Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 12:55   #4021
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

pearl, malou - gratuluję chłopców

araczki - jak to taka przyjemność, to niech sam wypycha

dziewczyny, po ile kupowałyście te kocyki w 5-10-15?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:00   #4022
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Pearl, Malou, gratulacje chlopczykow

dziewczyny ale akcja mi sie przydarzyla wlasnie. Siedze sobie w robocie, w cyckach mi ciasno i ciasno wiec sie wyprostowalam, naciagnelam i ...pekl mi stanik z przodu. Boooze jak obciach
Stanik byl dobry, nawet wydawal mi sie za duzy. Prawie nowka. I siedze bez teraz

I maz mnie rozbawil, powiedzial, ze ogladal u kumpla w samochodzie easofix i chyba tez zamatuje w swoim, wogole rozgadal sie jak to bedzie fajnie i rozowo z dzieckiem wiec powiedzialam, ze owszem ale musze jeszcze je wypchac z siebie a on na to: napewno szybko ci pojdzie, to juz przyjemnosc
widzisz, nie możesz się napinać zbytnio

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:07   #4023
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

dziewczyny, po ile kupowałyście te kocyki w 5-10-15?
19,99 pln

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:08   #4024
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ale akcja mi sie przydarzyla wlasnie. Siedze sobie w robocie, w cyckach mi ciasno i ciasno wiec sie wyprostowalam, naciagnelam i ...pekl mi stanik z przodu. Boooze jak obciach
Stanik byl dobry, nawet wydawal mi sie za duzy. Prawie nowka. I siedze bez teraz

Cytat:
I maz mnie rozbawil, powiedzial, ze ogladal u kumpla w samochodzie easofix i chyba tez zamatuje w swoim, wogole rozgadal sie jak to bedzie fajnie i rozowo z dzieckiem wiec powiedzialam, ze owszem ale musze jeszcze je wypchac z siebie a on na to: napewno szybko ci pojdzie, to juz przyjemnosc
No doprawdy...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:20   #4025
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Witam po wieczornej kąpieli
Podczas smarowania powierzchni rozstępowo-podatnej przyszło mi do głowy pytanie...
Jak często, gdzie i czym smarujecie się przeciwko tym paskudnym czerwonym pręgom zwanymi rozstępami?
Ja zaczęłam Mustelę, dośc droga (u mnie 125 zł za 200ml kremu), niezbyt wydajna(byc może to kwestia tego, ze smaruję nie tylko brzuch, ale także piersi, boczki, dolną częśc pleców, biodra i uda... dwa razy dziennie) lecz mam nadzieję SKUTECZNA!!!
Jak to jest u Was?
Pozdrawiam serdecznie wieczorową porą, buziaki na dobranoc

ja jak na razie smaruje 2x dziennie: po prysznicu wieczorem(mój gin nie pozwolił mi brać kompieli dziwne ale go słucham) używam krem z DAX`a Perfecta Mama, bardzo lubie jego zapach a rano na sam brzuszek oliwke dla dzieci bambino.

Mam nadzieje ze uda mi sie uniknać tych obrzydliwych roztępów, tym bardziej ze jest to u mnie genetyczne

a ja mam cd zajawki na słodkie wczoraj miałam urodziny i wszystkie kumpele znające moje zdolności pokupowały mi ogromne pokłady słodyczy teraz cały czas siedze i je wcinam, może mi to nie pujdzie w dupsko..

a co wg myslicie o słodyczach w ciązy? ja gdzieś słyszałam ze to niby niezdrowo ale ja i tak nie jestem w stanie sie powstrzymać, oddałabym zycie za czekolade hehe

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
dobre to musiałaś byc w szoku
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:28   #4026
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16569333]...
Dziewczyny, jak tam wasze seksualne potrzeby na tym etapie? Mnie się coś odblokowało.
...[/QUOTE]
ależ z Ciebie zdolna bestia... muszę mamuśkę pogonić do drutów, bo ja się nimi posługuję z prędkością żółwia... a ona nawet po ciemku robić umie, tylko na czuja palcami maca...

a co do potrzeb... u mnie szaleją. mężuś nie nadąża, zwłaszcza że często zmęczony po pracy a wraca po 21... ale i tak się cieszy i mobilizuje, bo pierwszy trymestr to koszmarna posucha, w ogole nie miałam siły ani ochoty...

Cytat:
...
co do przytulanek - teraz mam ochotę, na początku ciąży nie miałam wcale ale usłyszeć od małża tuż po "hm.. coraz więcej ważysz" - nikomu nie życzę
ekhem... no to miesiąc celibatu...
Cytat:
Podczas smarowania powierzchni rozstępowo-podatnej przyszło mi do głowy pytanie...
Jak często, gdzie i czym smarujecie się przeciwko tym paskudnym czerwonym pręgom zwanymi rozstępami?
Ja zaczęłam Mustelę, dośc droga (u mnie 125 zł za 200ml kremu), niezbyt wydajna(byc może to kwestia tego, ze smaruję nie tylko brzuch, ale także piersi, boczki, dolną częśc pleców, biodra i uda... dwa razy dziennie) lecz mam nadzieję SKUTECZNA!!!
Jak to jest u Was?
ja smaruję brzuszek i boczki Pharmaceris Foliacti. fajnie pachnie, fajnie się wchłania, skóra jest mięciutka. a reszta mi nie rośnie, więc tylko balsam nawilżający.
Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
... A mnie się nic nie chce, tym bardziej, że nie pracuję i większość czasu i tak w chałupie siedzę. Ale muszę się wziąć za siebie w końcu...

...
ja też siedzę w domciu i wpadam ze skrajności w skrajność... albo mi się nic a nic nie chce, albo mam ochotę góry przenosić i aż mnie skręca, bo nie mogę tego zrobić, tamtego nie powinnam...

i w ogóle to się wkurzam sama na siebie, bo zamówiliśmy sobie nowe meble do sypialni, ale nie przypuszczaliśmy że będziemy na nie czekać od 21 do 30 dni... (łóżko od tych ludzi już mamy, było robione na zamówienie i szło w sumie póltora tygodnia i w międzyczasie jeszcze święta były... a teraz raptem szafa, słupek i półki na ścianę, czas oczekiwania miesiąc... więc wszystko oprócz ubrań (książki, durnostojki, wszelkie papiery, i to co normalni ludzie trzymają w szafkach i szufladach) leży w kartonowych pudłach i zawala nasz ogromny (10m2 ) pokój...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:29   #4027
araczki
Zadomowienie

Cytat:

araczki - jak to taka przyjemność, to niech sam wypycha
hehe, dokladnie, tylko czym
Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
widzisz, nie możesz się napinać zbytnio
czyli nici z dumnie wypietej piersi

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

No doprawdy...
czasami wydaje mi sie, ze moj chlop mysli, ze to jest naprawde latwe..

Dziewczyny czy robilyscie kiedys zrazy (chyba Kropka robila nie raz )?
Co dodajecie do srodka? Ja znalazlam sensowny przepis z boczkiem, ogorkiem i musztarda w srodku. Co mozna jeszcze dodac?

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2010-01-20 o 13:36
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:38   #4028
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...

Dziewczyny czy robilyscie kiedys zrazy (chyba Kropka robila nie raz :chytry?
Co dodajecie do srodka? Ja znalazlam sensowny przepis z boczkiem, ogorkiem i musztarda w srodku. Co mozna jeszcze dodac?
ja, ja, uwielbiam

ja daję: paseczek ogórka, paseczek cebulki (piórko najlepiej) i może być paseczek słoniny albo boczku), a musztardą cieniutko smaruję plaster mięska po tej stronie, gdzie kładę dodatki oczywiście...

ale przecież można tam dać różniaste rzeczy... no sama nie wiem, paprykę na przykład?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:43   #4029
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
a ja mam cd zajawki na słodkie wczoraj miałam urodziny
A to wszystkiego najlepszego...

Cytat:
i wszystkie kumpele znające moje zdolności pokupowały mi ogromne pokłady słodyczy teraz cały czas siedze i je wcinam, może mi to nie pujdzie w dupsko..
Na pewno nie pójdzie.

Cytat:
a co wg myslicie o słodyczach w ciązy? ja gdzieś słyszałam ze to niby niezdrowo ale ja i tak nie jestem w stanie sie powstrzymać, oddałabym zycie za czekolade hehe
Niezdrowe, bo puste kalorie to raz. Dwa za dużo cukru - cukier uzależnia. Dzieci mam karmionych cukrem w ciąży też są cukrolubne i potem mają problemy z wagą. Trzy - idzie w wygląd mamusi, bo taka dieta sprzyja cellulitowi... Wady możnaby mnożyć.

Można zjeść, ale nie objadać się.

Stary 2010-01-20, 13:44   #4030
eniggma
BAN stały

Hej kobitki juz Was zaczne narabiać

kardashisliczny avatar. a kolor włosków super
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:45   #4031
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Mam nadzieje ze uda mi sie uniknać tych obrzydliwych roztępów, tym bardziej ze jest to u mnie genetyczne

a ja mam cd zajawki na słodkie wczoraj miałam urodziny i wszystkie kumpele znające moje zdolności pokupowały mi ogromne pokłady słodyczy teraz cały czas siedze i je wcinam, może mi to nie pujdzie w dupsko..

a co wg myslicie o słodyczach w ciązy? ja gdzieś słyszałam ze to niby niezdrowo ale ja i tak nie jestem w stanie sie powstrzymać, oddałabym zycie za czekolade hehe[COLOR="Silver"]
wszystkiego najlepszego

ja przed ciążą nie lubiłam słodyczy, teraz mam czasem ochotę na coś słodkiego ale jadam raczej tylko owoce
myślę, że wszystko można byle tylko z umiarem

Araczku, z dumnie wypiętą piersią musisz się wstrzymać do końca ciąży i karmienia

Bruno już w domku
Stary 2010-01-20, 13:47   #4032
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
czasami wydaje mi sie, ze moj chlop mysli, ze to jest naprawde latwe..
Film mu z porodu jakiegoś puść, zmieni zdanie.

Cytat:
Dziewczyny czy robilyscie kiedys zrazy (chyba Kropka robila nie raz )?

Ja daję ogóra kiszonego i kawałek mocno aromatycznej wędliny: szynki, kiełbasy, boczku, co tam mam; moi rodzice dają kąsek cebulki jeszcze, ale ja nie lubię jej potem po ugotowaniu i wyskubuję, więc sama nie daję.
I też smaruję od środka musztardą.

Stary 2010-01-20, 13:50   #4033
kicia069
Zadomowienie

Cytat:
Można zjeść, ale nie objadać się.
to ja sie tylko dziś, może jeszcze jutro poobjadam........ a potem tylko troszke

hmmn ja to sobie tak zawsze lubie tłumaczyć a potem dalej to samo robie, wiem okropna jestem ale nie przeszkadza mi to
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:57   #4034
araczki
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1658735 2]ja, ja, uwielbiam

ja daję: paseczek ogórka, paseczek cebulki (piórko najlepiej) i może być paseczek słoniny albo boczku), a musztardą cieniutko smaruję plaster mięska po tej stronie, gdzie kładę dodatki oczywiście...

ale przecież można tam dać różniaste rzeczy... no sama nie wiem, paprykę na przykład?[/QUOTE]

Cytat:

Ja daję ogóra kiszonego i kawałek mocno aromatycznej wędliny: szynki, kiełbasy, boczku, co tam mam; moi rodzice dają kąsek cebulki jeszcze, ale ja nie lubię jej potem po ugotowaniu i wyskubuję, więc sama nie daję.
I też smaruję od środka musztardą.
Dzieki babeczki. Wiec zrobie dzisiaj.
Zrobie tez zurek albo grzybowa na zakwasie.
Zaraz padne tu z glodu

Cytat:
Film mu z porodu jakiegoś puść, zmieni zdanie.
O, to jest mysl Nie pomyslalam o tym.

Cytat:
Araczku, z dumnie wypiętą piersią musisz się wstrzymać do końca ciąży i karmienia
Heeeh, pozniej nie bedzie co wypinac Bozia dala duzo ale nie dala pelnej piersi

A wlasnie mialam Ci napisac, ze moj maz wola na mnie Barbapapa (odnosie Twojej chudej dooopy )

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:04   #4035
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

hmmn ja to sobie tak zawsze lubie tłumaczyć a potem dalej to samo robie, wiem okropna jestem ale nie przeszkadza mi to
Tylko że to nie do końca o Ciebie teraz chodzi...

Cukier w dużej ilości podnosi ciśnienie krwi, a to zagrożenie dla Ciebie i dziecka. Zatrzymuje wodę w organizmie. Zakwasza. Zabija wiele pierwiastków, szczególnie potas.
Zwiększa poziom prostaglandyn co osłabia szyjkę macicy.

Dzieci mam spożywających dużo cukru mają niedobory różnych witamin i pierwiastków. Inaczej się rozwijają, są bardziej nerwowe, ciągle im brak tych składników, bo miłość do cukru mają już zakodowaną niejako i jedzą go dużo od najmłodszych lat.
Uzależniona od cukru przyszła mama to uzależnione dziecko, zwykle walczące z otyłością do końca życia.

Nie zamierzam straszyć ani ganić za dietę, ale radzę podumać trochę dalej niż tylko o tym, że Tobie to nie przeszkadza teraz.

Ps. Fanaberie na słodkie nie są szkodliwe, gdy mamy takie fazy, np. dziś jemy jak konie, a potem przez tydzień nie zaglądamy do barku. Jeśli jednak to dieta codzienna to bardzo niedobrze. I nie tylko dla nas.

I to nawet nie do Ciebie to piszę, tylko ogólnie do cukrożerców którzy myślą: a co tam, przytyję, a po ciąży zgubię. Ale to nie o to chodzi wcale.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-20 o 14:07
Stary 2010-01-20, 14:05   #4036
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Dzieki babeczki. Wiec zrobie dzisiaj.
Zrobie tez zurek albo grzybowa na zakwasie.
Zaraz padne tu z glodu

eeeeh, pozniej nie bedzie co wypinac Bozia dala duzo ale nie dala pelnej piersi

A wlasnie mialam Ci napisac, ze moj maz wola na mnie Barbapapa (odnosie Twojej chudej dooopy )
jak ja Wam zazdroszczę tych zapędów kulinarnych... ja odkąd jestem w ciąży do kuchni raczej się nie zbliżam... inwencji mi brak, a jak już coś próbuję zrobić to przypalę, albo przesolę i nie nadaje się do jedzenia... tylko szarlotka mi wyszła
dobrze, że mój TŻ lubi i umie gotować to jeszcze mi rodzina z głodu nie popadała

może Ci chociaż troszke zostanie

mój się jeszcze pyta jak wraca do domu jaką piłkę dziś połknęłam... śmieje się, ze mój brzuch wygląda jak doklejona piłka tylko w zależności od ułożenia Małego i mojego stopnia napchania się jak do siatki, nogi albo koszykówki

Bruno już w domku
Stary 2010-01-20, 14:07   #4037
velluto
Zadomowienie

margo - jaką dokładnie tą karuzele kupilas?
bałwan super
co do kocyków z 5-10-15, to ten w serduszka byl przecniony na 19.99zł, dokładne ceny i wzory możesz sobie sprawdzić tutaj
http://sklep.51015kids.eu/

araczki - cóż za pierś

Pearl, Malou, gratulacje chlopczykow

a ja wczoraj też byłam w 5-10-15 i zakupiłam kilka rzeczy
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:11   #4038
kropka75
Zakorzenienie

Na stronce 5-10-15 w kategorii "niemowlę" zafascynowały mnie rajstopy... Kupujecie rajstopy dla takich maluchów?? Bo mnie to nawet przez myśl nie przeszło...

Stary 2010-01-20, 14:13   #4039
kardashi
Zakorzenienie

A dla mnie w tym 5-10-15 to nic nie ma ciekawego...
A kupilam to co kupiłam bo szkoda mi było wracać z komplecikiem na lato i skarpetkami
Wole Smyka

Rajstopy na zimę np jak najbardziej

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:13   #4040
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Tylko że to nie do końca o Ciebie teraz chodzi...

Cukier w dużej ilości podnosi ciśnienie krwi, a to zagrożenie dla Ciebie i dziecka. Zatrzymuje wodę w organizmie. Zakwasza. Zabija wiele pierwiastków, szczególnie potas.
Zwiększa poziom prostaglandyn co osłabia szyjkę macicy.

Dzieci mam spożywających dużo cukru mają niedobory różnych witamin i pierwiastków. Inaczej się rozwijają, są bardziej nerwowe, ciągle im brak tych składników, bo miłość do cukru mają już zakodowaną niejako i jedzą go dużo od najmłodszych lat.
Uzależniona od cukru przyszła mama to uzależnione dziecko, zwykle walczące z otyłością do końca życia.

Nie zamierzam straszyć ani ganić za dietę, ale radzę podumać trochę dalej niż tylko o tym, że Tobie to nie przeszkadza teraz.

Ps. Fanaberie na słodkie nie są szkodliwe, gdy mamy takie fazy, np. dziś jemy jak konie, a potem przez tydzień nie zaglądamy do barku. Jeśli jednak to dieta codzienna to bardzo niedobrze. I nie tylko dla nas.

I to nawet nie do Ciebie to piszę, tylko ogólnie do cukrożerców którzy myślą: a co tam, przytyję, a po ciąży zgubię. Ale to nie o to chodzi wcale.
jak to dobrze, że jestem niskocukrowa

Bruno już w domku
Stary 2010-01-20, 14:15   #4041
Silpe
Zadomowienie

A ja zawsze lubilam sobie podjesc kawaleczek czegos slodkiego , tak na bola , w pierwszym trymestrze mi przeszlo , czekolady lezalo u mnie w brud i nie mial kto jesc a teraz czasami jak mam bola to nie odmowie
A dzis wiekszosc czasu siedze sobie w domku i wzielo mnie na ciasto - upieklam sobie cielaczka z wisniami - pycha i wlasnie przygotowywuje sie do robienia golabkow
Gotowac i piec kocham to chyba moje hobby i w ciazy mi wcale nie przeszlo wrecz szukam nowych smakow Najbardziej mi podchodzi ostatnio kuchnia srudziemnomorska , ze mna jak z dzieckiem chcesz mi zrobic przyjemnosc - kup mi ksiazke kucharska

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:17   #4042
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Na stronce 5-10-15 w kategorii "niemowlę" zafascynowały mnie rajstopy... Kupujecie rajstopy dla takich maluchów?? Bo mnie to nawet przez myśl nie przeszło...
ja mam dwie pary, kupiłam dwupak w lidlu za 9,90, powiem szczerze na wszelki wypadek bo w sierpniu wybieramy się na mazury z BJ i różnie tam może być z temperaturami...
potem, na jesień na pewno będę kupowała

najlepszy była mój małż, pokazuję mu rajstopki a on tak patrzy i mówi " a kalesonów nie było? od kiedy to faceci w rajtkach chodzą..."

Bruno już w domku
Stary 2010-01-20, 14:17   #4043
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A kupilam to co kupiłam bo szkoda mi było wracać z komplecikiem na lato i skarpetkami
Wole Smyka

Ja do Smyka ciągle nie dotarłam.

A 5-10-15 w niektórych tematach nawet w promocji wydaje mi się drogi. Podoba mi się jeden gruby sweterek, ale jest po przecenie za 34,90. Jeden pajac, ale za 24,90. Jedne ogrodniczki i spodnie do pasa, ale za 29,90.

Stary 2010-01-20, 14:19   #4044
ellai
Raczkowanie

Cytat:
Jak to jest u Was?

Ja od początku smarowałam się czerwonym Garnierem -zawsze go lubiłam, bo dobrze nawilża. Takie specyfiki na rozstępy to wiem,że po 3 miesiącach można, więc ja też po 3 miesiącu zaczełam stosować kremik Gerbera za 20-21 zł. Do tego zawsze po kąpieli najpierw stosuje na całe ciałko oliwkę Jonsona, a potem na brzusio, boczki, pupę, biodra i cycki - Gerbera. Poleciała mi go kuzynka - stosował a w ciąży i nie ma rozstepów na brzusiu Ja jak narazie tez nie mam i oby tak zostało Niestety na cyckach zrobiły sie brzydkie czerwone prążki No ale to przez to, że cycki strasznie urosły właśnie w tych pierwszych 3 miesiącach... chyba za szybko i za intensywnie i to przez to... No ale na szczęście na plaży czy coś cycki się zawsze zasłoni - gożej z brzuszkiem, więc oby tylko tam sie nie pojawiły

Zmykam narazie, a potem was doczytam ide do kolejnej hurtowni dzieciaczkowej na przegląd Może rozjaśni mi się coś z wózeczkiem 3majcie kciuki Mamusie

P.S. Mała dzisiaj bardzo tupta mi po pęcherzu - złosliwa jest
Stary 2010-01-20, 14:20   #4045
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Pod sukieneczke czy spodnie rajstopy moga sie przydac. Tylko czy dadza sie zalozyc na pupe ubrana juz w pampersa
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Wole Smyka

a ja znalazłam kilka ciekawych rzeczy w 5-10-15, choc była to moja pierwsza wizyta w tym sklpepie i ogolnie myślałam, że to są duzo wieksze sklepy. Dział dla niemowlaków skromy, ale mozna cos wybrać
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:22   #4046
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dwie pary, kupiłam dwupak w lidlu za 9,90, powiem szczerze na wszelki wypadek bo w sierpniu wybieramy się na mazury z BJ i różnie tam może być z temperaturami...
potem, na jesień na pewno będę kupowała

najlepszy była mój małż, pokazuję mu rajstopki a on tak patrzy i mówi " a kalesonów nie było? od kiedy to faceci w rajtkach chodzą..."
W sierpniu 2010 mówisz?
Hmm... no to ja ciągle zakładałam, że taki maluch będzie w śpiochach.
Muszę to przetrawić.

No fakt, kalesraki koniecznie.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
a ja znalazłam kilka ciekawych rzeczy w 5-10-15, choc była to moja pierwsza wizyta w tym sklpepie i ogolnie myślałam, że to są duzo wieksze sklepy. Dział dla niemowlaków skromy, ale mozna cos wybrać
U mnie też, nawet bardzo.

Stary 2010-01-20, 14:29   #4047
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
smaruje dwa razy w tygodniu. częściej mi się nie che.

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Ostatni post jaki Wam napisałam był o nisko osadzonym łożysku właśnie i na ostatnim usg wyszło że łożysko bardzo szybko sie podniosło i jest w bezpiecznej odległości. Nie musze juz leżec ale na L4 zostaje juz do końca ciązy.

Na badaniu potwierdziło sie ze napewno chłopak i ogólnie jest ok .
super, że łożysko na właściwym miejscu jest, więc jest jakaś nadzieja, że moje też wróci do normy. I Gratuluję synka!!!

Cytat:
Napisane przez malou2008 Pokaż wiadomość
Wiem juz ze bedzie..........SYNEK!!!
Wyciagnelam od lekarza sila,zeby powiedzial!
Takie mialam przeczucie. Takze pewno Mikolaj bedzie
Gratuluję chłopaka~!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
kardashisliczny avatar. a kolor włosków super
O! wreszcie się odezwałaś! co tam u bliźniaków?

Cytat:
jasne , że tak.
Ja dla Maksia miałam takie bardzo malutkie- zakupiłam w Niemczech, bo u nas takich pici-picii nigdzie nie namierzyłam. I Maksiu śmigał w nich już jak miał 4 tygodnie, jakoś we wrześniu było kilka zimniejszych dni, wtedy na spacerek rajtki a na górę spodenki.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Pod sukieneczke czy spodnie rajstopy moga sie przydac. Tylko czy dadza sie zalozyc na pupe ubrana juz w pampersa
jasne, ze tak, bez problemu.

Cytat:
W sierpniu 2010 mówisz?
Muszę to przetrawić.
3 miesieczne dziecko już nie tylko w śpiochach śmiga, więc i Ty synka na spacery i inne wyjścia będziesz stroić w wyjściowe ciuszki. (w końcu sporo tego nakupowałaś ).
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:35   #4048
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
W sierpniu 2010 mówisz?
Muszę to przetrawić.

No fakt, kalesraki koniecznie. [COLOR="Silver"]
w sierpniu 2010 wybieramy się ze znajomymi i dzieciakami w zbliżonym wieku do BJ... mamy fajny ośrodek w sumie z przerwami i bez brawury jedzie się tam koło 2,5 - 3 h więc damy radę. a warunki na miejscu prawie domowe... młody bedzie miał 3 miesiące więc o ile nic mu nie będzie dolegało spokojnie może pojechać... a rajtki się wtedy moga przydać... śpiochy to Ola chyba tylko z miesiąc noisła, potem raczej normalnie była ubierana...

Bruno już w domku
Stary 2010-01-20, 14:40   #4049
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16588774]
3 miesieczne dziecko już nie tylko w śpiochach śmiga, więc i Ty synka na spacery i inne wyjścia będziesz stroić w wyjściowe ciuszki. (w końcu sporo tego nakupowałaś ).[/QUOTE]
No i właśnie myślałam, że na śpiochy założę ogrodniczki jak coś.

Stary 2010-01-20, 14:41   #4050
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witajcie.

Jestem już po odwiedzinach, była kumpela. Teraz resztę doczytałam.

Gratuluję poznania płci dzieci
Wszystkie ciuszki są super
Smaruję się balsamem babydream z Rossmana. Po Łukaszu mam trochę rozstępów Uda, piersi.

Chciałam iść dzisiaj na małe zakupy, ale zimno i prószy śnieg i nic się nie chce.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości