PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 19:26   #541
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
chilanes bardzo ładne butki i najważniejsze, że pasują Widać obie miałyśmy szczęście

Co do bólów głowy... Ja się niestety męczę z takowymi od dobrych 15 lat albo i dłużej. Czasami wiem, od czego się biorą, czasami tak same z siebie. Dzisiaj na przykład mnie trzeci dzień boli głowa, mimo nałykania się tabletek w pierwszy dzień. Tomografię miałam robioną i nic mi nie jest... Jedyny plus, że jak zrobiłam odwyk od tabletek, to jakoś jest lepiej, nie boli aż tak często (wcześniej normą było kilka razy w tygodniu, a raz w miesiącu taki ból, że wymiotowałam) i jest trochę lżej. Chociaż jak dowali, to jest kiepsko... I boję się, że mnie to złapie w dzień ślubu
Łączę się z Tobą w bólu (głowy) bo mam dokładnie to samo. Tomografia OK. Wiem, że mnie boli od alkoholu nie powinnam pić ani wina ani piwa bo nawet po jednym umieram nastepnego dnia cały dzień albo dłużej, wymiotuję i najlepiej żeby przespała cały dzień przy zasłoniętych żaluzjach. Kiedyś pomagał mi na to nurofen ultra fast, ale przestał i teraz babeczka mi poleciła w aptece na raz solphadeinę i aspirynę bo kiedyś był taki lek łaczący te składniki i to jest to co na mnie działa w 90%. Polecam jak już nic nie pomaga, a wiem jakie to meczące potrafi być...

Dzia pobiegaliśmu po kancelariach kościelnych gdzie w przepastnych pożółkłych księga wyszukali nam potwierdzenie chrztu i bierzmowania i załatwiliśmy zaświadczenia z USC. Teraz już idziemy z kompletem podpisać protokół w nastepnym tygodniu.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:41   #542
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
toskaKrk bardzo fajne te winietki, nie chcę Cię pospieszać, ale powinnaś je już zamówić, bo 2 tygodnie do ślubu zostały i w sumie nie ma czasu na gdybanie
Już nie gdybam, bo jestem zdecydowana
Ale jak zamówić, kiedy nie mam pełnej listy gości

Fajne butki
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:42   #543
Ahsa
Raczkowanie

ale się wkurzyłam! Słuchajcie zamawiałam tasiemkę i klej do zaproszeń. Babka miała automatycznego maila żeby poczekać z wpłatą gdyż to ona prześle maila ile pieniążków trzeba wpłacić (przesyłka zależna od ciężaru towaru) Czekałam 2 dni i nic. Wkońcu napisałam , że czekam na maila. Odpisała po 2 dniu. Wpłaciłam pieniądze. Dodam , że kupiłam i zapłaciła za 5 klejów i tasiemkę. Dziś przyszła paczka 1 klej + tasiemka

oczywiście już napisałam maila, że czekam na zrealizowanie całego zamówienia.

Edytowane przez Ahsa
Czas edycji: 2010-01-28 o 19:44
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 19:56   #544
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
ale się wkurzyłam! Słuchajcie zamawiałam tasiemkę i klej do zaproszeń. Babka miała automatycznego maila żeby poczekać z wpłatą gdyż to ona prześle maila ile pieniążków trzeba wpłacić (przesyłka zależna od ciężaru towaru) Czekałam 2 dni i nic. Wkońcu napisałam , że czekam na maila. Odpisała po 2 dniu. Wpłaciłam pieniądze. Dodam , że kupiłam i zapłaciła za 5 klejów i tasiemkę. Dziś przyszła paczka 1 klej + tasiemka

oczywiście już napisałam maila, że czekam na zrealizowanie całego zamówienia.
dobrze, że ja takich perypetii nie miałam
Stary 2010-01-28, 20:01   #545
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam fotkę butów, przyszły dzisiaj, są ok, choć jak dla mnie mogłyby być głębsze Ale nie jest źle, bałam się, że wogóle nie będą pasowały
fajneMniej ślubne od ślubnych ale dla mnie jeszcze za ślubne

Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
a ja mam problem. Mój Tż wrócił od fotografa i oznajmił, że pani fotograf w cenę wliczyła nam podziękowania dla rodziców w formie ramki ze zdjęciem ślubnym zrobionym w studio w dniu ślubu. Niezbyt mi się widzi ten pomysł bo ślub na 16, fotograf 15 km od naszej miejscowości więc ciężko będzie cię wyrwać wcześniej na foto. Poza tym niezbyt podoba mi się ten pomysł. Co myślicie, a raczej jakie wy macie pomysły na podziękowania?
my po ślubie damy rodzicom albumy ze zdjęciami ze ślubu i sesji plenerowej. A podczas wesela damy kwiaty i może coś jeszcze fajnego, ale na razie nie wiemy co.

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość

U mnie w domu nie ma wogóle gazu, mieszkamy tam jakieś 10 lat i tylko raz (odpukać) zdarzyła się sytuacja że naprawiali linię elek.-więc luzik
Moi rodzice nie chcieli gazu w domu, więc nie ma i uważam to już za naturalne. Osobiście jakoś nie podobają mi się kuchenki gazowe Płyta indukcyjna jest ładna i łatwiejsza w utrzymaniu czystościDobry zakup
mam takie samo zdaniePoza tym cieszę się, że nie ma gazu, bo gaz jest jednak niebepiecznyNo i gdyby był to musielibyśmy mieć piecyk w łazience a piecyki psują estetykę i klimat łazienki. W domu u rodziców mamy gaz i płytę mamy gazową piekarnik elektryczny, bo mama tak chciała, ale jak będa wymieniwac to pewnie kupią jakąś wypasiona plyte indukcyjną, nawet widzieliśmy takie z bardzo dużymi polami grzewczymi, w sam raz na potrzeby rodziców
Teraz rozważam zmywarkę czy kupic z metalowym frontem czy do zabudowy...bo nie wiem czy będziemy robic kuchnie na wymiar, musimy pochodzic i pozbierac oferty, bo chciałabym dac max. 4 tys. za taką kuchnię a nie wiem czy jest ktokolwiek kto zrobi za tyle
Stary 2010-01-28, 20:03   #546
gospella
Wtajemniczenie

dołączam się do migrenówek mama czasem mega bóle, ale ostanio jakoś dawno nie. ale jak się trafi-koszmar

obrączki pokaże jak fotki walnę, może jutro, dziś padam na pysk

Tosia fajny pomysł z tealightami, też o tym myślałam, ale ponieważ coraz mniej rzeczy uważam za potrzebne więc nie myślę o świeczkach.

a propos winietek wiedziałam, że tak będzie: już pojawiają się żądania gdzie kto nie chce siedzieć matko

u mnie 120 dni do ślubu czyli 4 m-ce równo będzie jutro a luty taki krótki
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:30   #547
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja trochę też współczuję, ale nie wiem czy bym nie wolała jeszcze spokojnie postudiować
ja na pewno nie chcialabym wrocic do nauki, w pracy moze nie jest lekko ale jednak wole pracowac

chilanes twoje butki bardzo mi sie podobaja, mam prosbe taka samą jak aicila
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:33   #548
centipede
Zadomowienie

Widać, że jest sesja piszecie jak szalone

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Hello!Ja tylko na chwilę. Działo się coś ciekawego pod moją nieobecność?
Zapisałam się dzisiaj na makijaż ślubny i próbny (dowiedziałam się, że mam za jasne brwi....., no ale przyciemnią mi trochę), oraz na paznokcie (ku memu ogromnemu zaskoczeniu pani pochwaliła me paznokcie, dla mnie to szok). Byłam też w kwiaciarni, lepsze wrażenia niż po wczorajszej wizycie u konkurencji. Dziewczyna sympatyczna, tylko się trochę podłamałam, bo ona też nie do końca była w stanie mi powiedzieć czy pod koniec sierpnia będą mieć kwiaty niebieskie/fioletowe....Fioletowe raczej tak. No chyba że będą mi farbować, ale przecież są kwiaty naturalnie w takich kolorach, chociażby eustomy czy frezje...W każdym razie miesiąc przed wystarczy jak przyjdę, najlepiej z jakimiś zdjęciami.
Dziewczyny dziękuję za wypowiedzi odnośnie mojej sukni Lusi to święta racja aby nie sugerować się na 100% zdjęciami z neta
Aaś
suknię odbiorę na 1,5 tyg. przed ślubem. Wymiary zdejmą mi w lipcu, pierwsza przymiarka początkiem sierpnia, także muszę uzbroić się w cierpliwość. Mój TŻ żałuje, że nie wie jeszcze jaką suknię wybrałam, śmieje się, że to najpilniej strzeżona tajemnica w kraju
Asiulku ja też ruszyłam w pogoń za niebieskimi kwiatami także będziemy się wspierać Pytałam w jednej kwiaciarni i Pani powiedziała, że z niebieskim bukietem nie będzie problemu, bo nawet jak nie oryginalne niebieskie kwiaty to pofarbują, mogą też dodać niebieskie perełki, piórka albo inne takie bajerki Natomiast moja świadkowa znalazła świetną florystkę, która też dała słowo, że będą w stanie zrobić niebieski bukiecik A suknia piękna!

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Toska nie wiem czemu ale moja ulubiona piosenka w rytmie walca angielskiego to ta:
http://www.youtube.com/watch?v=f0TXOAeu6Gc
Bardzo ładna

Cytat:
Wstawiam fotkę butów, przyszły dzisiaj, są ok, choć jak dla mnie mogłyby być głębsze Ale nie jest źle, bałam się, że wogóle nie będą pasowały
Wygodne te buciki? Bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
sjoanna jeszcze nie ustaliłam, bo terminy były nawet na dzień następny, więc stwierdziłam, że wolę najpierw dokupić godziny jazdy i potem ustalić egz, żeby się lepiej przygotować, a teraz i tak mam sesje więc stresu mi wystarczy ale mysle ustalić na najdalej za miesiąc
Terminy były nawet na dzień następny? Pamiętam, że jak ja zdawałam to następny był najbliżej za miesiąc

Black z mojej strony mogę też polecić wizytę u fizjoterapeuty, żeby sprawdził czy masz z kręgosłupem wszystko w porządku, z kręgami szyjnymi

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi jaką biżuterie kupić do ecru sukni z serduszkowatym dekoltem ??
Muszę zacząć się pomału rozglądać lepiej będzie wyglądać złoto czy srebro ??
Chyba złoto

Samoa gratuluję zakupów

Zaklepałam fryzjerkę na 8.00 i poza tym na razie postępów niet
Stary 2010-01-28, 20:34   #549
201701300931
Konto usunięte

A ja się właśnie ***** (nie będę się wyrażać)... W końcu mamy wyniki z jednego przedmiotu i koleś trochę przesadził... Nie ma to jak dostać 3,5 za robienie ćwiczeń przez 2 miesiące... Za zrobienie wszystko miało być 5... I jeszcze nam zmienił zasady zaliczania przedmiotu w trakcie semestru i cały trud poszedł na marne. Aż płakać mi się chce z wściekłości
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:36   #550
BlackAngel
Adwokat diabła

Najlepsze jest to, że w domku 'beczki' nie mam

Ale dzięki za rady

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:38   #551
metkaa
Zakorzenienie

Danaeee84 nie chcesz mi sie zacytowac,
i wlasnie dlatego nie lubie nauki a zwlaszcza tej sprawiedliwosci na studiach
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:45   #552
chilanes
Zakorzenienie

Centi wygodne, choć na moje szerokie stópiska mogłby by być głębsze albos zersze, ale jest ok No i wiesz, że się cieszę, ze ze zdrówkiem lepiej

metkoo wysyłam
Stary 2010-01-28, 20:47   #553
gosica502
Wtajemniczenie

Chili ja wiem że pisałaś ile za te butki ale możesz powtórzyc?

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Widać, że jest sesja piszecie jak szalone

Terminy były nawet na dzień następny? Pamiętam, że jak ja zdawałam to następny był najbliżej za miesiąc

Hej centi Jak tam u Ciebie sesja? Zrobili wam choć trochę luzu na tym trzecim roku?

Jak ja zdawałam to też były terminy na ponad miesiąc wcześniej i teraz z tego co wiem w naszym ośrodku jest trochę lepiej niż wtedy ale o terminach na dzień następny to chyba sobie pomarzyc można...

Gratuluję rezerwacji u fryzjerki

Cytat:
A ja się właśnie ***** (nie będę się wyrażać)... W końcu mamy wyniki z jednego przedmiotu i koleś trochę przesadził... Nie ma to jak dostać 3,5 za robienie ćwiczeń przez 2 miesiące... Za zrobienie wszystko miało być 5... I jeszcze nam zmienił zasady zaliczania przedmiotu w trakcie semestru i cały trud poszedł na marne. Aż płakać mi się chce z wściekłości
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:50   #554
chilanes
Zakorzenienie

99+przesyłka, najtańsze nie są, ale i tak taniej niż w sklepie znalazłam ;/
Stary 2010-01-28, 20:59   #555
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny oczywiście w ramach "żeby tylko" (się nie uczyc) stwierdziłam że może się wezmę za wybieranie ślubnej biżuterii, myślę o kolczykach i bransoletce jakiejś i póki co to mi się podoba coś takiego:
Bransoletka: http://allegro.pl/item891293338_supe..._karnawal.html

i kolczyki te:
http://allegro.pl/item891292767_dlug...ieczorowe.html
albo te:
http://allegro.pl/item891293773_swar..._kolczyki.html

co o tym myślicie do mojej kiecki? Dla tych które nie wiedzą jaką mam kieckę zdjęcie w załączniku
Zamówiłam sobie takie jak te pierwsze tylko z perełkami i przez pomyłkę dostałam właśnie te z kryształkami i jakoś takie"mizerne" mi się wydały, odesłałam i poprosiłam o te z perełkami i wyglądają znacznie lepiej, są ładniutkie, ale jednak myślałam, że będą większe, a są dość krótkie.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 21:02   #556
centipede
Zadomowienie

Coś nie chce cytować

Cytat:
Sprawiedliwości nie ma

Chilanes dziękuję Ty już strój prawie kompletny masz prawda? Bo i suknię, welon, teraz buciki, no no

Gosia ja teraz na szczęście mam już ferie u nas tak zawsze wcześniej kończymy pierwszy semestr i mamy praktyki A na trzecim roku już duuużo luźniej u Was też?
Przeglądam teraz te stronki, które podałaś i te drugie kolczyki są świetne i u tego sprzedawcy jeszcze jedne upatrzyłam http://allegro.pl/item877459316_dlug...ubne_slub.html

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Guśka czy Twoje kolczyki to może te, które wkleiłam? planujesz do nich naszyjnik albo bransoletkę?
Stary 2010-01-28, 21:08   #557
gosica502
Wtajemniczenie

NO te z perełkami też ładniutkie centi
Ja już też mam luz prawie, tzn jutro popołudniu będę miała bo mam o 10 jeszcze egzamin z kontrastywnej Z historycznej i literatury amerykańskiej miałam zwolnienie (u pani R-P , kochana jest)

A ja się zdecydowałam już na te kolczyki http://allegro.pl/item891293773_swar..._kolczyki.html mam nadzieję że nie będą tak biednie wyglądac...

Faktycznie coś nie tak z cytowaniem...
Stary 2010-01-28, 21:09   #558
Konto usunięte

Cytat:
Toska nie wiem czemu ale moja ulubiona piosenka w rytmie walca angielskiego to ta:
http://www.youtube.com/watch?v=f0TXOAeu6Gc
Super jest!! Chyba mnie zainspirowałaś na pierwszy taniec!! dziękuję!!

Centi tak to dokładnie te. Mam je w domu. Na przeprosiny za złą przesyłkę dostałam zawieszkę gratis także polecam sprzedawcę. Miały być na ślub, ale kupiłam jeszcze inne(na zdjęciu), bo myślałam, że te będą trochę większe. Te drugie co kupiłam są trochę cięższe i te będą na zmianę jak mnie uszy będą boleć. Mam bransoletkę i kolczyki bo do sukienki naszyjnik już nie pasuje.

Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Czas edycji: 2010-01-28 o 21:34
Stary 2010-01-28, 21:43   #559
gosica502
Wtajemniczenie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;16795656]Super jest!! Chyba mnie zainspirowałaś na pierwszy taniec!! dziękuję!!
[/QUOTE]
Guska ja ogólnie gdzieś na kompie miałam taką wolniejszą wersję tej piosenki jeszcze bo to był wtedy taki typowy walc angielski bo to jest ciutkę szybsze tempo chyba Ale ogólnie śliczna ta piosenka, jakby nie to że chcemy coś polskiego to bym chciała do tego tańczyc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 21:51   #560
Konto usunięte

Gosia, a poszukasz i jak znajdziesz prześlesz ??

A mój TŻ troszę podobny nawet do shreka bo też na łyso ogolony Ale by mi dał jakby to przeczytał .....

Stary 2010-01-28, 22:24   #561
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
nie wolałabymPoza tym i tak nie mam gazu w mieszkaniu, więc miałam wybór albo elektryczna albo indukcyjna a indukcyjna jest lepsza, bo pobiera 20% mniej energii i szybciej się na niej gotuje, więc jest większa oszczędnośćPoza tym nic sie nie przypali nawet jak wykipi i można elegancko to umyć, także jest to bardzo wygodneA gazowa kuchenke trzeba czyścić, ruszty sa obtłuszczone i te metalowe elementy i trzeba by to w kółko czyścić, zeby wyglądało ładnie a komu się chce, póki nowe to człowiek czyści a później czasu nie ma. TAkie względy higieniczne i estetyczne przemawiają za indukcjąA zużycie energii jest porównywalne.
A jak nie będzie prądu to trudno, ile tego prądu może nie być - godzinę? To jakbym miała paść z głodu to po bułke do sklepu skoczę
a to troche kicha z tym gazem. ale rzeczywiscie jesli juz taki wybor zostal to indukcyjna lepsza, bo elektryczne podobno kosmicznie prad zzeraja
ja mam w domu czysciutka kucheneczke gazowa cif, ruszty pod kran i po problemie
co do oszczednosci to jednak niezaprzeczalnym jest, ze gaz jest sporo tanszy niz prad.
pradu (jak widac z reszta po calkiem swiezych okolicznosciach okolokrakowskich) mozna nie miec nawet ponad 2 tygodnie jak chwyca mrozy w dodatku sieci energetyczne sa coraz bardziej przeciazone i niedlugo tez nas czekaja historie rodem ze Stanow gdzie pada taka siec energetyczna i finito. trzeba czekac, czasem nie krotko, na reanimacje niedawno slyszalam tez ciekawostke ( to tylko ciekawostka nie burzyc mi sie tu ), ze slonce zaczyna byc bardzo aktywne, co negatywnie wplywa na fale elektromagnetyczne i niedlugo moga byc powazne problemy z urzadzeniami na energie elektryczna, a co wiecej moze byc to powazne zagrozenie dla samolotow, ktore sa teraz juz calkowicie sterowane elektronika tyle ze swiata nauki

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
fajne te skale ocen macie na uczelniach. u nas ani 5,5 ani 6 z zaliczeń ani egzaminów nie ma, więc jestem troszkę zdziwiona, że u was takie coś jest możliwe... zresztą na co komu takie oceny? mi tam 5 w zupełności wystarcza no chyba, że któraś z was chce na uczelni zostać...
ja widze tylko jeden plus oceny 5,5 - mozna sobie ladnie podciagnac srednia na stypendium naukowe no ale z drugiej strony jak ktos sie przenosi i przelicza oceny z innych uczelni to mu wychodzi mniej korzystnie ten przelicznik, no i jak wspomnialam - przez to tez jest wyzszy prog stypendialny

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Osobiście jakoś nie podobają mi się kuchenki gazowe Płyta indukcyjna jest ładna i łatwiejsza w utrzymaniu czystości
ja tam akurat do estetyki przywiazuje mniejsza wage (aczkolwiek wspolczesne kuchenki gazowe uwazam za bardzo ladne ). dla mnie wazny jest komfort gotowania, a ten jednak mam wiekszy na plycie gazowej. jakos tak czuje wieksza kontrole. no i nie potrzebuje zadnych specjalnych (i drogich) garnkow do tego aczkolwiek co do piekarnika to zdecydowanie elektryczne sa lepsze
tak sobie mysle, ze wsumie w tych programach kulinarnych ze znanymi kucharzami to oni chyba zazwyczaj na gazowych gotuja wiec cos w tym musi byc nie ejstem sama we frakcji zwolennikow plyt gazowych

Cytat:
mam takie samo zdaniePoza tym cieszę się, że nie ma gazu, bo gaz jest jednak niebepiecznyNo i gdyby był to musielibyśmy mieć piecyk w łazience a piecyki psują estetykę i klimat łazienki.
na gazofobie polecam zainstalowanie czujki gazu z reszta w kwestii bezpieczenstwa elektryka tez nie jest do konca taka fajna, bo ilez to pozarow ma swoje zrodla w zwarciach
mi moj piecyk nie psuje estetyki - uwazam, ze jest bardzo ladny o taki http://www.konkret2.pl/_img/jpg/id2021.jpg
to Wy wszystko macie na prad ale ogrzewanie to Wam chyba darowali i normalne centralne macie? bo jak nie to niechybnie z torbami pojdziecie biorac pod uwage ceny pradu

dziewczyny musze Wam powiedziec, ze baaaardzo ladne te zaproszenia czekam jeszcze na laserowe, ale jak mi sie bardziej niz te nie spodobaja to zamowimy te (te kwadratowe) ich gramtura to 246g i sa bardzo porzadnie i estetycznie zrobione no i cena spoko, bo 2.99, personalizacja 20groszy (jak sie zamawia powyzej 60 sztuk to za darmo)
zdjecia niestety nie w swietle dziennym tylko pod moja biurkowa lampka, ale cos tam chyba widac

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-01-28 o 22:39
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 22:25   #562
lain
Zakorzenienie

i koncowka
Stary 2010-01-28, 23:08   #563
madmuazelle
BAN stały

Lain,bardzo ładne są te zaproszenia. Cena ich jest moim zdaniem spoko.
My z tż-tem stwierdzliśmy,że nawet gdybyśmy kupili zaproszenia za 5 zl za sztuke,to dużo nas nie wyniesie.

Gosiu,super że się na te kolczyki zdecydowałaś.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-01-28 o 23:13
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 23:19   #564
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Lain,bardzo ładne są te zaproszenia. Cena ich jest moim zdaniem spoko.
My z tż-tem stwierdzliśmy,że nawet gdybyśmy kupili zaproszenia za 5 zl za sztuke,to dużo nas nie wyniesie.
my potrzebujemy jakies 60 zaproszen, wiec taka roznica 2 zl to juz 120zl (ktore moge wydac w inny sposob )) i zamiast 300zl place 180
a tak sobie mysle, ze jak moge miec proste, a przez to eleganckie zaproszenia taniej to biore bez dyskusji z reszta jak mowilyscie - nie ma co sie wykosztowywac na zaproszenia, bo to szczegol
fajnie, ze Ci sie podobaja ciekawe jak reszcie dziewczyn
no i czekam na te laserowe - tez z reszta za 2.99 tylko laserowe maja byc na jeszcze grubszym papierze, bo 300g.
Stary 2010-01-28, 23:38   #565
madmuazelle
BAN stały

lain,no jasne ja się z tym zgadzam że można fajne zaproszenia zamówić i tanie.Sama byłam i jestem nadal tego zdania,bo nawet kiedys tam wcześniej pisałam,że kupimy jakieś niewiem tansze,ale ładne bo i tak zaproszenia pójdą do kosza.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 07:17   #566
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
lain,no jasne ja się z tym zgadzam że można fajne zaproszenia zamówić i tanie.Sama byłam i jestem nadal tego zdania,bo nawet kiedys tam wcześniej pisałam,że kupimy jakieś niewiem tansze,ale ładne bo i tak zaproszenia pójdą do kosza.
Mnie się bardzo podobały zaproszenia ILUSTRIS, ale są potwornie drogie-6-8zł za sztukę. Dlatego poprosiłam koleżankę o narysowanie na ich wzór mnie i Tżta i sami sobie wydrukujemy. Będzie taniej i my będziemy podobni
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 07:18   #567
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Coś nie chce cytować

Sprawiedliwości nie ma

Chilanes dziękuję Ty już strój prawie kompletny masz prawda? Bo i suknię, welon, teraz buciki, no no

Gosia ja teraz na szczęście mam już ferie u nas tak zawsze wcześniej kończymy pierwszy semestr i mamy praktyki A na trzecim roku już duuużo luźniej u Was też?
Przeglądam teraz te stronki, które podałaś i te drugie kolczyki są świetne i u tego sprzedawcy jeszcze jedne upatrzyłam http://allegro.pl/item877459316_dlug...ubne_slub.html

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Guśka czy Twoje kolczyki to może te, które wkleiłam? planujesz do nich naszyjnik albo bransoletkę?
prawie tak, zostały do kupienia gaciochy i stanik, czyli 2 najgorsze u mnie po buciorach rzeczy
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
[.....]
dziewczyny musze Wam powiedziec, ze baaaardzo ladne te zaproszenia czekam jeszcze na laserowe, ale jak mi sie bardziej niz te nie spodobaja to zamowimy te (te kwadratowe) ich gramtura to 246g i sa bardzo porzadnie i estetycznie zrobione no i cena spoko, bo 2.99, personalizacja 20groszy (jak sie zamawia powyzej 60 sztuk to za darmo)
zdjecia niestety nie w swietle dziennym tylko pod moja biurkowa lampka, ale cos tam chyba widac
Zaproszenia piękne, choć dla mnei za dużo wierszyków na nich jest 1 by wystarczył Ale same zaproszenia pięknie zrobione i czcionka super

Witam wszystkich w tej paskudny, ponury, mroźny dzień
Stary 2010-01-29, 07:46   #568
lain
Zakorzenienie

Dzien dobry wyjatkowo wczesniej dzis wstalam, bo mam sie zamiar jeszcz pouczyc do dzisiejszego egzaminu szczerze to czuje sie srednio nauczona

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podobały zaproszenia ILUSTRIS, ale są potwornie drogie-6-8zł za sztukę. Dlatego poprosiłam koleżankę o narysowanie na ich wzór mnie i Tżta i sami sobie wydrukujemy. Będzie taniej i my będziemy podobni
6-8zl?? nie wiem czy to o te same zaproszenia chodzi, bo nie dziala im strona, ale za to co wyrzucilo google ja bym tyle nie dala z reszta kompletnie nie sa w moim stylu.
bo to sa takie zwykle zaproszenia z jakims tak komiksowym nadrukiem tak?
bedziesz to w takim razie sama drukowac w jakiejs drukarni?

Cytat:
prawie tak, zostały do kupienia gaciochy i stanik, czyli 2 najgorsze u mnie po buciorach rzeczy

Zaproszenia piękne, choć dla mnei za dużo wierszyków na nich jest 1 by wystarczył Ale same zaproszenia pięknie zrobione i czcionka super
Chili szybka jestes z tymi zakupkami
ja sobie chyba te jak to okreslilas 'najgorsze' rzeczy typu buty, majtki i stanik zostawie na jakis miesiac przed slubem wisienka na torciku

aaa to wierszykow czy tekstu nie oceniajcie bo ja wierszyk chce Lesmiana i na pewno nie bede zapraszac "wielmoznych" gosci
choc tak TZ wczoraj patrzy na zaproszenia i sie pytam dlaczego mu sie bardziej kwadratowe podoba. a on "nooo, bo tu cos sie dzieje, jest co poczytac i w ogole"
Stary 2010-01-29, 07:52   #569
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa gratuluję zakupów

dziękuję A makijaz juz masz?

Cytat:
a to troche kicha z tym gazem. ale rzeczywiscie jesli juz taki wybor zostal to indukcyjna lepsza, bo elektryczne podobno kosmicznie prad zzeraja
ja mam w domu czysciutka kucheneczke gazowa cif, ruszty pod kran i po problemie
co do oszczednosci to jednak niezaprzeczalnym jest, ze gaz jest sporo tanszy niz prad.
pradu (jak widac z reszta po calkiem swiezych okolicznosciach okolokrakowskich) mozna nie miec nawet ponad 2 tygodnie jak chwyca mrozy w dodatku sieci energetyczne sa coraz bardziej przeciazone i niedlugo tez nas czekaja historie rodem ze Stanow gdzie pada taka siec energetyczna i finito. trzeba czekac, czasem nie krotko, na reanimacje
ciekawa jestem jak sobie wyobrazasz to, że w centrum Krakowa nie będzie prądu przez długi okres czasu A do Stanów nam jeszcze daleko, ja sie takich katastroficznych wizji nie boje a nawet jak to nastąpi to zawsze to dobry pretekst do zjedzenia czegos w restauracji

Cytat:
na gazofobie polecam zainstalowanie czujki gazu z reszta w kwestii bezpieczenstwa elektryka tez nie jest do konca taka fajna, bo ilez to pozarow ma swoje zrodla w zwarciach
mi moj piecyk nie psuje estetyki - uwazam, ze jest bardzo ladny o taki http://www.konkret2.pl/_img/jpg/id2021.jpg
to Wy wszystko macie na prad ale ogrzewanie to Wam chyba darowali i normalne centralne macie? bo jak nie to niechybnie z torbami pojdziecie biorac pod uwage ceny pradu
czujniki gazu tez psuja estetykę i piecyk też, nie powiesz mi, że ten Twój jest designerskiJeszcz e gdyby był oswietlony tak jak na tym katalogowym zdjęciu i obrobiony w pohotoshopie to może jeszcze, ale piecyk dla mnie to białe nieestetyczne pudło zajmujące miejsce.
A pożaru ze względu na zwarcie miec nie będę, bo będziemy mieli takie zabezpieczenie, że jak cos będzie nie tak z napięciem, to prąd jest odcinany, zdaje się, ze to się nazywa różnicówkaMam to teraz w domu i działa.
A ogrzewanie mamy centralne, wode mamy z mpecu, zwyczajnie nie mamy gazu w mieszkaniu, tak się teraz buduje.

Cytat:
całkiem ładne Ale ja jestem nieobiektywna, bo moje mi sie najbardziej podobają Czcionka mi się nie podoba - będziecie ją zmieniać czy się Wam podoba? No i wg mnie dwa wierszyki z boku wystarczą.
Kwadratowe są ładniejsze z zewnątrz za to dl mają ładniejszy rozkład tekstu w środku.
Stary 2010-01-29, 08:04   #570
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawa jestem jak sobie wyobrazasz to, że w centrum Krakowa nie będzie prądu przez długi okres czasu A do Stanów nam jeszcze daleko, ja sie takich katastroficznych wizji nie boje a nawet jak to nastąpi to zawsze to dobry pretekst do zjedzenia czegos w restauracji

czujniki gazu tez psuja estetykę i piecyk też, nie powiesz mi, że ten Twój jest designerskiJeszcz e gdyby był oswietlony tak jak na tym katalogowym zdjęciu i obrobiony w pohotoshopie to może jeszcze, ale piecyk dla mnie to białe nieestetyczne pudło zajmujące miejsce.
A pożaru ze względu na zwarcie miec nie będę, bo będziemy mieli takie zabezpieczenie, że jak cos będzie nie tak z napięciem, to prąd jest odcinany, zdaje się, ze to się nazywa różnicówkaMam to teraz w domu i działa.
A ogrzewanie mamy centralne, wode mamy z mpecu, zwyczajnie nie mamy gazu w mieszkaniu, tak się teraz buduje.
nie katastroficzny wizje tylko dosc realistyczne. ale juz nie bede Cie sciagac ze swiata optymizmu do tego szarego realizmu
spoko, jak jestes fanem elektryki - ok ja tam jednak jestem tradycjonalistka i uwazam, ze dobrze miec gaz w mieszkaniu - tyle mi sie lepiej gotuje na gazie, Tobie zycze milego gotowania na indukcji
co do mojego piecyka uwazam, ze bardzo ladnie komponuje sie z moja lazienka na pewno ladniej niz wolnostojace zmywarki z kuchnia no i jak nie bedzie pradu to i tak bede sie mogla umyc czujki psuja estetyke? te malenstwa? przesadzasz
sama nie opieralabym wszystkiego w domu na jednym zrodle energii, bo jak to padnie to padnie wszystko. no ale jak tam chcesz. z reszta wyboru chyba nie macie.

Cytat:
całkiem ładne Ale ja jestem nieobiektywna, bo moje mi sie najbardziej podobają Czcionka mi się nie podoba - będziecie ją zmieniać czy się Wam podoba? No i wg mnie dwa wierszyki z boku wystarczą.
Kwadratowe są ładniejsze z zewnątrz za to dl mają ładniejszy rozkład tekstu w środku.
Twoje sa ladne, ale jak dla mnie zbyt pstrokate. ja potrzebuje czegos prostego. wiecej minimalizmu, a mniej 'baroku'. o wierszykach juz pisalam - kwestia naszego wyboru. ja sie z reszta skaniam ku jednemu na razie, bo mysle, ze wystarczy. nad czcionka nie myslalam, bo jeszcze ich nie zamawiamy tylko rozwazamy. aczkolwiek ta mi sie podoba
dzieki za opinie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości