|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com - kolorówka część IX
Cytat:
? ale boje sie zeby to ciut nie zaszkodzilo jak sie jednak nie ma zadnych problemow
|
|
|
#482 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;16685584]Ja ide po recepte w srode. Jesli sie nalozy na rzesy a nie do oka nie bedzie problemow. Musze tylko kupic ten cienki pedzelek do linera z Sephory. Jedyny minus to taki, ze rzesy moga sciemniec, ale mnie to akurat nie bedzie przeszkadzalo
.[/QUOTE]OOoo to ja jak wroce to tez pojde po recepte w sumie pedzelek jest to faktycznie to moze byc dobry pomysl mi moga tez sciemniec- nawet by mi to bardzo pasowalo
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;16684624]Rzesy
prosze potraktowac to, co teraz napisze z duza doza tolerancji i rozsadku. Od razu zaznaczam (zeby nie bylo, ze reklama), ze nie mam nic wspolnego z producentem ani dystrybutorem. Otoz, jako, ze moje rzesy (a ostatnio i brwi) draznia mnie niezmiernie, wypadaja, sa krotkie itp itd szukam jakiegos srodka, ktory by pomogl. Czytalam oczywiscie o RapidLash i Revitalash. Dotarlam rowniez do prepartu Latisse, ktorego producentem jest koncenr Allergan. JEst to jedyny srodek tego typu Amerykanska Agencję ds. Zywności i Lekow (FDA). Wydawany jest on na recepte. Cena to okolo 130 $. W najnowszym In Style'u znalazlam informacje, ze mozna go kupic w Polsce bez konsultacji z lekarzem na nailspa.pl za cene 440 zl. Strona wyglada dosc tandetnie, poza tym zadnej informacji znalezc mi sie ne udalo. Przed ten nadmiat flasha ciezko sie czegos doszukac .Sybstancja aktywna uzyta w LAtisse to bimatoprost ophthalmic solution 0.03%. . Co ciekawe Allergan wypuscil wczesniej lek na jaskre (krople), ktore maja dokladnie ta sama substancje aktywna o tym samym stezeniu. Lumigan powstal wczesniej niz Latisse. To jego dermatolodzy zaczeli przepisywac na porost rzes wlasnie. Producent postanowil na tym zarobic i stworzyl wlasnie Latisse. Na rynku sa dostepne zatem dwa preparaty o tym samym skladzie za rozna cene (Lumigan to koszt okolo 70 zl w Polsce). - krotki reportaz amerykanskiej telewizji Fox zdjecia: http://www.latisse.com/FeaturedWomen....aspx?state=32 http://www.latisse.com/BrookeGallery.aspx?state=31 i moje ulubione: http://www.latisse.com/ClinicalTrial....aspx?state=33 Dodatkowe info: http://www.hairpharmacy.co.uk/produc...n_latisse.html http://home.intekom.com/pharm/allergan/lumigan.html[/QUOTE] O Latisse też czytałam trochę Myślicie, że pediatra mógłby wypisać na niego receptę??? ![]() Poza tym: RapidLash na Tru kosztował ponad 300zł, a 140 kosztował Revita Lash- podobny środek, ale o nim mniej informacji w necie znalazłam i nie wiem czy jest równie skuteczny.. (chciałam go, a tu znikł ) Kurcze... co ja bym dała za przetestowanie na sobie RapidLasha ..Cytat:
Trzeba obadać cudeńko ![]() (a oczy.. oczy jak oczy dżemks
Edytowane przez Dark_Kicia_Miau! Czas edycji: 2010-01-24 o 19:21 |
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, zazdroszczę Wam. ja już nie mam takiego zaufanego lekarze (to znaczy mam, ale żeby się do niego dostać musiałabym wziąć urlop, co mi się nie kalkuluje trochę). czytałam na różnych forach zagranicznych, że ludzie stosowali ten Lumigan po prostu, dokładnie jak odżywkę i efekty były, bez dodatkowych efektów ubocznych.
bo w sumie przy podawaniu tych kropli jako leku na jaskrę zauważono efekty uboczne w postaci wzrostu rzęs. gdybym tylko miała możliwość, to kupiłabym Lumigan i go stosowała z zachowaniem ostrożności, oszczędzając przy tym spooro kasy. |
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy oni są w stanie takie specjalistyczne leki przepisywać? ![]() Co do efektów ubocznych: na niektórych forach pisali, że w jakiś mały % osób, które stosowały Latisse miał doświadczyć zmiany koloru oka Kolor oka mamy zakodowany w genach i co najwyżej mogłyby jakieś zmiany barwnikowe wystąpić, a nie zaraz cała tęczówka z niebieskiej w brąz by się zmieniła Slyszałam też o tym, że jakieś przebarwienia skóry przy rzęsach wystąpiły i jeśli już, to w to wierzę
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#488 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Latisse nie ma podobnego skladu jak Lumigan (na jaskre). Sklad jest identczny .---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Przy uzywaniu Lumiganu zgodnie z zastosowaniem, czyli jako lek na jaskre zakrapiany do oka w wiekszosc przypadkow teczowka ciemnieje. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=SLFD8w7uSio Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-01-24 o 19:46 |
||
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;16686574]Jak wytlumaczysz lekarzowi po co Ci to dokladnie to powinien wystawic. Latisse nie ma podobnego skladu jak Lumigan (na jaskre). Sklad jest identczny .---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Latisse/Lumigan nalozony na rzesy nie zmienia koloru oka. Zmienia je tylko gdy ten plyn sie to oczu dostanie. Trzeba zatem uwazam i nie aplikowac pol butelki na rzesy i po klopocie. Przy uzywaniu Lumiganu zgodnie z zastosowaniem, czyli jako lek na jaskre zakrapiany do oka w wiekszosc przypadkow teczowka ciemnieje. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=SLFD8w7uSio[/QUOTE] Pogadam więc z panią dr, pediatrą tylko boję się, że mnie wyśmieje jak jej powiem że potrzebuję tego specyfiku, bo chciałabym mieć piękne rzęsy (to teściowa mojej siostry). I tak uważają mnie za taką z nie po kolei pod sufitem ![]() kurcze no, pożądam tego Lumiganu
|
|
|
#490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyglada to dosc optymistycznie i przede wszystkim butelka 3 ml nie kosztuje 400 zl tylko 60 zl. Naszukalam sie dzis info na temat tego srodka i mam nadzieje, ze komus pomoglam .
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
W którejś "Urodzie" było własnie o Lumiganie/Latissie.Pod wpływem tego kupiłam sobie te kropelki , ale stosuję je na razie baardzo ostroznie.zobaczymy , czy coś dają , po Mavali nie widzialam żadnych efektów, ale może dlatego , że rzęsy mam nawet w dobrym stanie , ale wiadomo - jak każda kobieta chciałabym więęęcej, gęściej i dłużej........Tylko , że ich pojemnośc 3ml , troche mnie załamuje
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
Lepiej przeczytajcie mozliwe skutki uboczne...jest to lek na jaskre, wydawany tylko na recepte (a to cos znaczy), wiec zastanowilabym sie przed uzywaniem tego leku w innym celu.. Owszem dziala zapewne na rzesy..ale moze tez spowodowac wiele szkody. Nie wiem czy warto ryzykowac? ja sama mam klopoty z oczami, moj ojciec ma jaskre i przeszedl wiele operacji, a dalej slabiutko widzi i codziennie od wielu lat po kilka razy dziennie musi zakraplac oczy. Uwazajcie zeby preparat nei dostal sie do oczu. A wiadomo...zawsze cos scieknie do oka, nawet jak dajecie tylko na rzesy...
Możliwe skutki uboczne: Bardzo często przekrwienie spojówek, nadmierny wzrost rzęs, świąd oka. Często alergiczne zapalenie spojówek, niedomoga widzenia, zapalenie powiek, zaćma, obrzęk spojówki, nadżerka rogówki, wydzielina z oka, ściemnienie rzęs, rumień powieki, świąd powieki, ból oka, uczucie obecności ciała obcego, wzmożona pigmentacja tęczówki, uczucie pieczenia w oku, uczucie suchości oka, podrażnienie oczu, światłowstręt, pigmentacja skóry wokół oka, punkcikowe zapalenie rogówki, łzawienie, zaburzenia widzenia i pogorszenie ostrości widzenia. Ponadto obserwowano działania ogólne: ból głowy, wzmożona czynność wątroby, nadciśnienie. Przypuszcza się, że bimatoprost nie wpływa na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługi urządzeń mechanicznych. Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2010-01-24 o 20:58 |
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;16687840]http://www.youtube.com/watch?v=qhBvdfOvXHw
Wyglada to dosc optymistycznie i przede wszystkim butelka 3 ml nie kosztuje 400 zl tylko 60 zl. Naszukalam sie dzis info na temat tego srodka i mam nadzieje, ze komus pomoglam .[/QUOTE]Cytat:
No ale fajnie James że poinformowałaś nas o takiej możliwości ![]() Cytat:
A tak serio.. Nie spróbujemy, się nie dowiemy
|
|
|
#494 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czytasz skutki uboczne Lumiganu.Rowniez je czytalam. Ja jednak nie zamierzam zakrapiac tym oczu, stad skutki uboczne nie beda mnie dotyczyc. Poza tym Lumigan ma identyczny sklad jak Latisse, czyli srodek na rzesy i stad cala idea. Latisse zostal dopuszczony do obrotu przez FDA przeciez. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-01-24 o 21:11 |
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pomożecie?
mam ochotę coś kliknąć, waham się pomiędzy Laura Mercier - Shimmer bloc w kolorze Orchid lub Nars - bronzer Laguna. co klikaaaaaaaać?!
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
ehm pokrecone to wszystko
a ja sobie kliknelam dwie paczki na tru dwa blyszczyki smashboxa, roz clinique, la laque fever i dwie odzywki BtB do tego sweterek i sukienke na all, puder utrwalajacy artdeco i torebke
|
|
#497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;16689659]Tak Ci sie meksykanskie Btb spodobalo?
[/QUOTE]heh dzisiaj uzylam tego lotionu, ale nie pisze czy splukac to trzeba czy nie? wiec nie splukalam kupilam regenerujaca i zwiekszajaca objetosc- zobaczymy, jak mi sie nie spodobaja to u mnie zawsze kto uzyje moj ojczulek jakby mogl to by mi pol kosmetyczki wyniosl i zuzyl
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;16689240]Czytasz skutki uboczne Lumiganu.Rowniez je czytalam. Ja jednak nie zamierzam zakrapiac tym oczu, stad skutki uboczne nie beda mnie dotyczyc. Poza tym Lumigan ma identyczny sklad jak Latisse, czyli srodek na rzesy i stad cala idea. Latisse zostal dopuszczony do obrotu przez FDA przeciez.[/QUOTE]
Tak, wiem, ze Latisse jest dopuszczony do obrotu, wiec nie bede krzyczec ![]() Zdajcie relacje jak tam rzeski
|
|
|
|
#500 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj też zamówiłam 5 par butów, torbę i cekinowy beret za 4 funciaki
Edytowane przez izabellini Czas edycji: 2010-01-24 o 23:11 |
|
|
|
|
#502 |
|
PIP.
|
ło matko
![]() nie bylo mnie troche ponad 4 dni. CZTERY!!!! a tu juz 17 stron nowego watku ![]() czy w miedzyczasie na tru pojawilo sie cos bez czego, o czym wprawdzie jeszcze nie wiem, moja dalsza egzystencja bez tego jest niemozliwa? ![]()
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic Dziewczyny szaleją teraz na asosie
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic nie straciłaś a nazwet zyskałaś bo troche było nerwów na forum ![]() a na tru nędza, nie ma nic co kusi, zennek przestał nas lubić; dlaczego nadal wisi promocja bransoletkowa skoro była do wczoraj?? ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- WRZUCILI!!! ide patrzeć co .... NĘDZAAAAAAAAAAAA......... ............. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Jedna jedyna rzecz którą mogłabym kupić to to: http://pl.strawberrynet.com/skincare...527/?CatgId=81 bo czarna kredka kusi, virtuoza nigdy nie miałam to bym spróbowała ... tylko nie wiem jak te kremy i czy w ogóle warto wydawać stówkę na takie pierdołki spoza listy ...
Edytowane przez mejkapownia Czas edycji: 2010-01-25 o 10:15 |
|
|
|
|
#505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak w top20 znowu dadzą to samo to ja się obrażam na Tru |
|
|
|
|
#506 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#507 | |
|
PIP.
|
Cytat:
![]() ![]() wyjechalam na weekend dluzszy i juz umieralam z ciekawosci czy nowe promo sa, wracam, a nic.. te nowe co do zestawu to ja jakis czas temu chcialam kupic kosmetyczke, wiec kupilam zestaw w tym stylu [ogolnie strasznie lubie miniaturki tuszy do rzes do kosmetyczki ]mi sie przez srokowatosc i nowa milosc do ysl podoba to http://pl.strawberrynet.com/makeup/y...776/?CatgId=81 wiem, ze bylo juz wiele razy no ale nie wezme, bo to staroc chyba jest. i po co mi zreszta ![]() podobnie jak to http://pl.strawberrynet.com/makeup/y...514/?CatgId=81 eh Zenek nam funduje przymusowy odwyk
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Fuuuj
|
|
|
|
#509 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Jaka bida, ide na elfa
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ zgodził się kupić mi obie (jedna na Walentynki, druga na urodziny, które mam w kwietniu ), i zastanawiam się: brać, czy nie brać?![]() Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

? ale boje sie zeby to ciut nie zaszkodzilo jak sie jednak nie ma zadnych problemow

w sumie pedzelek jest to faktycznie to moze byc dobry pomysl
mi moga tez sciemniec- nawet by mi to bardzo pasowalo
.
) 

tylko boję się, że mnie wyśmieje jak jej powiem że potrzebuję tego specyfiku, bo chciałabym mieć piękne rzęsy 

[ogolnie strasznie lubie miniaturki tuszy do rzes do kosmetyczki 
ja juz nie chce nic dopisywac do wish listy a ty tu mi takie fotki wklejasz!