|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
witajcie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Wzldr...eature=related filmik instruktazowy dla przyszlych tatusiow ![]() ja sie wam moge pochwalic moim pierwszym zakupem dla malenstwa
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ponad tydzien temu dopadlo zapalenie zatok, pilam melko z miodem i czosnkiem, lykalam rutinoskorbin i zakrapialam nos nasivinem soft - farmaceutka powiedziala tż ze mozna stosowac. kupilam jeszcze te krople euphorbium co kobiety w ciazy moga stosowac ale jest to wielkie G - lek homeopatyczny zakropilam raz i bylo mi jeszcze gorzej a kosztuje prawie 30 zl :/
|
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
bajka po prostu urocze ciuszki
![]() A ja poszłam teraz na dół do kiosku( w bloku mam) bo pomimo, ze wsunełam 3 miseczki zupy ogórkowej(jak nigdy)to zachciało mi się czekolady nadziewanej truskawkowej i białej Alpen Gold.Wyskoczyłam w dresach, ale bluza dosyć opięta jest i sprzedająca się mnie pyta czy będzie chłopiec czy dziewczynka Wiem, że już ostatnio było troszkę widać, ale nie sądziłam, że już obcy widzą.Ale najadłam się tej zupy więc może bardziej mnie wywaliło ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- ja jezeli chodzi o przeziebienie narazie odpukac ok , ale ja wogole malo wychodze, tyle co w weekend Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-27 o 15:23 |
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam ciekawy artykuł jak to jest naprawdę z tym obliczaniem daty porodu na podstawie pierwszych ruchów dziecka bo nie dawało mi to spokoju:
Wyczuwanie ruchów dziecka Ruchy dziecka wyczuwane są przez matkę ok. 20 tygodnia. Kobieta, która rodzi po raz pierwszy, do tej daty dodaje 20 tyg. lub 140 dni. Wieloródki ruchy maleństwa wyczuwają już w 18 tyg. Do tej daty dodają 22 tyg. lub 154 dni. |
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
Widze, ze kilka dziewczyn oddalo glos na mnie, za co bardzo mi milo i dziekuje, w tym tez anoxa, ktora prowadzi w naszych statystykach postow Oczywiscie bedzie mi bardzo milo zalozyc nowy watek, mam jednak nadzieje, ze zadna z Was nie ma nic przeciwko? Jesli tak to mowcie, bo nie chcemy tu nieporozumien przeciez Aha - tak mi jeszcze przyszlo do glowy - nie jestem niestety dostepna w Waszych godzinach dopoludniowych, gdyz u mnie wtedy jest noc, ale jak tylko jakies zmiany wyslecie mi na PW (co do listy), to Waszym popoludniem juz zaktualizuje ![]() Natomiast mam teraz propozycje do Ciebie anoxa - jak juz bedziemy sie zblizac do konca I czesci, to moze udaloby sie nam tak zrobic, bys Ty wpisala drugi post. Bedziesz wtedy jakby taka pomocna reka, gdyby w razie czego cos sie u mnie pozmienialo i ktos mial przejac liste itd. Co o tym myslisz? No i teraz pytanie do farminki - czy nie masz nic przeciwko, zebym przejela wtedy liste w II czesci? Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-27 o 15:29 |
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Wtajemniczenie
|
sliczne ubranko dla maleństwa. Będzie taka mała żabeczka
)) słodko ))
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien nie wydaje mi sie aby ktokolwiek miał coś przeciwko ...
Jusdan ciekawy artykuł |
|
|
|
#4481 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkodaCytat:
![]() kciuki zacisniete ![]() ![]() Cytat:
![]() rowniez trzymam kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak z innej beczki - Ty chodzisz do lekarza prywatnie czy masz ubezpieczenie? Cytat:
![]() :roll eyes:
|
||||||
|
|
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien oczywiście,że się zgadzam.Dobrze będzie jak lista będzie po prostu w pierwszym poście i będzie ją prowadzić ta osoba,która założy wątek. Mam nadzieję,że mimo wszystko jesteście zadowolone z tego jak ją do tej pory prowadziłam
![]() A tak mi przyszło do głowy,że w kolejnej części,jeśli się jej dorobimy przed porodami,a myślę,że tak,to dobrze by było żeby zajęła się tym jakaś sierpniówka,bo Ty masz pierwsza termin,a jak się zaczniemy rozpakowywać to też będzie sporo dopisywania,a z maleństwem na głowie już nie będziesz miała tyle czasu ![]() bajka1807 też oglądałam te żabki,ale w końcu nie kupiłam.Podobały mi się też śpiochy z tej serii z taką dużą żabcią i takie milusie
|
|
|
|
#4483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-01-28 o 00:21 |
||
|
|
|
#4484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wlasnie to chcialam zaproponowac. Jako ze ja pierwsza bede rodzic (przynajmniej wg terminu haha), to kolejna czesc oddam wlasnie dziewczynie z sierpniowym terminem, ktora bedzie miala wiecej czasu wowczas. Bo wiadomo, ze z maluszkiem przy boku to juz bedzie mi trudniej poswiecic czas na wizaz ![]() I pewnie, ze jestesmy zadowolone z Twojej listy, super sie spisywalas |
|
|
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
No a skoro się już zalogowałam to może zdam relację z wczorajszej wizyty u lekarza. Po pierwsze- zaczęłam tyć
Na razie 0,7kg w 2 tygodnie,ale jak się zaczęło to pewnie już pójdzie. U położnej posłuchałam serduszka maluszka.Uspokoiłam się,bo już dawno nie słyszałam i nie mogłam się doczekać kiedy zaczniemy podsłuchiwać Wyniki z krwi wyszły mi dobre raczej.Anemii nie ma,wątroba też jednak w porządku (były podejrzenia,że coś jest nie tak),tylko mimo brania magnezu forte 2 razy dziennie mam niski poziom,blisko dolnej granicy nadal,więc teraz biorę już 2x2 na dobę.Przynajmniej nie będę miała problemu z napinaniem się brzucha. Tak mi przyszło do głowy,że może aniaa22 też powinna sobie sprawdzić poziom Mg skoro miała takie problemy? Bo można temu łatwo zaradzić jeśli to była przyczyna ![]() Poza tym ustalił mi termin na usg na 13.02.Nie wiem czy pójdę,ale od wypadku skierowanie wzięłam.Tydzień wcześniej mam już umówione gdzie indziej po tym co mi powiedział ostatnio,ale może akurat dzidzia nie będzie chciała pokazać płci to wtedy pójdę i za tydzień
|
|
|
|
#4486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Szczerze to zawsze wyobrażenie o porodzie miałam wyolbrzymione, im więcej czytałam tym bardziej uważałam to za jakąś masakrę i coś nie do przeżycia i może z jednej strony to i dobrze bo jak przyszło co do czego to myślałam że będzie gorzej a wcale źle nie było, tylko długo i to dlatego że najdłużej u mnie trwały te słabe skurcze, to na nie straciłam najwięcej czasu.Gdyby jednak z róznych przyczyn okazało się że musze mieć cesarkę to juz trudno, mus to mus ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko, czy któraś z was spotkała się z informacji, że arbuza nie powinno się jeść w ciąży bo jest wczesno poronny. Wiem, że nie czas na arbuzy ale ja je bardzo lubię a w biedronce właśnie się pojawiły takie z importu i się skusiłam - był bardzo dobry
. Ale własnie jak jeszcze nie byłam w ciąży to moja szefowa oczekująca dzidzi właśnie straszyła koleżankę z pracy, która była też w ciąży a jadła dużo arbuza żeby tego nie robiła. Szukałam na necie jakiegoś info na ten temat ale nic nie znalazłam. :conf used:
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nie wiem dlaczego ale mogłabym godzinami oglądać dziecięce ciuszki
|
|
|
|
|
#4489 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do ani to tez polecam manez, mi moja gin kazała brać 2x1 magne b6 bo miałam problem z twardą macicą, teraz tylko ciągnięcie czuje bóli już nie.. Cytat:
moja siostra w 3 miesiącu miała właśnie salmonelle. |
||
|
|
|
#4490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ubezpieczenia to mam miastowe plus chodze prywatnie do mojego ginekologa na greenpoint, ktory zna mnie juz ponad dwa lata i jemu ufam bardziej niz jakims obcym lekarzom. A ty kiedy lecisz do Polski? Wiesz moze jak to potem jest z malym dzieciaczkiem, do jakiego wieku lata bezplatnie z rodzicami?
|
|
#4491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się i jedz arbuzka ![]() O rybie pandze to słyszałam, że w wiekszych ilosciach... bo jest szprycowana hormonami z moczu kobiet w ciazy czy cos w tym stylu..
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a mnie znowu coś wpadło do głowy „Brzuszki nam się powiększają, a dzidziusie kopniaczki już dają”
|
|
|
|
|
#4495 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja spałam, jadłam... teraz kończę obiad... ja i moje kochanie od kwietnia będziemy wynajmować domek... teraz jesteśmy u mamy TŻ ale tu jest 38m2 i 4 osoby a mi brzuszek będzie rósł, łazienka malutka i jest mi nie wygodnie. |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No tak myslalam, ze chodzisz prywatnie, bo tutaj rzadko ktore ubezpieczenie by pokrywalo usg co miesiac. Zreszta przeciez sama dobrze wiesz, jak to tu wyglada... Co do biletow samolotowych, to niemowlaki do 2 roku placa 10%. (nie ma nic za darmo ) i oczywiscie trzymasz ich na kolanach, nie maja swojego miejsca. Natomiast widzialam juz nie raz, ze pary z malutkimi dziecmi dostawaly takie seats, gdzie bylo wiecej miejsca przed nogami, wiec nie bylo az tak zle...---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- A do Polski lecimy za 10 dni |
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
bajka cudne ciuszki żabki tez bym takie chciała
a ja zrobiłam sobie dzisiaj pierwsze zdj brzucha i w sumie jest większy niż zawsze był chociaz nigdy nie był płaski, tak mi sie wydaje że troszke niżej jest ale dalej nie jest to taki typowo ciążowy tylko bardziej tłuszczowy ;/ no nic jeszcze mam czas bo to dopiero 13 tydzień
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha i wcale nie wygląda na tłuszczowy jak ty to mówisz. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-01-27 o 17:27 |
|
|
|
|
#4500 |
|
Rozeznanie
|
wiolek1 gdzie Ty tam tłuszcz widzisz.
Co do ciuszków to od jutra w Lidlu mają być w komplecie 3 fajne body niemowlęce za 24,90zł. W trzech kolorach, różowym, niebieskim i kremowym. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Wiem, że już ostatnio było troszkę widać, ale nie sądziłam, że już obcy widzą.Ale najadłam się tej zupy więc może bardziej mnie wywaliło 

szkoda
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Szczerze to zawsze wyobrażenie o porodzie miałam wyolbrzymione, im więcej czytałam tym bardziej uważałam to za jakąś masakrę i coś nie do przeżycia i może z jednej strony to i dobrze bo jak przyszło co do czego to myślałam że będzie gorzej a wcale źle nie było, tylko długo i to dlatego że najdłużej u mnie trwały te słabe skurcze, to na nie straciłam najwięcej czasu.
. Ale własnie jak jeszcze nie byłam w ciąży to moja szefowa oczekująca dzidzi właśnie straszyła koleżankę z pracy, która była też w ciąży a jadła dużo arbuza żeby tego nie robiła. Szukałam na necie jakiegoś info na ten temat ale nic nie znalazłam.
:conf used:
) i oczywiscie trzymasz ich na kolanach, nie maja swojego miejsca. Natomiast widzialam juz nie raz, ze pary z malutkimi dziecmi dostawaly takie seats, gdzie bylo wiecej miejsca przed nogami, wiec nie bylo az tak zle...