|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Czesc ja chociaz rzadko pisze to czytam was na bierzaco
Ja to poprostu jestem z milosci urodziłam sie cos kolo rok i 9 miesiecy po slubie moze tak rocznicę świętowali a urodziłam sie 30 grudnia wiec datę mam fajna jakie macie plany na dzis?ja do pracy ide...na 12 ale bardzo mi sie nie chce...jakis dołek mnie ostatnio łapie.wczoraj przeprowadziłam z TZ poważna rozmowe bo on ciagle mowi ze na wszystko jest czas a przeciez wesele zaraz do sierpnia zleci i moj SKARB wczoraj powiedzial mi tak ze dla niego malo wazne jest jakie beda zaproszenia jakie bedzie jedzenie i czy pogoda bedzie Ladna i tu zacytuje "najwazniejsze jest to ze zostaniesz moja żona i to co bedzie potem" eh...co tu duzo gadac poplakaLam sie
|
#4172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4173 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
![]() Jak na przymiarce ostatnio mi go wpięli we włosy to oboje z Tż zrobiliśmy tak bo zaczęłam trochę przypominać PMkę![]() Cytat:
![]() Wasza historia jak najbardziej romantyczna ![]() Cytat:
![]() Myślę żeby sobie kupić takie zwykłe "nieślubne" rękawiczki ze sztucznej skórki i gdyby był duży mróz to bym założyła
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest to że on myśli że to mu samo zejdzie, a że sporo pracuje ostatnio to nawet nie ma czasu myśleć o oku... ooo może tżta brat cioteczny który jest lekarzem odwiedzi nas w weekend to poprosimy o jakąś receptę..miejmy nadzieję że jej zejdzie... trochę ją leczy czym się da i ja jej obiecałam jeszcze przywieźć w weekend spray gojący na antybiotyku więc moze jakoś się z tym upora bo to naprawdę lipa mieć ginantycznego strupa na buzi w takim pięknym dniu... wszystkie zdjęcia i na płycie będzie widac... od nowego roku mam postanowienie życ z nią dobrze więc to nie mój urok hehe chyba ktoś jeszcze ma z nią na pieńku ![]() nooo bawimy się chociaż ja przy takiej ilości zaliczeń i egzaminów to mam ochotę się zaszyć gdzieś w jakiejś dziupli i uciec przed całym światem a nie jeszcze bawić się na weselu wiedząc ze następnego dnia będę musiała ryć w książkach...
|
|
#4175 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ej. a dlaczego ja nic nie wiem?? a gdzie kupowałaś i zapodaj fotę do jasnej ciasnej!!
![]() Cytat:
![]() Ale ja mam zamiar w lutym czegoś poszukać. Cytat:
) daję chociaż tylko jedna pojawi się na ślubie i (kawałku) wesela. Świadkom nie, rodzicom moim też nie, rodzicom tżta jeszcze nie wiem (raczej tak - ze względu na jego tatę - może się obrazić jak mu nie damy.. ) Cytat:
moi płacą tylko za salę (co i tak stanowi 50% kosztów Cytat:
Cytat:
bo nożyczkami to za dużo roboty a i większe prawdopodobieństwo że krzywulce wyjdą![]() Super cena i welon moim zdaniem będzie pasował![]() lain faktycznie nie ma przepychu też mi się wydawało że i kolczyki i naszyjnik i kwiatek to trochę za dużo grzybków barszcz ale jest ok ![]() ![]() Cytat:
ej. słuchajcie. obracam się w towarzystwie. wczoraj przez pół koncertu włosy tej dziołchy z mam talent co denshol tańczyła (ula afro jakaś) wchodziły mi na twarz |
||||||
|
|
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo to faktycznie by bardzo przykre było...No a ja mam komfort że 29 mam egzamin czyli dzień przed weselem a potem wolne i można spokojnie świętować Bardzo się cieszę i już się nie mogę doczekac ![]() Właśnie muszę zadzwonic do TŻtowej siostry czy mnie na makeupa zapisała... A może bym tak sztuczne rzęstu wypróbowała... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie mam sukni jeszcze...narazie tylko mi sie pomysl zrodził
|
|
#4178 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Ja jeszce nie mam sukni ślubnej
no ale do października mam jeszcze trochę czasu, poza tym planuje trochę schudnąć, więc jeszcze nawet nic nie przymierzałam. A tak w ogóle to ile miesięcy przed ślubem kupujecie sukienkę? Ja planuje gdzieś we wrześniu hmm...i macie fajne propozycje bukietów ślubnych , napewno coś z nich wybiorę, ten ostatni różowy też rewelacja i ten naszyjnik też bardzo ładny
|
|
|
|
#4179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skoro szwagierka ma teraz opryszczke to mysle, ze powinna jej zdazyc sie wygoic. dobrze, ze pojawila sie teraz, a nie za tydzien ![]() Cytat:
mam nadzieje, ze nie bede miala w tych okolicach za duzo egzaminow, bo rzeczywiscie ciezko swietowac na calego majac przed sobia wizje zakuwania a jeszcze jak mi zjazd na zaocznych i jakis egzamin wypadnie w niedziele po tym weselu to juz w ogole Cytat:
siostra tez sie nie spieszy, bo w tym roku bedzie miala 27 i nie zanosi sie na zadnego potomka z reszta jej sobie nawet jako matki nie wyobrazam ![]() Cytat:
wlasnie dobrze, ze przed tym schudlam, bo pewnie gdybym sie nie odchudzila przed zamawianiem to by mi zamowili rozmiar wieksza, a potem trzeba by ja bardziej przerabiac no i pewnie nie wygladalabym w przymierzalni tak fajnie jak wygladalam ![]() chcesz miesiac przed slubem kupic suknie
|
||||
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam mam plan w lutym pochodzić po salonach
|
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4182 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o suknię z salonu to zdecydowanie za późno- o jakieś 3 miesiące. Na szycie potrzeba 2-3 miesiące też.
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam jeszcze jakbym miala sam zjazd to pal licho gorzej jak mi egzamin wypadnie (a moze tez wypasc w tym samym czasie co slub ), a w czerwcu jest spore prawdopodobienstwo ![]() sie okaze niedlugo, jak rzuca nowe plany
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za radę. Może faktycznie rozejrzę się za nią wcześniej. Ja tylko obawiam się moich skoków wagowych, bo ja potrafię 15 kg przytyć i tyle samo schudnąć,narazie to waga mi się utrzymuje na stałym poziomie ale nie jest zadawalająca muszę zatem już się ostro wziąść za siebie i siebie pogonić do roboty nad sobą.
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). no chyba, ze planujesz od kogos odkupic albo szyc - ale taka miejscowa krawcowa tez potrzebuje odpowiedniej ilosci czasu trzeba sie zawziac i trzymac wage ja niedlugo przechodze z redukcji na utrzymanie. ciekawe jak to bedzie do mojego TZ wlasnie zadzwonili z Cymbeline, ze garniak bedzie na 25 marca - czyli 10 tygodni czekania a wiecie ile kosztuje u nich koszula do muchy? 350 zetow to jak juz stanie na muszce ( ) to chyba koszuli poszukamy w sklepie bez przymiotnika 'slubny' |
|
|
|
|
#4187 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć!!
![]() Cytat:
![]() i nawet nie mam wizji, jaka miałaby być, ale ja to chyba jeszcze troszkę czasu mam![]() Cytat:
urodziłam się 6 m-cy i 7 dni po ślubie rodziców co prawda ślub mieli mieć wcześniej, ale siostra mojej mamy ją uprzedziła (wiecie o co chodzi) i na szybkiego organizowali ślub, więc moi rodzice przełożyli swój, ale jak widać nocy poślubnej przekładać nie chcieli![]() ![]() Cytat:
szczere współczucie. mnie wyskoczyła opryszczka gdzieś w listopadzie i do tej pory mam bliznę
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o skoki wagi to pani z jednego salonu opowiadała że miała klientkę, która schudła od pierwszej przymiarki do drugiej o 20 kg! Na szybko musieli sukienkę przerabiać.
Ale chyba lepiej jak się chudnie niż jak przybiera na wadze? No i lepiej mieć sukienkę sznurowaną niż na zasuwak bo ta druga musi być dobrze dopasowana. Ja też jeszcze nie mam sukienki. I nie odchudzałam się też specjalnie. Dopiero przed ślubem planuje przejść na dietę South beach, którą sobie robię co wiosnę, bo dużo świeżych warzywek jest.
|
#4189 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Cytat:
Kilka dni temu TŻ dzowni do mnie i pyta czy ta co w mam talent pupa kręciła to z Wawy jest? A ja mówie, że nie pamiętam, a TŻ: bo właśnie przeszła koło mojego samochodu (był akurat w centrum Wawy)Jak ustalaliśmy termin ślubu to w ogóle nie patrzyłam czy mam zjazd - a po jakimś czasie sprawdziłam co i jak ze zjazdami mam w drugim semetrze i tak się ułożyło, że zjazd mam w weekend przed ślubem, a tydzień po ślubie jest majówka, więc dopiero 3 tygodnie po ślubie mam następny zjazd - fajowo się ułożyło Dziś rano jakoś fatalnie się czułam, ale poprawiło mi się już, piję herbatkę z guaraną, żeby siebie trochę pobudzić. Nauka czeka bleee A jeszcze z TŻ miałam pogadankę dzisiaj rano , bo jak czytam Was, to widzę, że Wasze TŻ-ty to cieszą się ślubem, gadają o tym itd itp - a po moim to tak jakoś słabo widać i się zmartwiłam pogadaliśmy trochę i mam nadzieję, że zrozumiał o co mi chodzi...
|
|
#4190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez! Ja tez! Slub byl 2 lipca, a ja pierwszokwietniowa. Wujek sie ze mnie smial, ze ja bekart jestem, bo jednego dnia brakuje, tylko ze 1984 byl przestepny, wiec jestem z nocy poslubnej i juz
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa przepraszam, że dopiero teraz Twoje guru odp, ale jak Aaś zacytowała Twoje pytanie, to dopiero je zauważyłam, bom nie nadrabiała zaległości w czytaniu Was
![]() No więć papier perłowy możesz kupić w papierniczym bądź na allegro. Ja swój do zaproszeń mam z allegro właśnie. Drukwoałam np na okładki 4 treści na 1 kartce A4, a potem przecinałam to nożem do tapet, nie nożyczkami, bo mis ię ręką trzęsła zawsze, a nożykiem, to tylko przykładałam w miejscu przecięcia linijkę i sru wzdłuż linijki nożykiem i gotowe, kilka kartek naraz przecinałam Gilotyna byłaby pewnie lepsza, ale nie opłacało mi się wydawać 80zł za coś na 1 raz, a niożyk kosztował mnei całe 4,99zł w Nomi Remmi mój też nie szaleje ze ślubnymi sprawami, nie przyjmuj się
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-20 o 12:36 |
|
|
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć, nie uwierzycie- jestem już w domu
![]() no szok... czasami to nawet przebłyski człowieczeństwa ma no i teraz robię pranie a na 16 jadę do 2-3 salonów coś pomierzyć. Najgorsze że chora jestem i nie bardzo mam siłę chodzić po salonach, ale obawiam się że taka sytuacja nie powtórzy się w najbliższym czasie a w weekend mam szkolenia więc lecę czegoś szukać
|
|
|
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na relację z wyprawy na salony![]() Remi nie przejmuj się faceci tacy są Mój tez się nie interesuje za bardzo, ostatnio jedynie o obrączkach wspomina a tak cisza
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mój szef znowóż na odwrót, u niego zanikają jakiekolwiek oznaki człowieczeństwa. kazał mi jechać na jakieś beznadziejne nic nie dające szkolenie do katowic w pon i wt, mimo tego, że mu wcześniej zgłaszałam, że mam w środę egz na prawko i pon i wt chciałabym się wcześniej wyrwać z pracy, żeby jeszcze pojeździć autem. poza tym mam teraz egzaminy na uczelni i wszystko na raz jak zwykle. chyba to specjalnie zrobił. tym bardziej, że wie, że ja sama nigdy w katowicach nie byłam i zawsze mu powtarzałam, że na szkolenie tam nie pojadę, do krk chętnie i a owszem, ale nie do katowic. poza tym kolega, który tam był, mówi, że bardzo ciężko trafić na miejsce, nawet jak się zna to miasto. a mój szef do mnie z hasłem: to weź sobie gpsa i ustaw na pieszych...
|
|
|
#4196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Remmi i Ellinko słuchajcie
my w większości użeramy się z naszymi TZ dużo dłużej niż Wy Już w zeszłym roku śmiałyśmy się że my to takie zaaferowane a oni mają syndrom: mamy czas także to że Wasi TZ wg Ciebie olewacko traktuje sprawy ślubu po prostu przyjdź do nas i z nami gadaj o tym czeog nie masz albo co załatwiłaś... bo większość TZ zorientują się że ooo trzeba coś załatwiać ws ślubu, kiedy kierowca zawiezie ich w dniu ślubu do kwiaciarni po bukiet dla PM. Także proponuję powiedzieć sobie do lustra, że jesteś silna i żaden facet nie popsuje Wam rajcochy z przygotowań do tego ważnego dnia
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-01-20 o 13:07 |
|
|
|
#4198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego troche sie obawiam zebym tydzien przed slubem specjalnie nie wychudla, bo suknia ramiaczek nie ma. no ale ja juz tak czy siak wiele nie schudne, jakby mi 20 kg polecialo to bym juz chyba w grobie siedziala ![]() oj ja nie mam glowy do tych wszystkich diet, ktorych trzeba restrykcyjnie przestrzegac a posilkuje sie mrozonkami choc teraz w czasach globalizacji nawet ze swiezymi warzywkami nie ma specjalnego problemu choc pomidory sa duzo gorsze niz te latem ![]() Cytat:
a juz poczatkiem grudnia na swiecie pojawila sie moja sis a ze wczesniakiem nie byla to juz 3 miesiace przed slubem bylo cos na rzeczy ![]() ja sobie juz to w podstawowce obliczylam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4200 |
|
BAN stały
|
Cześć
![]() Ja się obawiam co do opryszczki,bo ja niestety mam ten wirus w sobie i gdy jestem osłabiona to mi wyskakuje.Raz miałam aż 2 opryszczki na dolnej wardze. Gorzej się martwie o @,bo mam nadzieje że na slub nie dostane :/ bo byłoby nie wesoło ( odpukać )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

Ja to poprostu jestem z milosci

Jak mnie urodziła to miała 21 lat... Czyli jak się starali to... 20 

) daję chociaż tylko jedna pojawi się na ślubie i (kawałku) wesela.

, bo jak czytam Was, to widzę, że Wasze TŻ-ty to cieszą się ślubem, gadają o tym itd itp - a po moim to tak jakoś słabo widać i się zmartwiłam 

Gorzej się martwie