|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
28 | 51,85% |
Nie |
5 | 9,26% |
nie myślałam o tym |
21 | 38,89% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
Pulpecik, mam 167 cm wzrostu, w poniedzialek rano wazylam 89 kg, bedzie 70 a na poczatku kwietnia MUSI BYC 80, albo mniej...
Marzena, ja rowniez trzymalam sie jakos w ciagu dnia a przed chwila skusilam sie na garsc krakersikow, maz jadl i jakos nie moglam sie powstrzymac ![]() Martusia, ja prawie do wszystkiego daje ziola prowansalskie, czosnek granulowany, etc. ale nie wyobrazam sobie np.zupy bez vegety. Wczoraj pytalam Was o pomysly na niskokaloryczne potrawy i bodajze Enigmatyczna poradzila mi, zebym szukala przepisow w necie, ale jesli ktoras ma jakis fajny patent na jakas salatke, miesko to napiszcie. Mysle, ze skorzystam nie tylko ja. Zawsze sprawdzone przepisy sa najlepsze. A co sadzicie o ogorkach kwaszonych podczas diety? Jecie? Ja je wrecz uwielbiam, ale nie wiem, czy powinnam? Dobrej nocki. |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja dziś poćwiczyłam 1h, ogólnie to mam ogromnego siniaka od hula hop-u ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś wszamałam: -owsianka ze startym malutkim jabłkiem + 4 kawałki mojego bloku czekoladowego-> dodałam do niej ![]() ![]() ![]() ![]() - zupa jarzynowa, niezabielana + 1/2 kromki chlebka razowego - mix -> 1/4 kostki chudego twarogu + trochę jogurtu nat. + 2 marchewki + pare łyżeczek kukurydzy + 2 oliwki zielone + łyżeczka otręb + łyżeczka p.owsianych, marchewkę starłam i wszystko wymiechałam i przyprawiłam cynamonem i imbirem ![]() - zalałam troche otręb i tak łyżeczke p.owsianych trochę wrzątkiem i zalałam maślanką, dodałam cynamonu i przyprawy do piernika + pastylke słodziku ![]() ![]() Jeszcze porobię serie brzuszków, porozciagam się, obejrze film, który wykorzystuje w prezentacji maturalnej i pójdę spać ![]() Ogólnie rzecz biorąc to nie wiedziałam, że sortowanie kserówek, podpinanie ich do odp. lekcji, zakładanie segregatorów, może tyle czasu zająć ![]() ![]() ![]() Życzę miłej nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
czarownica podpytam się mamy co ona dodaje do zupy przypraw
![]() ![]() ![]() wlaśnie przed chwilą przeglądałam wątki n kulinarnym i strony po szukałam jednego przepisu i tak mi ślinka poleciała na niektóre dania ![]() ![]() ![]()
#214 |
Raczkowanie
|
Witam dzisiaj
![]() U mnie wczorajszy dzien hmm nie wiem ktora to podawała linka do zumby ale wczoraj ja cwiczylam az dostalam znowu @ ale dieta jak najbardziej utrzymana, tylko pozniej schlałam się z kolezanka wódka hehe a teraz jeszcze ledwo pisze na kacu jestem ehhh. Co do przepisów: por z jablkiem troche przypraw do smaku i lyzeczka majonezu (ja uzywam jogomajonezu - ma mniej tluszczu niz inne nawet ten light) Drugim moim ulubionym przepisem na salatke to jest marchew z sokiem z cytryny wykrzywia troche mordke ale jest bombowa i mozna zapchac sie tym. Pozniej może jeszcze jakies podam przepisy. I nie lenić się serio niech te ćwiczenia wejdą wam w krew jako staly element dnia, dla mnie juz dzien bez ćwiczeń to dzień stracony nawet jak nie zrobie paru brzuszków to cierpie z tego powodu.
#215 |
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Mam dziś księdza więc się biorę za porządki odezwę się potem
#216 |
Raczkowanie
|
Ta salatka z porem moze byc calkiem smaczna. Ja dzis zaliczylam juz 2 kawy, obie niestety z mlekiem 2% i grahamke z chudym twarozkiem wymieszanym ze szczypiorkiem i odrobina jogurtu naturalnego. Na obiad mam wczorajsza piers z kurczaka i salate z jogurtem. A potem zobaczymy, jak sie dzien rozwinie. Z tego co wiem, to dzis kolejny mecz pilki recznej i do meza przyjdzie kolega, wiec musze sie ewakuowac z domu, bo moja silna wola moze przegrac dzis z orzeszkami, chipsami, kanapeczkami i piwkiem... A wtedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Siedze w domku bo dziś wolne od pracy mam i jakiś len we mnie wskoczył popijam sobie czerwoną herbatkę i myszkuje sobie po wizażu z dietką dziś dobrze mam nadzieje ze tak do wieczorka będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Przyczajenie
|
ja sierota przewaliłam sie przed szkoła.
i kość mi pękła ;(
![]() |
#219 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
nie widziałam różnicy i niestety się zawiodłam, no ale może jestem takim wyjątkiem i tylko na mnie nie działa tylko musisz uważać z nim, nie dłużej niż 2 tyg i póżniej przerwa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ojoj to strasznie ile ci kazali chodzić w gipsie? U mnie z dietką też dobrze na śniadanie jadłam 2 kromki bułki parówki z szynką i pomidorem (bez masła i soli),jak na razie 2 herbatki zielone,a na obiad zupkę i sałatkę.Jakoś ostatnio mało jem w porównaniu do tamtego tygodnia,a na ewentualną kolacje,której ostatnio nie jadam zrobię sobie jajeczko na miękko. Podobnie jak któraś z was pisała też wielbię ogórki kiszone. ![]()
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Pysiu, to chyba Ty po pierwszym dniu mojej diety napisalas mi, ze troche malo zjadlam i to byla prawda, bo nastepnego dnia bolala mnie glowa. A od kilku dni czytam Twoje wypowiedzi i mam wrazenie, ze teraz to Ty przesadzasz i jesz za malo. Byc moze jest to spowodowane tym, ze jestes na diecie ciut dluzej niz ja i zoladek Ci sie po prostu "skurczyl". Ale skoro nie jestes glodna to pewnie tak ma byc...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Ogólnie rzecz biorąc to dzis masakra
![]() -owsianka z 1 łyżeczka kakaa + parę wiśni z dżemu niskosłodzonego + parę kostek bloku czekoladowego ![]() -> ćwiczenia 0,5h (brzuszki, rozciąganie, skakanka etc.) -jabłko,podgryzłam 1/5 marchwi i mały gryz kiełbaski wędzonej -> 0,5 h kręcenia hula-hop-em - 2 kromki chlebka razowego(jedna sucha, druga z pomidorem, sałata i serkiem twarogowym szczypiorkowym i czosnkowym-pół na pół ) + miska zupy fasolowej zrobionej na bulionetce knora i bez zabielania śmietaną -parę wisienek z dżemu niskosłodzonego A piłam maślanki trochę, kawę z rozrobiona śmietanką 12%(kapka śmietany + duzo przegotowanej wody, niesety mleko skończyło się ![]() Na dzis to koniec, tylko herbatka/kawka/maslanka oraz jeszcze poćwiczę. Muszę przestać tyle źreć ! ![]() ![]() ania166 przykro mi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
2 tygodnie.
czyli całe ferie ;/ ale do Gdyni będę jechać. już w sobotę ![]()
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny moge sie przylaczyc? czytam Was od poczatku i postanowilam sie zarejstrowac i napisac tutaj...to jak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Wiem, ze dla niektorych tu dziewczyn to bedzie malo.ale dla mnie to troszeke za duzo...waze 70 chce 60..... ale chyba chodzi o sam fakt samopoczucia, a nie ilosci nadprogramowych kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
pepea a ile wzrostu?
![]() ja ważę 55kg i chcę 49/50 kg, więc nie jesteś sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
też warzę ok 70 kg..no już troszeczkę ubyło
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Ja mam 175.5 ale dziwna budowe , do pepka jest ok ,a ponizej masakra hehe . W sumie ja juz waze 65.5 bo troszke zrzucilam..... atmosfera tu rzeczywiscie ciepla....dzieki za przyjecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
stosowałaś jakąś konkretną dietę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Ja tego nie nazywam dieta...przeszlam na zdrowe odzywianie, wyeliminowalam pewne produkty, inne zastapilam zdrowszymi, nie jem slodyczy ( chyba,ze sama zrobie jakies dietetyczne ciasteczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
u mnie nigdzie nie jest 'ok'
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() podobnie jak ty też jadam tylko 18 z tym,że u mnie z tymi posiłkami bywa różnie czasem 3,a czasem 4.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Dzieki pysia za przywitanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
nie martw się u mnie też się wszędzie wylewa.Jedyne co może jeszcze być to biust,ale przez niego często mam problemu z kupowaniem bluzek zapisanych,bo zawsze dobre w pasie,a biuście małe hehe więc się przyda by on też był troszkę mniejszy.
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- kiedyś próbowałam z tymi 5 posiłakmi przez kilka dni,to się czułam bardziej napchana niż przed stosowaniem diety więc zrezygnowałam z tego.A z 4 to robiłam tak,że jadłam śniadanie,zupe,drugie danie i kolacje.Też się stosowałam do przerw 3-4h między posiłkami i było podobnie jak z 5. U mnie jak zdąrzyłam już się zorientować po wpisach z tym jedzeniem bywa bardzo różnie i ciężko zaplanować coś dla mnie na kilka dni.Mój organizm jest jakiś wybredny i niezdecydowany co do ilości jedzenia.
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi sie tez kiedys wylewaly cycki hehe teraz troche mniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Pysiu, zeby nie czuc sie przejedzona, a jesc 5 posilkow, trzeba troche porcje zmniejszyc, ale sumarycznie podobna ilosc jedzenia przyjmowac
![]() ktoras z was wrzucila wczoraj swoj jadlospis. niby calkiem ok, ale brakowalo w nim warzyw i nienasyconych kwasow tluszczowych, ktore sa bardzo potrzebne. w podwieszonym watku "nasze codzienne jadlospisy" jest pokazane, jak to dobrze zrobic.
#238 |
Raczkowanie
|
Ewakuacja69 -> ciekawy nick, a końcówka szczególnie
![]() ![]() pysia1711 ja z biuścikiem problemu nie mam, jest akurat, może mógłby być troszkę większy, ale Bóg mnie nie obdarował ![]() ![]() Ehmm..tak myśle, jak można pozbyć sie boczków? u mnie to istna zmora ![]() Właśnie skończyłam kręcić hula-hopem [0,5 h], choć mam dużego siniaka na lewym biodrze to jakos idzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
roselily juz kiedys brałam chrom i pomógł mi ale teraz jestem przed @ wiec może się na nic nie przyda.
pysia1711 ja dziś bez mobilizacji co do cwiczeń, leń i koniec. Ale jutro praca o ile dojadę przez ten śnieg to troszkę kalorii spalę ![]() Witam gorąco nowe forumowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
wszystkim kojarzy sie jednoznacznie ta liczba... a dla mnie ma inne znaczenie, do ktorego jestem przywiazana
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.