![]() |
#481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
HANJAH ja takze robilam w Matalanie zakupy.z tuniki jestem bardzo zadowolona.pralam juz wielokrotnie i nic sie nie dzieje,tak samo ze swetrami i bluzkami.ciuszki dzieciece pralam i takze nic sie nie porobilo
![]() KASIA UK na odparzenia i zaczerwienienia pupci rewelacyjna jest MAKA ZIEMNIACZANA ![]() ![]() ![]() DIARI ja wozeczek zamawialm na allegro.wlasnie dzisiaj o tzreciej w nocy przyszedl.tazke spanaia nie bylo tylko ujezdzanie fury mojej niuni ![]() ![]() ![]()
#482 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Primark ma całkiem dobrą gatunkowo serię dla dzieci (jesli chodzi o sklepy z niższymi cenami). Cytat:
A jakie wózki ci się podobają ? Naprawdę warto porównać ceny sklepów z cenami na ebay'u. Właśnie sprawdziłam ceny mojej ulubionej mury. I np. 3 kołowa z dodatkami, lekko używana to 250 funtów. Zresztą nowe wózki też można taniej znaleźć. Cytat:
Masz takie kryteria jak ja ![]() Cytat:
Maluchowi wózek potrzebny jest conajmniej do 2-3 roku zycia. I z doświadczenia powiem, że jeśli pierwszy wózek okaże się porażką, to szybko kupuje się spacerówkę ( i to najlepiej dobrej jakosci). A co do travel system, to dziecko w tym foteliku nie powinno spędzać więcej niż 2.5h jednorazowo. Osobiście wolę gondolę. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem właśnie, że dziecko nie powinno długo siedzieć w foteliku... i to przemawia na korzyć gondoli. Choć fotelik też będzie potrzebny. Nie wiem sama... niby jeszcze trochę czasu ale wypadałoby się powoli rozglądać za wózkiem. Na razie tylko wiem, jakie mi się nie podobają, ale jeszcze nie widziałam takiego, który podobałby mi się w 100% ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Diari, a moze taki wozek by Ci sie spodobal: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__95375_10001_
On wczesniej byl o wiele drozszy. Do tego wozka pasuje fotelik maxi cosi cabriofix (chyba najlepszy w przedziale 0-9kg). Calosc zamknelaby sie w 250 funtach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Agnieszka09 a jaki kupiliście wózek?
Luna na początku myślałam o x-landerze XT www.x-lander.pl , ale musiałby mi go ktoś przywieźć z Polski, dziewczyna miała taki do sprzedania tutaj za grosze, ale ja nie chce kupować tak wcześnie. Dzisiaj widzieliśmy taki wózek http://www.icandyuk.com/products.php?id=apple i powiem, że całkiem fajnie się prezentuje, tylko zastanawiam się czy ta spacerówka nie jest za płytka (jak na razie jedyny, który podoba się mojemu mężowi). No i podoba mi się bardzo ten http://www.mothercare.com/Jane-Slalo...64041&mcb=core ale niestety cena masakryczna Mi bardzo zależy na gondoli, bo nie chce dziecka wozić na spacery w foteliku, to będzie lato, więc mam nadzieje, że pogoda będzie ładna i będę chciała chodzić na długie spacery.
Tomasz 04.07.2010 Edytowane przez Diari Czas edycji: 2010-01-23 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Jeszcze wracając do ciuchów dziecięcych, poczytałam trochę opinii matek mieszkających w UK. Dziewczyny z niedrogich rzeczy polecają serie Cherokee z Tesco, George z Asda, Primarkowe również no i oczywiście promocje w TKMax
![]() Jeśli chodzi o wózki to ja w sumie nadal nie wiem co zrobic. Dostaliśmy używaną gondolę i chyba się z nią pomęczę póki mała nie będzie mogła się przesiąśc do spacerówki, ale ten wózek jest okropnie ciężki, nie wiem czy sobie z nim poradzę. Bardzo podobają mi się wózki Jane Slalom i Nomad (ceny przemilczę) tym bardziej, że można do nich wpiąc fotelik serii Matrix, który rozkłada się na płasko. Dziś oglądałam crash test innego fotelika rozkładającego się na płasko i lekko się przeraziłam, fotelik się po prostu rozpadł! ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Diari, właśnie zauważyłam, że wkleiłas link do Jane ![]() Sprawdź ceny na Kiddicare.com wydaje mi się, że jest trochę taniej niż w innych sieciówkach |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest mój faworyt (tylko ja chcę 4) aaliyah korzystałaś z tego wózka ? Cytat:
Jane mają dobrą opinię, ale faktycznie również ceny- zawrotne. Tego wcześniejszego nie znam... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Rozeznanie
|
Aaliyah O nim też myślałam, ale zastanawiam się, czy ta spacerówka nie będzie za płytka, bo akurat zmiana gondoli na spacerówkę wypadnie w zimie i czy dziecko z tymi wszystkimi warstwami ubrań, kocyków itp. pomieści się tam.
Czy macie jakąś angielską stronę gdzie piszą o fotelikach i testach?
#489 |
Zakorzenienie
|
Luna, nie nie korzystalam z niego. Ja go dopiero odkrylam jak juz kupilam Quinny Speedi, ktory tak na marginesie tez jest fajny.
![]() Diari do glebokosci spacerowki to sie nie wypowiem. Widzialam kilka razy dzieci w niej, ale osobiscie nie uzywalam wiec trudno powiedziec. ![]() Jane widzialam pare razy na ulicy i nie podobaja mi sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.childcarseats.org.uk/choosing/checklist.htm Moim zdaniem nie będzie potrzeby w spacerówce wkładać masy koców o ile będzie śpiworek. Widziałam dzieci w tych wózkach, ale niestety sama nigdy nie korzystałam ![]() ... jeszcze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez chcialam miec Travel system z gondola itp. Co sie okazalo, ze ta gondola przydala sie praktycznie na miesiac. Mala zaczela szybko rosnac, w ubraniach zimowych juz teraz w 3 miesiace jest jej bardzo niewygodnie w gondoli. Poza tym ona jest bardzo ciekawa swiata, probuje siadac i za chiny nie chce lezec i spac w wozku. Tak, ze na dizen dzisiejszy gondola stoi w salonie i klade w nia mala spac w ciagu dnia gdy chce miec ja na oku...ale i to juz jej ciasnawo. Gdybym miala kupowac jeszcze raz, nie zdecydowalabym sie na zestaw z gondola, bo pokozystalam z niej tyle co nic. Obecnie jezdzimy z fotelikiem, a za miesiac dwa przesiadamy sie na spacerowke. Tak ze radze sie porzadnie zastanowic, bo jak trafi sie takie aktywne dziecko to na sile nie przetrzymasz go w gondoli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja uwazam, ze gondola jest bardo fajnym wynalazkiem. Dziecku jest w niej cieplo, wygodnie, plasko. Fotelik nie jest zdrowy dla niemowlaka, nie powinno sie go uzywac na dluzsze wypady bo zle to wplywa na jego kregoslup. My uzywalismy gondoli pol roku (mala urozila sie pod koniec pazdziernika) i pewnie uzywalibysmy dluzej gdyby gondola byla wieksza. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2010-01-23 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
To i ja pokażę Wam mój typ wózka
![]() Ja taki zakupię na pewno ![]() ![]() Wybór kolorów też jest bardzo duży,cena w miarę... A co najciekawsze to są wózki z Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja stosowałam linomag, dopóki one nie zobaczyły i zabroniły mi, bo nie wiedziały co to jest. Kazały samą wodą.. Żadnymi kremami
![]() Smaruję mu sudocremem i puderkiem. Ale rzeczywiście o mące ziemniaczanej też słyszałam, mąż będzie musiał przejechać się do polskiego sklepu. Widziałam się z położną, powiedziałam jej o tym, że babeczki musiały zostawiać go w brudnej pieluszce aż do mojego przyjścia, czyli do od karmienia do karmienia, a ona mi na to, że tak- oni tak robią ![]() No cóż... Czytałam właśnie o wietrzeniu i od dzisiaj stosuję tą metodę. Przemywam również rumiankiem, chłodnym i wtedy zauważyłam, że jakby uśmieżało mu bóle na chwilkę. Przez to musiałam zrezygnować z karmienia piersią i przejść na butlę, aby nie robił kupki tak często, więc dupcia szybciej się zagoi. I mleko muszę ściągać. A on tak lubi na cycuszku moim i tak też lubi się wtulić i zasnąć. Przytrzymuję go po karmieniu butlą przy sobie, na rączkach, ale to pewnie nie to samo. Strasznie bolą mnie plecy, bez tabletek które mi dali nie jestem w stanie normalnie funkcjonować, na pewno faszerowanie się nimi nie wpływa pozytywnie na mleko, ale cóż poradzę ![]() Dzisiaj zauważyłam również skrzepy krwi na podpasce... Co nie świadczy o niczym dobrym z tego co wiem.. Chryste Panie, dzisiaj się popłakałam, bo od myślenia o tym wszystkim przypomniał mi się poród.. Uciekam, bo malutki coś skwierczy ![]()
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli nie karmisz piersia to po co sie martwisz jak tabletki wplywaja na Twoje mleko? ![]() Nie martw sie Kasiu, bedzie dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wietrzenie na pupkę małego powinno pomóc ![]() A te skrzepy na podpasce...Ja jak pamiętam też miałam takie po porodzie (bałam się powiedzieć o tym lekarzowi). Na szczęście wszystko się ładnie samo oczyściło i nie miałam z tego powodu żadnych problemów. Mam nadzieję,że i u Ciebie wszystko dobrze się skończy ![]() A plecki bolą Cię po tym znieczuleniu ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kasia uk-pytalam bardziej doswiadczonych kolezanek i one rowniez mowia krem (bephanten) i wietrzenie pupki,a co do pielegniarek to ja bym nie sluchala w tej kwesti tymbardziej jesli doprowadzily pupke do takiego stanu,trzymam kciuki zeby Marcelkowi przeszlo i Twoje bole takze ![]() diari-z tego co piszesz to mnie sie wydaje ze powinnas normalnie brac Statuory Maternity Pay,tymbardziej jesli bralas przez 13 tygodni 100% platnego chorobowego-swoja droga to szczesciara jestes ja mialam tylko 4 tygodnie 100%platne a potem zwykle sick pay ![]() nikha witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Ja mam standardowy wymiar gondoli, a pomimo to juz malej w niej ciasno, no i to zalezy od dziecka, moja po prostu nie lubi lezec w gondoli na plasko. Ona w ogole nie wyglada, ani nie zachowuje sie jak 3 miesieczne niemowle, cos za szybko mi sie rozwija panna
![]() co do kremow na odparzenia, to sudocream w ogole sie nie sprawdzil, wnikal zaraz w pieluszke i mala miala ciagle odparzenia. Zmienilismy na Bepanthen i jest o niebo lepiej, ten krem pozostawia tlusty film i wydaje mi sie ze dlatego lepiej chroni. ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Dziewzyny czy ktoras z was tez tak ma, ze dziecko nie chce pic mleka w proszku? Probowalam ju z SMA, Cow&Gate, nawet Aptamil Comfort...mala nie chce za duzo pic, poza tym ma straszne problemy z brzuszkiem. Musze podawac jej mleko z kartonika...nie wiem czy ona sie przyzwyczaila, bo jak jeszcze karmilam piersia to dokarmialam z malych kartonikow czasami. W UK nie ma problemu, ale w Polsce takich mlek nie ma, tzn znalazlam jedno dla Juniora 1+ czyli odpada, no i w szklanych sloiczkach po 90ml, 6zl za sztuke!!!, chyba ich pogielo, nawet na jedno karmienie nie wystarczy. Jade do Polski na miesiac, to jedyne rozwiazanei wyslac kurierem 30 L mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
Kasiu, mąkę ziemniaczaną można na bank kupic w supermarkecie, ja mam z tesco
![]() Trzymam kciuki żeby maluszkowi szybko się wygoiła pupa, pozwól mu trochę pofikac gołymi nóżkami, będzie miał dodatkową przyjemnośc ![]() Pytanie do Was dziewczyny zarówno w ciąży jak i doświadczonych mam: zamierzacie/ próbowałyście nosic bobasy w chustach? Bardzo bym chciała, żeby u nas się to noszenie sprawdziło, sporo by to ułatwiło, spokojnie mogłabym przetrzymac okres gondolowy z młodą w chuście, ale chustowanie tutaj nie jest popularne i ciężko znaleźc kogoś doświadczonego w okolicy (próbowałam na brytyjskich forach) |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z pierwszym maluchem miałam miękką gondolę, która niesty była dość mała. Teraz planuje twardą Dziecku potrzebne jest twarde i płaskie podłoże. Kasiu nie rozumiem dlaczego odstawiłaś synka od piersi. Tylko ze względu na częste robienie kupki? Ja na drastyczne zmiany skórne polecam Tormentiol i Metanium (ten drugi do dostania bez recepty Boots. Cytat:
Nosiłam młodego w chuście. ![]() Nazywa się freedom sling (w sumie tak się nazywa chyba firma je sprzedająca). Świetna sprawa ![]() Wyskoczyć do sklepu, na spacer... dziecko w chustę i już ![]() Chciałabym jeszcze spróbować chusty (oczywiście w przyszlości ![]() wiązanej i mam nadzieję, że się nie zaplączę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Hej, ja sie odzywam rzadko, ale nie wiem, czy mnie zauwazacie, ale widze, ze bylo wspomniane i maxi cosi mura 3. Ja mam taki, tylko spacerowke, bo jest to moj drugi. I nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze bedzie ciasno. Nie kupowalam spiworka i zawsze ja ubieram no i kocyki, jak trzeba i jest naprawde duzo miejsca, wydaje mi sie, ze wygodny. Tylko z kocykiem troche ciezko, bo jest to trzymanko dla dziecka. A drugi troche mankament, to, ze jest on dosyc ciezki, ale ja jestem zadowolona.
Kasia wietrz mu pupke, ale jak to nie schodzi to wez go to lekarza, mnie lekarzz raz przepisal krem, nie pamietam nazwy ale metanium, czy cos i nawet dobry byl. Wiec jak sie martwisz to wez go do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No teraz to już faktycznie ich nie słucham, bo jestem w domu i mogę robić co chcę ![]() Dziewczyny, właśnie nie wiem czy plecy bolą mnie od zastrzyku, bolą mnie w tym miejscu, w którym często miałam bóle jak pracowałam, ale nie tak mocne jak te teraz. Dzisiaj w nocy wręcz dostałam takich bóli jakby prąd mnie kopał w tym miejscu. Położna przyjdzie to zapytam. Pupcia małego coraz lepiej. Wietrzę najczęściej jak mogę. Robi coraz rzadziej kupcie ze względu na to iż karmię butlą. Ale mleczko ściągam. Dzisiaj ściągnęłam 80ml! I wypił tylko połowę ![]() Także coraz lepiej. Ale stopy i łydki są sztywne, kucać nie dam rady. Dzisiaj położna będzie ściągać mi szwy i boję się ![]() ![]() Dzisiaj w nocy przebudziłam się, bo złapał mnie skurcz w nogę tak mocny, że głowa mała. Zaczęłam krzyczeć do męża aby zabrał mi małego z rąk abym mu krzywdy nie zrobiła, bo mam skurcz. A ja nawet synka na rękach nie miałam.. Maluszek smacznie spał... Masakra..
Marcelek jest już z nami ![]() Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-01-24 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Rozeznanie
|
No właśnie, zgadzam się z wami, co do tej gondoli. Nie wyobrażam sobie wyjść z dzieckiem na np. 5h i ono cały czas powyginane w tym foteliku siedzi. Ja wiem, że w zimie jest gorzej, bo dziecko jest grubiej ubrane, ale u mnie akurat czas gondoli przypadałby na okres czerwiec-listopad.
Indiria siedzę też na innym forum (polskim) i tam dziewczyny bardzo sobie chwalą chusty i co druga jej używa. Ja uważam, że to jest fajna sprawa, np. jak potrzebujesz na chwile wyskoczyć do sklepu i nie masz, z kim dziecka zostawić. Ja też o tym myślałam, ale zastanawiałam się czy dziecko nie jest w niej powyginane tak samo jak w foteliku i czy sprawdziłoby się na dłuższe wyjścia dla takiego małego dziecka, czy dopiero jak już trochę będzie większe i czy mój biedny kręgosłup to wytrzyma. Muszę poczytać więcej na ten temat na forach. Kurcze jakoś tak dziwnie bolał mnie w nocy brzuch, nie jakoś bardzo, ale tak jakbym miała za wąskie spodnie biodrówki i one mnie ściskały. Cholercia przez te skurcze i bóle na samym początku ciąży, mam jakiegoś schiza teraz. Ja to w ogóle jestem panikara i zastanawiam się czy ja nie zwariuje do czerwca ![]()
#508 | |
Raczkowanie
|
Czesc Kobitki, ja zamowilam sobie wozek na allegro z firmy TAKO - jumper x,
przewoz zlecilam jednej z firm , ktore zajmuja sie przewozem paczek do z Polsku tutaj, zaplacilam za wozek 1200zl, bo tutaj taki wozki 3 w 1 , bardzo podobne tylko renomowanej firmy kosztuja ok £500 wiec zaoszczedzilam sporo. Wozek nam sie bardzo podoba , mam nadzieje, ze sie sprawdzi, gondola, fotelik, spacerowka, wszystko prosto skladane i nakladane na konstrukcje wozka, kupilam zielono - czarny, dla mnie swietny, mam nadzieje, ze sie sprawdzi i Alex z niego szybko nie wyrosnie ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chcę zacząc od wiązanej elastycznej, choc nadal nie podjęłam ostatecznej decyzji, bo w kółkowej i pouchu można nosic w pozycji kołyskowej a w elastyku raczej tylko w pionie na żabkę. Diari, ja podglądam od kilku miesięcy forum chustowe na gazecie i tam dziewczyny piszą, że można dziecko chustowac już od urodzenia. Ja sama napewno się na to od razu nie zdecyduję, bo nie mam doświadczenia ani z dzieckiem, ani z chustą, więc muszę się najpierw oswoic po kolei. Znalazłam ciekawy wątek o zaleceniu przez ortopedę noszenia bobasa w chuście http://forum.gazeta.pl/forum/w,44603...lecil.html?v=2 nie wiem czy mi się link wklei prawidłowo, bo nigdy tego nie robiłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kółkową. Mały mógł podróżować w niej w pozycji kołyskowej, ale też siedząć na moim biodrze.
Na tej stronie sa opisane rodzaje chust i tkanin, z których sa wykonane oraz to jakie dają możliwości i na jakie okoliczności sa najlepsze. http://www.littlepossums.co.uk/index.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.