|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Eeeee tam...poczekam az dadza 350...
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj w poniedzialek przed wizyta u pediatry to dwa razy zrobil i to taaaakie ladunki ![]() Dzien doberek ![]()
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Witam
![]() u mnie dzis nocka marzenie-OLKA od g. 20 przysypiała w swoim łóżeczku, i w końcu na dobre zasnęła o 23 i spała do 4- wtedy ją nakarmiłam na śpiocha i spałyśmy dalej do 8 30 ![]() kurcze dziś -10 a my na kontrolne USG idziemy, mam nadziejeze temp wzrośnie troche ![]() musimy jeszcze podskoczyć po albumy i ramki, bo babcie przyjdą wieczorem a my prezenty mamy w rozsypce ![]() Madzia- współczuję ze dzieciaczki znów chore, |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
dzieki Dziewczyny
![]() mysle ze u Izy to wymioty byly bo zjadla na spanie kabanosa - mam nadzieje ze to nie wirus, podejrzewam ze jej sie cofnelo i tak wyszlo, zdarzalo sie jej juz tak dlatego tak sadze Grzes zmaga sie juz tyle czasu z tym kaszlem a sliny co raz wiecej - on sie wnerwia jak kaszle (troche to komicznie wyglada) a katar to nie wiem czy to nie po wycieczce do ortopedy we wtorek - juz sie zapisalam do pediary tej prywatnie moze cos wymysli jak mu pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ![]() A u nas nocka też była dobra. Po nocnym karmieniu Sandra spała do 5.50, potem trochę marudziła o 7.30 (trzeba będzie to jakoś wyeliminować ![]() ![]() Brombusiu, mam bardzo ważne pytanie do ciebie nt tego wieczornego karmienia. W pewnym momencie będzie trzeba przecież z tego zrezygnować, prawda? Tak myślę, że w pewnym momencie zacznę zmniejszać stopniowo ilość mleka. Tylko kiedy zacząć? No dobra, zmykam pod prysznic póki mała zapadła w drzemkę ![]()
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
Znowu mamusie szybko piszecie i nie mam szans na nadrobienie Was.
Melduję się wiec tylko szybciutko na odchowalni i podaję dane do listy: Nikoś urodził się 18.12, ważył 3110 g i mierzył 52 cm, poród sn. Teraz spróbuję Was chociaż trochę przelecieć. A oto mój dokuczliwiec:
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki słodki dokuczliwiec ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
hej
u mnie moja ksiezniczka juz ktorys dzien z kolei nie chce spac (w nocy spi normlanie ale w dzien nie chce). Tz w pracy wiec jestem z nia sama. I musze byc kolo niej, bo nawet jak wyjde na chwilke do lazienki to juz placze ![]() Wczesniej w ciagu dnia (do poludnia a potem po poludniu) spala przynajmniej po 3 godzinki a teraz przeysypia na chwilke i zaraz sie budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak napisała Gucia to sie unormuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
sexy body- Nikoś jest śliczniutki
![]() domi-no tak to juz jest ![]() Gucia- to Sandra malutko śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Domi, niedlugo Pola bedzie juz zajmowala sie soba bardziej w dzien...i bedzie sie ladnie bawila ![]() ![]() Dziewczynki, mam pytanie - jaki to jest material FROTKA ?? ![]() ![]()
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-01-21 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
dziekuje Wam za pocieszenie
![]() bo juz sie zaczelam marwtic. Poza tym na ramieniu (tam gdzie miala szczepienie jeszcze po urodzeniu) ma takie czerwone i taka gulke. Wiec moze ta raczka tez ja boli ![]() ale Mamusie jakie moge jej zabawy wymyslac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#226 | |||||
Raczkowanie
|
HEJ HEJ
![]() A w ogóle to zapomnialam napisac, że bardzo mnie wczoraj Kropcia swoją troską ujęła, i że to ona ma super fajny głos - taki cieplutki że szok ![]() Kurczę, dziewczyny, dzięki ogromne za komplementy dla mojego Bartusia i mojego opisu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to nieeeźle ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochane, jako mało doświadczona mamusia mam kilka pytań do was - weteranek ![]() 1) czy od początku kąpałyście dzidzi codziennie, i jak przyjmowały kąpiel? 2) czy od początku bawiłyście się z nimi jakoś (poza gadaniem do niego czy grzechotaniem albo śpiewaniem...) 3) kiedy karuzelkę wieszałyście 4) czy któraś z was też miała na początku takiego smoka, że wlaściwie cały dzień na cycu chciał wisieć? u mnie jest o tyle śmiesznie, że w nocy śpi pięknie i dwie pobudki zaliczamy, za to w dzień prawie non stop i tylko na nas chce spac... Będę wdzieczna za wszelkie info ![]() Miłego dzionka!!!
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj na szczescie ssie i piers i butelke chociaz po kapieli juz jest tak nauczony ze dostaje butle ze piersi za zadne skarby swiata nie chce,drze sie przy tym w niebogłosy jak mu probuje wcisnac ale znowu jak sie butla skonczy a on jeszcze głodny to w tej kolejnosci piers wtedy zje
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a u nas znwu kiepska noc.. ja nie wiem czemu to dziecko sie budzi w nocy i nie chce spac.. :/ znowu od 12 do 1 30 musialam sie z nim bawic.. ![]() i w ogole cos ma od wczoaj czerowne oczko w rogu.. tzn to bialko.. nie wiem czemu.. w nocy mu wyciagnelam rzese z tego oka bo mu wpadla wiec moze to od tego tak sie oczko podraznilo...
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agus a jak dajesz rade bez tz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2.. hm nie pamietam.. wiem ze duzo gadalam i pokazywalam jakies tam czerwone zabawki bo filip na ten kolor reagowal najbardziej ![]() 3. hm kupilismy dopiero jakies 2 tygodnie temu czyli jak filip mial 2 miesiace i wtedy powiesilismy ![]() 4. moj filip na cycu nie wisial.. w pierwszym dniu jak wrocilismy do domu nie jadl 7 godzin! i aly czas spal.. nie moglm go dobudzic.. ale jak go dobudzilam to zjadl a pozniej jadl tak co 2-3 godziny i w nocy tez co trzy i teraz tez tak nietety..:/ nie moge go tego oduczycc ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
wiesz co u nas nie bylo wlasnie takich nocy zeby sie filip budzil.. dopiero teraz cos mu sie przestawia.. :/ a bez tzta ciezko nudno i smutno ![]() ![]() ![]() ![]() ty jak tam sobie radzisz??
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ad2 tylko gadanie i przytulanie ad3 jakoś niedawno dopiero zaczęła reagować na karuzelkę a ma już ponad 2 miesiace ad4 czasem ponad godzine na cycku chciała wisiec a teraz karmienie to 10-max15 minut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i teraz bede miala jeszcze czesciej tzciorka w domu bo od poniedzialku zmienia prace,tez bedzie jezdzil ale tylko tutaj blisko domu tzn do niemiec ale my mieszkamy blisko granicy wiec 1-2 kursy dziennie mu wyjda i czasami bedzie tak ze bedzie juz w domu o 12-13 a czasami o 19-20 ale dobre i to i kazda noc i weekend w domu ![]() Takze po kilku latach jezdzenia po europie tz stwierdzil ze teraz jak jest dzidz to najwyzszy czas znalezc prace na miejscu i akurat mu sie fajna trafila,co prawda troszke mniej platna od poprzedniej ale to akurat nie wazne,wazne ze bedzie czesto w domku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
jJa tam z malym bawilam sie i gadalam do niego chociaz jeszcze wtedy nie byl za bardzo tym zainteresowany i ziewal ,teraz bardziej takie zabawy interesuja Karuzelka wisi od samego poczatku No i moj tez wisial caly czas na cycy,do tej pory tylko by jadł,unormuje sie maluszkowi ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Ja duzo gadal spiewalam ale zadnych innych zabw nie bylo 3. ja karuzele mam juz od miesiaca bo dostala na mikolaja ale od niedawna dopiero sie nia zainteresowala 4. U mnie z poczatku siedziala na cycu ale to byli jakies 3 tyg i potem zaczal sie krzyk bo pokarmu bylo malo, wiec trzeba bylo dac butle i skonczylo sie przesiadywanie nad cycem.
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Milego dzionka kobitki my lecimy na krótki spacerek,pogoda ładna,mocno zimno nie jest wiec mozna na troszke wyjsc pospacerowac
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heeee? To ja moze pokaze o co mi chodzi...taki stroj jak na dole chce kupic i jest w opisie, ze jest z frotki a potem, ze material bawelna...to jak? ![]() Cytat:
Wow!! JA weteranka.... ![]() 1. nie codziennie, ale maly lubil sie kapac 2. André wykazywal zaiteresowanie kolorami: czarny, bialy i czerwony wiec takie zabawki mu pokazywalam. Ale nie za duzo tez, zeby nie przesadzic z bodzcami... 3. wisiala na lozeczku od poczatku, ale do 2 m-ca dawalam ja na bok 4. moj synio nigdy nie wisial na cycu...jadl szybko i koniec z cycem... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-01-21 o 11:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Ja dopiero teraz włączyłam laptopa. Niedawno wrócilam od lekarza z moim małym cukiereczkiem... ![]() Moja myszka dzisiaj rano obudzila sie z takim katarkiem, ze nie mogla nawet mleczka zjesc ![]() ![]() A musze sie pochwalic tfu, tfu, ze mialysmy swietna nocke, Bianusia zasnela o 22, wstala na jedzenie o 4 i pozniej o 9.30 ![]() ![]() ![]() ![]()
#237 | |||||||
Zakorzenienie
|
hello
![]() też ostatni o tym myślałam bo przyszedł mój brat jak siedziałam na wizażu i pyta - a co słychac u tej dziewczyny co tak wcześnie urodziła, wszystko ok? i mi sie przypomniało jak wszystkie tu dopingowałyśmy ją żeby było ok. każdego dnia przychodziłam na wizaż z nadzieją na dobre wiesci od niej. z resztą nie tylko ja. szkoda ze już sie nie udziela ![]() ![]() witaj Bella ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. na poczatku tylko gadanie śpiewanie. grzechotka od 3 tyg mniej więcej. 3. wisiała zanim sie Ola urodziła ![]() 4. karmienei odbywało się zdecydowanie dłużej niż teraz ale cały dzień to to raczej nie był ![]() Kareninka Ty jestes faktycznie weteranka ![]() ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-01-21 o 13:19 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak dejecie dziecku sztuczne mleko to jakie??
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Kachula bardzo sie ciesze twoim szczesciem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~ KUpilam Filipciowi smoczka tego z Canpola ale nie chce doic:/ dzisiaj trzymalam mu go w buzi troszke czasu ![]() ![]()
#240 |
Zakorzenienie
|
Kareninko to jest bawelniana frotka
![]() welurek masz mieciutki a frotka jest troszke bardziej szorstka. Bella 1) apiemy od nowosci-codziennie.. no chyba ze sie nam badzo nie chcialo to sobie odpuszczalismy (jak narazie to ze 3-4 razy ![]() ![]() 2 i 3) dodatkowo jeszcze karuzelka ktora super sie spisuje od 1 dni zycia 4) oj wisial na cycku. zwlaszcza wieczorami ![]() cos sie kiepsko dzis czuje.. boli mie gardlo i glowa ![]() Simpatica az mi sie slabo zrobilo jak przeczytalam o tym biednym dzieciatku. w glowie mi sie to nie miesci ze mozna urodzic pijane dziecko czy miec w dupie jak placze z glodu ![]() co do takich ciekawostek to jak lezalam druim razem w szpitalu to na oddzial przyszla 17 latka. no i przyszla rodzic. przez calutka ciaze nie byla u lekarza ani razu. przyszla i mowi ze jest w 39tc i ze bedzie rodzic. nie miala zadnych badan, ani jednego usg, ani jednej morfologii. nikt tej ciazy nie prowadzil wg usg w szpitalu ona byla w 36tc ale sie wyklocala z lekarzami ze w koncu to jej brzuch i ona wie kiedy w ciaze zaszla. polezala tydzien, wywolywali jej raz i nic sie nie ruszylo i puscili ja do domu.. ale wszyscy na oddziale byli wsciekli. laska lezala na sali obok. dobrze ze nie z nami bo w naszej sali byly dziewczyny dosc wygadane.. pewnie by sobie posluchala. gowniara.
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-01-21 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.