![]() |
#2821 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Przyczajenie
|
Witam, po raz pierwszy zamieszczam swój jadłospis, dlatego szczególnie zależy mi na Waszych ocenach.
![]() Moje U 1. Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, branflaksy, sporo poduszkowców waniliowych ![]() 2. 2 kromki chleba żytniego na miodzie (jedna z serkiem wiejskim i dżemem, pół z Nutellą, pół z masłem orzechowym), dwa kruche ciasteczka mamusinej roboty ![]() 3. pół woreczka kaszy gryczanej, gularz, ogórki konserwowe 4. jogurt serduszko orzechowy, do tego 4 łyżeczki musli, 2 łyżeczki otrębów pszennych, kilka migdałów 5. 2 kromki chleba żytniego na miodzie (jedna z margaryną, sałatą, serem żółtym i ketchupem, druga z margaryną, sałatą, wędliną i ketchupem |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
1. Jesli jako zrodlo nnkt dodaje sobie do jadlospisu orzechy to czy to jest bez roznicy czy jem te same przez kilka dni <az sie paczka skonczy>, czy lepiej starac sie jakos roznie ? np. 1 dzien rachidowe, drugi wloskie, trzeci hmm... laskowe i od nowa ?
2. Co z maslem ? Rodzina na mnie krzyczy, ze je wyeliminowalam. Jakie jest najlepsze ? Naturalne, margaryna czy co tam ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Raczkowanie
|
w brzucholu
![]() poza tym co z tego ze czasami jem na sile, musze i tyle, a brzuch poboli i przestanie a wiem ze to robie dla swojego dobra a do przytycia to na pewno ponad 10 kg, zobacze ile bedzie trzeba
#2826 |
Rozeznanie
|
ale zimno
![]() U Isn (7.00) - owsianka /ze 2 garsci owsianych, garsc fitelli pomaranczowej z czekolada, kostka czeko Ritten Sport karmolowo-orzechowa, szkl. mleka 3,2%/ wyszla baaaardzo gesta i slodziuchna ![]() IIsn (9.00) - kromka razowca z marg., bieluchem nat., plastrem pom. do szkoly - 20 min spaceru IIIsn (12.30) - kromka razowca zlozona na pol z marg, Almette ziolowym pierniczek Tago-> od spodu czeko, na gorze lukier a w srodku kawalki pomaranczy ![]() 2h w-f'u (skok wzwyz i przerzut bokiem) do domu - 20 min szybkiego spaceru O (15.00) - 1.talerz ogorkowej; 2. omlet wlasnej roboty ![]() ![]() (17.30) - 2 krowki, 5 pralinek kawowo-smietankowych ![]() (18.00) - danone intenssimo(czy jakos tak ![]() na ang. dod. - 15 min. szybkiego spaceru (ok.19.00) - 2 michalki do domu - 15 min. szybkiego spaceru K (21.00) - kajzerka podzielona na 4 czesci, kazda z margaryna, bieluchem nat. i grubym plastrem pomidora jeszcze w miedzyczasie wypilam ze 2 szkl. soku pomar., herbate zielona i wode z sokiem malinowym no nie wiem... jakas taka ciagle glodna chodze ![]() ![]() moze przez to zimno powinnam wiecej jesc?? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2827 |
Wtajemniczenie
|
Mój debiut.
R. 1.Kromka razowca z chudą szynką jajko na miękko pół papryki i ogórek(ze słoika) 2.Owsianka 250ml. mleka 2% 5 łyżek miksu z płatków owsianych,żytnich,orkiszo wych,jęczmiennych i otrębów żurawinowych. Przekąska.1 grejpfrut 2kiwi 3Filet z mintaja(duży wrzucony na teflon podlany wodą duszony ), pół paczki zaparzonej zielonej fasolki szparagowej mrożonej,20sztuk razowego makaronu rurki Lubelli. 4Duży kefir (400ml 2%tłuszczu)4 mandarynki,może z 10 migdałów 5 150g chudego twarogu z połową paczki szpinaku(taki z lidla) Do tego 1l zielonej herbaty,kawa zbożowa bez cukru z mlekiem 2%,woda z cytryną ze 4 szklanki. Czy jest powyżej 1200 kalorii ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2010-01-27 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Raczkowanie
|
Moje U:
ś: grahamka posmarowana masłem, serek "jogobella" wiśnowy, pół banana, pół kiwi. kawa z mlekiem i cukrem o: ponad pół woreczka ryżu z serem białym i jogurtem truskawkowym gorący kubek rosół jabłko k: activia brzoskwiniowa duże jabłko cappucino orzechowe z cukrem i mlekiem dzisiaj trochę mniej niż zawsze bo ostatnio waga szła cały czas do góry i teraz chciałabym ją utrzymać lub jeśli się uda jakieś 2 kg zrzucić. ![]()
#2829 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zadomowienie
|
Nudzi mi się w pracy więc wkleje swoje
![]() P: 1.Owsianka z budyniem malinowym(6 łyżek owsianych + 2 szklanki mleka),bananem, miodem, wiórkami kokosowymi,kuleczkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i słonecznikiem 2.Bułka ziarnista z twarożkiem rzodkiewkowym i szynką z piersi +jabłko 3.Czekolada na gorąco, princessa kokosowa, cukierki owocowe 4.Zupa ogórkowa z jajkiem Kasza gryczana z sosem pomidorowym + tuńczyk + cebulka, brokuły polane bułeczką tartą, groszek z marchewką pomarańcze, pasek białej czekolady 5.Kaszka z sosem truskawkowym, truskawkami i wiórkami kokosowymi 6.Bułka zapieczona w piekarniku z szynką, pieczarkami, kukurydzą i zółtym serem + ketchup miseczka sałatki jarzynowej 400 ml kakao z kuleczkami kokosowymi ![]() mogę o ocenkę prosić?
#2831 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moim zdaniem bardzo ładnie ![]()
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi sie podoba (nie tylko dlatego, że smacznie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy nie przypadkiem za mało... jeśli ćwiczysz to na pewno za mało ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Urozmaicone , jest wszystko- warzywa, owoce, nnkt, białko, zdrowe węgle....wg moich obliczeń jest spokojnie 1500 kalorii. PS....jedna rzecz..na śniadanie zjadłabym 2 jaja ![]() A fasolkę pokrop oliwą z oliwek.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-01-28 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Raczkowanie
|
R/U wychodzeniowe z diety
Śniadanie: owsianka z 4 łych płatków owsianych, 2 otrębów pszennych, poszatkowanych migdałów, z dużym jabłkiem na mleczku 2% sporo nauki 2Śniadanie: bułka wieloziarnista 60g z masłem z dwoma plastrami szynki z piersi indyka i papryką (dużo tej papryki) jogobella light pieczone jabłka marszruta do sklepu, zakupy czyli z 40 min chodzenia Obiad: brokuły z czosnkiem (200g) z piersią z kurczaka polane sosem czosnkowym ( homo + czosnek) - wiem, że nie ma zdrowych węgli ale nie dam rady wcisnąć do tego ![]() sporo nauki Podwieczorek: omlet z dwóch jaj z 3 łychami kukurydzy( podobno niedosładzanej) i 3 plastrami szynki z piersi kurczaka tzw. mieszkaniowy aerobik ![]() Kolacja: serek wiejski lekki z łychą dyni i łycha sezamu Mam prośbę polećcie mi jakąś dobrą stronkę do obliczania właściwego zapotrzebowania kalorycznego bo z tej zamieszczonej na dietetyce mi wyszło, że powinnam jeść 1270kcal a to przecież kpina. Obecnie kończę pułap 1600kcal od niedzieli wchodzę na 1700kcal potem 1800kcal i nie wiem czy zatrzymać się na tym 1800 czy podciągnąć jeszcze ze 100-200kcal. Wiadomo, że to narazie bo wychodzę z diety potem zacznę jeść mniej więcej ale na tą chwilę nie wiem do jakiego poziomu powinnam dojść. Dodam, że ćwiczę 4 razy w tygodniu, z reguły codziennie skaczę pare minut na skakance i ogólnie trochę ruchu mam ![]()
#2836 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i w podwieczorku moglabys zamienic wiorki na inne zrodlo nnkt,bo to chyba nie jest najlepsze ![]() ale ogolnie bardzo slicznie i mam ochote na te kulki kokosowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
jesli jestes na 1600 kcal to dodawaj do momentu az waga sie na stale zatrzyma, musisz obserwowac wage ![]() btw. jesli sie tym najadasz to wystarczy dodawac jakosciowo a nie ilosciowo chyba
![]() |
#2837 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2010-01-28 o 10:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ja uwielbiam wszystko co kokosowe i w białej czekoladzie ![]() A te kuleczki kokosowe to poprostu poezja-smakują jak rafaello ![]() ROMEO-kuleczki kokosowe firma Ohm- kupiłam je w Netto- poraz pierwszy pojawiły się u mnie w Netto ![]()
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę że już trochę balastu zrzuciłaś ![]() Trzymam kciuki za dalsze sukcesy ![]()
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2010-01-28 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich,jestem tutaj nowa.Proszę o ocenienie mojego jadłospisu.
![]() R. Wczoraj- Sn.Owsianka z chudym mlekiem plus 5 suszonych sliwek Kawa z chudym mlekiem Ob.200g piersi z kurczaka z odrobina suszonej zurawiny plus salata z oliwa i cytryna Pod.Mozzarella 100g z pomidorem i oliwa K.Serek wiejski lekki plus pomidor Dzisiaj. Sn.Owsianka z chudym mlekiem plus 5 suszonych sliwek Kawa z chudym mlekiem Sn2.Jogurt naturalny z platkami (posilek przedtreningowy) 2h na silowni Ob.200 g pieczonego schabu plus salata K.Mozzarella light 100g z pomidorem i oliwa
#2843 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2844 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szukam informacji o posilkach okolotreningowych.Czy mozecie mi podrzucic jakis link?juz znalazalam -dziekuje ![]() Po treningu- Pierś z kurczaka plus troche zurawiny niskooslodzonej czy jogurt z bananem ?
Edytowane przez Nedda Czas edycji: 2010-01-28 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Raczkowanie
|
przełaywanie na U:
śniadanie: (7:45): jogo naturalny+ zdrowy błonnik+ 3 lyżki frutiny+ 2 łyżki otrąb+ jabłko+ kakao na mleku O %+ herbata zielona śniadanie: ( 11:30): kawa ala latte+ jabłko+ bułka razowa posmarowana serkiem naturalnym z pomidorem\ herbata yerba / herbata zielona 35 min stepper/ odśnieżanie podwórka...tak ok 1 h obiad: (14:30): pół woreczka kaszy jeczmiennej+ gulasz warzywny duuuzo ( brokuły, pomidory z puszki, fasola szparagowa, cebula, papryka, czosnek)/ sama robiłam ![]() podwieczorek( 17:00): jabłko + jogurt gratka stepper 30 min, 100 brzuszków kolacja: ( 19:00): serek wiejski+ 2 duuze kromki tradycyjnego razowego+ wkrojony pomidor+ pestki słonecznika/ herbata biała z mandarynka i ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Raczkowanie
|
HEJ ;*
Moje R: I owsianka (3 łyżki p.owsianych, szkl. mleka 2%, 2 mandarynki) potem wafel ryżowy (! wiem, nie powinnam, ale mam ostatnie kilka ;p) i malutka kromeczka chlebka pełno. + czerwona herbata II 2 kromeczki chelba pełno. z tostera z polędwicą i pomidorkiem + czerwona herbata III 3 łyżki kaszy jęczmiennej, 3 kawałeczki mięska z gulaszu (wybierałam, zeby było bez sosu ![]() planuję IV omlet z 1 jajka +1 białko, przyprawy, pomidor,łyżeczka oleju i herbata czerwona V wieśniak i pare orzechów włoskich Czy mogę liczyć na ocenę ? ![]() Jestem tak najedzona, że mam wrażenie, że jem za dużo... W ogóle moja mama uważa, że skoro chce sie odchudzić to nie powinnam jeść kolacji... ;( Edytowane przez julijaa Czas edycji: 2010-01-28 o 15:16 Powód: zapomniałam coś dodać ;) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
BAN stały
|
moje R/U (powinno być U,ale chudne na tym)
sniadanie - ulubiona owsianka (6 łyżek płatków, 2 ogromne jabłka uprazone z cynamonem, jogurt naturalny+ po garści rodzynek, nerkowców, sezamu.) dwie kromki orkiszowego z hummusem domowym, kiełkami brokuła i pomidorkiem 2 sniadanie - chleb orkiszowy (złożone 2 kromki) z sałatą, białym serem, rzodkiewką, kiełkami brokuła, natka pietruszki+pomarańcza 3 sniadanie - bułeczka żytnia szkolna z hummusem domowym, pomidorkiem i natka pietruchy obiad - gotowana marchewka, brokuły i kalafior polane oliwą z oliwek z kus kusem 1h później - jabłko, 3 marchewki, dwie garście migdałów 1h tenisa kolacja - zapiekanka cukini, kus kusa, pomidorów, cebuli i przecieru domowego+przyprawy. jak to wyglada? |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.