|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
niuniasss lepiej zostaw takie specyfiki sprawiają że gospodarka wodna sie zmienia a wystarczający wpływ ma na nią samo białko lepiej nie przesadzać a co do mamy to też niech nie robi dłuższej 1 fazy bo to na prawdę nie jest takie łatwe a i można przesadzić będzie się źle czuła itp a przecież może schudnąć na 2 fazie spokojnie
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
a no tak
gdzies toprzeoczylam.. to dluga droga przede mna bo tak z 58 bym chciala a tu 70,5 rano waga pokazala.. ciekawe czy jutro cos mniej bedzie..a moge pic wiecej wody jak 1,5litra?? ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- ale mamcia zadowolona bo on na mocnych tabletkach na recepte schudla jakies 20 kg ale znowu przytyla i cukier ma wysoki.. fajnie nam razem bedzie chudnac bo jak wroce ze szkoly to juz cos "chudego" mi ugotuje a w szkole na jukims jogurcie przezyje
|
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
peewnie pij na zdrowie ja ledwo wciskam te 1,5 l bo już mi zbrzydło ale pij kobito pij im więcej tym lepiej no tylko żołądka nie rozpychaj
|
#905 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() ja dzisiaj kurczaczka pieczonego wcinam- pyyyszota ![]() zbieram się do upieczenia sernika, ale nie mam na razie jak do Lidla podjechać po te serki homo... w sumie i tak długo bez słodyczy wytrzymuję... ratuje mnie cola light ![]() Meg888 GRATULACJE zazdroszczę Ci tak świetnych wyników ciekawe, kiedy mnie się uda... 3majcie się ciepło, choć za oknami mroźnooooo
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
haha mamy tyle samo do zrzucenia
a pomyslec ze kiedys 53 wazylam.. ale to przed dzidziem..---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- jesli ja sobie np. chude mleczko popijam czy ogorasa zjem to nie pogorszy efektu?? bo jakby tak liczyc to zjadam wiecej jak 5 posilkow tylko ze male porcje.. |
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
kobity stoję nad przepaścią od 11.01 jak dobrze kojarzę jestem na 3 fazie bo uznałam że z wagą 63 kg jest mi dobrze ale trochę przesadzałam z ilością jedzenia i przybrałam dzisiaj ważyłam 65 kg a @ za tydzień jak myślicie co mam robić?
a) wrócić na 2 fazę i dobić do tych 60 kg jakie zakładałam na początku i przez to miec motywację itp do trzymania się 3 fazy b) być nadal na 3 fazie trzymać się zaleceń poczekać aż waga się ustabilizuje, zwiększyc wysiłek fizyczny Dopowiem tylko że mam motywacje równą 0 i wilczy apetyt którego poskromic nie mogę, a i jeszcze jakieś 2 dni temu ważyłam 62-63 kg no ale po drodze był czwartek proteinowy czekam na Wasze zdanie ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- niuniasss ogórka mozna jednego dziennie a mleko według starego Dukana nie pomaga w odchudzaniu zreszta sama po sobie wiem że jak nie pije mleka to szybciej chudnę aaa Ty jesteś na 1 fazie to ogóras odrzucamy na 1 fazie staramy sie czyste proteiny bez zbędnego cukru z zalewy
|
#908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dieta bo niema sensu brać nic jak się nie uprawia sportów. Ja osobiście przd bieganiem zazywa L-karnityne.
|
|
#909 |
|
Raczkowanie
|
o to juz bede wiedzie..tak to jest jak sie ksiazki nie czytalo..nie dluga ja kupie bo brak wiedzy mnie zniszczy..to dzisaj tylko jogurcik zjem i tyle zeby tych cukrów za duzo niebylo przez te ogorki..na razie motywacje mam ale jak bedzie dalej to niewiem bo lasuchem jestem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- ja cos tam tez cwiczylam ale nie intensywnie.. i z ta dieta bylo roznie ale staralam sie..nic nie dalo dlatego dukana proboje moze akurat...tylko nie wiem jak dwa dni stodniowki przetrwam..jak zgrzesze to mam przerwac i zaczac od nowa czy jak??
|
|
|
|
#910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jakoś niektóre niewyraźnie wyszły, ale po przybliżeniu wszystko widać. ![]() A motywacja rośnie proporcjonalnie do spadania wagi, a jak są przestoje od motywowania jesteśmy my!
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#911 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie wmlocilam serek homo z otrebami, slodzikiem i odtluszczonym kakao... Pyyyycha Juz mi sie tak czekolady chcialo ze balam sie ze sie zlamie...
|
||
|
|
|
#912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kasiaczek1916, dziękuję Tobie życzę jeszcze lepszych wyników
66,5kg.....63,7kg...................57kgZa mną:- 2,8kg Do celu: -6,7kg start 19.02.2013 Skalpel: 19 Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla Mel B ramiona: 2 Orbitrek: 580min Zumba: 1 Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5 |
|
|
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
kurcze zazdroszcze..;P ale ja tez bede laska hehe nigdy sie nie zlamalas?? jaies piwko czy czekolada?? bo ja przed okresem wpadam w szal jak czegos slodkiego nie zjem i tego sie boje wlasnie..ze jak zrzuce to nadrobie..
|
|
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
każda z nas popełnia grzeszki - mniejsze lub większe. Kwestia jest jedynie taka czy to są grzeszki jednorazowe czy nie, czy też po takim "zgrzeszeniu" wracasz na niedukanową ścieżkę czy po prostu uznajesz za niebyły, baty te sprawy i dalej na proteinkach i warzywkach
|
|
#915 |
|
Raczkowanie
|
Ja właściwie nie odczułam wyjatkowo "przed"@. Co dziwne bo zawsze leciała do sklepu po chipsy i batony. A dziś proszę obyło się bez wyrzeczen oprócz małego jogurciku z owocami 0%. Więc TO działa. Ale mam nadal 4dni zastoju w kibelku więc nie ważyłam się juz tydzień
ale może po @się ucieszę
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a powiedzcie mi co z budyniem-czy można na II fazie??
Chodzi mi o taki budyń Winiar "bez dodatku cukru", w którym w jednej porcji jest 13,5 g węglowodanów, w tym 6,5 cukrów prostych... Można zaszaleć, czy lepiej sobie dać spokój?
|
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
daj sobie spokój
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Nusia wiesz może gdzie w Lublinie można dostać skrobie kukurydzianą? bo szukam już od 2 miesięcy
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Nulqa ja właśnie też ostatnio szukałam skrobi w Realu i w Leclercu, ale niestety...oferują tylko mąkę kukurydzianą
Może trzeba by zajrzeć do jakiś sklepów ze zdrową żywnością...może tam...tylko póki co nie miałam czasu rozejrzeć się, gdzie w Lbn takie sklepy funkcjonują Jak czegoś się dowiem, dam znać ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Dobra
|
|
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie , w leclercu bylam w sklepie ze zdrową żywnością i tam też nie było, może w Delimie ?
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
niuniasss ja studniówkę przeżyłam nie miałam czasu jeść o dziwo no nie powiem alk był ale ja na 3 fazie mam królewskie posiłki ale i bez tego dasz radę na lampce szampana wytrzymasz.. rosołek jakiś kurczak bez skórki i już nie rozdrabniaj się ale też nie szalej :P moja się udała i bez tortu ale to był przypadek po prostu przetańczyłam krojenie:P no i baw się nie przejmuj dietą
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki pomocy
Jeśli śledzicie ten wątek to wiecie że w poniedziałek zaczynam I fazę (7dni) przestudiowałam książkę ale mam kompletny brak pomysłów na to co jeść w I fazie a jutro wybieram się na zakupy ...... a inwencji twórczej zero proszę o podpowiedzi bardziej doświadczonych koleżanek ...
|
#924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. białego chudego sera (kupuję najczęściej z Bielucha albo z Piątnicy ser 0%), 2. jogurtu naturalnego (też najczęściej Bieluch % i ostatnio też Activia-co prawda nie jest "zeroprocentowa", ale liczę na uregulowanie choć odrobinę pracy moich jelit, która po fazie uderzeniowej nie wróciła do normy...) 3. serków wiejskich light z Piątnicy lub Krasnegostawu 4. otrębów pszennych 5. jajek no i szczypiorkua tak poza tym to piersi z kurczaka, mrożone filety ryb, tuńczyk w puszce w sosie własnym, udka z kurczaka (oczywiście bez skóry), cynamon do białego sera , ostatnio kupiłam też filet pieczony z indyka w plasterkach i płaty śledziowe w zalewie octowej w słoiku, które nie mają prawie nic tłuszczyku ani węgli...ale nie miałam jeszcze okazji ich otworzyć i wypróbować ![]() Jak mi coś się jeszcze przypomni- napiszę ![]() aaaa...no i u mnie królują przyprawy...bez nich ani rusz... czy to takie gotowe do kurczaka, do ryb, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, przyprawa Tzatziki, wspomniany już wcześniej cynamon itp no i słodzik do kawy
Edytowane przez Nusiaa88 Czas edycji: 2010-01-23 o 19:38 |
|
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
aż tak bardzo doświadczona nie jestem a i do pichcenia nie mam ciągotek
ale polecam Ci np. chlebek Dukanowski, placuszki serowe - fajne jako przegryzki np do pracy czy na uczelnie .... , naleśniki, łososia i makrele na różne sposoby, z białym serkiem wiejskim light. Do wszystkiego mozesz dodać otrębów. Omlet Berlinianki tez jest bardzo dobry. Jajecznica. Wszystkie przepisy są na "przepisowni". Ja z reguły mieszam wszystko co się da zjeść w jednej potrawce Ale ja lubie takie ciapraki ![]() Piersi z kurczaka w otrębach polewam np. wieśniakiem light
Edytowane przez Marta 33 Czas edycji: 2010-01-23 o 19:39 |
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
a czy jakikolwiek tłuszcz można użyc ?
bo zastanawiam się jak zrobić jajecznice bez tłuszczu :P hehehehehehehhe
|
#927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(jestem teraz na P+W)Jak jestem w pracy to najczesciej rano jem jogurt naturalny z otrebami i popijam duza iloscia wody. Wejdz sobie na watek z produktami, pomoze Ci na pewno je wybrac no i zobaczysz jak wygladaja
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Równo tydzień temu rozpoczęłam dietę, było 1,5 kg mniej i waga stoi w miejscu od paru dni
ehh...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

gdzies toprzeoczylam.. to dluga droga przede mna bo tak z 58 bym chciala a tu 70,5 rano waga pokazala.. ciekawe czy jutro cos mniej bedzie..
fajnie nam razem bedzie chudnac bo jak wroce ze szkoly to juz cos "chudego" mi ugotuje a w szkole na jukims jogurcie przezyje

i dieta bo niema sensu brać nic jak się nie uprawia sportów. Ja osobiście przd bieganiem zazywa L-karnityne.

66,5kg.....63,7kg...................57kg
Chodzi mi o taki budyń Winiar "bez dodatku cukru", w którym w jednej porcji jest 13,5 g węglowodanów, w tym 6,5 cukrów prostych...
Można zaszaleć, czy lepiej sobie dać spokój?