Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 07:09   #3661
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X

Tak czytam, że wczoraj wszystkich jakieś lenistwo dopadło, pewnie to wina tego nagłego i gwałtownego spadku ciśnienia, o którym trąbili wczoraj we wszystkich wiadomościach Ja o dziwo wczoraj wieczorem nagle poczułam przypływ energii, ale to dlatego, że lepiej się czuję jak jest niskie ciśnienie niż wysokie.
Jak było teraz przy tych mrozach w granicach 1020 hPa to byłam ospała i zmęczona a jak jest niskie to od razu czuję, że żyję

Jeszcze jedno. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale tak: jest -5 stopni i wreszcie czuję, że jest mi ciepło Co prawda wiatr i padający śnieg dają w kość, ale chyba wolę już to niż te mrozy.

Zmykam do pracowych obowiązków. Dziś mamy mieć jakiegoś ważnego gościa toteż się wystroiłam i wymalowałam ładnie
Miłego dnia
Stary 2010-01-28, 07:30   #3662
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

Muszę kupić jakąś odżywkę do paznokci i zastanawiam się nad kuracją NT. Lakieromania odbiła się bardzo na zdrowiu moich paznokci - wierzchnia warstwa paznokcia odpada mi wręcz płatami, poza tym są odbarwione. Strasznie je zamęczyłam i chyba powinnam dać odpocząć, ale wstyd mi chodzić z takim brzydactwem.

Wiem, że dużo z was zamawiało NT? Który najlepiej stosować?
Ja miałam tę najpopularniejszą parę II i byłam dość zadowolona Wzmocniły mi sie paznokcie od odżywki, a podkład przedłużał trwałość lakieru nie pozwalał przesuszyć płytki. Ale tak naprawdę cuda zdziałał taki pomarańczowy żel Oriflame do wmasowywania w paznokcia i żel z awokado Opi - zdecydowanie lepiej na moje pazurki działa wszelakie odżywianie / nawilżanie niż kolejne warstwy, jak by nie było , lakierów.

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość

Hmm, ja bym nie łączyła tego z orientacją seksualną, nie wiem. I dlaczego dziewczynką? Tak sobie filozofuję na głos generalnie takie upiększanie się przez facetów to przypisałabym raczej "próżności" a nie "kobiecości". bo co innego jak ktoś od dziecka czuje się odmienną płcią a co innego gdy przejmuje tylko pewne wybrane zachowania do tej pory przypisywane przez społeczeństwo tylko jednej z płci.
Zapraszam do dyskusji światopoglądowej
Też tak uważam - facet malujący się nie musi być kobiecy "od środka" - próżność jest cechą przypisywana obu płciom. Ale uważam, że przy świadomości braku społecznej akceptacji na męski makijaż (tego typu) a już tym bardziej na wrzucanie swoich wyczynów na YT, taki czyn jest albo gwałtowną chęcią wyróżnienia się albo efektem zaburzeń psychicznych. Niekoniecznie związanych z płcią. Serio.

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Jeszcze jedno. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale tak: jest -5 stopni i wreszcie czuję, że jest mi ciepło Co prawda wiatr i padający śnieg dają w kość, ale chyba wolę już to niż te mrozy.

Miałam to samo Wyszłam przed blok i mówię - idzie wiosna

---
Umalowałam wieczorem paznokcie na piekny, perłowy, wiśniowy kolor i oczywiście mam masę odgnieceń

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 07:54   #3663
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
A z włosami to jakaś większa zmiana? Bo u mnie różnicy prawie nie widać, najważniejsze że siwe odrosty zakryte
W sumie to nie, bo mam tylko odrobinę jaśniejsze włosy, bardziej rudo-karmelowe.
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Acne Derm też mam, bo miałam go używać na przebarwienia na zmianę z Effaclarem Duo, ale jednak używane nawet naprzemiennie i z odstępami 1-2 dniowymi sprawiały, że te miejsca, które traktowałam AD bardzo się podrażniały. A że ED też mi na przebarwienia trochę pomógł, to AD leży. Ale jak wykończę ED, to jeszcze miejscowo potraktuję te plamy AD, żeby całkiem zeszły, bo jeszcze jak się przypatrzeć to je widać.
Mnie czasem też AD podrażnia, muszę go używać do drugą noc, bo inaczej mega podrażnienie murowane. Jeszcze kilka lat temu mogłam codziennie nakładać AD na noc i podrażnień nie było.
Zdecydowałam, że zacznę kurację od razu, więc już na noc nałożyłam sobie na twarz i dekolt - dziś cera jest bardziej promienna, rozjaśniona. Mam nadzieję, że dalej pójdzie gładko.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 08:35   #3664
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Oj, zamówiłam, ale siostra mi je przywiezie dopiero na Wielkanoc, więc się nie liczy
EDIT: Zresztą póki co jest to 1 masło, bo reszta się wyprzedała Mam komplet Passion Fruit: masło, scrub i żel.
No to jesteś usprawiedliwona
Cytat:
Encore? akurat on mi się sympatyczny zdaje, ale też nie wygląda na takiego co chodiz na codzień w pełnym makijażu w przeciwieństwie do tego chłopaczka

Hmm, ja bym nie łączyła tego z orientacją seksualną, nie wiem. I dlaczego dziewczynką? Tak sobie filozofuję na głos generalnie takie upiększanie się przez facetów to przypisałabym raczej "próżności" a nie "kobiecości". bo co innego jak ktoś od dziecka czuje się odmienną płcią a co innego gdy przejmuje tylko pewne wybrane zachowania do tej pory przypisywane przez społeczeństwo tylko jednej z płci.
Tak, Encore, dzięki! Ja go lubię, chociaż on chyba się maluje na codzień - tzn pewnie nie oczy, ale podkład/puder.

Ja też uważam, że malowanie się mężczyzn niekoniecznie łączy się z ich kobiecością czy orientacją. Przynajmniej jeśli chodzi o tuszowanie zmian trądzikowych czy blizn, ewentualnie malowanie oczu cieniami (choć to już łączy mi się z subkulturami). Za to używanie różowych różu i błyszczyka jest dla mnie niepojęte No ale ten chłopak używa damskich mocnych słodkich perfum Dior Cherie! Musi być kobiecy, nikt mi nie wmówi, że to tylko chęć wyróżnienia się. Chyba, że oszukuje i perfumy i torebka są jego mamy
Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
[...] a już tym bardziej na wrzucanie swoich wyczynów na YT, taki czyn jest albo gwałtowną chęcią wyróżnienia się albo efektem zaburzeń psychicznych. Niekoniecznie związanych z płcią. Serio.
Ja ma jeszcze jedną alternatywę: lubi się malować, uważa, że robi to dobrze i chce zostać sławny na youtubie. Każdy, kto wrzuca takie filmiki, lubi czytać opinie, że świetnie się maluje, ładnie wygląda itd... Na co dzień pewnie rzadko to słyszy, więc youtube go dowartościowuje. Oczywiście mówię tu o Brytyjczyku, nigdy nie zrozumiem o co chodziło temu polskiemu chłopczykowi. Chociaż może on też miał nadzieję na pozytywną reakcję...

Nie byłam jeszcze na dworze, ale Wasze relacje są optymistyczne
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 09:42   #3665
Koshatka
Zakorzenienie

Rozczarowało mnie starsznie masło brzoskwiniowe TBS. W pudełku ma piękny zapach a jak się nim smaruję to czuję zapach trawy.

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Podobno teraz bardzo spada ciśnienie, więc to na pewno stąd ten rozwój lenistwa
Na pewno.

Cytat:
A mnie jest dziś zimniej niż w poprzednie dni. U mnie jest straszny wiatr i zadymka i temperatura odczuwalna niższa niż jak jest mróz i słońce.
Stary 2010-01-28, 10:02   #3666
xxxDAGMARAxxx
Rozeznanie

Cześć

Wczoraj pół wieczora siedziałam na wątku z mineralnymi kosmetykami i dojrzałam do kupna w weekend bede zamawiac chybaTylko musze kolory podobierac i pędzelki jakie chcę

Ice co do odżywki to ja całym sercem polecam Rimell Nail Rescue 2week treatment hardens nails skończył mi się niedawno NT a oglądając filmiki na Youtubie dziewczyny tam polecały tą odżywke stwierdziłam że kupie ją bo żal mi trochę pieniędzy na NT używam od 3 tygodni i jestem z niej bardzo zadowolona
A co do scięcia włosów tnij jak to mówią włosy nie zęby odrosną ja w kwietniu z takich prawie do do zapięcia stanika obcielam na boba takiego przed ramiona i jestem bardzo zadowolona Tylko do tego dobry fryzjer to podstawa

Teraz idę zabrać się za aukcje na all
xxxDAGMARAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 11:19   #3667
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Chciałam też podziękować wszystkim trzymającym kciuki , udało się i mam dodatkowe pół etatu, które w dodatku zapowiada się bardzo przyjemnie.
gratuluję

ja dostałam wczoraj 4 z geografii politycznej dziś znów pisałam egzamin, boję o wynik, bo są też punkty ujemne i to jedna wielka niewiadoma no ale do poniedziałku mam spokój z egzaminami
Cytat:
A tamten polski chłopaczek śmieszny - zauwazyłyście, że pokazywał kosmetyki albo z nierozpakowanego zestawu albo mówił, że czegoś używa ale tego nie miał dziwne...
nie powiem kto jeszcze tak robił
Cytat:
Podobno teraz bardzo spada ciśnienie, więc to na pewno stąd ten rozwój lenistwa
i to strasznie dużo, aż 30hPa, gdzie zwykle waha się o kilka.. też wczoraj byłam strasznie senna bolała głowa, a jeszcze musiałam się uczyć
Cytat:
ja nie wiem co gorsze, straszny mróz czy przedzieranie się przez nieodśnieżone tereny i znoszenie wiatru ze śniegiem..

niech to się już skończy
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Rozczarowało mnie starsznie masło brzoskwiniowe TBS. W pudełku ma piękny zapach a jak się nim smaruję to czuję zapach trawy.
trawy? dla mnie to taka średnio dojrzała brzoskwinia, jeszcze kwaskowata, ale ze słodką nutą
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 11:44   #3668
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
ja nie wiem co gorsze, straszny mróz czy przedzieranie się przez nieodśnieżone tereny i znoszenie wiatru ze śniegiem..
Z dwojga złego, to już wolę ten mróz niż śnieżne zawieruchy.
Bardzo brakuje mi słońca, wiosny, zieleni dookoła.

Muszę rozejrzeć się za nowym kremem, bo skończyłam ostatnio nawilżający z melisą Polleny Ewy i Aqualia Thermal też niegługo zaliczy kosz. Na te mrozy został mi jeszcze kakaowy Ziai, ale potrzebuję też czegoś lżejszego co nie zrobi mi krzywdy. Kompletnie nie wiem co wybrać.
Stary 2010-01-28, 12:03   #3669
sleepy
Zakorzenienie

Dobry
Cytat:
Napisane przez xxxDAGMARAxxx Pokaż wiadomość

Wczoraj pół wieczora siedziałam na wątku z mineralnymi kosmetykami i dojrzałam do kupna w weekend bede zamawiac chybaTylko musze kolory podobierac i pędzelki jakie chcę
Też się potrafię zaczytać na minerałowych wątkach tak że nawet nie wiem kiedy mijają trzy godziny. Mnie prochy wciągnęły na dobre i mimo że mam zapas na rok to ciągle chcę coś nowego. Ostatnio myślę nad jakimś pudrem do wykończenia makijażu, najlepiej rozświetlającym.

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Muszę rozejrzeć się za nowym kremem, bo skończyłam ostatnio nawilżający z melisą Polleny Ewy i Aqualia Thermal też niegługo zaliczy kosz. Na te mrozy został mi jeszcze kakaowy Ziai, ale potrzebuję też czegoś lżejszego co nie zrobi mi krzywdy. Kompletnie nie wiem co wybrać.
Może Vichy Essentielles?
Stary 2010-01-28, 13:00   #3670
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Też tak u mnie było. Miałam certyfikat, więc mogłam te godziny wykorzystać na inne języki bez konieczności zdawania egzaminu. I dzięki temu nauczyłam się pisac po rosyjsku i poznałam kilka słów hiszpańskich
U mnie na szczęście są dwa języki do wyboru, dzięki czemu nie muszę się uczyć okropnego angielskiego. Choć myślę, że spokojnie jestem na poziomie B1, więcej mi nie trzeba. Z francuskiego podobno C1, choć nigdy tego nie sprawdzałam, no i hiszpański A1/A2.

Cytat:
No to moze ja nie trafiłam, mama ma rękę do grzebania i potrafi spędzić pare godzin w lumpku więc jets poza kategoriami
Moja mama tak samo, ja niestety nic nie potrafię fajnego znaleźć.

Cytat:
Ice co do odżywki to ja całym sercem polecam Rimell Nail Rescue 2week treatment hardens nails skończył mi się niedawno NT a oglądając filmiki na Youtubie dziewczyny tam polecały tą odżywke stwierdziłam że kupie ją bo żal mi trochę pieniędzy na NT używam od 3 tygodni i jestem z niej bardzo zadowolona
Również polecam tę odżywkę, jestem z niej bardzo zadowolona.

Długo się nie odzywałam, a to dlatego, że mój laptop jest u lekarza, a na dodatek jestem w trakcie najgorszych egzaminów, choć jak na razie wszystko idzie dobrze.. i z 11 ocen mam na razie średnią 4,95 będzie tych ocen jeszcze 5, więc zobaczymy.

Za 2h mam kolejny egzamin, trzymajcie kciuki.
Stary 2010-01-28, 13:40   #3671
fuksjaa

Cytat:
Może Vichy Essentielles?
Właśnie ciągle koło niego krążę i nie mogę się zdecydować.
Nadal jesteś z niego taka zadowolona?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 15:07   #3672
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Z dwojga złego, to już wolę ten mróz niż śnieżne zawieruchy.
Bardzo brakuje mi słońca, wiosny, zieleni dookoła.
mi też.. wolałabym straszne upały niż to, co dzieje się teraz

przeglądam sobie Temptalię w celu odmóżdżenia po ostatnich wysiłkach
widzę, że w kolorówce też zaczyna się szał na Alicję w Krainie Czarów zakochałam się w tej paletce zwłaszcza zieleń przepiękna
Opi wypuścił lakiery alicjowe gdzieś przemknęły mi pomadki i błyszczyki i pudry opatrzone wizerunkiem Alicji ciekawe co będzie następne
Double with me?
Stary 2010-01-28, 15:14   #3673
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ciągle koło niego krążę i nie mogę się zdecydować.
Nadal jesteś z niego taka zadowolona?
Nadal I podoba mi się coraz bardziej.
Stary 2010-01-28, 15:38   #3674
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
trawy? dla mnie to taka średnio dojrzała brzoskwinia, jeszcze kwaskowata, ale ze słodką nutą
Kojarzy mi się zapachem mokrej trawy. Brzoskwinię czuję może przez pierwsze 15 sekund smarowania.

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
i z 11 ocen mam na razie średnią 4,95 będzie tych ocen jeszcze 5, więc zobaczymy. [/COLOR]
O rany.
Stary 2010-01-28, 16:33   #3675
fuksjaa

Cytat:

Gratuluję dotychczasowej średniej.
Cytat:
Oj tak, wtedy zdecydowanie lepiej się czuję, mimo że tak gorąco jest.
Aż zatęskniłam za lekkimi perfumami, lekko cytrusowymi, trawiastymi. Chyba zajrzę do perfumerii w najbliższym czasie, może wyniucham coś fajnego, a jak nie to odurzę się męskim CKIn2U.
Cytat:
widzę, że w kolorówce też zaczyna się szał na Alicję w Krainie Czarów zakochałam się w tej paletce zwłaszcza zieleń przepiękna
Opi wypuścił lakiery alicjowe gdzieś przemknęły mi pomadki i błyszczyki i pudry opatrzone wizerunkiem Alicji ciekawe co będzie następne
Ojejku, cudowna ta paletka! Tzn. może nie zauroczył mnie motyw Alice in Wonderland, ale cienie - zwłaszcza Drink Me, Eat Me i Mushroom.
Cytat:
Nadal I podoba mi się coraz bardziej.
Dobrze wiedzieć. Rozważam właśnie tego Vichy, albo powrót do kremu nawilżającego Iwostin. Może kupiłabym też na próbę Humektan, kiedyś chciałam go przetestować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 16:34   #3676
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Długo się nie odzywałam, a to dlatego, że mój laptop jest u lekarza, a na dodatek jestem w trakcie najgorszych egzaminów, choć jak na razie wszystko idzie dobrze.. i z 11 ocen mam na razie średnią 4,95 będzie tych ocen jeszcze 5, więc zobaczymy.
Wow, gratuluję takich sukcesów! Zdolna dziewczyna z Ciebie

Dziś dzień w pracy upłynął mi nawet przyjemnie....poza jednym: zadzwoniła jakaś kobieta i gada do mnie po angielsku, a ja tylko odpowiadałam OK na każde jej zdanie, bo nie mogłam nic z siebie wydusić (zawsze, gdy mam rozmawiać z kimś w tym języku zapominam wszystkiego: nawet najprostszych słówek i zwrotów ). Zdołałam wydusić z siebie jedynie, że szefowa nie może w tej chwili rozmawiać, bo ma spotkanie i czy mam coś przekazać. Zrozumiałam wszystko co ona mówiła (kobieta dzwoniła z Wiednia i też trochę dukała jak mówiła, ale zrozumiale).
Ech...dlaczego ze zrozumieniem nie mam problemów a jak ja mam coś powiedzieć, to jest tak jakbym w ogóle nie umiała nic po angielsku

Poza tym, mam ochotę na nowe perfumy. Ale nie wiem na jakie. Coś mi się znudziły moje flaszki, które mam obecnie i ciągle używam tylko Gucci EDT, które kupiłam jesienią. No, ale jak długo można tak samo pachnieć dzień w dzień?
Stary 2010-01-28, 16:59   #3677
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

A z czego ten "szał" wynika? Może to apropos naszej polskiej Alicji?

Em: gratuluję

Na studiach byłam wdzięczna za 3.0, no ale jak się nie robi tego co się lubi to tak jest niestety ...

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:35   #3678
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Świetne skojarzenie

Niedługo wchodzi film Burtona:
http://www.filmweb.pl/f465818/Alicja...ie+Czarów,2010
Stąd to odświeżenie Alicji

Ja się na ten film nie mogę doczekać, bardzo lubię Alicję w Krainie Czarów, w ogóle nie traktuję jej jak bajkę dla dzieci Dlatego ciekawi mnie jak Burton przedstawi tę historię, na Deppa też liczę - że będzie jeszcze lepszy niż w Charlie w Fabryce czekolady...

A paletka świetna jest - tzn te figurki to jakiś żart, ale zestawienie cieni super - prawie wszystkich bym używała... Widziłyście w komentarzach, że ta paleta już jest wykupiona ze strony UD? Sporo jest fanów Alicji
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:56   #3679
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się na ten film nie mogę doczekać, bardzo lubię Alicję w Krainie Czarów, w ogóle nie traktuję jej jak bajkę dla dzieci
Ja się nigdy do Alicji przekonać nie mogłam. A jako dziecko bałam się tego dziwnego kota i szalonego kapelusznika
Stary 2010-01-28, 17:57   #3680
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejku, cudowna ta paletka! Tzn. może nie zauroczył mnie motyw Alice in Wonderland, ale cienie - zwłaszcza Drink Me, Eat Me i Mushroom.
mnie też nie zachwyca sama Alicja i te ukazujące się grzybki etc. (chociaż nie powiem, ładnie to wygląda - tylko nie przy kosmetykach ), ale te kolory
Cytat:
Dziś dzień w pracy upłynął mi nawet przyjemnie....poza jednym: zadzwoniła jakaś kobieta i gada do mnie po angielsku, a ja tylko odpowiadałam OK na każde jej zdanie, bo nie mogłam nic z siebie wydusić (zawsze, gdy mam rozmawiać z kimś w tym języku zapominam wszystkiego: nawet najprostszych słówek i zwrotów ). Zdołałam wydusić z siebie jedynie, że szefowa nie może w tej chwili rozmawiać, bo ma spotkanie i czy mam coś przekazać. Zrozumiałam wszystko co ona mówiła (kobieta dzwoniła z Wiednia i też trochę dukała jak mówiła, ale zrozumiale).
Ech...dlaczego ze zrozumieniem nie mam problemów a jak ja mam coś powiedzieć, to jest tak jakbym w ogóle nie umiała nic po angielsku
może powinnaś chodzić na kurs angielskiego? tak żeby czuć się swobodniej, częściej mieć kontakt z językiem.. może byłoby Ci łatwiej się przełamać w takich sytuacjach
Cytat:
hehe, na pewno a tak serio - chyba w związku z marcową premierą filmu taka nowa inspiracja
Double with me?
Stary 2010-01-28, 18:06   #3681
isa666
Zakorzenienie

Ninuś, myślałam kiedyś o tym, ale ja angielskiego nienawidzę A całe życie musiałam się go uczyć, bo we wszystkich moich szkołach był tylko angielski. Wolę niemiecki i bardzo mi się ten język podoba (), ale jednak po angielsku wszędzie się można dogadać a po niemiecku już nie.
Poza tym na razie nie potrzebuję znać języka, bo w mojej pracy takie telefony zdarzają się raz na rok. Nie współpracujemy na szczęście z zagranicznymi firmami.
Stary 2010-01-28, 18:22   #3682
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ninuś, myślałam kiedyś o tym, ale ja angielskiego nienawidzę A całe życie musiałam się go uczyć, bo we wszystkich moich szkołach był tylko angielski. Wolę niemiecki i bardzo mi się ten język podoba (), ale jednak po angielsku wszędzie się można dogadać a po niemiecku już nie.
Poza tym na razie nie potrzebuję znać języka, bo w mojej pracy takie telefony zdarzają się raz na rok. Nie współpracujemy na szczęście z zagranicznymi firmami.
no ale nigdy nie wiadomo co się w życiu przyda, a nuż trafi Ci się lepsza praca, a będą wymagać biegłości w jakimś języku, to zawsze dodatkowy atut
a skoro nie angielski, to może właśnie warto skupić się na niemieckim i mieć satysfakcję
Double with me?
Stary 2010-01-28, 18:27   #3683
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
no ale nigdy nie wiadomo co się w życiu przyda, a nuż trafi Ci się lepsza praca, a będą wymagać biegłości w jakimś języku, to zawsze dodatkowy atut
a skoro nie angielski, to może właśnie warto skupić się na niemieckim i mieć satysfakcję
Może, ale na razie o tym nie myślę.
Chcę się na razie skupić na tej głupiej pracy licencjackiej choć ani trochę mi się nie chce. Nie mniej jednak postanowiłam w sobotę zasiąść nad kserówkami i niech tylko spróbuję słowa nie dotrzymać to chyba sama się walnę pałą w łeb
Stary 2010-01-28, 18:39   #3684
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Tutaj też coś na ten temat: http://www.zeberka.pl/art.php?id=7191

Koshatka, fuksja, isa, Hosenka, dziękuję. Co tu dużo mówić, naprawdę się staram w tym roku, bo niestety nie wchodzi w grę utrata w przyszłym roku "dofinansowania" ze stypendium. Straciłam pracę i wątpię, żebym przy tak beznadziejnym planie, jaki miałam do tej pory, znalazła cokolwiek na więcej niż weekendy. Na szczęście dużo rzeczy, których się uczę, naprawdę mnie interesuje.

Dzisiejszy egzamin nie poszedł mi niestety już tak dobrze, i mimo, że (poza hiszpańskim) był to mój ulubiony przedmiot tego semestru [socjologia] dostałam 4.0. No nic, czasem po prostu wyniki nie są miarodajne, choć trochę mi przykro, bo akurat na tej ocenie mi zależało. Moja średnia spadła do 4,88 czyli niższego progu stypendialnego. Cały czas tylko śledzę jak to się zmienia i zastanawiam się, czy taka kwota mi wystarczy. Nie lubię być pod taką presją.

Cytat:
Oj tak, wtedy zdecydowanie lepiej się czuję, mimo że tak gorąco jest.
Aż zatęskniłam za lekkimi perfumami, lekko cytrusowymi, trawiastymi. Chyba zajrzę do perfumerii w najbliższym czasie, może wyniucham coś fajnego, a jak nie to odurzę się męskim CKIn2U.
A znasz damskie CKIn2U? Właśnie nimi pachnę. Ostatnio jeden kolega po ich powąchaniu powiedział, że to najładniejszy damski zapach jaki poznał.
Stary 2010-01-28, 18:51   #3685
Hosenka*
Zakorzenienie

Odebrałam meteorytki Gold Temptation Są sliczne i pachną tak jak powinny

Instagram

Stary 2010-01-28, 20:18   #3686
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Też tak uważam - facet malujący się nie musi być kobiecy "od środka" - próżność jest cechą przypisywana obu płciom. Ale uważam, że przy świadomości braku społecznej akceptacji na męski makijaż (tego typu) a już tym bardziej na wrzucanie swoich wyczynów na YT, taki czyn jest albo gwałtowną chęcią wyróżnienia się albo efektem zaburzeń psychicznych. Niekoniecznie związanych z płcią. Serio.
No, coś w ten deseń
Cytat:
Tak, Encore, dzięki! Ja go lubię, chociaż on chyba się maluje na codzień - tzn pewnie nie oczy, ale podkład/puder.

Ja też uważam, że malowanie się mężczyzn niekoniecznie łączy się z ich kobiecością czy orientacją. Przynajmniej jeśli chodzi o tuszowanie zmian trądzikowych czy blizn, ewentualnie malowanie oczu cieniami (choć to już łączy mi się z subkulturami). Za to używanie różowych różu i błyszczyka jest dla mnie niepojęte No ale ten chłopak używa damskich mocnych słodkich perfum Dior Cherie! Musi być kobiecy, nikt mi nie wmówi, że to tylko chęć wyróżnienia się. Chyba, że oszukuje i perfumy i torebka są jego mamy
Oj tak- róż i błyszczyk w męskim wydaniu też są poza moja tolerancją, moze nie tyle tolerancją co niemożliwością pohamowania się od przynajmniej krzywego usmiechu
Cytat:
A nie myślałaś o Triple Active Loreala? Jest lub będzie teraz w którejś gazetce za 16,99 w promocji (Natura może ) Ja mam do mieszanej i bardzo go lubię- nie zapycha, nie zostawia tez kołderki ale odpowiednio i nie za duzo mnie nawilża, jest bardzo do bry rpod makijaż i w ogóle cud miód siostry mają wersję do suchej i też zadowolone są
Cytat:
Moja mama tak samo, ja niestety nic nie potrafię fajnego znaleźć.

Ja nawet czasem znajduję ale właśnie z wysoką ceną więc mi się odechciewa kupować jak z atyle samo mam nowy ciuch z wyprzedazy...

GRatulacje, idziesz jak burza!!
Cytat:
Jejku ona jest cudowna
Cytat:

Poza tym, mam ochotę na nowe perfumy. Ale nie wiem na jakie. Coś mi się znudziły moje flaszki, które mam obecnie i ciągle używam tylko Gucci EDT, które kupiłam jesienią. No, ale jak długo można tak samo pachnieć dzień w dzień?
Nie przejmuj się, mam dokładnie tak samo jak mnei ktoś pyta np. o drogę na mieście po ang- ostatnio miałam takei zaćmienie że nie mogłam sobie przypomnieć jak jest dworzec kolejowy albo raz na kazimierzu po francusku tłumaczyłam drogę nie używając czasowników- mam nadzieję, ze gośc dotarł na miejsce jakoś

A ja dziś potestowałam trochę- postanowiłam odświeżyć wspomnienia z Addicta- przepiekne są te palone opony z początkowych nut, nawet ładniejsze od całej reszty escada Desire Me, bardzo niczego sobie Lulu Castagnette- nie przemawia do mnei jednak i dośc szybko znika a Escada Marine Groove wciągnęła mnie w ten swój wir owoców na maksa, genialne zeatawienie i nie wyłazi z niej żadna pospolita ciężka nuta na końcu, super
Cytat:
http://www.filmweb.pl/f465818/Alicja+w+Krainie+Czarów,2 010

Ja się na ten film nie mogę doczekać, bardzo lubię Alicję w Krainie Czarów, w ogóle nie traktuję jej jak bajkę dla dzieci Dlatego ciekawi mnie jak Burton przedstawi tę historię, na Deppa też liczę - że będzie jeszcze lepszy niż w Charlie w Fabryce czekolady...
A przeszłabym się, mimo uwielbienia dla kina bardziej skupionego na scenariuszu pooglądałabym takie coś żeby wzrok nasycić
Cytat:
Nie mniej jednak postanowiłam w sobotę zasiąść nad kserówkami i niech tylko spróbuję słowa nie dotrzymać to chyba sama się walnę pałą w łeb
Ja wsiądę w autko i sama Cię palnę
Cytat:
Dzisiejszy egzamin nie poszedł mi niestety już tak dobrze, i mimo, że (poza hiszpańskim) był to mój ulubiony przedmiot tego semestru [socjologia] dostałam 4.0. No nic, czasem po prostu wyniki nie są miarodajne, choć trochę mi przykro, bo akurat na tej ocenie mi zależało. Moja średnia spadła do 4,88 czyli niższego progu stypendialnego. Cały czas tylko śledzę jak to się zmienia i zastanawiam się, czy taka kwota mi wystarczy. Nie lubię być pod taką presją.
Kurczę, może jeszcze nadrobisz tymi następnymi? Ja trzymam kciuki z całej siły!!
Cytat:
HEhe, a ja perfidnie wyłudziłam od rodzicielki 3 żeliki Luksji, zapas maszynek do golenia, tbskowy żelik do pyszczka i 2 bluzeczki z Re :jup:
chociaż omierzyłam się ciuchów w Re jak głupia- chyab ze 30 sztuk sweterkó, bluzeczek i koszul i mimo, ż ekroje naprawdę mi się bardzo podobały to jednak zawsze się znalazł jakiś głupi szczegół który psuł mi całość No ale to u mnie już tradycja- kolekcjonowanie t-shirtów na wyprzedażach

No to idę wrzucać te fotki obiecane wreszcie, z tym że i tak będę musiała dokleić aktualizację jutro po odebraniu jeszcze paru drobiazgów z Oriflame
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:29   #3687
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
HEhe, a ja perfidnie wyłudziłam od rodzicielki 3 żeliki Luksji, zapas maszynek do golenia, tbskowy żelik do pyszczka i 2 bluzeczki z Re :jup:
chociaż omierzyłam się ciuchów w Re jak głupia- chyab ze 30 sztuk sweterkó, bluzeczek i koszul i mimo, ż ekroje naprawdę mi się bardzo podobały to jednak zawsze się znalazł jakiś głupi szczegół który psuł mi całość No ale to u mnie już tradycja- kolekcjonowanie t-shirtów na wyprzedażach
Udane zakupy
Idąc na pocztę w trakcie pracy wstąpiłam do lumpka i kupiłam 3 ciuszki - zapłaciłam w sumie 16,50 (tunika kosztowała 4,50 a grzybek i sweterek - po 6 zł).

Wrzucam też zdjęcie Andi - jest naprawdę spora Włożyłam do niej m.in. duży album o formacie większym niż A4 i widać, ze coś większego by sie spokojnie zmieściło.

Instagram

Stary 2010-01-28, 20:52   #3688
dominikaha
Zadomowienie

Witam ponownie w tym wątku

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Też mam to masło i dla mnie pachnie pięknie - i w pudełku, i na skórze

A swoją drogą zrobiłam sobie dzisiaj mały rachunek sumienia i jestem załamana Mam 16 balsamów do ciała Ale 3 się nie liczą, bo jeden jest brązujący, drugi się kończy, a trzeciego nie lubię i chcę się pozbyć Tak czy inaczej, koniec z zakupami!

Cytat:
Mnie zauroczyła kolekcja lakierów OPI Alice In Wonderland Zakupiłam zestaw miniaturek, taki jak w załączniku. Niestety czeka na mnie w domu i jeszcze go nie widziałam, ale już się nie mogę doczekać

Cytat:

Ja również z niecierpliwością czekam na Alicję Butrona Nie przepadałam za tą historią jak byłam mała, dopiero później mi się odmieniło

Cytat:
Gratuluję i zazdroszczę

Edytowane przez dominikaha
Czas edycji: 2010-01-28 o 20:54
dominikaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 21:35   #3689
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem tolerancyjna, ale jeślii chodzi o makijaż to granicą dla mnie jest używanie kosmetyków kolorowych przez mężczyzn jedynie w celu ukrycia jakichś defektów bądź w przypadku mężczyzn "publicznych" do kamery. Pomijając oczywiście body-painting służący jako charakteryzacja różnych muzyków na koncertach czy innych performance'ach.
U mnie to wygląda mniej więcej podobnie - jak muszą coś ukryć, niech się malują Nie przeszkadza mi też makijaż oczu w przypadku mężczyzn obracających się zwykle w bardziej mrocznych gatunkach muzycznych. Wszelkie charakteryzacje również dozwolone.

Cytat:
Encore? akurat on mi się sympatyczny zdaje, ale też nie wygląda na takiego co chodiz na codzień w pełnym makijażu w przeciwieństwie do tego chłopaczka
A co to za jeden

Cytat:
No może źle to ujęłam, chodziło mi o kobietę w ciele mężczyzny, bo nie uważam, żeby tym Angolem kierowała tylko swoista próżnośći chęć pokazania światu, jak on to ładnie się maluje. Ja tam widzę coś więcej, może się mylę, ale dla mnie to forma jakiegoś trans. Tylko aż tak się na tym nie znam, żeby wywnioskować czy to tylko transwestytyzm czy transgenderyzm czy co.

Cytat:
Foudation nie odżywia? Yyy hum, to ja już nie wiem co myśleć Niby stan paznokci mi się troszkę poprawił- nawet w lekkie zimu musiałam zawsze mieć pazurki krótsze od opuszek palców, a teraz nawet nie pękają z boków. Nie rozdwajają sie też tak brzydko na końcach, jedynie jakby się górna warstwa kruszyła czasami
Chyba odżywia, ale w sumie jak sama nazwa wskazuje to podkład, a ta druga to intensywna terapia, więc sugerując się tym można dojść do wniosku, że jednak warstwa wierzchnia więcej działa. Chociaż z drugiej strony i ja zawsze uważałam, że to co ma najbliższy kontakt z paznokciem najwięcej zdziała, no bo niby jak lakier wierzchni ma przenikać przez kolorowy Tak czy siak w duecie działają, jak solo to za bardzo nie wiem, ale i na forum i na KWC były pochwały i na Foundation stosowaną samodzielnie, więc chyba zwidów nie masz.

Cytat:
Odgapiara
Oj, cicho tam Nie moja wina, że wszystkie insze zapachy mi wykupili

Cytat:
A co do scięcia włosów tnij jak to mówią włosy nie zęby odrosną ja w kwietniu z takich prawie do do zapięcia stanika obcielam na boba takiego przed ramiona i jestem bardzo zadowolona Tylko do tego dobry fryzjer to podstawa
A na co konkretnie Ci pomogła, co Ci się działo?
Bo pochwały na jej temat już mi gdzieś na forum mignęły, może bym siostrze poleciła, bo znów narzeka na paznokcie, a Rimmella akurat ma pod nosem.

Cytat:
Lakiery OPI już widziałam i już prawie zamawiałam zestawik wszystkich czterech w wersji mini, ale w końcu przemówiłam sobie do rozsądku, że kolejne czerwienie mi niepotrzebne, skoro 3 posiadane rzadko noszę, a i tych holografów nie będzie kiedy, chyba że na stopach. Ale znów szkoda, żeby się na stopach marnowały tylko.
A paletka UD faktycznie śliczna, szkoda, że cena mniej. Przynajmniej ta ebayowa, bo ta regularna to jeszcze do przeżycia by była. Gdyby ta paletka jeszcze była...

Cytat:

Też mam ochotę na ten film, najchętniej w kinie. Może bym dorwała bilety jak już będzie i porwała TŻ co najmniej do Kielc. Bo u mnie to nie ma najmniejszego sensu wydawać na kino

Cytat:
Ja się nigdy do Alicji przekonać nie mogłam. A jako dziecko bałam się tego dziwnego kota i szalonego kapelusznika
Też nie lubiłam Alicji w dzieciństwie, nie rozumiałam filmu i mnie nudził. I tak szczerze mówiąc to chyba nigdy go w całości nie obejrzałam, dlatego teraz tym bardziej nie mogę się doczekać wersji Burtona. No i jeszcze do tego Depp tam jest
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 21:41   #3690
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

dominikaha miło Cię znowu widzieć

Hosenko śliczne to GT, co? a jak w użyciu? jesteś zadowolona z efektu?

Wróciłam umęczona po całodziennym sprzątaniu mieszkania, padam. W nagrodę sobie coś kliknęłam. Piękny róż Chanela w kolorze Fresque w baardzo przyzwoitej cenie no i lecą do mnie Nacre des Mers. Wreszcie Coś niebezpiecznie zaczyna mi przybywać kolorówki.

Idę oglądać zbiory rzyrafki a jutro postaram się sfotografować swoje..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości