|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Faktycznie nuda powiewa
![]() Żadna nie rodzi,nie ma za kogo kciuków trzymać ![]()
#2072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogole - kiedy powinnam sie spakowac do szpitala??? Bo jeszcze o tym nie myslalam i nawet nie mam wszystkich rzeczy jeszcze... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-01-20 o 19:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
youyou jaki ty masz wielki brzuch
![]() ![]() ja się tak ostatnio oglądałam w lustrze i w zasadzie mój brzuch juz nie rosnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mnie przed chwilą porządnie przeczyściło... Masakra... czułam wszystkie jelitka... Albo to tak przedporodowo albo to po Granderze z kfc którego zjadłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
Witam... Najpierw opiszę swój dzień pełen przeżyć a potem spróbuję coś ponadrabiać żeby się uspokoić...
U okulistki było okropnie!!! Mały się umęczył, upłakał, nastresował... wszystko trwało 2 godziny włącznie z zakrapianiem oczek... dopatrzyła się wybroczyn w okolicach plamki żółtej i nastraszyła mnie, że szok... Może to być po cięzkim porodzie ale nazlecała mi zrobić badania jak najszybciej na IP, iść do neurologa pediatry i najlepiej jutro jechać do Krakowa do okulisty ![]() Poten na IP pobrali mu krew do badań i znów się upłakał ![]() ![]() Wymiękam po tym dniu... Malutki jadł długo teraz- pewnie nadrabiał.. Darowałam mu kąpiel nawet dzisiejszą- tylko pupke mu umyłam, bo naparwdę przeżył dużo stresu i bólu...Wolałabym żeby to mnie tak wymęczyli zamiast neigo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pakowania to my mamy podobne terminy i ja już się spakowałam bo lekarz mi mówi że wcześniej urodzę... ![]()
![]() |
#2079 |
Rozeznanie
|
Celka to troche kiepsko faktycznie, że nic Ci nie napisał.....skoro tak sytuacja się przedstawia.....
Co do rożków i kocyków.....to tak jak napisałam, rożek wydaje się być stabilniejszy, ale też bym wywaliła usztywnienie, jesli jest.....ja mam taki bez usztywnienia i tak wydaje mi się, że jest mało plastyczny...... Ja już napisałam sobie mega literami na tablicy korkowej, że musze spakować antyperspirant, krem i klapki dla TŻta oraz teczke z badaniami ....bo pewnie w przypływie euforii, że już rodze pozapominamy dopakować te rzeczy ![]() A córcia dzisiaj sie wierci i kręci i kopie i wygina.....i co z tego ![]() ![]() ![]() Przeczytałam dzisiaj listę najczęściej występującyh objawów świadczacych o nadchodzacym porodzie, niektóre sa trochę zaskakujące: ( pomijam tradycyjne odejscie czopa, wód płodowych i skurcze, obniżenie dna macicy) -mdłości lub wymioty -biegunka lub zaparcia -dreszcze, uderzenia ciepła lub zimna - bóle pleców, bóle mięsni nóg i pośladków - zmęczenie, senność lub nadmierna aktywność - kłucie w pachwinie - mała aktywność dziecka - wzmożona potrzeba doznań seksualnych ![]() - syndrom "wicie gniazda" sprzatanie, przekładanie ubranek dla dziecka, ścielenie łóżeczka - niekontrolowana agresja i złość -brak apetytu lub wzmożony apetyt - uczucie ciągłego pragnienia ( że niby pić się chce ![]() - zawroty głowy Ciekawa jestem ile z nas ma takie objawy i co z tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Raczkowanie
|
ja też bym wyrzuciała usztywnienie z rożka
zebra666 - współczuję wam nerwów. mam nadzieję, ze to jednak nic poważnego
#2081 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
************************* ******************* Czytam właśnie o sposobach przyspieszania porodu.I na dobrą sprawę nie ma niczego na 100%.Na jedne coś podziała,a na inne nie ![]() Także pozostaje tylko czekać ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
9 z tych odczułam czy to znaczy,że niebawem urodzę ![]() ![]()
![]() |
#2082 |
Rozeznanie
|
Zebra ale masz dzielnego maluszka, tyle dzisiaj przeżył
![]() ![]() A temu lekarzowi co tak się nie spieszyło ![]() ![]() Oby wszystko wyjasniło się z oczkiem.....może to jakas pierdółka a lekarka miała zły dzień albo Ci wyjasniła tak, że wyszło jakby to coś strasznego było......wiesz czasami jak Ci lekarze potrafią nagadać, a potem okazuje się, że wszystko jest ok!!!! Oby tak było.....Bedziemy kciuki trzymały!!!!! Ja wierzę, że wszystko się wyjasni i z oczkiem bedzie wszystko dobrze...... |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
oho zaczyna się
![]() ![]() zebra spokojnie ![]() ![]() Pewnie przy cycusiu się zrelaksował więc już mu nic nie jest. Ty sie nie denerwuj bo musi mu mleczko smakowac ![]() Pewnie to nie ostatni taki incydent także nie ma co się denerwować a wziąc w garśc wypic dobrą herbatkę i na spokojnie wszystko pozałatwiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiorekzeta a widzisz tak się stresowałaś ![]() ![]() Sensuel znajome córeczce wyjmowali oko z powodu kanalika... Też nie pozwolili być przy zabiegu. Ale i tak nie daje rady z tym sobie dzisiaj:\ Tak się martwię, że poprostu oszaleje zaraz... Poprotsu wszytsko co mówiła ta okulistka dało się odczuć poważnie i nie dało się nie zdołować. Chyba dopiero z szoku wychodzę... A jutra aż się boję jak pomyślę o tym co znowu może być przed nami... Kancia chciałabym tak umieć ale dzisiaj ciężka noc przede mną... Zapewne mało pośpie taki będę miała nawał myśli... Bubi mam nadzieję, ze w Krakowie okaże się, że to nic poważnego... ale nie wiem czy mogę na to liczyć skoro wg. dobrej okulistki to wymaga aż tylu konsultacji... i to na szybko... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-20 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Rozeznanie
|
Zeberko współczuję przeżyć. Piotruś całe szczęście nie będzie nic pamiętał . Mam nadzieję, że z oczkami będzie wszystko w porządku i badania to potwierdzą. A takich lekarzy to tylko
![]() Idę spać, bo jestem strasznie padnięta po dzisiejszym dniu. Mam nadzieję, że jutro jak wstanę to poczytam o jakiś rozpakowaniach. Dobrej nocki.
#2086 |
Wtajemniczenie
|
Zebcia
![]() A ja nadal siedzę nad 3 bitem prace przerywają mi skurcze, boli jak jasna cholera ale nie są regularne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Rozeznanie
|
Sensuel ja prawie wszystkie objawy miałam i co z tego
![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą tak naprawdę to chyba tylko wybitnie wrazliwa osoba potrafi wyczuć zblizający się poród....niektórym na przykład nie odchodza wody, albo czop, właściwie oprócz skurczy nic nie czują....a inne wymiotują, mldeją, szaleją a i tak nie wierzą, że rodzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Raczkowanie
|
Sensuel - my też przeżyliśmy udrożnianie kanalika. lekarze nas zwodzili prawie do roczku...synek miał zabieg jak miał prawie rok.
straszne przezycie dla rodziców...
![]() |
#2090 |
Rozeznanie
|
A ja się smieję, że u mnie objawem porodu bedzie chwila w której w końcu przestanie męczyć mnie zgaga
![]() ![]() o matko...moja teściowa ma dzisiaj jeden ze 'swoich" dni ....wszystkich sie czepia i wszystkich irytuje.....mi własnie powiedziała, że źle siedzę i dziecko uduszę.....no i nie wiem jak miałabym inaczej usiąść bo siedze normalnie na łóżku z nogami w dół i wyprostowana jak szczotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zakorzenienie
|
Zebciu skarbie
![]() Ale mieliście dzięn ...mama nadzieję ze wszystko będzie dobrze ...jedno jest pewne trzeba to na spokojnie ... ![]() Cytat:
![]() Malinko odpoczywaj i nabieraj sił ......bo już niedługo mogą Ci być potrzebne ![]() Kasiorekzeta gratulacje ![]() Bardotka ![]() ![]() ![]() Ps. Ja dziś mówię do swojej mamy że jutro rodzę ![]() A ona ![]() " Jak to jutro nic nie mówilaś ![]() Ja na to : " Mama jaki lekarz????? ".... ![]() Tak wymysliłam bo nie mamy prezentu na dzien babci ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-20 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Rozeznanie
|
Bardotka to się nazywa samozaparcie!!!!!!!!!!!:e hem: Co tam bóle i skurcze!!! Ciasto najwazniejsze!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Pysiamn ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
Zeberko - trzymam mocno kciuki!!! Dacie rade! Wiem co to strach o takie malenstwo. Oby sie szybko rozwiazalo i nie bylo to nic powaznego. U takich malenkich dzieci duzo rzeczy jest jeszcze w stanie sie samoistnie "naprawic". Buziaki. Mysl pozytywnie, choc wiem, ze to trudne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Pysia ja jetsem w gorącej wodzie kapana- nic nie umiem na spokojnie...
Celka ta okulistka tez tak powiedziała jak już wprowadziła mnie w panike i stan przed omdleniowy... no ale ogółem widziałam, ze uważa to za powarzne zmiany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Rozeznanie
|
do jutra mamuśki......
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Zeberko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się nie dziwię,że się martwisz.Ale przyzwyczaj się,że lekarze wolą wszystko dokładnie sprawdzić u takiego maluch i ewentualnie nastawić cię na coś niedobrego niż później miałabyś mieć pretensje do nich,że coś spartolili i nie dopatrzyli. No niestety tak jest.Lekarze się strasznie teraz asekurują i ja im się nie dziwię.Ale straszenie młodej mamy to też jest kiepski pomysł. Nie martw się tak,wszystko będzie dobrze.Daj znać co w Krakowie powiedzieli ![]() hehehehe...... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
Sensuel dzięki
![]() ![]() Wogóle dziękuję za słowa otuchy i pocieszenia dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
zebra o kurcze współczuję przeżyć
![]() ![]() Wierzę ze wszystko będzie dobrze, i dodatkowe badania wykluczą jakiekolwiek problemy. Trzymam mocno kciuki za Was ![]() ![]()
#2099 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc mamusie
![]() ![]()
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
Zeberka to faktycznie mieliscie dzis przezycia. Ale trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrze.Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.