|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
|
|
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, chwilowo nic nie pisałam, czas tak szybko ucieka. Czasami tylko wpadam na forum i podczytuje co sie u was dzieje. Ja jako tako mam wstret do niekturych potraw a zwłaszcza składników. U mnie 13t 6d i juz nie mieszcze sie w normalne ubrania, musze zagladnac za specjalnymi ubrankami. Jak Na 13tc brzuszek mam juz spory (w I ciązy taki brzuszek miałam około 17tc, a teraz szybciej). Jak narazie przytyłam nie duzo 3-4kg a poprzedniej zimy przytyłam 2kg (nie bedac w ciąży). Wiec waga ok, w piątek 5-02 ide do gin a w sobote chyba na usg. Może juz bede mogła podgladnąc co bedzie, nadzieje nan na upragnioną dziewczynke ale czas pokaze czy bedzie....
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wtedy usg i może się ujawni moja dziewczyneczka
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze bedzie oki...i ze moze cos bedzie widac...my mamy nadzieje na corcie...ale wazne by bylo zdrowe
![]() Za dziewczynki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4685 | |
|
Raczkowanie
|
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!:
D![]() ale Ci zazdroszcze tez bym chciala chlopca:![]() duza slodka dzidzia![]() sliczna fotka![]() justdann słodki brzusio ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam ochote sama nie wiem na co
![]() ja tam ide 19.02 i wtedy mam nadzieje ze bedzie dzien na dziewczynki w sumie to korci nas zeby isc wczesniej prywatnie gdzie na usg zeby podejrzec co tam sie chowa ale jak sie nam nie pokaze to szkoda kasy lepiej cos dzidzi kupic za ta stowke a wizyte mam umowiona na 19.02 a mam bardzo dobra pania doktor i to na kase chorych wiec bez sensu jest przeplacac
|
#4690 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zjadłam właśnie odsmażane pierożki ze śmietana...mmm.. Nooo to narobiłam pewnie nie jednej smaka
Ale teraz mam haj na kisiel i zaraz chyba pójdę Masakra...Ja tam tez chciałam dziewczynkę!!! I co? Ale wewnętrznie czułam ze będzie to chłop i naokoło wszyscy mówili ze bedzie chłopak i co? wykrakali. A niech to byle był zdrowy. Także zwróćcie uwagę co mówią inni
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
uffffff Zjadlam i jestem zadowolona moj tz mi przywiozl. Powiedzial, ze ostatni raz jem to
ale ja nic nie poradze, ze mialam taka ochote. Anoxa doczekasz sie Ja ide tego 25 lutego u mnie do lekarza a z tydzien czy 2 po, jeszcze raz sobie pojde, ale na 3d juz i tez nie moge sie doczekac strasznie
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny o czym Wy mowicie
nie ma czegos takiego jak passa, zreszta z tego co kojarze, to w naszym watku sa narazie 2 dziewczynki i 2 chlopcow, wiec totalna rownowaga Zadna passa czy co inni ludzie mowia nie decyduje o plci naszego dzidziusia. Przeciez to tylko od tatusia zalezy ![]() Takze niech przychodzi, co ma przyjsc kazdej z nas ![]() Bassienkaw musze Ci podziekowac za przypomnienie potrawy kurczaka a'la gyros w plackach tortilli. Kiedys robilam, a potem jakos zapomnialam o tym daniu. Dzis wlasnie zajadalismy sie tym na obiadek ![]() ![]()
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-29 o 02:35 |
|
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo ponad miesiąc mnie tu nie było. Mój mąż miał mały wypadek w pracy nic poważne, ale był miesiąc na chorobowym i trzeba było się nim trochę zająć, a potem do tego wszystkiego popsuł nam się komputer i trochę trwało zanim go naprawiliśmy. Na pewno nie dam rady nadrobić tego co tu naskrobałyście pod moją nieobecność, ale teraz postaram się regularnie wpadać do Was ![]() ---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- Mi wszyscy mówią, że będzie dziewczynka, bo zrobiła mi się brzydka cera, a podobno dziewczynka odbiera urodę, a chłopczyk dodaje, ale niezawsze się to sprawdza.
|
|
#4694 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
A mi juz któraś osoba powiedziała, że będzie chłopczyk... pierwsza osoba to babcia z którą mieszkamy, narazie z 3 prawnukami sie nie pomylila... no zobaczymy jak to będzie. W każdym bądź razie 3 osoby, którym mówiłam, że w tej ciąży bardzo odrzucają mnie różne zapachy, wszystkie 3 mówiły, że jak były w ciąży z synami, to właśnie tak mieli, czego nie mieli wcześniej przy córkach... czy też później
ciekawa jestem. Bo i moja mama tak miała, i teściowa, i wczoraj z chrzestną rozmawiałam i to samo mi mówi hahaha ![]() Jezu ale sie naodśnieżałam z rana... |
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() A mnie szczerze obojetne czy chłopak czy dziewczyna Wizyta 3 lutego i mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i maleństwo może zdradzi płeć ![]() U mnie naokoło mówią, że chłopak, ale brat i siostra mojego TZ mają w drodze chłopaki wiec moze i dlatego tak mowia . Jeden urodzi się na dniach, a drugi w kwietniu. A my na lipiec i cała trójka dzieciaczków jak wszystko dobrze pójdzie będzie z jednego roku.Czujecie pózniej te komunie np ![]() niezawsze ![]() kwiatuszek dobrze, ze juz ok. Z ta uroda nie ma reguły ![]() Dziewczyny musze tez kiedys tortille zrobic bo jak dotad to na gotowce jechalam a placki kupujecie czy same robicie? Ja w kauflandzie widziałam gotowe placki i mam ochote pojsc na łatwizne ![]() bassienkaw no a nasypaaało miałaś co odśnieżać Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-29 o 08:47 |
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
No w sumie nie ma reguły, ale u mnie w rodzinie się to sprawdzało więc kto wie, ale najważniejsze, żeby było zdrowe.
|
|
#4698 |
|
Rozeznanie
|
Linka gratuluję chłopca, miałam pytać co obstawiałaś
![]() Ja chciałabym dziewczynkę, cera poprawiła mi się dopiero w tym tygodniu, a wcześniej to uuuu no ale wiadomo, że to niemarodajne hehhe.Oczywiście tak się przyjęło, że wszyscy dookoła życzą syna, moja mama (oczywiście nie mi, tylko mężowi - facetowi zwyczajowo tak się życzy, pamiętam ze ślubu - o córce nikt nie wspominał ), xionc, sam tż też chyba sobie po cichu życzy. A jeszcze jego rodzina zawsze powtarza, trochę żartem, że jest ostatnim męskim potomkiem więc syn musi być, i sama zaczynam wierzyć, że to chłopak. Ale mam nadzieję, że natura zrobi wszystkim psikusa.
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() entertete u mnie tez wszyscy chlopca obstawiaja( no moze poza moja mami po cichu ale jej to tez obojetne ) a ja tylko z przekory ze wszyscy tak mowia typuje dziewuszke , mimo ze w 13tc na usg wydawalo mi sie, ze cos tam dyndało to nie bylo jeszcze wiarygodne, lekarz mowil , ze na nastepnym usg moze da sie juz stwierdzic Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-29 o 09:03 |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez obojętne.... będzie córcia, będę miała wszystko po Łucji, będzie synuś - też będzie fajnie, bo Łucję już mamy
ale i tak wszystko będzie cieszyło ![]() Co do tortilli to ja robię sama
|
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dylemat, bo od zawsze chciałam mieć łóżeczko turystyczne, bo zawsze jakbyśmy gdzieś jechali czy na noc można je łatwo spakować i w ogóle jak dziecko uczy się wstawać czy siedzi w łóżeczku nie udeży się o drewniane szczebelki, ale ostatnio zaczęły mi się coraz bardziej podobać te drewniane łóżeczka, bo można baldachim ładnie zrobić i w ogóle ładniej wyglądają. Nie wiem co robić, ale mam jeszcze troszkę czasu może się w końcu zdecyduje. Chyba, że wy pomogłybyście mi podjąć decyzje.
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku ile ludzi tyle opinii. Ja przy Łucji miałam turystyczne, dla drugiego dziecka też właśnie takie kupię. Nam się sprawdziło, ale też prawdą jest, że drewnianego nie mieliśmy, by porównać. Dużo bajerów w łóżeczku, kieszenie, przewijak, płozy do bujania. Ogólnie tak jak mówisz, dziecko nie poobijane, nasza to straszny dzikus jest, i ogólnie przyzwyczaiłam się, jestem zadowolona
|
|
|
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w sumie się zastanawiam, ale dużo zależy też od tego czy będziemy dalej wynajmować tą kawalerkę co teraz czy uda nam się znaleźć coś większego, bo jeżeli zostaniemy przy kawalerce to w pokoju nie ma miejsca na turystyczne łóżeczko, bo z tego co wiem to jest troche większe od drewnianego więc czas jeszcze pokaże, ale dobrze jest też znać opinie innych na wszelki wypadek
|
|
|
#4705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie odnośnie świnek. Ile tam potrzeba mąki? 1/2 szklanki czy kg, bo nie napisałaś.
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Limeta pól kilograma, nawet nie zwróciłąm uwagi,ze tu brakuje wyznacznika hahaha
a ty tylko jedna zobaczylas ![]() Kwiatuszku, co do łóżeczka turystycznego, to my mieszkamy w mieszkaniu 2 pokojowym z babcia. Ona w jednym malutkim, a my w drugim troche wiekszym... no i bedzie łóżeczko turystyczne od drugiego dziecka, bedzie tez sofka od Łucji wyciągana... i jeszcze nasze łóżko, i inne meble, i sie pomiescimy... a roznica pomiedzy zwyklym lozeczkiem, a drewnianym az tak bardzo wielka nie jest. Ja jestem bardzo zadowolona... zwłaszcza, że na początku dość sporo przemieszczaliśmy się, tzn jak Łucek miał z pół roku... i raz dwa złożyliśmy i sru Papeteria... ale sie usmialam z początków naszych wypowiedzi
|
|
|
|
#4707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku najlepiej przejsc sie do sklepu i zobaczyc i takie i takie... owszem sa takie mini drewniane lozeczka na poczatek,ale one na tak dlugo nie staraczaja.
Znajoma tak wlasnie zrobila,zamiast kupic takie konkretniejsze, kupila takie w wersji mini drewniane... i niedlugo musieli lozko zmieniac Tak jak mowie, do sklepu, porownac i samemu ocenic
|
|
|
|
#4709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ide na spacer z psiakiem bo taka piekna pogoda. trzeba sie przewietrzyc troche. a potem zabieram sie za obiad. dzis pizze robie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

ale ja nic nie poradze, ze mialam taka ochote.
nie ma czegos takiego jak passa, zreszta z tego co kojarze, to w naszym watku sa narazie 2 dziewczynki i 2 chlopcow, wiec totalna rownowaga 
no ale wiadomo, że to niemarodajne hehhe.