Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 00:45   #4771
NothingElse
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
yyyym... ni ma takiej opcji...

Chodzi o to ze prawym - sortuj wg i tam data nazwa itp ? To tam ni ma :P

W ogóle mi w tym Windows 7 jakoś tak.. niewygodnie :P Jakos tak inaczej poromieszczane i jakis taki chaos i bałan
aa to nie wiem mój Windows chyba duużo starszy, bo u mnie jest takie coś zaraz pod tymi opcjami sortuj wg i w ogóle..więc chyba nie pomogę
Stary 2010-01-28, 00:52   #4772
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Czy w rossie w dzień wejścia gazetki rano na prawdę jest taka rzeź?
Nie.
Stary 2010-01-28, 03:24   #4773
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Czy to prawda, że przy ocenie pracy np licencjackiej, ocena jest na podstawie naszych ocen w całej karierze studenta(np z ćwiczen z egzamnów)?

Np jesli miałam same 3 z egzaminów to nie mam szans na 4.5 z pracy lic?

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 07:53   #4774
gosiaczek6
Zakorzenienie

jezeli przysylaja sms zasil swoje konto bo waznosc upływa 29 to moge to zrobic jeszcze 29 czy 28 do północy?
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 08:52   #4775
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Czy to prawda, że przy ocenie pracy np licencjackiej, ocena jest na podstawie naszych ocen w całej karierze studenta(np z ćwiczen z egzamnów)?

Na moich studiach ocena na dyplom licencjata to było: ocena z pracy + ocena z odpowiedzi podczas obrony + średnia z całych studiów. Dostałam jako ocenę końcową 4,5 ponieważ bardzo słabo odpowiadałam na obronie (ze stresu) a w ogóle to recenzent podczas obrony stwierdził, że tak właściwie to mu się ta praca i temat nie podoba...
Stary 2010-01-28, 09:21   #4776
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelkaa Pokaż wiadomość
no to jakby tak czyścić złoto np i je czyścić i czyścić to w końcu zostanie nic? zetrze się jak zdziera się ta warstwa na zwykłym metalu? rozumie ktoś o co mi chodzi ?

złoto czyści się płynem i nie ściera,tak samo,jak srebro.
można u złotnika poprosić o polerowania złota i tam zostają opiłki,ktore oni zbierają do kupy.
złoto można wyczyścić płynem,lub domowym sposobem to pasta do zebów.
srebro -sreberko od czekolady włożyc do zimnej wody i zasypac łyżką stołową soli,potem włozyć biżuterię i poczekac,aż osad zniknie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 10:09   #4777
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Z jaką pewnością ginekolog może stwierdzić czy dziewczyna już rozpoczęła współżycie (zakładając że 'fabrycznie' nie miała ona błony dziewiczej, lub była ona bardzo słaba), kiedy odbył się ostatni stosunek i czy przebicie błony nastąpiło w wyniku stosunku czy np przy użyciu tampona, lub w jakiś inny sposób?

Czy w ogóle stwierdzenie tego jest możliwe przy rutynowym badaniu ginekologicznym?

Edytowane przez Drozja
Czas edycji: 2010-01-28 o 10:11
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 10:16   #4778
Mirabelkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
złoto czyści się płynem i nie ściera,tak samo,jak srebro.
można u złotnika poprosić o polerowania złota i tam zostają opiłki,ktore oni zbierają do kupy.
złoto można wyczyścić płynem,lub domowym sposobem to pasta do zebów.
srebro -sreberko od czekolady włożyc do zimnej wody i zasypac łyżką stołową soli,potem włozyć biżuterię i poczekac,aż osad zniknie
dziękuję to przydatne nigdy nie wiem jak czyścić, ale chodzi mi o to czy da się tak wyczyścić, że aż całe się zetrze do zera
Stary 2010-01-28, 10:24   #4779
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Cytat:

Zazwyczaj jest to ocena z pracy+z obrony+średnia z egzaminów. Czyli jeżeli średnia z egz wychodzi co nieco powyżej 3.0 - np. 3.5, a dobrze pójdzie obrona to wydaje mi się że ma się szansę na 4, może 4.5.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 10:30   #4780
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Z jaką pewnością ginekolog może stwierdzić czy dziewczyna już rozpoczęła współżycie (zakładając że 'fabrycznie' nie miała ona błony dziewiczej, lub była ona bardzo słaba), kiedy odbył się ostatni stosunek i czy przebicie błony nastąpiło w wyniku stosunku czy np przy użyciu tampona, lub w jakiś inny sposób?

Czy w ogóle stwierdzenie tego jest możliwe przy rutynowym badaniu ginekologicznym?
Ja czytałam, że:

1. Ostatni stosunek max. do 2 dni do tyłu. Najlepiej widać podczas badania w pierwszej dobie "po" ponieważ ścianki pochwy są jeszcze mocno ukrwione i otarte. Można zbadać stopnień starcia naskórka.

2. Nie można stwierdzić w jaki sposób doszło do przebicia błony dziewiczej, chyba, że kobieta jest badana tuż po stosunku wtedy jak wyżej. Jeśli ktoś dziewictwo stracił np. pół roku temu, to nie można powiedzieć na badaniu dzisiaj jak do tego doszło

3. To czy kobieta współżyje czy nie można stwierdzić ze 100% pewnością. U dziewic oprócz błony dziewiczej jest inny kolor warg sromowych oraz inny ich układ, wejście do pochwy jest ciasno "zamknięte" nawet wtedy, gdy kobieta fizycznie nie posiada błony dziewiczej (bo jej nie miała od początku lub straciła w trakcie np. ćwiczeń). Kobiety już współżyjące mają wejście do pochwy jakby otwarte, wargi sromowe nie przylegają do siebie ściśle a ich kolor jest czerwony.
Stary 2010-01-28, 10:31   #4781
Tamlin
Raczkowanie

GG do Tamlin

Cytat:

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

polecony w polsce idzie około 3 dni roboczych,do anglii pewnie z tydzień(warto się zapytac na poczcie)
włożyć możesz co chcesz,aby nie broń .włóż tylko do koperty bąbelkowej,aby nie przebił papieru i dobrze zaklej.
Spóźnione podziekowania za odpowiedź

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50

Edytowane przez Tamlin
Czas edycji: 2010-01-28 o 10:32
Tamlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 10:49   #4782
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że:

1. Ostatni stosunek max. do 2 dni do tyłu. Najlepiej widać podczas badania w pierwszej dobie "po" ponieważ ścianki pochwy są jeszcze mocno ukrwione i otarte. Można zbadać stopnień starcia naskórka.

2. Nie można stwierdzić w jaki sposób doszło do przebicia błony dziewiczej, chyba, że kobieta jest badana tuż po stosunku wtedy jak wyżej. Jeśli ktoś dziewictwo stracił np. pół roku temu, to nie można powiedzieć na badaniu dzisiaj jak do tego doszło

3. To czy kobieta współżyje czy nie można stwierdzić ze 100% pewnością. U dziewic oprócz błony dziewiczej jest inny kolor warg sromowych oraz inny ich układ, wejście do pochwy jest ciasno "zamknięte" nawet wtedy, gdy kobieta fizycznie nie posiada błony dziewiczej (bo jej nie miała od początku lub straciła w trakcie np. ćwiczeń). Kobiety już współżyjące mają wejście do pochwy jakby otwarte, wargi sromowe nie przylegają do siebie ściśle a ich kolor jest czerwony.
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.

EDIT: A tak jeszcze mi przyszło do głowy.. Piszesz, że można stwierdzić z 100% pewnością jeśli kobieta współżyje, ale po objawach jakie podałaś wydaje mi się, że chyba nie można stwierdzić czy to są stosunki waginalne z partnerem, czy petting, albo masturbacja?

Edytowane przez Drozja
Czas edycji: 2010-01-28 o 10:56
Stary 2010-01-28, 10:52   #4783
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
jezeli przysylaja sms zasil swoje konto bo waznosc upływa 29 to moge to zrobic jeszcze 29 czy 28 do północy?
Jeszcze 29.
Stary 2010-01-28, 11:07   #4784
Mirabelkaa
Zadomowienie

czy można wypluć wnętrzności kichając ?

Edytowane przez Mirabelkaa
Czas edycji: 2010-01-28 o 11:08
Mirabelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 11:17   #4785
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.

EDIT: A tak jeszcze mi przyszło do głowy.. Piszesz, że można stwierdzić z 100% pewnością jeśli kobieta współżyje, ale po objawach jakie podałaś wydaje mi się, że chyba nie można stwierdzić czy to są stosunki waginalne z partnerem, czy petting, albo masturbacja?
To co pisałam w punkcie 3 odnosi się do stosunków waginalnych. Nie wiem czy petting lub masturbacja mają taki sam wpływ na wygląd wewnętrznych i zewnętrznych narządów płciowych kobiety, to już chyba pytanie do lekarza ginekologa.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Nie, w ogóle nie bardzo widzę możliwość żeby wypluć wnętrzności gdyż plujemy śliną (względnie jakąś treścią pochodzącą z żołądka - ale to już raczej wymioty, a nie plucie), która mieści się w ustach, a narządy wewnętrzne po pierwsze są głębiej, po drugie nie są luźno wrzucone do środka człowieka tylko są zaczepione o nasze wnętrze i umiejscowione dosyć ciasno w środku pomiędzy szkieletem, mięśniami, innymi narządami, żyłami etc.
Stary 2010-01-28, 11:29   #4786
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
To co pisałam w punkcie 3 odnosi się do stosunków waginalnych. Nie wiem czy petting lub masturbacja mają taki sam wpływ na wygląd wewnętrznych i zewnętrznych narządów płciowych kobiety, to już chyba pytanie do lekarza ginekologa.
No kurde, tak na logikę. Otarcia, mocniejsze ukrwienie, szersze wejście do pochwy, to takie mechaniczne skutki 'używania', a nie żadna reakcja organizmu na kontakt z prąciem, chyba nie?
Wydaje mi się, że takie same skutki miałoby np używanie wibratora?
A z resztą, nieistotne. Dowiedziałam się czego chciałam, jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
Stary 2010-01-28, 12:01   #4787
zaluzja55
Rozeznanie

Cytat:
zawsze może podarować bombonierkę
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
to chyba najlepszy pomysł, nie wiem czy z winem to nie będzie trochę głupio zależy od rodziców
DziękujęKupię bombonierkę,mam nadzieję,że dobrze wypadnę
Stary 2010-01-28, 12:10   #4788
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
odruch kichania jest skurczem płuc (powietrza)

Przyczyną kichania jest podraznienie przewodów nosowych. one pobudzają nerw trójdzielny prowadzacy do mózgu. impulsy z nerwu docierają tam i wyzwalaja impuls kichania. Nerw trójdzielny obsługuje tez oczy, (kihając mrugamy oczami) Gdzy wychodzimy na sile światło słoneczne, reakcją naszych oczu jest skurcz źrenic. Reakcję tę przechwytuje nerw trójzielny, co może wywołac kichanie.
Cytat:
No kurde, tak na logikę. Otarcia, mocniejsze ukrwienie, szersze wejście do pochwy, to takie mechaniczne skutki 'używania', a nie żadna reakcja organizmu na kontakt z prąciem, chyba nie?
A z resztą, nieistotne. Dowiedziałam się czego chciałam, jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
z mojej wiedzy wiem,ze ginekolog pozna kiedy kobieta w krótkim czasie uprawiała sex po badaniu cytologicznym.poprawdzci mnie jeśli się mylę,ale cytologia u zdrowej kobiety nie uprawiającej sex wychodzi z punktem I,a uprawiającej sex z II.
pamiętam,kiedy gin prosił o wstrzymanie sie od sexu na 4 dni przed cytologią,bo to zaciera obraz cytologii.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:12
Stary 2010-01-28, 12:25   #4789
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak, chodzi o zmian jak to ładnie nazwałaś "mechaniczne"
Myślę, że możesz mieć rację w swojej teorii odnośnie masturbacji itd.

Cytat:
z mojej wiedzy wiem,ze ginekolog pozna kiedy kobieta w krótkim czasie uprawiała sex po badaniu cytologicznym.poprawdzci mnie jeśli się mylę,ale cytologia u zdrowej kobiety nie uprawiającej sex wychodzi z punktem I,a uprawiającej sex z II.
pamiętam,kiedy gin prosił o wstrzymanie sie od sexu na 4 dni przed cytologią,bo to zaciera obraz cytologii.
Chyba jednak nie o to chodzi. Ja zawsze miałam grupę cytologiczną II nawet wtedy gdy nie miałam życia seksualnego, a moja ciotka, która jej dzieciata i z pewnością seksualnie aktywna ma grupę I. To chyba nie ma ze współżyciem nic wspólnego.

Prosi się o wstrzymanie dlatego, że podczas seksu partner dostarcza ci bakterie inne niż te, które posiadasz w swojej florze bakteryjnej "na stałe" i podczas badania można stwierdzić obecność bakterii, których tak na prawdę wcale nie masz, tylko pojawiły się okazyjnie. Tak samo przed oddaniem moczu do badań należy się powstrzymać od seksu przez jeden dzień

Zresztą nie ma tutaj ani słowa o współżyciu:
Cytat:
W cytologii ginekologicznej najszerzej przyjęta była, a w Polsce nadal stosowana klasyfikacja Papanicolau. Współczesna interpretacja tego podziału jest następująca:
  • Grupa I - w rozmazie stwierdza się prawidłowe komórki powierzchownych warstw nabłonka wielowarstwowego płaskiego tarczy szyjki macicy, komórki gruczołowe z kanału szyjki oraz pojedyncze komórki zapalne.
  • Grupa II - w rozmazie obok komórek stwierdzanych w grupie I-szej widać liczne komórki zapalne, komórki nabłonkowe wykazujące zmiany zwyrodnieniowe oraz komórki pochodzące z procesów regeneracyjnych. Grupa ta obejmuje bardzo szerokie spektrum zmian i dlatego winno się okreslić charakter zmiany na podstawie stwierdzonego obrazu morfologicznego, np. zapalenie czy proces regeneracyjny (reparacyjny). W przypadku zapalenia wprawny cytolog potrafi określić czynnik wywołujący zapalenie. W większości takich przypadków należy zaproponować badanie kontrolne po przeprowadzeniu leczenia przeciwzapalnego. W grupie II-giej nie stwierdza się komórek dysplastycznych czy nowotworowych. Grupa II-ga bardzo często występuje u pacjentek z nadżerką.
  • Grupa III - W rozmazie widać komórki z cechami dysplazji. Ponieważ określenie to obejmuje szerokie spektrum zmian, a ponadto w zależności od ich nasilenia i wieku pacjentki postępowanie lecznicze jest zróżnicowane, cytolog powinien każdorazowo określić jakiemu nasileniu dysplazji odpowiada stwierdzony obraz cytologiczny - małemu, średniemu czy dużemu. Jest to istotne między innymi dlatego, że zmiany o charakterze dysplazji małego stopnia są niekiedy wynikiem silnego odczynu zapalnego i mogą się cofnąć bez śladu po leczeniu przeciwzapalnym. Dalsze postępowanie diagnostyczne (np. pobranie wycinków z szyjki macicy) i lecznicze (np. elektrokonizacja szyjki) wdraża się wówczas, gdy zmiany utrzymują się przez kilka miesięcy mimo zastosowanego leczenia.
  • Grupa IV - w rozmazie stwierdza się komórki o cechach raka płaskonabłonkowego przedinwazyjnego.
  • Grupa V - w rozmazie stwierdza się komórki nowotworowe odpowiadające rakowi płaskonabłonkowemu naciekającemu szyjki macicy lub innemu nowotworowi złośliwemu szyjki lub trzonu macicy.
http://mediweb.pl/womens/wyswietl.php?id=974

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:26
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:28   #4790
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak, chodzi o zmian jak to ładnie nazwałaś "mechaniczne"
Myślę, że możesz mieć rację w swojej teorii odnośnie masturbacji itd.

Chyba jednak nie o to chodzi. Ja zawsze miałam grupę cytologiczną II nawet wtedy gdy nie miałam życia seksualnego, a moja ciotka, która jej dzieciata i z pewnością seksualnie aktywna ma grupę I. To chyba nie ma ze współżyciem nic wspólnego.

Prosi się o wstrzymanie dlatego, że podczas seksu partner dostarcza ci bakterie inne niż te, które posiadasz w swojej florze bakteryjnej "na stałe" i podczas badania można stwierdzić obecność bakterii, których tak na prawdę wcale nie masz, tylko pojawiły się okazyjnie. Tak samo przed oddaniem moczu do badań należy się powstrzymać od seksu przez jeden dzień

Zresztą nie ma tutaj ani słowa o współżyciu:
http://mediweb.pl/womens/wyswietl.php?id=974
być może masz rację.ja napisałam ze swjego doświadczenia.kiedy wyszło mi II,gin spytał się,kiedy był ostatni stosunek i powiedziałam kiedy.prosił o wstrzymanie i po kilku dniach wyszło mi I.
potem za każdym razem wychodził dobry wynik.
Cytat:
Grupa II - w rozmazie obok komórek stwierdzanych w grupie I-szej widać liczne komórki zapalne, komórki nabłonkowe wykazujące zmiany zwyrodnieniowe oraz komórki pochodzące z procesów regeneracyjnych. Grupa ta obejmuje bardzo szerokie spektrum zmian i dlatego winno się okreslić charakter zmiany na podstawie stwierdzonego obrazu morfologicznego, np. zapalenie czy proces regeneracyjny (reparacyjny). W przypadku zapalenia wprawny cytolog potrafi określić czynnik wywołujący zapalenie. W większości takich przypadków należy zaproponować badanie kontrolne po przeprowadzeniu leczenia przeciwzapalnego. W grupie II-giej nie stwierdza się komórek dysplastycznych czy nowotworowych. Grupa II-ga bardzo często występuje u pacjentek z nadżerką.
bo II może być mylona ze złym wynikiem,lub procesem naprawczym (jakoś tak się wyraził)

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2010-01-28 o 12:31
Stary 2010-01-28, 12:57   #4791
Mirabelkaa
Zadomowienie

a można je (te wnętrznośći) jakoś "wypluć" np. przy bardzo silnym nacisku na brzuch ? miałam sen gdzie kichnęłam i wypluwam wnętrzności i ciekawi mnie czy jest to w ogóle możliwe
Stary 2010-01-28, 13:11   #4792
angela0033
Zadomowienie

Cytat:
a można je (te wnętrznośći) jakoś "wypluć" np. przy bardzo silnym nacisku na brzuch ? miałam sen gdzie kichnęłam i wypluwam wnętrzności i ciekawi mnie czy jest to w ogóle możliwe
Przy bardzo mocnym naciskaniu raczej tego nie wyplujesz
Ale znałam przypadek człowieka (alkoholika),kt óry był na coś tam chory i wypluł swoją własną wątrobe...
Oczywiście nie w całości... tylko po kawałeczku wypluwał takie coś brązowe z krwią...
Stary 2010-01-28, 13:19   #4793
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość
Ale znałam przypadek człowieka (alkoholika),kt óry był na coś tam chory i wypluł swoją własną wątrobe...
Oczywiście nie w całości... tylko po kawałeczku wypluwał takie coś brązowe z krwią...
moze skrzepy
Stary 2010-01-28, 13:34   #4794
erha
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie była osobno ocena za pracę lic: na podstawie pracy i kilku pytań promotora na temat ej pracy w trakcie obrony i osobno ocena za "egzamin licencjacki" na tej obronie - kilka pytań od recenzenta z zakresu 3 lat studiów. Oceny z egzaminów na nic nie wpływały. Ja sama leciałam głównie na trójach, a z egzaminu lic. dostałam 4.
Z kolei przy rekrutacji na mgr 2-letnie brali pod uwagę ocenę z egz. lic. i średnią z całych studiów...
Najlepiej zapytaj w dziekanacie, bo wszędzie są inne zasady
Cytat:
Wnętrzności nie można, ale za to mogą wyskoczyć gałki oczne, jeśli będzie się przytrzymywać otwarte powieki.
erha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:04   #4795
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
być może masz rację.ja napisałam ze swjego doświadczenia.kiedy wyszło mi II,gin spytał się,kiedy był ostatni stosunek i powiedziałam kiedy.prosił o wstrzymanie i po kilku dniach wyszło mi I.
potem za każdym razem wychodził dobry wynik.
bo II może być mylona ze złym wynikiem,lub procesem naprawczym (jakoś tak się wyraził)
U mnie jest zawsze II bo mam nadżerkę fizjologiczną, której nie da się w żaden sposób pozbyć, mogę tylko obserwować (a ściślej lekarz może) i tyle. Dlatego nawet jak nie prowadziłam życia seksualnego to zawsze miałam grupę II. Ale nie powinno się współżyć przed cytologią dlatego, że właśnie otrzymane podczas stosunku od partnera bakterie mogą zakłócać obraz
Stary 2010-01-28, 15:16   #4796
Mirabelkaa
Zadomowienie

Cytat:

Nie, w ogóle nie bardzo widzę możliwość żeby wypluć wnętrzności gdyż plujemy śliną (względnie jakąś treścią pochodzącą z żołądka - ale to już raczej wymioty, a nie plucie), która mieści się w ustach, a narządy wewnętrzne po pierwsze są głębiej, po drugie nie są luźno wrzucone do środka człowieka tylko są zaczepione o nasze wnętrze i umiejscowione dosyć ciasno w środku pomiędzy szkieletem, mięśniami, innymi narządami, żyłami etc.
Cytat:
Napisane przez angela0033 Pokaż wiadomość
dziękuję
Cytat:
moze skrzepy
fuj, fuj, fuj.. ale to tez wydaje się dośc absurdalne, wypluć własną wątrobę, bo jeżeli mielibyśmy ja wypluć to chyba z żołądka a jakby ona miała się tam dostać?
Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
U mnie była osobno ocena za pracę lic: na podstawie pracy i kilku pytań promotora na temat ej pracy w trakcie obrony i osobno ocena za "egzamin licencjacki" na tej obronie - kilka pytań od recenzenta z zakresu 3 lat studiów. Oceny z egzaminów na nic nie wpływały. Ja sama leciałam głównie na trójach, a z egzaminu lic. dostałam 4.
Z kolei przy rekrutacji na mgr 2-letnie brali pod uwagę ocenę z egz. lic. i średnią z całych studiów...
Najlepiej zapytaj w dziekanacie, bo wszędzie są inne zasady

Wnętrzności nie można, ale za to mogą wyskoczyć gałki oczne, jeśli będzie się przytrzymywać otwarte powieki.
no tego raczej próbować nie będę

Edytowane przez Mirabelkaa
Czas edycji: 2010-01-28 o 15:17
Mirabelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:23   #4797
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Co myślicie o stawianiu przez chłopaka?

Bo kolega zaprosił mnie na trzecie spotkanie, ale każdy płaci za siebie. I teraz zastanawia mnie, czy to ok, czy powinien za mnie płacic? Wiem, że to nie ma zasady, ale co myślicie?
Dodam, że ma 17 lat.
Jeśli to niezobowiązujące to powinno się jednak płacić jakoś po połowie, ale jeśli chłopak zaprasza Cię konkretnie na randkę...to uważam, że powinien zapłacić za Ciebie - bo to on Cię zaprasza W zasadzie jeśli Ty byś kogoś zapraszała na spotkanie, to też powinnaś płacić Ja mam takiego kolegę, z którym się spotykam czasem całkiem niezobowiązująco na piwko...i on zawsze za mnie płaci, nawet jak ja uważam, że powinnam za siebie zapłacić

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
pytanie do studentek/ów:
ile razy możecie poprawiać egzamin z danego przedmiotu?

dodam, że studiuję j.ang w kolegium i mam tylko jedną poprawkę, potem-żegnamy czy u was też tak jest? słyszałam bajki o studentach politechnik poprawiających egzaminy po 5/6 razy
U nas teoretycznie jest jeden egzamin + poprawka...chyba, że ktoś robi egzamin zerowy. Wtedy jest egzamin zerowy + egzamin w normalnym terminie + egzamin poprawkowy.
A w praktyce to wszystko zależy od prowadzącego, bo był już i tai przedmiot, z którego od lat zdawalność jest 100%, ponieważ prowadząca egzaminuje do oporu Także z tego przedmiotu mieliśmy egzamin zerowy, pierwszy termin, drugi, trzeci i...chyba czwarty, ale dokładnie nie wiem, bo zdałam w pierwszym

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Nie chcę zakładać nowego wątku, a ten wydaje mi się odpowiedni.
Sprawa wygląda tak:
wysyłam ważny list priorytetem do znajomego (20latek - ważne). List (ważne dokumenty) po kilku dniach do mnie wraca. Wsadzam w paczkę i nadaję poleconym. Po dwóch dniach dostaję wiadomość od znajomego, że paczkę otrzymał, ale listonosz powiedział, że jako adresat powinien być wpisany rodzic owego znajomego, bo listonosz nie zna młodych ludzi w miejscowości (nie mają tam ulic, tylko numery domów-które wiadomo, nie "idą" po kolei) i uwaga "Niech sie cieszy, że tym razem doszło, bo gdyby nie było poleconym, to by wróciło kolejny raz do nadawcy" - to komentarz listonosza, który usłyszał, że już drugi raz przesyłka była wysyłana.
Co robić? Wiem, że nie będzie to ostatni list/paczka do tej osoby - a przecież wysyłam to do adresata, a nie do jego mamy czy taty.. To raczej praca listonosza, żeby dostarczył pocztę na wskazany adres, a nie tylko tam, gdzie mu pasuje, i tylko wtedy, kiedy on wie, gdzie adresat mieszka.
Dodam tylko, że nazwisko znajomego ma kilka osób w miejscowości, takie same imię i nazwisko nosi tylko on. Co mam robić? Nie uśmiecha mi się wysyłać prywatnej korespondencji do rodziców adresata, ani też wysyłac za każdym razem poleconego.
Ja myślę, że Twój znajomy powinien pójść na pocztę i złożyć reklamację dotyczącą tego...dlaczego on według poczty nie istnieje jako mieszkaniec? Bo sorry, ale przede wszystkim poczta dostarczana jest pod dany adres, a nie pod nazwisko...i jak ktoś np. by sobie wynajął tam dom, to też by żadna poczta nie dotarła, bo nikt tego kogoś nie zna? Jakaś paranoja Jeszcze bym proponowała złożyć skargę stricte na listonosza i składać ją do oporu, to może człowiek wreszcie zapamięta gdzie mieszka Twój kolega

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:38   #4798
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
Nie chcę zakładać nowego wątku, a ten wydaje mi się odpowiedni.
Sprawa wygląda tak:
wysyłam ważny list priorytetem do znajomego (20latek - ważne). List (ważne dokumenty) po kilku dniach do mnie wraca. Wsadzam w paczkę i nadaję poleconym. Po dwóch dniach dostaję wiadomość od znajomego, że paczkę otrzymał, ale listonosz powiedział, że jako adresat powinien być wpisany rodzic owego znajomego, bo listonosz nie zna młodych ludzi w miejscowości (nie mają tam ulic, tylko numery domów-które wiadomo, nie "idą" po kolei) i uwaga "Niech sie cieszy, że tym razem doszło, bo gdyby nie było poleconym, to by wróciło kolejny raz do nadawcy" - to komentarz listonosza, który usłyszał, że już drugi raz przesyłka była wysyłana.
Co robić? Wiem, że nie będzie to ostatni list/paczka do tej osoby - a przecież wysyłam to do adresata, a nie do jego mamy czy taty.. To raczej praca listonosza, żeby dostarczył pocztę na wskazany adres, a nie tylko tam, gdzie mu pasuje, i tylko wtedy, kiedy on wie, gdzie adresat mieszka.
Dodam tylko, że nazwisko znajomego ma kilka osób w miejscowości, takie same imię i nazwisko nosi tylko on. Co mam robić? Nie uśmiecha mi się wysyłać prywatnej korespondencji do rodziców adresata, ani też wysyłac za każdym razem poleconego.
przede wszystkim ważne dokumenty wysyła się poleconym, bo jak zaginą gdzieś po drodze to co wtedy? priorytet nie daje Ci żadnego potwierdzenia, że je wysłałać

A i ktoś napisał, żeby dopisać w adresie dom xyz - w tym miejscu imiona i nazwisko rodziców- to mógłby być dobry pomysł

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Czyli w ciagu 5 lat mozna mieć 10 warunków ( u mnie mozna 2)
Da sie jakoś wylecieć z tej uczelni ?
hehe też jestem ciekawa
u mnie dziewczyna w zeszłym roku starała się o egzamin komisyjny, była 3 miesiące za granicą i przyleciała dzień przed poprawką-nie zdała, i jej nie przyznali
Stary 2010-01-28, 15:38   #4799
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Jeśli to niezobowiązujące to powinno się jednak płacić jakoś po połowie, ale jeśli chłopak zaprasza Cię konkretnie na randkę...to uważam, że powinien zapłacić za Ciebie - bo to on Cię zaprasza W zasadzie jeśli Ty byś kogoś zapraszała na spotkanie, to też powinnaś płacić Ja mam takiego kolegę, z którym się spotykam czasem całkiem niezobowiązująco na piwko...i on zawsze za mnie płaci, nawet jak ja uważam, że powinnam za siebie zapłacić
Kurcze a dla mnie to zawsze takie krępujące jak ktoś placi albo nie placi za mnie.. chodzi mi o to że idę z jakąś płcią męską do knajpki siadam, ten idzie po piwo, przynosi, siada.. a wtedy ja.... grzebię w portfelu i wyciągam do niego łapkę z drobniakami a on wtedy np nie dzięki i z powrotem chowam lapkę :P Ja wiem ze to moze brzmi jak nic takiego ale jak sie kogos nie zna to jakas taka kicha

Oj ja zawsze mam takie krępujące sytuacje z tym.. a wy jak to rozgrywacie? :P
Bo nie wiadomo czy bedzie za nas placil cy nie...tez tak mialam ze typ mnie zabral na soczek do telepizzy ale to byl takie punkt w ktorym sie zamawia tylko.. i soki byly tylko w kartonach i jeden taki plastikowy stolik i daje mu 20 zl on je wziął.. .ale zobaczyl ze tez ma 20 zl... i tak stoi przed tą ekspedientka i mysli jak tu zaplacic.. ale jednak zaplacil swoim i oddal mi te 20 zl z powrotem
a i jeszcze zapytal wczesniej czy nie mam drobnych. Nie no ogolnie facet byl tak koszmarny, taka ciota ze mimo ze bylo to ponad pol roku temu to nie mogę sie otrząsnąć

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2010-01-28 o 15:40
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:52   #4800
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Dzięki dziewczyny

Bo już się bałam...CO prawda samych 3 nie mam tak pół a pół z 4..No i mam jeszcze 1,5 roku...Ale wiecie jak to jest, lepiej chuchać na zimne

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości