Panny Młode Kielce - cześć IV :) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 13:18   #4381
sunshine8408
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)

Masz w tym 6 dań gorących i zakąski zimne, ciasta, napoje, kawa i herbata bez ograniczeń, szampan. Mnie interesuje tylko tort (bracia Janusz) i wódka.
PS. Wejdź na forum dekoracje kościołów, sal weselnych, tam masz 2 fotki wstawione , sali kominkowej i lustrzanej
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:18   #4382
Lowczyni
Zakorzenienie

sunshine8408 pięknie wyglądasz w tej sukni, z każdej strony
Sala w WDK jest interesujaca tylko ja tam przez 15 lat trenowałam taniec i mnie kojarzy się z potem i ciężkim treningiem, dlatego wogóle nie brałam ją pod uwagę. Ale wieeele lat temu byłam na tam na weselu u koleżanki było na prawdę super A cena jest bardzo przystępna.

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-01-28 o 13:21
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:23   #4383
tusiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Wiesz, ja też kiedyś o nim marzyłam, ale mi przeszło.. Cena moim zdaniem zbyt wysoka, no i sala nie zbiera wielu pozytywnych recenzji tu na forum - dziewczyny skarżą się na jedzenie, kelnerów i na parę innych rzeczy. sal jest teraz naprawdę dużo, a niektóre z nich mają naprawdę fajne oferty, zrób sobie rundkę po nich i sama się przekonasz
Jesli cena jest taka jak piszesz, to oczywiście, że koszmarnie drogo! Myślałam sobie też o WDKu, bo tam też salka mi się podoba No cóż trzeba będzie znaleźć coś fajnego i niedrogiego

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine8408 Pokaż wiadomość
Masz w tym 6 dań gorących i zakąski zimne, ciasta, napoje, kawa i herbata bez ograniczeń, szampan. Mnie interesuje tylko tort (bracia Janusz) i wódka.
PS. Wejdź na forum dekoracje kościołów, sal weselnych, tam masz 2 fotki wstawione , sali kominkowej i lustrzanej
Kurcze to rzeczywiście super cena!
Moja siostra kupowała tort u braci Janusz, był pyszny!
Dziękuję za odpowiedź
tusiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:27   #4384
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Co do leśnego Dworu to My, jak zamawialiśmy salę, to właścicielka powiedziała Nam 160zł, z zaznaczeniem że cena może ulec zmianie... Rzeczywiście w cenie tej nie ma praktycznie nic, prócz obiadu;> Także cena jest dość wysoka jak na Kielce...

Natomiast co do nauki tańca, to My wybieramy się właśnie dzisiaj do szkoły tańca Cha-cha Zobaczymy jak będzie po

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:33   #4385
tusiulka
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze w tym WDKu to jak na balu jakimś Super
P.S. Dopiero teraz zobaczyłam suknię - sliczna
Stary 2010-01-28, 13:38   #4386
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Justynko śliczne te zaproszenia Na Allegro zamawiasz?

Sushine super Ci w tej sukni I tren długaaaaaaaaaaaaśny

Leśny Dwór chyba jedzie tylko na swojej dobrej opinii i nic nie robi, zeby poprawić standard obslugi, choć nie przeszkadza to wlascicielom w podnoszeniu cen

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 13:41   #4387
sunshine8408
Raczkowanie

No to u mnie, w umowie mam zastrzeżoną gwarancję niezmienności ceny, zresztą sam Pan kierownik zaproponował taką opcję. Moim zdaniem bardzo słusznie, po co mamy się martwić na zaś- umawiasz się na to i na to, a cena skacze jak szalona.(tj. w Ma(on)gnolii)

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Dziękuje kochane ;-*

Oczywiście muszę jeszcze troszkę schudnąć, bo okrągłą kuleczkę mam zamiast buzi; ale co tam- najważniejsze że dobrze się czuję tak jak wyglądam
PS. Nie ma nic na siłę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 13:57   #4388
tusiulka
Raczkowanie

Cytat:
No to u mnie, w umowie mam zastrzeżoną gwarancję niezmienności ceny, zresztą sam Pan kierownik zaproponował taką opcję. Moim zdaniem bardzo słusznie, po co mamy się martwić na zaś- umawiasz się na to i na to, a cena skacze jak szalona.(tj. w Ma(on)gnolii)

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Dziękuje kochane ;-*

Oczywiście muszę jeszcze troszkę schudnąć, bo okrągłą kuleczkę mam zamiast buzi; ale co tam- najważniejsze że dobrze się czuję tak jak wyglądam
PS. Nie ma nic na siłę
Mongolia... Mogę się śmiać? Miałam okazję bawić się tam na studniówce kilka lat temu. Owszem ładny lokal, jedzenie też niczego sobie, ale po pierwsze (bo studniówka w styczniu była) na sali do tańczenia było ziiiimno jak ch*lera. Po drugie salka do tańczenia, malutka na pozór... Cięzko było sie pomieścić. Ale to i tak jeszcze nie wszystko najlepsze było to, że jak bawiliśmy się na studniówce wyłączyli prąd w całych Nowinach na kilka godzin. Gdzieś od 22.30 do 1.30 w nocy nie było prądu, ciemności egipskie nastały, bo Magnolia oczywiście nie posiada własnego agregatu. Tak więc przez kilka godzin siedzieliśmy przy świecach(dobrze że były, bo nawet z nimi do ubikacji się chodziło), muzyki też nie mieliśmy (grał nam DJ, więc brak prądu = brak muzyki) i w ogóle... To była na szczęście tylko studniówka i wspominam to z uśmiechem na twarzy, ale co by było gdyby to komuś na ślubie tak prądu zabrakło i to w dodatku przed północą? Gdzie oczepiny i cokolwiek?
Stary 2010-01-28, 14:20   #4389
sunshine8408
Raczkowanie

Justynko, bardzo ładne zaproszenie, ja szukam coś w tym stylu, tylko zamiast bordowej kokardki białą. Gdzie wyczaiłaś takie light-owe zaproszonko ???

Edytowane przez sunshine8408
Czas edycji: 2010-01-28 o 14:22
Stary 2010-01-28, 14:36   #4390
chansons
Zadomowienie

Iwonko mam dokładnie takie samo zdanie nt Leśnego Dworu!

sunshine - śliczna suknia, nie zauważyłam wcześniej zdjęcia

tusiulka - w WDKu miałam studniówkę i było bardzo fajnie (z tym że sto lat temu ) miło wspominam Jedna z wizażanek miała tam wesele z tego co pamiętam i chwaliła!
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:41   #4391
czubOLEK
Przyczajenie

Właśnie jestem na etapie wybierania tekstów w zaproszeniach.

Mam dylemat jeśli chodzi o zamieszczenie wierszyka proszącego o koperty zamiast prazentów (mieszakamy razem już na tyle długo i zbyteczny byłby 2 robot czy inne kuchenne wyposażenie).

Czy Waszym zdaniem NIETAKTEM jest zamieszenie takiego wierszyka? Proszę wypowiedzcie się czy w zamieszczacie na zaproszeniach coś w tym rodzaju.
czubOLEK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 14:50   #4392
tusiulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubOLEK Pokaż wiadomość
Właśnie jestem na etapie wybierania tekstów w zaproszeniach.

Mam dylemat jeśli chodzi o zamieszczenie wierszyka proszącego o koperty zamiast prazentów (mieszakamy razem już na tyle długo i zbyteczny byłby 2 robot czy inne kuchenne wyposażenie).

Czy Waszym zdaniem NIETAKTEM jest zamieszenie takiego wierszyka? Proszę wypowiedzcie się czy w zamieszczacie na zaproszeniach coś w tym rodzaju.
czubOLKu powiem jak zrobiła moja siostra (mieszkała z chłopakiem 8 lat zanim się pobrali więc była w podobnej sytuacji jak Ty). Mianowicie kupiła takie zaproszenia w których była dodatkowa wkładka z wierszykiem:
"By się nasi Goście mili,
nad prezentami nie głowili,
mile widziany i bardzo wygodny
będzie bilecik ze znakiem wodnym"
Myślę, że to było dość delikatne i taktowne
Stary 2010-01-28, 15:20   #4393
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

Po Waszych nie dokońca pozytywnych opiniach o Korbowej zaczynam się zastanawiać nad WDK.
sunshine8408 są jakieś zniżki dla dzieci, zespołu czy fotografa?
Dekorują salę kwiatami?
Czy jedzenie które zostaje wydają do domu?

Byłyście może w Dworku Staropolskim? Jakieś wrażania, opinie?
Z góry dzięki za info
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:57   #4394
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
justynao ja raczej nic nie założę, a jeśli już to pończochy ale nylonowe (to coś innego niż sprzedają w naszych sklepach) do pasa do pończoch. Ww nich wogóle inaczej wygląda noga i nawet ja są czarne to prześwituje twój kolor skór. Tylko takie pończochy nie dostanie się w zwykłym sklepie z bielizną są drogie ale wogóle się nie drą, nie robią się w nich dziurki . Mam 4 pary i są rewelacyjne.
To gdzie można kupić takie nylonowe pończochy? No i drogie, tzn ile mniej więcej?

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
i jeszcze girls jak sie wam podoba?>
Świetne! A gdzie takie znalazłaś?

Cytat:
A teraz pochwalę się Wam.
Pięknie wyglądasz, suknia również przepiękna.

Cytat:
Napisane przez tusiulka Pokaż wiadomość
czubOLKu powiem jak zrobiła moja siostra (mieszkała z chłopakiem 8 lat zanim się pobrali więc była w podobnej sytuacji jak Ty). Mianowicie kupiła takie zaproszenia w których była dodatkowa wkładka z wierszykiem:
"By się nasi Goście mili,
nad prezentami nie głowili,
mile widziany i bardzo wygodny
będzie bilecik ze znakiem wodnym"
Myślę, że to było dość delikatne i taktowne
Bardzo fajny wierszyk i myślę, że tak jak mówi tusiulka jest taktowny i na pewno nikt się nie powinien obrazić. Ja sama o takim czymś myślałam, bo my też już większość sprzętów mamy, a z drugiej strony chciałabym wierszyk o czymś zamiast kwiatków. No i 2 wierszyki to już by była lekka przesada
Pokażę Wam jakie wczoraj znalazłam zaproszenia. Tylko, że chciałam z bordową kokardką a takiej nie ma na aukcji
Stary 2010-01-28, 16:07   #4395
futerko7
Przyczajenie

Hej dziewczyny,czy może któraś z Was miała doświadczenia z licencją u św. Wojciecha. Oboje mieszkamy w Kielcach na terenie tej parafii, pochodzimy z różnych miast,każdy proboszcz odsyła nas po licencje na ślub w innym kościele do parafii na terenie której teraz mieszkamy.Przepisowo wszysko jest ok bo pytaliśmy w kurii.mam proste pytanie czy w tej parafii robią problemy bo u nas w kościołach bardzo ,a mam swój wymarzony kościółek w swoim mieście i bardzo mi zależy na ślubie tam. nie znam księży i proboszcza u św. wojciecha i martwię się czy da się coś załatwić. Czy są pozytywnie nastawieni do młodych itd. Nauki przedmałż.robimy w ten weekend na karczówce.Z góry dzięki
futerko7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 16:21   #4396
Alice the Bride
Raczkowanie

futerko7 ja przede wszystkim polecilabym ci aby do kosciola po licencje poszedl twoj TŻ Moim zdaniem moga zadac wiecej kasy jak widza, ze im panna mloda ucieka. A tż powie ze tu mieszka od dluzszego czasu, ale chce w swojej miejscowosci a panna z daleka
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:23   #4397
Lowczyni
Zakorzenienie

beaciunia nylonowe pończochy można kupić przez internet, ja swoje dostałam na prezent. Mogę się popytać kolegi który ma hopla na ich punkcie gdzie kupuje dla żony i dam znać. Cena to od 70 zł no pas musisz mieć. Pończochy są nie rozciągliwe, mają odrazu kształt nogi (wyprofilowana stopa, łydka, udo), wzmocnienie na palcu i pięcie. To są takie pończochy jak nosiły kobiety w latach 20-30. Z szwem z tyłu które są ręcznie robione można zapłacić nawet 250 zł Ale poważnie mówiąc to są nie do zdarcia, ja mam swoje 5 lat i wyglądają jak nowe.
Beaciunia jak Ci sie podoba te zaproszenie napisz prywatną wiadomość do sprzedawcy może poza allegro od niego kupisz takie jaki chcesz

Czubolek ja też mieszkam ze swoim TŻ, mieszkanie mam urządzone żadnych żelazek itp mi nie potrzeba Więc będzie jeden wierszyk że zamiast kwiatów chcemy winko i może dorzucimy coś o nie kupowaniu nam żadnych prezentów

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-01-28 o 16:25
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:29   #4398
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
no i jeszcze jedno pytanko a mianowicie czy trzeba zakladac rajtki pod suknie nawet w lato? czy mozna miec gole nogi...ale chyba niewypada co?
Ja w pierwotnym zamyśle też chciałam iść bez, ale ostatecznie miałam założone białe pończochy i nie żałuję

Podczas pleneru postanowiłam poeksperymetować i wybrałam się pończoch - to był zły pomysł. Nogi mi spuchły, na placach, piętach porobiły się pęcherze...przez tydzień kurowałam stopy, także ja nie polecam iść bez. ale orzywiście każdy robi jak uważa

Cytat:
Napisane przez futerko7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,czy może któraś z Was miała doświadczenia z licencją u św. Wojciecha. Oboje mieszkamy w Kielcach na terenie tej parafii, pochodzimy z różnych miast,każdy proboszcz odsyła nas po licencje na ślub w innym kościele do parafii na terenie której teraz mieszkamy.Przepisowo wszysko jest ok bo pytaliśmy w kurii.mam proste pytanie czy w tej parafii robią problemy bo u nas w kościołach bardzo ,a mam swój wymarzony kościółek w swoim mieście i bardzo mi zależy na ślubie tam. nie znam księży i proboszcza u św. wojciecha i martwię się czy da się coś załatwić. Czy są pozytywnie nastawieni do młodych itd. Nauki przedmałż.robimy w ten weekend na karczówce.Z góry dzięki
Futerko7 ksiądz nie powinien Ci robić żadnych problemów z wydaniem zgody na to by ślub mógł odbyć się w wybranym przez Was kościele.
A w Waszych parafiach pewnie dlatego nosami kręcą bo im kasa ucieknie. U mnie przy wydaniu zgody nie było problemu, proboszcz tylko zapytał czemu nie ślubujemy na Śląsku i dostał odpowiedź.
I co najważniejsze za wydanie takiej zgody się nic nie płaci. Jeśli jest inaczej to znaczy, że pieniążki wędrują to prywatnego portfela księdza.

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-01-28 o 16:36
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:47   #4399
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
beaciunia nylonowe pończochy można kupić przez internet, ja swoje dostałam na prezent. Mogę się popytać kolegi który ma hopla na ich punkcie gdzie kupuje dla żony i dam znać. Cena to od 70 zł no pas musisz mieć. Pończochy są nie rozciągliwe, mają odrazu kształt nogi (wyprofilowana stopa, łydka, udo), wzmocnienie na palcu i pięcie. To są takie pończochy jak nosiły kobiety w latach 20-30. Z szwem z tyłu które są ręcznie robione można zapłacić nawet 250 zł Ale poważnie mówiąc to są nie do zdarcia, ja mam swoje 5 lat i wyglądają jak nowe.
Beaciunia jak Ci sie podoba te zaproszenie napisz prywatną wiadomość do sprzedawcy może poza allegro od niego kupisz takie jaki chcesz

Czubolek ja też mieszkam ze swoim TŻ, mieszkanie mam urządzone żadnych żelazek itp mi nie potrzeba Więc będzie jeden wierszyk że zamiast kwiatów chcemy winko i może dorzucimy coś o nie kupowaniu nam żadnych prezentów
No to zapytaj jeśli możesz, bo zainteresowały mnie te pończochy
Co do tych zaproszeń to chyba właśnie tak zrobię, ale może jeszcze troszkę poczekam, bo chciałam zaproszenia z personalizacją i do zapraszania gości może się parę rzeczy jeszcze zmienić...

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Futerko7 ksiądz nie powinien Ci robić żadnych problemów z wydaniem zgody na to by ślub mógł odbyć się w wybranym przez Was kościele.
A w Waszych parafiach pewnie dlatego nosami kręcą bo im kasa ucieknie. U mnie przy wydaniu zgody nie było problemu, proboszcz tylko zapytał czemu nie ślubujemy na Śląsku i dostał odpowiedź.
I co najważniejsze za wydanie takiej zgody się nic nie płaci. Jeśli jest inaczej to znaczy, że pieniążki wędrują to prywatnego portfela księdza.
No właśnie. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę Jak proboszcz chodził u mnie po kolędzie i powiedziałam mu, że nie bierzemy ślubu w Sosnowcu to zrobił taką minę, jakby chciał mnie zabić
Stary 2010-01-28, 17:01   #4400
futerko7
Przyczajenie

ja pochodzę z Zamościa i tam mam taki mały przytulny kościółek , proboszcz u mnie powiedział m.in,że jestem zdrajcą itd i że pozwolenia mi nie da i już.u mojego TŻ pod kielcami powiedział,żebyśmy się w Kielcach do parafii zwrócilii bo tam obecnie mieszkamy jeśli u Wojciecha bedą robić jakieś ale to ogólnie ze ślubu kiszka już mi się księża po nocach śnią i odechciewa się wszystkiego. Ja chcę ślubu kościelnego a Kościół mi robi problemy.coś chyba nie w tą stronę
futerko7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:11   #4401
margaret82
Zadomowienie

Kurcze to My płacimy mało bo 130zł/os ale musimy dokupić owoce, ciasta i napoje, ale nawet się cieszymy bo przynajmniej wybierzemy sobie takie ciasta jakie będą Nam smakować a nie takie jakie oni zamawiają.

Co do wierszyków z prośbą o pieniądze czy coś zamiast kwiatów to chyba to się staje coraz bardziej popularne i gościom ułatwia sprawę. Nie muszą sie zastanawiać co kupić no i w dniu ślubu jeździć do kwiaciarni po badylki tylko mogą wcześniej kupić to o co młodzi proszą. Nie wiem tylko czy umieszczanie tego na zaproszeniach to dobry pomysł, chyba lepiej zrobić osobną wkładkę i dołączyć do zaproszenia. Zawsze można jakiejś starszej cioci która jest konserwatywna i uważa że na ślub trzeba dać kwiaty takiej wkładki nie włożyć. My będziemy prosili o coś zamiast kwiatów.

Ja na pewno założe pończochy w dniu ślubu bo wiem, że gdybym miała gołe stopy to na 200% by mnie buty obtarły

Dzisiaj przyszły Nasze zaproszenia Zamówiliśmy te, ale zdjęcie przekłamuje kolor papieru. Są raczej kremowe ze złotymi drobinkami. No i bez tej srebrnej kokardki.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:13   #4402
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
ja pochodzę z Zamościa i tam mam taki mały przytulny kościółek , proboszcz u mnie powiedział m.in,że jestem zdrajcą itd i że pozwolenia mi nie da i już.u mojego TŻ pod kielcami powiedział,żebyśmy się w Kielcach do parafii zwrócilii bo tam obecnie mieszkamy jeśli u Wojciecha bedą robić jakieś ale to ogólnie ze ślubu kiszka już mi się księża po nocach śnią i odechciewa się wszystkiego. Ja chcę ślubu kościelnego a Kościół mi robi problemy.coś chyba nie w tą stronę
Ja Ci radzę zadzwonić do kurii i przedstawić sprawę. Ludzie nie reagują na takie rzeczy i dlatego księża zachowują się tak jak się zachowują

Przepraszam za post pod postem myślałam ze mi doda do tamtego
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2010-01-28 o 17:18
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:41   #4403
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dziewczyny, po długich namysleniach postanowiałm że będę mieć kamerę... babcia ostatnio zachorowała, nie wiadomo czy będzie w stanie się pojawić, także kilka osób nie będzie mogło być... no i rodzicom strasznie zależy....

Więc mam pytanie. Kto mógłby sfilmować wesele 24.07.2010?
Wiem, że to późno, wcale nie musi być ktoś z profesjonalnej firmy, może znacie kogoś młodego, kto dopiero zdobywa doświadczenie i mógłby być u nas kamerzystą?
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:47   #4404
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
No właśnie. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę Jak proboszcz chodził u mnie po kolędzie i powiedziałam mu, że nie bierzemy ślubu w Sosnowcu to zrobił taką minę, jakby chciał mnie zabić
Beaciunia to już jego problem nie reagowałabym na takie zachowanie

ja rok przed weselem na kolędzie powiedziałam, że nawet gdyby mi ktoś dopłacał to nie wzięłabym ślubu w swojej parafii, a ta ze względu na "rządy" poprzednich proboszczów.
Swego czasu do kościoła szło się po to żeby na każdym kazaniu o polityce słuchać, mało tego przed pogrzebem mojego dziadka, rodzice płacili za mszę dali co łaska na co ksiądz odkleił kopertę i powiedział, że za tyle to on z kościoła nawet nie wyjdzie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Ja Ci radzę zadzwonić do kurii i przedstawić sprawę. Ludzie nie reagują na takie rzeczy i dlatego księża zachowują się tak jak się zachowują
Popieram Margaret, Futerko zadzwońcie i przedstawcie sprawę w kurii. Co to ma być szantaż??? Jak jest taki mądry to niech Wam pokaże zapis który reguluje, nie sorki źle napisałam ZABRANIA wolnego wyboru kościoła w którym się chce zawrzeć związek małżeński.
Ja bym nie popuściła na Waszym miejscu i nie chciałabym, żeby taki "ktoś" żeby już nie napisać brzydko, udzielał nam sakramentu rozpoczynającego wspólne życie
Stary 2010-01-28, 18:08   #4405
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monia ck Pokaż wiadomość
Hej Wizażanki. Troszke mnie nie było bo miałam troszke chodzenia za kamerzystą i samochodem.
Większość spraw mamy już załatwionych:
- Sala : Magnolia (Zgórsko)
- Zespół Efekt
- Kamera : www.media-vision.pl
- Foto : www.fotochwila.eu
to tyle. Mamy jeszcze problem z samochodem do ślubu.Hm... Najbardziej jak narazie podobał nam się Chrysler 300c taka limuzyna kolor srebrny. Jak macie jakieś pomysły z autem to napiszcie.
Pozdrawiam Was cieplutko
My jedziemy dwoma Kia Soul Czarnym i białym Tak sobie pomyslałam ze przyszły Maż zobaczy mnie dopiero w kościele. on przyjedzie pod niego czarnym, a ja białym dojade jakis czas pozniejBiały bedzie miał rózowe piórka, czarny- białe

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Oto i wierszyki do zaproszeń które niezwykle przypadły mi do gustu http://wesele.plock.pl/slub-8.html

Edytowane przez eninka84
Czas edycji: 2010-01-28 o 18:21
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:38   #4406
srubka87
Zadomowienie

Hello! Muszę się pochwalić..kupiłam suknię Przymierzałam ją jeszcze raz i przekonałam się, że to ta jedyna Mama i teściowa orzekły, że jest bosko Jak tylko opanuję sztukę wstawiania tu zdjęć to zaraz je wkleję Na żywo wygląda o wiele ładniejBO na gorsecie są kryształki swarovskiego i pięknie się błyszczą. Welon będzie zupełnie inny niż na zdjeciu, ten jest tylko taki przykładowy, tamten będzie żyłkowy a na nim 100 kryształków
Stary 2010-01-28, 18:45   #4407
Lidia06
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grka Pokaż wiadomość
No to moje wielkie gratulacje!!!!! Po zakupie sukienki zawsze odczuwa się wielką ulgę
Pozdrawiam
Też tak myślałam, ale teraz się zastanawiam czy to ta
Lidia06 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 18:47   #4408
eninka84
Zadomowienie

Dziewczynki, przepraszam ze tak mecze z ta wódką....ale Czy któras kupiła wódke w biedronce?? Bo strasznie tania jest! Każda ok 2 zł tansza niz gdzie indziej, tylko nie wiem czy to nie podejrzane...
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:58   #4409
flawless
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, przepraszam ze tak mecze z ta wódką....ale Czy któras kupiła wódke w biedronce?? Bo strasznie tania jest! Każda ok 2 zł tansza niz gdzie indziej, tylko nie wiem czy to nie podejrzane...
trzeba uwazac na te wodki w marketach, na pewno nie polecam kupowac wodki w realu - jest oszukana. my kupilismy juz w zeszlym roku wodke STOCK w hurtowni po 18,70 (jak sprobowalismy tej samej wodki z reala to nie dalo sie pic!). stocka polecam, jest dobra (cala rodzinka przed swietami i po swietach probowala - wszystkim smakowala
flawless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 18:59   #4410
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Hello! Muszę się pochwalić..kupiłam suknię Przymierzałam ją jeszcze raz i przekonałam się, że to ta jedyna Mama i teściowa orzekły, że jest bosko Jak tylko opanuję sztukę wstawiania tu zdjęć to zaraz je wkleję Na żywo wygląda o wiele ładniejBO na gorsecie są kryształki swarovskiego i pięknie się błyszczą. Welon będzie zupełnie inny niż na zdjeciu, ten jest tylko taki przykładowy, tamten będzie żyłkowy a na nim 100 kryształków
Koniecznie wstaw tą kięckę

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
My jedziemy dwoma Kia Soul Czarnym i białym Tak sobie pomyslałam ze przyszły Maż zobaczy mnie dopiero w kościele. on przyjedzie pod niego czarnym, a ja białym dojade jakis czas pozniejBiały bedzie miał rózowe piórka, czarny- białe

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Oto i wierszyki do zaproszeń które niezwykle przypadły mi do gustu http://wesele.plock.pl/slub-8.html
Powiem Ci, ze ciekawy pomysł z tymi dwoma samochodami i ogólnie, że spotkacie się dopiero w kościele. Choć ja osobiście wolę chyba wolę takie tradycyjne wyjścia
A wierszyki świetne. Na pewno się przydadzą

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości