|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() a mi jedni mowia ze chlopak bo ladnie wygladam a inni ze dziewczynka bo zmienilam sie na buzi czyz by byly blizniaki? nieeeeee Cytat:
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odliczam czas do końca dniówki... chciałabym już do domu. Kurcze trzy tygodnie pracy w tej firmie już za mną, nieźle
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wyciągłam pierożki z kapustą i grzybami z zamrażarki od mami. Więc dziś szybki obiadek. Ale jutro chyba zrobię tę tortille
![]() Jutro mam też zaliczenia z kosmetologii więc dziś muszę się trochę pouczyć . Dlaczego tak ciężko się zabrać do nauki Ale też trzeba wyjść dzisiaj na zakupki, bo zapasy w lodowce się kończą. bassienkaw no już prawie miesiac
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-29 o 11:02 |
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ide chyba na zakupy puki snieg nie pada a robie an obiad ta zapiekanke z mieska mielonego i makaronem---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- a jak atmosfera? kiedy chcesz isc na zwolnienie?
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co atmosfera tutaj u nas w dziale handlowców super... nie można narzekać, szefowie narazie na Nas jakoś szczególnie nie naciskają, przyjęto wraz ze mną 5 innych osób, więc całkiem fajnie. Czuję jednak bezsensowność tego co robię, pustosłowność tego co mówię ludziom, a co każą mi mówić, zresztą jak bym nie mówiła tak, czy nie pisała tak, to bym guzik z tego miała, zero zainteresowania... i nie wiem sama. Najchętniej już bym poszła na zwolnienie, bo wkurza mnie to że bezowocna jest moja praca, a nawet jak cos się sprzeda to takie ciu... la... nie... ludzi!
A z drugiej strony fajnie by bylo mieć te 500zł więcej
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
a ile musisz jeszcze pracowac zeby miec te 500zl wiecej?
|
#4717 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą pokaże modele może rozpoznasz http://www.arti.pl/lozeczko-arti-medium_prod116.html to jest ten z rączkami http://www.arti.pl/lozeczko-arti-del...s_prod128.html a to jest z płozami i innymi bajerami i nie wiem który z tych 2 wybrać bo w sumie jestem zdecydowana na tą firme bo chwalona jest ![]() Cytat:
chyba ten rok poprostu będe się ślizgać byle tylko zaliczac ;/
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ładniutkiCytat:
a ja ide dzisiaj na 4D na 18.. a wcześniej jadę na zakupy, chce kurtę kupić, wczoraj kupiłam czerwone oficerki. Mam doła z tym wynajmem... sama już nie wiem co robić.... TŻ się zgodził ale cały czas mi dogaduje, ze ciasno, że to, że tamto... ech
|
||
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
No musze pracowac do połowy marca, i wtedy sie wogole dowiem czy dostane podwyzke... i wiecie gadalam dzisiaj z ta dziewcyzna,co tu jest 3 lata i radzila mnie bym teraz juz uciekala na L4, bo np szefowie moga powiedziec,ze narazie malo sprzedajemy... i ze nie daja podwyzki jeszcze albo cos...
i mysle wlasnie jak to jest... w sumie juz od lutego jestem chroniona, bo minie 12 tydzien ciazy... wiec musza mi umowe przedluzyc do konca ciazy. Orientujecie sie jak to jest, czy bede musiala podjechac i podpisac umowe... czy moge po prostu slac im L4, nie muszac pojawiac sie w firmie... co do lozeczek... to tu widze,wiele opcji: http://allegro.pl/item894534328_koje...y_hurtowe.html http://allegro.pl/item889710718_loze..._warszawa.html http://allegro.pl/item899845873_loze..._przewija.html a zaraz znajde takie jak my mamy... oj chyba nie znajde, bo nie widze ich na allegro |
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziunia nie przejmuj sie tz. Ciasno tzn. ile pokoi? Zobacz inni mieszkaja w 1 pokoju i jakos sobie radza. Ciesz sie, ze masz wybor. Moj tz narazie boi sie kupowac wiekszego mieszkanka a ja juz bym chciala i co sama nic nie zrobie
A my juz sie ledwo miescimy z duzym psem i najgorsze to to, ze to tz zajmuje najwiecej miejscaJa znikam z piesem i na zakupy. Dzis piatek moj tz ma sesje i znow bede siedziala w weekend w domu nuuuuuuudaaaaaaaaaa. |
|
|
|
#4721 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie wiem o co mu chodzi... ja mieszkałam w ponad 100m z rodzicami a teraz jestem u niego gdzie w 4 osoby mamy do dyspozycji 38m i nie narzekam... |
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasie poki dzidzia mala to 2 pokoje starcza. Przeciez cyba i tak nie jest to wasze docelowe mieszkanie prawda? Mlodzi jestescie jeszcze. Uwazam, ze jak w miescie to i na benzynie zaoszczedzicie no i tanszy wynajem to moze cos na wlasne zaoszczedzicie wtedy.
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kilka razy pisałam, my mieszkamy z babcią, ona w jednym swoim małym pokoju, my w drugim trochę większym... Jest już Łucja na świecie, będzie i drugie dziecko... nie mamy balkonu, a to duży minus zwłaszcza latem... będzie jedno turystyczne łóżeczko od maleństwa, drugie od Lucji, sofka rozkładana, a raczej wyciągana... teraz chwilowo jeszcze jest stare turystyczne... wiadomo i my też gdzieś musimy spać, mamy duże łóżko... i jakoś dajemy radę, nie narzekam
![]() Własne, choć z babcią mieszkanie jeszcze na pół dzielone, choć ciasne... ale bez kredytów, bez obawy czy damy rade do wypłaty itd |
|
|
|
#4724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa wlasnie sama nie wiem, najgorszy problem jest taki, że teraz ta super ekipa, którą tak polubialam przenosi się piętro niżej, a my zostaniemy z dwoma typkami, którzy są do bani, najgorszy jest Artur który wraca od poniedziałku, co był na zwolnieniu od psychiatry bo zwariował tu w pracy, jest ciężkim człowiekiem i kawał skur... czy... byka z niego! Rzekłabym nawet, że skur... wie... la! Robi tutaj pod każdym, robi koło dupy, i można przy nim sfiksować. Pojawia się co jakiś czas tutaj i atmosfera w momencie robi się tragiczna
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzidzia i tak na poczatek pewnie bedzie spala u was w pokoju bynajmniej ja sobie nie wyobrazam zeby lozeczko stalo w osobnym pokoju przy takim maluszku a z mezem i tak sie kluce caly czas bo on twierdzi ze dzidzia bedzie spala z nami w lozku i jak takiemu wytlumaczyc ze pozniej ciezko oduczyc ze do wiekszy problem niz kozysc? chyba tylko jeden sposob na to mam...
|
|
#4727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
basienka to jesli naprawde bedzie kiepsko to nawet nie powinnas sie zastanawiac i isc na zwolnienie zeby nie stresowac siebie i dzidzi
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Takie turystyczne sa bardzo fajne.... mysle,ze maja duzo bajerow, teraz widzialam,ze nawet z wibracjami sa...
Co do spania dziecka w lozku rodzicow, to ja jestem na NIE... nasza Łucja nie spała nigdy z Nami, nigdy nie szła do Nas do łóżka... Obydwoje bylismy z mezem zdania,ze po to ma swoje lozeczko by tam spała. A co do pracy, to zobaczymy... przyszły tydzień na pewno będę. Zobaczymy potem. |
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek chyba mam takie samo podejscie do nauki
![]() zuziunia zdaj relacje po powrocie jak myslisz malenstwo sie ujawni?bassienkaw a czy teraz nie jest sie chronionym od poczatku ciazy? Pytam, bo wiem, ze w 2009 przepisy sie zmienily ze mozna cala ciaze byc na l-4 , ale jak z tym okresem ochronnym to nie wiem.Ale ktos juz tu chyba poruszył ten temat w sieci powinnas gdzies znalezcBasia...Co za typ.... .To faktycznie spokojna praca jak koles sfiksował
|
|
|
|
#4731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
obkupilam sie dzis...mam 3 nowe sweterki na brzuszek
|
|||
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym spaniem to faktycznie nie ma co przyzwyczajac.
Ja tez jestem zdania, ze w swoim lozeczku Ostatnio kolezanka opowiadała, ze spała z męzem i do łóżka wszedł ich dwuletni synek i sciagnal pampersa ona niczego nieswiadoma obudziła sie jak poczuła mokro, a maly ostro spał ![]() Ale to nie chodzi juz o to sikanie ale o to by sie nie przyzwyczailo bo potem faktycznie moze byc ciezko Czy jecie rybki z puszki takie w sosie pomidorowym??? Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-29 o 13:09 |
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to sie boje ze mnie maz z lozka wygoni |
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria powiem Ci jedno, pamietam na poprzednim watku jak dziewczyny w czasie karmienia na poczatku braly dzieci do lozka.... na miesiac chocby. Takie malenstwo po takim czasie potrafilo sie przyzwyczaic... i drzec drzec drzec w swoim lozeczku. Nasza nigdy z nami nie spala, i cale szczescie
po problemie mamyA co do ochrony w czasie ciazy to nawet nie wiem, tez mi sie tak zdaje,ale nie jestem pewna... ale teraz i tak jestem juz chroniona w sumie |
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jemy... mówiłam już jakiś czas temu, że wszystko można jeść, to nie jest tak, że ciąża czegoś zakazuje... takie jest moje zdanie. A to co myslicie ze nie wolno, to z umiarem chociaz...
i bedzie dobrzea rybki mozna |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny takiej odpowiedzi oczekiwałam
![]() ![]() ![]() Własnie zajadam się szprotkami smazonymi w sosie pomidorowym Pychaaa Słyszałam, ze maja duuzo metali ciezkich itp itd ale w zasadzie w dzisiejszych czasach mało jest rzeczy typowo eko no nie? |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, tak szczerzes mówiąc jak bysmy mieli sie zastanawiac zbyt wiele nad tym co jemy, bo chyba bysmy nie jadly nic tak naprawde...
Asienko powiem ci to co mowie co raz, wszystko wszystko, w ilosciach nie za wielkich jak sie czegos obawiasz... ja tam nie mysle, nie analizuje... Moje dziecko mialo 3 miesiace jak probowalo zurku
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
juz sie wystraszylam ze nie wolno
jadlam sporo na poczatku ciazy filetow sledziowych w sosie pomidorowym bo tylko taka rybke z puszki jadam. no i tunczyka ale na poczatku sie nim przejadlam i teraz mi nie podchodzi raczej.ja tam raczej wszystko jem to co zawze jadlam. i hamburger sie zdarzy i chipsy czasem. frytki w mega ilosciach
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-29 o 13:30 |
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

ciekawa jestem. Bo i moja mama tak miała, i teściowa, i wczoraj z chrzestną rozmawiałam i to samo mi mówi hahaha 

chyba ten rok poprostu będe się ślizgać byle tylko zaliczac ;/

w sieci powinnas gdzies znalezc