Miłośniczki Zary - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 17:19   #4171
starlit
catch me if I fall.

Dot.: Miłośniczki Zary

dziewczyny, nie wiecie czy znajde w ktorejs z krakowskich Zar tę czarną sukienke z plisowanym dolem rozmiar S lub M?

i tez podlaczam sie do pytania o III turę skad info, ze jutro ma ruszyc?

co do atmosfery w Zarze, to po częsci sie zgodzę
wszystko zalezy od tego na kogo sie w Zarze trafi, zdarzaja sie Panie pracownice, ktore uwazaja chyba, ze pracuja w luksusowym butiku, spotkalam sie tez z tym, ze kasjerka 'nadskakiwala' babeczce, ktora wygladala na osobe z zasobnym portfelem (futerko, szpilki itd), a chwile pozniej zbyła mloda dziewczyne
no, ale wszystko zalezy od czlowieka
Stary 2010-01-19, 17:33   #4172
peearl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justysia171 Pokaż wiadomość
wszystko zależy od sklepu,obsługi i zapewne humoru tej obsługi, w Krakowie wg. mnie różnie bywa z tą atmosferą i pomocą, ale generalnie jest na +

Wydaje mi się tez, że nastolatkowie (takie np. liceum) woli inne sklepy typu H&M, Cropp, Bershka bo leci tam "ich" muzyka, obsługa jest raczej luźna, ubrana również na luźno, natomiast w Zarze mogę ich odstraszać garnitury obsługi kojarząc się z "wyższą" klasą/ wiekiem/lepszym sklepem
Zawsze są jakieś wyjątki. Ja na przykład wolę kupić sobie kilka rzeczy w Zarze bądź H&M'ie, bo generalnie lepiej czuję się w takim prostym, 'eleganckim' stylu jaki proponują te sklepy, zwłaszcza Zara moim zdaniem, a mam 17 lat Wydaję mi się też, że dużo zależy od tego jaką sytuację majątkową ma dana osoba, czy zarabia sama, ile dają rodzice itp. Bo wiadomo, że ceny ubrań w Zarze są raczej wyższe niż w Croppie albo Housie i nie każdy chce tam kupować
peearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:38   #4173
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peearl Pokaż wiadomość
Zawsze są jakieś wyjątki. Ja na przykład wolę kupić sobie kilka rzeczy w Zarze bądź H&M'ie, bo generalnie lepiej czuję się w takim prostym, 'eleganckim' stylu jaki proponują te sklepy, zwłaszcza Zara moim zdaniem, a mam 17 lat Wydaję mi się też, że dużo zależy od tego jaką sytuację majątkową ma dana osoba, czy zarabia sama, ile dają rodzice itp. Bo wiadomo, że ceny ubrań w Zarze są raczej wyższe niż w Croppie albo Housie i nie każdy chce tam kupować
Oczywiście, że masz rację
Wydaje mi się po prostu, że takie osoby jak ty są w mniejszości :

Jak ja miałam 17-18 lat to nie chodziłam do Zary, nie ze względu na pieniądze lecz właśnie na styl, wydawała mi się eleganckim sklepem i moja mama go lubiła
Teraz jak już mam 25 śmieje się z tego co sobie wtedy myślałam, ale też wydaje mi się, że młodzież była inna niż teraz

Edytowane przez justysia171
Czas edycji: 2010-01-19 o 17:39
justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:00   #4174
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Eggnogg, izabellini uprzedziła mnie z poinformowaniem o Twoich butach, na które też dzisiaj zwróciłam uwagę w Arkadii Szkoda, że jak na złość żadna z nas nie może trafić na Twój rozmiar

Co do atmosfery w Zarze to akurat moim zdaniem od jakiś dwóch lat i tak jest dużo luźniejsza, pewnie duża w tym zasługa tego, że marka zrobiła się ogólnodostępna Pamiętam jak zaczynałam się dopiero ubierać w Zarze w wieku lat około 16 (początki liceum ) i wtedy czułam, że wchodzę do bardziej eleganckiego i nie tak powszechnego jak teraz sklepu
Inna sprawa, że i ja byłam o te cztery lata młodsza więc inaczej pewnie na to patrzyłam

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:10   #4175
aklina
Rozeznanie

justysia171
dziękuję za odpowiedz

a co do muzyki - ostatnio w Bershka musialam po prostu wyjsc z przymierzalni,bo myslalam, ze mi flaki na wierz wyjdą...do Zary nic nie mam z tej kwestii
aklina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:15   #4176
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez aklina Pokaż wiadomość
justysia171
dziękuję za odpowiedz

a co do muzyki - ostatnio w Bershka musialam po prostu wyjsc z przymierzalni,bo myslalam, ze mi flaki na wierz wyjdą...do Zary nic nie mam z tej kwestii
ojj tak w bershce czasem jest po prostu technoparty
a w zarze muzyka jest taka dyskretna, ze nawet sie jej nie slyszy
Stary 2010-01-19, 18:15   #4177
mysia111
Zadomowienie

Ja tam w Zarze dobrze się czuję. Ale ja już mam prawie 30-tkę na karku i może gdybym miała naście lat to miałabym inne odczucia. Najgorzej się czuję w sklepach Deni Cler. Wchodzę tam tylko wtedy gdy coś mnie na wystawie naprawdę zaciekawi.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 18:18   #4178
rzesa20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
dzięki!

Dziewczyny z Bielska-Białej czy mogłybyście mi kupić tę bluzeczkę z koronkowymi wstawkami na bufiastych rękawach? Jasną, a rozmiar najlepiej S (ewent. M)? Dzięki nombre wiem, że tam jest

Manehajera

niestety wiem tyle co Ty ciekawi mnie rozmiarówka, czy M taka typowo Mkowa?
Pralinka ja będę jutro na 70% w Bielsku, więc mogę ją dla Ciebie kupić.

Nie można być jak Prince Polo i smakować wszystkim...
rzesa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:26   #4179
FFashionistkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabellini Pokaż wiadomość
z myślą o którejś z Was kupiłam chustę ale oczywiście to nie ta o która Wam chodziło
wklejam też zdjęcie torebki na człowieku na prośbę koleżanki Przezłośliwej
no i pytanko, co sądzicie o tej tunice?? przyznam, że skusiła mnie duża przecena z 350 na 75 pln
zostawić czy oddać??
zastanawiam się gdzie ja mogłabym w niej wyjść .....
Też zastanawiałam się nad tą torebką, bo ma coś w sobie, ale zrezygnowałam z zakupu. Pewnie, jak już ich nie będzie, obudzę się, że "chcę ją mieć"
Co do tuniki...mnie się zbytnio nie podoba, ale z tego względu, że nie jest to mój styl.
Stary 2010-01-19, 18:29   #4180
Gonia
Zakorzenienie

dla zainteresowanych.... snejki są na all - ale po 370 zł chyba nawet pełna numeracja.... hmmm.... oczywiście ktoś wykupił te butki hurtowo

i jedna czarna sakiewka za 199 zł

właśnie trochę pobuszowałam po all.... ceny z kosmosu

a tak w ogóle to jestem uzalezniona od zakupów - dopiero co wóciłam z płąszcykiem w sobotę , myśle, żeby znów w sobotę podjechać..... a może w czwartek, może będzie ta III czy IV tura.... już przestalam panowac nad tymi turami

Edytowane przez Gonia
Czas edycji: 2010-01-19 o 18:38
Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:29   #4181
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzesa20 Pokaż wiadomość
Pralinka ja będę jutro na 70% w Bielsku, więc mogę ją dla Ciebie kupić.
jeeeeeeeeej naprawdę?!? będę Twoją wielką dłużniczką !!! rozmiar S albo M.

*Mam nadzieję, że nikt nie podkupił
praline jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 19:39   #4182
izabellini
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za rady co do tuniki, już jest spakowana do oddania
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 19:42   #4183
WhiteInnocent
Wtajemniczenie

Codziennie odwiedzam lekarza i codziennie przez to odwiedzam także Zarę
Z poszukiwanych rzeczy widziałam tylko bluzkę z nitami na ramionach w wersji z krótkim rękawem- kolor biały, czarny i szary. Ja przygarnełam szarą bo biała była niesamowicie brudna... Czarna na pewno została jeszcze w Złotych Tarasach, na Marszałkowskiej i w Wola Parku choć nie ukrywam, że wygląda mniej efektownie

