|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Lea fajny wózek. Na początku był moim faworytem, ale niestety zbyt ciężki jest, a ja mam 2 piętro bez windy
![]() Olivka b. ładne zakupy ![]() Thebestme gratuluję dziewczynki ![]() ![]() Wiecie co? Ja po tych moich przeżyciach ze "zmianą" płci bardzo szybko się oswoiłam i bardzo się cieszę z chłopaka chociaż nastawiałam się na dziewczynkę od początku, ale jakoś tak z dnia na dzień pewność tracę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Bardziej podoba mi się Bexa B4, o której kiedyś Szaja pisała. Tylko tu pojawia się problem z fotelikiem...Chciałabym Maxi Cosi, a nigdzie nie mogę info znaleźć,czy do Bexy da się go zamontować? Bexa ma fotelik w komplecie, ale jakiś nie wiadomo jaki...Ale z drugiej strony mogłabym się obejść bez fotelika na wózku... Zwariować można ![]() Jeszcze się zastanawiam nad Jedo Fyn 4ds. Macała może któraś? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16629672] witaj w klubie. ![]() ![]() Najgorzej jest rano, jak zbieram się do pracy, muszę ubrać siebie i Maksia- wtedy jestem już zasapana, zakładanie i wiązanie butów to już na bezdechu... a potem dziecko za rękę , torebka na ramię, laptop, i koszyk z gratami dla Maksia w drugą rękę (zawożę go codziennie rano do babci), ... jak już dobrnę do auta i porzucę te toboły na siedzeniu, to trzeba jeszcze Maksia w fotelik wpakować... ![]() ![]() Lea podziwiam Cię i aż mi głupio, że tak narzekam powyżej.... No, ale z drugiej strony jak będzie mi dane mieć kiedyś drugie dziecko, to zapewne czeka mnie to samo ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16631037] Jutro zaczynam 23 tydzień, czyli 6 miesiąc, tak? ![]() omg, jak ta ciąża mi szybko leci.[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-01-22 o 11:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16631037]widać każdy lekarz ma inaczej. ![]() Jutro zaczynam 23 tydzień, czyli 6 miesiąc, tak? ![]() omg, jak ta ciąża mi szybko leci.[/QUOTE] To ja jutro zaczynam 24 tydz ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie w piękny, słoneczny dzień...chociaż mroźny
![]() Cytat:
![]() Na zdjęciu wyglądasz bardzo ładnie ![]() Mój jadłospis: 8.30-9.00 - chleb pełnoziarnisty ( 2-3 kromki) z serem, wędliną. Do tego papryka, ogórek, herbata z cytryną. Czasami mam ochotę na chleb z twarogiem i dżemem 10.30 -11.00 - jakiś owoc, coś słodkiego ( ciastka, drożdżówka ) 12.30-13.00 - kanapki, albo jogurt duży z musli, coś do picia. Dzisiaj np. jem ryż z jabłkami 15.00-16.00 - owoc, czasami słodkie ( batonik itp.) około 18.00 - obiad - zazwyczaj II danie - dzisiaj warzywa na patelnię z kiełbaską. Raz w tygodniu jakaś zupa ( robiona na 2 dni ) 20.00-20.30 - kolacja ( nie zawsze ) - kanapki, owoc. Czasami wystarcza mi wypicie maślanki. W międzyczasie podjadam ziarna słonecznika i dyni. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Coraz częściej robię coś klęcząc na kolanach, bo nie mogę się schylić ![]() W nocy przy każdym obracaniu też się budzę.... i zabieram kołdrę mojemu mężowi ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16631037] Jutro zaczynam 23 tydzień, czyli 6 miesiąc, tak? ![]() omg, jak ta ciąża mi szybko leci.[/QUOTE] Gratulacje ![]() Leci, leci ten czas jak szalony. Wczoraj dzwoniłam do babci z życzeniami i ona się pyta, w którym miesiącu już jestem. Mówię, że zaczęłam 6., a ona " o matko, przecież niedawno zaszłaś w ciążę " ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16631208] jeszcze miesiąc-półtora i będzie wiosna. ... .[/QUOTE] Oj nie wiadomo kiedy przyjdzie. Wg tych prognoz, które pokazałaś, to za wesoło nie wygląda ![]() Cytat:
![]() Koszulka urocza. Obyś miała rację ![]() Cytat:
![]() margo, współczuję. ![]() Musisz sama stwierdzić, jak się czujesz. Teraz jest bardzo zimno, weź to pod uwage i zdrowie swoje i dziecka. Grób możesz odwiedzić później. Czekam właśnie na babkę ze spółdzielni. Miała być między 10.00 a 11.00 ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-01-22 o 11:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16632184]
A czemu nie chce Ci lekarz zwolnienia wypisać? ![]() W Norwegii ciąża to nie choroba i trzeba pracować. Na zwolnienie idą ludzie chorzy ![]() Cytat:
![]() Nowa zawsze lepsza ![]() Dziekuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
margobardzo mi przykro
![]() Dzięki dziewczynki, cieszę się ze się wam mieszkanko podoba- to zasługa mojego męzusia. To za sofą to tapeta. Wie że biała sofa to nienajlepszy pomysł przy dziecku, ale ciemna nie pasowała bo byłoby za smutno, a ta sofa była wcześniej czerwona mój M ją otapicerował skórą ekologiczną i wyszło nas 200zł- tyle kosztowała skóra, nici i igły ![]() Fajnie że napisałyście jadłospisy dzienne- hihi bo się bałam że ja tak ciągle coś podjadam, no al co mam głodna chodzić? ![]() Powiedzcie kupujecie prześcieradełka frotowe czy bawełniane, bo zastanawiam się czy frotowe nie będzie za ciepłe. Aha i cały czas waham się czy kupic przewijak, mieliśmy kupić od razu drugie łóżeczko z przewijakiem- takie turystyczne- ale chyba kupimy je dopiero jak dzidzia wyrośnie z kołyski żeby nie zagracać sypialni, tylko że teraz nie wiem czy kupować sam przewijak, a nie mam komody na której mogłabym go położyć- i w ten sposób znów trzeba by było taką podstawę zrobić. Są niby przewijaki na łóżko, ale takie zginanie się po sto razy dziennie to chyba nie najlepszy pomysł ![]() A i jeszcze jedno mi się przypomniało- rożki kupujecie usztywniane czy zwykłe. Wiem masa pytan, ale jako mama pierwszego dzidzia jestem totalnie zielona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu nie poszłabym na pogrzeb-zwłaszcza jeśli byłaś bardzo związana z dziadkiem(emocje będą wtedy jeszcze większe) I w razie czego nie miej wyrzutów sumienia - dla dziadka na pewno najważniejsze byłoby zdrowie prawnuka. Jeśli jednak zdecydujesz sie pójść radze skonsultować sie wcześniej z lekarzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4328 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Gratki na 7 miesiąc. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem co bym zrobiła.... To bardzo osobista decyzja, jak dziewczyny pisały zależna od wielu czynników. Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lea to zależy od lekarza, znajoma w 7 miesiącu dostała chorobowe i za kilka dni już urodziła. Wiadomo jak taka praca wygląda, nie jest lekka, za biurkiem więc i organizm dostaje w kość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Prześcieradło- mam jedno frotowe, dwa flanelowe. ![]() ![]() Przewijak- rzecz dobra, przydatna, ale musisz go położyć na odpowiedniej wysokości. ![]() ![]() A najmądrzejsze wydaje się u Was właśnie to łóżeczko turystyczne z przewijakiem, ![]() Przybornik- według mnie dla mnie zbędny, bo mam obszerny przewijak na którym wszystkie potrzebne pierdołki się zmieszczą. Rożek mam zwykły- miękki po Maksiu. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos kołdry... Wczoraj mąż mnie spytał czemu on od paru dni ma tak mało kołdry. Dodam, że kołdra ma na szerokość 220cm, a łóżko tylko 140cm. ![]() Najpierw się uśmiałam, ale potem przyznałam się, że wkładam sobie poduszkę między kolana i to przez kołdrę. A ten na mnie gały... i pyta: a czemu nie pod kołdrą? Na co ja, że tak jest grubiej i mam wyżej nogę. Myślałam, że mnie udusi... ![]() I temu ja śpię od zewnątrz. ![]() A zagrożona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli pomelo jest dojrzale jak nalezy to z powodzeniem mozesz go jesc lyzeczka, ja jem.... i nigdy nie mialam z tym problemu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam też przybornik, bo nie mam miejsca na komodę w sypialni. A gdzieś te pierdółki muszę trzymać. ![]() Rożek mam zwykły. Taki żeby potem z niego płaską poduchę zrobić albo wrzucić do wózka czy nóżki przykryć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prześcieradło kupię jedno frotte,jedno bawełniane. Przewijak kupuję. Przybornika nie kupuję. Rożek dostane od kuzynki ( usztywniany ) Teraz coś dla tych, które czują się już jak "słonie" ![]()
![]() |
#4336 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie wiem co na to lekarz, może faktycznie za silne emocje? chociaż dla mnie osobiście sama śmierć to emocje. a pogrzeb przynosi spokój, to takie pożegnanie. pewnie odpuściłabym sobie wszelkie kondolencje, żeby dodatkowo nie wysłuchiwać tego co sama wiem... ale na pogrzeb bym koniecznie iść chciała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1663341 2]oj miałoby, miało... kupiłoby się później, albo innej firmy - choć w ciemno zapewne. tylko małż się śmieje, że zawsze po lekturze wizażu natychmiast muuuszę coś kupić! nie ważne czy to z kwc, czy tak jak tu - pisałyście o tt, sama pytałaś czy to jest w tesco przecież
![]() ![]() ![]() Mój mówi, że allegro to zło. Bo ja promocje to tam wynajduję zwykle. ![]() Za dwie flaszki TT też dałam mniej niż w Tesco. Aczkolwiek inne rzeczy kupowałam to miało sens, inaczej przesyłka robi swoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() (ja nawet szlafroków z frote nie toleruję, a taki np polarowy kocyk muszę przed użyciem porządnie zmacać i wygłaskać czy mi nie będzie faktura przeszkadzała... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a tak na poważnie- to bardzo ładnie wyglądałaś, bo buźka taka normalna, nie popuchnięta, uśmiech na twarzy, tylko ten mega brzuszek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1663355 1]ja jakaś dziwna jestem... nie cierpię wszelkich flanelek, frote, nawet kory nie zdzierżę... sama lubię pościel z gładkiej bawełny, albo najlepiej z satyny. więc i dla małego będę pewnie tylko bawełniane kompletować. nie żeby musiało lubić to samo co ja
![]() (ja nawet szlafroków z frote nie toleruję, a taki np polarowy kocyk muszę przed użyciem porządnie zmacać i wygłaskać czy mi nie będzie faktura przeszkadzała... ![]() No różne są zboczenia. ![]() Ps. Kory to ja nienawidzę szczerze. Nie umiem pod tym zasnąć, wkurza mnie strasznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Rozeznanie
|
A czemu nie chce Ci lekarz zwolnienia wypisać?
![]() W Norwegii nie chca dawac. Lekarz twierdzi, ze trzeba byc wsrod ludzi, bo wtedy kobieta nie tworzy sobie problemow ![]() do konca nie wiem o co mu chodzilo,w kazdym razie nie dostalam jak bylam ostatnio, za tydzien mam kolejna wizyte, zobaczymy co teraz powie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez nie jem zaduzo ani tez zamalo... Moje przykladowe menu dzienne: 7.45 Szklana mleka + 4 herbatniki lub 2 jogurty naturalne odtluszczone i platki z owocami + tabletki :jod z kwasem foliowym+ zelazo 10.00 2 kanapki z serem (bialy, zólty)+szynka z indyka+ ogóreczek lub pomidorek caly i jakis owoc ...potem godzinny rytmiczny spacer.... 14.00 zupa, warzywa gotowane lub salatka , porcja miesa lub ryby z ryzem lub ziemniakami Na deser: galeretka , actimel lub owoc i herbatka owocowa z sokiem 17:00 Szklanka mleka z cola-cao + 4 herbatniki lub kanapka z szynka + 2 jogurty naturalne odtluszczone 18:00 Pilates dla kobiet w ciazy (2 razy w tygodniu) 20.30-21:00 Warzywa gotowane lub pieczone, jajko sadzone z ryzem i sosem pomidorowym, owoc lub szklanka soku owocowego bez cukru... (nie lubie rzeczy slodkich i slodyczy) 23:00-24:00 Szklanka cieplego mleka(odtluszcone z vit. A, D, E...i wapniem) przed spaniem, jezeli mam zgage lub jakies molestie zoladkowe-szklanka wody gazowanej lub tabletka renne. Posilki jadam mniej wiecej o tej samej porze jako , ze nie pracuje i moge sobie na spoko zoorganizowac czas. Dziennie wypijam 2 litry plynów w postaci wody, herbaty, soku.. Kochana, herbata zielona nie jest wskazana podczas ciazy!!!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja bym chyba poszla, chociaz do kaplicy, moze na sam grob juz nie moze potem byc Ci przykro, ze sie nie pozegnalas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Decyzja nalezy do ciebie. Moja siostra byla w ciazy jak zmarl nasz tata , byla silna i chciala. dlatego ty tez musisz podjac decyzje razem z twoim mezem. Jezeli nie czujesz sie na silach to moze idz tylko na msze do kosciola....tak bedzie ci lepiej pogodzic sie ze smiercia bliskiej osoby. Trzymaj sie!
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-01-22 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Ale ona pije jedną sztukę dziennie.
![]() Zresztą o ile pamiętam rozszczep kręgosłupa, którym się straszy w temacie zielonej herbaty, nie jest chyba możliwy na tym etapie ciąży, gdy kręgosłup już jest, a kanał ma zamknięty? Ta wada powstaje na początku ciąży. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1663370 9]o, dopiero doczytałam Twój tekst o kuwecie ![]() kurka wodna... będzie wesoło ![]() Na pewno. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-22 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16633560]no, śliczne słoniątko.
