|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
Witam
![]() Widzę, że na wątku został poruszony temat sutków. Otoż ja wlasnie mam problem z płaskimi a nawet z wklęsłymi I ja się obawiam szczerze mówiąc tego karmienia. tzn jeden zawsze był lepszy i ten wyskoczył na zewnątrz na stale i jest dość spory (chyba jak urosly piersi to wyskoczył) natomiast ten drugi tak czasem się wynurzy... Przeciez nie będę karmila jednym Zakupilam już sobie te nakładki, mam nadzieję, że będą pomocne. No i ćwiczę je tak jak pokazał mi gin, jakieś efekty niby sa ale czy ja wiem... ![]() izumi- współczuję "pomyślunku" teściowej. Chyba bym wyszła z siebie. darusiaa- no, to chyba szykuje się kawał chłopa ![]() Pop- super wieści... jeszcze troszkę i wrócicie do domciu
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio widzialam tylko w wozkach chicco ze gondole mozna zamontowac w aucie...ale zajmuje caly tyl....w srodku wpina sie takie pasy dla maluszka ktore go trzymaja....ale gondola jest cala usztywniona dol jest z plastiku tak jak jest to robione w fotelikach
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi wózek bardzo ładny, podoba mi się zwłaszcza wersja gondolowa
![]() Drcron koniecznie na potem pokaż co wymodziłaś na łebku ja mam odrosty od czerwca jakoś boję się farbnąć w ciąży... ale jak tylko mały się urodzi to wracam do blondziku albo czekoladki
|
#3694 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten materiał serio nie jest zły. Tutaj zdjęcie bez flesha z allegro - http://www.darex.imoli.pl/allegro/zd...134%282%29.jpg a tutaj już z lampą: http://www.darex.imoli.pl/allegro/nowe/ii.jpg ... więc to bardziej wina fotki. Mi się błyszczący nie wydawał. A na zdjęciach które ja robiłam było już ciemno więc było górne światło włączone i wydaje mi się że też aż tak tragicznie się nie błyszczy ... ? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Mi teraz też zdjęć brakuje, ale pomyślałam, że ew. dam zdjęcie dzieciaczka... w brzuchu Czyli de facto swoje zdjęcie od biedy dam ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
. tym bardziej że mi męza przekabaca a tego już nie zniese! <grrrr>
|
|||
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
no na poczatku beda rodzice....i mamusia z brzuszkiem
potem usg.....a potem dzieciaczek jak juz sie urodzi jeszcze kwiatki musze dokupic i jakies koronki...
|
|
|
|
#3696 | |
|
Raczkowanie
|
No no kilka dni mnie nie było i tyle do nadrabiania!!!! Ale czytam wszytko i niedługo będę na bieżąco!
![]() Cytat:
Z argumentów za fotelikiem: - przede wszystkim jest obowiązek jazdy z fotelikiem i podejrzewam, że cena mandatu przekroczy cenę fotelika! (oczywiście brzpieczeństwo jest najważniejsze) - fotelików używasz od urodzenia dzielą się na różne kategorie - najbardziej popularna jest 0-13 kg wkładasz tam dzidzia od razu po urodzeniu i zazwyczaj wozisz około roku - to NIEPRAWDA, że w razie kolizji fotelik nic nie da bo główka się nie trzyma - foteliki dla maluchów mają specjalną wkładkę podtrzymującą główkę i dają wszystko w przypadku zderzenia!!!! Powiedz TŻ, że to nie fotelik nie utrzyma malucha, ale to Ty nie będziesz w stanie go utrzymać , gdy coś się stanie... i wtedy mogą być kłopoty na całe zycie... ale wielka tragedia - najbezpieczniejsze foteliki są z firmy Maxi Cosi - najlepiej wypadają w testach bezpieczeństwa, a w necie można kupić za w miarę rozsądną cenę! - można kupić z taką specjalną bazą pod fotelik, jednak to przedraża i chyba nie warto - fotelik bez bazy montujesz na tylnym siedzeniu samochodu i tyłem do kierunku jazdy! - fotelika używasz zawsze gdy mały jedzie samochodem! - większość fotelików MC na pewno możesz zamontować na stelaż wózka (wymagane są adaptery, ale to koszt ok 100 zł) i jest to bardzo wygodne, gdy jedziesz na zakupy!!! Przede wszystkim bez fotelika Wasz maluszek nie będzie nigdy bezpieczny w samochodzie! To nie jest fanaberia, ale rzecz podstawowa dla bobasa! Powiedz to TŻ, a jak nie to my mu ![]() Jak sobie jeszcze coś skojarze to napisze!!! Edytowane przez LovelyGirl Czas edycji: 2010-01-22 o 11:57 |
|
|
|
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
Izumi masz tu linka
http://www.motofakty.pl/artykul/bezp...mochodzie.html
|
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.darex.imoli.pl/allegro/zdjecia/matrix/11.jpg ale bałam się że będą za ciemne jednak.... . A płecia to już chyba dopiero podczas porodu się ujawni. Na ostatnim badaniu USG znowu nie było widać ... A może moje bobo nie na Płeci ...
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
Przepisy ruchu drogowego w Polsce a foteliki
Autor: Paweł Kurpiewski Data dodania: 9.01.2006 Ostatnia aktualizacja: 15.12.2007 Artykuł przedstawia przepisy ruchu drogowego w Polsce dotyczące używania fotelików samochodowych dla dzieci. Polski Kodeks Drogowy traktuje kwestie dotyczące fotelików samochodowych dla dzieci bardzo ubogo. Wszystko bowiem, co mówi on o fotelikach, zawiera się w poniższych kilkunastu wierszach. Rozdział 5 Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach (...) Art. 39. (...) 3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nie przekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym. 4. Przepis ust. 3 nie dotyczy przewozu dziecka taksówką osobową, pojazdem pogotowia ratunkowego lub Policji. (...) Art. 45. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się: (...) 4. przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera; 5. przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego; Jak się okazuje bardzo podobne zapisy odnajdujemy w ustawodawstwie innych krajów europejskich. Występujące różnice dotyczą np. innej obowiązującej granicy wiekowej (do 10 lat we Francji, do 7 lat w Szwecji) lub też obowiązującego we Francji całkowitego zakazu jazdy na przednim siedzeniu w stosunku do dzieci do 10. roku życia, za wyjątkiem odwróconych tyłem do kierunku ruchu fotelików dla niemowląt. Brak fotelika karany jest przez Policję w Polsce mandatem w wysokości 150 zł oraz odebraniem 3 punktów karnych. Pamiętaj jednak, że największą karą, jaka może Ciebie spotkać, jeśli zdecydujesz się przewozić dziecko bez fotelika, jest kalectwo lub śmierć dziecka na skutek obrażeń odniesionych w wypadku.
|
#3700 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Rysowane i nie takie słodziaste jak scrapbooking *_*---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
albo mozesz ten im pokazac ta gondole z chicco....zapytac czy wasza wyglada tak samo....a jesli nie wyglada to nie ma mozliwosci przewozenia dziecka w gondoli bo jest to niebezpieczne...moze to tez na nich troche podziala....chociaz ja sama nawet w takiej gondoli do tego przystosowanej nie wozilabym dziecka...
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- hehe ja az takiego telentu do rysowanie nie mam....i wolalam w cos takiego pojsc
|
|
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zanotowane
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem mnie wystarczy jeden argument, jest taki przepis i koniec kropka trzeba wozic w foteliku i oczywiscie bezpieczenstwo malucha, to tak jak nie zapinanie pasów wczasie jazdy ,a co do tego to mam taki nawyk że automatycznie je zapinam w samochodzie bo juz raz mi zycie uratowaly
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
szukam czapeczek takich jak ta w linku, a zobaczcie jaki słodki rampersik
|
#3705 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P.S. I LOVE YOU Ciebie też za znalezienie tego przepisu ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
). Raz nawet taksiarz się śmiał ze mnie, że tylko wsiadłam i pasy zapinam ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
boski :d |
||||
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
Izumi - obowiązek używania fotelika reguluje przepis (art. 39 i 45 ) prawa o ruchu drogowym:
http://prawoity.pl/wiadomosci/fotelik-w-samochodzie Prawo o ruchu drogowym: http://www.abc.com.pl/serwis/du/1997/0602.htm A propos główki i obaw TŻ, że jest za słaba w razie jakiejś kolizji- generalnie nie wolno przewozić dziecka w foteliku na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy. Wyjątek - można tyłem, jeśli w aucie nie ma poduszki (ja mam w aucie ich aż aż 10... , ale słyszałam, że można wybrane poduszki u mechanika wyłączyć). Ponieważ w naszym domku tylko ja mam prawko i do lekarzy, na szczepienia, itp, to raczej ja będę z Małą jeżdzić, zamierzam wozić ją właśnie obok siebie, czyli z przodu, tyłem do kierunku jazdy. Przepis mówi o foteliku lub "innym urządzeniu do przewożenia dzieci". chodzi tu n. o takie podwyższenia dla dzieci. Poza tym to "urządzenie" musi spełniać odpowiednie warunki techniczne. Warunki te określają Polskie Normy oraz regulaminy EKG ONZ. Potwierdzeniem spełnienia tych warunków jest certyfikat Przemysłowego Instytutu Motoryzacji lub świadectwo homologacji. Nie słyszałam nigdy, żeby miała je gondola od wózka...
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co panikować, bo mi też gin powiedział że to normalne Ja się pocieszam, ze zakładałam prywatnie w gabinecie więc może nie jest wielokrotnego użycia otwierał ze sterylnej torebeczki Baobabku za parę dni powinnaś poczuć się o niebo lepiej z tym krążkiem Pop wspaniale że Oliwka już taka duża, trzymam kciuki!! megi-megi następna w kolejce jesteś (no chyba że któraś się nieoczekiwanie wyłamie ), ale nogi zaciskaj i wytrzymaj do skończonego 37tc
|
|
#3708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jesteście the best
|
|
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie powiem, pocieszylas mnie
( to do ani co do tematu wagi)---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() podoba mi sie nawet bym sie skusila tylko ja bym chciala te kola przednie nie skrętne. I chyba nadal zostanie "tako" jakis... z nieskrętnymi bo ten co wybralismy na poczatku mial fotelik a teraz szukam bez fotelika, dwa sa zbedne ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez Darusiaaaa Czas edycji: 2010-01-22 o 12:35 |
||
|
|
|
#3710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pisałaś kiedyś, że masz jakieś globulki raz na tydzień, tak??dobrze kojarzę??Bo mi przepisali Pymafucin tam są 3 globulki i jedną mam brać co 2 dni na noc, no i wczoraj wziełam i jak zużyje te 3 to już mam ich nie brać??no bo nic mie nie powiedzieli, a wizytę mam dopiero w lutym na początku...tzn jak się umówię, bo gin na nartach mam nadzieję, że się nie wda jakieś zakażenie a w szpitalu dostałam 2 razy Gynalgin, ale ponoć stanu zapalnego żadnego już nie mam...---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra jakas, a tu jeszcze ponad 2 miesiace trzeba wytrzymac.... koszmar, ja chce juz swoj bialy blond
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie zgaga mnie zżera i ciężkawo mi już. Izumi, ja nie skomentuję reakcji Twojego TZta i teściowej, podeślę tylko to (co prawda pokazane jest tu "dziecko" starsze, ale na jedno wychodzi) http://www.bezpiecznedziecko.eu/?p=37 Szukać dalej? ![]() Młoda, no to się teraz uśmiejesz- ja zamówiłam albumik dla mojej pyzy u tej właśnie dziewczyny, od której Ty ściągasz pomysły ![]() Cytat:
Ty nie rób żadnych list za i przeciw tylko zapytaj czy fotelik Ci kupi czy nie, bo szkoda Ci czas tracić na słuchanie bzdur i masz taki KAPRYS, żeby fotelik posiadać i koniec.
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
hehhe tak myslalm ze od niej jak czytalam wiadomosc ze ci albumik przyszedl....
ja tez mialam zamawiac...tylko tezet mi namarudzil zebym moze sama zrobila ze to przeciez cenowo tak samo wyjdzie a wieksza radocha jak jest wlasnej roboty
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie pokaż swoje dzieło! W trakcie ustalania wszelkich szczegółów albumu "uśmiałyśmy" się z osobą za to odpowiedzialną setnie. Wymyśliłam sobie np. że chcę miejsce na test ciążowy i zapytały mnie jakie on ma wymiary- no to zmierzyłam wzdłuż i wszerz i dumna z siebie wysłałam wymiary, ale o wysokości przedmiotu zapomniałam
i się tłumaczyłam sklerozą ciążową. Potem też jakieś cudaki wychodziły po drodze- śmiechu kupa była.
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i powiem wam dziewczyny ze ta Mustela na rozstepy jest genialna....ostatnio tezet mi sprezentowal....sptuje 3 dzien....na udach tak na samej gorze z przodu porobily mi sie drobne rozstepy takie czerwone....i juz saprawie niewidoczne....bo ona ni tez dziala na te co juz sa....zmniejsza ich glebosc, kolor...nie wiem jak z moimi pod tylkiem bo nie mam lusterka:P no i na piersiach jak jakby pod tez mi sie pojawily tylko ze tutaj mocniejsze poki co smaruje)
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- heheh ja zaluje ze moja wszytskie 3 testy wyrzucilam....w sumie moglabym zrobic teraz znowu ale to juz nie to samo co tamte.... |
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
PROSZE O AKTUALIZACJE
DANYCH NA LIŚCIE FASOLOWE POLE Mamusie MARCOWE 2010 Już 60 megi-megi( Magda 29lat).tp. 1.03.Igor Asiuulka89(Asia 20 lat ).tp. 2.03.Zuzia evitka21(Ewa, 25 lat) tp. 4.03.Lena libra777(Agnieszka i 32 lata) tp. 7.03.Marysia lubMikołaj asienka240(Asia 21lat ) tp. 8.03.Emilka Roza26(Hania 25 lat) tp. 8.03???lub ??? karolka2211 ( Karolina ) tp. 8.03.??? lub ??? mrowak(Ola lat 31) tp. 9.03. mysia1234(Joanna 21 lat).tp. 9.03.Wiktoria zwariowanna(Gosia 19lat)tp. 11.03.??? catro (Kasia, lat 28) tp. 11.03.Ola dogisia( ??) tp. 12.03. ??? lub ??? mezatka07 (Joanna, 23 lata) tp. 17.03.??? lub ??? zosia21 (Ewelina l.24) tp. 17.03.??? lub ??? apple66 (Paula, 25lat)tp. 18.03.MAJA lub FILIP magda3456 (Magda 23l ) tp. 20.03. Denis minka26(Asia 26l) tp. 20.03..Amelka tylkooliwka (Agnieszka 28l.) tp. 15.03.??? ISIS23 (Iza 25 lat ) tp.22.03.Lena lub Cezary inridia (Asia 31 lat )tp.22.03. ilkia24 ( Ilona 24 ) tp. 24.03. Impersona ( ? ) tp. 26.03.Hania lub Leon madziwnia (Magda, 25 lata ) tp. 27.03.Michasia ! JoannM(Asia 25 lat )tp.27.03.Gabrysia gooffi (Iza,lat 29,) tp 27.03. ??? lub ??? Baobabek(Monika lat 25 ) tp. 30.03.Jakub Gmyrelka(Agnieszka, lat 24) tp. 30.03 Zbynio Andinek(Dorota lat 31)tp. 30.03.Filip Mamusie KWIETNIOWE 2010 Agnieszka09(Aga,lat 24)tp.1.04.Karinka darusiaaaa(Daria 22 lata)tp.4.04.Kacper izaizula(Iza lat 27)tp. 2.04. Marysia iAntoś EciaPecia(Asia 29lat)tp.4.4. Antoś ita83(Paulina 26 lat)tp. 4.04 KSAWIER justys76 (Justyna 33 lata )tp. 5.04. ???lub ??? drcron(Paulina,27 lat)tp.05.04. Nadia natka294(Natalia lat ?? )tp.8.04.Lenka lub Mateusz Beatka1984(Beata 26 lat)tp. 9.04.Sebastian fasolka73(Jola 36 lat)tp. 9.04.Hania dusiaka ( 34 lata ) tp. 10.04.10r. Ola czarymary (maria 30 lat)tp 10.04. Malina lub Witek malgo421(Malgosia 27lat)tp. 12.04. ??? lub ??? mloda1989(Patrycja)tp.13.04.??? Kasina87(Kasia 22 lata)tp. 14.04.Amelia lub Leon La_wenda(Kasia 33 l)tp. 14.04.Konrad Olasia (Ola 21 lat)tp. 15.04.Laura lub Leon ania P(Ania 27 lat)tp 15.04. ??? lub ??? trolla2405 (Joanna)tp. 16.04.???lub ??? Izumi (Izabela, 24 lata )tp. 16.04.??? lub Michaś Asiulek_23 (Aśka, lat 27)tp. 16.04. Weronisia EQusska(Roza,25l)-tp.16.04. ??? martuko(Marta) tp.14.04.??? lub ??? gosieg1 (Małgorzta )tp. 18.04.??? lub ??? koglus (Agnieszka 29 lat)tp. 21.04.??? lub ??? lucy007(Ewa, lat 30) tp. 22.04.Maja lub Adam Eppona(Aga lat 27)tp. 27.04.Gustaw aneczkkaa(Ania)tp.23.04.??? gusiek(agata )tp.23.04.??? lub ??? dytuś77( Edyta 31 lat ) tp. 24.04.Kornelia lub ??? Maddie(Marlena ) tp. 29.04.??? lub ??? MadCat(25lat)tp. 29.04 Matylda MAMUSIE ROZPAKOWANE P0P70(Ela lat 39)ur.16.12 Oliwia CC
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
my ledwo wstalismy - juz po sniadanku i z powrotem w lozeczku
mly bryka w najlepsze A powiedzcie mi co znajduje sie tuz nad noga tz. nad koscia biodrowa - bo mam tam punkt ktory mnie boli - czyzby male sie jakos tak ladnie ulozylo czy mam sie zaczac przejmowac
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
przekonalam mame wczoraj ze ciuchy w lumpku sa ok i oczywiscie nie wytrzymala, pobiegla dzisiaj
wlasnie zadzwonila ze kupila misiowy kombinezon, spiworek, stos pajacykow i wydala 50 zł
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale że mąz tez tak bezmyślnie nie dba o bezpieczeństwo dziecka SWOJEGO DZIECKA.. to juz wogóle mnie zaskoczyło totalnie!!! Cytat:
Piersi to ja mam .. i to chyba już E noszę bo z D mi sie wylewają... tylko te płąskie sutki mnie przeraziły... brodawki urosły są większe i ciemniejsze.
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Jeju pali mnie zgaga dobija mnie , teraz to już w nocy nawet mam ech
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

I ja się obawiam szczerze mówiąc tego karmienia. tzn jeden zawsze był lepszy i ten wyskoczył na zewnątrz na stale i jest dość spory
(chyba jak urosly piersi to wyskoczył) natomiast ten drugi tak czasem się wynurzy... Przeciez nie będę karmila jednym 

jakoś boję się farbnąć w ciąży... ale jak tylko mały się urodzi to wracam do blondziku albo czekoladki
mnie najbardziej zastanawial ten swiecacy material, ale na twoich fotkach widac ze nie błyszczy się az tak bardzo
. I tak jak pisałam po wyżej afaruje się jak mu mówię, że jak przyjedzie do szpitala bez fotelika samochodowego to że z nim nie pojadę. I odwraca kota ogonem, bo twierdzi, że taki fotelik to nie jest dla takich maluchów co głowy nie trzymają, bo w razie hamowania to mu nic główki nie przytrzyma.... . No trzymajcie mnie. Chyba mu muszę wizyty w domu ukrócić. I teraz potrzebuje jakichś solidnych informacji na temat fotelików, kiedy ich można używać, jaką rolę spełniają itd. żeby nie miał złudzeń, że się bez fotelika obejdzie. ... tylko że szukam.... i znaleźć nie mogę ....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a w szpitalu dostałam 2 razy Gynalgin, ale ponoć stanu zapalnego żadnego już nie mam...