|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XII
Zaraz usnę na siedząco chyba ![]() Usłyszałam dziś ''numer roku'' chyba... Znajoma opowiadała mi dziś, że w zeszłym tygodniu chodził ksiądz ''po kolendzie '' u jej rodziców. Odprawił co miał odprawić, a potem wyciąga zeszyt i mówi że mają 1180 zł długu niego ( księdza ). Szok, za co No to wytłumaczył, że nie dają regularnie na obowiązkową comiesięczną składkę na budowę Kościoła tylko sporadycznie. Po podliczeniu tego co nie wpłacili, wyszła taka skromna sumka. No i w związku z tym mają dług, który wypadałoby spłacić, bo pieniądze na budowę potrzebne...A jak jej ojciec powiedział, że nie da bo nie ma ( maja jedną emeryture), to delikatnie mu zasugerowano że przecież są kredyty.... I jak się póżniej okazało takie wyliczenia długu sa porobione dla wszystkich z tej parafi ![]() Ja nie wiem, ale to co łaska powinno chyba być, a nie tak... |
|
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem rewolucjinistką, każda rewolucja karmi sie populizmem i demagogią. To tylko wymiana elit rządzących, a raczej ich przemieszanie. Społeczeństwo jest o tyle ważne o ile może w tym pomóc lub zaszkodzić.
|
|
#3514 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś mnie to nie szokuje. Ale ja uważam KRK za instytucję gospodarczo-finansową.
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to powinno być z 10 cm mniej tu i ówdzie ![]() dziękować ![]() Cytat:
![]() kuniec świata! ![]() uwaga - zaraz będę mierzyć bluzkę, którą dzisiaj kupiłąm na oko (bo już był czas na pociąg iść, a ewentualnych zwrotów z wyprzedaży nie przyjmują edit: uff, bluzka pasuje taka czarna, wąskie rękawy, zakończone na końcu z lekka wiktoriańskimi flabankami
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-19 o 19:37 |
||
|
|
|
#3517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rzygać to mi się i bez tego chce ![]() Że hę? To ciekawe jak nazwałabyś moje ![]() A jeszcze: z każdym zdjęciem piękniejesz I jeszcze: na każdym wyglądasz inaczej, a na tym z rogami, jak nie przymierzając moja ciocia, najmłodsza siostra mamy, zwana Elunią (o ile się nie mylę nawet imię się zgadza )Pierwszy raz słyszę, że ktoś oprócz mnie to miał i od razu mi raźniej ![]() Cytat:
Dobra, to teraz objaśnienia jak to przeczytać, bo mi się w oczach mieni ![]() Jeszcze mi się jeden koszmar ostatnich dni przypomniał: miałam męski członek ![]() A ten ksiądz to przesadził równo U nas też budują kościół i oczywiście kasa zbierana jest "co łaska" i tylko ci co chcą odliczać darowizny wpłacają imiennie, a reszta anonimowo.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-19 o 19:29 Powód: to wszystko przez brednie |
|||
|
|
|
#3518 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ja nigdy nie miałam takich przejsc z kolędnikami-u nas jak ksiądz widział ze bida w chacie to nie tylko nie brał koperty ale zostawiał... Alez mi sie spać chce...spałam dziś 3 godziny ![]() jak szaleć to szalec-do oporu ![]() a małż pojechał po sushi ![]() co to będzie ach co to będzie ![]() w ogóle w róznych suszarniach różnie te suszi rozpisują-albo dokładnie,albo tylko ze hotomaki (czy jak im tam) a nie piszą z czym ,dla koneserów sushi polecam menu restauracji Horai-do ściągniecia w pdf....ja dostałam oczopląsu i wysłałam TZ tam gdzie wybór był najmniejszy
|
|
|
#3519 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Ja mam właśnie akurat po 10 cm mniej we wszystkich trzech miejscach
![]() Cytat:
Cytat:
Czytamy wersję nr 3 - jest na 99% poprawnaCytat:
![]() To znaczy, nadal byłaś Agnyską ale z przywieszką?? Czy byłaś facetem? Nie wiem co gorsze....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#3520 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
haha! ja to powiedziałam pierwsza ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
po pierwsze mozna iśc nie do Imaxa, po drugie siąśc dalej w Imaxie tak od 7 rzędu myślę ze bedzie ok Cytat:
eee co ty.....ja sobie nie dalej jak wczoraj pomyslała ze szkoda ze nie mam
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale on miał większego penisa niż ja ![]() Takie oto durne sny "erotyczne" mam ostatnimi czasy
|
|
#3522 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale znam takich księży i znam odstawiajacych jeszcze "ciekawsze" numery uważając ze na parafii to im wszystko wolno. Tak powinno być co łaska. Ja do takiego czegoś byłam przyzwczajona i przy pierwszej wizycie "pokoledzie" powiedziałam jak zobaczyłam ze ksiądz ma segregatorek w którym w odpowiednie miesce z numerami domów i nazwiskami ma powkładane koperty to mu to wytknęłam i stwierdziłam ze jak mam byc tak sprawdzana to koperty nie dostanie wcale no chyba ze mi pokaże gdzie w Biblii jest napisane ze po koledzie trzeba dawac koperty. Ogólnie ja nie lubię tematów dotyczących polityki czy księży bo one są bardzo "śliskie". Staram się ich unikać. Nie zmienia to faktu ze czasem "lubię" przytoczyć jakieś dziwne historyjki i zdarzenia w których "brałam" udział.
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 2011 roku ma powstać superbaza danych o Polakach. Znajdą się w niej poufne informacje o każdym z nas: ile zarabiamy, jakie płacimy podatki, alimenty, rachunki, czy jesteśmy karani. To praktyki rodem z Orwella! alarmuje prawnik i ekspert od administracji, profesor Michał Kulesza. Dane do bazy przekazywać będą ministerstwa i państwowe urzędy, a wszystko to będzie zapisywane pod numerem PESEL. Może dojść do nadużycia władzy obawia się Adam Bodnar z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. Projekt przygotował Główny Urząd Statystyczny na zlecenie kancelarii premiera. Budowa bazy jest związana z nowym pomysłem na spis powszechny, który ma być przeprowadzony w 2011 r. GUS chce otrzymywać szczegółowe informacje o każdym Polaku od ministrów finansów, sprawiedliwości, spraw wewnętrznych, prezesów ZUS, KRUS, NFZ i Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych. Samorządy mają ujawnić, kto mieszka na ich terenie, kto bierze zasiłek, płaci alimenty; urzędy pracy kto jej nie ma i poszukuje. Nawet dostawcy energii i usług telekomunikacyjnych mają przekazać dane o swoich klientach. Po raz pierwszy państwo w takim zakresie wykorzystuje dane z państwowych rejestrów, a nie bezpośrednio od ludności cieszy się rzecznik GUS Wiesław Łagodziński. Eksperci nie podzielają tego entuzjazmu. Generalny inspektor ochrony danych osobowych Michał Serzycki od wielu miesięcy zgłasza zastrzeżenia. Podkreśla, że wykorzystanie danych z państwowych instytucji, które były zbierane do celów niezwiązanych ze statystyką, jest bezprawne. To nie koniec kontrowersji. Po raz pierwszy rachmistrze będą mogli zapytać o wyznanie, związki partnerskie i plany prokreacyjne. Odpowiedź nie będzie obowiązkowa. Jednak samo zadawanie tak osobistych pytań budzi wątpliwości. Pytanie o wyznanie może pogwałcić prawo gwarantowane w konstytucji. Mówi ona, że organy państwowe nie mogą zobowiązać nikogo do ujawniania swojego wyznania oburza się Bodnar. Z kolei odpowiedzi na inne pytania, takie jak o dojazdy do pracy, remonty czy numery telefonów i e-maile, będą obowiązkowe. Spis powszechny narzędziem inwigilacji? Opracowanie: Riefka Na podstawie: asylon.wordpress.com i dziennik.pl Źródło: Czarny Sztandar W ustawie hazardowej, nad którą trwają obecnie prace, zawarte były przepisy dotyczące inwigilacji obywateli. Te, po naciskach, w całości wykreślono. Teraz, próbuje się je przemycić przy pomocy rozporządzenia Ministra Infrastruktury. jako przepisy wykonawcze do ustawy telekomunikacyjnej.. W uzasadnieniu czytamy: Obowiązkowi zatrzymywania i przechowywania, a także ochrony i udostępniania, podlegają dane niezbędne do ustalenia zakończenia sieci, telekomunikacyjnego urządzenia końcowego, użytkownika końcowego, określenia daty i godziny połączenia oraz czasu jego trwania, rodzaju połączenia, lokalizacji telekomunikacyjnego urządzenia końcowego. Dane te są zróżnicowane w zależności od sieci i usługi, objętych regulacja: - stacjonarnej publicznej sieci telefonicznej, - ruchomej publicznej sieci telefonicznej, - usługi dostępu do Internetu, - usługi poczty elektronicznej, - usługi telefonii internetowej. Przepis art. 165 ust. 1 nakłada na operatorów i dostawców obowiązek przechowywania przez okres 2 lat danych transmisyjnych dotyczących abonentów i użytkowników końcowych. .
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-01-19 o 19:41 |
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
ech, to pozazdroscić wymiarów
Cytat:
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie zaprzeczam, widziałam.
Cytat:
A po drugie, do kina mam lata świetlne.Cytat:
![]() A teraz Wam opowiem, jaką mam zmyślną kotkę Halkę Dziś rano wpakowałam (na 100 %!) do torby kanapki w woreczku, pyszne z suchą krakowską. Zaraz jak przybyłam do pracy chciałam je sobie zjeść i szukam w torbie, gmeram i "im bardziej zaglądam do środka, tym bardziej ich tam nie ma". A one sobie leżą w kuchni pod stołem Ta mała małpka musiała mi je z torby wytargać, pewnie tą (tę?) suchą krakowską czuła ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- We śnie nikomu to nie przeszkadzało, skonsternowana to byłam jak się obudziłam
|
|
#3527 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
I vice versa
Cytat:
|
|
|
|
|
#3528 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
wniosek jeden z tego-trza kłamać ile wlezie jak będą pytacCytat:
no o pozbywaniu żeńskich nie myslalam absolutnie ![]() Cytat:
![]() jesu.... tak sobie pomyslałam ze taki członek dał by mi więcej mozliwości
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tak groźnie zabrzmiało
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
A Gryszard siedzi i czyta... Wyłaź!!! Rozwiąż wątpliwości i powiedz, jak to naprawdę jest mieć członka
|
#3531 | ||||||
|
Wiedźma
|
Nikt nie potrafi mi pomóc w tej kwestii?
Cytat:
![]() Ale czytałam wszystkich. Cytat:
W celu jakim? Pawia można sobie sprawić i bez kina. Żart! Żart! ![]() Cytat:
Ale samą opowieścią, podobnie jak Rozterka, zadziwiona nie jestem. Justyna racji ma sporo w tym, co napisała. lenin naprawdę był idealistą i marzycielem. takim, że czasem az oczy wybałuszałam. On na przykład naprawde wierzył, że w komunizmie nikt nie będzie kradł, bo skoro wszystko będzie wspólne, to nie będzie takiej potrzeby (ani możliwości , bo nie da się ukraść sobie samemu). Każdy weźmie tyle, ile mu potrzeba, resztę zostawi dla innych. Żebyż to ludzie tacy byli... Cytat:
Witamy w barze dla mutantów? ![]() Cytat:
A film polecam. Śliczny jest. Cytat:
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
No, mogłabys odstawić z TŻ taniec z członkami.
|
#3533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo miło się czyta pochwały swojego wyglądu. Bardzo dziekuje .Tak imię sie zgadza ![]() Oj ciężkie było to spotkanie z Serzykiem. Asja jest goździkowa i mnie z nóg nie zwala a Serzyk dosłownie walna mie taka wichcia gozdzików ze az mi sie w glowie zakręciło. No ale juz sny z męskim członkiem chyba sa lepsze niż jakieś tragiczne z śmiercią w tle. Cytat:
Rozbroiła mnie ta "przywieszka".:hahaha : Cytat:
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2010-01-19 o 20:03 |
|||
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Fistach. To dopiero groźnie brzmi
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
taa... wyjmuję oko i ubieram w bluzkę
Tak się spodziewałam, ze wejdzie, bo w terranowie jakieś zaniżone rozmiary na metkach mają - to jedyny sklep, gdzie wcisnę się w bluzkę rozm. M (która jest wielkości L z innych sklepówCytat:
a o tym nie pomyślałam... oj, ja niedoświadczona... z drugiej strony z naprawdę wielkiiiiim fistachem można sobie samemu loda zrobić
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-19 o 20:05 |
|
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath ja bym sie obawiała,że po "męskim " Aminexilu wąsy by mi wyrosły.
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
całkiem poważnie pytałam. Zobaczyłam na wadze kolejne 5 kg mniej i zachciało mi się dalej chudnąć
![]() Więc wyprodukowałam muffinki dietetyczne Jestem pod wrażeniem, bo produkt końcowy jest zdatny do spożycia(całkiem smaczny nawet), nie działa pawiogennie, a przy tym ładnie pachnie. Na tyle ładnie,że TŻ mi wyżera Nie powiem mu,że tam są głównie otręby i płatki owsiane ![]() A z taką nieśmiałością podchodziłam do tego wora trocin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Vichy to też L'Oreal, więc składnik aktywny jest dokładnie ten sam. Są bardzo skuteczne, widzę po tż-cie, który ma długie pióra i dzięki tym ampułkom już nie zbieram góry kłaków z wszelkich możliwych miejsc.
|
|
#3538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kolanach mam swoja mała Łasiczkę. ![]() Cytat:
ło matko ! Ł U M A R Ł A M
|
|
#3539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3540 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Skandal! ![]() Cytat:
to jest e-mobing! Ist es wirklich so? ![]() Wiem, wiem - to oczywiste, że tak jest ![]() Cytat:
Tja... od 3 miesięcy czeka na mnie dziewiczy Freytag, trza go tknąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałabyś gejów podrywać?
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

No to wytłumaczył, że nie dają regularnie na obowiązkową comiesięczną składkę na budowę Kościoła tylko sporadycznie. Po podliczeniu tego co nie wpłacili, wyszła taka skromna sumka. No i w związku z tym mają dług, który wypadałoby spłacić, bo pieniądze na budowę potrzebne...

)

poprawna

i gratuluję scs. Ja dziś zaliczyłam polską opisową