|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Ślicznie razem wyglądacie
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() Z tą krechą mam tak samo ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Pysia, dzięki za info ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
trochę kiepsko, że tak wyszło z tym pęknięciem, ale chyba najważniejsze, że jesteście już w domku
|
|||
|
|
|
#1952 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ufff nadrobilam to teraz odpisuje
Cytat:
Cytat:
no to niedlugo juz beda coraz dluzsze spacerki na co ja sie nie moge doczekac ![]() Cytat:
ja nic nie wiem na ten temat ogolnie zielona jestem w tej sprawie no to faktycznie masz duza dzidzie jaaaa tez i wcale mi pepek nie wyszedl Cytat:
Cytat:
nie przejmuj sie jak tez wygladam ja wieloryb ![]() Cytat:
no i ciagle mam brac glupi fenotrol ktorego porpostu juz nienaiwdze OliviaO, Madziulka, Camilina dzieciaczki ![]() co do terminow to ja pierwszy mialam na 22.02 potem wyszlo mi 2.03 i zglupialam wkoncu zostalismy przy tym 22.02 i tego sie wlasnie 3mamy ale jednak gin przetrzymuje mnie do tego 15 zeby miec pewnosc ze to 38 tydzien jakby liczac ten temrin na marca ogolnie przez ta moja cudowna torbiel sie zahartuje w bolu bo nie ma chwilowo minty by mnie nie bolalo i chwilwo moja dzidzia was chyba chce pozdrowic bo os czasu keidy pisze posta mi sadzi takie kopniaki ze poprostu wymiekam i lece do kibelak aaaaa
|
||||||
|
|
|
#1953 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za trzymanie kciuków jutro za mnie
![]() Stres mnie ogarnął trochę, ale już dosyć nauki. Teraz idę zrobić sobie dla odstresowania ciepłą kąpiel , tak dla relaksu przed jutrem. Ogólnie mój TŻ "profesor" spytał mnie z całej mojej pracy mgr, opowiadałam mu z pół godziny non stop, buzia mi się nie zamykała, stwierdził, że zagadam komisję, a poza tym czas na jedną osobę na obronie to 15 min, więc raczej będą mi ucinać odpowiedź. Ale warto mówić dużo, by zrobić lepsze wrażenie ![]() A poza tym jak trochę postękam, pooddycham trochę głośniej, lub złapię się pare razy za brzuch to po minucie mnie wypuszczą bym im nie urodziła ![]() Jutro o 12stej trzymajcie kciuki Odezwę się już jako Pani Magister ![]() buziaczki o dobrej nocy Wam życzę
|
|
#1954 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
A to drugie zdjęcie jest jakby myślała, co on chce ![]() Super Maluszek ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Juz nie myślę Glutek szaleje, a ja zastanawiam się co bym zjadła, ale w sumie na nic nie mam ochoty... a głodna jestem... ![]() *********************** Nadrabiam Was od południa, co naskrobałyście od wczorajszego dnia i jeszcze 1,5 strony mi zostało... Bo ciągle dopisujecie normalnie już oczopląsu dostaję ![]() No, ale w między czasie zrobiłam rosołek, upiekłam frytki - mąż sobie zażyczył, bo ja to jakoś nie przepadam, ale on to jest frytkowy człowiek kiedyś pamiętam to chyba z miesiąc dzień w dzień jadł frytki No dobra, może uda mi się doczytać jeszcze tą końcówkę co mi została i spadam. Może wkońcu na coś nabiorę ochoty, by zjeść, tylko na co... ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Podziwiam Cię za poród ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój maluszek też ostatnio zrobił się bardziej konkretny, dziś mi tak przyfasolił w płuco że aż syknęłam z bólu...
|
|
#1956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, że jestem pręgowana Mój mąż, jak to zobaczył pierwszy raz, to się patrzył i nie wiedział co to, no a później się śmiał wniebogłosy, ze taka krzywa ta kreska wariat ![]() W sumie, to dobrze, że to zima, to i tak nikt obcy nie widzi ![]() A tak na poważnie, to dobrze, że to tylko czasowo taka szrama bo dziwnie to wygląda.
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę spać póki małęgo ululałam może da pospać chociaż 2 godzinki
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cuuudne maluchy
|
|
|
#1959 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno będzie dobrze Ja swoją obronę licencjatu, a później mgr wspominam, jako 2 najłatwiejsze egzaminy z całych studiów japa mi się nie zamykała, uśmiech od ucha ucha, ale oni to lubią, tzn komisja ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ************************* ** Uff, wkońcu nadrobiłam wszystko. Do jutra Kolorowych snów |
||
|
|
|
#1960 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie skończyłam nadrabiać.Koleżanki ze szkoły do mnie wpadły to jakieś 3 strony mi uciekły
.************************* **************** Cytat:
,ale masz rację.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Ciekawe czy mnie uda się rodzić we wodzie.Ja też miałam bóle krzyżowe także wiem co to za raj na ziemi jest ![]() Cuuuuudo !!! Cytat:
Cytat:
.Ale miejmy nadzieję,że będzie dobrze i ból minie.Cytat:
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Boszszsz...
Moje dziecko jadło 2 godziny ![]() :conf used:Z drobnymi przerwami tylko... Jak ją pionizowałam do odbicia, to był ryk... Jakimś cudem jeszcze nie zwymiotowała... Jak w piątek ją lekarka zważy, to się za głowę złapie... ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Kropka znowu się budzi, chyba nie będzie chciała jeść... To niemożliwe...
|
|
#1962 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamyku to się tylko ciesz,że mała chce jeść a ty nie masz problemu z nawałem.Chciałabym sobie z karmieniem tak radzić jak ty.Zobaczymy jak mi pójdzie tym razem
![]() Spadam spać,bo już pora chyba
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry mamusie, dzidziusie i brzusie
![]() ja tylko na minutke, bo sobie przegladam materialy do szkoly obudzilam sie z bolem glowy i dolem - a o 10 mam zaliczenie ![]() milego dnia i trzymajcie za mnie kciuki!! |
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierd**** !!! http://wiadomosci.onet.pl/2682,21144...e_lokalne.html
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam
bo mo małż wkleił z komentarzem " dlatego nie pozwalam Ci chodzic po zmroku"
|
|
|
|
#1966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masakra normalnie
|
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomość z ostatniej chwili od Nika85:
"Urodziłam corcie Zuzie. Wazy 3400. Dostala 9 punktów. Pozdrawiam wszystkie mamusie" Gratulcje
|
|
|
|
#1968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podczas porodu kość ogonowa musi się nieco odgiąć by "przepuścić" dziecko. Słyszalam o przypadkach kiedy w trakcie pękała, bywa że jest to powodem cesarki przy następnym porodzie.KarmazynowyKamyk ja z początku karmiłam małą 3 godziny przekladając tylko z prawej do lewej. piersi miałam w strasznym stanie. Zimny pot mnie zlewał jak się budziła na kolejne karmienie. Wydawało mi się że córa nie ma co jeść i dlatego tak długo ssie. Nawał pokarmu przywitałam z prawdziwą radością
|
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do łozyska to jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie wieści powizytowe są następujące: przytyłam jak świnka - ale się tym nie przejmuję ![]() Co najważniejsze: szyjka minimalnie skrócona, rozwarcie zewnętrzne na 0,5 cm a wewnętrzne zamkniete... No chyba się pocwiartuję... 40 tydzień a tu nic... Ale lekarz powiedział, że jak miałam cały dzień skurcze no to jest całkiem możliwe, że w ciągu kilka dni mnie chwyci i on mi daje czas do poniedziałku. Miałam zrobione usg i kluska waży ok 3600-3700 no i łożysko II stopnia. Drugiego! Czyli nawet sie nie starzeje... No nic... Trzeba czekać. Liczę, że te skurcze się rozkręcą ![]() A tak to jutro jadę na ktg i zobaczymy co tam będzie widać
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Rany my dopiero wstaliśmy z Kubusiem
![]() A widzę że mamy nowe mamusie !!!! GRATULACJE !!! ps. zjemy sniadanko i przyjde poczytac co i jak
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Patka no łozysko masz ładnie wydolne
moze mala chce się jeszcze podtuczyc ![]() a wiesz od kiedy masz II stopien?? ja w sumie teraz na wizycie miałam drugi stopien w 34 tc, ciekawa jestem jak szybko si e starzeje ![]() Nika gratulacje
|
|
|
|
#1973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
GRATULACJE dla kolejnej mamusi
|
|
#1974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziś w nocy miałam taką zgagę że mleko i reni nie pomogło, spałam na siedząco z okropną zgagą ![]() od rana jest mi nie dobrze i w jelitach ciągle bulgota ( już kiedyś tak miałam) chciałam jechać do miasta ( nawet sama) zrobi jakies zakupy i ten parowar sobie kupić , ale boję sie że gdzieś miedzy regałami sklepu nachewtuje ( czyt. )zobaczę ... może pojadę po obiedzie a teraz idę umyć podłogi wiem ze są czyste , ale troszkę gimnastyki nie zaszkodzi
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj wieczorem miałam mdłosci, takie ciazowe
dzis z rana tez, teraz mi przeszło... |
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 40 tygodniu moim zdaniem powinno juz być III stopień jak i nie IV - ten ostatni. A tu trzyma się dobrze ![]() II stopień mam napewno od 33 tygodnia - wtedy na usg też tak wyszło
|
|
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj wracam do "normalności" i do wizażu
![]() Przeprowadzka zakończona, (no powiedzmy Myślałam, że przez tą przeprowadzkę coś się u nas ruszy ale mała jest uparta i nie chce jej się wychodzić a ja juz bym bardzo chciała urodzić Pysiamn jak oglądalam zdjęcia wpadłam na zdjęcie twojego 3 bita ![]() Wczoraj specjalnie jechaliśmy do marketu po składniki, tylko takiej blaszki nie dostałam mam ciut mniejszą, no i zamiast tej masy kupiłam takie 2 opakowania kremu do ciast typu krówka mam nadzieję, że mi z tym wyjdzie Miałam ciasto robić wczoraj ale mam za mało mleka przez tą masę, do której mleko jest potrzebne, nie pomyślałam o tym miałam tylko twoją listę zakupów Nie wiem gdzie tu są jakieś sklepy osiedlowe i nie chciało nam się wczoraj latać i szukać po ciemku Dzisiaj zdam relacje jak mi wyszło
|
|
|
|
#1978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale oby się rozkręciło ![]() ![]() Cytat:
i teraz się martwię czy przez te 3 tygodnie nic się nie stanie
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou raczej nic się nie stanie
III stopien jest jak najabrdziej ok, a mowił cos o złogach wapnia ?ja w poprzedniej coazy na KTG byłam raz i to w zasadzie tydzien przed porodem ![]() Patka no to mnie nie pocieszyłas
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie miałam ktg ani razu:/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Mała ma obserwatorium z niego chyba 

no to niedlugo juz beda coraz dluzsze spacerki na co ja sie nie moge doczekac
ja nic nie wiem na ten temat ogolnie zielona jestem w tej sprawie
no to faktycznie masz duza dzidzie

no i ciagle mam brac glupi fenotrol ktorego porpostu juz nienaiwdze 
jakby myślała, co on chce 

bo mo małż wkleił z komentarzem " dlatego nie pozwalam Ci chodzic po zmroku"

)
?