![]() |
#2401 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
U/wychodzę z R
śniadanie: kajzerka:p, kromka ciemnego + ser biały , troche dzemu 2 sniadanie: dużka kromka ciemnego z serkiem zółtym, ogórek, sałata, jabłko obiad: 3nieduże ziemniaki,1 duży gołąbek, później 3 łychy muesli podwieczorek: 2 mandarynki, 3 kromki ciemnego + pół puszki tuńczyka,papryka zielona,sałata, 2 owsiane ciastka kolacja: serek naturalny homogenizowany + szklanka truskawek, łyżka otrąb, 3 łyżki kukurydzinych , kromka razowego |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zadomowienie
|
Uuuuuu
ocenicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez _Angie Czas edycji: 2010-01-20 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Rozeznanie
|
Irish lady 28
Właściwie tylko śniadanie to normalny posiłek, reszta to śmieciowe podjadanie, na dokładkę bardzo mało tego... co to za kolacja: 2 plastry sera? Nie wiem po co to wklejasz, chyba widzisz że jest fatalnie, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Raczkowanie
|
dzięki za ocenke,
![]() zapmniałam dopisać ze zjdadłam kilka orzechów włoskich ale jem je codziennie ze nawet zapominam o nich pisać, a jesli o chodzi o warzywa to zjadłam dzis pół zielonej papryki, ze 20 liści sałaty lodowej, 3ogórki, i pół szklanki pomidorowego soku własniej roboty, taki gęsty wiem wiem o soku zapmniałam napisac moja wina:d |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Raczkowanie
|
U:
I. Dwie kromki chleba razowego: - z wędliną, serem żółtym i ogórkiem kiszonym - z jajkiem na twardo i majonezem Kawa z mlekiem, dwie mandarynki. II. Serek wiejski z garścią orzechów laskowych, drożdżówka z serem i budyniem, jabłko. III. Pulpety w sosie, pół woreczka kaszy pęczak, surówka z kapusty kiszonej/marchewki. Kawa z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady. IV. Kromka razowca z twarogiem i papryką, porcja sałatki brokułowej z fetą. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 |
Raczkowanie
|
U? Chyba jest źle bo waże 64 kg
![]() Śn. 80g otrębów pszennych ( takie czerwone opakowanie ) z 300 ml kefiru 0% i jabłko + Kawa z mlekiem 0% 2Śn. 100g. Piersi z kurczaka z pomidorem, ogórkiem, papryką (in school) Ob. 400 ml zupy pomidorowej na koncetracie ( bez zasmażki i śmietany ) z makoronem razowym Podwieczorek. 3 śliwki i 2 jabłka Kolacja. 50g. camemberta [?] z 80g filetu z pstrąga + warzywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Rozeznanie
|
Moje P pt. "nareszcie w domu"
śniadanie: - kawa z mlekiem i łyżeczką cukru - 2 kromki z chleba wieloziarnistego: jedna z masłem, majonezem, jakąś mielonką 2x, serem żółtym, ogórkiem, musztardą i ketchupem; druga z serkiem ziarnistym, ogórkiem, szczypiorkiem, camembertem z pieczarkami przekąska: siemie lniane, garść chipsów twarożek ze szczypiorkiem ![]() 2 śniadanie: - 150g jogurtu wiśniowego - 50g s. ziarnistego - garść mieszanki studenckiej, łyżka rodzynek, łyżka słonecznika - 3 łyżki musli - jabłko - 2 ptasie mleczka cytrynowe obiad: - 12 klusek śląskich - łycha masełka, cebula - chochla gulaszu wieprzowego - miseczka ćwikły deser: -kawał sernika z rodzynkami i polewą czekoladową podwieczorek: - pół puszki łososia po grecku - kromka chleba wieloziarnistego z serkiem topionym, ogórkiem, ketchupem - cappuccino orzechowe z łyżeczką cukru - 5 kuleczek maltizers ![]() kolacja: - 2 jaja - kawałek kiełbasy - pieczarki szt.3 - masełło znowu -gruba kromka chleba pszennego (grzanki najpierw na maśle), cebulka, szczypior, czosnek - żółty ser jajecznica na kiełbasie z grzankami hehehe po: jabłko, garść orzechów w pikantnej skorupce i jak sie to przedstawia??? calkiem inne jadło niż na stancji, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie licz tak wszystkiego, i jedz więcej na miłość boską! Czemu nie jesz w ogole pieczywa? 1. Twoje śniadanie ma poniżej 300 kcal... może być ale dla kobiety i to na R, idziesz potem do szkoły, potrzebujesz siły. Poza tym czemu otręby a nie płatki?... i czemu bez żadnych dodatków? Zero nnkt... dorzuć do tego dużą garść orzechów, migdałów, rodzynek, pestek dyni, żurawiny... 2. Kurczak ok, aczkolwiek to jest najlepszy moment na jakąś dużą grahamkę np. z ziarnami, i masłem, serem, wędliną. Do tego zakąś banana, bo inaczej padniesz w tej szkole... 3. Zupa na koncentracie, bez żadnego makaronu? Nawet gdyby z makaronem to i tak bardzo niskokaloryczna, koniecznie dołóż drugie danie... ziemniaki, ryż, kasza, mięso, ryba... Cokolwiek, byle więcej. 4. "Owoce to nie posiłek", 5. kolacja ostatecznie może być, ale też trochę mało. Jesz sporo poniżej swojego zapotrzebowania, uważaj bo wylądujesz u psychologa ![]() ----------- I moje U/R 1. 5 łyżki rozmaitych płatków ze szklanką maślanki naturalnej i dużą pomarańczą +dodatki (orzechy, migdały, siemię, słonecznik) 2. Grahamka z plastrem sera wędzonego i szynki; szklanka maślanki, jabłko 3. Kostka z mintaja w panierce (białko + otręby); 1/2 woreczka ryżu brązowego i 2 łyżki zielonej soczewicy; ok. 200g warzyw na patelnię gotowanych (ziemniaki, brokuły, marchew, papryka, kukurydza, fasolka) 4. 330g jogurtu naturalnego z jabłkiem i dodatkami (otręby, orzechy, migdały) 5. Grahamka z połową kostki twarogu półtłustego posypanego orzechami i migdałami; szklanka soku wielowarzywnego Edytowane przez Kalakiria Czas edycji: 2010-01-21 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zadomowienie
|
Moje R utrzymane w kontekście - nie dajmy się zwariować - pierogi też można jeść
![]() 7:00 kromka razowca z chudym białym serem i dźemem jagodowym bez cukru, jogurt truskawkowy bez cukru + otreby pszenno żytnie, płatki górskie i garść Fitelli bananowej, papryka, zielona herbata malinowa 10:30 jogo naturalny + mieszanka studencka, świeży ogórek (około połowy) 13:00 kanapka z razowca z serkiem topionym light, sałatą i ogórkiem, kawałek kabanosa i 2 grubsze plastry żółtego sera, ogórek świeży 16:30 6 pierogów z kapusta i grzybami, poł papryki 21:00 serek wiejski, pewnie standardowo z zielonym ogorkiem i suszonymi pomidorami (ta przyprawą Kamisa)
#2412 |
Raczkowanie
|
P;
I.rafaelki,ancymonki,bana n,pomarańcza,duży jogurt waniliowo-morelowy, bakalie,orzechy wióra na wierzch; grahama duża pół z masłem,wiejskim,babybelem ,laurową,pomidorem,ogórem ,cebulką pół z masłem orzechowym,twarogiem,konf iturą z wiśniami i potartą gorzką czekoladą +kubek mlaka z 3kostkami i 2łychami miodu; II.2croissanty maślane jeden z twarozkiem,orzechami i mleczną czekoladą; drugi z morelami i glazurą; danmleko; jabłko; potem w autobusie paluszki z sezamem i homo o smaku szarlotki i 3ciacha owsiane z rodzynkami,jabłkami,mlacz ną czeko i archaidowymi III.kapuśniak z ziemniaczkami;makaron z sosem słodko-kwaśnym i szynką; sałatka z brokułów fety i niepamiętam czego; kawa z mlekiem skondensowanym:kwał ciststa "jerzyk" (z bakaliami orzechami kako cynamonem miodem i czymś tam) I.buła ziołowa z kurczakiem,pekinką,kukury dzą,papryką,anasem,sosem sł-k, i masą sera żółtego-oczywiście z piekarnika; kubas mannej z syropem klonowym,jabłkiem potartym,bakaliami(gł.ana nas,morela,itp) i właoskimi,laskowymi pół banan i mandarynki; V.jajecznica z 2 jaj na oliwce z oliwek,z szynką,wiejskim, i przyprawami + kawał bagietki gorącej 1z masłem,babybelem,wędliną i warzywami i podgrzana, z masłem orzechowym,nutellą,resztą banana i mandarynki i sypnięta sezamem; i z masłem,miodem,wiejskim,or zeszkami zmielonymi,sezamem i miodem na wierzch; i oboiążkowo kakao z miodem; amen ![]()
#2413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no po prostu pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki
![]() ![]() forum czytam już od dość dawna.. ale jakoś nigdy nie miałam potrzeby żeby o cokolwiek pytać (wszystko znalazłam we wcześniej napisanych postach) No i w końcu nadszedł ten dzień kiedy stawiam przed Wami pytanie. Wszędzie piszą że trzeba jeść 5-6 posiłków dziennie - mam taki system pracy że mogę tylko 4.. już piszę jak to wygląda: I (8:30-9:00) 300-350 kcal II (11:30-12:00) 300-350 kcal III (15:30-16:00) 300-350 kcal IV (19-19:3) 300-350 kcal 22:00-23:00 SPANIE oczywiście do tego dużo piję wody + kawa + herbata Czy możecie mi powiedzieć czy takie rozkład posiłków przejdzie? Jeśli temat napisałam w złym dziale.. to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||
Raczkowanie
|
dziękuję za ocenę, a budyń był rzeczywiście był pyszny
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
posiłków powinno być 5 skoro pierwszy jesz 8:30-9, to dalej 11-11:30; 14; 17; 20-20:30
"Ja mieszkać w Polska i robić kariera my mieć samochód i bullterriera" Edytowane przez Panna Mia Czas edycji: 2010-01-21 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Raczkowanie
|
I wkleję od razu swoje wczorejsze U
![]() I. 2 kromki chleba razowego z masłem, 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę i wymieszane z łyżeczką majonezu, jogurtu i szczypiorkiem, czerwona papryka, kubek herbatki malinowej z soczkiem malinowym II. 2 klopsiki w sosie warzywnym, ziemniaczki z koperkiem, duużo surówki z marchwi z oliwą ![]() tutaj gdzieś był spacerek z pieskiem, dość długi nie wiem ponad godzina ![]() III. duże jabłko upyrkane na patelni z miodem i cynamonem, obficie posypane orzechami włoskimi i rodzynkami IV. gigantyczna marchewka (nigdy takiej nie widziałam ![]() i tak się zastanawiam, czy wczoraj nie za dużo tych orzechów wyszło ![]() ![]() i proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Raczkowanie
|
Właśnie o to chodzi że pomiędzy 16- tą a 19-tą nie jestem w stanie nic zjeść..
Oczywiście stosuję metodę B/T/W. Jestem jaroszką więc warzywa są dokładane do każdego z posiłków. Owoce tylko do 16-tej. Pieczywo tylko ciemne, pełnoziarniste najczęściej orkiszowe Moim głównym problemem jest rozłożenie tychże posiłków ażeby były w miarę sensowne. Do dyspozycji mam godziny: 8-16 i 19-22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Raczkowanie
|
Gabrysiu, jeśli IV posiłek jesz o 19-19:30, a chodzisz spać 22-23, to spokojnie możesz zjeść lekką kolację o 21-22 jako V posiłek. To, że nie można jeść ileśtam przed snem, czy po 19, to jest mit. Nie powinno się tylko kłaść spać z bardzo wypchanym brzuchem np. z węglowodanami. Ale białkowa i lekka kolacja jest OK i nawet pomaga podkręcić metabolizm! Tym bardziej, że śniadanie jesz dopiero przed 9.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? Edytowane przez mpati86 Czas edycji: 2010-01-21 o 12:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Raczkowanie
|
ok, dzięki za odpowiedź - postaram się jeszcze coś wysokobiałkowego zjeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I 8:30 II 11:00 III 13:00 IV 15:30 V 19:00 VI 21:00 wrzucaj konkretne jadłospisy z danego dnia, wtedy łatwiej zasugerować co jest do poprawki
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co te 0% wszedzie? Zupa to ma byc obiad? Naprawde nie widzisz jak tego jest malo? No litosci no.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
źle się czuje z swoją wagą i wyglądem dlatego się odchudzam. :p ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- a tu jeszcze gorzej.. dziewczyno ty masz siłe stac na nogach??!! twoj metabolism nie istnieje jak mniemam..[/QUOTE] stałam na nogach ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- czuje się nieźle zjechana, ale pozdrawiam i dziękuje za rady. ![]() aa i dodam że jestem uczennicą gimnazjum i nie potrzebuje dużej ilości jedzenia ![]()
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | ||
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2427 |
Raczkowanie
|
może tym razem ktoś mnie oceni
![]() P; śniadanie; muesli z suszonymi owocami bez cukru z krojonym jabbłkiem z ciepłym mlekiem serek wiejski 200gr z masa makowa z rodzynkami ![]() pasek milki z chrupkami ryżowymi 2śniadanie; 3 kawałki domowej pizzy z krewetkami,ananasem i kukurydza z sosem pomidorowym Kubuś z maliną ok, 1/2 paczki delicji toffie Obiad; kasza manna na rosole z marchewka i kurczakiem 2 naleśniki ze szpinakiem i serem lazur gdzies tutaj pomiedzy pół paczki mixu orzechow -meksykanska mieszanka Podwieczorek; 2 kromki sojowego chleba z maslem, twarogiem i powidłami śliwkowymi, kawał murzynka z polewą czekoladową, gorąca czekolada pistacjowa do picia Kolacja; duża grahamka z masłem, pastą jajeczną i podmidorem banan, gruszka, dwa kiwi pokrojone i zalane jogo nat. + sok malinowy po; Kubek goracego mleka z miodem i lyzeczka kaawy zbozowej, dużo biszkoptów moczonych w mleku
#2428 |
Raczkowanie
|
R
Śniad: duży kubek ricorate z mlekiem 2 śniad: jabłko obiad: cała mrożonka (brokuły,marchewka, kalafior) gotowana z vegetą, herbata miętowa podwieczorek: coca -cola zero (?), może jakiś owoc... kolacja: rumianek podkreślam,że zamierzam schudnąć szybko do wt i stosuję taką dietkę mniej więcej od wt.
#2429 |
Raczkowanie
|
na śniadanie dwie kromki pumpernikla z szynka i papryką i kawa 2 w 1,
mała drożdzówka z serem na uczelni, dwa jabłka, serek wiejski lekki z paryką, malutka kromeczka razowego z jajkiem, garstka makaronu z oliwą i pieprzem, jogurt naturalny. mam nadzieję,że na kolacje wypije sobie z parę herbat bo ta drożdżowka mnie dziś załamała;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
moje R dzisiejsze I bułka razowa z ziarnami + makrela wędzona + ogórek kiszony; Cymes jabłko+malina II serek homo + jabłko podgotowane z cynamonem, łyzką miodu i łyżką soku z cytryny (mniam! chcialam bakalie dorzucic ale w sklepie nic nie bylo ![]() III sałatka (łosoś+tuńczyk+jajka+ogór ek kiszony+kukurydza+łyżka śmietany) IV 2 tortille z kurczakiem (pasta z fasoli, cebuli i pomidorow + warzywa do srodka) V tunczyk + serek + marchewka
"Ja mieszkać w Polska i robić kariera my mieć samochód i bullterriera" Edytowane przez Panna Mia Czas edycji: 2010-01-21 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.