Mój dom jest tam, gdzie moje koty są
WhiteInnocent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 19:51   #4184
netkaa00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteInnocent Pokaż wiadomość
Z poszukiwanych rzeczy widziałam tylko bluzkę z nitami na ramionach w wersji z krótkim rękawem- kolor biały, czarny i szary. Ja przygarnełam szarą bo biała była niesamowicie brudna... Czarna na pewno została jeszcze w Złotych Tarasach, na Marszałkowskiej i w Wola Parku choć nie ukrywam, że wygląda mniej efektownie
Widziałaś moze w Wola Park wężowe kozaki? Albo balerinki panterkowe?
Albo chociaż plisowane szare sukienki z długim rękawem? Mam obsesje na punkcie tych trzech rzeczy wrrr
netkaa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 19:52   #4185
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteInnocent Pokaż wiadomość
wkleisz zdjęcie tej szarej??
chyba nigdy jej nie widziałam

Edytowane przez izabellini
Czas edycji: 2010-01-19 o 19:56
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:15   #4186
la dra
Raczkowanie

Rzeczywiście na allegro znalazlam od 370 do 455 zł wężowe kozaki... to takie niesprawiedliwe.
ech, tak strasznie zapragnęłam mieć te czarne, aż trudno mi uwierzyć, że w całej Polsce nie ma czarnej czterdziestki... Ja to mam zezowate szczęście.

la dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:24   #4187
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la dra Pokaż wiadomość
Rzeczywiście na allegro znalazlam od 370 do 455 zł wężowe kozaki... to takie niesprawiedliwe.
ech, tak strasznie zapragnęłam mieć te czarne, aż trudno mi uwierzyć, że w całej Polsce nie ma czarnej czterdziestki... Ja to mam zezowate szczęście.
wytnij sobie otwory na palce będziesz miała super modne butki (bo rozumiem,że chodzi o rozmiar ... )

Sorki, ale jakoś tak mi się wyobraziło

a.... jezzce jedno.... nie macie czasem wrażenia, że jesteśmy obserwowane przez sprzedwców All
Zawsze, jak się na coś nakrecamy.... pojawiają się te rzeczy na all , ale jakoś po zawyżownych cenach
....
Przecież np. sakiewki..... czy ja wiem.... jakbym pewnie zobaczyła je na all nie zrobiłyby na mnie większego wrażenia.... więcej niż 100 zł nie dałąbym za nia...
A tam wystawiają po 199 zł i schodza jak ciepłe bułeczki.... bo Wizażanki musza miec sakiewkę

Dobra, uciekam już.... , bo mój chłop zaraz wyrzuci przez okno mojego laptopa razem ze mną

Edytowane przez Gonia
Czas edycji: 2010-01-19 o 20:35
Stary 2010-01-19, 20:36   #4188
rzesa20
Rozeznanie

Cytat:
jeeeeeeeeej naprawdę?!? będę Twoją wielką dłużniczką !!! rozmiar S albo M.

*Mam nadzieję, że nikt nie podkupił
Nie ma sprawy dam jutro po południu znać

Nie można być jak Prince Polo i smakować wszystkim...
rzesa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:39   #4189
FFashionistkAA
Zakorzenienie

Dziewczyny, będę jutro/pojutrze w Zarze i zobaczę, czy są snejki, jeśli tak, to zakupię kilka rozmiarów dla Was.
Stary 2010-01-19, 20:41   #4190
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FFashionistkAA Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będę jutro/pojutrze w Zarze i zobaczę, czy są snejki, jeśli tak, to zakupię kilka rozmiarów dla Was.
pamietaj o la dra czarne, rozmiar 40 - bo bedzie nam dziewczyna przez do końca zimy płakała

Stary 2010-01-19, 20:42   #4191
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
a.... jezzce jedno.... nie macie czasem wrażenia, że jesteśmy obserwowane przez sprzedwców All
Zawsze, jak się na coś nakrecamy.... pojawiają się te rzeczy na all , ale jakoś po zawyżownych cenach
....
Przecież np. sakiewki..... czy ja wiem.... jakbym pewnie zobaczyła je na all nie zrobiłyby na mnie większego wrażenia.... więcej niż 100 zł nie dałąbym za nia...
A tam wystawiają po 199 zł i schodza jak ciepłe bułeczki.... bo Wizażanki musza miec sakiewkę

Dobra, uciekam już.... , bo mój chłop zaraz wyrzuci przez okno mojego laptopa razem ze mną
a wiesz że coś w tym jest? np z tą sakiewką - zanim się stała modna na Wizażu, widziałam czarną na Allegro. Nawet chciałam licytować, bo poszukiwałam tego typu torebeczki, ale oczywiście przegapiłam koniec aukcji... ktoś ją kupił za ok. 70zł a teraz taka cena nawet nie jest początkową....
martinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:45   #4192
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:
a zobaczysz dla mnie te chusty ?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post16463240
Stary 2010-01-19, 20:55   #4193
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzesa20 Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy dam jutro po południu znać

Cytat:
Napisane przez martinia Pokaż wiadomość
a wiesz że coś w tym jest? np z tą sakiewką - zanim się stała modna na Wizażu, widziałam czarną na Allegro. Nawet chciałam licytować, bo poszukiwałam tego typu torebeczki, ale oczywiście przegapiłam koniec aukcji... ktoś ją kupił za ok. 70zł a teraz taka cena nawet nie jest początkową....
poszła za 80zł bo sama obserwowałam, ale pomyślałam, że mam za dużo czarnych torebek i nie żałuję bo mam tę pudrową
Co do sprzedawców z allegro, przecież część Wizażanek właśnie tam sprzedaje, sama miałam "przyjemność" się o tym przekonać prosząc o bluzkę z koronką Nie mam za złe tej dziewczynie, że chciała zarobić, ale jest mi przykro, że w sumie obiecała mi tę bluzeczkę a opchnęłana allegro w czasie jak czekałam na jej dane do przelewu .. Na pewno byśmy sie dogadały c o do ceny, jeśli tak ważne były pieniądze ...Szkoda, że od razu nie napisała, że chce sprzedać tę rzecz z marżą, a dopiero po fakcie

Na szczęście na innych Wizażankach się tak nie przejechałam i jestem im ogormnie wdzięczna za pomoc. Sama także w razie potrzeby staram się pomagać.

Edytowane przez praline
Czas edycji: 2010-01-19 o 20:59
Stary 2010-01-19, 20:58   #4194
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
poszła za 80zł bo sama obserwowałam, ale pomyślałam, że mam za dużo czarnych torebek i nie żałuję bo mam tę pudrową
Co do sprzedawców z allegro, przecież część Wizażanek właśnie tam sprzedaje, sama miałam "przyjemność" się o tym przekonać prosząc o bluzkę z koronką
no to byłam blisko z ceną. również nie żałuję że jej nie kupiłam bo też zdobyłam pudrową, troszkę droższą ale za to ładniejszą
przeglądając wizaż widać na czym można dobrze zarobić, wiele osób z tego korzysta...
martinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:03   #4195
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz.... czasem dobrze, że chociaż zostaje allegro
bo jak bardzo chce się coś mieć, a nie ma innej opcji to się klika, nawet jeśli oznacza to przepłacenie czasem również zdarzało mi się obudzić "po fakcie" i jedyną szansą było właśnie allegro

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
....

ojj prawda.. wystarczy, że coś się staje bardzo poszukiwane i od razu pojawia się na allegro za 150 lub nawet 200% ceny sklepowej

a chłopu powiedz, żeby się tak nie denerwował, bo to piękności szkodzi

Cytat:
Co do sprzedawców z allegro, przecież część Wizażanek właśnie tam sprzedaje, sama miałam "przyjemność" się o tym przekonać prosząc o bluzkę z koronką Nie mam za złe tej dziewczynie, że chciała zarobić, ale jest mi przykro, że w sumie obiecała mi tę bluzeczkę a opchnęłana allegro w czasie jak czekałam na jej dane do przelewu .. Na pewno byśmy sie dogadały c o do ceny, jeśli tak ważne były pieniądze ...Szkoda, że od razu nie napisała, że chce sprzedać tę rzecz z marżą, a dopiero po fakcie

Na szczęście na innych Wizażankach się tak nie przejechałam i jestem im ogormnie wdzięczna za pomoc. Sama także w razie potrzeby staram się pomagać.
no niestety, takie zachowanie to już jest nie fair jeśli najpierw się obiecuje pomóc bezinteresownie, a potem jednak chce się na tym zarobić

Edytowane przez pronunciation
Czas edycji: 2010-01-19 o 21:01
pronunciation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:09   #4196
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martinia Pokaż wiadomość
no to byłam blisko z ceną. również nie żałuję że jej nie kupiłam bo też zdobyłam pudrową, troszkę droższą ale za to ładniejszą
przeglądając wizaż widać na czym można dobrze zarobić, wiele osób z tego korzysta...
no to nie jestem sama mam podobne odczucia jak Ty co do torebek.
Chciałam podkreślić, że nie jestem przeciwniczką dorobienia sobie kilku groszy przez takie osoby. Jest mi tylko przykro, że ta osoba nie zapytała wcześniej mnie, nie wiediałam, że aż tak ważne było te 20zł

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
wiesz.... czasem dobrze, że chociaż zostaje allegro
bo jak bardzo chce się coś mieć, a nie ma innej opcji to się klika, nawet jeśli oznacza to przepłacenie czasem również zdarzało mi się obudzić "po fakcie" i jedyną szansą było właśnie allegro

ojj prawda.. wystarczy, że coś się staje bardzo poszukiwane i od razu pojawia się na allegro za 150 lub nawet 200% ceny sklepowej

a chłopu powiedz, żeby się tak nie denerwował, bo to piękności szkodzi

no niestety, takie zachowanie to już jest nie fair jeśli najpierw się obiecuje pomóc bezinteresownie, a potem jednak chce się na tym zarobić
Też tak miałam z allegro- cieszę się, że jest. Kozaki wężowe strasznie mi się spodobały w listopadzie, ale cena 530zł bodajże była za wysoka na szczęście na all były w licytacji i chłopak ufundował mi zakup za jakieś 400zł, zawsze to mniej niż wtedy w sklepie...a że teraz są takie tanie - taki urok przecen. Rok temu miałam identyczną sytuację z kozaczkami także

Co do złości płci brzydkiej- mój ogląda :Brudną robotę" a ja mu przeszkadzam klepiąc głośno w klawiaturę laptopa

Ja naprawdę przebolałabym tę pomoc bezinteresowną(dopłaciłab ym!!) szkoda, że ta osoba się nie zapytała. Jednego dnia powiedziała, ze mi bluzkę odsprzeda, a następnego milczała, dopiero aukcja na allegro odpowiedziała mi na moje pytania aaa i przepraszający mail już po sprzedaniu na allegro.

Ja bym nikomu takiego numeru nie zrobiła- jak juz obiecałam to trudno albo jakbym tak pilnie potrzebowała tych 20zł to wyłożyłabym kawę na ławę. Nie zostawiłabym na lodzie koleżanki- Wizażanki
Zresztą nie raz pomagałam dziewczynom w zakupach.

Edytowane przez praline
Czas edycji: 2010-01-19 o 21:12
Stary 2010-01-19, 21:19   #4197
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko w Polsce Rozumiem bol i tez sie tu rozgladalam - bezkutecznie.

Cytat:
A czy ja sie moge niesmialo przypomniec z moimi bucikami? Rozmiar 38 albo juz nawet 37 .

Pliiiiiiiz, moze ktos sie zlituje
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:21   #4198
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Im bardziej szanse na zdobycie tych butow maleja, tym bardziej ja je chce .

Dziewczyny, czy ktoras moze mi je zakupic - rozmiar 37 (no chyba, zeby sie 38 gdzies cudem pojawil)? Trudno, podkule palce . Albo sobie postawie na polce i sie bede cieszyc z faktu posiadania .
Egg donoszę że w browarze były 38 chyba ze 2 lub 3 pary - niestety nie wziełam ich bo już przekroczyłąm limit dzienny na karcie (w zarze zbyt mocno naciągnęła mnie córka :/ sama nawet miałam ochotę na te buty

natomiast w malcie wisiała jedna czarna M bluzka z koronką

Edytowane przez gabi1234
Czas edycji: 2010-01-19 o 21:22
gabi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:26   #4199
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
Egg donoszę że w browarze były 38 chyba ze 2 lub 3 pary - niestety nie wziełam ich bo już przekroczyłąm limit dzienny na karcie (w zarze zbyt mocno naciągnęła mnie córka :/ sama nawet miałam ochotę na te buty

natomiast w malcie wisiała jedna czarna M bluzka z koronką
Aaaaa! A czy to byly na 100% te moje buty? Jaaaa goraczka mi podskoczyla, a i tak leze juz chora .
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:27   #4200
Manehajera
Zakorzenienie

dziewczyny, przypominam się - jakby któraś z Was dojrzała ten płaszczyk w rozm M to bardzo proszę o zakup też jestem poważnie zdesperowana
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości