|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
Oczywiście już się dokopałam do pościeli, przewijaka itd i na pierwszy rzut oka jestem zadowolona. Kolorek ładny, w dotyku niezła... więc chyba ok. Kolor wybierał tż i nie miałam w tej kwestii zdania
i mimo, że prawdopodobnie będzie dziewczynka to wszystko jest błękitne ![]() W sumie wózek też- bo turkusowy A co tam... nie musi być wszystko rózowe
|
#4232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mało już dziś takich ![]() Ubranka też mam na ziemi... w pewnym sensie. Kojarzysz może w czym są narzuty na łóżka z sklepach? Takie jakby grube foliowe "opakowanie" na zamek. No i ja właśnie w tym mam wszystkie ubranka włożone i wepchnięte pod łóżko. Na razie w szafkach nie mam miejsca żeby w razie czego pokłaść tam wyprane rzeczy. No i w ogóle ... jeszcze tyle czasu... wkurzałabym się że leżą i się kurzą .... . Dlatego byłam ciekawa jak Ty to planujesz
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś zapakuję te rzeczy w karton i będą staly pod oknem aż mi się nie zachce prac Ale nie za szybko bo zdążą "prześmierdnąć" meblami, tym bardziej, że nowe ![]() A to moja pościel- w zestawie jest prześcieradło, kołdra, poduszka, ochraniacz, przybornik, baldachim 9z którego chyba zrezygnuję). Ale wszystkiego nie będę wklejać, można sobie wyobrazić ![]() Pasuje dla dziewczynki??
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-01-28 o 12:44 |
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam spis rzeczy które mam :
rożek x2 pieluchy tetrowe 12 szt ręczniki kąpielowe x2 kocyk 1 śpiworek do spania x1 kaftaniki 6 czapeczki 3 skarpety 6 par ochraniacze na raczki 3 pary pajacyki dł rekaw 11 (rózne rozmiary) komplety pajacyki bez rękawów i bluzeczka 2 body dł rękaw 5 body krótki rekaw 6 bluzeczki 4 bluzy 3 spodnie dresowe 2 komplet na lato bluzka i spodenki 1 Dopiero do mnie dotarło że mam bardzo mało rzeczy !!! Ale jaja musze nadrobić zaległości !!! Asia śliczne zakupy Podobują mnie się
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-01-28 o 12:46 |
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde!! Za pół godziny muszę wychodzić do lekarza a ja jeszcze w rozsypce
|
#4237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kilka miesiecy temu urodziła moja sąsiadka i tez karmiła na żądanie to nawet na spacer nie mogła wyjść z wózkiem bo dziecko ciągle do cyca wołało więc go nosiła na rękach. Masakra umęczyła sie strasznie. Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-01-28 o 12:49 |
|
|
|
|
#4238 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam możliwości manewrowych z meblami po pokoju, więc nie robię przemeblowań. Ale skoro Ty robisz często i lubisz... Hmm. To może faktycznie nie ma po co jeszcze. Zamiast tego możesz np. zrobić dla Tż plan. Rozrysować mu (albo skorzystać z jakiegoś programu) gdzie co ma stać i jak ma wyglądać jak wrócisz ze szpitala ??---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
. Słodziutka jest I przewijak prawie jak od kompletu A baldachim to życie pokazało że można z powodzeniem w śliczny przybornik na łóżeczko zamienić ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
.No jeszcze masz trochę do nadrobienia ![]() Nie przejmuj się.... chyba jeszcze nikt nie ma skompletowanego wszystkiego .....,. MA KTOŚ? ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() !TRZYMAMY! ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
.Mam nadzieję, że w praniu się wszystko okaże
|
|||||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Asia trzymam kciuki
Iza tak własnie zrobie Po 15 jade na zakupy kupie 3 rzeczy kołdrę i poduszkę i pościel lub pościel prześcieradło i materac zobaczę jeszcze co będzie ciekawego
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi.. prosze bardzo....
taka jest... czyli nie aż tak rażący jak na allegro.. ale dobrze... i ja wybrałam pierwszy wzorek co jest na zdjęciach głownych tego misia jest słodki... PS. w zestawie nie ma rogala ani tych zasłonek dekoracyjnych... to trzeba dokupić... I pamietaj z moskitierą
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam! MOSKITIERA! ![]() DZIĘKUJĘ PIĘKNIE! ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Prawda ?
|
|
|
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by był 3 komplet apropo prześmierdywania meblami cały czas tak intensywnie czuć jak wejde do pokoju . Cytat:
![]() [QUOTE=Izumi;16779447] Śliczności!!! Oczywiście że pasuje dla dziewczynki! Dla chłopczyka w razie czego też . Słodziutka jest I przewijak prawie jak od kompletu A baldachim to życie pokazało że można z powodzeniem w śliczny przybornik na łóżeczko zamienić ![]() noooo moje życie na przykład No i się zacznie szok zakupowy .No jeszcze masz trochę do nadrobienia ![]() Nie przejmuj się.... chyba jeszcze nikt nie ma skompletowanego wszystkiego .....,. MA KTOŚ? ![]() no ja prawie brakuje mi tylko:majtek z siatki do szpitala dla mnie i termometru dla małego, a tak to wsio kupione, teraz tylko sobie dokupuję jak coś mi wpadnie w rękę. Aha przypomnialam sobie, bo kiedyś pisałyśmy o rogalach do karmienia i miałam w końcu kupić, ale mam do kanapy takie duże wąskie grube poduchy (służą za zagłówki) i w razie czego świetnie się sprawdzą - już przymierzałam ![]() a gdzie jest drcron?????????mam nadzieję, że z tym karkiem wszystko ok??? a Gmyrelka czemu się nie odzywasz?? jak tam Twój pessar??
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-01-28 o 18:44 |
||
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
hejhej
widze ze jestem w temacie, bo tez pranie planuje dzisiaj. JA akurat moge nagle znalezc sie w szpitalu i juz nie wyjsc, a ze nie bede pamietala rzeczy ktore mam musze przygotowac dla dzieci zeby maz mogl doniesc jakby co. izumi, te z lumoeksow to ja nawet dla siebie pore tak,ze najpierw je mocze w misce z woda i kilka razy zmieniam wode, a potem piore, mozna jeszcze dodatkowo wyplukac w pralce. Wydaje mi sie ze jedno pranie nie wyplucze tej chemii, mozna tez plukac w pralce, tak sobie mysle ze moze to nawet skuteczniejsze, tylko pralka plucze zimna woda chyba. a ja dostalam rzeczy od siostry, prala je przeciez, pachna swiezutko i tak sie zastanawiam czy jest potrzeba prac je znow. Chyba w tym przypadku wystarczy prasowanie, w koncu maly wyrasta nie biezaco i na biezaco ona mi podsyla te rzezy. ale nowe puszcze w pralce i loveli (nie podoba mi sie zapach tego proszku, wiecej juz go nie kupie, czy plyn ma tak samo????) |
|
|
|
#4245 | ||
|
Rozeznanie
|
Izumi nie nie ja nie chcę Cię straszyć, tylko czasem to co mówi teoria zupełnie nie wychodzi w praktyce. Ale każde dziecko jest inne wiec do tego nie ma reguły. Najważniejsze żeby cycuchy były pełne i małe sie najadało.
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A ja mam dzisiaj małą imprezkę ( o ile goście dojada bo drogi zasypane). Mój Kubasiński kończy dzisiaj 5 lat i normalnie doszłam do wniosku ze chyba jestem już stara bo on już taki duzy a dopiero co go rodziłam. Kurde jak ten czas leci. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko musi być kupione jakies 5-6 tyg wcześniej - rozłożone i wywitrzec ze wszystkich klejów meblarskich . materac też musi wywietrzeć . Jak kupisz po narodzinach to nie powinnaś do niego dziecka wsadzać Cytat:
Cytat:
Nigdy nie miałam problemu mimo niby niemiłych bab , łacznie z tym że wchodząc do mnie do sali pukały ,bo powiedziałam jednej że tu nie stodoła . Niestety ilość rodzacych chyba też nie sprzyja obsłudze tam gdzie lezałam potrafiło rodzić na raz 8 dziecwzyn 4 w salach jedynkach , reszta na takiej trzy osobowej a ostatnia na normalnej sali przerobionej na szybko do potrzeb porodu Cytat:
![]() Spałam dwie godzinki i jakoś mi lepiej he he , kurde nie mam jak wyjśc za bardzo bo sypie u mnie strasznie do tego jest potworny wiatra no masakra jakaś A Izumi - przypomniała mi się propo tej moskitiery czy innego cuda , u ciebie to się na bank przyda bo wy przeciez macie jeden pokój i jak dziecko bedzie spało a TY bedziesz przy kompie czy ogladac TV to jak zasłonisz czymś łózeczko to dziecko nie bedzie miało tego odblasku z TV np. także u ciebie to mi się wydaje że jak najbardziej żeby miało swój kacik oddzielony do spania ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Ta i nic innego prawie nie można dostac w sklepach zbełtac się czasem idzie he he a jest tyle ładnych kolorków .
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
ania p dzięki bardzo nie pomyslałam boże faktycznie
Kupiłam pościel przez all jednak hihihi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=893091899 wziełam krateczkę ecry Nie chciałało mi się iść do sklepu i teraz już nie muszę hehe Jak przyjdzie to podzielę się wrażeniami
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-01-28 o 15:14 |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
No ja witam wsród żywych-mam już prąd
![]() asiulek co do pościeli to ja też zamówiłam niebieską-strasznie chciałam fiolet,ale no wiesz boję się,żeby mi się z dziewczynki chłopiec nie zrobił i czekam na wiadomości jak wizyta mineła u ginaizumi chętnie bym wstawiła fotki,ale ja nie wprawiona i głupio się przyznac,że nie wiem jak;/nawet wielocytowanie mi nie wychodzi;/zresztą tata aparat pożyczył od nas,a wraca za jakieś 3 tygodnie.Hmm,ale mogę wam podac linki do moich aukcji i zobaczycie pościel i łóżeczko http://www.allegro.pl/item887579602_...y_gratisy.html ja mam wzór 108,a łóżeczko http://www.allegro.pl/item888735345_..._lolek_ss.html aneczkaa bardzo ładna ta Twoja pościel
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-01-28 o 15:39 |
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochany Baobabek
Ja mam takie fazy w pisaniu Teraz urodził się synuś mojej szwagierki więc się zachwycałam Dziewczyny zaciskajcie nogi (w tym ja Mało ma siły...Mój pessar spełnia swoją rolę wyśmienicie... gdyby nie on jestem pewna że syn byłby już na świecie... Dzisiaj to miałam takie skurcze że szok Zresztą nie ma dnia żebym nie miała, ale ja się nie poddaję i nie dołuję Wypuszczę go dopiero po 37 tc Gin zdejmie krążek i syn może robić wypad z brzucha... No może nie od razu... niech da rodzicom przed porodem chociaż raz się na prawdę poprzytulać ![]() A co do dziewczyn o małych brzuszkach to nie przejmujcie się!! Każdy ma inną budowę ciała, inne mięśnie, inną ilość wód płodowych. Ja też należę do tych o "małym" brzuszku, ale co mi tam Jest jak jest, a kawał dziecia w środku Też mi się marzy fajny duży brzusio ale cóż zrobić We wtorek byłam z Hania na szczepieniu i dwie pielęgniarki jak powiedziałam im, że jestem w ciąży to zrobiły wielkie oczy, że chyba żartuje A jakby nie było leci mi 32 tc ... Drcroniku a Ty narzekasz że masz malutki, a ja wcale tak nie uważam może Ci się tylko wydaje, kawał ślicznej zgrabnej piłeczki masz![]() Izumi, Megi cudne brzuszki Mama mia Megi!! Jak Ty jesteś już blisko rozwiązania !!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-01-28 o 16:09 |
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pościel super a łóżeczko boskie dodałam sprzedawce do ulubionych chyba też u niego kupię łóżeczko Bardzo mi się podoba ...
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Ja rzeczy z lumpka jak kupowalam pralam od razu ale w proszku dla dzieci i teraz drugi raz wypralam ze wszystkimi ![]() obiecalam sobie ze dzisiaj nic nie kupie,ale kupilam śpiworek do spania, kaftanik taki cieplutki z zyrafką i półspiochy;-) ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- tylko ze w dzidziusiu za pierwszym razem, ale cos mi nie podszedl i kupilam lovele, bardziej mi odpowiada a plyn bambi ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- zastanawialam sie nad ta posciela w żoltym kolorq ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- śliczna ta pościel asiunia na prawde, nie przesadzona, sama bym z checia taka chciala dla Kacperka![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- i tak jak nie mialam za duzo rzeczy dla malucha juz wiem ze pewnie czesci nie zalozy ale sie oprzec nie moglam:P juz małż sie nawet nie wscieka ze jak ide to cos przynosze a jak z mama idziemy to zakupy koncza sie tak jak wczoraj( wielki wór ciuszkow i innych rzeczy, lacznie z tym takim nosidelkiem co sie na plecy zaklada a dzidziul z przodu)
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w lumpie kupiłam małemu bluzę musiałam prałam dwa razy i jest ok Piorę wszystko w płynach WOOLITE PERłA
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem niektorzy kombinuja tak ze w ogole nie piora w dzidziusiowych proszkach tylko zwyklych i jak dzidzia nie ma uczulenia to nie zmieniaja....
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a pamiętacie może ile ważyły wasze dzidziulki w 27-28 tyg?
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
moj w 27 i 4 dniu chyba albo 3 wazyl prawie 1100 , dokladnie chyba 1089 albo 79, jakos tak
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam... wreszcie...
Naczekalam się trochę bo ta położna która przyjmuje zanim sie idzie do gina rozwija takie tempo, że żółw to przy niej wymiata... I oczywiście nie zdążyła mi wypisać zwolnienia przed wejściem do lekarza i musiałam czekac aż wszyscy wyjdą, wiec wychodziłam ostatnia, grrrr.... Ale na szczęście wszystko dobrze, serduszko bije miarowo, szyjka w porządku. No i ucieszyłam sie bo lekarz najpierw powiedzial, że mam przyjść ok 32 tyg na USG (prywatnie), po czym stwierdził, że umówimy się konkretnie i żebym przyjechała do niego do szpitala (kawałek za Toruń) bo zakupił tam nowy sprzęt 4d i tam podejrzymy dzidziulka w ramach testowania sprzętu. Więc w normalnej cenie. A on bierze za USG 50 zł I już się nie mogę doczekać... jeszcze 1,5 tygodnia
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
super;-)
moja gin nie ma nawet 3d
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Tż chciał się wziąć za składanie łóżeczka ale jakaś czarna magia to dla nas, śrubek, śrubeczek... i od czego zacząć?? Instrukcja marna... ale cóż, musimy dać radę
![]() Wy też miałyście z tym problem? czy tylko my takie "talenty"??
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
my jeszcze nie rozkładaliśmy
|
|
#4260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja idę na wizyte 5 lutego pierwszy raz na Fundusz zobaczymy czy zauważę różnicę w podejściu do pacjentki Chociaż raz naciągne fundusz a co cholera jasna całe życię opłacamy składki i nic z tego nie mamy !!! Jestem bardzo ciekawa jak to będzie ....---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- ja jeszcze nie mam łóżeczka muszę dopiero kupić maksymalnie za 4 tyg je bede miała ... cos się źle czuję idę się kąpać i do łóżka .... Trzymajcie się miłej nocy ja ide spac
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-01-28 o 18:58 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

i mimo, że prawdopodobnie będzie dziewczynka to wszystko jest błękitne 

Sama nie wiem... pomyślę jeszcze
Mało już dziś takich 
Ale powiem Ci, że np. my w naszym maleńkim pokoiku też nie mielibyśmy gdzie łóżeczka postawić. Przemeblowanie zrobiliśmy gdzieś na początku stycznia, a w zeszłym tyg. mąż poskręcał i pozbył się biurka ... i myślę, że to była najwyższa pora. Bo przynajmniej mam spokój i świadomość że miejsce jest i wiem że jest przemeblowane i poustawiane wszystko "po mojemu", więc nie muszę się martwić, że jak wrócę ze szpitala to że nie będę mogła nawet swoich skarpetek znaleźć 

cały czas tak intensywnie czuć jak wejde do pokoju
Ja mam takie fazy w pisaniu
Mało ma siły...
Zresztą nie ma dnia żebym nie miała, ale ja się nie poddaję i nie dołuję