|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() ![]() Tym łożyskiem się nie przejmuj. III stopień jest ok zwłaszcza w Twoim tygodniu. Jest jeszcze IV stopień i to już jest przy porodzie jakoś. Ale ja liczę na to, że moje się szybko zestarzeje. Chyba, ze lekarz się pomylił - też tak przecież może być. hehehe, przynajmniej nie ja jedna jestem niepocieszona :P
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Rozeznanie
|
Witam na chwilkę.
Bobaski na zdjęciach cudne i gratuluję nowym mamusiom. Od rana mnie czyści i jest mi niedobrze, a tu muszę jeszcze poodkurzać, skończyć gotować i popoludniu zrobic imprezkę tżtowi na imieniny, bo wpadną rodzice i tesciowie, po dniu dziadków przedszkolu. Może mała zdecyduje się jutro wyskoczyć. Olafek wyskoczył dzień po moich urodzinach - imprezce do wieczora. Patka tylko się ciesz tym łożyskiem. Ja na dzień przed porodem Olafka miałam II stopień, szyjkę na 2 cm i chyba bez rozwarcie. A małego urodziłam szybko i bez wywoływania, oxytocyny czy innych leków. Ulka może coś się rozkręca i pojedziesz na porodówkę. Zmykam do roboty.
#1983 |
Zakorzenienie
|
Malinko ,,,,a ja już się zastanawiałam gdzie jesteś
![]() Ulcia widziałam że była.... ![]() Rany jest kilka mamuś na wylocie ...trzymam ![]() I chyba troszke pokraczę ....bo dawno tego nie robilam ![]() A więc : KRA,Kra, kra .... ![]() Bardotka za ciacho ![]() ![]() ![]() ************************* ********** Dobra ja zmykam poodkurzać i biorę się za projekt szafy ![]()
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
malinka oo za to Ty mnie pocieszyłas
![]() bo ja mam mega długą szyjke i łozysko II stopien ![]() powiem Wam, ze oprócz mdłosci to mały sie bardzo bolesnie rusza. Wczoraj tez miałam skurcze i bóle jak na @. U mnie to dopiero pierwszy raz ![]() ![]() ![]() bo dłuzej jak do 25.02 nie dam rady łazic z tym bebzolem ![]() syn urzeduje na balkonie bo nie chciał isc na dwór więc go wywaliłam, zeby sie dotlenił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też jakoś niewyraznie się czuje , coś mnie kręci w jelitach ( już raz byłam na kibelku) , chce na zakupy po południu pojechać a co jak mnie natrze ? gdzie wtedy polece ![]() wieczorem mam zamiar zabrać sie za karpatkę ![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Idę się wyprysznicować a po 14 goście, więc wpadnę wieczorem jak nie padnę ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A ciekawe gdzie są MadzikUK i Kalka?
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
Malinko cieszę sie że wyszlo
![]() A co łożyska ...to tezp otwierdzam dziewczynki .... ![]() Ja byłam z Kubą zamknięta na 4 spusty ...dluga szyjka...i lozysko II stopień ...mimo ze to był koniec ciąży ![]() A urodzialam....tylko że u mnie efekt tego niedojrzalego lożyska był taki że Kubuś przyszedł na śiawt a łożysko nie chcialao się odkleić ![]() I dlatego musieli lyżeczkowac bleeee jak to brzmi ![]() Tak więć Kancia, Ulcia ...nigdy nie wiadomo ![]()
#1990 |
Rozeznanie
|
Pysiu ja też dlatego zaliczyłam łyżeczkowanie, ale nie chciałam dziewczyn straszyć
![]()
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Rozeznanie
|
Patka teraz już wiem, że w razie czego będę krzyczeć o dolargan przy łyżeczkowaniu. Ale tydzień temu miałam III stopień
#1993 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i ich Brzusie
![]() Aldii serdeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Ja spróbuję Was narobić, ale raczej to mi się nie uda. Niestety okazało się w wymazie, że Maja ma gronkowca w pępuszku ![]() Właśnie wróciliśmy od chirurga, bo miała podwiązywany pępuszek i antybiotyk do smarowania i jakieś okłady. Kontrola za tydzień. Lekarka mówiła, że gruba pępowina. Dobrze, że musimy iść do spzitala ![]() Jest też klocuszkiem, bo w trzy tygodnie przybrała 800 gramów, bez dokarmiania ![]() Spróbuję Was poczytać póki śpi Trzymam kciuki za dzisiejsze rozpakwoywanie i kraczę kra, kra, kra |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
a moja ginka mi nawet nie powiedziała jakie mam łożysko-ja nie wiem...wy tu tyle informacji macie od swoich lekarzy-ile wód,stopnie łożysko itd. a moja jak robi USG to tylko mówi,że wszystko w porządku, łożysko ładne..unika medycznych sformułowań-może to i czasami lepiej..może ma taki styl, co by ciężarne nie trapić zbędnymi informacjami-chodzę prywatnie, do tej pory nie czułam się zlewana na wizycie, wręcz przeciwnie...martwi mnie tylko to,że nie wspomniała słowem o KTG a widzę,że wy tu chyba wszystkie już miałyście
![]()
#1995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra normalnie Cytat:
![]() ![]() ja tez nie jedynie takie minutowe nasluchiwanie bez zapisu mam 2 razy w tygodniu ( teraz ) czy ja moge na pw dostac ten slynny Pysiowy przepis? plisss ![]() ![]() Jeny dziewczyny ja nie dałam swojego numeru nikomu, aby poinformować o urodzeniu, kto chce się wymienić?
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Rozeznanie
|
Kochane ja tylko na chwilę. Chcę się pochwalić, że już jestem Panią Magister Psychologii
![]() ![]() Buziaki
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz-to chociaż tyle..a ja nie mam nic...tylko przy USG mi sprawdzała serduszko, ale to było 11.01 a na kiedy masz termin?
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
patinka ja jak chce wiedziec konkretnie to pytam, jednak fakt, ze moj lekarz sam operuje terminami medycznymi ale jesli czegos nie jestem pewna to tez pytam czy to dobrze czy zle
![]() ![]() Szczerze mówiąc ja to jestem taki typ, ze lubie wiedziec dokładnie i z terminami bo zawsze moge sobie to pozniej sprawdzic. Po tym usg genetycznym zawsze dostaje duzy opis badania i sobie w domu analizuje ![]() Doświadczenie mnie nauczyło, ze trzeba zawsze sie dopytywac bo lekarze z reguły mysla, ze pacjentki nie mają pojęcia o niczym i ograniczają sie do sformułowań typu, "wszystko ok" albo "jest mała rozbieznośc ale prosze zrobic takie i takie badania". Dobrze jest potrenowac takie wyciaganie informacji juz w ciazy bo pozniej chodzac z maluchem po róznych lekarzach czesto trzeba wiedziec więcej niz oni ![]() edit: na KTG możesz isc na Izbe przyjec z tego co sie orientuje. Ja planuje w okolicach 10 lutego iśc własnie na IP tam gdzie chce rodzic i poprosic o zbadanie. Jesli będa kręcic nosem to powiem, ze dziecko się słabo rusza ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-20 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
kasiorekzeta no to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Rozeznanie
|
patinka ja wogóle usg robię zawsze u innego lekarza, bo moja ginka nie ma sprzetu, tylko trzeba się zapisywac do lekarzy, którzy tylko się usg zajmują. I w usg dostaję cały opis konkretny na całą stronę i stąd wiem że łozysko miałam II stopień, że wody w normie itp......niby moja ginka jest tez specjalistką od usg i zawsze oglada dokładnie co i jak, i nic nie mówi.....uznaje, że jak nic nie mówi, to jest ok.....ja zawsze pytam ogólnie czy ok i jak mówią, że ok, to chyba ok
![]() myślę, że pod tym względem lekarze przyszpitalni sa bardziej zaangazowani, bo maja sprzet i wiedza o co chodzi. Ale z drugiej strony terminy sa tak powalające, że 3 miesiące trzeba czekac..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w piątek mam zamiar iść do tej mojej ginki właśnie w szpitalu gdzie chce rodzić - to od razu będę ją męczyć o ktg Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2005 |
Rozeznanie
|
mamuśki czy Wy też jesteście takie senne i ciagle zmęczone? ja kurcze w dzień muszę pospać ze 2 godziny bo padam z nóg, jestem taka oślizgła i niemrawa
![]() A mój TŻ dzisiaj taki numer mi wywinął, że aż go opierdzieliłam.... Wylała mu się woda na stołek w kuchni i jej nie starł, a że stołek koloru białego wody nie było widać, i ja zawsze na nim siadam jak coś przy kuchni robię....więc usiadłam, i nie czułam wogóle, że coś mokrego było.....wstaję i czuję, że cała pupę mam mokrą.....o matko od razu pomyślałam, że mi wody odeszły......lecę do niego i pytam czy mam mokry tyłek czy mi się wydaje.....obnażam się przed nim, żeby sprawdzić czy mi cos leci czy nie.....a on ani mru mru......w końcu zobaczył, że ja spanikowana i powiedział, że na mokrym stołku chyba usiadłam..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zakorzenienie
|
Pysia widziałam,że dopisałaś Nike85 - sprawdziłam na liście z 2 wątku,że miała termin na 11.01 więc możesz dopisać
![]() Bubi ale Ci zrobił...nie dziwie Ci się,..ja też bym byłaaaa w szokuuuuuuuu
#2008 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A z tego mokrego tyłka to się trochę uśmiałam, ale sama bym pewnie spanikowała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
a to nie będę się z Tobą wymieniać tel, bo ja mam 27.01 więc zbyt bliska data-możemy razem rodzić
![]()
#2010 |
Rozeznanie
|
Patinka ja też coraz częściej myslę, że chyba luty bedzie grany
![]() ![]() Ja wczoraj miałam skurcze i myślałam, że jakoś się rozkręci.....a tu pupa.....czekam do piątku na wyniki, jak je odbiore to ide na 15 pietro i bede schodziła do parteru i wchodziła z powrotem....może coś pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.