|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
hej
![]() ja mialam wizytacje mala znowu wynoszona, nie miala drzemki wieczornej i biedna padla zaraz po mleczku, nawet nie czekalam az odbije tylko sru ja do lozeczka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mala lezy zawsze na przewijaku i sie patrzy jak jej w stopkach obcinam a w raczkach tez daje spokojnie a potem mowie"juz" i sie cieszy
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
atmosfera w pracy jest bardzo ważna i zastanawiałam się jak u Ciebie to wyszło cieszę się, że jest chociaż troszkę lepiej domyślam się jak bardzo za nią tęsknisz... ![]() też wracam niedługo do pracy i będę to przeżywała ![]() przytulam |
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Skierka pisala ze Amelka na przejsc na mleczko ha bo ma alergie i pyta jakie jest lepsze nan ha czy bebiko ha
bo roznica w cenie jest prawie 10zł
|
#364 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Eryk zmienil zdanie - idzie na bal
a wiec jutro poszukiwania stroju ![]() a myslalam, ze zaoszczedze
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ze bede sie musiala nauczyc przy drugim?Jakby mi nozyczki zostawila lub moglabym je pozyczyc to musialabym sobie poradzic, a ona ich strzeże jak oka w glowie. No i nie wyszlo mi ciasto cytrynowe musze szybko pouszkac przepisu na mufiny lub cos :/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
idę do łóżka poczytać troszkę
dobrej nocki |
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez uciekam bo jakos pusto
|
#369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak dajecie jedzenie ze słoiczka, który był przechowywany w temperaturze pokojowej przed otwarciem, to podgrzewacie je? Czy tylko to podawane na drugi dzień, przechowywane w lodówce?
|
|
#371 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a obiadki podgrzewam i daje letnie odbebnilam tamilee - ide sie kapac, musze lepek umyc bo rano nie chce budzic malego, a prosto z przedszkola jade do dentysty i na poszukiwania stroju a wlasnie kat mialam Cie pytac jak tam tamilee? robisz dalej czy odpuscilas?ja sie nie poddaje
|
|
|
#372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skierka pisala mi wtedy ze daje malej kaszki mleczno-ryzowe i zwykle kaszki na mleku modyfikowanym i lekarz kazal na ha dawac bo mala ma skaze, a Skierka pisala tez ze Amelka ma fajna buzke wiec sie uodparnia czekam na odp. od niej jak z karmieniem u nich ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze znajde jakies fajnie i niedrogie![]() o boze znowu dentysta-ale w tyk roku to 1 raz co
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie poszłam
![]() Miaramej ja podgrzewam obiadki i zupki zawsze dziś za późno wstawiłam i było jedzonko prawie zimne to Zuzia mało mi nie zwymiotowała podgrzałam i zjadła ze smakiem deserki tylko jak wyjmuję z lodówki Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-01-27 o 22:48 |
|
|
|
#374 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no pierwszy.....ale mialam juz isc 7 stycznia i mi sie zapomnialo
![]() dalej koncze te zeby z ciazy ![]() ide sie kapac bo zaraz bestia wstanie i doopa chociaz i tak pewnie bede musiala wyskakiwac ze 3 razy z wanny
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#376 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ehh jestem i ja
ale widzę, że wszystkie grzeja się juz włóżeczkach brrr zimno za oknem -20, sypie sniegiem i w dodatku wieje ![]() Dałam dzisaij Bartusiowi na kolacje kaszke pszenną ze śliwkami - gluten dostawał tylko 1,5 miesiąca, ale mam nadzieję, ze mu nie zaszkodzi ![]() Pogadał sobie dzisaij z dziadkiem przez skypa myślałam, ze padne - tato do niego cos mówił, a on piszczał i cieszył się jak wariatek ![]() Śpi już prawie dwie godziny ... oby jak najdłuzej ![]() aaaaa i zebym nie zapomniała - Antosiu i Marysiu - wszystkiego naj naj naj! Cytat:
Cytat:
... mi też sie taki wyjazd marzy ... UnholyOne też się chyba wybiera Zrobimy zlot na plaży hehehe Cytat:
Cytat:
![]() a ja nie mam krzesełka ... i nawet go nie szukam - dostałam od koleżanek takie drewniane ze stolikiem i nie wiem czy kupować takie na teraz ... muszę to przemyśleć, ale najpierw kombinezon - bo dzisiaj juz przegrałam jedna aukcje - kombi za 10,50 + czapka, szalik i rękawiczki ehhh winko ... na mnie też czeka, i cała butelka Baileysa i jeszcze likier czekoladowo-wiśniowy ... kiedy ja to wypiję ![]() cieszę sie, ze jakoś sie dogadałaś z koleżanką Cytat:
viki - witaj |
|||||||
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas dzisiaj kupy nie bylo
![]() ja wczoraj pisalam ze dalam Werci te kaszke do mleka i nic jej nie bylo a gluten podaje niecaly miesiac
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani zupek ani deserkow je pokojowe ![]() no i ze je wszystko na raz to nic w lodowce nie laduje ![]() Znajoma ma rodzine w norwegii i tam nic nie grzeja, nawet mleko daja zimne.Prawie jak moja córenka ![]() Cytat:
i za kazdym razem mam zakwasy robie co drugi dzien Ja jeszcze chwile pobęde bo mufinki mam do 23:10 w piekarniku, ale moze sama szałer zdaze wziąć
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#379 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() I Cytat:
![]() A marchewkę samą to podgrzać, nie? Bo to nie deserek. Cytat:
Cytat:
żeby kaszka szkód nie narobiła ![]() ![]() ![]() Plaży w Trójmieście pod dostatkiem ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() Laura Klops ![]() Zmykam spać, bo na drugą bonusową noc nie liczę ![]() Dobranoc Aha, jutro idziemy na szczepienie na 11.30, więc gdybym rano nie zdążyła poprosić, to na wszelki wypadek teraz proszę o kciuki
|
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sama tez jem obiad cieply nie zimny wiec dziecku tym bardziej daje zawsze cieply ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- ide sie myc i pewnie juz nie zajrze dzis wiec dobrej nocki
|
|
#381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
... to mam nadzieję, ze u nas będzie tez ok ![]() Cytat:
![]() bardzo proszę! ![]() ehhhh te moje kombinezony ... siedze i szukam i nie wiem na co się zdecydowac - prawie jak Miramej z krzesełkiem
|
|||
|
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przyjaciolki synka, mlodszego o ok2mc nie pobija na jedzenie od samej 6 jak tylko wstane to zacisne ![]() Cytat:
Czasem jak jej podgrzeje(mysle sobie "moze teraz letnie jej zasmakuje"albo "moze to na cieplo zje")to na poczatu sloika wybrzydza, mieli jezorkiem,wypluwa, w polowie sloika chetnie a koncowke jak juz sie zupelnie wystudzi to juz bardzo chetnie. Cieple bedzie dostawala nasze.I jak wtedy bedzie chciala jesc zimne to jej sprawa No to choc muffiny mi wyszly.Z zurawina. Ładnie wyrosly i pieknie pachna Zdazylam w tym czasie sie wykapac i mala sie rozbeczala.Ale smoczusia dostala i spi dalej. Ja tez sie oddalam bo rano nie bede miala co czytac jak nocka nic nie nastuka ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Aniu a Bartusiowi osobno gotujesz czy takie wasze doprawione sola itp dostaje? bo ja sie pewnie nie bede cackac i doprawione jej dam
||
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... i mama czasem zje w pracy, a ja sama dla siebie nie będę gotowała ... ale tak sobie teraz myśle i faktycznie Bartosz jak je zpkę to pod koniec jakoś chętniej otwiera buziaka - moze tez woli chłodne ![]() mmmm mufinki z żuraawiną
|
|
|
|
|
#384 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale mialam kapiel
![]() nalozylam sobie pianke na "funie" zmoczylam wlosy, nakladam szampon, zaczynam szorowac i slysze ryk - no to sru znowu z tej wanny tak jak bylam z tym szamponem na glowie tylko owinieta w recznik a maly patrzy na mnie jak na debila i nie zamierza spac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() robie czasem codzien a czasami co drugi...ale zakwasow nie mam Cytat:
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam, ale wcielo mi wszysto, co napisalam. Nie mam sily odtwarzac.
Sciskam was mocno
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok zabierzemy Was /i p4w/ po drodze ![]() ide spac,... nie mam już siły do tych kombinezonów |
|
|
|
|
#387 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Cytat:
A Sylką się martwię, bo właśnie, tak nagle... Cytat:
I kupiłam konika Cytat:
Cytat:
Nie zanosi się na razie na to, oj nie ![]() A masz jakieś typy? ![]() Oj, Bidoku Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
Wydaje mi się też, że dlatego pękł - skoro używałaś już nie raz, nie dwa rivanolu, a nie nawilżałaś końcówki, to pewnie była wysuszona i może nawet pieluszka pociągnęła czy coś i szybko pękł - jak to podsuszona skóra.W czasie usg będę pamiętać o trzymaniu kciuków Cytat:
W dodatku akumulator w samochodzie padł i nie udało się go już dzisiaj ocucić, a Mąż miał załatwić bardzo ważną sprawę i to mnie podłamało jeszcze bardziej.Nawet na spacer nie poszłam, tylko wysłałam Chłopaków samych, bo powiedziałam, że mam depresję, hmm ![]() Cytat:
Właśnie
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-28 o 03:25 |
|||||||||
|
|
|
#388 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak też jest napisane na etykietkach - tych obiadowych, aby podgrzać, a tych deserowych, że bez podgrzewania, albo, że można podgrzać, ale nie trzeba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma wyjścia - musisz zrezygnować z mycia Ale jak to było u Ożogowskiej "częste mycie skraca życie", a "wielcy ludzie żyli w brudzie", także wiesz... ![]() ---------- Dopisano o 03:20 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ---------- I spóźnione, ale szczere życzenia dla Antosia
oraz dla dzisiejszych solenizantów - Kubusia rośnijcie zdrowo i szczęśliwie Cudeńka
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-01-28 o 03:46 |
|||||
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo mi sadło przeszadza ![]() a widzisz juz efekty? Cytat:
Obecny pali na dotyk,pierwszy raz mam zimowki ale i tak sie boje jezdzic zima-jak jest bialo, a z mala to juz w ogole.Moze kiedys sie z tego wylecze, a mam tak od kilku lat,od czasu wypadku. A może nocowalby w domu i ze skrzyneczka przed odpaleniem by sie go wpinalo, czy to juz padl na amen? Kwestia organizacji. Ja nie widze sie w odwrotnej swytuacji.Żeby podawac pierś co chwile, bo tu nie mialabym organizacji. Ale ja w ogole w tym temacie jestem dziwna wiec mna sie prosze nie sugerowac No i malutko pościkow, bardzo malutko Mala obudzila sie o 3 na mleko, a ja chwile po 1 szlam spac ![]() czulam jak oczy mi zjezdzaja na dol podczas karmienia. Ockniecie nastepowalo jak malej wyciagalam smoczka z buzi a ona chciala ciagnac. Nie jestem zaprawiona w boju co do czestego wstawania a wlasciwie w ogole do wstawania w nocy Za to wstepnie omowilismy wyjazd nad morze latem Ochraniacz od strony sciany zaloze, bo 2smoczki w nocy mi tamtedy uciekly ![]() Koncze kawke i ide spowrotem do lozka Alee nasypało sniegu...Za rok na sankach ale bedzie frajda
||
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
Dzięki, że będziecie trzymać kciuki ![]() Cytat:
Nie śmiej się , współczuj ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

mala znowu wynoszona, nie miala drzemki wieczornej i biedna padla zaraz po mleczku, nawet nie czekalam az odbije tylko sru ja do lozeczka

U nas od wczoraj tak samo jak u Katarzynki (i nie tylko pewnie): niespanie i marudzenie..ja się chyba za bardzo do uśmiechniętego dziecka przyzwyczaiłam...muszę się przestawić 

bo roznica w cenie jest prawie 10zł

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

robisz dalej czy odpuscilas?

- kombi za 10,50 + czapka, szalik i rękawiczki 
żeby kaszka szkód nie narobiła
z żuraawiną
. Lena jak juz widzi ze szykuje miske i lyzeczke na kaszke to juz jest darcie bo nie moze sie doczekac. Zanim zrobie, ostudze ona jest juz cala czerwona ze zlosci
, współczuj