![]() a tak na poważnie- to bardzo ładnie wyglądałaś, bo buźka taka normalna, nie popuchnięta, uśmiech na twarzy, tylko ten mega brzuszek. ![]() Dzięki ![]() Teraz mam na buzi jakieś plamy ![]() ![]()
#4348 | |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak jest w takim przypadku, ale myślę że nie byłoby problemu ze zwolnieniem.
Cytat:
![]() ![]() Dlaczego nie można?? Zielonej nie, miętowej nie, czarnej nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Konto usunięte
|
przejrzałam wasze jadłospisy, i jestem w lekkim szoku. no i stwierdziłam że jem jak słoniątko... albo raczej słonica...
![]() 8-9 słaba kawa z mlekiem, kanapka z masłem i czymś (wędlina albo ser)-tak na szybko, zanim się ogarnę 10 kanapki (tak ze trzy spore) albo np jajecznica (z 3 jaj ![]() 13 zależy co mam w domu: sałatka (np tuńczyk i kukurydza, albo jarzynowa z majonezem), albo maślanka (tak z pół litra na raz), itp... 15 obiad, najczęściej zupa + drugie (najczęściej mięso w różnych postaciach z ziemniakami/ryżem/kaszą i surówką), ewentualnie bardzo treściwa zupa albo samo drugie w niemałej ilości... 17 znowu jestem głodna, patrz godzina 13 teraz do wieczora objadam się pomarańczami albo kiwi, ewentualnie opijam sokiem pomidorowym, kefirem, maślanką... 21 mężuś odgrzewa obiad, więc i ja czasem zjem zupę, albo coś, ewentualnie kanapki. generalnie do tego spore ilości warzyw np do kanapek, albo przynajmniej ogórków czy kapuchy kiszonej, ale niestety też masła albo majonezu. i kilka herbat słodzonych w ciągu dnia. jak gdzieś wychodzimy zjadam sobie skromnie pizze 30cm, czasem z podwójnym serem ![]() no powiedzcie mi, czy ja na serio za dużo jem? jadłam tak też przed ciążą, tylko wtedy było zero owoców... ale skoro jem większe porcje, niż mój dwudziestoletni brat? i mniej więcej tyle samo mam zawsze na talerzu co mężuś. w dodatku on do obiadu nie widzi lodówki, ja już zdążę co nie co wchłonąć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez na początku myślałam nad Bexą, alee.. coś mi w niej niepodpasowało ![]() A o tym co piszesz nie słyszałam, zaraz wlize na all popatrzeć ![]() Cytat:
![]() Nie lubię nic z frotty.. ![]() Ja przybornik kupuje. Bo przy łózeczku nie bede miała żadnej póleczki, by połozyć czy pampersy czy coś. Ale kupię chyba taki tylko na pampersy. Znalazlam już ładny, dopasowany do ochraniacza, bo jednak sie zdecydowalam na niego. Rożek kupiłam miękki. Mojego braciszka w takim sztywnym stasznie źle mi się trzymało, wogole go nie 'czułam'.. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1663355 1]ja jakaś dziwna jestem... nie cierpię wszelkich flanelek, frote, nawet kory nie zdzierżę... sama lubię pościel z gładkiej bawełny, albo najlepiej z satyny. więc i dla małego będę pewnie tylko bawełniane kompletować. nie żeby musiało lubić to samo co ja ![]() (ja nawet szlafroków z frote nie toleruję, a taki np polarowy kocyk muszę przed użyciem porządnie zmacać i wygłaskać czy mi nie będzie faktura przeszkadzała... ![]() Ja mam to samo ![]() ![]() i dziecie tez ma gładką pościel, prześcieradło ![]() A zastanawiam się nad flanelowymi pieluchami.. Po co one? Tetra nei wystarczy, czy ma jakiś cel ta flanelka? W smyku widziałam taki bawełniany cienki 'otulaczek'. Coś jak rożek, ale cieniusienki zwykła bawełna. Trochę przypomina mi kokon. To za 20zł było i tak sie zastanawiam cały czas nad tym, zamiast np tych spiworków ktore nie przypadły mi do gustu ![]() http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html Byłam w tesco.. Nic nie ma.. Żadnych butelek nic. A szkoda. bo myślałam że bedą może te termosiki. i jedną małą buteleczkę bym kupiła i smoczek jakiś zapasowy. a tu o niczym nie wiedza. a to duże tesco.. ![]() Margo przykro mi bardzo. I tak jak radziły dziewczyny. Jeżeli miałaś bliski kontakt z dziadkiem, jestes na siłach to idz na pogrzeb. Ja nie byłam na pogrzebie mojej prababci, bo miałam zaliczenie w szkole, bardzo ważne. i strasznie żałuje do dziś że nie bylam. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-22 o 12:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.