![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: Imię coś znaczy?
Cytat:
Spolszczone amerykańskie imiona i nadawanie ich dzieciom to dla mnie idiotyzm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to mnie szlag trafiał, kiedy wszędzie widziałam mnóstwo dziewczynek z takim samym imieniem, jak moje. Gdy miałam cztery lata, robiłam rodzicom wymówki, że mi takie byle jakie imię nadali i że jak dorosnę, to sobie zmienię ![]() Nawet gdybym chciała zmienić, to ile zachodu... wszystkie dokumenty zmieniać. I jeszcze tłumaczyć, ze od tego i tego dnia nie jestem już Joanna tylko jakaś tam inna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Róża to też imię "od kwiatka" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Ranking najgłupszych imion:
Cytat:
![]() źródło: http://www.konstelacja.com.pl/viewtopic.php?t=394 (Ale było kiedyś w "WO") |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
To trochę Angelik się nazbierało
![]() ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Metallika Tomaro mi się bardzo podoba
![]() A co do problemów z imieniem Aisha (tym bardziej rozłożonym), że trzeba literować itp, no ja niestety muszę zawsze literować swój adres, bo taka ulica to jest chyba tylko w moim mieście..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
No dobra, ja tak napisze jeszcze coś od siebie. Princessa, Esmeralda, Dżesika, Kewin czy tam inne wydziwiane imiona rzeczywiście mogą śmieszyć, może i te badania które przytoczyłyście są rzeczywiście prawdą, ale co z tego? Piszecie, że imię nie ma wpływu na charakter człowieka więc dlaczego tak źle na imiona reagujecie i od razu z góry zakładacie, że rodzice tej osoby chciały jakoś się dowartościować nazywając ją czy jego tak a nie inaczej.
Ja jestem Angelika. Spotkałam się w Krakowie, na studiach z kilkoma sytuacjami, gdy ze względu na imię zostałam źle przyjęta. Z góry mnie oceniono ![]() Pierwsza sytuacja - egzamin ustny, wielce wykształcony pan od historii gospodarki zagląda do indeksu i czyta na głos moje imię i nazwisko po czym wymownie patrzy na mnie i pyta: "A Pani to z Ukrainy może przyjechała do nas studiować?" Odpowiadam, że nie, ale że pochodzę ze wschodniej Polski. Reakcja - "Tak tak, to oczywiste, w Krakowie to się rzadko spotyka z taką kombinacją". Ja zdziwiona nic się nie odzywam, a profesor dr hab (niby inteligentny i obyty człowiek ![]() Kolejna sytuacja - koleżanka na studiach po kilku miesiącach mówi mi, ze niby jaka to ja fajna jestem, bo jak zobaczyła na liście studentów, że będzie w grupie z jakąś Angeliką to myślała, że będę jakąś solarą, dresiarą albo tlenioną głupią blondyną ![]() Koleś kiedyś w klubie jak się mu przedstawiłam powiedział, że Angelika to fajne imię, kojarzy mu się z prostytutkami ![]() Bosko, prawda? ![]() Dodam, ze dopiero w Krakowie spotkałam takich ludzi. Wcześniej nikt nigdy w ten sposób nie reagował na moje imię. Nikt nie oceniał mnie zanim mnie poznał. Dobrze, że na rozmowach o pracę nikt się mojego imienia nie czepiał, bo całkiem bym zwątpiła w ludzi... jak Was teraz czytam to też mam mieszane uczucia :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z każdym imieniem wiąże się pewne "niebezpieczeństwo", ze jakiś idiota coś wymyśli. Bardzo, bardzo nie lubię, gdy ktoś mówi na mnie Joasia, przedstawiam się Asia albo Joanna, bo ta oficjalna wersja podoba mi się od jakiegoś czasu. I spotykam się z takimi reakcjami: -Jak masz na imię? -Joanna. -hmm... A jo Bartek. ![]() A Asia zawsze rymowało się dzieciakom "Asia - Grubasia" albo "Asia - Pelasia". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
To na mnie dzieci mówiły: "Angelika w majtki sika"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
moi koledzy mają na imię Ariel i Samuel - nie podoba mi się
![]() Nie lubie też imion w stylu Jessica, Nicola, Brajan, Kevin itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
![]() Tylko sobie wyobraź, że mam znajomego o imieniu Osama.... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
mam koleżankę o imieniu pamela..
![]() ![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Hmmmm.... wiem, że mało wiarygodne, lecz prawdziwe.... gdy tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży w drugim miesiącu, to powiedziałam, że będzie to syn i wymówiłam jego imię.... i tak już zostało.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakub kiedys nie byl popularny, a teraz nagle jest? Podejrzewam, ze watpie. Szymonow tez troche bylo i to bynajmniej nie tylko ostatnio.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego egzaminu - niestety profesorofie doktorzy habilitowani (ew. inżynierowie) mają to do siebie, że traktuję siebie jako tych najmądrzejszych i najgorzej sobie z nimi poradzić, dlatego jeśli jest możliwość, to trzeba omijać szerokim łukiem tych, co mają dłuższe skróty od tytułów niż całe imię i nazwisko..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
W pytke jest
![]() Ja zasugerowalam kiedys mojemu facetowi Keenan ale sie nie zgodzil ![]() Wam sie imiona moga podobac lub nie - to decyzja rodzicow i czy cos znaczy? Znaczy pewnie dla rodzicow. Nie sadze by z imieniem 'szly' pewne cechy charakteru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Metallica to byłoby ładne imię dla dziewczyny (przez c nie przez k), i mogłabym nazwać swoją córkę tak, gdyby nie to właśnie, że z imionami mogą być później różne cyrki ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Metallica Kiełbasa Metallica Bigos Metallica Śmietana wszystkie nazwiska istnieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
może nie ma zdrobnienia popularnego jak w przypadku Katarzyny (Kasia) ale przecież na Judytę można mówić Dita - znam taki przypadek;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
To też. Do mojego nijak nie pasuje ;p ale Metallica Tomaro jak najbardziej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do tego bardzo chcę pozbyć się mojego nazwiska, ale mój "przyszły" upiera się, że koniecznie chce przyjąć moje nazwisko... ![]() Cytat:
![]() (w ogóle temat śmiesznych nazwisk jest bardzo frapujący, ale nie powinnam już robić offtopu. Dodam tylko, że moimi faworytami są: Męczywór i Bzibziak. ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2010-01-21 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie można powiedzieć, że cel jest szczytny, ale ja się obawiam, że jemu się po prostu podoba dźwięczność mojego nazwiska i nie ma w tym głębszych ideałów... ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię imiona w miarę oryginalne, ale jednocześnie takie, które nie są udziwnione czy spolszczone. Na przykład Blanka czy Estera. Od lat się nimi zachwycam. Sama mam imię normalne i nie szalenie popularne - popularne w takim stopniu, w jakim mogę to zaakceptować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.