacha79
Raczkowanie

zapomniałam!

kasiorekzeta na jutro!
Stary 2010-01-19, 18:25   #1918
Ingus18
Zadomowienie

Hey mam pytanie czy przy karmieniu piersią można pić zieloną herbatę??

Mój braciszek------> http://s3.suwaczek.com/200912251762.png<------

Moja siostrzyczka------>http://s9.suwaczek.com/201107084965.png<------
Ingus18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:36   #1919
zebra666
Zakorzenienie

Madziulka pozazdrościć braku nacięcia
a synus boskisuper wygladacie taka cała rodzinka razem Bardzo podobała mi się wiadomość od Twojego mężawidać, że super facet to pewnie synuś po tacie też bęzie ekstra gościu

Ingus18 można

Dziewczyny myjecie główki maeństwom przy karzdej kapieli?

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-01-19 o 18:43
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:37   #1920
pysiamn
Zakorzenienie

Ja na chwilkę :

Wieści od Filka:
"Od wczoraj są w domku, ale nie może zajrzeć bo popsuty komputer...
Pierwsza noc cała nieprzespana- walczą z karmienirm piersią.

Pozdrawia wszystkie mamusie "

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości