|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
chciałam napisac dokładnie to samo co addicted ![]() my mamy 2 pokoje jeden zajmuje syn drugi my, jak przyjezdza moja mama to spi na skłaanym materacu z nami w pokoju ![]() nie ma z tym żadnych problemów, krępacji itp. Rano materac sie składa i luzik. My kupilismy taki z welurowa wyściółka jest wygodny i rowny. celko domyslam się, ze jestes zła i Ci przykro bo mi tez by było, tylkoze ja jestem taka uparta i wredna, że wypiełabym sie na tesciową maksymalnie ![]() kazałabym mężowi brac urlop bo skoro jego mamusia nie może to Twoja tez nie musi ![]() oj działoby się. Tak sobie mysle, kto pierwszy pytał mamy ![]() Trudno jest doradzić pod takim względem ale dla mnie sytuacja jest jasna i wiem, ze zrobiłabym tak jak napisałam ![]() Twojemu mężowi należa się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Celka nie ma co, teściowa pokazała klasę... Nie dziwię się, że jesteś mocno wkurzona - też bym była. I najgorsze chyba w tym wszystkim jest to, że Twój TŻ nie widzi w tym nic dziwnego, że matka jednak faworyzuje córkę. A może moglibyście "podrzucać" jej Adasia tam do siostry i by się nim zajmowała razem z tamtym dzieckiem? Czy to nie wchodzi w grę?
Sweet Jelly - ja bym kupiła materac dla mamy, tak jak pisała Adicted. Ja dzisiaj chciałam iść do fryzjera, bo pewnie po porodzie, to nie prędko się ruszę ![]()
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Asiuulka89 rodzimy mniej więcej w tym samym czasie
![]() ![]()
#2585 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie masz, bo wiesz kiedy zobaczysz swoje maleństwo ![]() Mam pytanie do dziewczyn które urodziły/będą rodziły SN - czy byłyście u okulisty po zaświadczenie? Bo ja nie byłam i gin w sumie nic o tym nie wspominał, ale nie wiem czy nie powinna się każda z nas skonsultować właśnie z okulistą...
![]() |
#2587 |
Zadomowienie
|
Pola gratulacje!!!! no i mamy pierwsza lutoweczke
![]() Szkoda ze Uli sie wczoraj nie udalo, ale trzymam kciuki ![]() ![]() Ja po moim nocnym buszowaniu usnelam o 6 rano a o 9 juz wstalam...cos spac nie moge, moze to jakis objaw, niby za 3 dni wybija moja godzina zero..... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Raczkowanie
|
Ja też mam termin na 16 lutego
![]() Z resztą to już sama nie wiem , bo jeszcze mam inny termin na 19 ... ![]() ![]() Byliśmy na usg - przepływy wszystkie dobre. Ale wiecie co, prawie zemdlałam... Leżałam sobie po prostu na kozetce, lekarz jeździł mi po brzuchu, aż tu nagle takie coś złapało mnie , że myślałam że odjade. Lekarz mnie upokajał , że zaraz przejdzie, ale nie przechodziło w końcu pozwolił mi zmienić pozycję i robiło mi się lepiej. Po tym, to ja się martwię, że jak będę rodzić w tej pozycji , czyli na wznak to tez zacznę słabnąć... ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Tak. byłam u okulisty, z resztą już o tym Wam pisałam, że dostałam skierowanie na laser i jestem juz po ... Były jakies przeciwskazania ... więc może idź...
![]() |
#2589 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi z kolei przyszło do głowy to co napisała azzis ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak będziesz rodzić, to raczej nie będziesz miała czasu na słabnięcie ![]() A tak w ogóle to pierwszy raz tak sie zdarzyło, czy wcześniej też już tak miałaś? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
pliwa takie leżenie na wznak nie jest za bardzo wskazane w zaawansowanej ciązy - uciskana jest jakaś tam tętnica, dlatego musimy leżeć na boku - najlepiej na lewym.
![]() Ja ostatnio jak leżałam 25min. pod KTG to też miałam taką sytuację, ze zrobiło mi się słabo jakbym miała zemdleć. I też od razu pomyślałam sobie o tym jak to będzie jak będę rodziła... ![]() A co do okulisty, to jednak się wybiorę, bo nigdy nic nie wiadomo....
#2591 |
Zadomowienie
|
No nie, az tak zle nie jest bo polozylam sie spac o 12 a rozbudzilam sie o 4 nad ranem jak maz wstawal do pracy. I buszowalam do 6 rano
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno!!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym się chyba bardziej wkurzyła na tż ... w końcu to on powinien wyjaśnić sytuację i dogadać się z mamą. Tym bardziej, że to tylko kilka dni.... A tekst to tej pomocy do końca życia - oj, przegięła... Chyba bym jej nigdy w życiu już o żadną pomoc nie poprosiła.... Współczuję sytuacji, ale trzymam kciuki za znalezienie jak najlepszego rozwiązania ![]() Cytat:
![]() Uświadamiam sobie, że już coraz bliżej... oj ![]() Cytat:
![]() ![]() Eh.... kobietom nie dogodzisz ![]() Zbieram się na wizytę u swojego gina, wrócił na szczęście z urlopu i od razu czuję się raźniej... Ciekawe czy coś się u mnie ruszyło ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() Gratulacje dla nowych Maluszków ![]() Pewnie nie nadrobię, bo jakoś czasu brakuje... ale powiem tylko tyle, że żadne wizyty lekarskie nie zostały zaliczone ponieważ jest okropny mróz i zdecydowałam nie wychodzić z Bartusiem w ogóle z domu. Masakra! Doczytałam tak na szybko o Waszych ciężkich początkach macierzyństwa i problemach z TŻ-ami: mam to za sobą, na szczęście, najbardziej pomogła obecność mamy - nie musiała nic robić, tylko była... Ściskam Was cieplutko ![]() pysia cudowny pierscionek ![]() Edytowane przez lila12 Czas edycji: 2010-01-25 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko do dziewczyn, ktore maja swoje przepisy na smacznym. chcialam dodac przepis pierwszy raz i za kazdym razem jak klikalam na "dodaj przepis" to mi przerywalo polaczenie z serwerem.Czy ja cos robilam nie tak czy moze byc tak ze jest przeciazony i musze kiedy indziej probowac??
I jeszcze jedno pytanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
Castilia dokładnie to rozumiem... Ciekawa jestem czy mój tak zareaguje, narazie taki średnio mną zainteresowany... A ja ciągle dziecko głaszcze, zajmuje się nim... Nie mogę się napatrzeć...
Pliwa za usg ![]() Celka teściowa jest strasznie niesparwiedliwa ale co zrobić ![]() Gosbaj ja i wyprałam i wyprasowałam i nic się z ochraniaczem nie zrobiło. Azzis ja nie byłam u okulisty i gin mi nie zlecał tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | ||||
Zakorzenienie
|
Gratulacje POLA!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi tak puchną palce że co rano nie mogę ich zgiąć ![]() jak 80-letnia reumatyczka
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za wsparcie
![]() Moja mama na pewno mi pomoze jesli o to poprosze (moze nie z jakas wielka radoscia, ale na pewno). Miesiac po mnie rodzi moja siostra i tez mame zrozumiem, jesli bedzie chciala byc na miejscu (mieszkamy od siebie 70km) i jej pomagac jak bedzie w szpitalu. Chyba najbardziej z tego wszystkiego denerwuje mnie fakt, ze tesciowa jest na kazde zawolanie siostry meza. No bo jak oni maja sobie poradzic z trojka dzieci??? ![]() Ja juz wiem, ze nie mam co liczyc na to, ze tesciowa zajmie sie mala jak ja wroce do pracy (zreszta moja mame pewnie tez nie- bo jeszcze bedzie dziecko mojej siostry do opieki, wiec nawet jakby chciala sprawidliwie to co mi da opieka co drugi tydzien). Ale myslalam, ze chociaz podczas porodu, czy po porodzie to nie bedzie problemu. Zwlaszcza, ze do siostry tz-a to sie przeprowadzili tydzien przed porodem (bo przeciez ona rodzi!!!) i tak czekali i nawet na godzine sie nie ruszali (jak mieli sie zajac moim synkiem jak jechalam na badania to potrafili mnie nawet nie poinformowac, ze nie przyjda. Tylko zadzwonilam rano - byli umowieni na 9.00 i nie przyjechali, bo przeciez ona rodzi!!! - urodzila oczywiscie po terminie). Z tego najbardziej mi przykro, ze Adas jest okropnie do nich przywiazany. Tak bardzo za nimi teskni i tak uwielbia do nich jezdzic. Juz sie nieraz przekonalam, ze jak sie wypne, pokaze, ze nie potrzebuje pomocy i sobie radze, to nawet nie zadzwonia (moze to i lepiej, ze nie dzwonia, bo sie tylko denerwuje, ze wlasnie siedza u siostry). Juz nie wspomne, ze duuuzo by mi dalo, gdyby na przyklad podrzucili mi co jakis czas obiad (czasem na weekend tylko cos dadza). No i pominelam chyba najbardziej istotny fakt, siostra tz-a mieszka jakies 400 metrow od nas ![]() Przykro mi i tyle. ![]() Wiem, ze sobie jakos poradzimy. Nie ma innego wyjscia. Duzo mi daje to przedszkole mlodego - niby 4- 5 godzin a zawsze moge cos zrobic w tym czasie. Na pewno moja mama mi pomoze... Maz posiedzi z 2 tygodnie po porodzie. I jakos pojdzie. Edit: bylam dzis u gina. Wszystko w porzadku. Nie rodze jeszcze ![]() Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-01-25 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Celka 2 tygodnie napewno bardzo Ci pomogą!! Wpadniesz w nowy rytm życia w tym czasie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() Wróciłam w końcu do TŻta...tesciowie sie troche podkurowali.....najśmiesz niejsze jest to, że najbardziej tęskniłam za .....moim psem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mam do nadrabiania...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- no i najważniejsze....POLA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Wczoraj cały dzień nie zaglądałam bo mieliśmy gości, więc muszę Was nadrobić, ale widzę że mamy nową mamusię ![]() Pola gratulacje!!! ![]() ![]()
#2605 | |
Zakorzenienie
|
prałam..Nic im się nie zdało! Co więcej...odwirowałam je
![]() Cytat:
![]() nawet nie wiem co ci napisać! Dla mnie to logiczne że skoro mieszkacie 400m od siebie to że babcia może wziąć twojego adasia co rano do siostry Tż'a i tam miałaby wszystkie dzieci pod okiem a wieczorem go przyprowadzić! Ale chyba jej już nie zmienisz. Może zawieź małego do twojej mamy albo siostry na czas pobytu w szpitalu, po szpitalu go odbierz i wypnij się na wszystkich!! Adaś jest na tyle duży że sam się z pół godzinki pobawi (w czasie kiedy będziesz karmić albo np. przewijać dziecko).
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2010-01-25 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
oo no własnie a może Adasia mama wezmie do siebie na czas szpitala
![]() ja to mam juz ustalone dyzury przy małym ![]() Takze musimy sie rozpakowac najlepiej do tego 21.02 ![]() malinka a jak Wy sobie poradziliscie z synkiem?? bo u addicted to tesciówka popilnowała ![]() mnie najbardziej stresi fakt, ze mnie złapie w nocy i wtedy nie miałby kto się małym zając tak nagle. Tesciowa pewnie miałaby nocke jak znam zycie, moja mama ma do przejechania 70 km takze zanim by ewentualnie dotarła to conajmniej z 3 h. takze takie dyzury mnie mocno uspokajają ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-25 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Rozeznanie
|
Celka
![]() ![]() Ja tez ostatnio mam problemy z "wytrzymaniem" z teściową...bo to jest typ pani Kierowniczki....TŻ pracuje i ona wchodzi do mnie zawsze jak jestem sama ( jak on jest to o dziwo jest cisza spokój ![]() ![]() ![]() Teraz kiedy się teściowie rochorowali to powiedziałam TŻtowi wprost.. jade do rodzicó, bo musze odpocząć od teściowej i jej gderania i w końcu skupic się na tym, że za tydzień mam urodzić, a nie na tym, żeby nie wybuchnąć i jej nie nawsadzać! no i przy okazji pojawił sie problem, że się pochorowali teściowei więc przed nimi miałam alibi, że uciekam przed zarazkami..... I powiem Wam najlepsze.....siostra mojego TŻa przeprowadziła z nim gruntowną rozmowę, chyba wyłuściła mu wszystko na chłopski rozum, łącznie z tym, że mi nie wypada powiedzieć teściowej idź w cholerę , bo przeciez mieszkam u niej i to ja jestem gościem....i TŻ chyba zrozumiał!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podsumowaując...uważam, że dopóki ktoś naszym TŻtom nie wytłuści jak to wszystko wygląda, to będa twierdzili, że wszystko jst ok a my jesteśmy histeryczkami.....uffff.. ..ale się napisałam.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zadomowienie
|
Udało się, widocznie to było jakies przeciązenie serweru
![]() ![]() Dzieki za odpowiedź dziewczyny, w takim razie ja też upiore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ochraniacza, ja nie prałam ale porządnie wyprasowałam Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.