Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 20:18   #781
mara30
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
Monia_35 - batoniki z przepisowni fajowe, ale na dukanie absolutnie nie można jeśc płatków owsianych... więc skucha, nie jedz.

EDIT chodzi o Monię_35 rzecz jasna
Hmmm, ale można by dać otręby zamiast płatków tyle, że wtedy byłby podobny przepis do moich chrupiących ciasteczek różni się tylko mlekiem, ciekawe czy to dużo zmienia w efekcie końcowym
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:22   #782
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Hmmm, ale można by dać otręby zamiast płatków tyle, że wtedy byłby podobny przepis do moich chrupiących ciasteczek różni się tylko mlekiem, ciekawe czy to dużo zmienia w efekcie końcowym
hmmmm myslę że będzie ok bo taki zrobiłam już lece poprawic przepis...ale fopa

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:33   #783
szarlott1983
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ciemka367 Pokaż wiadomość
Szarlott1983 - jak już wspomniałam dziś czwarty dzień PW po systemie 1/1 - waga stoi .
Pewnie będę coś mogła więcej powiedzieć po 5ciu dniach samych protein, czyli dopiero w środę!
Mam nadzieję,że gdy zacznę proteinki to waga choć troszkę ruszy w dół...
Piszesz, że ciężko znosisz - czym sie to objawia?
Zdarzylo mi sie jedno omdlenie 2.dnia, miewam tez sensacje zoladkowe i generalnie czuje sie troche zmeczona. Jestem czujnam zeby zareagowac w pore jakby co.

Co do zmiany systemu- czekam w takim razie na wiesci. Myslalam tez, zeby od lutego przejsc na 5/5 z innego powodu- jade do chlopaka do Anglii na tydzien, i tam bedzie mi naprawde trudno utrzymac diete!!! Wszedzie kuszace ciasteczka (och, choc chip cookies-moje ulubione, i muffinki...), no i jak wytlumaczyc przyszlemu tesciowi, ze nie chce jesc jego kolacji, ktora dla nas specjalnie przygotuje? Samo zdrowie przeciez- 2 rodzaje frytek, 2 kawaly panierowanej ryby i do tego kanapki bialego angielskiego chleba z maslem... Pychota Nawet jak przygotuje cos lzejszego, moze latwiej to zniose bedac na p+w, niz odmawiajac wszystkiego z gory do dolu. A moze radzicie dziewczyny inne rozwiazanie??

Dziewczyny mieszkajace w UK, Irlandii-naprawde jestem pod wrazeniem, ze potraficie tam trzymac diete!

A co do trudnosci "porcelanowych", jak to jedna z Was sie wyrazila ( i bardzo mi sie spodobalo), polecam siemie lniane. Najlepiej mielone -1 lyzka do jogurtu np. Dukan o tym nie wspomina, wiec zaprzestalam, ale zwyklam przedtem dodawac siemie do platkow. Profilaktycznie.

Edytowane przez szarlott1983
Czas edycji: 2010-01-21 o 20:37
szarlott1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:42   #784
elianka
Zakorzenienie

ja dziś dostałam takiej sensacji żołądkowej, że myślałam, ze do łazienki nie dobiegnę....

jutro warzywka, koniec 3/3 w niedzielę, od poniedziałku 4/3 - mam nadzieję, że będzie efektywnie
Stary 2010-01-21, 20:55   #785
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
hmmmm myslę że będzie ok bo taki zrobiłam już lece poprawic przepis...ale fopa

Ale...mi się wydaje, że nawet jesli zamienisz to na otręby, to strasznie duzo tych otrąb (ponad 2 szklanki). To ile będzie to łyżek? Bo wiesz, trza wtedy ilość łyżek podzielić na 3 i zależnie od wyniku tyle porcji dziennych z tego trzeba zrobić. Więcej niż 3 łyzki otrąb dziennie jeść nie można. Dlatego przepisy lepiej (wygodniej) podawać w łyżkach. No, każdy sobie może przeliczyć ilości robiąc, ale zaciekawiło mnie na ile porcji te Twoje batony należy podzielić. A może 2,25 szklanki to nie tak dużo. Trza sprawdzic

I z płatkami może gra, ale nie pływają te otręby w ponad trzech szklankach mleka i 2 jajkach? hmmm...

Edytowane przez Thercia
Czas edycji: 2010-01-21 o 21:03 Powód: Edit : uzupełnienie rozważań :)
Thercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:58   #786
Mo_Nika
szamanka

Ja za to mam chyba zastój... z resztą jak w każdym podejściu do odchudzania - magiczny drugi tydzień I korci mnie żeby podjadać... szczególnie, że wiem, że mam w zamrażalniku kopytka Ale ostatecznie kończy się na tym, że biorę coś dozwolonego albo piję herbatę, więc jakoś leci.
I co ciekawe nawet nie ciągnie mnie do chleba, a do słodyczy to już w ogóle
Stary 2010-01-21, 21:05   #787
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Ja za to mam chyba zastój... z resztą jak w każdym podejściu do odchudzania - magiczny drugi tydzień I korci mnie żeby podjadać... szczególnie, że wiem, że mam w zamrażalniku kopytka Ale ostatecznie kończy się na tym, że biorę coś dozwolonego albo piję herbatę, więc jakoś leci.
I co ciekawe nawet nie ciągnie mnie do chleba, a do słodyczy to już w ogóle
Nie podjadaj, nie podjadaj - wytrzymaj. Ja miałam totalny zastój przez prawie 3 tygodnie. Dopiero 3 dni temu cos ruszyło. Cierpliwośc popłaca.
Stary 2010-01-21, 21:10   #788
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Ale...mi się wydaje, że nawet jesli zamienisz to na otręby, to strasznie duzo tych otrąb (ponad 2 szklanki). To ile będzie to łyżek? Bo wiesz, trza wtedy ilość łyżek podzielić na 3 i zależnie od wyniku tyle porcji dziennych z tego trzeba zrobić. Więcej niż 3 łyzki otrąb dziennie jeść nie można. Dlatego przepisy lepiej (wygodniej) podawać w łyżkach. No, każdy sobie może przeliczyć ilości robiąc, ale zaciekawiło mnie na ile porcji te Twoje batony należy podzielić. A może 2,25 szklanki to nie tak dużo. Trza sprawdzic
No ja się właśnie zastanawiałam jak to przeliczyć na łyżki Wprawdzie Monia napisała, że jej to starcza na długo, ale ja jednak wolę robić jednorazową porcję po co ma leżeć i kusić
Stary 2010-01-21, 21:11   #789
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Nie podjadaj, nie podjadaj - wytrzymaj. Ja miałam totalny zastój przez prawie 3 tygodnie. Dopiero 3 dni temu cos ruszyło. Cierpliwośc popłaca.
obiecałam sobie, że tym razem wytrzymam i muszę dotrzymać słowa
Stary 2010-01-21, 21:15   #790
Dilka70
Przyczajenie

Witam wszystkich dukanowiczów
Powiedzcie mi proszę jakich używacie słodzików do pieczenia i gotowania i czy zawsze muszą zawierać aspartam?
Dilka70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:18   #791
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
No ja się właśnie zastanawiałam jak to przeliczyć na łyżki Wprawdzie Monia napisała, że jej to starcza na długo, ale ja jednak wolę robić jednorazową porcję po co ma leżeć i kusić
No otóz to! Tylko ja wiem ile mnie kosztował piernik dukanowy co go na 6 porcji musiałam podzielić Ile razy koło niego krązyłam jak sęp co za mordęga
Stary 2010-01-21, 21:26   #792
mara30
Zadomowienie

Cytat:
No otóz to! Tylko ja wiem ile mnie kosztował piernik dukanowy co go na 6 porcji musiałam podzielić Ile razy koło niego krązyłam jak sęp co za mordęga
Mogę się tylko domyślać i współczuć
Ja się jeszcze nie odważyłam zrobić czegokolwiek w większej dawce
Stary 2010-01-21, 21:33   #793
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dilka70 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich dukanowiczów
Powiedzcie mi proszę jakich używacie słodzików do pieczenia i gotowania i czy zawsze muszą zawierać aspartam?
Ja tam uzywam takiego aspartamowego, w tabletkach. Jaki mi w sklepie się akurat trafi. I takiego też używam do pieczenia. Tylko, że tabletki rozgniatam w moździerzu. Wiem, że dziewczyny mają też jakies w proszku, do gotowania specjalnie. Ja nie mam. Chyba wszystkie słodziki o minimalnej zawartości kalorii, które mozna dostać w sklepach są na bazie aspartamu. Fruktozy nie można.
Stary 2010-01-21, 22:03   #794
joma44
Raczkowanie

Jeśli mogę coś dodać, kupuję słodzik w proszku do pieczenia i gotowania-dostępny w aptekach, SUSSINA GOLD,200g za około 9,50.Jest nawet słodszy od tego czerwonego z reala więc wydajniejszy.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

I jeszcze a propo zaparć- nic nie robi lepiej niż nasz kochany olej parafinowy-też z apteki pod nazwą "Parafina ciekła" w butelkach jak woda utleniona.Pozdro
Jest: 76,6
Będzie: 65,00
joma44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:15   #795
elianka
Zakorzenienie

ja słodzików mam kilka

Do pieczenia- sussina gold, do napojów zwykły seet top w tabletkach, a do zimnych deserów equal, który kiedyś mi kumpela ze stanów przywiozła.
Stary 2010-01-21, 22:30   #796
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:

I z płatkami może gra, ale nie pływają te otręby w ponad trzech szklankach mleka i 2 jajkach? hmmm...
Żon mój właśnie wrócił z pracy i stwierdził ze w końcu porzadna dawke protein zrobiłam...."zaraz będę jadł"

otreby nie pływaja (ja mleko z jajkami ubiłam w blenderze wiec taka fajna pianka sie zrobiła i potem długo mieszałam zeby porzadnie sie mleko wpiło) a potem mozna to sobie chyba jakos racjonalnie dozowac

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010

Edytowane przez Monia_35
Czas edycji: 2010-01-21 o 22:34
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 22:37   #797
elianka
Zakorzenienie

ale dostałam gastrofazę. Wmiotłam pół lodówki, ale same dozwolone rzeczy
Stary 2010-01-21, 23:48   #798
basik71
Raczkowanie

Berlinianka gdzie ty kurka jesteś?,bardzo lubię czytać twoje posty,udana jesteś kobieto ,fajne przepisy podałaś na omleciki i bakłażany i co? znikłaś wracaj a tak ogólnie witajcie dukanki
basik71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 23:59   #799
Mo_Nika
szamanka

Jakoś spokojnie dzisiaj na forum, nie trzeba tak dużo nadrabiać
Dobranoc
Stary 2010-01-22, 08:14   #800
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joma44 Pokaż wiadomość
Jeśli mogę coś dodać, kupuję słodzik w proszku do pieczenia i gotowania-dostępny w aptekach, SUSSINA GOLD,200g za około 9,50.Jest nawet słodszy od tego czerwonego z reala więc wydajniejszy.
Dzień dobry wszystkim

Ja kupuję ten słodzik do pieczenia w kauflandzie i kosztuje 7zł. W ogóle tam widziałam największy wybór słodzików w całym mieście

U mnie cały czas zastój - już miesiąc, ale dam radę. W końcu musi znowu ruszyć

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:34   #801
eliza40
Zakorzenienie

[QUOTE=BogaczKa22;

U mnie cały czas zastój - już miesiąc, ale dam radę. W końcu musi znowu ruszyć [/QUOTE]

U mnie może koniec zastoju od wczoraj 0,6 mniej
Stary 2010-01-22, 08:38   #802
sareczka83
Przyczajenie

Hej wszystkim
Dziękuję za wszyskie dobre rady dotyczące spraw łazienkowych. Problem sam się rozwiązał..
Mam jeszcze jedno ale ... Dzisiaj rano obudziłam się zbrzęknięta na twarzy myslicie że to skutek uboczny problemmów w toalecie? Weteranki pisały wcześniej coś o jakiejś ketozie czy o czymś takim co wychodzi podczas badań moczu czy mogłybyście napisć mi czym to sie objawia...
wiem trochę przeczulona jestem ale nie chciałabym odchudzać się kosztem zdrowia...
III 01.05.2010 ->65.00
01.05.2010 - 18.09.2010 -->> III faza
sareczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:25   #803
lagowianka
Zakorzenienie

no ja się przyłączam.
Na razie będe wam kibicować ale jak tylko dojdzie mój grill elektryczny to zacznę się protalować, myślę ze juz od poniedziałku. W sobotę jadę na wielkie proteinowe zakupy
Dietę zaczynałam już latem, ale wtedy za mało jadłam ijak po dwóch dniach zasłabłam to odpuściłam sobie, mimo, że przez te dwa dni spadło mi 2,5 kilo (i do tej Pory nie wróciło).
lagowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:30   #804
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sareczka83 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Dziękuję za wszyskie dobre rady dotyczące spraw łazienkowych. Problem sam się rozwiązał..
Mam jeszcze jedno ale ... Dzisiaj rano obudziłam się zbrzęknięta na twarzy myslicie że to skutek uboczny problemmów w toalecie? Weteranki pisały wcześniej coś o jakiejś ketozie czy o czymś takim co wychodzi podczas badań moczu czy mogłybyście napisć mi czym to sie objawia...
wiem trochę przeczulona jestem ale nie chciałabym odchudzać się kosztem zdrowia...
oczywiscie ze pierwsze co sie nasuwa to zatrzymanie wody, idac dalej tym tropem zla praca nerek, czyli za malo pijesz?
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:41   #805
Oha2505
Przyczajenie

[QUOTE=lagowianka;16629367]no ja się przyłączam.
Witam
Ja jak wyżej przyłączam do was. Jestem na diecie proteinowej od 18.01, początek piękny -3kg od środy waga stoi jak zaczarowana biorąc pod uwagę chęć utraty 20kg to światełko w tunelu nieubłagalnie się oddala. Kobietki czy tak może być?
Oha2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:47   #806
szarlott1983
Przyczajenie

Cytat:
joma44;16624365]Jeśli mogę coś dodać, kupuję słodzik w proszku do pieczenia i gotowania-dostępny w aptekach, SUSSINA GOLD,200g za około 9,50.Jest nawet słodszy od tego czerwonego z reala więc wydajniejszy.

Sklad:
Maltodekstryna, sacharynian sodu E-954, cyklaminian sodu E-952.

Ja dotad nie kupilam zadnego do pieczenia ze wzgledu na to, ze nie jest na aspartamie. Wiec jak, mozna tak? Bo slyszalam (i wy pisalyascie wielokrotnie) ten tabletkowy robi sie gorzkawy w smaku pod wplywem wysokiej temperatury.
Stary 2010-01-22, 09:48   #807
sroczka_77
Przyczajenie

Witajcie!
Przyłączyłam się do Was na poczatku stycznia i dziś piszę, żeby podzielić się z wami moimi doświadczeniami.
Z wagi 100 kilo w I fazie schudłam aż 6 kilo.Niestety później waga stanęła a mój brzuch wzdęło i waga skoczyła 2 kg.
Okazało się,że mam nietolerancję laktozy i moje twarożki, maślanka i owsianka na mleku zrobiły mi kuku
Problem jest o tyle poważny ,że wyglądałam jakbym była w 9 miesiącu ciąży a wizyty w ubikacji nie pomagały.Produkty mleczne utkwiły w jelitach i absorbowały wodę, której wciąż piję około 3 litrów.
Także moje samopoczucie było koszmarne.Dopiero lewatywa pomogła.I waga wróciła.
Muszę na nowo ustalić dukanowską dietę i już tym razem bez mleka!
Pisze, bo może nie jestem jedyna z tym problemem.Podobno 80 %populacji ma nietolerancję laktozy, więc powinno nas być więcej.
Pozdrawiam Was serdecznie.NoWaJa
sroczka_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:57   #808
szarlott1983
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sroczka_77 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Przyłączyłam się do Was na poczatku stycznia i dziś piszę, żeby podzielić się z wami moimi doświadczeniami.
Z wagi 100 kilo w I fazie schudłam aż 6 kilo.Niestety później waga stanęła a mój brzuch wzdęło i waga skoczyła 2 kg.
Okazało się,że mam nietolerancję laktozy i moje twarożki, maślanka i owsianka na mleku zrobiły mi kuku
Problem jest o tyle poważny ,że wyglądałam jakbym była w 9 miesiącu ciąży a wizyty w ubikacji nie pomagały.Produkty mleczne utkwiły w jelitach i absorbowały wodę, której wciąż piję około 3 litrów.
Także moje samopoczucie było koszmarne.Dopiero lewatywa pomogła.I waga wróciła.
Muszę na nowo ustalić dukanowską dietę i już tym razem bez mleka!
Pisze, bo może nie jestem jedyna z tym problemem.Podobno 80 %populacji ma nietolerancję laktozy, więc powinno nas być więcej.
Pozdrawiam Was serdecznie.NoWaJa

Ale jaja...ja mialam podobne objawy, tyle, ze nie az tak dokuczliwe. Zapytalabym lekarza o to, bo i tak sie do niego wybieram po skierowanie, ale zwykle traktuje mnie z poblazaniem, traktujac jak hipochondryczke. Pewnie zasugeruje zrezygnowanie z diety-i po klopocie.
Stary 2010-01-22, 10:02   #809
ruda_niunia
Rozeznanie

Witam!
ja dzis z ranca od razu na wage..a tam spokoj... przyznam ze spodziewala sie chodziaz - 0,1 ale nic... ale jak patrzec ogolnie - 2 tygodnie dietki i -4,3kg - od razu mi sie geba usmiecha wiec sie nie doluje i mam nadzieje ze dzisiaj uda mi sie pocwiczyc na stepperku troche

walcze ze swoja slaba silna wola
ruda_niunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:13   #810
BogaczKa22
Zadomowienie

Eliza już wcześniej chciaąm Ci pogratulować ale coś z kompem nie tak było
no więc teraz: wielkie brawa

Witam też nowe Dukanki

Ja osobiście kupuję słodzik Susina Gold tylko dlatego, że innego do pieczenia nie znalazłam . Natomiast inną kwestią jest to, że w ogóle słodzików nie używam zbyt dużo bo nie mam takiej potrzeby

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości