Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-22, 21:11   #2521
mpati86
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Śniadanie: większa bułka ciemna podłużna(pół z masłem, serem i bananem; pół z masłem, wielkim i grubym plastrem smacznej szynki);kilka listków sałaty; ogórek konserwowy; jogurt fantazja z płatkami czekoladowymi; kawa inka z mlekiem
II śniadanie: cały twarożek z łyżką masła orzechowego+garść orzechów laskowych; kawa z mlekiem
Obiad: ziemniaki z natką pietruszki; ryba sola smażona na oliwce; kapusta kiszona; listki sałaty
Podwieczorek: jogurt serduszko waniliowy, dwa sezamki; kawa z mlekiem
Kolacja: bułka taka jak rano, ale mniejsza( obie połówki z masłem,makrelą wędzoną); pomidor;listki sałaty;ogórek konserwowy;herbata miętowa z cukrem

i jak to moje dzisiejsze
U?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 21:54   #2522
carmen4400
Zadomowienie

P (jest kg w góre czyli 39 )
śn. miska branflakesów zalanych cieplym mlekiem 3,2%; banan
(marsz do szkoły jakieś 20 min niecałe)
IIśn. duże jabłko, garść słoneczniku, 2 kromy z masłem, twarogiem, ogórkiem i sałatą
(marsz do pierogarni 5 min)
ob. 4 pieogi ze szpinakiem i serem, polane masełkiem; 4 pierogi z bobem, troche boczku tez tam było i koperek, polane cebulką i czosnkiem; surówka z marchwii, jabłka i chrzanu; sok jabłkowy
(marsz do kina na koncert 10 min)
d: ciasteczka krakuski smietankowe; dużo orzechólw włoskich
(marsz do domu 15 min)
k; serek homo czekoladowy(bakuś), 3 kromki gwarka z masłem, serem i ogórkiem; pomarańcza; jabłko

może i dziś kiepskawo ale rozbity dzień
Stary 2010-01-22, 22:01   #2523
Cherokee Rose
Raczkowanie

lekkie R (teoretycznie bo w praktyce na tym nie chudnę specjalnie więc to raczej jest U)

1) 1 kromka razowca i 1 kromka grahama, każda z 1 łyżką oliwy z oliwek, serkiem wiejskim lekkim i ogórkiem;

jogurt nat + 5 łyżeczek płatków owsianych+ 3łyżeczki zarodków pszennych + garść płatków migdałowych + rodzynki+ morele suszone+ śliwki suszone + cynamon

2) duże jabłko, garść migdałów

3) 5-6 łyżek kaszy gryczanej polanej oliwą z o., filet z kurczaka duszony w sosie chili z fasolką, surówka: marchew+jabłko+ chrzan+ jogurt nat

4) serek homo naturalny (200g)+ suszone morele+ suszone śliwki+ rodzynki+ cynamon

5) kubek mleka 0,5%

Edytowane przez Cherokee Rose
Czas edycji: 2010-01-22 o 22:09
Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 05:55   #2524
unusuall
Raczkowanie

Rrrrr..

I. owsianka - szklanka kefiru z cukrem waniliowym, 3 łyżki płatków, 5 śliwek suszonych, kilka rodzynek, garstka słonecznika i żurawiny, łyżeczka dżemu porzeczkowego.

II. sałatka owocowa - banan, jabłko i pomarańcz

III. bułka ziarnista z krakowską suchą i ketchupem

IV. kromka wieloziarniaka z szynką wędzoną, 400 ml kefiru

V. serek wiejski

jak?

..new life in a new place between a new people.

68 ....cel: 63 kg. - 177 cm.
unusuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 06:09   #2525
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez unusuall Pokaż wiadomość
Rrrrr..

I. owsianka - szklanka kefiru z cukrem waniliowym, 3 łyżki płatków, 5 śliwek suszonych, kilka rodzynek, garstka słonecznika i żurawiny, łyżeczka dżemu porzeczkowego. Śniadanko ładne ale jeżeli mam być precyzyjna to zdecydowanie za mało białka, w kefirze nie ma go za duzo niestety. Moze rób owsianke plus jajecznice ?

II. sałatka owocowa - banan, jabłko i pomarańcz Tutaj nie ma białka w ogóle... same węgle- musisz to koniecznie zmienic.

III. bułka ziarnista z krakowską suchą i ketchupem NIe ma warzyw, poza tym jesz cały czas węgle, brakuje białka w każdym posiłku.

IV. kromka wieloziarniaka z szynką wędzoną, 400 ml kefiru j.w

V. serek wiejski plus warzywa

jak?
Generalnie kiepsko, brak białka- chyba że kawałki tego mięcha były rzeczywiście mega duże w co wątpię, znajac możliwości kanapek. Brak NNKT, brak totalny warzyw... i same węgle w zasadzie. Musisz obciąć te węgle na rzecz własnie białka i tłuszczy.

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Cherokee Rose Pokaż wiadomość
lekkie R (teoretycznie bo w praktyce na tym nie chudnę specjalnie więc to raczej jest U)

1) 1 kromka razowca i 1 kromka grahama, każda z 1 łyżką oliwy z oliwek, serkiem wiejskim lekkim i ogórkiem;

jogurt nat + 5 łyżeczek płatków owsianych+ 3łyżeczki zarodków pszennych + garść płatków migdałowych + rodzynki+ morele suszone+ śliwki suszone + cynamon

2) duże jabłko, garść migdałów

3) 5-6 łyżek kaszy gryczanej polanej oliwą z o., filet z kurczaka duszony w sosie chili z fasolką, surówka: marchew+jabłko+ chrzan+ jogurt nat

4) serek homo naturalny (200g)+ suszone morele+ suszone śliwki+ rodzynki+ cynamon

5) kubek mleka 0,5%
Hmm nie chudniesz bo spożywasz za dużo węgli wg mnie. Co to za kolacja, mleko ? W mleku nie ma duzo białka, spojrz na skład... białko idzie w parze z węglami w mleku. Na kolacje np. wiejski, generalnie nabiał, białko wolnowchłaniające.
Posiłek 4. w zależności od producenta serka homo, a raczej od tego czy robiony jest z twarogu, zalezy ile ma węgli, wiem z własnego doświadczenia ze ciężko dostać jakiś powyżej 4 g na 100... dlatego ten posiłek również nie spełnia wymogów, co wiecej znowu same węgle w zasadzie.
Śniadanie ok.
2 sniadanie powinno być pożywne... o Twoim tego powiedzieć nie mozna, ale można powiedzieć że i tutaj brakuje białka...

Za mało warzyw, za dużo owoców wg mnie...

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 06:29   #2526
ekstradyska
Raczkowanie

a ja znalazłam taki serek homogenizowany, który ma 17 gram białka na 100 gram i 3% tłuszczu, więc rewelacja, do tego smaki - serniczkowy, brzoskwiniowy, truskawkowy
firma chyba miechów - mało znana i kupuje w stokrotce
dla porównania serek danio ma chyba z 5 gram białka na 100 gram
więc serki homo róznia sie bardzo w zalezności od firmy...
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 07:00   #2527
upgirl
Zadomowienie

No własnie miechów i cięzko go dostać. ja go nie widziałam nigdzie poza internetem

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 07:32   #2528
Cristin@
Raczkowanie

Moje wczorajsze U:

ŚNIADANIE(8.30)
jogurt naturalny z lyzką musli i garscia rodzynek. Pol bulki z maslem, pol z zotlym serem i pomidorem. Herbata.

IIŚNIADANIE (12.00)
Drozdzowka z makiem i masa migdalowa. Kubek kakao.

OBIAD(15.00)
Kawałek pizzy (ser i ananas)
Deser: kawałek sernika i kawalek murzynka.

KOLACJA(19.00)
Kromka chleba z almette i pomidorem. Herbata.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 09:25   #2529
pyskatka89
Rozeznanie

wczorajsze Pyy.

śn. pół grahamki z masłem, wędliną wiejską, pomidorem i ogórkiem kiszonym, drugie pół buły grubo posmarowane osełką + miseczka tłustego twarogu (150g białego sera, łycha śmietany, sól, cebula, rzodkiewka); banan i kakao z miodem
II śn. 1,5 talerza zabielanego barszczu czerwonego na rosole (rosół na kaczce robiony ^^) z pietruchą, koprem i jajkiem na twardo, 3 ziemniaczki do zupy
2h łażenia, bo mi autobusy pouciekały...
Ob: 3 klopsy drobiowe smażone na oliwie w sosie pomidorowym z dużą ilością cebuli i szczypiorku; pół woreczka kaszy gryczanej, surówka z tartej marchewki i jabłka, kilka ogórków kiszonych
D. jakieś nadziewane serduszko czekoladowe od tż, szklanka kompotu z wiśniami
1h spaceru
Pod: kawa z koglem moglem z 1 jaja 2 kawałki chałki, jedna z masłem orzechowym, druga z serkiem homo nat i miodem
Kol: 2 grzanki z grillowanego chleba pszennego, z masłem, wędliną wiejską, serem żółtym, ananasem i ketchupem; (alee miałam chcicę !) kilka ogórków kiszonych
po: 2x szklanka coli z rumem i cytryną , jeszcze jedno nadziewane serducho, pistacje przed tv

jak się prezentuje ?

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 09:28   #2530
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U:

ŚNIADANIE(8.30)
jogurt naturalny z lyzką musli i garscia rodzynek. Pol bulki z maslem, pol z zotlym serem i pomidorem. Herbata. taaa bo dwóch połówek to już uraczyć i masłem i serem nie mogłaś musli przerażająco dużo

IIŚNIADANIE (12.00)
Drozdzowka z makiem i masa migdalowa. Kubek kakao. tutaj niech by było- z akcentem na "niech"

OBIAD(15.00)
Kawałek pizzy (ser i ananas)
Deser: kawałek sernika i kawalek murzynka. ja ****...ej powiedz Ty mi dziewczyno szczerze, ale naprawdę szczerze ok? Ty sobie z nas jaja robisz czy co? kawałek pizzy?

gdzie podw? cooo? 2 kawałki ciasta były, no tak

KOLACJA(19.00)
Kromka chleba z almette i pomidorem. Herbata. taaaa kolacja też MEGA
myślałaś o psychologu? TY NA PPPPPP POWINNAŚ BYĆ!!!

do Ciebie mówić/pisać to jak grochem o ścianę! lubisz nas wkurzać?

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
P (jest kg w góre czyli 39 ) ekhem no za dużo to to nie jest, a martwić Cię nie chcę, ale to mogą być wahania wagi równie dobrze
śn. miska branflakesów zalanych cieplym mlekiem 3,2%; banan
(marsz do szkoły jakieś 20 min niecałe) małe śniadanko, dodaj jakąś bułę
IIśn. duże jabłko, garść słoneczniku, 2 kromy z masłem, twarogiem, ogórkiem i sałatą jak na szkołę też niewiele, jakiś ser, wędlinka może...
(marsz do pierogarni 5 min)
ob. 4 pieogi ze szpinakiem i serem, polane masełkiem; 4 pierogi z bobem, troche boczku tez tam było i koperek, polane cebulką i czosnkiem; surówka z marchwii, jabłka i chrzanu; sok jabłkowy
(marsz do kina na koncert 10 min) no też tak echhh, dobrze, że boczek tam był i to masełko
d: ciasteczka krakuski smietankowe; dużo orzechólw włoskich
(marsz do domu 15 min)

a podw?

k; serek homo czekoladowy(bakuś), 3 kromki gwarka z masłem, serem i ogórkiem; pomarańcza; jabłko okkkk

może i dziś kiepskawo ale rozbity dzień

nooooommm, jw

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Śniadanie: większa bułka ciemna podłużna(pół z masłem, serem i bananem; pół z masłem, wielkim i grubym plastrem smacznej szynki);kilka listków sałaty; ogórek konserwowy; jogurt fantazja z płatkami czekoladowymi; kawa inka z mlekiem ok, b. ładne śniadanko
II śniadanie: cały twarożek z łyżką masła orzechowego+garść orzechów laskowych; kawa z mlekiem mhm
Obiad: ziemniaki z natką pietruszki; ryba sola smażona na oliwce; kapusta kiszona; listki sałaty b. fajnie
Podwieczorek: jogurt serduszko waniliowy, dwa sezamki; kawa z mlekiem za mało
Kolacja: bułka taka jak rano, ale mniejsza( obie połówki z masłem,makrelą wędzoną); pomidor;listki sałaty;ogórek konserwowy;herbata miętowa z cukrem szkoda, że buła mniejsza, ale mam nadzieję, że makreli było sporo
i jak to moje dzisiejsze U?
jw, małay podw

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 11:26   #2531
_Angie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Angie Pokaż wiadomość
moje dziesiejsze UUUU

1 owsianka: szklanka płatków jaglanych, szklanka otrębów granulowanych, szklanka fitelli pomarańczowej, jabłko + pomidor+50g makreli
2. 2 kromki razowca (każda po 70g) z makrelą, sałatą, pomidorem, rzodkiewką + jajko
3. 50g fitelli pomarańczowej + duży jogo nat + mega jabłko
4. dwa kotlety z soczewicy, ryżu i mocarelli + talerz surówek z - marchewki, - kapusty kiszonej, - czerwonej kapusty (obiad w green way'u)
5. pół papryki+pomidor+szczypior ek+sałata+ 250g chudego twarogu

spojrzy ktoś? Prosze
huh?
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 11:46   #2532
Kissi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upgirl Pokaż wiadomość
No własnie miechów i cięzko go dostać. ja go nie widziałam nigdzie poza internetem
Żartujesz, tak trudno dostępny?
Poszukaj w małych osiedlowych sklepach. Jest pyszny, tani i ma dobry skład B/W/T 14/11/3, bez żelatyny wieprzowej i innych badziewi.
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 11:51   #2533
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
myślałaś o psychologu? TY NA PPPPPP POWINNAŚ BYĆ!!!

do Ciebie mówić/pisać to jak grochem o ścianę! lubisz nas wkurzać?

Ekhem? Hallo???? ona lubi nie wkurzac, ona lubi zwracac na siebie uwage. A zamieszczenie takiej porazki, i to po raz kolejny, to gwarancja duzej popularnosci i szumu. Moje ostatnie 3 jadlo przeszly bez jednego komenta, bo zbyt zdrowe, a tu prosze, juz jest jeden, zaraz kolejne sie posypia. Chcesz dziewczynie pomoc, wcisnij ignora.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:11   #2534
Black Cat
BAN stały

U. pt:" Czuję się i jem jak NORMALNY człowiek! )

9.00 Sn
.
owsianka ( 5 łych płatków górskich, 1 łyżka otrąb jabłkowych, garść: suszonego jabłka, rodzynek i orzechów laskowych; 2 szkl.mleka 2% ; 3 łyżeczki miodu )
/sprzątanie pokoju itp
/ .. jakoś wyjątkowo się najadłam tym śniadaniem i zupełnie nie byłam głodna na II sn, mama na 14 robiła obiad, WIĘC stwerdzilam, że zjem cos na co mam ochotę )
12.30 przegryzka : 4 kostki czekolady Wedla truskawkowej, duuuża pomarańcz, herbata zielona.
/
15 min pilates
14.00 Obiad:

-talerz zupy pomidorowej z brązowym ryżem
( na rosole, z cząstkami pomidora, bazylią, czosnkiem, pietruchą itp)
- 6 pierogów (3 z mięsem wieprzowym, 3 z kapustą i grzybami) polane oliwą z oliwek zmieszaną z jogurtem naturalnym i ziołami; surówka z marchwi, kopru i jabłka
Deser: kilka kostek ptasiego mleczka ^^
17. Podwieczorek: muffina jagodowa na ciepło, dwie garście migdałów, kubek mleka z łyżką kawy, 2x pasek wedla nerkowce & kokos.
20. Kolacja: 2x duża kromka wiejskiego na zakwasie z:
masłem, bieluchem, łososiem wędzonym (80g), ogórkiem, rzodkiewką i koprem.
po:Kubek mięty

+ w ciągu dnia ponad 2 l. wody

proszę o ocenę

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2010-01-23 o 12:14
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:15   #2535
kokos1990
Raczkowanie

U/P

I grahamka 65g 2 polowki z salata twarogiem, pomidorem, ogorkiem, papryka, sola i pieprzem, kawa z mlekiem i cukrem
II activia brzoskwiniowa 125g + 2 lyzki musli, herbata jasminowa
III dwa jaja sadzone, 4 lyzki kaszy kus kus, saltka z ogorkow, papryki, cebuli ze sloika
IV budyn z orzechami, kawa z mlekiem i cukrem, pasek czekolady z lantylkami (czy jakos tak )
V taka sama grahamka jak na sniadanie

Proszę o ocenke
pozdrawiam
kokos1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:22   #2536
sunny_me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
tragedia...za małe sniadanie....II posiłek to kpina.. z kolei obiad:" kpina sequel"
.. na podwieczorek jak dla mnie powinny wpaść jakies orzeszki lub czekolada,cokolwiek normalnego...

masakra.

Naprawdę dziwię się, że osoba która sama NIE POTRAFI w miarę poprawnie skomponować swoich posiłków, ciągle je "śmieciowo" z czego wniosek, że nie umie wcielić w życie wskazówek od oceniających (zastanawiam się dlaczego w takim razie ciągle prosi o oceny, skoro wskazówki ma gdzieś), ma problemy z obiektywną oceną ilości jedzenia (ciągle twierdzi, że zjadła za dużo) "ocenia" jadłospisy innych.

Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać od komentarza
sunny_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:36   #2537
Irish lady 28
Zadomowienie

Jadłospisy innych moge oceniać tak samo jak Ty i wszystkie inne wizażanki.
To,czy nie potrafie się stosować do rad i wskazówek to z pewnością nie Twoja sprawa.

Nie przypominam sobie żadnych szczególnie konstruktywnych uwag z Twojej strony ,a jadłsopis,który skomentowałam strone wczesniej, woła o pomste do nieba.I wszystkie wizażanki,które siedzą tu dłużej i znaja się chociażby trochę,na pewno sie ze mna zgodzą.

Pozdro.
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 12:54   #2538
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość
Moje wczorajsze U:

ŚNIADANIE(8.30)
jogurt naturalny z lyzką musli i garscia rodzynek. Pol bulki z maslem, pol z zotlym serem i pomidorem. Herbata. wiecej musli, dodaj orzechy, tam gdzie jest polowka z maslem dodac jakis serek, ser, warzywa

IIŚNIADANIE (12.00)
Drozdzowka z makiem i masa migdalowa. Kubek kakao. malo inie ma warzyw/owocow

OBIAD(15.00)
Kawałek pizzy (ser i ananas) malo, malo, malo
Deser: kawałek sernika i kawalek murzynka.

KOLACJA(19.00)
Kromka chleba z almette i pomidorem. Herbata. malo, a warzywa?

boisz sie warzyw?owocow? moze i od nich nie przytyjesz no a gdzie blonnik? witaminy? majac zaparcia bez blonnika ani rusz!
dziewczyno opamietaj sie! czy ja wczoraj pisalam do sciany czy do czlowieka??
jak dzisiaj nie bedzie lepiej do Cie dorwe i bedzie bicie na goły tyłek (no w Twoim przypadku na miejsce na tyłek).
Cristin@ - bierz sie za siebie dziącha, bo marnie skonczysz...
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 15:13   #2539
kasiekasiek
Zadomowienie

Sobotnie U :

I Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem śmietankowym, każda z pekińską, dwoma plastrami polędwicy sopockiej, połową plastra żółtego sera, ogórkiem konserwowym i kawałkiem papryki czerw., herbata + racuszek drożdżowy z jabłkiem (z wczoraj został )

II Śn.: kromka razowego z masłem, twarogiem półtłustym i miodem, szklanka gorącego mleka + jabłko.

Obiad: mięsko z kurczaka gotowanego (z dwóch skrzydełek i udka), warzywa na patelnię ok. 300g (brokuł, marchewka, fasolka szparagowa, kukurydza, kilka plastrów ziemniaka, cebula, papryka i dosypałam jeszcze trochę groszku z puszki + przyprawy)

Podwieczorek: biorę się zaraz za pieczenie, więc będzie: babka piaskowa (zapewne 2 spore kawałki) , herbata, jabłko
potem orzechy włoskie podczas nauki

Kolacja: (planuję) kanapka/i z razowcem, masłem, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i papryką.

Proszę o ocenę

Za sto dni matura!

Stary 2010-01-23, 15:51   #2540
m-m-m
Raczkowanie

U
I(8.30): owsianka na wodzie z 3łyżek z łyżką otrąb, jabłkiem i 1orzechem włoskim, kakao
II(10.30): jogurt nat ze 100g borówek amerykańskich i łyżką otrąb, 1małe ciasteczko maślane (), herbata
III(13.00): kubek czystego rosołu
IV(14.00): szaszłyk pieczony na grillu bez tłuszczu (pierś kurczaka, pieczarki, pomidorki), 30g brązowego ryżu z marchewką i gorszkiem, ogórek kiszony, herbata
V(16.30): pół grejpfruta, kawa 2w1
planuję
VI(19.00): serek homo nat, papryka, herbata

ile tu może być kalorii? czy to nie za dużo? (nigdy nie miałam kompulsów, ale ostatnio boję się, że w nie wpadnę )
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:32   #2541
Volvo
Raczkowanie

U ale przyznam że jestem głodny trochę na tym - podpowiedzcie co można gdzieś dodać żeby było okej
śn. 3 plastry razowca z serem + sałata, pomidor, ogórek, szczypiorek - sałatka
2śn. mój shake z owoców i jogurtu naturalnego (250g)
Obiad. Gołąbki z mielonego z indyka z kaszą gryczaną i czerwoną kapustą i parę korniszonów
Pod. 150g wiejskiego z 20g czekolady gorzkiej
Kol. 3 plastry razowego z serkiem ziołowym + sałatka z tuńczyka
Mam prośbę aby ktoś mi pododawał jakich wartościowych składników do posiłków bo głodny jestem a sam od siebie to niezbyt ;/ bo się przełamuje do normalnego jedzenia i powiem że to trudniejsze niż zmiana złych nawyków z przed diety
Volvo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:35   #2542
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Volvo Pokaż wiadomość
U ale przyznam że jestem głodny trochę na tym - podpowiedzcie co można gdzieś dodać żeby było okej
śn. 3 plastry razowca z serem + sałata, pomidor, ogórek, szczypiorek - sałatka
2śn. mój shake z owoców i jogurtu naturalnego (250g)
Obiad. Gołąbki z mielonego z indyka z kaszą gryczaną i czerwoną kapustą i parę korniszonów
Pod. 150g wiejskiego z 20g czekolady gorzkiej
Kol. 3 plastry razowego z serkiem ziołowym + sałatka z tuńczyka
Mam prośbę aby ktoś mi pododawał jakich wartościowych składników do posiłków bo głodny jestem a sam od siebie to niezbyt ;/ bo się przełamuje do normalnego jedzenia i powiem że to trudniejsze niż zmiana złych nawyków z przed diety
proszę, przeczytaj moją ostatnią ocenę Twojego jadłospisu. Znajdziesz go w ten sposób: klikasz na mój nick -> pokaż profil użytkownika -> staty -> znajdź wszystkie wiadomości (...) -> i, po chwili szukania, natrafisz na ww ocenę.
ewentualnie, możesz cofnąć się z dwie strony (cofnąć się wstecz ^^) i go sobie przyswoić. Bo prosiłeś o rzucenie okiem na jadłospis, ale na poprawiony już rzucić okiem nie raczyłeś.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 16:55   #2543
agusiencja
Rozeznanie

Normalnie jestem na R, ale dzisiaj zdecydowanie rozpustnie, takie twarde U, przesiedzone na 4 literkach w domu.

Śniadanie:
omlet z 2 jajek z cebulą, pieczarkami na teflonie, dwie małe kromki żytniego ze słonecznikiem, z masłem, keczup.

2 śniadanie:
3 średnio małe jabłka, mała muffinka razowa z płatkami owsianymi, orzechami, miodem.

Obiad:
Talerz fasolki po bretońsku.

???:
Wyjadanie farszu łazankowego.
Kawa, 3/4 kubka mleka 2%

Kolacja:
piętka żytniego, serek wiejski 150g, 2 pomidory.

agusiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 17:11   #2544
Volvo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
proszę, przeczytaj moją ostatnią ocenę Twojego jadłospisu. Znajdziesz go w ten sposób: klikasz na mój nick -> pokaż profil użytkownika -> staty -> znajdź wszystkie wiadomości (...) -> i, po chwili szukania, natrafisz na ww ocenę.
ewentualnie, możesz cofnąć się z dwie strony (cofnąć się wstecz ^^) i go sobie przyswoić. Bo prosiłeś o rzucenie okiem na jadłospis, ale na poprawiony już rzucić okiem nie raczyłeś.
A mogłabyś ten konkretny poprawić bo wydaję się dużo jedzenia ale ja dalej jestem głodny i że tak powiem nie mogę się skupić na nauce i innych rzeczach bo mi w brzuchu burczy dodam że jak dłużej posiedze w miejsu i się rusze to mam takie jakby zawroty w głowie i nie moge ustać... może to być z powodu jedzenia?

Edytowane przez Volvo
Czas edycji: 2010-01-23 o 17:35
Volvo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:16   #2545
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Volvo Pokaż wiadomość
A mogłabyś ten konkretny poprawić bo wydaję się dużo jedzenia ale ja dalej jestem głodny i że tak powiem nie mogę się skupić na nauce i innych rzeczach bo mi w brzuchu burczy dodam że jak dłużej posiedze w miejsu i się rusze to mam takie jakby zawroty w głowie i nie moge ustać... może to być z powodu jedzenia?
wiesz co? szczerze?
nie obchodzi mnie co Ci się wydaje, bo mi się wydaje;-), że piszesz to, co piszesz, gdyż doskonale zdajesz sobie sprawę, że jesz za mało tylko chcesz to usłyszeć od osób trzecich, w zasadzie jedynie po to, żeby usłyszeć, bo i tak nic z tym nie zrobisz.
ile masz lat? bo, skoro już taaaaka szczera jestem ^^, zdradzę Ci, że z boku, z mojej moderatorskiej perspektywy, Twoje myślenie (konkretnie: na temat odżywiania) zatrzymało się na poziomie chorej na anoreksję trzynastolatki.
proponuję skorzystać z pomocy psychologa, bo pamiętam, że już bardzo dawno temu miałeś aspiracje, by zmienić coś w swoim menu, ale ups nie wyszło.
nie bardzo chce mi się zgłębiać Twój problem, gdyż xx innych osób ma podobny, dlatego sugeruję delikatnie, byś poczytał forum W Krzywym Zwierciadle Odchudzania, konkretniej, wątek Szukam dziewczyn (:P) które są chore i chcą z tego wyjść, bo przydałoby Ci się, gdybyś uświadomił sobie, że powoli acz nieubłagalnie wpadasz w zaburzenia odżywiania. (O ile już nie wpadłeś i nie powinnam była użyć formy dokonanej...) Bzdur o jedzeniu*, które tutaj z siebie wylewasz, komentować nie będę, za wciąganie się w bezsensowne dyskusje także podziękuję, ale jeżeli zechcesz napisać coś w podanym przeze mnie wątku, chętnie się ustosunkuję.;-)

* no już niech Ci będzie. Jesteś głodny na tym, co jesz ? = jesz za mało i potrzebujesz więcej. Wyższy stopień logiki, wiem, ale sądzę, że się rozumiemy.

przepraszam za nie do końca "po moderatorsku" odpowiedź. i pozdrawiam, jak zawsze, ciepło.

Stary 2010-01-23, 18:27   #2546
m-m-m
Raczkowanie

Iza, a mogłabyś mój ocenić? bo już sama nie wiem co myśleć
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:31   #2547
warrior_mortal
Rozeznanie

Uu:

śń: 3 kromki razowca z masłem- 1 z serem żóltym, pomidorem i sałatą; 2x szynka, pomidor, papryka sałatą + herbata zielona

IIśń: duży gęsty jogo noturalny 400g z wkrojonym bananem, łyżeczką siemienia lnianego i odrobiną przyprawy piernikowej

ob: głęboki talerz gęstego krupniku got. na kurczaku z kawałkami tegoż właśnie kurczaka i cała marchewka z rosołu + herbata zielona

podw: wieśniak 200g. z garścią migdałów, aromatem migdałowym + 2 małe herbatniczki

kol: bułka grahamka- pół z masłem, szynką dr., ogórkiem i sałatą; pół z pl. serka topionego, ogórkiem i sałatą + plaster camemberta + herbata zielona

PROSZĘ o ocene

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 18:37   #2548
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U/R

Śniadanie: tradycyjnie 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 1 mały banan, 2 łyżki słonecznika, 4 suszone śliwki, 1 jajko) z potartym jabłkiem
Obiad: pół woreczka białego ryżu z podsmażonymi na 3 łyżkach oliwy z oliwek warzywami (papryka czerwona, pieczarki, ogórek konserwowy, cebula, czosnek, suszone zioła i inne przyprawy)
Podwieczorek: 2 wafle ryżowe posmarowane 100g chudego twarożku z zielonym ogórkiem i cebulą
30 minut ćwiczeń (skakanka, hula hop, ćwiczenia na mięśnie brzucha)
Kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym z ogórkiem konserwowym i łyżeczką chrzanu
Proszę o ocenę.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 18:39   #2549
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez m-m-m Pokaż wiadomość
Iza, a mogłabyś mój ocenić? bo już sama nie wiem co myśleć
Twój jest makabryczny. Bez obrazy, ale serio. No i ta głowa w mur obok ciastka maślanego. Wtf?
zero nnkt (sorry - jeden orzech ^^'), malutko, kubek rosołu, redukcyjna kolacja weź się za terapię Dziewczyno, bo czarno to widzę :/
a kompulsów to też bym się bała wiesz? organizm prędzej czy później będzie się domagał rekompensaty za długotrwały niedobór kalorii i się odpłaci pięknym za nadobne. Serio. Poczytaj posty Majeczki (wychodziła z diety 500 kcal, skończyła na napadach wilczego głodu) czy starsze posty dziewczyn, jeszcze z wątku ile dzisiaj zjadłam.

Stary 2010-01-23, 18:41   #2550
Magdalena0603
Rozeznanie

U
  • owsianka z mlekiem 2%, wkrojony banan,mandarynka,wsypałam garść orzechów włoskich,skruszona czekoladę i trochę musli tropikalnych...kromka razowca ze smalcem wege +plasterek pomidora
  • grahamka z jajkiem na twardo,ogórkiem,sałatą, 1/2 tuńczyka wsw +1/2 homo
  • banan + jajko niespodzianka
  • jogurt naturalny Zott,wkrojony pomidor(posypany ziołami)
  • pierś kurczaka zapiekana w cebuli i smietanie 18%,200g surówki"żydowskiej", 3-4 ziemniaczki+ 2 piwka
  • 3 małe szprotki w oleju,brokuły zapiekane z serem-wiem...porażka...
mimo wszystko proszę o ocenkę

Edytowane przez Magdalena0603
Czas edycji: 2010-01-23 o 18:42
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości