|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
pearl, malou - gratuluję chłopców
![]() araczki - jak to taka przyjemność, to niech sam wypycha ![]() dziewczyny, po ile kupowałyście te kocyki w 5-10-15? |
|
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4025 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak na razie smaruje 2x dziennie: po prysznicu wieczorem(mój gin nie pozwolił mi brać kompieli dziwne ale go słucham) używam krem z DAX`a Perfecta Mama, bardzo lubie jego zapach a rano na sam brzuszek oliwke dla dzieci bambino.Mam nadzieje ze uda mi sie uniknać tych obrzydliwych roztępów, tym bardziej ze jest to u mnie genetyczne a ja mam cd zajawki na słodkie wczoraj miałam urodziny i wszystkie kumpele znające moje zdolności pokupowały mi ogromne pokłady słodyczy teraz cały czas siedze i je wcinam, może mi to nie pujdzie w dupsko..a co wg myslicie o słodyczach w ciązy? ja gdzieś słyszałam ze to niby niezdrowo ale ja i tak nie jestem w stanie sie powstrzymać, oddałabym zycie za czekolade hehe ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
to musiałaś byc w szoku |
||
|
|
|
#4026 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16569333]...
Dziewczyny, jak tam wasze seksualne potrzeby na tym etapie? Mnie się coś odblokowało. ...[/QUOTE] ależ z Ciebie zdolna bestia... muszę mamuśkę pogonić do drutów, bo ja się nimi posługuję z prędkością żółwia... a ona nawet po ciemku robić umie, tylko na czuja palcami maca... ![]() a co do potrzeb... u mnie szaleją. mężuś nie nadąża, zwłaszcza że często zmęczony po pracy a wraca po 21... ale i tak się cieszy i mobilizuje, bo pierwszy trymestr to koszmarna posucha, w ogole nie miałam siły ani ochoty... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i w ogóle to się wkurzam sama na siebie, bo zamówiliśmy sobie nowe meble do sypialni, ale nie przypuszczaliśmy że będziemy na nie czekać od 21 do 30 dni... (łóżko od tych ludzi już mamy, było robione na zamówienie i szło w sumie póltora tygodnia i w międzyczasie jeszcze święta były... a teraz raptem szafa, słupek i półki na ścianę, czas oczekiwania miesiąc... więc wszystko oprócz ubrań (książki, durnostojki, wszelkie papiery, i to co normalni ludzie trzymają w szafkach i szufladach) leży w kartonowych pudłach i zawala nasz ogromny (10m2 |
|||
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
hehe, dokladnie, tylko czym
![]() czyli nici z dumnie wypietej piersi ![]() czasami wydaje mi sie, ze moj chlop mysli, ze to jest naprawde latwe..Dziewczyny czy robilyscie kiedys zrazy (chyba Kropka robila nie raz )?Co dodajecie do srodka? Ja znalazlam sensowny przepis z boczkiem, ogorkiem i musztarda w srodku. Co mozna jeszcze dodac?
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-01-20 o 13:36 |
|
|
|
#4028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja daję: paseczek ogórka, paseczek cebulki (piórko najlepiej) i może być paseczek słoniny albo boczku), a musztardą cieniutko smaruję plaster mięska po tej stronie, gdzie kładę dodatki oczywiście... ![]() ale przecież można tam dać różniaste rzeczy... no sama nie wiem, paprykę na przykład? |
|
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
A to wszystkiego najlepszego...
Cytat:
Cytat:
Można zjeść, ale nie objadać się.
|
||
|
|
|
#4030 |
|
BAN stały
|
Hej kobitki
juz Was zaczne narabiać![]() kardashisliczny avatar. a kolor włosków super |
|
|
|
#4031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja przed ciążą nie lubiłam słodyczy, teraz mam czasem ochotę na coś słodkiego ale jadam raczej tylko owoce myślę, że wszystko można byle tylko z umiarem Araczku, z dumnie wypiętą piersią musisz się wstrzymać do końca ciąży i karmienia
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja daję ogóra kiszonego i kawałek mocno aromatycznej wędliny: szynki, kiełbasy, boczku, co tam mam; moi rodzice dają kąsek cebulki jeszcze, ale ja nie lubię jej potem po ugotowaniu i wyskubuję, więc sama nie daję. I też smaruję od środka musztardą. |
||
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1658735 2]ja, ja, uwielbiam
![]() ja daję: paseczek ogórka, paseczek cebulki (piórko najlepiej) i może być paseczek słoniny albo boczku), a musztardą cieniutko smaruję plaster mięska po tej stronie, gdzie kładę dodatki oczywiście... ![]() ale przecież można tam dać różniaste rzeczy... no sama nie wiem, paprykę na przykład?[/QUOTE] Cytat:
Zrobie tez zurek albo grzybowa na zakwasie. Zaraz padne tu z glodu ![]() O, to jest mysl Nie pomyslalam o tym.![]() Cytat:
Bozia dala duzo ale nie dala pelnej piersi ![]() A wlasnie mialam Ci napisac, ze moj maz wola na mnie Barbapapa (odnosie Twojej chudej dooopy )
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukier w dużej ilości podnosi ciśnienie krwi, a to zagrożenie dla Ciebie i dziecka. Zatrzymuje wodę w organizmie. Zakwasza. Zabija wiele pierwiastków, szczególnie potas. Zwiększa poziom prostaglandyn co osłabia szyjkę macicy. Dzieci mam spożywających dużo cukru mają niedobory różnych witamin i pierwiastków. Inaczej się rozwijają, są bardziej nerwowe, ciągle im brak tych składników, bo miłość do cukru mają już zakodowaną niejako i jedzą go dużo od najmłodszych lat. Uzależniona od cukru przyszła mama to uzależnione dziecko, zwykle walczące z otyłością do końca życia. Nie zamierzam straszyć ani ganić za dietę, ale radzę podumać trochę dalej niż tylko o tym, że Tobie to nie przeszkadza teraz. Ps. Fanaberie na słodkie nie są szkodliwe, gdy mamy takie fazy, np. dziś jemy jak konie, a potem przez tydzień nie zaglądamy do barku. Jeśli jednak to dieta codzienna to bardzo niedobrze. I nie tylko dla nas. I to nawet nie do Ciebie to piszę, tylko ogólnie do cukrożerców którzy myślą: a co tam, przytyję, a po ciąży zgubię. Ale to nie o to chodzi wcale.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-20 o 14:07 |
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie nadaje się do jedzenia... tylko szarlotka mi wyszładobrze, że mój TŻ lubi i umie gotować to jeszcze mi rodzina z głodu nie popadała ![]() może Ci chociaż troszke zostanie ![]() mój się jeszcze pyta jak wraca do domu jaką piłkę dziś połknęłam... śmieje się, ze mój brzuch wygląda jak doklejona piłka tylko w zależności od ułożenia Małego i mojego stopnia napchania się jak do siatki, nogi albo koszykówki
|
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
margo - jaką dokładnie tą karuzele kupilas?
bałwan super ![]() co do kocyków z 5-10-15, to ten w serduszka byl przecniony na 19.99zł, dokładne ceny i wzory możesz sobie sprawdzić tutaj http://sklep.51015kids.eu/ araczki - cóż za pierś Pearl, Malou, gratulacje chlopczykow a ja wczoraj też byłam w 5-10-15 i zakupiłam kilka rzeczy
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Na stronce 5-10-15 w kategorii "niemowlę" zafascynowały mnie rajstopy...
Kupujecie rajstopy dla takich maluchów?? Bo mnie to nawet przez myśl nie przeszło...
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie w tym 5-10-15 to nic nie ma ciekawego...
A kupilam to co kupiłam bo szkoda mi było wracać z komplecikiem na lato i skarpetkami ![]() Wole Smyka ![]() Rajstopy na zimę np jak najbardziej |
|
|
|
#4040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
A ja zawsze lubilam sobie podjesc kawaleczek czegos slodkiego , tak na bola
, w pierwszym trymestrze mi przeszlo , czekolady lezalo u mnie w brud i nie mial kto jesc a teraz czasami jak mam bola to nie odmowie A dzis wiekszosc czasu siedze sobie w domku i wzielo mnie na ciasto - upieklam sobie cielaczka z wisniami - pycha i wlasnie przygotowywuje sie do robienia golabkow Gotowac i piec kocham to chyba moje hobby i w ciazy mi wcale nie przeszlo wrecz szukam nowych smakow
|
#4042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem, na jesień na pewno będę kupowała najlepszy była mój małż, pokazuję mu rajstopki a on tak patrzy i mówi " a kalesonów nie było? od kiedy to faceci w rajtkach chodzą..."
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 5-10-15 w niektórych tematach nawet w promocji wydaje mi się drogi. Podoba mi się jeden gruby sweterek, ale jest po przecenie za 34,90. Jeden pajac, ale za 24,90. Jedne ogrodniczki i spodnie do pasa, ale za 29,90.
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od początku smarowałam się czerwonym Garnierem -zawsze go lubiłam, bo dobrze nawilża. Takie specyfiki na rozstępy to wiem,że po 3 miesiącach można, więc ja też po 3 miesiącu zaczełam stosować kremik Gerbera za 20-21 zł. Do tego zawsze po kąpieli najpierw stosuje na całe ciałko oliwkę Jonsona, a potem na brzusio, boczki, pupę, biodra i cycki - Gerbera. Poleciała mi go kuzynka - stosował a w ciąży i nie ma rozstepów na brzusiu Ja jak narazie tez nie mam i oby tak zostało Niestety na cyckach zrobiły sie brzydkie czerwone prążki No ale to przez to, że cycki strasznie urosły właśnie w tych pierwszych 3 miesiącach... chyba za szybko i za intensywnie i to przez to... No ale na szczęście na plaży czy coś cycki się zawsze zasłoni - gożej z brzuszkiem, więc oby tylko tam sie nie pojawiły ![]() ![]() Zmykam narazie, a potem was doczytam ide do kolejnej hurtowni dzieciaczkowej na przegląd Może rozjaśni mi się coś z wózeczkiem 3majcie kciuki Mamusie ![]() P.S. Mała dzisiaj bardzo tupta mi po pęcherzu - złosliwa jest
|
|
|
#4045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm... no to ja ciągle zakładałam, że taki maluch będzie w śpiochach. Muszę to przetrawić. No fakt, kalesraki koniecznie. ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- U mnie też, nawet bardzo. |
|
|
|
|
#4047 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
I Gratuluję synka!!! ![]() Cytat:
Gratuluję chłopaka~! Cytat:
O! wreszcie się odezwałaś! co tam u bliźniaków?Cytat:
Ja dla Maksia miałam takie bardzo malutkie- zakupiłam w Niemczech, bo u nas takich pici-picii nigdzie nie namierzyłam. Cytat:
![]() Cytat:
więc i Ty synka na spacery i inne wyjścia będziesz stroić w wyjściowe ciuszki. (w końcu sporo tego nakupowałaś ).
|
|||||||
|
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16588774]
3 miesieczne dziecko już nie tylko w śpiochach śmiga, więc i Ty synka na spacery i inne wyjścia będziesz stroić w wyjściowe ciuszki. (w końcu sporo tego nakupowałaś ).[/QUOTE]No i właśnie myślałam, że na śpiochy założę ogrodniczki jak coś.
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Jestem już po odwiedzinach, była kumpela. Teraz resztę doczytałam. Gratuluję poznania płci dzieci Wszystkie ciuszki są super ![]() Smaruję się balsamem babydream z Rossmana. Po Łukaszu mam trochę rozstępów Uda, piersi.Chciałam iść dzisiaj na małe zakupy, ale zimno i prószy śnieg i nic się nie chce.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

przyszło mi do głowy pytanie...
), niezbyt wydajna(byc może to kwestia tego, ze smaruję nie tylko brzuch, ale także piersi, boczki, dolną częśc pleców, biodra i uda... dwa razy dziennie) lecz mam nadzieję SKUTECZNA!!!
a rano na sam brzuszek oliwke dla dzieci bambino.
wczoraj miałam urodziny i wszystkie kumpele znające moje zdolności pokupowały mi ogromne pokłady słodyczy

)?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Uda, piersi.