Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 13:55   #3721
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

kochana mnie zgaga nie opuszcza odkad jestem w ciazy.
Jak sie kiedys obudze i nie bede jej miala stwierdze ze moze cos nie tak jest;D

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

uciekam na zajęcia do 21 dzisiaj;( buuu...
Miłego dnia zyczę.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:04   #3722
Łaciata
Raczkowanie

Izumi - wg statystyk policyjnych najwięcej wypadków zdarza się w obrębie kilku km od domu.
Dodam jeszcze, że w gondolach można przewozić dzieci, ale muszą to być specjalne gondole z pasami dla dziecka.
W foteliku masz specjalną wkładkę, która trzyma głowę dziecka, zeby nie latała na boki. W gondoli jest dużo miejsca i nawet przy zwykłym hamowaniu, czy na wybojach główka lata, a to wystarczy, żeby chociażby kręgi wypadły.

I nie daj sobie wejść na głowę, bo jeśli będziesz ustępować, to może być coraz gorzej. Sory, że to piszę, ale czasami trzeba na początku sprawę postawić jasno, bo to chyba Ty jesteś odpowiedzialna za dziecko, a nie teściowa. I pamiętaj, że najważniejszy jest Twój komfort psychiczny, Ty większość czasu będziesz siedzieć z dzieckiem i dziecko musi mieć zadowoloną i uśmiechniętą matkę

madziwnia - dopisz mnie proszę do listy: Ola, 34 lata, tp 08.03, dziewczynka no-name

Ja albumy robię w kompie - mix różnych zdjęć, jakieś dodatki i jak potrzeba, to drukujemy.
Stary 2010-01-22, 14:06   #3723
mloda1989
Zakorzenienie

grr irytuje mnie ci ludzie od tej poscieli....pieniadze mie na koncie 14.01....czyli liczac 7 dni dzisiaj mija 7 dzien...a ta mi pisze ze mija w poniedzialek...grrr ale paczka juz podobno zostala wyslana tylko kurierzy nie pracuja w weekendy i dostane ja dopiero w poniedzialek...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 14:33   #3724
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
MEGI JAK JA TO CZTYAM CO IZUMI O TESIOWEJ PISZE TO MNIE SZLAG TRAFIA.. BUUUUUUUUUUU
ale że mąz tez tak bezmyślnie nie dba o bezpieczeństwo dziecka SWOJEGO DZIECKA.. to juz wogóle mnie zaskoczyło totalnie!!!

Asia a powiedz mi kochana jakie to zalecenia dał lekarz jak ćwiczysz???

Piersi to ja mam .. i to chyba już E noszę bo z D mi sie wylewają...
tylko te płąskie sutki mnie przeraziły... brodawki urosły są większe i ciemniejsze.
Mój lekarz powiedział, że mam sobie np. podczas kąpieli te sutki łapać między dwa paluszki i tak kręcić nimi raz w jedną stronę raz w drugą. Pokazywał mi to na moich sutkach (niezbyt fajnie się czułam ) To są tzw. ćwiczenia Hoffmana. Tu masz stronkę:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...eka_35316.html
Kiedyś chciałam kupić te niplette ale jakoś nie jestem do nich przekonana...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 15:02   #3725
ita83
Wtajemniczenie

Chcialam sie pochwalic ze zamienilam sie w Mleczarnie - tak jest
I do dosc sporo tego bo zdazylam upierdzielic moj bialy biustonosz......
Wiec musze sobie kupic wiecej wkladek

Dla dziewczyn o plaskich sutkam polecam wkladki formujace - 30 zl - bajer
ja nosze od grudnia i musze powiedziec ze daja rada.....
nio my sie ubieramy do pana doktora - pierwszy raz ide tu do faceta nio ale musze cos wziasc bo inaczej nie dam rady
Stary 2010-01-22, 15:06   #3726
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
I do dosc sporo tego bo zdazylam upierdzielic moj bialy biustonosz......
Wiec musze sobie kupic wiecej wkladek

Dla dziewczyn o plaskich sutkam polecam wkladki formujace - 30 zl - bajer
ja nosze od grudnia i musze powiedziec ze daja rada.....
nio my sie ubieramy do pana doktora - pierwszy raz ide tu do faceta nio ale musze cos wziasc bo inaczej nie dam rady
Właśnie zamówiłam na allegro i zamierzam stosować

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 15:45   #3727
Isis23
Zakorzenienie

alescie natworzyły... siąde wieczorkiem i nadrobię....

wczoraj byłam na szkole rodzenia, i wiecie co sie dowiedziałam?? była u nas na zajeciach kobietka co akurat na wczoraj miała termin... i połozna prowadząca się pyta: a magnez bierzesz??
okazało sie ze czasem dziewczyny biora magnez na skurcze łydek i przychodza do szpitala po terminie i ze zadnych skurczy porodowych nie czuja i jedza ten magnez ciagle a przeciez on skurczom zapobiega
także połozna moja powiedziała: PO 35 TYG NIE BRAC MAGNEZU.. a jak bedą skurcze w łydkach to wcinac migdały...

ot i ciekawostka taka

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:01   #3728
mrowak
Zakorzenienie

O proszę- nie wiedziałam o tym magnezie. DObrze wiedzieć.

Ja też się idę szykować do lekarza.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:13   #3729
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Izumi, ja nie skomentuję reakcji Twojego TZta i teściowej, podeślę tylko to (co prawda pokazane jest tu "dziecko" starsze, ale na jedno wychodzi)
http://www.bezpiecznedziecko.eu/?p=37 Szukać dalej?

Jak Ci pokaże certyfikat jakiegoś kursu, szkolenia, które ukończyła w tej dziedzinie i na którym to kursie dowiedziała się takich rewelacji to... (miałam napisać, że wtedy zrozumiem, ale i tak nie zrozumiem)

Ty nie rób żadnych list za i przeciw tylko zapytaj czy fotelik Ci kupi czy nie, bo szkoda Ci czas tracić na słuchanie bzdur i masz taki KAPRYS, żeby fotelik posiadać i koniec.
Dżizas jaki filmik ;/. Ehhhh .... .
A z takim postawieniem sprawy jak mówisz, to może i dobry pomysł jest.... . Skoro moje argumenty do niego nie trafiają a jakieś pitolenie do niego trafia, to może faktycznie lepiej po prostu jak dziecko "chce i tyle" i mieć w nosie?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość
Izumi - wg statystyk policyjnych najwięcej wypadków zdarza się w obrębie kilku km od domu.
Dodam jeszcze, że w gondolach można przewozić dzieci, ale muszą to być specjalne gondole z pasami dla dziecka.
W foteliku masz specjalną wkładkę, która trzyma głowę dziecka, zeby nie latała na boki. W gondoli jest dużo miejsca i nawet przy zwykłym hamowaniu, czy na wybojach główka lata, a to wystarczy, żeby chociażby kręgi wypadły.

I nie daj sobie wejść na głowę, bo jeśli będziesz ustępować, to może być coraz gorzej. Sory, że to piszę, ale czasami trzeba na początku sprawę postawić jasno, bo to chyba Ty jesteś odpowiedzialna za dziecko, a nie teściowa. I pamiętaj, że najważniejszy jest Twój komfort psychiczny, Ty większość czasu będziesz siedzieć z dzieckiem i dziecko musi mieć zadowoloną i uśmiechniętą matkę

madziwnia - dopisz mnie proszę do listy: Ola, 34 lata, tp 08.03, dziewczynka no-name

Ja albumy robię w kompie - mix różnych zdjęć, jakieś dodatki i jak potrzeba, to drukujemy.

Nie no, ja myślę że już wystarczy że z wózkiem ustąpiłam. W sensie, ma to co chciała, ale to nie był ten wymarzony model . Chociaż po tym co wczoraj zobaczyłam, nie powiem, jestem zadowolona
Natomiast zdrowiem i życiem MOJEGO dziecka napewno żadna durna baba kupczyć nie będzie! Tym bardziej że ten cholerny fotelik w komplecie 150zł kosztował!!! To co? 150zł ważniejsze od życia Mojego Dzidziusia?

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
grr irytuje mnie ci ludzie od tej poscieli....pieniadze mie na koncie 14.01....czyli liczac 7 dni dzisiaj mija 7 dzien...a ta mi pisze ze mija w poniedzialek...grrr ale paczka juz podobno zostala wyslana tylko kurierzy nie pracuja w weekendy i dostane ja dopiero w poniedzialek...
Bożesz.... no ja rozumiem, że sobie 7 dni zastrzegli, ale bez przesady. Jak tak potrafią się co do dnia kłucić i Ci dokładnie wyliczyć kiedy mija, to może by zamiast tego zwieli dupe w troki i to wysłali? .... Bencwały jedne.
A mój Tż jest kurierem i w SOBOTY PRACUJE! O!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:14   #3730
mrowak
Zakorzenienie

A jaki Ty byś chciała mieć ten fotelik? Może jak więcej nas pobuszuje na allegro (zakładając że używany wchodzi w grę) to coś znajdziemy?
Stary 2010-01-22, 16:18   #3731
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mój lekarz powiedział, że mam sobie np. podczas kąpieli te sutki łapać między dwa paluszki i tak kręcić nimi raz w jedną stronę raz w drugą. Pokazywał mi to na moich sutkach (niezbyt fajnie się czułam ) To są tzw. ćwiczenia Hoffmana. Tu masz stronkę:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...eka_35316.html
Kiedyś chciałam kupić te niplette ale jakoś nie jestem do nich przekonana...
O kurcze... to ja bym tam zemdlała, strasznie mi niedobrze jak ktokolwiek (nawet ja sama) dotyka moich sutków. .... Współczuję

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
A jaki Ty byś chciała mieć ten fotelik? Może jak więcej nas pobuszuje na allegro (zakładając że używany wchodzi w grę) to coś znajdziemy?
Mrówcia, kochana jesteś Ale nie ma potrzeby, jak trzeba będzie to wojnę o to zrobię! I co prawda wolałabym uniknąć spięć z Tż'em ale jak dla niego durna opinia jego matki i zaoszczędzone 150zł jest wazniejsze od życia naszego dzidziusia to..... na cholere mi taki tż? .... ? Kij mu w oko. Chociaż ja myślę, że jak przez weekend posiedzi w domu i z matką się widział nie będzie to będziemy mieć okazję żeby normalnie porozmawiać

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
GRATULAAAAACJE!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
alescie natworzyły... siąde wieczorkiem i nadrobię....

wczoraj byłam na szkole rodzenia, i wiecie co sie dowiedziałam?? była u nas na zajeciach kobietka co akurat na wczoraj miała termin... i połozna prowadząca się pyta: a magnez bierzesz??
okazało sie ze czasem dziewczyny biora magnez na skurcze łydek i przychodza do szpitala po terminie i ze zadnych skurczy porodowych nie czuja i jedza ten magnez ciagle a przeciez on skurczom zapobiega
także połozna moja powiedziała: PO 35 TYG NIE BRAC MAGNEZU.. a jak bedą skurcze w łydkach to wcinac migdały...

ot i ciekawostka taka
Tej! DOBRE Z TYM MAGNEZEM! To ja odstawiam z dniem 1 kwietnia ;D!!! BO MUUUUUUSI się w Kwietniu urodzić! MUSI! xD
Stary 2010-01-22, 16:20   #3732
Izumi
Wtajemniczenie

Eh, eh, eh .... a tutaj mój "albumik" z fotkami z usg .... taka pierdoła .... no ale zawsze jakoś te zdjęcia z usg ładniej wyglądają, niż jak są luzem do jakieś pudła powrzucane nie?
... Mam co prawda... pewne opóźnienie w produkcji, ale nadrobię Weny nie mam .... i cielista kredka mi się skończyła ;P
Stary 2010-01-22, 16:27   #3733
Izumi
Wtajemniczenie

A tu pęknięcia na brzuszku ....
Stary 2010-01-22, 16:28   #3734
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Eh, eh, eh .... a tutaj mój "albumik" z fotkami z usg .... taka pierdoła .... no ale zawsze jakoś te zdjęcia z usg ładniej wyglądają, niż jak są luzem do jakieś pudła powrzucane nie?
... Mam co prawda... pewne opóźnienie w produkcji, ale nadrobię Weny nie mam .... i cielista kredka mi się skończyła ;P
ale pięęęęęęęęęęęęęęęęęeknie! !!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:32   #3735
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Tej! DOBRE Z TYM MAGNEZEM! To ja odstawiam z dniem 1 kwietnia ;D!!! BO MUUUUUUSI się w Kwietniu urodzić! MUSI! xD
A Ty co- z Poznania jesteś, TEJ?

Moja bratanica na kredkę cielistą mówi ciałowa

Super ten Twój album!!!
Stary 2010-01-22, 16:39   #3736
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
ale pięęęęęęęęęęęęęęęęęeknie! !!
Dobra, Ty to byś mnie chwaliła nawet jakbym to gilem z nosa "ozdobiła" ;D Jesteś nie obiektywna, nie słucham Cię ;] ..... Hihi I tak Cię kocham
Stary 2010-01-22, 16:40   #3737
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wiesz przy mnie też ze sterylnej torebeczki otwierał a pisałaś kiedyś, że masz jakieś globulki raz na tydzień, tak??dobrze kojarzę??
Bo mi przepisali Pymafucin tam są 3 globulki i jedną mam brać co 2 dni na noc, no i wczoraj wziełam i jak zużyje te 3 to już mam ich nie brać??no bo nic mie nie powiedzieli, a wizytę mam dopiero w lutym na początku...tzn jak się umówię, bo gin na nartachmam nadzieję, że się nie wda jakieś zakażenie a w szpitalu dostałam 2 razy Gynalgin, ale ponoć stanu zapalnego żadnego już nie mam...
Tak, ja też mam Pymafucim, ale raz na tydzień. To ponoć zapobiega powstaniu zapalenia bo to jakby nie było ciało obce inside i zostały mi jeszcze dwie tabletki. Co do gynalginu to słyszałam że w ciąży nie wolno, ale w końcu w szpitalu to wiedzą co robią Jak się czujesz?? Lepiej Ci??

Izumi album BAJKA!! Jak ja Ci zazdroszczę talentu!! Jestem takim kompletnym beztalenciem

Dostałam wczoraj od koleżanki kawałek jakieś książki o tym jak dbać o skórę w ciąży żeby nie robiły się rozstępy (takie szczypanie) i w sumie powinno się robić to od jakiegoś 4m-ca ale ja zaczęłam wczoraj i jeszcze się da Zaraz spróbuję Wam wkleić

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 16:41   #3738
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
A Ty co- z Poznania jesteś, TEJ?

Moja bratanica na kredkę cielistą mówi ciałowa

Super ten Twój album!!!
A "tej" to poznańskie jest? Ja nie wiem, w dobie internetu granic nie ma ;] Gdzies pewnie usłyszałam i powtarzam jak ta papuga
Stary 2010-01-22, 16:44   #3739
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Zajmijmy się teraz krótko pielęgnacją figury kobiety ciężarnej.
Niewątpliwie jednym z największych atrybutów kobiecości jest wygląd zewnętrzny i dbałość o ten wygląd. Okres ciąży rozciąga nadmiernie i tym samym uszkadza skórę brzucha i piersi, okolic najbardziej powiększających swoją objętość, doprowadzając do licznych pęknięć podskórnej tkanki łącznej. Pęknięcia te zaczynają pojawiać się w ciąży około piątego miesiąca, a liczba ich zwiększa się stopniowo w ostatnich trzech miesiącach. Czasami mogą pojawić się wcześniej, szczególnie- u kobiet otyłych, nie uprawiających sportów, u których mięśnie są zwiotczałe i mało elastyczne. Pęknięcia wyglądają jak sinowiśniowe prążki, występują na brzuchu, udach i piersiach.
Z chwilą gdy mięśnie i tkanka łączna podskórna przy nadmiernym rozciąganiu ulegną pęknięciu, to znaczy, gdy pojawią się sine pręgi, niewiele już można pomóc. W tych miejscach Pozostaną potem białe blizny, które marszczą brzydko powierzchnię skóry brzucha, powodując fałdowanie się jej i zwiotczenie po zakończeniu ciąży.
Odpowiednia pielęgnacja brzucha i piersi, prowadzona w ciąży od momentu, gdy uszkodzenia jeszcze nie wystąpiły, to znaczy od czwartego miesiąca, zapobiega im skutecznie i pojędrniając mięśnie, pozwala po porodzie powrócić całkowicie do stanu sprzed ciąży. Nawet kobiety po ciąży bliźniaczej, jak przekonałam się wielokrotnie w swojej praktyce lekarskiej, już w kilka dni po porodzie, a czasem w ciągu kilkunastu godzin zaledwie, mają brzuch płaski i jędrny, bez żadnych nadmiarów skóry. Efekt jest tak niewiarygodny, że niejednokrotnie — jak relacjonowały mi pacjentki — towarzyszki z sali szpitalnej zdumiewały się żnicą wyglądu brzucha między kobietami stosującymi masaż a pozostałymi, które o swoje mięśnie w porę nie zadbały. Koniecznie trzeba o tym pamiętać, bo rzecz jest później nie do odrobienia.

Stary 2010-01-22, 16:46   #3740
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Równie ważne jest utrzymanie ogólnej sprężystości sylwetki, co nietrudno osiągnąć wykonując wszystkie normalne zajęcia domowe (oczywiście bez cięższych prac). Podobny efekt dają także dłuższe spacery na świeżym powietrzu, odbywane dość szybkim elastycznym krokiem. Ponadto istnieje cały zespół ćwiczeń gimnastycznych i oddechowych, określanych wspólną nazwą szkoły bezbolesnego rodzenia. Ćwiczenia te służą wzmocnieniu mięśni brzucha, kręgosłupa i okolicy krocza, aby przygotować je do pracy porodowej. Obejmują one również naukę oddychania w czasie porodu, co ułatwia rodzenie i poprawia stan ogólny płodu. Dokładne informacje o gimnastyce związanej z bezbolesnym porodem znajdą zainteresowane Czytelniczki w specjalnych publikacjach poświęconych tej sprawie, np. w książce Włodzimierza Fijałkowskiego pt. Rodzi się człowiek.
Wracając do techniki masażu powłok brzusznych, opiszę, jak należy wykonywać takie masaże. Zaczynamy, jak już wspomniałam, około czwartego miesiąca ciąży, w okresie, gdy macica nie napina jeszcze zbytnio powłok brzusznych, które łatwo dają się uchwycić palcami.
Chwytamy fałd skóry, podobnie jak do uszczypnięcia, możliwie głęboko, tak aby wypełniał prawie zagłębienie dłoni między kciukiem a pozostałymi palcami. Potem przyciskając lekko palce kciuk:;, robimy taki ruch, jak przy strzelaniu z palców -Melchior Wańkowicz nazwał kiedyś tę technikę szczypania „szczypem z zakrętasem" • i po wykonaniu właśnie tego zakrętasa pociągamy mocno, tak żeby fałd skóry, wymykając się między palcami, wydawał odgłos lekkiego klaśnięcia. W ten sposób fragment powłok ściany brzusznej pociągamy masujemy przekręcając palce i napinamy, pociągając na zakończenie. Skutkiem takich manipulacji jest intensywny przypływ krwi do tkanki łącznej podskórnej oraz mięśni brzucha, co powoduje ich pojędrnienie i zwiększa ich elastyczność.
Szczypiemy w ten sposób drobnymi chwytami dookoła pępka i po linii spiralnej aż do bioder i okolic przepony.
Jeżeli robią się rozstępy również na partiach ud przylegających bezpośrednio do pachwin, należy szczypać także i tę okolicę. Szczypanie takie wykonujemy codziennie przez dziesięć do piętnastu minut, pudrując uprzednio odrobiną talku powierzchnię skóry, aby jej nie poocierać. Po masażu brzuch powinien być zaczerwieniony i gorący. Masaż wykonuje się codziennie aż do końca ciąży.
W miarę powiększania się objętości macicy, szczególnie w ósmym, dziewiątym miesiącu ciąży, bywają czasem trudności uchwyceniem mocno napiętej skóry na brzuchu, ale tym bardziej w tym okresie nie wolno zaprzestać masażu, ponieważ ciało takie otwierają bowiem drogę infekcji i sprzyjają powstawaniu ropni w piersiach.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/abs/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/06/clip_image002.gif[/IMG]

Coś zdjęć jak robić ten masaż wstawić nie umiem I zabija mnie ostatnie zdanie bo jak bum cyk cyk nie wiem o co w nim chodzi

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-01-22 o 16:48
Stary 2010-01-22, 17:01   #3741
anakazar
Zakorzenienie

Witam mamuśki
Wczoraj moja znajoma urodziła bobaska i kurcze wiecie co?na każdym usg i 3d wychodziło jej,że ma dziewuszkę,wszystko czekało w kokardki i serduszka,wózek zakupiony różowy,pokój w różu i co?wyszedł chłopiec...
Postanowiłam od teraz moje zakupy robic w kolorach uniwersalnych z wózkiem poczekam aż urodze-bo też mam wybrany różowy i powiem wam,że tak czekam na tą swoją córcie i jak mi chłopczyk wyskoczy....eh
Kurcze dziewczyny miałam właśnie wczoraj zamawiac małej pościel kolor fiolet http://www.allegro.pl/item883615490_...ie_gratis.html,ale co?w razie czego głupio chłopca kłaśc do"fioletowego"łóżeczka,n ie?bo większośc pytanych osób nie widzi w tym nic dziwnego,dlatego pytam was?
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 17:02   #3742
ilkia24
Raczkowanie

Cytat:
Jakie to słodkie super pamiątka, dlaczego ze mnie jest kompletne beztalencie buuu

Rozstępów na razie nie mam, na szczescie
Stary 2010-01-22, 17:03   #3743
Łaciata
Raczkowanie

Izumi - album cudny
Ja niestety do rysowania nie mam ani odrobiny zdolności - jak narysowałam na prośbę Dusi kotka, to mały podlec powiedział, że to świnka I weź tu miej dzieci...

anakazar - jeśli ten fiolet byłby taki, jak na zdjęciu - jaśniutki, to może być. Ale często spotykam się ze zdaniem, żeby za dużo fioletów w wystroju nie było szczególnie w pokoju dziecka.

Edytowane przez Łaciata
Czas edycji: 2010-01-22 o 17:08
Łaciata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 17:07   #3744
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Równie ważne jest utrzymanie ogólnej sprężystości sylwetki, co nietrudno osiągnąć wykonując wszystkie normalne zajęcia domowe (oczywiście bez cięższych prac). Podobny efekt dają także dłuższe spacery na świeżym powietrzu, odbywane dość szybkim elastycznym krokiem. Ponadto istnieje cały zespół ćwiczeń gimnastycznych i oddechowych, określanych wspólną nazwą szkoły bezbolesnego rodzenia. Ćwiczenia te służą wzmocnieniu mięśni brzucha, kręgosłupa i okolicy krocza, aby przygotować je do pracy porodowej. Obejmują one również naukę oddychania w czasie porodu, co ułatwia rodzenie i poprawia stan ogólny płodu. Dokładne informacje o gimnastyce związanej z bezbolesnym porodem znajdą zainteresowane Czytelniczki w specjalnych publikacjach poświęconych tej sprawie, np. w książce Włodzimierza Fijałkowskiego pt. Rodzi się człowiek.
Wracając do techniki masażu powłok brzusznych, opiszę, jak należy wykonywać takie masaże. Zaczynamy, jak już wspomniałam, około czwartego miesiąca ciąży, w okresie, gdy macica nie napina jeszcze zbytnio powłok brzusznych, które łatwo dają się uchwycić palcami.
Chwytamy fałd skóry, podobnie jak do uszczypnięcia, możliwie głęboko, tak aby wypełniał prawie zagłębienie dłoni między kciukiem a pozostałymi palcami. Potem przyciskając lekko palce kciuk:;, robimy taki ruch, jak przy strzelaniu z palców -Melchior Wańkowicz nazwał kiedyś tę technikę szczypania „szczypem z zakrętasem" • i po wykonaniu właśnie tego zakrętasa pociągamy mocno, tak żeby fałd skóry, wymykając się między palcami, wydawał odgłos lekkiego klaśnięcia. W ten sposób fragment powłok ściany brzusznej pociągamy masujemy przekręcając palce i napinamy, pociągając na zakończenie. Skutkiem takich manipulacji jest intensywny przypływ krwi do tkanki łącznej podskórnej oraz mięśni brzucha, co powoduje ich pojędrnienie i zwiększa ich elastyczność.
Szczypiemy w ten sposób drobnymi chwytami dookoła pępka i po linii spiralnej aż do bioder i okolic przepony.
Jeżeli robią się rozstępy również na partiach ud przylegających bezpośrednio do pachwin, należy szczypać także i tę okolicę. Szczypanie takie wykonujemy codziennie przez dziesięć do piętnastu minut, pudrując uprzednio odrobiną talku powierzchnię skóry, aby jej nie poocierać. Po masażu brzuch powinien być zaczerwieniony i gorący. Masaż wykonuje się codziennie aż do końca ciąży.
W miarę powiększania się objętości macicy, szczególnie w ósmym, dziewiątym miesiącu ciąży, bywają czasem trudności uchwyceniem mocno napiętej skóry na brzuchu, ale tym bardziej w tym okresie nie wolno zaprzestać masażu, ponieważ ciało takie otwierają bowiem drogę infekcji i sprzyjają powstawaniu ropni w piersiach.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/abs/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/06/clip_image002.gif[/IMG]

Coś zdjęć jak robić ten masaż wstawić nie umiem I zabija mnie ostatnie zdanie bo jak bum cyk cyk nie wiem o co w nim chodzi
ja co prawda nie w ciąży, ale wiem o co chodzi, bo moja Mama robiła tak w obu ciążach i nie ma ani 1 rozstępu (przy ogólnej tendencji do nich) -> chwytamy palcami spory fałd skóry i obracamy o kilkadziesiąt stopni.
i tak na powierzchni całego brzucha. troche ponoc boli, ale warto.

załączam roboczy szkic
Stary 2010-01-22, 17:13   #3745
ilkia24
Raczkowanie

Moje dziecie zaczeło wariować aaaałłłł ma czkawke i do tego zdeformowało mi brzuch chyba mu ciasno
Stary 2010-01-22, 17:15   #3746
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oooooo Vadi dziękuję za uzupełnienie Właśnie o takie skręcanie chodzi, a do tego "bólu" brzuch się szybko przyzwyczaja Sprawdziłam Niesamowite jest to że podobno juz parę dni/tygodni po porodzie można nie mieć "flaczka" skórnego

Stary 2010-01-22, 17:17   #3747
vadi
*sportaddict*

polecam się
i tak jak mówiłam, moja Mama ma 50-tke na karku i ładny, gładki brzuch
Stary 2010-01-22, 17:21   #3748
ita83
Wtajemniczenie

dziewczyny - ja z powodu braku talentu kupilam gotowy album dla maluszka wiec tez mam kilka rzeczy zapisanych nie jest to moze tak piekne jak u Izumi ale zawsze cos

A teraz moje drogie powiem wam ze nie wiem po co w tym kraju sa lekarze
nawet mnie nie osluchal - powiedziec zeby nie brac zadnych lekarstw ewentualnie panadol jak sie bede bardzo zle czula
Potem posluchal serduszka dziecka taka plastikowa tuba!!!!!!!
I stwierdzil ze wsio oki!
To nic ze mam ponad 38stopni gorączki i gadam jak stara ropucha, nie mogę nic przełknąć bo mnie gardło tak napierdziela
Stwierdził ze w pon mam iść do pracy i zdumiony był ze dziś sobie wzięłam wolne - nio załamałam się

Edytowane przez ita83
Czas edycji: 2010-01-22 o 17:22
ita83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 17:24   #3749
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość
Izumi - album cudny
Ja niestety do rysowania nie mam ani odrobiny zdolności - jak narysowałam na prośbę Dusi kotka, to mały podlec powiedział, że to świnka I weź tu miej dzieci...

anakazar - jeśli ten fiolet byłby taki, jak na zdjęciu - jaśniutki, to może być. Ale często spotykam się ze zdaniem, żeby za dużo fioletów w wystroju nie było szczególnie w pokoju dziecka.
No właśnie troszkę się boję,że kolor na zdjęciu może się różnic od rzeczywistego;/
Na szczeście we wtorek usg i zobaczymy czy córcia jest nadal córcią
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 17:30   #3750
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkia24 Pokaż wiadomość
Jeju pali mnie zgaga dobija mnie , teraz to już w nocy nawet mam ech
to masz tak jak ja niekonczaca sie zgage nic kompletnie nic na nia nie pomaga ani domowe sposoby ani nawet Renni ale nauczylam sei juz z nia zyc ciesze sie ze za 2 miesiace minei

Izumi tutaj znalazlam cos takiego na temat w czym dziecko ze szpitala
http://forum.dziecko-info.com/archiv.../t-149428.html
a tu kochana masz wszystko o fotelikach i o testach mam nadzieje ze cos jeszcze znajde
http://fotelik.info/

ja wrocialm od fryzjera wyszedl taki kolor jakiego nie chcialam kurcze to juz drugi raz jestem nie zadowolona ale bynajmniej sie pozbylam pasemek
ja cala ciaze farbuje wlosy bo to nie szkodzi byly prowadzone testy na tym punkcie w kanadzie ja czytalam wyniki testow sa gdzies na jakiejs stronie instytutu jak znajde to wkleje i sie nie obawiam ze cos sie moze stac zreszta moja siostra tez farbowala z pierwszym i z drugim dzieckiem i wszytsko bylo dobrze dzieci sie zdrowe urodzily teraz jest z 3 w ciazy i tez farbuje bo te farby u fryzjera nie sa szkodliwe dla zdrowia no rozumiem jelsi ktos paletta albo jakimis rozjasniaczmi typu joanna ze sklepu farbuje wlosy to czego tu sie spodziewac ale te farby u fryzjera sa testowane dermatologicznie i nie podrazniaja nawet nie smierdza

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości