Ciaza i porod w UK - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-23, 20:55   #481
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: Ciaza i porod w UK

HANJAH ja takze robilam w Matalanie zakupy.z tuniki jestem bardzo zadowolona.pralam juz wielokrotnie i nic sie nie dzieje,tak samo ze swetrami i bluzkami.ciuszki dzieciece pralam i takze nic sie nie porobilo

KASIA UK na odparzenia i zaczerwienienia pupci rewelacyjna jest MAKA ZIEMNIACZANA: ehem:

DIARI ja wozeczek zamawialm na allegro.wlasnie dzisiaj o tzreciej w nocy przyszedl.tazke spanaia nie bylo tylko ujezdzanie fury mojej niuni

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:12   #482
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Koleżanka przyniosła dziś do pracy katalog sklepu MATALAN-oglądałam w nim głównie ciuchy dla siebie (niedrogie tuniki), ale znalazłam tam też rzeczy dla dziecka (nursery). Teraz oglądam stronę internetową tego sklepu-patrzcie jakie śliczności (ceny też niczego sobie): http://www.matalan.co.uk/fcp/categor...etFilters=true
Czy któraś z Was kupowała coś w tym sklepie? Jaka jakość/wrażenia?
Kupowałam. bardzo rzadko. I bez szału, ale też bez jakiś strasznie negatywnych uwag
Primark ma całkiem dobrą gatunkowo serię dla dzieci (jesli chodzi o sklepy z niższymi cenami).

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
A przechodziłam dzisiaj koło tego sklepu i nawet nie pomyślałam, żeby tam wejść, bo wydawało mi się, że nie maja nic dla dzieci ani dla kobiet w ciąży. Ale następnym razem pójdę, bo bardzo ładne rzeczy są na tej stronie.

Kurcze, dlaczego wózki, które mi się podobają kosztują od 470 do 600 funtów (gondola, spacerówka, fotelik) . W moim mieście jest strasznie mały wybór fajnych wózków.

Łóżeczka + materac też nie są tanie

A jakie wózki ci się podobają ?

Naprawdę warto porównać ceny sklepów z cenami na ebay'u.
Właśnie sprawdziłam ceny mojej ulubionej mury. I np. 3 kołowa z dodatkami, lekko używana to 250 funtów.

Zresztą nowe wózki też można taniej znaleźć.

Cytat:
Hanjah dopiero teraz zauważyłam, że jesteśmy w tym samym tyg. (3dni różnicy)

Ja też na razie tylko sobie oglądam i patrzę mniej wiecej, co w jakiej cenie jest. Są tańsze wózki niż 400 funtów, ale niestety mi się nie podobają. Bardzo chciałabym mieć wózek z pompowanymi kołami i żeby była osobno gondola i spacerówka, a nie, że gondola przekształca się w spacerówkę, lub zamiast gondoli w spacerówkę jest wpinany fotelik/nosidełko.

Masz takie kryteria jak ja

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
My zastanawiamy się nad gondolą. Ale chyba stanie na samym foteliku doczepionym do spacerówki. Zresztą-jak się uda, to nasz maluch nie będzie długo jeździł w wózku-nie mogę patrzeć na te 5- czy 6-letnie dzieci w wózku

Maluchowi wózek potrzebny jest conajmniej do 2-3 roku zycia.

I z doświadczenia powiem, że jeśli pierwszy wózek okaże się porażką, to szybko kupuje się spacerówkę ( i to najlepiej dobrej jakosci).

A co do travel system, to dziecko w tym foteliku nie powinno spędzać więcej niż 2.5h jednorazowo.

Osobiście wolę gondolę.
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:24   #483
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Kupowałam. bardzo rzadko. I bez szału, ale też bez jakiś strasznie negatywnych uwag
Primark ma całkiem dobrą gatunkowo serię dla dzieci (jesli chodzi o sklepy z niższymi cenami).
W Primarku rzadko bywam, a jak byłam ostatnio to jeszcze nie patrzyłam na ubranka dziecięce. Niedługo mają otworzyć Primark w Edynburgu-może się w końcu doczekam

Cytat:
Maluchowi wózek potrzebny jest conajmniej do 2-3 roku zycia.

I z doświadczenia powiem, że jeśli pierwszy wózek okaże się porażką, to szybko kupuje się spacerówkę ( i to najlepiej dobrej jakosci).

A co do travel system, to dziecko w tym foteliku nie powinno spędzać więcej niż 2.5h jednorazowo.

Osobiście wolę gondolę.
Tak do 2-3 roku życia to max, dłużej nie mam zamiaru wozić dziecka Ale np. synek mojej kuzynki jak tylko zaczął chodzić, to do wózka już nie wsiadł
Wiem właśnie, że dziecko nie powinno długo siedzieć w foteliku... i to przemawia na korzyć gondoli. Choć fotelik też będzie potrzebny. Nie wiem sama... niby jeszcze trochę czasu ale wypadałoby się powoli rozglądać za wózkiem. Na razie tylko wiem, jakie mi się nie podobają, ale jeszcze nie widziałam takiego, który podobałby mi się w 100%
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:38   #484
aaliyah
Zakorzenienie

Diari, a moze taki wozek by Ci sie spodobal: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__95375_10001_
On wczesniej byl o wiele drozszy. Do tego wozka pasuje fotelik maxi cosi cabriofix (chyba najlepszy w przedziale 0-9kg). Calosc zamknelaby sie w 250 funtach.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:38   #485
Diari
Rozeznanie

Agnieszka09 a jaki kupiliście wózek?

Luna na początku myślałam o x-landerze XT www.x-lander.pl , ale musiałby mi go ktoś przywieźć z Polski, dziewczyna miała taki do sprzedania tutaj za grosze, ale ja nie chce kupować tak wcześnie.
Dzisiaj widzieliśmy taki wózek http://www.icandyuk.com/products.php?id=apple i powiem, że całkiem fajnie się prezentuje, tylko zastanawiam się czy ta spacerówka nie jest za płytka (jak na razie jedyny, który podoba się mojemu mężowi).

No i podoba mi się bardzo ten http://www.mothercare.com/Jane-Slalo...64041&mcb=core ale niestety cena masakryczna

Mi bardzo zależy na gondoli, bo nie chce dziecka wozić na spacery w foteliku, to będzie lato, więc mam nadzieje, że pogoda będzie ładna i będę chciała chodzić na długie spacery.

Edytowane przez Diari
Czas edycji: 2010-01-23 o 21:50
Diari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:43   #486
indiria
Raczkowanie

Jeszcze wracając do ciuchów dziecięcych, poczytałam trochę opinii matek mieszkających w UK. Dziewczyny z niedrogich rzeczy polecają serie Cherokee z Tesco, George z Asda, Primarkowe również no i oczywiście promocje w TKMax

Jeśli chodzi o wózki to ja w sumie nadal nie wiem co zrobic. Dostaliśmy używaną gondolę i chyba się z nią pomęczę póki mała nie będzie mogła się przesiąśc do spacerówki, ale ten wózek jest okropnie ciężki, nie wiem czy sobie z nim poradzę.
Bardzo podobają mi się wózki Jane Slalom i Nomad (ceny przemilczę) tym bardziej, że można do nich wpiąc fotelik serii Matrix, który rozkłada się na płasko.
Dziś oglądałam crash test innego fotelika rozkładającego się na płasko i lekko się przeraziłam, fotelik się po prostu rozpadł!

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Diari, właśnie zauważyłam, że wkleiłas link do Jane
Sprawdź ceny na Kiddicare.com wydaje mi się, że jest trochę taniej niż w innych sieciówkach
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 21:44   #487
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Diari, a moze taki wozek by Ci sie spodobal: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__95375_10001_
On wczesniej byl o wiele drozszy. Do tego wozka pasuje fotelik maxi cosi cabriofix (chyba najlepszy w przedziale 0-9kg). Calosc zamknelaby sie w 250 funtach.

to jest mój faworyt (tylko ja chcę 4)

aaliyah korzystałaś z tego wózka ?

Cytat:
Agnieszka09 a jaki kupiliście wózek?

Luna na początku myślałam o x-landerze XT www.x-lander.pl , ale musiałby mi go ktoś przywieźć z Polski, dziewczyna miała taki do sprzedania tutaj za grosze, ale ja nie chce kupować tak wcześnie.
Dzisiaj widzieliśmy taki wózek http://www.icandyuk.co
m/products.php?id=apple i powiem, że całkiem fajnie się prezentuje, tylko zastanawiam się czy ta spacerówka nie jest za płytka (jak na razie jedyny, który podoba się mojemu mężowi).

No i podoba mi się bardzo ten http://www.mothercare.com/Jane-Slalo...64041&mcb=core ale niestety cena masakryczna

Mi bardzo zależy na gondoli, bo nie chce dziecka wozić na spacery w foteliku, to będzie lato, więc mam nadzieje, że pogoda będzie ładna i będę chciała chodzić na długie spacery.

Jane mają dobrą opinię, ale faktycznie również ceny- zawrotne.
Tego wcześniejszego nie znam...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 21:51   #488
Diari
Rozeznanie

Aaliyah O nim też myślałam, ale zastanawiam się, czy ta spacerówka nie będzie za płytka, bo akurat zmiana gondoli na spacerówkę wypadnie w zimie i czy dziecko z tymi wszystkimi warstwami ubrań, kocyków itp. pomieści się tam.

Czy macie jakąś angielską stronę gdzie piszą o fotelikach i testach?
Stary 2010-01-23, 22:08   #489
aaliyah
Zakorzenienie

Luna, nie nie korzystalam z niego. Ja go dopiero odkrylam jak juz kupilam Quinny Speedi, ktory tak na marginesie tez jest fajny. Ale mura strasznie mi sie podoba, ma duza gondole, przekladane siedzisko. Widzialam ten wozek w akcji i jak dla mnie super. No i ta cena jest bardzo atrakcyjna.
Diari do glebokosci spacerowki to sie nie wypowiem. Widzialam kilka razy dzieci w niej, ale osobiscie nie uzywalam wiec trudno powiedziec.

Jane widzialam pare razy na ulicy i nie podobaja mi sie.
Stary 2010-01-23, 22:16   #490
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Aaliyah O nim też myślałam, ale zastanawiam się, czy ta spacerówka nie będzie za płytka, bo akurat zmiana gondoli na spacerówkę wypadnie w zimie i czy dziecko z tymi wszystkimi warstwami ubrań, kocyków itp. pomieści się tam.

Czy macie jakąś angielską stronę gdzie piszą o fotelikach i testach?
Tu o fotelikach
http://www.childcarseats.org.uk/choosing/checklist.htm

Moim zdaniem nie będzie potrzeby w spacerówce wkładać masy koców o ile będzie śpiworek.
Widziałam dzieci w tych wózkach, ale niestety sama nigdy nie korzystałam ...
... jeszcze
Stary 2010-01-23, 22:23   #491
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem nie będzie potrzeby w spacerówce wkładać masy koców o ile będzie śpiworek.
Widziałam dzieci w tych wózkach, ale niestety sama nigdy nie korzystałam ...
... jeszcze
To chyba z mysla o drugim dzidziusiu, co?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 22:30   #492
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba z mysla o drugim dzidziusiu, co?
ano tak (bo mój mały to juz pieszo chodzi, ewentualnie autkiem się wozi)
Marzy mi się bardzo. Od kwietnia starania pełną parą

a tutaj sobie poczytam, poodświeżam i będę na bieżąco w razie co.
Stary 2010-01-23, 22:31   #493
Diari
Rozeznanie

Cytat:
Czy na tej stronie są konkretne modele fotelików i to jak wypadły w testach? Tak na szybko przeglądnęłam i nie mogę znaleźć
Stary 2010-01-23, 22:31   #494
Monia2800
Raczkowanie

Ja rowniez chcialam miec Travel system z gondola itp. Co sie okazalo, ze ta gondola przydala sie praktycznie na miesiac. Mala zaczela szybko rosnac, w ubraniach zimowych juz teraz w 3 miesiace jest jej bardzo niewygodnie w gondoli. Poza tym ona jest bardzo ciekawa swiata, probuje siadac i za chiny nie chce lezec i spac w wozku. Tak, ze na dizen dzisiejszy gondola stoi w salonie i klade w nia mala spac w ciagu dnia gdy chce miec ja na oku...ale i to juz jej ciasnawo. Gdybym miala kupowac jeszcze raz, nie zdecydowalabym sie na zestaw z gondola, bo pokozystalam z niej tyle co nic. Obecnie jezdzimy z fotelikiem, a za miesiac dwa przesiadamy sie na spacerowke. Tak ze radze sie porzadnie zastanowic, bo jak trafi sie takie aktywne dziecko to na sile nie przetrzymasz go w gondoli.
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 22:33   #495
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Czy na tej stronie są konkretne modele fotelików i to jak wypadły w testach? Tak na szybko przeglądnęłam i nie mogę znaleźć
Teraz to pewnie nie jestem na biezaco, ale jak ja kupowalam wozek z fotelikiem to najlepszym (najbezpieczniejszym) fotelikiem byl maxi cosi cabriofix. Mozna go uzywac z baza isofix lub bez. Wyprobowalismy i moge go polecic.

A ja uwazam, ze gondola jest bardo fajnym wynalazkiem. Dziecku jest w niej cieplo, wygodnie, plasko. Fotelik nie jest zdrowy dla niemowlaka, nie powinno sie go uzywac na dluzsze wypady bo zle to wplywa na jego kregoslup. My uzywalismy gondoli pol roku (mala urozila sie pod koniec pazdziernika) i pewnie uzywalibysmy dluzej gdyby gondola byla wieksza.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:39
Stary 2010-01-23, 22:34   #496
Jola00
Zadomowienie

To i ja pokażę Wam mój typ wózka http://cgi.ebay.co.uk/3in1-NEW-MODEL...item4a9de43322

Ja taki zakupię na pewno Ma i pompowane kółka, gondolę,fotelik i spacerówkę i nawet śpiworki
Wybór kolorów też jest bardzo duży,cena w miarę...
A co najciekawsze to są wózki z Polski

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 22:34   #497
kasia uk
Raczkowanie

Dziewczyny ja stosowałam linomag, dopóki one nie zobaczyły i zabroniły mi, bo nie wiedziały co to jest. Kazały samą wodą.. Żadnymi kremami

Smaruję mu sudocremem i puderkiem. Ale rzeczywiście o mące ziemniaczanej też słyszałam, mąż będzie musiał przejechać się do polskiego sklepu.

Widziałam się z położną, powiedziałam jej o tym, że babeczki musiały zostawiać go w brudnej pieluszce aż do mojego przyjścia, czyli do od karmienia do karmienia, a ona mi na to, że tak- oni tak robią

No cóż...

Czytałam właśnie o wietrzeniu i od dzisiaj stosuję tą metodę.
Przemywam również rumiankiem, chłodnym i wtedy zauważyłam, że jakby uśmieżało mu bóle na chwilkę.

Przez to musiałam zrezygnować z karmienia piersią i przejść na butlę, aby nie robił kupki tak często, więc dupcia szybciej się zagoi.
I mleko muszę ściągać. A on tak lubi na cycuszku moim i tak też lubi się wtulić i zasnąć.
Przytrzymuję go po karmieniu butlą przy sobie, na rączkach, ale to pewnie nie to samo.

Strasznie bolą mnie plecy, bez tabletek które mi dali nie jestem w stanie normalnie funkcjonować, na pewno faszerowanie się nimi nie wpływa pozytywnie na mleko, ale cóż poradzę
Dzisiaj zauważyłam również skrzepy krwi na podpasce... Co nie świadczy o niczym dobrym z tego co wiem..
Chryste Panie, dzisiaj się popłakałam, bo od myślenia o tym wszystkim przypomniał mi się poród..

Uciekam, bo malutki coś skwierczy
Stary 2010-01-23, 22:46   #498
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia uk Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja stosowałam linomag, dopóki one nie zobaczyły i zabroniły mi, bo nie wiedziały co to jest. Kazały samą wodą.. Żadnymi kremami

Smaruję mu sudocremem i puderkiem. Ale rzeczywiście o mące ziemniaczanej też słyszałam, mąż będzie musiał przejechać się do polskiego sklepu.

Widziałam się z położną, powiedziałam jej o tym, że babeczki musiały zostawiać go w brudnej pieluszce aż do mojego przyjścia, czyli do od karmienia do karmienia, a ona mi na to, że tak- oni tak robią

No cóż...

Przemywam również rumiankiem, chłodnym i wtedy zauważyłam, że jakby uśmieżało mu bóle na chwilkę.

Przez to musiałam zrezygnować z karmienia piersią i przejść na butlę, aby nie robił kupki tak często, więc dupcia szybciej się zagoi.
I mleko muszę ściągać. A on tak lubi na cycuszku moim i tak też lubi się wtulić i zasnąć.
Przytrzymuję go po karmieniu butlą przy sobie, na rączkach, ale to pewnie nie to samo.

Strasznie bolą mnie plecy, bez tabletek które mi dali nie jestem w stanie normalnie funkcjonować, na pewno faszerowanie się nimi nie wpływa pozytywnie na mleko, ale cóż poradzę
Dzisiaj zauważyłam również skrzepy krwi na podpasce... Co nie świadczy o niczym dobrym z tego co wiem..
Chryste Panie, dzisiaj się popłakałam, bo od myślenia o tym wszystkim przypomniał mi się poród..

Maka kukurydziana rownie dobrze sie sprawdza i latwiej kupic. Ja bym nie sluchala tylko smariowala kremem, w koncu to Twoje dziecko, nie?

Jesli nie karmisz piersia to po co sie martwisz jak tabletki wplywaja na Twoje mleko? Moze zbyt pochopnie podjelas decyzje o odstawieniu synka od piersi i jest Ci zal? Zastanow sie moze jeszcze nad tym krokiem.

Nie martw sie Kasiu, bedzie dobrze.
Stary 2010-01-23, 22:47   #499
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia uk Pokaż wiadomość

No cóż...

Kasiu nie martw się
Wietrzenie na pupkę małego powinno pomóc
A te skrzepy na podpasce...Ja jak pamiętam też miałam takie po porodzie (bałam się powiedzieć o tym lekarzowi). Na szczęście wszystko się ładnie samo oczyściło i nie miałam z tego powodu żadnych problemów.
Mam nadzieję,że i u Ciebie wszystko dobrze się skończy
A plecki bolą Cię po tym znieczuleniu ?

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 23:45   #500
magdus25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
To i ja pokażę Wam mój typ wózka http://cgi.ebay.co.uk/3in1-NEW-MODEL...item4a9de43322

Ja taki zakupię na pewno Ma i pompowane kółka, gondolę,fotelik i spacerówkę i nawet śpiworki
Jolaoo-swietne te wozki i nawet moj wybredny tz stwierdzil ze sa fajne,to jak narazie moj faworyt! mnie podobal sie dosc podobny wklejam linka http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...tab%3DWatching
kasia uk-pytalam bardziej doswiadczonych kolezanek i one rowniez mowia krem (bephanten) i wietrzenie pupki,a co do pielegniarek to ja bym nie sluchala w tej kwesti tymbardziej jesli doprowadzily pupke do takiego stanu,trzymam kciuki zeby Marcelkowi przeszlo i Twoje bole takze
diari-z tego co piszesz to mnie sie wydaje ze powinnas normalnie brac Statuory Maternity Pay,tymbardziej jesli bralas przez 13 tygodni 100% platnego chorobowego-swoja droga to szczesciara jestes ja mialam tylko 4 tygodnie 100%platne a potem zwykle sick pay a zeby brac kase od pracodawcy musisz przepracowac 26 tygodni dla jednego pracodawcy (licza od 15 tyg przed porodem) i przez ten czas zarabiac nie mniej niz 90 funtow tygodniowo ,wiec Ty sie chyba kwalifikujesz- no chyba ze masz bardzo niskie zarobki...
nikha witaj
magdus25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 00:17   #501
Monia2800
Raczkowanie

Ja mam standardowy wymiar gondoli, a pomimo to juz malej w niej ciasno, no i to zalezy od dziecka, moja po prostu nie lubi lezec w gondoli na plasko. Ona w ogole nie wyglada, ani nie zachowuje sie jak 3 miesieczne niemowle, cos za szybko mi sie rozwija panna My na razie ze wzgledu na pogode nie chodzimy na dlugie wyprawy, do lekarza, do sklepu, ewentualnie krotki spacerek, to tak max 2-3h, dlatego nie uzywam jeszcze spacerowki.
co do kremow na odparzenia, to sudocream w ogole sie nie sprawdzil, wnikal zaraz w pieluszke i mala miala ciagle odparzenia. Zmienilismy na Bepanthen i jest o niebo lepiej, ten krem pozostawia tlusty film i wydaje mi sie ze dlatego lepiej chroni.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Dziewzyny czy ktoras z was tez tak ma, ze dziecko nie chce pic mleka w proszku? Probowalam ju z SMA, Cow&Gate, nawet Aptamil Comfort...mala nie chce za duzo pic, poza tym ma straszne problemy z brzuszkiem. Musze podawac jej mleko z kartonika...nie wiem czy ona sie przyzwyczaila, bo jak jeszcze karmilam piersia to dokarmialam z malych kartonikow czasami. W UK nie ma problemu, ale w Polsce takich mlek nie ma, tzn znalazlam jedno dla Juniora 1+ czyli odpada, no i w szklanych sloiczkach po 90ml, 6zl za sztuke!!!, chyba ich pogielo, nawet na jedno karmienie nie wystarczy. Jade do Polski na miesiac, to jedyne rozwiazanei wyslac kurierem 30 L mleka. Stracznie wybredna ta moja niunia, ehhh
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 00:30   #502
indiria
Raczkowanie

Kasiu, mąkę ziemniaczaną można na bank kupic w supermarkecie, ja mam z tesco No ale odwiedzenie polskiego sklepu to dla mnie wyprawa, więc szukam czego się da w brytyjskich sieciówkach.
Trzymam kciuki żeby maluszkowi szybko się wygoiła pupa, pozwól mu trochę pofikac gołymi nóżkami, będzie miał dodatkową przyjemnośc Acha, te bóle masz od czego właśnie, wkłuwania tego cewnika na znieczulenie?

Pytanie do Was dziewczyny zarówno w ciąży jak i doświadczonych mam: zamierzacie/ próbowałyście nosic bobasy w chustach?
Bardzo bym chciała, żeby u nas się to noszenie sprawdziło, sporo by to ułatwiło, spokojnie mogłabym przetrzymac okres gondolowy z młodą w chuście, ale chustowanie tutaj nie jest popularne i ciężko znaleźc kogoś doświadczonego w okolicy (próbowałam na brytyjskich forach)
Stary 2010-01-24, 08:46   #503
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

No nareszcie wózek, który mi się podoba Teraz będę szukać tylko takiego
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 09:11   #504
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sądzę. Są wyznaczniki co do tego co fotelik powinien mieć i jakie sa przepisy.

Cytat:
Teraz to pewnie nie jestem na biezaco, ale jak ja kupowalam wozek z fotelikiem to najlepszym (najbezpieczniejszym) fotelikiem byl maxi cosi cabriofix. Mozna go uzywac z baza isofix lub bez. Wyprobowalismy i moge go polecic.

A ja uwazam, ze gondola jest bardo fajnym wynalazkiem. Dziecku jest w niej cieplo, wygodnie, plasko. Fotelik nie jest zdrowy dla niemowlaka, nie powinno sie go uzywac na dluzsze wypady bo zle to wplywa na jego kregoslup. My uzywalismy gondoli pol roku (mala urozila sie pod koniec pazdziernika) i pewnie uzywalibysmy dluzej gdyby gondola byla wieksza.
Zgadzam się w zupełności co do gondoli
Z pierwszym maluchem miałam miękką gondolę, która niesty była dość mała. Teraz planuje twardą Dziecku potrzebne jest twarde i płaskie podłoże.

Kasiu
nie rozumiem dlaczego odstawiłaś synka od piersi. Tylko ze względu na częste robienie kupki?

Ja na drastyczne zmiany skórne polecam Tormentiol i Metanium (ten drugi do dostania bez recepty Boots.

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Kasiu, mąkę ziemniaczaną można na bank kupic w supermarkecie, ja mam z tesco No ale odwiedzenie polskiego sklepu to dla mnie wyprawa, więc szukam czego się da w brytyjskich sieciówkach.
Trzymam kciuki żeby maluszkowi szybko się wygoiła pupa, pozwól mu trochę pofikac gołymi nóżkami, będzie miał dodatkową przyjemnośc Acha, te bóle masz od czego właśnie, wkłuwania tego cewnika na znieczulenie?

Pytanie do Was dziewczyny zarówno w ciąży jak i doświadczonych mam: zamierzacie/ próbowałyście nosic bobasy w chustach?
Bardzo bym chciała, żeby u nas się to noszenie sprawdziło, sporo by to ułatwiło, spokojnie mogłabym przetrzymac okres gondolowy z młodą w chuście, ale chustowanie tutaj nie jest popularne i ciężko znaleźc kogoś doświadczonego w okolicy (próbowałam na brytyjskich forach)

Nosiłam młodego w chuście. , w takiej już podszytej nie wiązanej.
Nazywa się freedom sling (w sumie tak się nazywa chyba firma je sprzedająca).

Świetna sprawa
Wyskoczyć do sklepu, na spacer... dziecko w chustę i już

Chciałabym jeszcze spróbować chusty (oczywiście w przyszlości)
wiązanej i mam nadzieję, że się nie zaplączę
Stary 2010-01-24, 09:26   #505
scoobs
Rozeznanie

Hej, ja sie odzywam rzadko, ale nie wiem, czy mnie zauwazacie, ale widze, ze bylo wspomniane i maxi cosi mura 3. Ja mam taki, tylko spacerowke, bo jest to moj drugi. I nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze bedzie ciasno. Nie kupowalam spiworka i zawsze ja ubieram no i kocyki, jak trzeba i jest naprawde duzo miejsca, wydaje mi sie, ze wygodny. Tylko z kocykiem troche ciezko, bo jest to trzymanko dla dziecka. A drugi troche mankament, to, ze jest on dosyc ciezki, ale ja jestem zadowolona.
Kasia wietrz mu pupke, ale jak to nie schodzi to wez go to lekarza, mnie lekarzz raz przepisal krem, nie pamietam nazwy ale metanium, czy cos i nawet dobry byl. Wiec jak sie martwisz to wez go do lekarza.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 09:54   #506
kasia uk
Raczkowanie

Cytat:
Maka kukurydziana rownie dobrze sie sprawdza i latwiej kupic. Ja bym nie sluchala tylko smariowala kremem, w koncu to Twoje dziecko, nie?

Jesli nie karmisz piersia to po co sie martwisz jak tabletki wplywaja na Twoje mleko? Moze zbyt pochopnie podjelas decyzje o odstawieniu synka od piersi i jest Ci zal? Zastanow sie moze jeszcze nad tym krokiem.

Nie martw sie Kasiu, bedzie dobrze.
Aaliyah, nie karmię piersią chwilowo. Ściągam mleko mimo wszystko aby pobudzać laktację i ściągnięte mleczko też mu daję, dlatego martwiłam się o to. Myślałam, że to napisałam wcześniej.

No teraz to już faktycznie ich nie słucham, bo jestem w domu i mogę robić co chcę Ale nie bardzo miałam wyjście szczerze mówiąc w szpitalu, bo jakbym zaczęła się z nimi kłócić o swoje to nie wiadomo jakby potraktowały synka pod moją nieobecność albo inne położne mnie, a jednak troszke czasu musiałam tam spędzić.

Dziewczyny, właśnie nie wiem czy plecy bolą mnie od zastrzyku, bolą mnie w tym miejscu, w którym często miałam bóle jak pracowałam, ale nie tak mocne jak te teraz. Dzisiaj w nocy wręcz dostałam takich bóli jakby prąd mnie kopał w tym miejscu. Położna przyjdzie to zapytam.

Pupcia małego coraz lepiej. Wietrzę najczęściej jak mogę. Robi coraz rzadziej kupcie ze względu na to iż karmię butlą. Ale mleczko ściągam. Dzisiaj ściągnęłam 80ml! I wypił tylko połowę

Także coraz lepiej.
Ale stopy i łydki są sztywne, kucać nie dam rady. Dzisiaj położna będzie ściągać mi szwy i boję się Głupie to pewnie, ale jestem jakoś przewrażliwiona teraz po tym porodzie na ból. Jak ktoś mi mówi, że nie będzie bolało albo będzie lekki ból to nie wierzę po prostu i czekam aż sama się przekonam... Te cip* w szpitalu mówiły, jak przestawał epidural działać i jak zaczęłam czuć lekki ból, że na takim się skończy i więcej bólu nie odczuję

Dzisiaj w nocy przebudziłam się, bo złapał mnie skurcz w nogę tak mocny, że głowa mała. Zaczęłam krzyczeć do męża aby zabrał mi małego z rąk abym mu krzywdy nie zrobiła, bo mam skurcz. A ja nawet synka na rękach nie miałam.. Maluszek smacznie spał...
Masakra..

Edytowane przez kasia uk
Czas edycji: 2010-01-24 o 10:03
kasia uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 10:06   #507
Diari
Rozeznanie

No właśnie, zgadzam się z wami, co do tej gondoli. Nie wyobrażam sobie wyjść z dzieckiem na np. 5h i ono cały czas powyginane w tym foteliku siedzi. Ja wiem, że w zimie jest gorzej, bo dziecko jest grubiej ubrane, ale u mnie akurat czas gondoli przypadałby na okres czerwiec-listopad.

Indiria siedzę też na innym forum (polskim) i tam dziewczyny bardzo sobie chwalą chusty i co druga jej używa. Ja uważam, że to jest fajna sprawa, np. jak potrzebujesz na chwile wyskoczyć do sklepu i nie masz, z kim dziecka zostawić. Ja też o tym myślałam, ale zastanawiałam się czy dziecko nie jest w niej powyginane tak samo jak w foteliku i czy sprawdziłoby się na dłuższe wyjścia dla takiego małego dziecka, czy dopiero jak już trochę będzie większe i czy mój biedny kręgosłup to wytrzyma. Muszę poczytać więcej na ten temat na forach.

Kurcze jakoś tak dziwnie bolał mnie w nocy brzuch, nie jakoś bardzo, ale tak jakbym miała za wąskie spodnie biodrówki i one mnie ściskały. Cholercia przez te skurcze i bóle na samym początku ciąży, mam jakiegoś schiza teraz. Ja to w ogóle jestem panikara i zastanawiam się czy ja nie zwariuje do czerwca
Stary 2010-01-24, 10:44   #508
Kasiowa24
Raczkowanie

Czesc Kobitki, ja zamowilam sobie wozek na allegro z firmy TAKO - jumper x,
przewoz zlecilam jednej z firm , ktore zajmuja sie przewozem paczek do z Polsku tutaj, zaplacilam za wozek 1200zl, bo tutaj taki wozki 3 w 1 , bardzo podobne tylko renomowanej firmy kosztuja ok £500 wiec zaoszczedzilam sporo.
Wozek nam sie bardzo podoba , mam nadzieje, ze sie sprawdzi, gondola, fotelik, spacerowka, wszystko prosto skladane i nakladane na konstrukcje wozka, kupilam zielono - czarny, dla mnie swietny, mam nadzieje, ze sie sprawdzi i Alex z niego szybko nie wyrosnie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:

No to wlasnie ja ten wozek kupilam i to ten zielono - czarny i jak na polskiego producenta jest swietny, tez myslalam, zeby go zamowic z ebaya, ale na allegro od producenta jest 1200zl czyli mnie to wynioslo £260 + £25 koszt przesylki z Polski, dodatkowo jest parasolka, kola sa swietne , z przodu z mozliwosca skrecania lub nie, do kazdej czesci nakladki ala spiworki, moskito i folie przeciw deszczowe, super
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 18:06   #509
indiria
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie, zgadzam się z wami, co do tej gondoli. Nie wyobrażam sobie wyjść z dzieckiem na np. 5h i ono cały czas powyginane w tym foteliku siedzi. Ja wiem, że w zimie jest gorzej, bo dziecko jest grubiej ubrane, ale u mnie akurat czas gondoli przypadałby na okres czerwiec-listopad.

Indiria siedzę też na innym forum (polskim) i tam dziewczyny bardzo sobie chwalą chusty i co druga jej używa. Ja uważam, że to jest fajna sprawa, np. jak potrzebujesz na chwile wyskoczyć do sklepu i nie masz, z kim dziecka zostawić. Ja też o tym myślałam, ale zastanawiałam się czy dziecko nie jest w niej powyginane tak samo jak w foteliku i czy sprawdziłoby się na dłuższe wyjścia dla takiego małego dziecka, czy dopiero jak już trochę będzie większe i czy mój biedny kręgosłup to wytrzyma. Muszę poczytać więcej na ten temat na forach.

Kurcze jakoś tak dziwnie bolał mnie w nocy brzuch, nie jakoś bardzo, ale tak jakbym miała za wąskie spodnie biodrówki i one mnie ściskały. Cholercia przez te skurcze i bóle na samym początku ciąży, mam jakiegoś schiza teraz. Ja to w ogóle jestem panikara i zastanawiam się czy ja nie zwariuje do czerwca
Luna, zerknęłam na stronę freedom slings, mają różne typy chust, czy Twoja była kółkowa? czy taki pouch na miarę?
Ja chcę zacząc od wiązanej elastycznej, choc nadal nie podjęłam ostatecznej decyzji, bo w kółkowej i pouchu można nosic w pozycji kołyskowej a w elastyku raczej tylko w pionie na żabkę.
Diari, ja podglądam od kilku miesięcy forum chustowe na gazecie i tam dziewczyny piszą, że można dziecko chustowac już od urodzenia. Ja sama napewno się na to od razu nie zdecyduję, bo nie mam doświadczenia ani z dzieckiem, ani z chustą, więc muszę się najpierw oswoic po kolei.
Znalazłam ciekawy wątek o zaleceniu przez ortopedę noszenia bobasa w chuście http://forum.gazeta.pl/forum/w,44603...lecil.html?v=2
nie wiem czy mi się link wklei prawidłowo, bo nigdy tego nie robiłam
Stary 2010-01-24, 18:30   #510
***luna
Zakorzenienie

Ja mam kółkową. Mały mógł podróżować w niej w pozycji kołyskowej, ale też siedząć na moim biodrze.

Na tej stronie sa opisane rodzaje chust i tkanin, z których sa wykonane oraz to jakie dają możliwości i na jakie okoliczności sa najlepsze.
http://www.littlepossums.co.uk/index.htm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości