2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 20:28   #4411
can't be perfect
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
wow,co to za sala
daj linka, bo chcę obejrzeć to cudo
kiedyś wrzucałam zdjęcia, w środę wrzucę jeszcze raz jak nie zapomnę, bo teraz przez tą naukę nie mam sił szukać

sala jest bardzo ładna, położona w lesie, niedaleko jeziorko, ale nie myśl sobie że to takie wielkie wow

sala ta przyciąga głównie ze względu na cenę, abrdzo dobrą obsługą i jedzeniem. w 2010r. 110 zł,/ osobę a jest tam 5 porcji mięsa na obiad i jedzenia jest ful

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-01-21 o 20:32
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:34   #4412
gospella
Wtajemniczenie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
kiedyś wrzucałam zdjęcia, w środę wrzucę jeszcze raz jak nie zapomnę, bo teraz przez tą naukę nie mam sił szukać

sala jest bardzo ładna, położona w lesie, niedaleko jeziorko, ale nie myśl sobie że to takie wielkie wow

sala ta przyciąga głównie ze względu na cenę, abrdzo dobrą obsługą i jedzeniem. w 2010r. 110 zł,/ osobę a jest tam 5 porcji mięsa na obiad i jedzenia jest ful
a no jak w lesie super, a cena przystępna, u nas tez na wsi, nie przy szosie, także samoachodów nie będzie, a cenę na ten rok mają 130zł, także tez ok, my płacimy 70zł bo robimy wersje okrojoną
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:36   #4413
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jozia ja tam Cię podziwiam że robicie wesele z własnymi kucharkami. ja mam niemiele doświadczenia z organizowaniem takiego wesela. TŻta kuzynka robiła w jakiejś świetlicy wiejskiej. i 2 dni wcześniej musieli już pilnować sali, żeby nikt się nie włamał, a mieli jtam alkohole, napoje i część jedzenia uszykowanego.. i na weselu zarówno państwo młodzi i rodzice byli strasznie zmęczeni..

ja tam wolę przyjść z torebką i z nią wyjśc i niczym się nie martwić tylko w piatek rano zawiezie się napoje alkohole i ciasto, ale tym zajmnie się TŻ, z moim bratem i tatą bo ja będę się pieknić

a Jozia taniej Ci wyniesie takie wesele?? bo kuzynka TZta po slubie obliczyła, że wyszło jej tyle samo co jakby robiła gdzieś na sali gdzie jedzenie jest w cenie, i stwierdziła że drugi raz by się w to nie bawiła
przepraszam ze sie wypowiem my tez robimy wesele w sali OSP, i to czy bym chciala isc z torebka zarzucona przez ramie i niczym sie nie martwic nie zawsze od nas zalezy, tzn w naszym przypadku jest to ogromna roznica w kosztach a ze wesele robimy w 99% sami to dlatego wybralismy własnie taka sale,

can't be perfect ta cena to za wesele, czy wesele i poprawiny?
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:49   #4414
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
przepraszam ze sie wypowiem my tez robimy wesele w sali OSP, i to czy bym chciala isc z torebka zarzucona przez ramie i niczym sie nie martwic nie zawsze od nas zalezy, tzn w naszym przypadku jest to ogromna roznica w kosztach a ze wesele robimy w 99% sami to dlatego wybralismy własnie taka sale,

aż poczułam, ż eodpowiem, nie mam nic do własnoręcznego organizowania, nie chciałoby mi sie, ale podejrzewam ze przy dużej ilości osób to się faktycznie opłaci,
nie mam też nic przeciwko salom OSP- ale mi sie ojarza z dużymi weselami
Stary 2010-01-21, 20:50   #4415
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:

to jest cena bez poprawin, porawiny robimy u mnie na ogródku jak będzie ładna pogoda.
w moim przypadku na jakieś sali/świetlicy organizacja wesela wyszłaby tyle samo, jak nie drożej. ja nie mam nic przeciwko temu że ktoś robi na sali OSP, bo to każdego wybór. u mnie za salę płacą moi rodzice, TŻ sam płaci za swoją częśc, ale nawet gdybym musiała zapłacić w całości sama za swoją częśc to i tak bym wybrała tą salę co teraz. cena nie jest tragiczna, a jedzenia zostało po weselu 2 pełne lodówki że trzeba było rozdać to rodzinie bo bysmy tego nie przejedli
Stary 2010-01-21, 20:54   #4416
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
oooo to musisz powiedzieć co to za szmapon, bo sobie wyobraziłam, że by po nim włoski tak pięknie pachniałyDaj znac czy pachną I co to za serum kupiłaś? Ja właśnie wróciłam z aqua aerobiku i sie wysmarowałam balsamem wyszczuplająco-antycellutowymGdyby tak te balsamy działały tak jak sie nazywają
Szampon: https://polki.pl/work/privateimages/...MAIN/25385.jpg
Joanna Fruit Fantasy zapach Soczysta malina
(ale w sumie głupia żałuję, że nie wziełam kokosowego, bo odżywka jest kokosowa i by było wszystko w 1 tonacji myśli po fakcie) pachnie w butelce bardzo mocno, słodko, ale ładnie, faktycznie kojarzy mi się z malinkami soczystymi, a jak umyję kudły to dam znać, czy czuć to po umyciu

Odżywka: http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Pie...860-medium.jpg
Schauma Odbudowa i Pielęgnacja do włosów suchych i zmęczonych z Masłem Shea i Ekstraktem Kokosów
pachnie kokoskowo i po wypróbowaniu 3 próbek stwierdzam, że fajne mam po nim włoski, jak na razie faktycznie nie puszą się, są gładsze i wyglądają na zdrowsze Nooo i ten zapach kokoskowy przy myciu

Kuracja liftinująca: http://www.drogeria-sklep.pl/data/gf...9/0/2109_1.jpg
Eveline slim extreme 3D lift superskoncentrowana kuracja liftingująca do ciała i biustu
zapach średni, czy działa cokolwiek nei wiem, dam znać, jak zużyję chociaż trochę może grawitacja biustu się odwróci? nie wierzę w cuda, ale było w promocji za 11 zł, więc spróbuję Nooo i wiecie... piszą, że intensywnie ujędrnia i liftinguje skórę żeby się tylko dobrze wchłaniało
Stary 2010-01-21, 20:55   #4417
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aż poczułam, ż eodpowiem, nie mam nic do własnoręcznego organizowania, nie chciałoby mi sie, ale podejrzewam ze przy dużej ilości osób to się faktycznie opłaci,
nie mam też nic przeciwko salom OSP- ale mi sie ojarza z dużymi weselami
nasze wesele bedzie na ok 100 osob,

Cytat:
to jest cena bez poprawin, porawiny robimy u mnie na ogródku jak będzie ładna pogoda.
w moim przypadku na jakieś sali/świetlicy organizacja wesela wyszłaby tyle samo, jak nie drożej. ja nie mam nic przeciwko temu że ktoś robi na sali OSP, bo to każdego wybór. u mnie za salę płacą moi rodzice, TŻ sam płaci za swoją częśc, ale nawet gdybym musiała zapłacić w całości sama za swoją częśc to i tak bym wybrała tą salę co teraz. cena nie jest tragiczna, a jedzenia zostało po weselu 2 pełne lodówki że trzeba było rozdać to rodzinie bo bysmy tego nie przejedli
i tak to jest bardzo dobra cena, u nas za wesele i poprawiny trzeba zapłacic od 180 zł do 230 zł z tego co sie orientowalam, to uwierzcie mi wychodzi duza roznica w cenie, ale jesli bylaby minimalna to tez nie chcialo by mi sie bawic z tym wszystki i jeszcze rodzicow angazowac
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 20:57   #4418
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
nasze wesele bedzie na ok 100 osob,

i tak to jest bardzo dobra cena, u nas za wesele i poprawiny trzeba zapłacic od 180 zł do 230 zł z tego co sie orientowalam, to uwierzcie mi wychodzi duza roznica w cenie, ale jesli bylaby minimalna to tez nie chcialo by mi sie bawic z tym wszystki i jeszcze rodzicow angazowac
faktycznie drogo u Ciebie sobie życzą za osobę.. i wiadomo, że pomoc rodziny jest w tym przypadku niezbędna
Stary 2010-01-21, 20:59   #4419
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
(ale w sumie głupia żałuję, że nie wziełam kokosowego, bo odżywka jest kokosowa i by było wszystko w 1 tonacji myśli po fakcie) pachnie w butelce bardzo mocno, słodko, ale ładnie, faktycznie kojarzy mi się z malinkami soczystymi, a jak umyję kudły to dam znać, czy czuć to po umyciu

Schauma Odbudowa i Pielęgnacja do włosów suchych i zmęczonych z Masłem Shea i Ekstraktem Kokosów
pachnie kokoskowo i po wypróbowaniu 3 próbek stwierdzam, że fajne mam po nim włoski, jak na razie faktycznie nie puszą się, są gładsze i wyglądają na zdrowsze Nooo i ten zapach kokoskowy przy myciu

Eveline slim extreme 3D lift superskoncentrowana kuracja liftingująca do ciała i biustu
zapach średni, czy działa cokolwiek nei wiem, dam znać, jak zużyję chociaż trochę może grawitacja biustu się odwróci? nie wierzę w cuda, ale było w promocji za 11 zł, więc spróbuję Nooo i wiecie... piszą, że intensywnie ujędrnia i liftinguje skórę żeby się tylko dobrze wchłaniało
o ja z tej joanny to mam taki peeling truskawkowy, pachnie cuudnie truskaweczką
Stary 2010-01-21, 21:00   #4420
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Witam Z góry piszę, że nadrobiłam tylko po łebkach i odpowiadam na to co mi w oczy się rzuciło
Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić ze menu weselne już ustalone. We wtorek byłam u kucharki. I już wszystko załatwiłam za sama kucharkę z 6 kelnerkami i panią gospodarcza zapłacę 2900zł...
No to widzę, że podobnie jak my. Byliśmy wczoraj wieczorem ustalać menu. Nasza kucharka bierze 2400.
Cytat:
Zgadzam się z Tobą. U nas podobna sytuacja, chociaż jest nadzieja na lepsze jutro
Jakoś to się da. Trzeba ciąć koszty gdzie tylko można, ale damy radę
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:06   #4421
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Truskawkowy peeling the best, bo ten np mandarynka/pomarańcza albo kiwi to takie średnie są No zobaczymy jak z szamponami u nich, pachnie cudnie
Stary 2010-01-21, 21:10   #4422
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a właśnie mi się przypomniało:
która dziewczyna myślała o Smirnoffie? w careffourze jest dwupak 2x0,5l za 39.99z a z tego co wiem to dają jeszcze rabaty jak się kupuje więcej sztuk.
No ja mam smirnoffa, juz od wrzesnia jest na strychu a rodzice kupili w hurtowni i nie chce cie denerwowac, ale taniej niz za 20zl/szt

Cytat:
Jozia ja tam Cię podziwiam że robicie wesele z własnymi kucharkami. ja mam niemiele doświadczenia z organizowaniem takiego wesela. TŻta kuzynka robiła w jakiejś świetlicy wiejskiej. i 2 dni wcześniej musieli już pilnować sali, żeby nikt się nie włamał, a mieli jtam alkohole, napoje i część jedzenia uszykowanego.. i na weselu zarówno państwo młodzi i rodzice byli strasznie zmęczeni..

ja tam wolę przyjść z torebką i z nią wyjśc i niczym się nie martwić tylko w piatek rano zawiezie się napoje alkohole i ciasto, ale tym zajmnie się TŻ, z moim bratem i tatą bo ja będę się pieknić

a Jozia taniej Ci wyniesie takie wesele?? bo kuzynka TZta po slubie obliczyła, że wyszło jej tyle samo co jakby robiła gdzieś na sali gdzie jedzenie jest w cenie, i stwierdziła że drugi raz by się w to nie bawiła
Cytat:
nom zgadzam się, ja tez zastanwialam się może nie nad salą OSP ale w Lublinie jest super miejsce Akademii Przyrodniczej na Felinie, ale jak zaczęłam liczyć, i mysleć nad czym będę musiała mysleć- w sensie pilnowania, to mi się gorzej zrobiło, cenowo wyszło drożej, bo musielibysmy za salę płacić dodatkowo, i dowieźć napoje (masakra) i inne rzeczy. Teraz mam w nosie, alkohol się zawiezie, ciasto licze że zawiezie cukiernia i tyle.
Mam skłonności organizatorskie, ale własnego ślubu to mi się nie chce

a propos zatrudniłybyście agencję ślubną czy konsultanta slubnego?
Cytat:

W moim przypadku wynajecie sali i kucharek wyszloby ok 8 tys taniej niz placimy za tawerne, ale po burzliwych dyskusjach stwierdzilismy, ze jednak tawerna i pelna obsluga. A co do OSP to ja bylam na kilku takich weselach i bylo super, jedzenia baaardzo duzo i ogolnie fajna atmosfera, tylko ze jak rozmawialam pozniej z organizatorami, tj. rodzicami, mlodymi to byli bardzo zmeczeni ta cala bieganina. Kilka krokow od mojego kosciola jest OSP, ktore ostatnio swietnie wyremontowali, przepieknie wyglada, dookola kostka wylozone i trawka rosnie, ladne nowe ogrodzenie i w srodku tez ladnie.

Samcia
, dopiero teraz sobie obejrzalam te zdjecia tak na spokojnie. Twoje rzesy Ale z ciebie slicznotka i to twoje zawadiackie spojrzenie
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:14   #4423
chilanes
Zakorzenienie

Dobra laski ja lecę siĘ wypachnić nowymi nabytkami, a jutro ostatni dzień w pracy w tym tygodniu potem kurs do Tż i weekend nie piszcie za wiele
Stary 2010-01-21, 21:22   #4424
gospella
Wtajemniczenie

też uciekam,dobranoc
Stary 2010-01-21, 21:26   #4425
toskaKrk
Wtajemniczenie

Pojechałam odebrać Tż z dworca i jakoś przepadłam na prawie 4 godziny

Cytat:
nie martw się pogodzicie się rozglądałaś sie za innym fryzjerem?

Zdążyliśmy się jeszcze raz ostro pokłócić

Ale już się wyjaśniło tzn Tż zrozumiał swój błąd

Zmykam się kąpać i chyba się wcześniej położę, bo głowa boli
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 21:43   #4426
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Wybaczam

Zobaczymy jak moja krawcowa uszyje , mam nadzieję, że będzie ok. Ale jak widziałam inne suknie spod jej ręki to nie powiem, niektóre to prawie oryginały niektórych modeli znanych marek.. Ale zawsze coś tam przerabia, więc producenci przyczepić sie nie mogą
W każdym razie, właśnie ja tak zrobiłam, że pochodziłam do różnych salonów i przymierzałam, żeby zobaczyć w czym mi dobrze.
Polecam pojechać na Kijowską na przeciwko Warszawy Wschodniej, jest kilka salonów. W Karinie mi się podobało, babki spoko, poza tym suknie to są ich własne, więc można przerobić tak jak się chce.
Na Jana Pawła i Nowolipki to poszłam popatrzeć tylko, poprzymierzałam parę sztuk, ale nic w zasadzie ładnego mi nie znalazły a ceny
W każdym razie polecam przejść się po kilku salonach.
Jeszcze mogę Ci powiedzieć o jednym salonie co jest na Ursynowie. Później poszukam namiary jeśli będziesz chciała - tam mieli raczej przystępne ceny.

W klubie wrzucę, ale dopieor po niedzieli, jak już TŻ te prezenty dostanie.
no właśnie tak mam zamiar iść na kijowską bo tam się jakieś zagłębie zrobiło nie wiedzieć czemu a że mam niedaleko to tym bardziej
dzięki za rady jak będziesz miała suknię to daj znać co tam ci kracowa wymodziła

Cytat:
mi nie potrzebny żaden konsultant ślubny wystarczy że mam Was
to samo miałam napisać wizaż broni, wizaż radzi

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
No ja mam smirnoffa, juz od wrzesnia jest na strychu a rodzice kupili w hurtowni i nie chce cie denerwowac, ale taniej niz za 20zl/szt
no to jak w hurtowni no to pewnie w ogóle zauważyłam że w warszawie jest drożej niż gdzie indziej. chamstwo. i do tego my nawet nie mamy żadnej karty do makro czy tym podobnych i jesteśmy skazani na super i hipermarkety

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:

Samcia
, dopiero teraz sobie obejrzalam te zdjecia tak na spokojnie. Twoje rzesy Ale z ciebie slicznotka i to twoje zawadiackie spojrzenie
czyżby samoa ujawniła gdzieś swoje oblicze?

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

najważniejsze że się dobrze skończyło
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 23:15   #4427
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
z tymi lustrami to prawda, czytałam kiedyś, że w salonach (nie tylko ślubnych) są lustra wyszczuplające i odpowiednie oświetlenie aby wyglądać korzytsniej, przez co dokonać zakupu
dlatego ja wzielam ze soba swoich doradcow zeby mi powiedzieli jakby to co jest w lustrze bylo fikcja
ja mam wrazenie, ze takie odchudzajace lustra sa w H&M

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
w sobote mam egzamin i nic nie umiem ;/
ja tez - ale w sumie jestem dobrej mysli czytam sobie spokojnie poki co ksiazki, ktore trzeba znac. cytuje jedna z nich:
"Mimo to: czapki z głów (d-o-s-a-m-e-j-z-i-e-m-i) przed Maniakiem od Harmonogramow i jego fiksacją analną!"

no ale wykladowca zakrecony to i lektury takie same grunt, ze sie przyjemnie czyta

Cytat:
ja też mam w sobotę egz, na krakowskim rynku
i też nic nie umiem
ja tez mam w sobote na rynku egzamin. moze my na ten sam egzamin idziemy?

Cytat:
A tak poza tym, przyszły próbki zaproszeń z allegro, zapomniałam Wam napisać i w zasadzie nie ma tragedii, rzeczywiście gramatura papieru najlepsza od/włącznie 250 gr. Generalnie zaproszenia mnie nie powaliły, ale są ładne i za taką kaskę uważam w porządku. Nie szukam dalej, zamawiam te, które mają najgrubszy papier i tyle. Póżniej pyknę fotki i Wam pokażę.
a ja sie nadal nie doczekalam probek, ani z jednej ani z drugiej aukcji
jedne maja gramature 300g karton?
no ciekawa jestem co to bedzie

Cytat:

lain fryzurka niezła tylko włosów trzeba miec troche
troche mam. troche nawet duzo kiedys fryzjerka narzekala przy robieniu mi koka, ze za duzo

Cytat:
a propos zatrudniłybyście agencję ślubną czy konsultanta slubnego?
niet
akurat organizacja slubu daje mi sporo radochy ogolnie mam dusze organizatora

Cytat:
odnośnie bielizny, nie wiem co będzie , narazie nie znalazłam stanika z odpinanymi ramiączkami na siebie, obawiam się, że będę miała ogromny problem. a muszę miec przezroczyste ramionka. a nie chce mi się też specjalnie w takie mrozy jeździć, przy okazji obleciałam.
a masz jakis niespotykany rozmiar, ze tak ciezko znalezc?
ja stwierdzilam, ze nie bede poki co kupowac bielizny kupie zaraz przed przymiarka (czyli gdzies tak poczatkiem lipca), bo chce miec idealnie dopasowany biustonosz, a jeszcze nie wiadomo jaki finalnie osiagne rozmiar

Cytat:
ja ostatnio przez miesiac uzywalam tego http://www.domzdrowia.pl/68540,eveli...zuplajace.html i jak dzialanie wyszczuplajace jakichkolwiek kremow uwazam za bujde na resorach to to serum akurat bardzo fajnie ujedrnia (nawet TZ odczul roznice na mojej skorze ). malo tego, calkowicie pozbylam sie cellulitu (sciskam gdzie sie da i nie ma ). tylko z tym cellulitem to nie wiem czy kwestia balsamu, duzej ilosci cwiczen, plywania na basenie, sauny z lodowatymi prysznicami na cialo w przerwach czy gabki antycellulitowej. a moze to efekt laczny w kazdym badz razie cos (albo wszystko na raz) zadzialalo

dostalam z okazji polrocznicy bukiet roz od TZcika a ze mnie odbieral z uczelni i od razu lecielismy na aero i dopiero potem do domu to mi je przywiozl po pracy do domu, z mama wsadzili do wazonu, a jak wrocilismy to mialam niespodzianke kochany jest no i w ogole milutki wieczor sobie spedzilismy a teraz do czytania (ciekawa jak szybko zasne nad ksiazka )
bardziej poswietujemy w nastepna niedziele, bo i rocznica pelniejsza musze tylko poszukac jakies fajnej restauracji, w ktorej nas jeszcze nie bylo. juz chyba nawet mam typy

a w ogole to stwierdzam, ze chyba trzeba odchudzic Czeslawa ten kot jest jak odkurzacz do tego robi sie gruby jak beczka nie moze tak byc
nie to co Franitek, ktory pieknie trzyma linie

dobra, ide zasypiac nad ksiazka.
good night and good luck

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-01-21 o 23:18
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 06:43   #4428
chilanes
Zakorzenienie

To liftingujące nie pachnie zachęcająco ;/ dziwny ma "smrodek" i raczej nie jest do stosowania przed upojną nocą Za to szampon mnie mio zaskoczył, bo wczoraj po umyciu i wysuszeniu włoski pachniały intensywnie malinkami jak się poruszyło głową, dziś rano pachną dużo mnie
Stary 2010-01-22, 07:10   #4429
gosica502
Wtajemniczenie

Cześć
Byłam wczoraj całe popołudnie u babci na imprezce Fajnie było

Remmi weź jak możesz wstaw zdjęcia wszystkich zaproszeń pliiiiiiz

Black albo inne dziewczyny które się orientują... Którą to ona ma cosmobelle
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 08:29   #4430
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

a masz jakis niespotykany rozmiar, ze tak ciezko znalezc?
ja stwierdzilam, ze nie bede poki co kupowac bielizny kupie zaraz przed przymiarka (czyli gdzies tak poczatkiem lipca), bo chce miec idealnie dopasowany biustonosz, a jeszcze nie wiadomo jaki finalnie osiagne rozmiar

mam duża miske a problem stanowią te odpinane ramiączka, bo przy duzym biuście raczej robi się na stałe przytwierdzone, ale tez narazie odpóściłam, bo licze, że mi się zmniejszy troszke
Stary 2010-01-22, 08:43   #4431
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Cześć

Remmi weź jak możesz wstaw zdjęcia wszystkich zaproszeń pliiiiiiz
Hej,
wrzucam fotki zaproszeń i linki na allegro do tych zaproszeń.
1) to papier 170 gr, papier zwykły, bez rewelacji, ale druk generalnie w porządku - zdjęcia tego zaproszenia to 1 i 2; link: http://www.allegro.pl/item888037062_...ru_probki.html

2) to papier 230 gr, jeśli chodzi o papier to super się błyszczy, bo ma takie drobinki błyszczące i najbardziej nam się ten podobał, ale jednak za cienki ten papier , już w rogu się wygięło i już brzydko wygląda - zdjęcia tego zaproszenia to 3 i 4; link: http://www.allegro.pl/item888779803_...es_probki.html

3) to papier 250 gr i rzeczywiście to idealny papier. Jest taki metaliczny, tzn. się mieni, trudno mi to wytłumaczyć, ale jest niby jasny brąz , ale się mieni w świetle delikatnie na niebiesko-fiolet czy coś takiego, z początku myślałam, że ten czekoladowy pasek nie będzie pasować, ale jednak pasi i te właśnie bierzemy. A jeszcze co mi się podoba, to że napisy imion, daty i "zaproszenie" leciutko są wypukłe W pozostałych tak nie było. - zdjęcia tego zaproszenia to 5, 6 i 7; link: http://www.allegro.pl/item883485171_...es_probki.html

Ostatnie zdjęcie to wszystkie razem.
Jeśli chodzi o wzorki i paski, dowolnie można dobrać. Mi się najbardziej podobał czekoladowy pasek z tych wszystkich.
I imiona na zaproszeniach to nie są nasze jakby co

Chyba wszystko.
Stary 2010-01-22, 08:54   #4432
Aaś
Zakorzenienie

Cześć

remmi i nad którymi najbardziej się zastanawiasz?

a pamiętacie dziołchy że dziś dzień dziadka?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:10   #4433
Ellin_ak
Rozeznanie

JA też się pochwalę, że mam już projekt zaproszeń- muszę tylko kupić papier i koperty. Będziemy z Tżtem sami w domku robić produkcję na naszej drukarce
I mam tez już ustalone menu!!!
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 09:16   #4434
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Nie mamy. Ponieważ my mamy sale OSP. Za sale płace 1300zł.
o! my też mamy salę OSP, ale nie u nas w miejscowości tylko obok. bardzo mi się podoba, bo jest duża i przestronna, klimatyzowana, więc nie ma obaw, że trzeba będzie rozdawać ręczniki do obcierania potu z dekoltów poza tym my się zdecydowaliśmy na tą salę właśnie ze względu na to, żeby mieć osobno kucharkę, a to dlatego, że ja uwielbiam jej jedzenie taka zaprzyjaźniona ekipa weselna, sprawdzona i bardzo mi zależało żeby ją właśnie mieć.
Cytat:
muszę koniecznie wypróbować

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

całe szczęście, że już po burzy

Cytat:
(...)

ja tez mam w sobote na rynku egzamin. moze my na ten sam egzamin idziemy?

(...)
o jaaa! a gdzie studiujesz? UE??

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:19   #4435
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
JA też się pochwalę, że mam już projekt zaproszeń- muszę tylko kupić papier i koperty. Będziemy z Tżtem sami w domku robić produkcję na naszej drukarce
No to pochwal sie projektem i menu
Stary 2010-01-22, 09:19   #4436
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

remmi i nad którymi najbardziej się zastanawiasz?

Czytaj ze zrozumieniem

Wybieramy punkt 3, ze względu na dobry papier (250 gr)

Zastanawiałam się czy jeszcze poszukać, ale szczerze mówiąc już mi się nie chce i też już czasu nie ma. A zaproszenia i tak raz-dwa zobaczą i odłożą, więc nie będę więcej czasu tracić na kolejne poszukiwania.

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Też miałam w planach sama robić, ale drukarkę mamy fatalną, więc stwierdziliśmy, że lepiej już gotowe wziąć.

Brawo co do ustalonego menu. My będziemy ustalać jakoś w lutym..
Stary 2010-01-22, 09:32   #4437
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

o ta seria Joanny mnie kusi od dłuższego czasu, ale nie mam okazji kupić nic, bo mama kupuje szampony w makro. Ale raz jak byłam z nia na zakupach to się tak wahałam czy włożyc do koszyka jak by ten szampon 500 zł kosztował i nie włożyłam
A kokosowego to bym sie bała, że mnie zemdli ten zapach, chcociaż do tżcika do mieszkania mam zamiar kupickokosowy żel po dprysznic Zaji A co do kosmetyków Eveline to ja bardzo je lubięMam ten mrożący żel i strasznie go nie lubię,mimo, że fajnei wygładza skórę, ale nie jestem w stanie wytrzymać tego mrozu
Cytat:

Samcia
rzęsy sa sztuczneAle reszta prawdziwa, więc jeśli te rzęsy nie zaważyły na Twojej ocenie to dziękuję

Cytat:
Dobra laski ja lecę siĘ wypachnić nowymi nabytkami, a jutro ostatni dzień w pracy w tym tygodniu potem kurs do Tż i weekend nie piszcie za wiele
a ja przeczytałam: ide sie wypchac nowymi herbatkami

Cytat:
czyżby samoa ujawniła gdzieś swoje oblicze?
no, bo raz z Lusią coś tam gadalam, bo Lusia wie jak wyglądam i Woda tez chciała zobaczyć i jak się namysliłam to jej wysłałam linka do picasy, bo nie chciałam na forum wstawiać. Spoko - przyjdzie taki czas, że wstawię się do klubu

Cytat:
To liftingujące nie pachnie zachęcająco ;/ dziwny ma "smrodek" i raczej nie jest do stosowania przed upojną nocą Za to szampon mnie mio zaskoczył, bo wczoraj po umyciu i wysuszeniu włoski pachniały intensywnie malinkami jak się poruszyło głową, dziś rano pachną dużo mnie
oooo to ja może kupię, bo brzmi zachęcająco A póki co idę zapytac mamy czy ne chce jechać na żadne zakupy i jesli nie chce to nawalę sobie na glowe nieco mniej aromatyczny zestaw z żółtka, oliwy, nafty i oleju rycynowego

Cytat:
Hej,
1) to papier 170 gr, papier zwykły, bez rewelacji, ale druk generalnie w porządku - zdjęcia tego zaproszenia to 1 i 2; link: http://www.allegro.pl/item888037062_...ru_probki.html

2) to papier 230 gr, jeśli chodzi o papier to super się błyszczy, bo ma takie drobinki błyszczące i najbardziej nam się ten podobał, ale jednak za cienki ten papier , już w rogu się wygięło i już brzydko wygląda - zdjęcia tego zaproszenia to 3 i 4; link: http://www.allegro.pl/item888779803_...es_probki.html

3) to papier 250 gr i rzeczywiście to idealny papier. Jest taki metaliczny, tzn. się mieni, trudno mi to wytłumaczyć, ale jest niby jasny brąz , ale się mieni w świetle delikatnie na niebiesko-fiolet czy coś takiego, z początku myślałam, że ten czekoladowy pasek nie będzie pasować, ale jednak pasi i te właśnie bierzemy. A jeszcze co mi się podoba, to że napisy imion, daty i "zaproszenie" leciutko są wypukłe W pozostałych tak nie było. - zdjęcia tego zaproszenia to 5, 6 i 7; link: http://www.allegro.pl/item883485171_...es_probki.html

Jeśli chodzi o wzorki i paski, dowolnie można dobrać. Mi się najbardziej podobał czekoladowy pasek z tych wszystkich.

Chyba wszystko.
no to wybór chyba oczywisty?3

Cytat:
ja pamietam i wczoraj po wizycie live u babci byłam u dziadków na cmentarzu...A babcia wczoraj się mnie pytała czy chcemy kase czy prezent ślubnyW ogóle moja babcia jest fajna, można sobie z nia pożartowac i kuma moje abstrakcyjno-ironiczno-sarkastyczne żarty

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2010-01-22 o 09:36
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 09:34   #4438
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
No to pochwal sie projektem i menu
Projekt jeszcze do mnie nie dotarł ostateczny, ale mogę wam pokazać przed zmianami:
Załącznik 2805085
To ja i Tżt- jesteśby jak prawdziwi!!
A menu to:
Pierwsze danie: krem z brokułów
Drugie danie:
ziemniaczki z masłem i koperkiem
kluski śląskie
- kotlet schabowy w chrupiącej panierce
- devolaile z masełkiem
- szaszłyczki drobiowe z papryką
- grilowane warzywa / papryka, bakłażan, cukinia
Sałatki
- sałatka Grecka z serem feta i oliwkami
- sałatka z pieczonym boczniakiem
Deser: tort weselny
do tego kawa i herbata. Oczywiście szampan na wejście.
My dokupujemy tylko wino i jakieś owoce.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-01-22 o 09:35
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 09:47   #4439
lain
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
To liftingujące nie pachnie zachęcająco ;/ dziwny ma "smrodek" i raczej nie jest do stosowania przed upojną nocą
to serum termoaktywne tez ma specyficzny zapaszek (jak dla mnie to jakies takie ostre cytrusy), ale na skorze kompletnie ten zapach znika choc niektorzy nie sa w stanie wytrzymac jego dzialania termoaktywnego ja tam jestem zmarzluchem i uwielbiam na zime takie cos - od razu robi mi sie cieplej no i od razu czuje, ze cos sie dzieje
bo obecnie uzywam balsamu Lirene i nic nie czuje

Cytat:
mam duża miske a problem stanowią te odpinane ramiączka, bo przy duzym biuście raczej robi się na stałe przytwierdzone, ale tez narazie odpóściłam, bo licze, że mi się zmniejszy troszke
ja widzialam tez bardotki na duze biusty
sama w tym momencie ogromnego juz nie mam (przez to cale odchudzanie ewoluowalam z 65I do 65F ) i boje sie, ze do slubu moze sie cos jeszcze zmniejszyc

Cytat:
pamietam

Cytat:
Wybieramy punkt 3, ze względu na dobry papier (250 gr)

Zastanawiałam się czy jeszcze poszukać, ale szczerze mówiąc już mi się nie chce i też już czasu nie ma. A zaproszenia i tak raz-dwa zobaczą i odłożą, więc nie będę więcej czasu tracić na kolejne poszukiwania.
ladne sa chyba wlasnie przez ta ich prostote
ciekawe kiedy ja sie na te probki doczekam zamowilam takie kwadratowe i prostokatne biale jak tu kiedys wklejalam z brazowym nadrukiem i rozowa kokardka, a do tego takie http://www.decocards.pl/aukcje/laser115/z01024.jpg i takie http://www.decocards.pl/aukcje/laser115/z01012%20m.jpg (te na papierze w kolorze antracytu ). fajnie by bylo jakby sie okazaly fajne

Cytat:
o jaaa! a gdzie studiujesz? UE??
a i owszem Ty tez?
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 10:09   #4440
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej,

Chyba wszystko.
Dziękuję ślicznie

Cytat:
o! my też mamy salę OSP, ale nie u nas w miejscowości tylko obok. bardzo mi się podoba, bo jest duża i przestronna, klimatyzowana, więc nie ma obaw, że trzeba będzie rozdawać ręczniki do obcierania potu z dekoltów poza tym my się zdecydowaliśmy na tą salę właśnie ze względu na to, żeby mieć osobno kucharkę, a to dlatego, że ja uwielbiam jej jedzenie taka zaprzyjaźniona ekipa weselna, sprawdzona i bardzo mi zależało żeby ją właśnie mieć.
Też mam salę i kucharza Też właśnie ekipa weselna wypróbowana Zresztą ten kucharz to taki mój prawie sąsiad młody chłopak przed 30 No i sala moja też ma klime, chłodnie i ogólnie ok jest Chociaż bez niewiadomo jakich wrażeń estetycznych Ale co tam Prawie 10 tys taniej wesele wychodzi a to dla mnie było dośc istotne

Cytat:

to serum termoaktywne tez ma specyficzny zapaszek (jak dla mnie to jakies takie ostre cytrusy), ale na skorze kompletnie ten zapach znika choc niektorzy nie sa w stanie wytrzymac jego dzialania termoaktywnego ja tam jestem zmarzluchem i uwielbiam na zime takie cos - od razu robi mi sie cieplej no i od razu czuje, ze cos sie dzieje
bo obecnie uzywam balsamu Lirene i nic nie czuje
Ja też lubie serum termoaktywne w zimie W lecie zresztą też tylko chłodzące Z Eveline mam bodajże
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości