|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
dziewczyny jakie piekne dzieci wy tu pokazujecie
![]() ![]() Tomaszka mojego tz wybudzil po ponad 4h drzemce ![]() ![]()
#782 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-01-26 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie. Zdążyłam wrócić od lekarza Wiki dalej spi
![]() ![]() No i bym zapomniała naszemu guru i reszcie mamuś najlepsze życzenie z okazji miesięcznic i tygodnic ![]() ![]() Domi super że krem pomógł ![]() Madzia współczuję. Trzymaj się kochana napewno będzie wszystko dobrze. A powiedzieli Ci z czego to się wszystko wzieło ![]() ![]() A o ściskaniu żołądka to mi nie musisz pisać bo sama wiem co to znaczy. Kurcze trzymam za Was kciuki ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam Ela ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi coś wypada, tak, że akurat byłoby karmienie, to wtedy od rana trochę przesuwam karmienie, żeby wyszło ok. Tak o 15-30 minut. Cytat:
![]() Uroczy, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu, ma takie maślane oczka ![]() Cytat:
A jak on długo pije zanim zaśnie? Czy efektywnie ssie, tzn. słyszysz jak przełyka? Czy tak sobie ssie tylko do uspania? Jeśli przybiera na wadze, to na pewno go nie głodzisz. Bardzo fajny miesięczniak ![]() Cytat:
![]() Czy ona się budzi zawsze o tych samych porach? A w dzień, je porcję i jeszcze chce? Jeśli byłaby rzeczywiście głodna, to możesz zwiększyć nieco ilość podawanego mleczka w dzień i powinna się budzić rzadziej w nocy, ale bardziej prawdopodobne jest to, że budzi się z przyzwyczajenia, jeśli to zawsze te same pory. Może spróbuj dawać jej smoczek zamiast butelki, albo zmniejsz porcje podawane w nocy. Ja Filusiowi dawałam smoczek, bo budził się nawet 4 razy w nocy, jak zaczął się budzić tylko raz, to przestałam w to ingerować i po czasie sam sobie wydłużył sen, tak że przesypia do 7. A o której ostatnie wieczorne karmienie macie? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Madziu ![]() Właśnie, co u Eli ?
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje zeberko ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
A właśnie Brombi wczoraj dałam Wikiemu jeść o 23 i nie odbiłam go tylko poszedł spać. I potem tak leżał i kurcze mi się wiercił. I tak leżałam i słuchałam żeby mu się nie ulało. ALe w końcu zasnął. I potem tak o 1 w nocy mi się zaczął kręcić to mu dałam smoka i zasnął i się o 4.30 obudził ale już się nie dał smoczkiem oszukać. A i nastawiłąm sobie budzik o 2.40 ale niestety nie dałam rady wstać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Dobra idę się uczyć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
Madziu - moja Blanka urodziła sie z zapaleniem płuc, ale po 2 tygodniach była już zupełnie zdrowa i po chorobie nie ma nawet śladu
![]() ![]() ![]() ![]() katekate - jak Ty się uczysz przy tak małym dziecku?? Ja mam egzamin 13 lutego i poważnie się nad nim zastanawiam, bo to awans, a teraz mam urlop macierzyński... Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-01-26 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | ||
Rozeznanie
|
Właśnie już kilka razy miałam to napisać ale zawsze mi to gdzieś ulatywało.........Kate bardzo Cię podziwiam za to, że dajesz radę i łaczysz świeże macierzyństwo i naukę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#789 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mi smaka narobiłaś na pizzę ![]() ![]() Idę kąpać pierworodnego ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
a moje dziecie dzis dostało ataku szału,ryczal przez pol godziny a jak go odłozylam do lozeczka to jeszcze bardziej teraz sie uspokiol i siedzi w bujaku i tak krzyczy na te zabawki ze ho ho-terrorysta jeden
![]() dobra lece szykowac malego wyjca do kapieli ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||||
Zadomowienie
|
witam Mamusie
![]() Dziękuję kochane za kciuki i pamięć o nas ![]() Od razu sto lat stl lat dla wszystkich jubilatów miesięcznych i tygodniowych ![]() Kachula, Zebra, Konspi, Verusia - śliczne dzieciaczki, wszystkie do schrupania ![]() byliśmy dziś na badaniach. Wkłuły się Olce w dłoń po zew stronie,ale krew nie chciała lecieć, i wierciły jej ta igłą, że sie tak biedna rozpłakała, że myślałam,ze serce mi pęknie. ![]() I tak- -morfologie ma ładną -żelazo też -CRP 0,10 (norma 0,00 do 5,00, wiec chyba tez ok) co jest źle: -bilirubuna jest 5,5 czyli zmniejszyła sie o 1 -ALT jest za duze bo 37 (norma do 35) -AST- tez podwyższone 53 (norma do 31) zapisałam sie juz do innego pediattry i jutro idziemy na kontrole. nie wiem co oznaczaja te alaty i aspaty, czy duzo za duze są ![]() Cytat:
![]() ht to chyba hematokryt- u mnie norma to 28-42%, olka ma 33% Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedno tylko mnie cieszy, ze na szczęście nasze dzieciaczki nie bedą pamiętały tego cierpienia. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
My juz po kapieli i Malutka spi. Pewnie wstanie przed 2, bo dzis juz o 20 zasnela.
Kurde Wy sie zastanawiacie jak wyeliminowac jakies karmienie w nocy lub karmicie na spiocha. Ja nic takiego nie robie ![]() -//- acha!mam PYTANKO:czy w nocy zmieniacie pieluszke? ![]() ![]() i czy Mamusie karmicie przed kapiela czy czekacie do kapieli i dopiero PO? i czy po kapieli zakladacie czapeczke? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-01-26 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Powinnaś pokazywać go częściej. Śliczny ![]() Same słodkości ![]() A u nas dziś było bardzo niespokojnie. Były momenty, że Sandra była spokojniutka jak aniołek, można było z nią pogadać, rozglądała się i byłą spokojna bez smoczka, a czasami to jakby jaki demon w nią wstępował. Zaczynał się ryk, że aż w uszach dzwoniło. I to ani pielucha mokra, ani głód, smoczkiem nie dało jej się uspokoić, na rękach też było ciężko, ale jak już się uspokajała, to albo dalej się rozglądała i gadała, albo zasypiała ![]() A ja sama w końcu odzyskuję czucie w policzku i wardze, bo w końcu poszłam na to leczenie kanałowe do dentysty i czeka mnie jeszcze jedno ![]() ![]() Cytat:
![]() Przewijam tylko przed karmieniem rano, ok 6-7 Aha, i nie włączam światła. Z ulicy dochodzi dość, że widzę wystarczająco dobrze. Co do kąpieli, to karmię przed, żeby Sandra była zrelaksowana i w samej kąpieli i podczas olejkowania i ubierania. I po kąpieli tylko osuszam główkę ręcznikiem. Oczywiście wcześniej odpowiednio nagrzewamy w pokoju, a potem jak mała jest już w łóżeczku, to zmniejszamy ogrzewanie.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-01-26 o 20:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dużo zalet, ale ekonomista ze mnie kiepski ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I dobrze ją karmisz wieczorem, koło 22-23, ona się budzi na to karmienie? Czy karmisz ją na śpiąco? Dobrze by było, gdybyś ją karmiła na śpiocha, bo wtedy nie musisz jej usypiać itp., może nakarm ją po 22, zanim się obudzi ? Spróbuj o tej 3 dać jej smoczka, albo jeśli uważasz, że to zbyt drastyczne to może zmniejszaj jej ilość mleczka w butelce, albo dawaj herbatkę ( według niektórych wodę się powinno dać) tak, żeby jej się nie opłacało budzić po prostu. Ja od razu ze smoczkiem ćwiczyłam, bo mi Mama powiedziała, że ja, jak mnie oszukiwała w nocy herbatką, to się nawet na tą herbatkę budziłam, poza tym mój tylko na cycku, więc to też troszkę inaczej. I nie przewijaj jej po karmieniu, jeśli kupki nie robi, bo ją tylko nie potrzebnie rozbudzisz. Dasz radę, tylko trza być wytrwałym i konsekwentnym. Eluś, biedna Oleńka ![]() ![]() Mam nadzieję, kochana, że się szybko uporacie z tą żółtą cholerą ![]() Korzystając z okazji, że dzisiaj Filuś był jubilatem, nie omieszkam wstawić kilku zdjęć ![]() Załącznik 2817958 Załącznik 2817959 Załącznik 2817960 Załącznik 2817961
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te body ze skunksem ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-01-26 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmię przed kąpielą jakieś 40 minut, jak się obudzi z drzemki, ostatnio po kąpieli Filuś chce "dotankowania" więc też mu cycka daję ![]() Zakładam czapeczkę po kąpieli, ale nie na długo, na jakieś 15 minut, aż ma włoski całkiem suche. Cytat:
![]() Ja też się w końcu muszę wybrać do dentysty, miałam zrobić rtg tego zęba leczonego kanałowo, bo chciał sprawdzić czy wszystko ok zrobił.
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem ciekawa jak inne mamusie, czy zmieniaja pieluszke.
Ladniutki Filipek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy pięknie za wszystkie "komplimenty:
![]() QUOTE=domi7ks;16739590] acha!mam PYTANKO:czy w nocy zmieniacie pieluszke? ![]() ![]() i czy Mamusie karmicie przed kapiela czy czekacie do kapieli i dopiero PO? i czy po kapieli zakladacie czapeczke? ![]() [/QUOTE] Domi ja nie zawsze ale raczej zmieniam. Jakoś tak mi szkoda zostawić jak już i tak wstałam... Czapeczke zakladamy, głowka zawsze zostaje troszkę wilgotna, a poza tym w sypialni zawsze mamy troszke chlodniej niż w calym mieszkaniu. Mamy do spania takie lekkie bawelniane czapeczki. Ja karmie po kapieli. odbijamy, zasypiamy na ramieniu i wędrujemy do wyrka. Jak wszystko gra ![]() Ela - czyli spada ta bilirubina, chociaz nadal daleko od ideału. Poradźcie się jutro czy nie sapada za wolno... trzymam kciuki. Cytat:
My jutro mamy pediatrę i szczepienia wiec prosze o ciepłe myśli. Madziu - bądźcie silni. ![]() Ponieważ jestem też z tych ciekawskich musze zadac jedno pytanie mamusiom ktore na noc odciagają pokarm i karmią z butli - wstajecie i podgrzewacie to mleko? i jaki to ma sens- czy nie wygodniej po prostu podać cyca? Spokojnej nocy, ja jeszcze mam w planach rower ![]()
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
![]() Body bardzo na miejscu, bo kupek może często nie robi, ale smrodki takie sieje, że aż strach ![]() Cytat:
![]() Madzia też pisała, o ile pamiętam, że w nocy nie zmienia. Jak załadujesz załączniki i klikniesz w agrafkę, to jest "wstaw załączniki", dopiero dzisiaj to odkryłam ![]()
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez czapeczke zakladam i zostawiam na cala noc, jakos tak sie boje o uszka. Ty bardziej, ze mimo tropki (Gucia ![]() ![]() MADZIAWIKP trzymam za Was kciuki i jestem dobrej mysli ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a ile czasu nosicie tak do odbijania po jedzeniu?bo ja mam jakiegos ewenementa w domu. Podnosze do pionu na odbicie a tam moze raz na tydzien Malutkiej sie odbije. Nie wiem czy to dobrze czy xle ![]() Elita sie chwali dzis to i ja ![]() ![]() ale cos tej "agrafki" nie moge znaleźć ![]() Załącznik 2818041 Załącznik 2818034 Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-01-26 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Bo to spinacz, nie agrafka
![]() Ale ze mnie ![]() Przepraszam ![]() Polusia słodka ![]() Zwłaszcza na tym drugim zdjęciu, taką ma fajną minkę ![]() I gratulacje z okazji ukończenia 5 tygodni ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-01-26 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Domi ja tez nie przewijam w nocy
![]() dziewczyny siedze nad pitem tz i glowa mi spuchla ![]()
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy spinacz czy agrafka to ja niedowidze chyba ![]() ![]() Kropko jak wyglada spuchnieta głowa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
W okienku posta, u góry masz czcionkę, rozmiar, kolor, potem uśmieszki i obok ten nieszczęsny spinacz
![]()
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieks ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
kurde zaniedbuje was
![]() czytam zmjierzcz i jego wszystkie czesci i tylko was przelatuje;p widzialam zdjecia i nic wiecej;po ladniuchne dziuecioczki ![]() buziaki ![]()
![]() |
#808 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Domi ja nie zmieniam no chyba ze jest kupka ale maly robi srednio co4-6 dni wiec nie przebieram w nocy,czasami nad ranem maly ma taka swoja pore 6 rano ze sie obudzi i przez 1-2h nie spi,chce sie bawic itp wtedy jak ma juz mocno napompowana ta pieluche to wtedy zmienie ale staram sie nie zmieniac ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Domi Polusia cud malina ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karmię przed kąpielą i po okarmiam bo Nila się przyzwyczaiła do pokąpielowego przytulania do cyca. Czapeczkę zakładamy aż włoski chwilkę przeschną. Domi i Brombi dzieciaczki śliczniaste! Kropko ty sama sobie PIT uzupełniasz? ![]() Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-01-26 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.