|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cześć wszystkim.
Nie odzywam się, choć tak troszkę Was podczytuję, po łebkach z malizną na ręku ![]() Dzięki za trzymanie kciuków za pępuszek. Po wizycie u chirurga już duża część odpadła ![]() ![]() ![]() Śliczne dzieciątka ![]() Brzuszki to już wszystkie śliczne i okrąglutkie ![]() Zeberko trzymam kciuki za Piotrusia. Biedactwo tyle się musi namęczyć na tych wizytach. Co do dopajania glukozą przy żółtaczce to pierwsze słyszę. Jestem w szoku, ja zawsze słyszałam żeby podawać pierś jak najczęściej, bo to jest dla takiego maleństwa najlepsze lekarstwo. Zresztą to samo teraz słyszę przy katarku i gronkowcu. Myślę, że bym poszła jeszcze do innego lekarza, bo brzmi to conajmniej dziwnie, żeby sztuczne było lepsze niż naturalne ![]() Malinka i Kalka serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny jak czytam niektóre opisy porodów to jesteście naprawdę dzielne ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za kolejne mamusie rozpakowujące się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Raczkowanie
|
Malinka , Kalka gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gosbaj - chyba faktycznie razem będziemy rodzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
MALINKA,KALKA GRATULACJE KOCHANE
![]() ![]() no to czekamy na fotki malenstw |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba miała b. ciężki poród ![]() A herbatki na laktację piłaś?
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
Dziadkowie wczoraj zabrali synka do siebie na weekend. A my siedzimy z mezem w domu i sie bez sensu klocimy o wszystko...
![]() Zaczynam sie stresowac zblizajacym sie porodem... Niby to jeszcze miesiac, ale pewnie mnie gin polozy na patologie za jakies 2-3 tygodnie. Kurcze, nie wyobrazam sobie miec 2 male brzdace w domu. Szok! Wiem, ze za pozno na myslenie, bo mialam lade kilka miesiecy, zeby sie oswoic z mysla, ale zaczyna mnie to wszystko przerazac. Jak rozmawialam z mezem, ze chce zeby z nami z 3 tygodnie posiedzial po porodzie, to sie zdziwil i powiedzial, ze 2 tyg. (opieki na mnie) sobie zaklepal w pracy ale nie wie (nie chce) czy go puszcza na dluzej... i oczywiscie temat znowu mojej mamy, zeby przyjechala. Czy juz z nia rozmawialam itd... Szlag mnie juz trafia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
celka oj chyba faktycznie macie niewesoło
![]() ![]() ja bym chętnie Adriana oddała na kilka dni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
BAN stały
|
Olivia a jakie mleko dajesz? Ja przez 2 tyg stosowałam NAN ale od kilku dni mała ma twardą kupkę i się prężyi stęka. Od dzisiaj daję Bebilon i mam nadzieję na poprawę.
Pysiamn dzięki za radę ws mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Weszlam tylko na chwilke zobaczyc czy ktos sie rozpakowal i wiedze, ze mamy 2 nowe mamusie
![]() Malinka,Kalka GRATULACJE !!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Widzę, że mamusie sie dzielnie rozpakowują GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy Was nadrobię w ten weekend bo musiałam wczoraj przymusowo wyemigrować od teściów do siebie do domu, bo teściowie się rozchorowali i nie chcę z nimi siedzieć i wdychac te zarazki....także zostawiłam TŻta samego na posterunku ![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj mam bardzo słaby internet, jedna strona otwiera mi się dwadzieścia minut więc chyba nie bedę w stanie Was śledzić....no ale jak juz wrócę do TŻta to nadrobię na pewno ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Zadomowienie
|
Malinka i Kalka gratulacje mamusie
![]() ![]() No w końcu coś ruszyło, czekamy na kolejne mamusie ![]() addicted ale przystojniaki ![]() A ja dzisiaj się dowiedziałam, że w każdej chwili mogą nam wyłączyć internet ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Rozeznanie
|
BubiGirl dobrze, że przeprowadziłaś się do rodziców,ważne byś niczego teraz nie złapała
![]() celka2000 współczuje takich nieprzyjemnych chwil w domu. My też mamy do terminu miesiąc i pomału zaczyna się tworzyć napięcie, ale nie między Nami. Poprostu stres, zwątpienie czy podołamy, czy wszystko mamy, czy poród pójdzie pomyślnie, najważniejsze czy dziecko będzie zdrowiutkie i ogólnie ogrom innych myśli. Czasami powoduje to sprzeczkę o głupotę, ale jakoś szybko złość mija i zaraz jest ok. To jest normalne w nowej sytuacji, oraz gdy tak bardzo oczekiwany moment zbliża się wielkimi krokami. Trzymam kciuki by wszystko ucichło i by reszta weekendu była dla Was bardzo sympatyczna ![]()
![]() |
#2444 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba z 15 min myślałam nad tym czy jednak coś jeszcze w temacie napisać.Ale jednak nic sensownego mi do głowy nie przychodzi. Kamyil,ja w swoich wypowiedziach starałam się w żaden sposób nie urazić twoich przekonań,a jeżeli to zrobiłam to z góry przepraszam ![]() Temat jest kontrowersyjny i dlatego nie powinnyśmy go kontynuować ![]() ![]()
![]() |
#2445 |
Zadomowienie
|
aldii urocza malutka Lu
![]() pysia ładny pierścionek, ![]() filka fajny pomysł ma twój tż, a co do wizyt w wc to nie mam takiego problemu ![]() bardotka brzuchol, że ho ho majkela malutka szklaneczka karmi nie powinna zaszkodzić ![]() I dzięki za przystojniaków ![]() brzoskwinia ja po zdjęciu szwów odżyłam (zostały mi tylko 2 rozpuszczalne) komfort zwłaszcza przy siedzeniu jest zdecydowanie odczuwalny. Kamyku ![]() Asiuulka trochę straszna ta historia, szkoda że życie tak zaskakuje celka nie zazdroszczę sytuacji, bo z dwoma maluchami na pewno nie będzie łatwo |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Zaraz ponadrabiam ale esencje dzisiejszego dnia już wypatrzyłam więc Kalka, Malinka ogromne gratulacje
![]() ![]() I byłam u pediatry i jestem o niebo spokojniejsza Mam dopajać wodą z glukozą jak do tej pory, ale wcale wg. niej nie jest tak bardzo żólty i w oczkach ma śladzik tylko żółtaczki w kącikach, bardzo silny jest i piękne ma napiecie mięśniowe, ładnie przybiera na wadze. Mam mu podawać D3, esenciale forte do wody z glukoza, mam skierowanie na bilirubine, morfologię, alat i aspat, ale to za tydzień zrobić.Żóltaczka może nawet 6 tygodni się utrzymywać, a że mój wcześniak to już wogóle, bo teraz by był dopiero 40tydzień ciąży ![]() super ta babka!!! szkoda, że nie mogę do niej tylko chodzić( za daleko i trzeba samochodem a my prawka nie mamy)ale na takie wypadki będę do niej się zgłaszała. i nie dawać modyfikowanego ani nutramigenu ![]() ![]() Jestem uspokojona i wklejam focie z dzisiaj |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
zebra
![]() ![]() teraz chociaz wiesz, ze w razie jakichs nijasnosci możesz do tej lekarki pojechac i się skonsultowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Rozeznanie
|
Ingrid ja właśnie też daję NAN i póki co kupki są w porządku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ja trzymam za Ciebie mocno kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja myślę, że poradzicie sobie, pewnie na początku będzie wam ciężko, Tobie najbardziej, a mąż pewnie zaraz zrozumie twoje racje, pamiętaj kochana, że do facetów wszystko tak nieco trudniej dociera ![]() Masz odemnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zadomowienie
|
majkela dopiero teraz doczytałam, że nie będziesz mieć neta
![]() zebra ![]() A na zdjęciu mamusia uśmiechnięta i zadowolona, ale Piotruś wygląda na nieco przestraszonego albo zdziwionego ![]() Cytat:
![]() Chęci to za bardzo nie mam, ale ktoś to musi zrobić ![]() Właśnie czeka na mnie jeszcze sterta prasowania - zwłaszcza dziecinnych ciuszków. A któregoś dnia miałam tak, że nawet nie zdążyłam poprasować, tylko zdejmowałam ciuchy z kaloryfera, bo mały akurat jakoś wyjątkowo zasiusiał dużo ciuchów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam zobaczyć czy któraś się rozpakowała... no i
![]() Malinko, Kalka ogromne gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Jakoś nie mam dziś weny na wizażowanie ale w końcu lista się ruszyła ![]()
![]() |
#2454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------- Tak teraz mi się nasunęło, że dla mam po raz drugi spodziewających się pociech należą się duże ![]() ![]() ![]() ![]() Masa dodatkowych obowiązków naprawdę podziwiam dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W całej rozciągłości zgadzam się z Kamyil, ale w przeciwieństwie do Niej nie jestem zaskoczona wysokim poziomem sarkazmu i agresji oraz wypowiedziami typu ''głu...ta że szkoda słów'', ''bzdury'' etc... Takie wypowiedzi mówią za siebie i komentarz jest zbędny... Z kolei osoby ukrywające się za pozornie tolerancyjnym podejściem, ale okraszające swe wypowiedzi tabunem sarkastycznych emot ikonek typu '' ![]() ![]() Na pytanie czy wolę bezpośrednie chamstwo czy grzeczną hipokryzję musiałabym powiedzieć, że ani to ani to.. Wolałabym szczerą opinię wyrażoną jednak z odpowiednią dozą szacunku dla drugiego czlowieka... A teraz pozwolę sobie skomentować wypowiedź koleżanki z poza wątku, która rzeczywiście ''nie mogla się powstrzymać i zaprezentowała najwyższy możliwy poziom kultury i tolerancji.... Cytat:
A więc dla mnie Twoja pelna mądrości Wikiipedia nie jest żadnym autorytetem ponieważ i ja i Ty też możemy się tam zalogowac i napisać artykuł... Nie uznaję tego źródła jako obiektywnego... Nota bene ponad tym artykułem, do którego linka podalaś jest wielka jak byk ramka gdzie jest napisane tak skoro już cytujesz fragmenty tego artykułu: The neutrality of this section is disputed. Please see the discussion on the talk page. Please do not remove this message until the dispute is resolved. (December 2009) Kamyil napisala wg. Ciebie bzdury a Ty w wieku 25 lat pozjadalaś już wszystkie rozumy i pokończyłaś wszystkie studia i piszesz same mądrości tak? To tylko świadczy o Twojej kulturze i jak bardzo kosmopolityczna i tolerancyjna jesteś.... Cytat:
I co ja tu jeszcze widzę??? Sama sobie przeczysz pisząc, że Australijczycy tego nie praktykują a ja wg tej Twojej genialnej mapy widzę, że 20-80% praktykuje.... hmm interesujące.... Cytat:
![]() W przeciwienwie do Ciebie ja sypiam z obrzezanym mężczyzną i nic mi nie wiadomo o braku odczuć z jego strony. Nieprawdą też jest to co sugerowała Kancia... Obrzezanie nie wydluża stosunku... Facet odczuwa tak jak ten nieobrzezany i jesli jest bardzo podniecony szczytuję również bardzo szybko.... Nawet w prozaicznym serialu ''Sex and the City'', który nie dzieje się w slumsach (nota bene) tylko na Manhattanie jest odcinek poświęcony własnie obrzezaniu i największa nimfomanka wśród bohaterek Samantha stwierdza, że nie zdarzyło jej się spać z mężczyzną nieobrzezanym.... Dodam, że serial nie jest wymysłem, a jest oparty na książce Pani Candance Bushnell, która nie jest ani Żydówką, ani Muzułmanką ani o ironio nie pochodzi z Afryki...... Ciekawe prawda??? Cytat:
Czy Ty znasz Kamyil albo mnie??? Wiesz o nas cokolwiek??? Wiesz jakie mamy wyksztalcenie, z jakich rodzin pochodzimy, żeby w ten sposób komentować???? Uważasz, że obie jesteśmy na tyle prymitywnymi, niedouczonymi ignorantkami, że kierujemy się tylko opiniami naszych partnerów a dobro naszych dzieci nas nie interesuje??? Wiesz co? Nawet nie będę tego komentować bo żaden komentarz nie wyrazi mojego oburzenia.... Dla podsumowania jedno zdanie: Cytat:
Jak wiadomo Egipt był jedną z największych cywilizacji i do debili to bym ich raczej nie zaliczyła... Widać też, że w Wielkiej Brytanii również owa procedura byla stosowana... Podsumowując stwierdzam podobnie do Kamyil, że nie warto jest ujawniać swoich opinii jeśli odbiegają one od ogólnego przekonania na danym forum (jak wiemy to forum jest polskie i większość uzytkowników jest wyznania chrześcijańskiego) ponieważ jedyne z czym człowiek może się spotkać to agresja, sarkazm brak tolerancji lub hipokryzja... To przykre, ale rzeczywiście chyba wypadałoby się ograniczyć do postów typu "Gratuluje kolejnej mamusi'' i to wszystko... Kończąc ten temat chyba wlaśnie do podobnych komentarzy będę się ograniczać... Edytowane przez castilia Czas edycji: 2010-01-23 o 22:19 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy, a mały jets zdziwiony może, bo się rozgladał naokoło
![]() Mamaidy dziękujemy ![]() Celka nie dziwię Ci się... a mąż naprawdę nie rozumie, że w tych dniach mógłby Ci pomóc wpaść w rytm, i psychicznie i wogóle zrobić coś w domku na początku jest bardzo cieżko!!! A czasem taka pomoc matki doprowadza do frustracji jeśli np. ona wie lepiej, albo za bardzo się wtrąca... lepiej jednak we trójeczkę ![]() co do obrzezania tez nie rozumiem tego oburzenia... w końcu wszystko zalerzy od przekonań choć nie zawsze... Mój kolega obrzezał się, bo tak chciał i tyle.... Najbardziej mi szkoda, że mogłyście się poczuć niefajnie przez te wypowiedzi, do których brakuje słów... A jak ktoś wyczytuje takie rzeczy w wikipedii i stąd czerpie swoją widzę to komentarze niech zachowa dla siebie...:P Zwłaszcza(jak pisałaś Castillia), że nie zna Ciebie i Kamyil!!!Dlatego też jak Kamyil pisała o obrzezaniu nie wypowiadałam się, bo wiem, że zależy to od wielu czynników, przekonań, czasem rodziny... religii... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-23 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiec maz podchwytuje, ze mama to powinna niewiadomo co robic i wymaga tego od mojej. A co do swojej uwaza, ze juz jest biedna, zmeczona i schorowana i i tak wykorzystywana przez siostre... Tyle w temacie. ![]() Cytat:
Choc stresy nadal sa i nieporozumienia ciagle niewyjasnione. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maz sie tez troche czuje przeciazony - bo wymagam od niego, zeby po pracy zajmowal sie synkiem i jeszcze zrobil zakupy, pwiesil pranie itd... Generalnie brakuje mu czasu na wszystko inne... Nie tlumacze go wcale, bo mi tez jest ciezko. To w koncu ja jestem w 8/9 miesiacu ciazy. To ja sie zajmuje synkiem itd... Ale mam po prostu inne zdanie na temat korzystania z pomocy babc. Uwazam, ze sporo obowaizkow nalezy do rodzicow i nie powinno sie wykorzystywac babc do wszystkiego. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
chyba przesadzacie
![]() ![]() pojawia sie jedna osoba i od razu jakieś pretensje, krzyki ![]() castilia zacytowałas mnie więc ja się zapytam, skoro to nie przedłuza stosunku ( aczkolwiek o tym czytałam nie pamietam gdzie) to jakie sa korzysci pod względem seksualnym?? w moim poscie celowo dałam znaki zapytania bo Kamyil nie napisała za co ta synowa by ja tak kochała w aspekcie obrzezania. i nadal uważam, ze mozna tu pisac sporo rzeczy ale z dystansem i nie obrazac się bo kogoś, kto notabene wpada tutaj znikąd, poniosły nerwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już nie moge sie doczekać aż dzieciaczek troszkę podrośnie, żebyśmy mogli wsiąść w samochód i pozałatwiać jakies sprawy, albo porobic zakupy. Teraz nie jezdze samochodem, a jak przyjdzie mi męża poprosić to odrazu słysze jaki to on zapracowany ![]() ... a ja czuje sie strasznie bezradnie .... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez tak chce, być już po i bez nacięcia ![]() Cytat:
![]() biudulka, pewnie nie ciekawie miała. Dobrze ze juz po wszystkim Cytat:
![]() główka do góry. Wiem że łatwo się mówi, ale domyślam sie troszkę jak sie czujesz. U nas tez mam wrazenie ze im blizej porodu tym bardziej zamiast sie cieszyc to tylko jakieś spięcia są, to chyba normalne. Ja ciesze sie ze wogóle naciągnelam meza na 1 tydzien urlopu. Tyle ze u nas jest moze troszke lepsza sytuacja bo nie mamy jeszcze dzieci i nie trzeba sie tym drugim zając. Do tego mieszkamy z rodzicami Tż-ta (wprawdzie tesciowa na wyjezdzie, ale pewnie wróci gdzies ok porodu). Nie chce sie martwic o to jak będzie. Jeżeli sobie nie bedziemy radzic to na pewno znajdzie sie jakies wyjście. Myśle ,że u Was tez jak przydzie co do czego i naprwde mąż zobaczy że jest źle to może też coś wykombinuje z dodatkowym wolnym. Tez Ci sie nie dziwie ze mozesz nie chciec zeby Twoja mama przyjechała. Mnie troche prawde mówiąc temat teściowej i mojej mamy przeraża jak tylko słysze jakie one juz mają plany wzgledem naszego dziecka. Ja chce te pierwsze chwile spędzić z mężem i maleństwem nie chce zeby się mamy wtrącały. One może chcą dobbrze, ale ja ne pewno nie chce żeby wyręczały męża w opiece nad dzieckiem. Stwierdziłam ze tez nie bede teraz o tym myslec, a jak bedą sie chciały wtrącać to będe otwarcie mówić swoje zdanie. Będzie dobrze, jakoś się to wszystko ułoży ![]() -------------------------------------------------- Ostatnio rozmawiałam z szwagierką na temat tego że termin porodu sie zbliża i że nie wiadomo czy teściowa (jej mama ) zdąży przyjechać z Włoch. Szwagierka skomentowała że na poczatku mi się pomoc przyda i jak jej mamy nie będzie to ona przyjedzie i pokaże wszytko co i jak i ze nawet może pierwszą kąpiel przy mnie zrobić. Mówiła że jej mama przy jej pierwszym dziecku wszystko robiła za nią i żebym się nie martwiła bo u mnie tez tak bedzie. Wysłuchałam to z przerażeniem, bo własnie o to się boje że tesciowa będzie chciała wyręczyć mnie z pierwszych chwil spędzonych z maleństwem. Nie wytrzymałam i powiedziałam szwagierce co o tym myśle. Oczywiście grzecznie uzmysłowiłam jej że jak bede się czuc na siłach po porodzie to nie che żeby się wtrącały do naszych pierwszych dni, chyba że o to poproszę. Mam nadzieje że to zrozumiała. ------------------- Znowu z drugiej strony jestem atakowana przez moją mamę. Żebym po porodzie przyjechała na kilka tyg. do niej. Jak jej mówie że lepiej bede sie czuć u siebie, zwłaszcza ze kącik dla maluszka już od dawna urządzony i nie po to wszystko tak układałam żeby mieszkać na początku gdzies kątem u rodziców a nie u siebie. Oczywiście wielce sie obraziła, ze ja nie traktuje już ich domu jak swojego. Zresztą jeszcze chyba ciagle do mnie mają pretensje o to że sie wyprowadziłam z domu. Strasznie mi nieraz przykro z tego powodu, że robią mi wyrzuty. Jeździmy do nich w kazdej wolnej chwili i mnie to tez powoli zaczyna juz męczyć. Mam ochote nieraz właśnie posiedziec w domu z mężem sam na sam bo bardzo mało mamy czasu tylko dla siebie, a oni tego nie potrafią zrozumieć. Jak ja ich nieraz zaprosze to oczywiscie tysiace wymówek, ze zmeczeni po pracy, a według nich ja w 9 miesiącu ciązy powinnam kilka razy w tygodniu ich odwiedzać bo jak nie to normalnie wyrodna córka ze mnie ![]() ech...... mam dość........ ale przynajmniej sie Wam troszkę wyżaliłam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.