|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
dziewczyny a czy to nie za dużo na śniadanie R: ?
mleko 2% 4x lyzka zmieszanych płatkow owsianych i tych jak owsiane tylko że ciemne + 2 orzechy włoskie + łyżka wiórek kokosowych i kromka razowca z twarogiem i pomidorem. Bardzo proszę o odpowiedz ![]()
#2912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i jak chcesz okres to radzilabym zrezygnowac z cw. chyba ze to roziaganie,ale watpie
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
Śniadanie;
mieseczka mleka 0,5% z płatkami cheelios, herbata z cytryną. 2 Śniadanie; 3 wafelki z ptasim mleczkiem, czekoladą i galaretką ![]() 1 jabłko, 1 pomarańcza Obiad; śledź po japońsku (śledzik z sałatką warzywną, cebulką w śmietanie i połówką jajka na twardo) kromka razowca z serem żółtym łycha gotowanej marchewki z zasmażką herbata Deser; 2 pomadki ![]() Kochane, jak myślicie ile kcal może mieć taki śledzik po japońsku? Bo kupilam już gotowca, ale nigdzie nie mogę znaleźć kaloryczności... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2916 |
Mamusia Luty 2016
|
bardzo dziekuje za odpowiedz
![]()
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 |
Mamusia Luty 2016
|
haha to super! dziekuje slicznie
![]()
#2919 |
Raczkowanie
|
To jakie proponujecie śniadanie na U/P żeby się zbytnio nie napchać??? Chodzi mi o mleko/ jogurt naturalny + dodatki.
Odp. plis |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że jadłas mnie i tyłaś wierzę ![]() Sama olałam zdrową dietę jakiś czas temu..zaczęłam jeśc 2 posiłki dziennie, obżerać sie na noc węglowodanami i efekty były zatrwarzające. Teraz jem wszystko..trzymam sie tylko podstawowych zasad waga jest idealna, a ja się czuję super ![]() PS czasem tzreba rozpieścić podniebienie ciastkiem ![]() Cytat:
![]() |
#2921 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Moje U - przedwczorajsze 1. Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, płatki pszenne Obst, sporo poduszkowców waniliowych, mleko), jabłko 2. 2 kromki chleba żytniego na miodzie (jedna z serkiem wiejskim i dżemem, pół z Nutellą, pół z masłem orzechowym), dwa kruche ciasteczka mamusinej roboty 3. pół woreczka kaszy gryczanej, gularz, ogórki korniszone 4. jogurt serduszko orzechowy, do tego 4 łyżeczki musli, 2 łyżeczki otrębów pszennych, kilka migdałów 5. 2 kromki chleba żytniego na miodzie (jedna z margaryną, sałatą, serem żółtym i ketchupem, druga z margaryną, sałatą, wędliną i ketchupem Wczorajsze U 1. owsianka (5 łyżek płatków owsianych, trochę płatków pszennych Obst, garść pooduszkowców waniliowych, starte jabłko, 2 łyżeczki dżemu, mleko) 2. kaszka manna Mleczny Start wanilowa 3. kotlet z piersi kurczaka smażony na oleju, pół woreczka kaszy gryczanej, ogórki korniszone 4. 2 kromki chleba żytniego na miodzie, jedna z masłem orzechowym, druga z Nutellą 5. 2 kromki chleba żytniego na miodzie, każda z margaryną i sałatą, na jednej wędlina, na drugiej ser żółty I jak to wygląda? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() ![]() a wiecie moze jak to z tym śledziem po japońsku?;p |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze zabiegane ( w pracy) mam nadzieje UUUU:
sniadanko(6:00): jogo naturlany+ zdrowy błonnik+ frutina+ otręby żytnie+ herbata czerwona śniadanko ( 11:30): duuuzo jabłko+ kilka winogron+ paczka mamby+ herbata zielona obiad: (16:00): zupa z czerwonej soczewicy duuuza miska posypana grzankami( soczewica, marchew, seler, pietruszka, zioła) zaraz po kawa ala latte podw( 18:00) jabłko + 3 mandarynki kolacja: ( 20:00) sałatka Cezar w pizza hut z 3 grzankami czosnkowymi( jeszcze jakis czas temu nie zjadłabym grzanek nawet)+ herbata zielona i co Wy na to????? czekam na ocenki lub kopa porządnego w Du**** ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ee ja jestem na R i chyba bym się tym nie najadła ![]()
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak to wygląda wg mnie.
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
U
I owsianka na mleku 2% z jabłkiem, śliwkami suszonymi, pestkami slonecznika, łyżką cukru i łyżeczką cynamonu, kawa 45; 20 min trucht, 25 pump it up II serek wiejski lekki z garścią wkrojonych oliwek, kromka chleba żytniego z masłem i krakowską, garść dorodnych rzodkiewek, pare pasków selera naciowego, duże jabłko, zielona herbatka z kawalkami karmelu ciap ciap do sklepu 10 min III dwa gotowane skrzydelka zaraz po nich woreczek ryżu brązowego pomieszany z połową opakowania warzyw na patelnie (uparowanymi, posypane ziarenkami smaku i czosnkiem granulowanym) całość polana oliwą z oliwek, herbata czerwona jagodowa IV deser muller mix z wsadem jagodowym, 3 delicje, herbata V biała bułka posmarowana masłem; jedna połówka z serkiem trójkącikiem fit, druga z szynką z indyka, dwa jajka na twardo z majonezem, mala kromka żytniego z masłem i plastrem sera białego, herbata dancehall 30 min ćwiczenia 40 i jak?;>
Soul of the woman was created below Edytowane przez freakkiki Czas edycji: 2010-01-29 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wskazówki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj marnie, nawet nie oceniajcie, bo wiem co zle porobilam. Nastal dzien,w ktorym wyznaczylam sobie nagrode w postaci ciacha z cukierni. Nie bardzo mi to smakowalo. Myslalam, ze bede miala wieksza ucieche a tak to mam tylko mnostwo zbednych kalorii.
I - bułka razowa wieloziarnista z filetem wędzonym z indyka z ogórkiem i otrębami pszennymi, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego, pomarańcza II - bułka razowa wieloziarnista, 330 ml soku multiwitamina III - bułka razowa wieloziarnista, udko gotowane, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego deser - napoleonka IV - 200 g serka wiejskiego, dwie marchewki, 30 g orzechów laskowych |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2930 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
jakie robię błędy???? oprócz braku owoców? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
U Ś: wielka bigggg grahamka: pół z masłem dwoma plasterkami sera i wędliną z cielęciny; pół z masłem i dwoma plastrami mortadeli; pomidor, ogórek konserwowy; kawa z mlekiemII: cały twarożek grani+ łyżka dżemu truskawkowego+ łyżka masła orzechowego; kawa inka z magnezem z mlekiem O: ziemniaki, 2 jajka gotowane, marchewka z groszkiem; sos pomidorowy P: deser dr oetkera- " szarlotka z cynamonem" + spora garść mixu studenckiego; jabłko; kawa z mlekiem K: bułeczka sojowa( raczej mała)pół z masłem, plastrem sera i wędliną z cielęciny i chrzanem; pół z masłem, plastrem sera, szynką i keczupem; ogórek konserwowy, ogórek kiszony, pomidor, miseczka kapusty kiszonej; herbata mietowa z cukrem i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I śniadanie jest wg mnie za małe, brakuje mi tu owoców. Między 3, a 4 posiłkiem 6 godzin przerwy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez stupify Czas edycji: 2010-01-29 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Ale ono mi smakowalo tylko nie AZ tak bardzo jak sie tego spodziewalam bo tygodniowej przerwie od wszelkich slodyczy. Ale niewazne, nastepnym razem nagroda bedzie materialna, jakis tusz do rzes czy inny kosmetyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R.
I.budyniowa owsianka:4 łyżki płatków,2 otrębów,szklanka mleka 2%,czubata łyżka budyniu waniliowego (trzeba mieć swoje 10% :P),jabłko II:2 kromki grahama,pół kabanosa drobiowego,3 "plasterki" sera pleśniowego brie camembert,ogórek 10 min na skakance interwałowo (min/min) III:kotlety sojowe,łyżka(suchej)kaszy gryczanej,warzywa na patelnię,ok.4 łyżek kukurydzy z puszki IV:garść orzechów (nerkowce,laskowe i migdały) V:2 jajka na twardo,ok.5 łyżek groszku z puszki I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
U;
I: placuszki owsiane z orzechami włoskimi i czekoladą, kawa z mlekiem, jabłko II: serek wiejski z powidłami śliwkowymi, pomarańcz III: ryż biały, pulpeciki z sosem koperkowym, gotowany szpinak VI: 2 puszyste naleśniki z: nutellą i plasterkami banana, serkiem homo i jabłkami na szarlotkę 40 min treningu V: micha twarogu śmietankowego z solą, kromka razowca z masłem
#2937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym ładnie ![]() i w IV posiłku nie ma białka. Ale widać ze generalne założenia znasz. Aha i generalnie kukurydza nie jest polecana na R, ale nie można popadać w paranoję.
Edytowane przez upgirl Czas edycji: 2010-01-29 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
R
![]() 1. (8:30) duża owsianka (taka prawdziwa, gotowana) 2 szkl. mleka + 8 łyżek mieszanki płatków (owsiane, żytnie, pszenne, orkiszowe) + orzechy ziemne, włoskie + 2 jabłka starte + rodzynki+ cynamon, kawa mandarynki x 2 2. (12:00) jajko sadzone + dużo warzyw na parze z oliwą z o.(brokuł, kalafior,marchew, por) polane jogurtem nat 3.(16:00) owsianka taka jak rano (połowa porcji) +2 naleśniki z twarogiem mandarynki x 3, kiwi x 1 orzechy pistacje, nerkowce, ziemne (po 5 sztuk) 4. (20:00) omlet (2 białka+ 1 żółtko + 1 łyżka mąki kukurydzianej +przyprawy) z sosem (pół puszki pom + łyż. przecieru pom + przyprawy) 5. (22:30) 50 g twarogu z ogórkiem konserwowym czy to aby nie za dużo jak na redukcję? zaznaczę może jeszcze że nie ćwiczę kompletnie nic (jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
#2939 |
Raczkowanie
|
R
I 3 kromki razowca z tostera ;D 2- twarożek farmerski i 1 z makrelką + czerwona herbata II Placuch owsiany (z łyżki płatków, jajko, troszke mleka, troszke kakao i cukier wanili.) z polewa z jogurtu naturalnego, jabłko+ kawa z mlekiem, potem czerwona herbata i kilka migdałów III z 50 g makaronu pełno. pióra z sosem do spaghetii z miesęm mielonym (mieska starałam sie jak najmniej nabrać ![]() Przed treningiem IV 2 jajca gotowane, kromka razowca z szyneczką chudą i pomidorkiem trening siłowy : ok 40 minut V troche makreli, pomidora, makaronu pełno. herbata czerwona\ I JAK? Edytowane przez julijaa Czas edycji: 2010-01-29 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Po takiej wielkiej owsiance już nic na tostach by nie weszło
![]() Tak, to rybka, tylko że się oczywiście pomyliłam w nazwie, MIRUNA, a nie maruna ![]() ![]() A mleko z lnem mi bardzo pomaga, samo siemie zresztą też, ale z mlekiem bardziej ![]() ![]() Dzięki za ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.