|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Ech... czuję się, jakby on się na te zaręczyny bezmyślnie napalał, aż nagle sobie uświadomił, że tego nie chce i teraz nie wie, jak się z tego wyplątać
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Cytat:
I najlepiej nie dopytuj, daj mu Cię zaskoczyć
|
|
#4323 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Fajno, że mieliście tak udaną kolację mimo że bez kulminacyjnego momentu ale tak, żebyś była maksymalnie zaskoczona ![]() Ja to sobie tak myślę, że największym zaskoczeniem dla mnie byłyby oświadczyny w taki zwykły dzień, może być nawet w łóżku zaraz po przebudzeniu czy w dresie przy śniadaniu Bo jakby nagle TŻ wskoczył w garnitur i wziął mnie do restauracji, to cóż innego mogłabym podejrzewać ? zwłaszcza, że w garnitur wciska się raz na ruski rok, nie mówiąc już o jadaniu na mieście No i on stara się cały czas mnie rozśmieszyć, zaczepia, "szturcha" i w ogóle, a ja taka smętna chodzę, że aż mi głupio. No ale nie mam humoru no, co mam zrobić ![]() W dodatku pół nocy nie spałam (ostatnia godzina jaką pamiętam, to 2:02). Dobrze, że w środę mam wolne, to będę większość dnia sama w domu, chyba mi tego trzeba ![]() A tak poza tym, to dzień dobry ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Zapomniałabym... Aktualna temp. w Krakowie to -21*C, a odczuwalna to -28*C.... Jak znowu nie będą grzać w tramwajach, to chyba zabiję maszynistę dzisiaj!!
|
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Justyś! zobaczysz że bedziesz mu jeszcze dziękować za niespodziewaną niespodziankę!!! a nie uklepany plan kolacja+rocznica=zareczyn y... Jestem na 200% pewna że bedziesz skakać z radości, bo wymyśli coś ekstra ![]() ![]() już widze tą relacje na a4 |
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kalendarz mi wywalił, żeby trzymała kciuki i trzymam,ale ciężko się przez to pisze trochę..... Justynka, nie martw się, może to i lepiej - spodziewałaś się tego, to nie byłoby takie fajne jak z zaskoczenia. Doczekasz się ![]() Biska, a Ty tam się nie dołuj, u Ciebie też jest przecież coraz lepiej, a będzie zupełnie dobrze, zobaczysz A co Wy macie wszystkie do zaręczyn w walentynki? A co to za różnica? 10, 12, 13, czy 14 lutego? Każdy dzień jest dobry, żeby rzucić sztywnokolanowca na podłogę
|
#4326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zacznij od akceptacji samej siebie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa
![]() Wczoraj po przeczytaniu ok 50 stron z prelekcji stwierdziłam, że nie mam szans się takich pierdół nauczyć, w ogóle... co to ma być, że mam patomorfologię, a praktycznie w kółko: "objawy kliniczne", "patogeneza" i dokładny opis choroby łącznie z tym, że rozsuwają się wlókna kolagenowe, a dusznica bolesna jest na ponad jedną stronę A5... No bez jaj! No po prostu pierwszy raz pójdę tam i nic nie powiem, bo ciężko mi będzie 60 stron nauczyć się dzisiaj.... No, chyba, że na egzamin nie pójdę jutro i już... Potem oglądałam jakiś film o wulkanach, dokumentalny, na National Geographic. TŻ go włączył, a potem poszedł się myć i najbardziej depresjonującą część oglądałam sama. I z całej tej naukowej depresji, bólu brzucha i PMS-a dostałam jeszcze większej depresji z tego powodu, że w 2012 będzie aktywność słoneczna olbrzymia i przez to nie wyjdę za mąż. I oczywiście przez ok pół godziny ryczałam w łózku, że nie wyjdę za mąż przez tą aktywność słoneczną. No nic nie poradzę, ale wczoraj dla mnie tragiczniejszy od końca świata był fakt braku zamążpójścia TŻ między wybuchami śmiechu mówił, że wyjdę za mąż, brak elektryczności mi nie przeszkodzi. To się popłakałam, ze nie będę miała jak po sukienkę jechać bo elektryczności nie będzie. No, a potem moja depresja postępowała, on się śmiał, więc zaczęłam myśleć: "Mam postępującą depresję, ale ty się tak śmiejesz, że muszę pomyśleć, czy ma ona sens" - ot i tak wyglądał nasz wczorajszy wieczór do połowy. A potem już było ok Nie lubię się w PMS
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oczywiście płaczę, jestem wściekła na cały świat, warczę na TŻ o jego dowcipkowanie, które ma mnie pocieszyć i trzyma to 3 dni. Czasem tylko nie mam jak był miły ostatnimi czasy.
|
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
ojjjj madeline
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Justynka nie ma tego złego. Teraz to będzie prawdziwy suprajs, zobaczysz I to już niedługo.Madeline Ty to jesteś jednak krejzolek. Aż zaczęłam czytac o tej aktywności słonecznej, bo tez byśmy chcieli wziąć ślub w 2012 ![]() A tak poza tym, to coraz mocniej jestem przekonana, że zaręczyny w rocznicę, urodziny itp. to nie jest żadna prawidłowość. Czyć nie lepiej się zaręczyć w zwykły dzień i uczynić go niezwykłym, tym samym mając kolejną okazję do świętowania? ![]() ![]()
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
medeline
![]() Nastawiłam budzik na 7.30, ale cos mi się akurat śniło (a rzadko mi się sni) i żeby przedłuzyć ten sen to olałam i obudziłam się o 9. W ogóle to za 250 dni powiemy TAK !!!!!!!!!! |
|
|
|
#4332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A no faktycznie, może i lepiej, chociaż wg mnie to wszystko jedno. W końcu nawet najbardziej komercyjny dzień (jak np. Walentyki) przez zaręczyny przestaje być tylko komerchą
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
no przeciez ja tez nie chce zginac jako panna a 2 lata na znalezienie odpowiedniego TZta, zareczenie sie i zorganizowanie slubu to malo jednak - nie zgadzam sie na koniec siata w 2012 - za wczesniej - w 2011 skoncze szkole, ktora zaczne w tym roku i chcialabym zdazyc znalezc prace w tym zawodzie - nie, stanowczo na 2012 sie nie zgadzam i juz!
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis, ale jest dla nas cień nadziei
Wczoraj jak koleżanka w trakcie moich płaczów napisała sms jak tam mój stan naukowy, to sie przyznałąm, że mam depresję nie tylko naukową, ale i że w 2012 będzie aktywność słoneczna i nie wyjdę za mąż. Na co ona: "Że co? (: Ty lepiej nie oglądaj żadnych głupot, w słońce uderzy meteor i nie będzie tak aktywne : D Lepiej już faktycznie idź spać "
|
|
#4335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, i chyba niestety mniej myśl (chociaż nie wiem, czy jest to możliwe )Faceci są tak trudni do ogarnięcia, że nie wiem czy tak do końca ktokolwiek ich zrozumie. Mój jest zazwyczaj leniwcem i jak jest bardzo zmęczony, lepiej nie drażnić - jest zaspany i w ogóle do niczego Ale przy "wstępnym" pytaniu chyba przeżywał niezłe emocje - całą noc jechaliśmy pociągiem do Wiednia (on w ogóle nie spał), potem nie mogliśmy iść spać, bo trzeba było kilka rzeczy załatwić w różnych miejscach, następnie zakupy i już w metrze (droga powrotna do domu) mi zasypiał Potem zjedliśmy coś, ja się poszłam umyć i miałam zamiar spać - jednakże całkowicie mnie wybudził pytaniem A jeśli powiedział, że Cię zaskoczy - to na pewno tak będzie - warto poczekać ![]() Cytat:
![]() Dasz radę - a co do elektryczności to może zastanowimy się później
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Witooom
[QUOTE=Claris;16691950]crozee masz tylko jeden egzamin po 1. semestrze??? ![]() Dziewczyny, jak znaleźć tę 2. kieckę, gdzie ona w ogóle jest??[/QUOTE] Claris też mi się podoba ta druga kiecka od Biski.I masz ten problem co ja-ta Catarina z Maggie Sottero,która mi wpadła w oko jest niedostępna w Pl. Widziałam ją tylko do kupienia na amerykańskiej stronie za 1600 $. I co my biedne poczniemy?? Justynko wiesz co Mi się strasznie podoba zachowanie Twojego TŻa.Wyprowadził Cię w pole tak jak mój mnie![]() I myslę,że teraz zrobi Ci niespodziankę-co tez abrdzo mnie cieszy Ogólnie to składam hołd Twojemu g.![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Medeline nie może być końca świata w 2012 r!!! Ja chcę mieć dzieci!!!---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Claris łeeee ja mam 579 ![]() Eee w sumei fajna liczba 5 7 9 ![]()
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, dziewczynki, macie rację pewnie. Ale ja wpadłam w jakiś koszmarny, wielki, przeogromny dołek.
Do tego dochodzi przemożna chęć wyprowadzki i TAK OGROMNIE ŻAŁUJĘ w związku z tym, że zrezygnowałam z pracy, że aż wyję matka jest dla mnie ostatnio koszmarem, od samego rana mnie prześladuje, szuka problemów, potrafi zrobić awanturę o okruszek, westchnięcie, wszystko. Dość, dość, dość! mam tego wszystkiego, normalnie siedzę i beczę, a mam godzinę na napisanie reszty tekstów i nie wiem, co robić, nie wiem, jak się ratować z tego. Ja wiem, że ona by mnie chętnie wy*******iła z tego domu, co zresztą sama mi powiedziała chyba przedwczoraj. Też bym się chętnie wyniosła, ale nie mam za co i ja się, głupia, przejmowałam, że po ślubie ona będzie mieszkać sama. I TŻ wczoraj mówił, że musimy zamieszkać z moją matką po ślubie, bo on sobie nie wyobraża, żeby została sama i nie chce, żeby się czuła odsunięta i zapomniana. MAM TO GDZIEŚ, głęboko całkiem. Sama się o to prosi. Jest zimną, zgorzkniałą, wiecznie niezadowoloną kobietą, która zagubiła się gdzieś 20 lat temu. Dla niej córeczką jest moja sąsiadka, a syneczkiem mój pies. Ja bym mogła spać w budzie i daję sobie wszystko uciąć, że by tylko wzruszyła ramionami i zamknęła za mną drzwi.Dlatego też zależy mi na tempie ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Dziś na przykład zaczęła się czepiać, że jej jeszcze nie oddałam kasy za sukienkę i prezenty, a ja jej po prostu nie mam i czekam na wypłatę. I wypomina mi, że ja to na pożyczanie jestem najlepsza, że tyle ciuchów nie moich leży w garderobie... a ja od początku LO nie pożyczyłam nawet rękawiczki!!! Nic! :/ poczułam się, jakby mnie o kradzież posądziła. I nie przegadam jej, że nie pożyczam ubrań, ona jak jakiś człowiek chory psychicznie: "Taaaaaak, taaaaaak, taaaaak"
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Madeline.....
Wyjdziesz za mąż, nie bój żaby
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
ojjjj justynko przechlapane masz
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by się w sumie zgadzało, na wieszakach nie ma miejsca na moje rzeczy... Tak że idę po koc, dobrze się składa, bo mi zimno
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna, co z tą Twoją mamą?....... czasem jak o niej piszesz, to mam wrażenie, że macie bardzo fajne relacje, a czasem to jakaś masakra......jakieś odbicia ma...
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poluś wielki Cytat:
![]() mam potrzebę po prostu zmiany "statusu" z "ja i on" na "my", po 8 latach to chyba normalne.............. ale jak widzę dla niektórych dalej to jest dziwne............ TŻ załatwił mi dodatkową "pracę" w każdy poniedziałek będę sprzątać zakłady bukmacherskie jego starego szefa robota faja a stawka rewelacyjna ![]() a tak poza tym to dlaczego ja nie chudnę nie jem tyle co wcześniej, zwracam uwagę na to co i kiedy jem a waga dalej stoi w miejscu i oczywiście
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2010-01-25 o 11:11 |
||
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Justyś ale Ci współczuję sytuacji z Mamą.To gorsze niż moja z teściową.Bo w sumie z Matką się mieszka,a Teściową mozna olać.
Chociaż z kolei mój TŻ ma teraz jazdy w domu. Ja Ci się nie dziwię,że chcesz się wyprowadzić Z drugiej strony też często piszesz o Mamie tak,jakby potrafiła być miła.Tyle dobrze,że nie jest ciągle taka dożarta...
|
#4345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() to już coraz bliżej ![]() ![]() Cytat:
co jest Twojej mamie....Może porozmawiaj z nią dlaczego tak często zmienia swoje humory.. a ja wstałam i czuję ,że nie jestem wyspana do tego się rozchorowałam mój Tż też i dupa ze spotkania leże w łóżku i się kuruje![]() no i tak strasznie jest zimnooooo
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuruj sie tam
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-01-25 o 11:33 |
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak, komu jak komu,ale Tobie to mogę uwierzyć, że tak będzie
Justynko Okropnie przykre traktowanie Najpierw tak nie chciała, żebyś pracowała, bo Cię sfinansuje itd, (jakoś tak to chyba było), a teraz to... Grape Madzia, przechlapane... konferencja chorych przez Skypa wam zostaje
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
No cieszę się bardzo
![]() Madzia, aspirynka, kołderka, pilocik do telewizorka i relaksik
|
#4349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
on: no, trzeba było tego nie pisać. ja: trzeba było tego nie czytać. on: no... w sumie... mogłem tego nie czytać. ![]() Z mamą nie będę rozmawiać, bo to jest totalnie bezcelowe. Ja dokładnie wiem, dlaczego tak zmieniają jej się humoru - przeze mnie. Boooo, nie wiem, nie jestem spełnieniem jej oczekiwań, jestem niewdzięczna, leniwa, beznadziejna, przeciętna, kiepska, a w ogóle to jestem dziewczynką, a dziewczynka powinna być milusia, uczynna, wspaniała i w ogóle słit ![]() Uuuu, kurujcie się oboje, bo pogoda nie sprzyja chorobie. Wymrozi zarazki, ale za to inne rzeczy też 3 razy potrafiła mi zrobić awanturę nawet nie wiem o co w ciągu ostatnich 30 minut. Mam 17 minut na napisanie 3 tekstów (na szczęście krótkich, ale do jednego muszę przeczytać kilkanaście stron). Wypas, nie dostanę jutro zaliczenia i jeszcze będę miała awanturę. I jeszcze 2 podania na Comeniusa muszę napisać i zawieźć dzisiaj, bo 29 najpóźniej musimy wszystko wysłać, a nie wiem, czy do tego czasu nam napiszą te listy rekomendacyjne.
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
ooo wlasnie - madzia sluchaj zalecen lekarza praktyka
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

ale tak, żebyś była maksymalnie zaskoczona 

właśnie u mnie problem w tym, że ten najbliższy czas to się może rozciągnąć na najbliższe 12 miesięcy... W sumie to by nie był TŻ, gdyby nie było jakiegoś zonka 

A co to za różnica? 10, 12, 13, czy 14 lutego? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja chcę mieć dzieci!!!
a ja od początku LO nie pożyczyłam nawet rękawiczki!!! Nic! :/ poczułam się, jakby mnie o kradzież posądziła. I nie przegadam jej, że nie pożyczam ubrań, ona jak jakiś człowiek chory psychicznie: "Taaaaaak, taaaaaak, taaaaak"
jak zobaczyłam, jak zawodzicie z braku relacji, to mi się bardziej żal Was niż siebie zrobiło