![]() |
#2521 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Śniadanie: większa bułka ciemna podłużna(pół z masłem, serem i bananem; pół z masłem, wielkim i grubym plastrem smacznej szynki);kilka listków sałaty; ogórek konserwowy; jogurt fantazja z płatkami czekoladowymi; kawa inka z mlekiem
II śniadanie: cały twarożek z łyżką masła orzechowego+garść orzechów laskowych; kawa z mlekiem Obiad: ziemniaki z natką pietruszki; ryba sola smażona na oliwce; kapusta kiszona; listki sałaty Podwieczorek: jogurt serduszko waniliowy, dwa sezamki; kawa z mlekiem Kolacja: bułka taka jak rano, ale mniejsza( obie połówki z masłem,makrelą wędzoną); pomidor;listki sałaty;ogórek konserwowy;herbata miętowa z cukrem ![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zadomowienie
|
P (jest kg w góre czyli 39
![]() śn. miska branflakesów zalanych cieplym mlekiem 3,2%; banan (marsz do szkoły jakieś 20 min niecałe) IIśn. duże jabłko, garść słoneczniku, 2 kromy z masłem, twarogiem, ogórkiem i sałatą (marsz do pierogarni 5 min) ob. 4 pieogi ze szpinakiem i serem, polane masełkiem; 4 pierogi z bobem, troche boczku tez tam było i koperek, polane cebulką i czosnkiem; surówka z marchwii, jabłka i chrzanu; sok jabłkowy (marsz do kina na koncert 10 min) d: ciasteczka krakuski smietankowe; dużo orzechólw włoskich (marsz do domu 15 min) k; serek homo czekoladowy(bakuś), 3 kromki gwarka z masłem, serem i ogórkiem; pomarańcza; jabłko może i dziś kiepskawo ale rozbity dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Raczkowanie
|
lekkie R (teoretycznie bo w praktyce na tym nie chudnę specjalnie więc to raczej jest U)
1) 1 kromka razowca i 1 kromka grahama, każda z 1 łyżką oliwy z oliwek, serkiem wiejskim lekkim i ogórkiem; jogurt nat + 5 łyżeczek płatków owsianych+ 3łyżeczki zarodków pszennych + garść płatków migdałowych + rodzynki+ morele suszone+ śliwki suszone + cynamon 2) duże jabłko, garść migdałów 3) 5-6 łyżek kaszy gryczanej polanej oliwą z o., filet z kurczaka duszony w sosie chili z fasolką, surówka: marchew+jabłko+ chrzan+ jogurt nat 4) serek homo naturalny (200g)+ suszone morele+ suszone śliwki+ rodzynki+ cynamon 5) kubek mleka 0,5% Edytowane przez Cherokee Rose Czas edycji: 2010-01-22 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Raczkowanie
|
Rrrrr..
I. owsianka - szklanka kefiru z cukrem waniliowym, 3 łyżki płatków, 5 śliwek suszonych, kilka rodzynek, garstka słonecznika i żurawiny, łyżeczka dżemu porzeczkowego. II. sałatka owocowa - banan, jabłko i pomarańcz III. bułka ziarnista z krakowską suchą i ketchupem IV. kromka wieloziarniaka z szynką wędzoną, 400 ml kefiru V. serek wiejski jak? ![]()
#2525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Posiłek 4. w zależności od producenta serka homo, a raczej od tego czy robiony jest z twarogu, zalezy ile ma węgli, wiem z własnego doświadczenia ze ciężko dostać jakiś powyżej 4 g na 100... dlatego ten posiłek również nie spełnia wymogów, co wiecej znowu same węgle w zasadzie. Śniadanie ok. 2 sniadanie powinno być pożywne... o Twoim tego powiedzieć nie mozna, ale można powiedzieć że i tutaj brakuje białka... Za mało warzyw, za dużo owoców wg mnie...
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
a ja znalazłam taki serek homogenizowany, który ma 17 gram białka na 100 gram i 3% tłuszczu, więc rewelacja, do tego smaki - serniczkowy, brzoskwiniowy, truskawkowy
firma chyba miechów - mało znana i kupuje w stokrotce dla porównania serek danio ma chyba z 5 gram białka na 100 gram więc serki homo róznia sie bardzo w zalezności od firmy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
No własnie miechów i cięzko go dostać. ja go nie widziałam nigdzie poza internetem
![]()
![]() |
#2528 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U:
ŚNIADANIE(8.30) jogurt naturalny z lyzką musli i garscia rodzynek. Pol bulki z maslem, pol z zotlym serem i pomidorem. Herbata. IIŚNIADANIE (12.00) Drozdzowka z makiem i masa migdalowa. Kubek kakao. OBIAD(15.00) Kawałek pizzy (ser i ananas) Deser: kawałek sernika i kawalek murzynka. KOLACJA(19.00) Kromka chleba z almette i pomidorem. Herbata. |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Rozeznanie
|
wczorajsze Pyy.
śn. pół grahamki z masłem, wędliną wiejską, pomidorem i ogórkiem kiszonym, drugie pół buły grubo posmarowane osełką + miseczka tłustego twarogu (150g białego sera, łycha śmietany, sól, cebula, rzodkiewka); banan i kakao z miodem II śn. 1,5 talerza zabielanego barszczu czerwonego na rosole (rosół na kaczce robiony ^^) z pietruchą, koprem i jajkiem na twardo, 3 ziemniaczki do zupy 2h łażenia, bo mi autobusy pouciekały... Ob: 3 klopsy drobiowe smażone na oliwie w sosie pomidorowym z dużą ilością cebuli i szczypiorku; pół woreczka kaszy gryczanej, surówka z tartej marchewki i jabłka, kilka ogórków kiszonych D. jakieś nadziewane serduszko czekoladowe od tż, szklanka kompotu z wiśniami 1h spaceru Pod: kawa z koglem moglem z 1 jaja ![]() Kol: 2 grzanki z grillowanego chleba pszennego, z masłem, wędliną wiejską, serem żółtym, ananasem i ketchupem; (alee miałam chcicę !) kilka ogórków kiszonych po: 2x szklanka coli z rumem i cytryną ![]() jak się prezentuje ![]()
#2530 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
do Ciebie mówić/pisać to jak grochem o ścianę! lubisz nas wkurzać? ![]() Cytat:
nooooommm, jw ![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poszukaj w małych osiedlowych sklepach. Jest pyszny, tani i ma dobry skład B/W/T 14/11/3, bez żelatyny wieprzowej i innych badziewi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Ekhem? Hallo???? ona lubi nie wkurzac, ona lubi zwracac na siebie uwage. A zamieszczenie takiej porazki, i to po raz kolejny, to gwarancja duzej popularnosci i szumu. Moje ostatnie 3 jadlo przeszly bez jednego komenta, bo zbyt zdrowe, a tu prosze, juz jest jeden, zaraz kolejne sie posypia. Chcesz dziewczynie pomoc, wcisnij ignora.
![]() |
#2534 |
BAN stały
|
U. pt:" Czuję się i jem jak NORMALNY człowiek!
![]() 9.00 Sn. owsianka ( 5 łych płatków górskich, 1 łyżka otrąb jabłkowych, garść: suszonego jabłka, rodzynek i orzechów laskowych; 2 szkl.mleka 2% ; 3 łyżeczki miodu ![]() /sprzątanie pokoju itp / .. jakoś wyjątkowo się najadłam tym śniadaniem i zupełnie nie byłam głodna na II sn, mama na 14 robiła obiad, WIĘC stwerdzilam, że zjem cos na co mam ochotę ![]() 12.30 przegryzka : 4 kostki czekolady Wedla truskawkowej, duuuża pomarańcz, herbata zielona. /15 min pilates 14.00 Obiad: -talerz zupy pomidorowej z brązowym ryżem ( na rosole, z cząstkami pomidora, bazylią, czosnkiem, pietruchą itp) - 6 pierogów (3 z mięsem wieprzowym, 3 z kapustą i grzybami) polane oliwą z oliwek zmieszaną z jogurtem naturalnym i ziołami; surówka z marchwi, kopru i jabłka Deser: kilka kostek ptasiego mleczka ^^ 17. Podwieczorek: muffina jagodowa na ciepło, dwie garście migdałów, kubek mleka z łyżką kawy, 2x pasek wedla nerkowce & kokos. 20. Kolacja: 2x duża kromka wiejskiego na zakwasie z: masłem, bieluchem, łososiem wędzonym (80g), ogórkiem, rzodkiewką i koprem. po:Kubek mięty + w ciągu dnia ponad 2 l. wody proszę o ocenę ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-01-23 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Raczkowanie
|
U/P
I grahamka 65g 2 polowki z salata twarogiem, pomidorem, ogorkiem, papryka, sola i pieprzem, kawa z mlekiem i cukrem II activia brzoskwiniowa 125g + 2 lyzki musli, herbata jasminowa III dwa jaja sadzone, 4 lyzki kaszy kus kus, saltka z ogorkow, papryki, cebuli ze sloika IV budyn z orzechami, kawa z mlekiem i cukrem, pasek czekolady z lantylkami (czy jakos tak ![]() V taka sama grahamka jak na sniadanie Proszę o ocenke ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę dziwię się, że osoba która sama NIE POTRAFI w miarę poprawnie skomponować swoich posiłków, ciągle je "śmieciowo" z czego wniosek, że nie umie wcielić w życie wskazówek od oceniających (zastanawiam się dlaczego w takim razie ciągle prosi o oceny, skoro wskazówki ma gdzieś), ma problemy z obiektywną oceną ilości jedzenia (ciągle twierdzi, że zjadła za dużo) "ocenia" jadłospisy innych. Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać od komentarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zadomowienie
|
Jadłospisy innych moge oceniać tak samo jak Ty i wszystkie inne wizażanki.
To,czy nie potrafie się stosować do rad i wskazówek to z pewnością nie Twoja sprawa. ![]() Nie przypominam sobie żadnych szczególnie konstruktywnych uwag z Twojej strony ,a jadłsopis,który skomentowałam strone wczesniej, woła o pomste do nieba.I wszystkie wizażanki,które siedzą tu dłużej i znaja się chociażby trochę,na pewno sie ze mna zgodzą. Pozdro. |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
boisz sie warzyw?owocow? moze i od nich nie przytyjesz no a gdzie blonnik? witaminy? majac zaparcia bez blonnika ani rusz! dziewczyno opamietaj sie! czy ja wczoraj pisalam do sciany czy do czlowieka?? jak dzisiaj nie bedzie lepiej do Cie dorwe i bedzie bicie na goły tyłek (no w Twoim przypadku na miejsce na tyłek). Cristin@ - bierz sie za siebie dziącha, bo marnie skonczysz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
Sobotnie U :
I Śn.: dwie kromki żytniego razowego z masłem śmietankowym, każda z pekińską, dwoma plastrami polędwicy sopockiej, połową plastra żółtego sera, ogórkiem konserwowym i kawałkiem papryki czerw., herbata + racuszek drożdżowy z jabłkiem (z wczoraj został ![]() II Śn.: kromka razowego z masłem, twarogiem półtłustym i miodem, szklanka gorącego mleka + jabłko. Obiad: mięsko z kurczaka gotowanego (z dwóch skrzydełek i udka), warzywa na patelnię ok. 300g (brokuł, marchewka, fasolka szparagowa, kukurydza, kilka plastrów ziemniaka, cebula, papryka i dosypałam jeszcze trochę groszku z puszki + przyprawy) Podwieczorek: biorę się zaraz za pieczenie, więc będzie: babka piaskowa (zapewne 2 spore kawałki) ![]() potem orzechy włoskie podczas nauki Kolacja: (planuję) kanapka/i z razowcem, masłem, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i papryką. Proszę o ocenę ![]() Za sto dni matura! ![]()
#2540 |
Raczkowanie
|
U
I(8.30): owsianka na wodzie z 3łyżek z łyżką otrąb, jabłkiem i 1orzechem włoskim, kakao II(10.30): jogurt nat ze 100g borówek amerykańskich i łyżką otrąb, 1małe ciasteczko maślane ( ![]() III(13.00): kubek czystego rosołu IV(14.00): szaszłyk pieczony na grillu bez tłuszczu (pierś kurczaka, pieczarki, pomidorki), 30g brązowego ryżu z marchewką i gorszkiem, ogórek kiszony, herbata V(16.30): pół grejpfruta, kawa 2w1 planuję VI(19.00): serek homo nat, papryka, herbata ile tu może być kalorii? czy to nie za dużo? (nigdy nie miałam kompulsów, ale ostatnio boję się, że w nie wpadnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
U
![]() ![]() śn. 3 plastry razowca z serem + sałata, pomidor, ogórek, szczypiorek - sałatka 2śn. mój shake z owoców i jogurtu naturalnego (250g) Obiad. Gołąbki z mielonego z indyka z kaszą gryczaną i czerwoną kapustą i parę korniszonów Pod. 150g wiejskiego z 20g czekolady gorzkiej Kol. 3 plastry razowego z serkiem ziołowym + sałatka z tuńczyka Mam prośbę aby ktoś mi pododawał jakich wartościowych składników do posiłków bo głodny jestem a sam od siebie to niezbyt ;/ bo się przełamuje do normalnego jedzenia i powiem że to trudniejsze niż zmiana złych nawyków z przed diety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie, możesz cofnąć się z dwie strony (cofnąć się wstecz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Rozeznanie
|
Normalnie jestem na R, ale dzisiaj zdecydowanie rozpustnie, takie twarde U, przesiedzone na 4 literkach w domu.
Śniadanie: omlet z 2 jajek z cebulą, pieczarkami na teflonie, dwie małe kromki żytniego ze słonecznikiem, z masłem, keczup. 2 śniadanie: 3 średnio małe jabłka, mała muffinka razowa z płatkami owsianymi, orzechami, miodem. Obiad: Talerz fasolki po bretońsku. ???: Wyjadanie farszu łazankowego. Kawa, 3/4 kubka mleka 2% Kolacja: piętka żytniego, serek wiejski 150g, 2 pomidory.
#2544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Volvo Czas edycji: 2010-01-23 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie obchodzi mnie co Ci się wydaje, bo mi się wydaje;-), że piszesz to, co piszesz, gdyż doskonale zdajesz sobie sprawę, że jesz za mało tylko chcesz to usłyszeć od osób trzecich, w zasadzie jedynie po to, żeby usłyszeć, bo i tak nic z tym nie zrobisz. ile masz lat? bo, skoro już taaaaka szczera jestem ^^, zdradzę Ci, że z boku, z mojej moderatorskiej perspektywy, Twoje myślenie (konkretnie: na temat odżywiania) zatrzymało się na poziomie chorej na anoreksję trzynastolatki. proponuję skorzystać z pomocy psychologa, bo pamiętam, że już bardzo dawno temu miałeś aspiracje, by zmienić coś w swoim menu, ale ups nie wyszło. nie bardzo chce mi się zgłębiać Twój problem, gdyż xx innych osób ma podobny, dlatego sugeruję delikatnie, byś poczytał forum W Krzywym Zwierciadle Odchudzania, konkretniej, wątek Szukam dziewczyn (:P) które są chore i chcą z tego wyjść, bo przydałoby Ci się, gdybyś uświadomił sobie, że powoli acz nieubłagalnie wpadasz w zaburzenia odżywiania. (O ile już nie wpadłeś i nie powinnam była użyć formy dokonanej...) Bzdur o jedzeniu*, które tutaj z siebie wylewasz, komentować nie będę, za wciąganie się w bezsensowne dyskusje także podziękuję, ale jeżeli zechcesz napisać coś w podanym przeze mnie wątku, chętnie się ustosunkuję.;-) * no już niech Ci będzie. Jesteś głodny na tym, co jesz ? = jesz za mało i potrzebujesz więcej. Wyższy stopień logiki, wiem, ale sądzę, że się rozumiemy. przepraszam za nie do końca "po moderatorsku" odpowiedź. i pozdrawiam, jak zawsze, ciepło.
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Raczkowanie
|
Iza, a mogłabyś mój ocenić? bo już sama nie wiem co myśleć
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Rozeznanie
|
Uu:
śń: 3 kromki razowca z masłem- 1 z serem żóltym, pomidorem i sałatą; 2x szynka, pomidor, papryka sałatą + herbata zielona IIśń: duży gęsty jogo noturalny 400g z wkrojonym bananem, łyżeczką siemienia lnianego i odrobiną przyprawy piernikowej ob: głęboki talerz gęstego krupniku got. na kurczaku z kawałkami tegoż właśnie kurczaka i cała marchewka z rosołu ![]() podw: wieśniak 200g. z garścią migdałów, aromatem migdałowym + 2 małe herbatniczki kol: bułka grahamka- pół z masłem, szynką dr., ogórkiem i sałatą; pół z pl. serka topionego, ogórkiem i sałatą + plaster camemberta ![]() PROSZĘ o ocene ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: tradycyjnie 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, 1 mały banan, 2 łyżki słonecznika, 4 suszone śliwki, 1 jajko) z potartym jabłkiem Obiad: pół woreczka białego ryżu z podsmażonymi na 3 łyżkach oliwy z oliwek warzywami (papryka czerwona, pieczarki, ogórek konserwowy, cebula, czosnek, suszone zioła i inne przyprawy) Podwieczorek: 2 wafle ryżowe posmarowane 100g chudego twarożku z zielonym ogórkiem i cebulą 30 minut ćwiczeń (skakanka, hula hop, ćwiczenia na mięśnie brzucha) Kolacja: puszka tuńczyka w sosie własnym z ogórkiem konserwowym i łyżeczką chrzanu Proszę o ocenę.
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
Twój jest makabryczny. Bez obrazy, ale serio. No i ta głowa w mur obok ciastka maślanego. Wtf?
![]() ![]() zero nnkt (sorry - jeden orzech ^^'), malutko, kubek rosołu, redukcyjna kolacja ![]() ![]() a kompulsów to też bym się bała wiesz? organizm prędzej czy później będzie się domagał rekompensaty za długotrwały niedobór kalorii i się odpłaci pięknym za nadobne. Serio. Poczytaj posty Majeczki (wychodziła z diety 500 kcal, skończyła na napadach wilczego głodu) czy starsze posty dziewczyn, jeszcze z wątku ile dzisiaj zjadłam.
![]() |
#2550 |
Rozeznanie
|
U
![]() Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2010-01-23 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.