Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-28, 20:04   #4681
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Lezy ze zmeczenia czy jeszcze nie fajnych objawow?
jedno i drugie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
hallo Mamuśki będę miała synka!!! Ma już 18 cm!!!!
i kolejny synek...a ja licze na dziewczynke i mam nadzieje ze passa do 16.02 sie odwroci
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:09   #4682
bunia1234
Raczkowanie

Witam dziewczyny, chwilowo nic nie pisałam, czas tak szybko ucieka. Czasami tylko wpadam na forum i podczytuje co sie u was dzieje. Ja jako tako mam wstret do niekturych potraw a zwłaszcza składników. U mnie 13t 6d i juz nie mieszcze sie w normalne ubrania, musze zagladnac za specjalnymi ubrankami. Jak Na 13tc brzuszek mam juz spory (w I ciązy taki brzuszek miałam około 17tc, a teraz szybciej). Jak narazie przytyłam nie duzo 3-4kg a poprzedniej zimy przytyłam 2kg (nie bedac w ciąży). Wiec waga ok, w piątek 5-02 ide do gin a w sobote chyba na usg. Może juz bede mogła podgladnąc co bedzie, nadzieje nan na upragnioną dziewczynke ale czas pokaze czy bedzie....
bunia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:11   #4683
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jedno i drugie

i kolejny synek...a ja licze na dziewczynke i mam nadzieje ze passa do 16.02 sie odwroci
Passa to się musi odwrócić do 4 lutego!
Ja mam wtedy usg i może się ujawni moja dziewczyneczka ... jak będzie sisior to trudno :P byle by był zdrowy

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:27   #4684
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja juz nie moge sie doczekac, mam nadzieje ze bedzie oki...i ze moze cos bedzie widac...my mamy nadzieje na corcie...ale wazne by bylo zdrowe

Za dziewczynki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:30   #4685
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
hallo Mamuśki będę miała synka!!! Ma już 18 cm!!!!
GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!:D ale Ci zazdroszcze tez bym chciala chlopca: duza slodka dzidziasliczna fotka

justdann słodki brzusio

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Passa to się musi odwrócić do 4 lutego!
Ja mam wtedy usg i może się ujawni moja dziewczyneczka ... jak będzie sisior to trudno :P byle by był zdrowy
to niech na te Wasze wizyty sie odwroci ale na 25lutego ma wrocic z powrotem na chlopcow

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:32   #4686
niezawsze
Zakorzenienie

Hexa popieram!!!! ja tez 25 lutego usg

O losie jaka glodna jestem i najgorsze ze mam smaka na wiesmaca

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:48   #4687
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

ja tam mam już ze dwa tygodnie smaka na tortilkę z Maca

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:51   #4688
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

nie wspominaj o wiemacach bo ja tez zaczne na nie chorowac

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:52   #4689
anoxa
Zakorzenienie

a ja mam ochote sama nie wiem na co

ja tam ide 19.02 i wtedy mam nadzieje ze bedzie dzien na dziewczynki w sumie to korci nas zeby isc wczesniej prywatnie gdzie na usg zeby podejrzec co tam sie chowa ale jak sie nam nie pokaze to szkoda kasy lepiej cos dzidzi kupic za ta stowke a wizyte mam umowiona na 19.02 a mam bardzo dobra pania doktor i to na kase chorych wiec bez sensu jest przeplacac
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 21:16   #4690
Linka24
Wtajemniczenie

A ja zjadłam właśnie odsmażane pierożki ze śmietana...mmm.. Nooo to narobiłam pewnie nie jednej smaka Ale teraz mam haj na kisiel i zaraz chyba pójdę Masakra...

Ja tam tez chciałam dziewczynkę!!! I co? Ale wewnętrznie czułam ze będzie to chłop i naokoło wszyscy mówili ze bedzie chłopak i co? wykrakali. A niech to byle był zdrowy. Także zwróćcie uwagę co mówią inni
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 21:47   #4691
niezawsze
Zakorzenienie

uffffff Zjadlam i jestem zadowolona moj tz mi przywiozl. Powiedzial, ze ostatni raz jem to ale ja nic nie poradze, ze mialam taka ochote.
Anoxa doczekasz sie Ja ide tego 25 lutego u mnie do lekarza a z tydzien czy 2 po, jeszcze raz sobie pojde, ale na 3d juz i tez nie moge sie doczekac strasznie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 00:04   #4692
Alguien
Zadomowienie

oj dziewczyny o czym Wy mowicie nie ma czegos takiego jak passa, zreszta z tego co kojarze, to w naszym watku sa narazie 2 dziewczynki i 2 chlopcow, wiec totalna rownowaga Zadna passa czy co inni ludzie mowia nie decyduje o plci naszego dzidziusia. Przeciez to tylko od tatusia zalezy
Takze niech przychodzi, co ma przyjsc kazdej z nas

Bassienkaw musze Ci podziekowac za przypomnienie potrawy kurczaka a'la gyros w plackach tortilli. Kiedys robilam, a potem jakos zapomnialam o tym daniu. Dzis wlasnie zajadalismy sie tym na obiadek

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-29 o 02:35
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 05:07   #4693
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo ponad miesiąc mnie tu nie było. Mój mąż miał mały wypadek w pracy nic poważne, ale był miesiąc na chorobowym i trzeba było się nim trochę zająć, a potem do tego wszystkiego popsuł nam się komputer i trochę trwało zanim go naprawiliśmy. Na pewno nie dam rady nadrobić tego co tu naskrobałyście pod moją nieobecność, ale teraz postaram się regularnie wpadać do Was

---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ----------

Cytat:
Ja tam tez chciałam dziewczynkę!!! I co? Ale wewnętrznie czułam ze będzie to chłop i naokoło wszyscy mówili ze bedzie chłopak i co? wykrakali. A niech to byle był zdrowy. Także zwróćcie uwagę co mówią inni
Mi wszyscy mówią, że będzie dziewczynka, bo zrobiła mi się brzydka cera, a podobno dziewczynka odbiera urodę, a chłopczyk dodaje, ale niezawsze się to sprawdza.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 07:40   #4694
tulipan81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No to teraz dziewczynki dla równowagi, po tych wszystkich zgrabniutkich i śliczniutkich brzuszkach, wrzucam taki nieco mniej zgrabny i spory jak na 15 tydzień i 2 dni

super, piekny brzuszek!!!!
tulipan81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 08:24   #4695
bassienkaw
Zakorzenienie

A mi juz któraś osoba powiedziała, że będzie chłopczyk... pierwsza osoba to babcia z którą mieszkamy, narazie z 3 prawnukami sie nie pomylila... no zobaczymy jak to będzie. W każdym bądź razie 3 osoby, którym mówiłam, że w tej ciąży bardzo odrzucają mnie różne zapachy, wszystkie 3 mówiły, że jak były w ciąży z synami, to właśnie tak mieli, czego nie mieli wcześniej przy córkach... czy też później ciekawa jestem. Bo i moja mama tak miała, i teściowa, i wczoraj z chrzestną rozmawiałam i to samo mi mówi hahaha

Jezu ale sie naodśnieżałam z rana...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 08:46   #4696
papeteria
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
To juz jest na pewno mierzone od glowki do nozek. Dziecko w 20 tyg ma juz prawie polowe dlugosci przy porodzie
tak myślałam

A mnie szczerze obojetne czy chłopak czy dziewczyna
Wizyta 3 lutego i mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i maleństwo może zdradzi płeć

U mnie naokoło mówią, że chłopak, ale brat i siostra mojego TZ mają w drodze chłopaki wiec moze i dlatego tak mowia
. Jeden urodzi się na dniach, a drugi w kwietniu.
A my na lipiec i cała trójka dzieciaczków jak wszystko dobrze pójdzie będzie z jednego roku.Czujecie pózniej te komunie np

niezawsze jakbym mojego słyszała z tym jedzeniem .Pójdzie, ale sie nagaaada tak mu z chipsami trułam z dwa tygodnie

kwiatuszek dobrze, ze juz ok. Z ta uroda nie ma reguły

Dziewczyny musze tez kiedys tortille zrobic bo jak dotad to na gotowce jechalam a placki kupujecie czy same robicie?
Ja w kauflandzie widziałam gotowe placki i mam ochote pojsc na łatwizne

bassienkaw no a nasypaaało miałaś co odśnieżać

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-29 o 08:47
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 08:48   #4697
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
kwiatuszek dobrze, ze juz ok. Z ta uroda nie ma reguły
No w sumie nie ma reguły, ale u mnie w rodzinie się to sprawdzało więc kto wie, ale najważniejsze, żeby było zdrowe.
Stary 2010-01-29, 08:54   #4698
entertete
Rozeznanie

Linka gratuluję chłopca, miałam pytać co obstawiałaś
Ja chciałabym dziewczynkę, cera poprawiła mi się dopiero w tym tygodniu, a wcześniej to uuuu no ale wiadomo, że to niemarodajne hehhe.

Oczywiście tak się przyjęło, że wszyscy dookoła życzą syna, moja mama (oczywiście nie mi, tylko mężowi - facetowi zwyczajowo tak się życzy, pamiętam ze ślubu - o córce nikt nie wspominał), xionc, sam tż też chyba sobie po cichu życzy. A jeszcze jego rodzina zawsze powtarza, trochę żartem, że jest ostatnim męskim potomkiem więc syn musi być, i sama zaczynam wierzyć, że to chłopak. Ale mam nadzieję, że natura zrobi wszystkim psikusa.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 09:02   #4699
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
No w sumie nie ma reguły, ale u mnie w rodzinie się to sprawdzało więc kto wie, ale najważniejsze, żeby było zdrowe.
otóz to
entertete u mnie tez wszyscy chlopca obstawiaja( no moze poza moja mami po cichu ale jej to tez obojetne ) a ja tylko z przekory ze wszyscy tak mowia typuje dziewuszke , mimo ze w 13tc na usg wydawalo mi sie, ze cos tam dyndało to nie bylo jeszcze wiarygodne, lekarz mowil , ze na nastepnym usg moze da sie juz stwierdzic

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-29 o 09:03
Stary 2010-01-29, 09:06   #4700
bassienkaw
Zakorzenienie

Mi tez obojętne.... będzie córcia, będę miała wszystko po Łucji, będzie synuś - też będzie fajnie, bo Łucję już mamy ale i tak wszystko będzie cieszyło

Co do tortilli to ja robię sama

Stary 2010-01-29, 09:13   #4701
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

A ja mam dylemat, bo od zawsze chciałam mieć łóżeczko turystyczne, bo zawsze jakbyśmy gdzieś jechali czy na noc można je łatwo spakować i w ogóle jak dziecko uczy się wstawać czy siedzi w łóżeczku nie udeży się o drewniane szczebelki, ale ostatnio zaczęły mi się coraz bardziej podobać te drewniane łóżeczka, bo można baldachim ładnie zrobić i w ogóle ładniej wyglądają. Nie wiem co robić, ale mam jeszcze troszkę czasu może się w końcu zdecyduje. Chyba, że wy pomogłybyście mi podjąć decyzje.
Stary 2010-01-29, 09:20   #4702
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
A ja mam dylemat, bo od zawsze chciałam mieć łóżeczko turystyczne, bo zawsze jakbyśmy gdzieś jechali czy na noc można je łatwo spakować i w ogóle jak dziecko uczy się wstawać czy siedzi w łóżeczku nie udeży się o drewniane szczebelki, ale ostatnio zaczęły mi się coraz bardziej podobać te drewniane łóżeczka, bo można baldachim ładnie zrobić i w ogóle ładniej wyglądają. Nie wiem co robić, ale mam jeszcze troszkę czasu może się w końcu zdecyduje. Chyba, że wy pomogłybyście mi podjąć decyzje.
Ile ludzi tyle opinii sama bedziesz wiedziała najlepiej.Ja jeszcze nie mysle o takich rzeczach, ale osobiscie wolalabym chyba klasyczne drewniane co nie oznacza ze mi sie nie odmieni jak juz zaczne myslec
Stary 2010-01-29, 09:21   #4703
bassienkaw
Zakorzenienie

Kwiatuszku ile ludzi tyle opinii. Ja przy Łucji miałam turystyczne, dla drugiego dziecka też właśnie takie kupię. Nam się sprawdziło, ale też prawdą jest, że drewnianego nie mieliśmy, by porównać. Dużo bajerów w łóżeczku, kieszenie, przewijak, płozy do bujania. Ogólnie tak jak mówisz, dziecko nie poobijane, nasza to straszny dzikus jest, i ogólnie przyzwyczaiłam się, jestem zadowolona

Stary 2010-01-29, 09:25   #4704
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Kwiatuszku ile ludzi tyle opinii. Ja przy Łucji miałam turystyczne, dla drugiego dziecka też właśnie takie kupię. Nam się sprawdziło, ale też prawdą jest, że drewnianego nie mieliśmy, by porównać. Dużo bajerów w łóżeczku, kieszenie, przewijak, płozy do bujania. Ogólnie tak jak mówisz, dziecko nie poobijane, nasza to straszny dzikus jest, i ogólnie przyzwyczaiłam się, jestem zadowolona
No to mam pierwszą pozytywną opinię Ja w sumie się zastanawiam, ale dużo zależy też od tego czy będziemy dalej wynajmować tą kawalerkę co teraz czy uda nam się znaleźć coś większego, bo jeżeli zostaniemy przy kawalerce to w pokoju nie ma miejsca na turystyczne łóżeczko, bo z tego co wiem to jest troche większe od drewnianego więc czas jeszcze pokaże, ale dobrze jest też znać opinie innych na wszelki wypadek
Stary 2010-01-29, 09:26   #4705
Limeta
Raczkowanie

Cytat:
KULECZKI KOKOSOWE ALA BAUNTY
Składniki na około 25 kulek:
* 200 g wiórków kokosowych
* 100 ml kremówki
* 70 g cukru pudru
* 70 g masła
* opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
* 200 g mlecznej czekolady (taka ilość jest podana do obtoczenia wszystkich kulek - a że mi nie wyszło dałam jedną polewę gotową biało-czarną, co się roztapia tylko i polewa)

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.

Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, tak ugniatać, bo kulać się nie da. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę. Tak by stwardniały.

Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej. Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo, można włożyć do lodówki). U mnie ta operacja się nie powiodła, a ta gotowa polewa zastyga bardzo szybko. Kwestia 10-15minut
Przechowywać w lodówce

DROŻDŻOWE ŚWINKI Z CZEKOLADĄ
Na ciasto drożdżowe:
1/2 mąki
2 jaja
5dkg drożdży
1/4 kostki masła (roztopionego)
2 łyżki cukru
1 szkl mleka

Wszystko razem zagnieść, aż ciasto będzie odchodziło od ręki, wstawić do lodówki na mniej więcej godzinę czasu, do wyrośnięcia. Potem rozwałkować ciasto na cienki placek, ok 0,5cm grubości.
Na jedną świnkę potrzebujemy dwa kółka wycięte szklanką, jedno kółko wycięte kieliszkiem, dwa trójąty, ja nożem po prostu wycinałam, trochę czekolady, marmolady, serka białego, jabłuszek przetartych obojętnie, kilka groszków czekoladowych (u mnie były to pozostałe literki czekoladowe, pociełam na groszki).
Na jedno duże kółko dajemy większa ilość np. czekolady, na to dajemy drugie kółko, nim zaciśniemy razem obydwa, wsadzamy również dwa trójkąty, na uszka, by zagnieść to razem... na to dajemy małe kółko kieliszkowe, robimy oczy i nosek.
Rogaliki natomiast robię z długich trójkątów, z kółka wycinam takie trójkąty, zawijam...
Pierożki wiadomo
Wszystko układam na blaszcze wyłożonej papierem, smaruje białkiem moje drożdżówki, wsadzam do piekarnika mniej więcej na ok 15-20 minut - temperatura ok 180 stopni - aż do zarumienienia

EKSPRESOWE CIASTO Z MALINAMI
Kostka margaryny/masła
8 jajek
1 i 3/4 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki cukru kryształ
3/4 szklanki cukru pudru
kisiel wiśniowy
kubełek malin
Masło utrzeć z cukrem pudrem, potem dodawać do tego 2 całe jajka, potem połowa mąki z proszkiem do pieczenia... potem 6 żółtek (białka oddzielić, dać do osobnego naczynia, najlepiej coś wysokiego, będziemy potem ubijać pianę)... Ciasto wykładamy na blachę prostokątną, taką normalnej wielkości... Do rozgrzanego piekarnika (175stopni) na 20 minut. W mięczyczasie ubijamy na sztywno pianę z białek i szczypty soli, do tego potem dodajemy 1/3 szklanki cukru zwykłego, a na koniec dodajemy kisiel (proszek - całość)... po 20 minutach wyciągamy ciasto z piekarnika, rozsypujemy na nim maliny, zakrywamy pianą i do piekarnika na kolejne 20 minut, ja nie podkręciłam temperatury, ale myślę, że jakby podkręcić do 190 stopni to góra tak ładnie się spiecze

KRUCHE CIASTO Z BORÓWKAMI AMER. ALBO INNYMI OWOCAMI
Składniki:
1/2 kg mąki
30 dag masła (lub 25 dag masła + 2 łyżki smalcu - ciasto będzie bardziej kruche)
5 jajek
5 łyżek cukru pudru
1 szklanka cukru kryształu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
owoce
Zrób kruche ciasto: szerokim nożem posiekaj mąkę z zimnym masłem (i smalcem, jeśli dodajesz), zagnieć z cukrem pudrem, żółtkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto podziel na 3 części, jedną rozwałkuj i wyłóż tortownicę lub blachę. Na cieście ułóż owoce. Do drugiej części ciasta dodaj kakao, zagnieć. Z ciemnego ciasta zeskubuj kawałki i posypuj nimi owoce. Z białek i cukru kryształu ubij bardzo sztywną pianę, wyłóż ją na ciemne ciasto. Z pozostałego, jasnego ciasta zeskub kawałeczki i posyp nimi pianę. Piecz ciasto 40 minut w temp. 160-170°C.

CIASTO MELONOWE POD KAKAOWĄ PRZYKRYWKĄ
2,5 szkl mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
1 kostka masła albo margaryny
5 jaj
3/4 szklanki cukru

Melona pokroiłam w kosteczkę (miałam tego słodkiego siateczkowego)... skropiłam mocno sokiem z cytryny - dużo dużo. Odstawiłam na jakiś czas.

Kostkę masła rozpuściłam na mini ogniu, odstawiłam do ostudzenia. Jajka w całości ubić z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie na koniec przestudzony tłuszcz.

Ciasto wylewam na blachę, ja zawsze daję na wyłożoną papierem, ale można też na wysmarowaną tłuszczem. Wysypałam na ciacho melona (oczywiście mogą być wszystkie inne owoce).

Robię kruszonkę. Rozpuscic niecałe 1/2 kostki masł/maragyny, do przestudzonego tłuszczu dodać 1/3 szklanki cukru i 1 szklankę mąki, zagnieść albo zmiksować i wsadzić do zamrażalnika na jakieś co najmniej 20 min by stwardniało.

Na ciasto robię piane z białek i kisielu. 3 białka (bo małe jajka miałam) - ubić ze szczyptą soli. Jak już będzie taka, że jak się przechyli garnuszek to ni rusz, to dodałam 2 łyżki płaskie cukru i kisiel cytrynowy, zmiksowałam, wyłożyłam pianę na owoce, zakrywając je całe.

Ztwardniałe ciacho wyciągam z zamrażalnika, trę na tarce o dużych oczkach na górę ciacha, zakrywając całą piankę. Na ok 45-50 minut w temperaturze 180stopni.

ok starczy wam tyle
Nie, no. Za te pyszności dałabym się pokroić. :ślina: ostatnio mam manię na ciasta drożdżowe. :ślina:

Mam pytanie odnośnie świnek. Ile tam potrzeba mąki? 1/2 szklanki czy kg, bo nie napisałaś.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 09:39   #4706
bassienkaw
Zakorzenienie

Limeta pól kilograma, nawet nie zwróciłąm uwagi,ze tu brakuje wyznacznika hahaha a ty tylko jedna zobaczylas

Kwiatuszku, co do łóżeczka turystycznego, to my mieszkamy w mieszkaniu 2 pokojowym z babcia. Ona w jednym malutkim, a my w drugim troche wiekszym... no i bedzie łóżeczko turystyczne od drugiego dziecka, bedzie tez sofka od Łucji wyciągana... i jeszcze nasze łóżko, i inne meble, i sie pomiescimy... a roznica pomiedzy zwyklym lozeczkiem, a drewnianym az tak bardzo wielka nie jest.
Ja jestem bardzo zadowolona... zwłaszcza, że na początku dość sporo przemieszczaliśmy się, tzn jak Łucek miał z pół roku... i raz dwa złożyliśmy i sru

Papeteria... ale sie usmialam z początków naszych wypowiedzi

Stary 2010-01-29, 09:46   #4707
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kwiatuszku, co do łóżeczka turystycznego, to my mieszkamy w mieszkaniu 2 pokojowym z babcia. Ona w jednym malutkim, a my w drugim troche wiekszym... no i bedzie łóżeczko turystyczne od drugiego dziecka, bedzie tez sofka od Łucji wyciągana... i jeszcze nasze łóżko, i inne meble, i sie pomiescimy... a roznica pomiedzy zwyklym lozeczkiem, a drewnianym az tak bardzo wielka nie jest.
Ja jestem bardzo zadowolona... zwłaszcza, że na początku dość sporo przemieszczaliśmy się, tzn jak Łucek miał z pół roku... i raz dwa złożyliśmy i sru
No może by się jakoś upchało tylko, że my mamy w pokoju piec kaflowy, bo nie mam tutaj ogrzewania centralnego i to też zajmuje dośc sporo miejsca, ale skoro mówisz, że nie jest dużo większe to pewnie by się zmieściło. No ja w sumie napisałam, że jest wygodniej jakbyśmy chcieli gdzieś wyjechać, ale z drugiej strony mój mąż lubi na weekend jeździć do mamy, a tak jakbyśmy nie mieli łóżeczka to bym miała pretekst, żeby nie jechać hehe. I tak źle i tak nie dobrze, ale w sumie dobrze wiedzieć, że ty sobie bardzo chwalisz, bo ja nie miałam z kim porównać, bo u mnie wszyscy mieli drewniane łóżeczka.
Stary 2010-01-29, 09:50   #4708
bassienkaw
Zakorzenienie

Kwiatuszku najlepiej przejsc sie do sklepu i zobaczyc i takie i takie... owszem sa takie mini drewniane lozeczka na poczatek,ale one na tak dlugo nie staraczaja.
Znajoma tak wlasnie zrobila,zamiast kupic takie konkretniejsze, kupila takie w wersji mini drewniane... i niedlugo musieli lozko zmieniac
Tak jak mowie, do sklepu, porownac i samemu ocenic

Stary 2010-01-29, 10:08   #4709
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kwiatuszku najlepiej przejsc sie do sklepu i zobaczyc i takie i takie... owszem sa takie mini drewniane lozeczka na poczatek,ale one na tak dlugo nie staraczaja.
Znajoma tak wlasnie zrobila,zamiast kupic takie konkretniejsze, kupila takie w wersji mini drewniane... i niedlugo musieli lozko zmieniac
Tak jak mowie, do sklepu, porownac i samemu ocenic
Ja też oglądałam te malutkie kołyski są przepiękne, ale tak jak mówisz po paru miesiącach trzeba by było i tak kupić nowe także nie są one praktyczne. No jak już bedzie tak daleko i będziemy wiedzieli gdzie będziemy mieszkać to pochodze po sklepach i porównam sobie
Stary 2010-01-29, 10:45   #4710
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jedno i drugie

ja mam 18.02 wiec jeszcze troche czasu zeby na dziewczynki sie odwrocilo

Cytat:
A ja zjadłam właśnie odsmażane pierożki ze śmietana...mmm.. Nooo to narobiłam pewnie nie jednej smaka Ale teraz mam haj na kisiel i zaraz chyba pójdę Masakra...
tez mam smaka na kisiel na szczescie w sklepie mnie ochota naszla i kupilam

ide na spacer z psiakiem bo taka piekna pogoda. trzeba sie przewietrzyc troche. a potem zabieram sie za obiad. dzis pizze robie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości