|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)
Masz w tym 6 dań gorących i zakąski zimne, ciasta, napoje, kawa i herbata bez ograniczeń, szampan. Mnie interesuje tylko tort (bracia Janusz) i wódka.
PS. Wejdź na forum dekoracje kościołów, sal weselnych, tam masz 2 fotki wstawione , sali kominkowej i lustrzanej
#4382 |
Zakorzenienie
|
sunshine8408 pięknie wyglądasz w tej sukni, z każdej strony
![]() Sala w WDK jest interesujaca tylko ja tam przez 15 lat trenowałam taniec i mnie kojarzy się z potem i ciężkim treningiem, dlatego wogóle nie brałam ją pod uwagę. Ale wieeele lat temu byłam na tam na weselu u koleżanki było na prawdę super ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-01-28 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Moja siostra kupowała tort u braci Janusz, był pyszny! ![]() Dziękuję za odpowiedź ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Raczkowanie
|
Co do leśnego Dworu to My, jak zamawialiśmy salę, to właścicielka powiedziała Nam 160zł, z zaznaczeniem że cena może ulec zmianie... Rzeczywiście w cenie tej nie ma praktycznie nic, prócz obiadu;> Także cena jest dość wysoka jak na Kielce...
Natomiast co do nauki tańca, to My wybieramy się właśnie dzisiaj do szkoły tańca Cha-cha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Dopiero teraz zobaczyłam suknię - sliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Justynko śliczne te zaproszenia
![]() Sushine super Ci w tej sukni ![]() ![]() Leśny Dwór chyba jedzie tylko na swojej dobrej opinii i nic nie robi, zeby poprawić standard obslugi, choć nie przeszkadza to wlascicielom w podnoszeniu cen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Raczkowanie
|
No to u mnie, w umowie mam zastrzeżoną gwarancję niezmienności ceny, zresztą sam Pan kierownik zaproponował taką opcję. Moim zdaniem bardzo słusznie, po co mamy się martwić na zaś- umawiasz się na to i na to, a cena skacze jak szalona.(tj. w Ma(on)gnolii)
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Dziękuje kochane ;-* Oczywiście muszę jeszcze troszkę schudnąć, bo okrągłą kuleczkę mam zamiast buzi; ale co tam- najważniejsze że dobrze się czuję tak jak wyglądam PS. Nie ma nic na siłę
#4388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Raczkowanie
|
Justynko, bardzo ładne zaproszenie, ja szukam coś w tym stylu, tylko zamiast bordowej kokardki białą. Gdzie wyczaiłaś takie light-owe zaproszonko ???
![]() http://s9.suwaczek.com/20100731580817.png[/img] http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100731290113.html Edytowane przez sunshine8408 Czas edycji: 2010-01-28 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zadomowienie
|
Iwonko mam dokładnie takie samo zdanie nt Leśnego Dworu!
sunshine - śliczna suknia, nie zauważyłam wcześniej zdjęcia ![]() tusiulka - w WDKu miałam studniówkę i było bardzo fajnie (z tym że sto lat temu ![]() ![]() ![]()
#4391 |
Przyczajenie
|
Właśnie jestem na etapie wybierania tekstów w zaproszeniach.
Mam dylemat jeśli chodzi o zamieszczenie wierszyka proszącego o koperty zamiast prazentów (mieszakamy razem już na tyle długo i zbyteczny byłby 2 robot czy inne kuchenne wyposażenie). Czy Waszym zdaniem NIETAKTEM jest zamieszenie takiego wierszyka? Proszę wypowiedzcie się czy w zamieszczacie na zaproszeniach coś w tym rodzaju. |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"By się nasi Goście mili, nad prezentami nie głowili, mile widziany i bardzo wygodny będzie bilecik ze znakiem wodnym" Myślę, że to było dość delikatne i taktowne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po Waszych nie dokońca pozytywnych opiniach o Korbowej zaczynam się zastanawiać nad WDK. sunshine8408 są jakieś zniżki dla dzieci, zespołu czy fotografa? ![]() Dekorują salę kwiatami? Czy jedzenie które zostaje wydają do domu? Byłyście może w Dworku Staropolskim? Jakieś wrażania, opinie? Z góry dzięki za info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Świetne! A gdzie takie znalazłaś? Pięknie wyglądasz, suknia również przepiękna. Cytat:
![]() Pokażę Wam jakie wczoraj znalazłam zaproszenia. Tylko, że chciałam z bordową kokardką a takiej nie ma na aukcji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,czy może któraś z Was miała doświadczenia z licencją u św. Wojciecha. Oboje mieszkamy w Kielcach na terenie tej parafii, pochodzimy z różnych miast,każdy proboszcz odsyła nas po licencje na ślub w innym kościele do parafii na terenie której teraz mieszkamy.Przepisowo wszysko jest ok bo pytaliśmy w kurii.mam proste pytanie czy w tej parafii robią problemy bo u nas w kościołach bardzo ,a mam swój wymarzony kościółek w swoim mieście i bardzo mi zależy na ślubie tam. nie znam księży i proboszcza u św. wojciecha i martwię się czy da się coś załatwić. Czy są pozytywnie nastawieni do młodych itd. Nauki przedmałż.robimy w ten weekend na karczówce.Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Raczkowanie
|
futerko7 ja przede wszystkim polecilabym ci aby do kosciola po licencje poszedl twoj TŻ
![]() ![]()
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00 Nasz ślub 22.05.2010 |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
beaciunia nylonowe pończochy można kupić przez internet, ja swoje dostałam na prezent. Mogę się popytać kolegi który ma hopla na ich punkcie gdzie kupuje dla żony i dam znać
![]() ![]() Beaciunia jak Ci sie podoba te zaproszenie napisz prywatną wiadomość do sprzedawcy może poza allegro od niego kupisz takie jaki chcesz ![]() Czubolek ja też mieszkam ze swoim TŻ, mieszkanie mam urządzone żadnych żelazek itp mi nie potrzeba ![]() ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-01-28 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podczas pleneru postanowiłam poeksperymetować i wybrałam się pończoch - to był zły pomysł. Nogi mi spuchły, na placach, piętach porobiły się pęcherze...przez tydzień kurowałam stopy, także ja nie polecam iść bez. ale orzywiście każdy robi jak uważa ![]() Cytat:
A w Waszych parafiach pewnie dlatego nosami kręcą bo im kasa ucieknie. U mnie przy wydaniu zgody nie było problemu, proboszcz tylko zapytał czemu nie ślubujemy na Śląsku i dostał odpowiedź. I co najważniejsze za wydanie takiej zgody się nic nie płaci. Jeśli jest inaczej to znaczy, że pieniążki wędrują to prywatnego portfela księdza.
05.09.2009 ![]() Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2010-01-28 o 16:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do tych zaproszeń to chyba właśnie tak zrobię, ale może jeszcze troszkę poczekam, bo chciałam zaproszenia z personalizacją i do zapraszania gości może się parę rzeczy jeszcze zmienić... Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Przyczajenie
|
ja pochodzę z Zamościa i tam mam taki mały przytulny kościółek , proboszcz u mnie powiedział m.in,że jestem zdrajcą itd i że pozwolenia mi nie da i już.u mojego TŻ pod kielcami powiedział,żebyśmy się w Kielcach do parafii zwrócilii bo tam obecnie mieszkamy jeśli u Wojciecha bedą robić jakieś ale to ogólnie ze ślubu kiszka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zadomowienie
|
Kurcze to My płacimy mało bo 130zł/os ale musimy dokupić owoce, ciasta i napoje, ale nawet się cieszymy bo przynajmniej wybierzemy sobie takie ciasta jakie będą Nam smakować a nie takie jakie oni zamawiają.
Co do wierszyków z prośbą o pieniądze czy coś zamiast kwiatów to chyba to się staje coraz bardziej popularne i gościom ułatwia sprawę. Nie muszą sie zastanawiać co kupić no i w dniu ślubu jeździć do kwiaciarni po badylki tylko mogą wcześniej kupić to o co młodzi proszą. Nie wiem tylko czy umieszczanie tego na zaproszeniach to dobry pomysł, chyba lepiej zrobić osobną wkładkę i dołączyć do zaproszenia. Zawsze można jakiejś starszej cioci która jest konserwatywna i uważa że na ślub trzeba dać kwiaty takiej wkładki nie włożyć. My będziemy prosili o coś zamiast kwiatów. Ja na pewno założe pończochy w dniu ślubu bo wiem, że gdybym miała gołe stopy to na 200% by mnie buty obtarły ![]() Dzisiaj przyszły Nasze zaproszenia ![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam za post pod postem ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2010-01-28 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dziewczyny, po długich namysleniach postanowiałm że będę mieć kamerę... babcia ostatnio zachorowała, nie wiadomo czy będzie w stanie się pojawić, także kilka osób nie będzie mogło być... no i rodzicom strasznie zależy....
Więc mam pytanie. Kto mógłby sfilmować wesele 24.07.2010? Wiem, że to późno, wcale nie musi być ktoś z profesjonalnej firmy, może znacie kogoś młodego, kto dopiero zdobywa doświadczenie i mógłby być u nas kamerzystą? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja rok przed weselem na kolędzie powiedziałam, że nawet gdyby mi ktoś dopłacał to nie wzięłabym ślubu w swojej parafii, a ta ze względu na "rządy" poprzednich proboszczów. Swego czasu do kościoła szło się po to żeby na każdym kazaniu o polityce słuchać, mało tego przed pogrzebem mojego dziadka, rodzice płacili za mszę dali co łaska na co ksiądz odkleił kopertę i powiedział, że za tyle to on z kościoła nawet nie wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym nie popuściła na Waszym miejscu ![]()
![]() |
#4405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Oto i wierszyki do zaproszeń które niezwykle przypadły mi do gustu ![]() Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2010-01-28 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
Hello! Muszę się pochwalić..kupiłam suknię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4408 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, przepraszam ze tak mecze z ta wódką....ale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wierszyki świetne. Na pewno się przydadzą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.