|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Cytat:
- albo 1/1 - albo 2/0 - czyli 2 dni w tygodniu proteiny, a reszta dni - normalne jedzenie, ale bez obzerania sie itd. ![]() Cytat:
naprawde, jesli czujesz juz, ze jestes zmeczona dieta, to lepiej doprowadz do konca porzadnie III faze i ustabilizuj wage. Teraz idzie wiosna, lato, czlowiek sila rzeczy je mniej i lzej, wiecej sie rusza, wiec samo zleci Cytat:
on jest dosc wygodny, warzyw odpowiednia ilosc, i efekty u dziewczyn byly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja, jak szybko chce odwiedzic z wizyta kibelek, to mam sposob: cos cieplego i ostrego popijam zimna szklana mleka dziala natychmiast i to jak na szczescie nie musze tego stosowac zbyt czesto wlasnie dzieki piciu herbat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
masakra!wlasnie ja ich dluuuugo szukalam i jeszcze nigdzie nie znalazlam ![]() nulqa, swietny filmik i, w moim przypadku, prawdziwy
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2010-01-27 o 15:51 Powód: dopisek |
|||||||
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie. Czytam Wasze posty już od kilku dni (również poprzednie 3 części tego wątku) i bardzo mi one pomogły. Jeśli mnie przyjmiecie, to od czasu do czasu też chciałabym się podzielić swoimi wątpliwościami, uwagami, a z czasem doświadczeniem. Dziś 10 dzień diety, więc dopiero zaczynam
|
#1383 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim!
Niniejszym dołączam do waszej wesołej grupy, dieta Ducana od trzech dni na tapecie Waga wyjściowa: 54, docelowa 49-50 (mam 157 cm wzrostu żeby była jasność, nie chodzi o żadną anoreksję ![]() Mam pytanie do bardziej doświadczonych - czy wiecie może, jak jest z kawą zbożową? Można pić bez ograniczeń jak zwykłą czy jest jakaś różnica? |
|
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
kujon kujon
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie. Tu wszystko weglami pogania. Temu duze dupska na Wyspach maja.
Szwester moj przeszedl na diete i zarzucil se madrze 10 dni uderzeniowki - rece opadaja. Opierniczylam ja tak jak kazda inna, za czytanie ksiazki bez zrozumienia i proby przedobrzania - zwlaszcza, ze startowala z wagi 72 do wagi 65.5. No poglupiala no nie? I jeszcze sie pyta, czemu ona tylko 2.5 kg na uderzeniowce stracila... I znow tlumacz jak soltys krowie na miedzy, ze na uderzeniowce to woda leci zwykle, a jak jej nie ma, to nie leci i ze na wlasciwe spalanie tluszczu to dopiero przyjdzie pora... no w kazdym razie dalam jej linka do dzialu gdzie dziewczyny pisza co gdzie i jak znalezc w Polsce,a ona mi zrzedzi, ze nic z tych rzeczy znalezc nie mogla i w ogole serek odtluszczony to pewnie tylko my w UK mamy. Normalnie mnie skrecilo. Kocham mojego szwesterka, ale kurcze widze, ze takie niepokorne zachowania nowoprzybylych to widocznie taki etap rozwoju na sciezce oswiecenia dukanowego kazdy przejsc musi... Moze cierpliwa bede bardziej... ehh.. chyba nie darmo tluklam szwesterka w dziecinstwie (chyba tak na zapas, na przyszlosc), a ona ciagle mnie podpuszcala a potem skarzyla... jak to miedzy siostrami...
80kg 29 IX 2009 -67.4 kg 23 lI 2010 I od nowa 75,3-74,6 - 73,7- 72,8- 71,9-71,2 - i znowu 74,1 i tak do usmiechnietej smierci... Cel 62 kg Edytowane przez lanka Czas edycji: 2010-01-27 o 16:13 |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
bo to taki poczatek tej diety: "no ja bym chciala sie odchudzic i pewnie powinnam, ale wiesz tu 1500 przeszkod na drodze i jak nic wszystkie znaki na niebie mowia ze nei powinnam jednak bo tego serkanei znalazlam to i dieta na marne poszla". Dopiero po dobrym miesiacu jak sie wciagnie to zrozumie w ktora strone trzeba isc i spokornieje
a ty cwicz te cierpliwosc cwicz to junior spokojniejsza matke bedzie mial :p
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#1387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec i nie trzeba nic wiecej robic. ![]() A szwester ladnie sobie radzi, jada dobrze, pije duzo, tylko ten serek to ma 3 % i se nie umie poradzic innego znalezc. A slodycze to ja naucze robic dobre jak przyjedzie tu - bo 21 przyjezdza do mnie na tydzien i okropnie sie ciesze!!! ale tak mi przyszlo teraz do glowy, ze jak ja pokarmie przez tydzien moimi syfiastymi serkami z sainsbury to doceni to co ma w Polsce no nie? I jeszcze jej dam makrele z Tesco hyhyhyhyhy.---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Glodna jestem...
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wrąbałam prawie całą makrelę. Takiego mi narobiłyście smaka, że szok
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
Ja w sklepie internetowym kupiłam otręby żytnie i orkiszowe , co prawda koszty wysyłki = koszty zakupionego towaru ... no ale trudno, jak się nie ma w sklepach to trzeba tak kombinować
Sojowych niestety - brak.
Edytowane przez Marta 33 Czas edycji: 2010-01-27 o 17:42 |
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
#1391 |
|
Rozeznanie
|
aha i na "porcelane" kupiłam błonnik w aptece, jak nie pomoże to pewnie nie zaszkodzi
60 tabl. - 11 PLN
|
|
#1392 |
|
404 Not Found
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zła konstrukcja zdania Sojowych też szukałam przez dr google ale niestety .... są tylko w odżywkach dla kulturystów
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na weekendach mi nie zależy, bo większość spędzam na uczelni Nawet mogę mieć weekendy bezwarzywne, bo po uczelni nie będę ze szparagiem za uchem chodzić (jak w tej reklamie Wiem, wiem Cytat:
Podpowiem tylko, że trochę to potrwa W moim też, a jakże A propos, spadam się uczyć (w końcu już środa a w sobotę i niedzielę egzaminy) ![]() Cytat:
A ja zrobiłam sobie jajecznicę i stwierdziłam, że kiedyś, gdy robiłam ją na oliwie, miała zabity przez nią smak. A dziś na "gołej" patelni zrobiłam - nie chwaląc się - najlepszą jajecznicę jaką jadłam )A ja właśnie wróciłam od endokrynologa. Znów mi zmienił lekko dawkę hormonów i muszę zrobić morfologię (przez tą gęstą krew) i krzywą cukrową. Najgorsze jest to, że przy tej krzywej trzeba wypić glukozę-tyle cukru na diecie ! Na szczęście kontrolę mam w kwietniu i pewnie wtedy zrobię badania No i od października przytyłam 4kg
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2010-01-27 o 17:43 |
|||
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że widziałam sojowe w sklepie ze zdrową żywnością, ale pewna to nie jestem ...
|
#1396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli się mylę, Dziewczyny - poprawcie.
|
|
|
#1397 |
|
Przyczajenie
|
Zajeło mi cały dzien ale przeczytałam to forum i postanowiłam spróbować
tej diety. Walcze juz ze soba od roku i nic nie skutkuje Wiec zaczynam od zaraz. Tak nie dawno ważyłam 50kg a przez gupią doktorke i jej hormony przybyło kolejne 20 i jest problem. A najgorsze chyba to że nie wchodzę w swoje ulubione ciuchy. To boli najbardziej jak garderoba pęka w szwach a ja nie mam co na siebie włożyć ![]() 69kg start 27.01.10 |
|
|
|
#1398 | |
|
szamanka
|
Cytat:
![]() Ech... nauka już mi wychodzi bokiem... mam dość... Teraz przerwa na kolację tylko nie wiem co zjeść...
|
|
|
#1399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
||||
|
|
|
#1400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam twaróg chudy ze słodzikiem i olejkiem do ciasta - mniam. A jeden wywaliłam, bo olejek do ciasta okazał się przeterminowany Cytat:
Teraz tylko modlę się o wytrwałość
|
|
#1401 | |
|
Raczkowanie
|
Są w sieci marketow piotr i paweł oraz w sklepach ze zdrową żywnością
![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- WITAM nowe koleżanki .... ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny (czy są na tym forum mężczyźni?). Mam pytanie do długoterminowych. W wielu przepisach występują otręby. Dukan w nowej książce pisze, że możemy sobie pozwolić na max. 3 łyżki. Czyli jeśli rano zjem sobie placuszek z otrąb, to już nic innego nie wchodzi w grę. Czy przestrzegacie tego restrykcyjnie?
Dukan od 17.01.2010 (71,8 kg) 159cm I faza - spadek 3 kg, 28.05 (54,8)-17 kg. Cel osiągnięty III FAZA od 3.06 24.02 60,1 Edytowane przez Dorota5 Czas edycji: 2010-01-27 o 21:32 |
|
|
|
#1403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do Twojego wcześniejszego pytania o kawę zbożówkę... nie wiem, ale szczerze - wydaje mi się, że nie ma przeciwwskazań, w książce białej nic na ten temat nie ma. Kawa to kawa... dziewczyny i chłopaki... poprawcie mnie, jak się mylę
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Rozeznanie
|
Hmm a te sklepy w 4 miastach w Polsce ..... przynajmniej tak wynika z ich strony internetowej
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
dobrze wiedziec, sprawdze w Piotrze i Pawle, dzieki
![]() edit: juz wiem, dlaczego dotychczas ich nie znalazlam - bo Piotra i Pawła w Krakowie nie ma ![]() Cytat:
chociaz ja na kawie sie nie znam, bo nie pije.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2010-01-27 o 22:03 |
|
|
|
|
#1406 |
|
Rozeznanie
|
chociaż w opisie sieci - stoi 42 miasta ... i bądź tu mądry i pisz wiersze
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- alarm odwołany - w Katowicach tez są
|
|
#1407 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Fero_monka;16753747]
Cytat:
Wiolqn-dziekuje za instrukcje tez w tej sprawie,musze kogos poprosic by mi przywiozl z kraju,piszesz ze jestes slaba,ja tez tak mam ,mimo ze jestem na 2fazie 5/5 ,nie moge czasem wejsc po schodach albo przetrzec reka lustra,nie wiem ,co o tym myslec ?odchudza sie ze mna 15letnia corka i mama,ale one na razie niczego mi nie sygnalizuja procz spadkow wagi,powiedz jak wogole funkcjonujesz,bo czasem jestem tak slaba ,ze mam wrazenie ,ze to sie dzieje w zwolniomym tepie i tylko bym spala wiec czy ktos jeszcze ma tak samo?no i jeszcze ta @..pozdrawiam i zycze optymizmu |
|
|
|
|
#1408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o otręby to lepiej nie przekraczać dawki 3 łyżek,bo taka ilość jest dozwolona a nawet wskazana.Jak miotełka zrobi porządek w naszych brzuszkach.W większej ilości to już kaloryczny niepotrzebny dodatek ![]() A ja dziś na kolacyjkę zrobiłam naleśniki z serem i polałam dodatkowo serkiem homogenizowanym ze słodzikiem i aromatem śmietankowym.Pyszota:slin a:
|
|
#1409 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Diewczyny!!
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Raczkowanie
|
Piotr i Paweł haha w każdym średnim mieście są a mamy ich o wieeeele więcej niż 4
i dzięki eriika trzeba będzie zajrzećlewatywa.. ja już mydło przerabiałam nie idzie..
74kg -64 kg -18.10.09- :11.01.2010/20.04.2010 Edytowane przez kiltii synti Czas edycji: 2010-01-27 o 22:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Myślicie, że w tym przypadku system 5/5 będzie dla mnie odpowiedni? 

) no i potem już codziennie przez wszystkie fazy 

masakra!