Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-29, 12:34   #2911
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

dziewczyny a czy to nie za dużo na śniadanie R: ?

mleko 2% 4x lyzka zmieszanych płatkow owsianych i tych jak owsiane tylko że ciemne + 2 orzechy włoskie + łyżka wiórek kokosowych i kromka razowca z twarogiem i pomidorem.

Bardzo proszę o odpowiedz

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:34   #2912
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
W takim razie tak trzymaj.
Widzę że już trochę balastu zrzuciłaś
Trzymam kciuki za dalsze sukcesy
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Ja również
Dziękuję ślicznie za doping i ocenki .Tym razem nie polegnę w połowie drogi.Diety jakich jesy pełno nie pomagają(przynajmniej mi)Ja o sobie nie mówię że jestem na diecie.Zmieniłam całkowicie swój jadłospis i poprostu zdrowo się odżywiam.Wierzcie lub nie wcześniej przed wizytą u lekarza i dietetyczki jadłam mniej i tyłam .Jadłam niezdrowo dużo soliłam,piłam gazowane świństwa, jadłam gotowce(mrożone pizze itp.) chipsy, wszystko smażone,dużo mącznych produktów typu kopytka białe pieczywo biały ryż ,gęste sosy no i słodycze.Aż wstyd pisać.A teraz naprawdę czuję się jak nowo narodzona i jak czasem zobaczę górę kopytek z gęstym sosem to aż mną trzęsie co ja jadłam.Nie mówię że to jest bardzo złe.Raz w tygodniu też skuszę się na kawałek ciacha do kawki.Wszystko jest dla ludzi jednak osoby z predyspozycją do otyłości muszą się pilnować.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 12:46   #2913
powered
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U/P
śn: 2 łyżki ringów miodowych, 2 łyżki pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrąb, łyżeczka rodzynek, bakalie, migdały ok. 5 sztuk, miód 1/2 łyżeczki, 200 ml mleka 0,5 %. (strasznie słodkie było)/ za mało mi się tu wydaje kcal. Ile tu może być kcal i ile powinnam ich jesć na śniadanie???
to co pogrubilam bardzo mi sie nie podoba, za malo! mleko-woda zeby miec okres?! zwieksza liczbe platkow i dodatkow conajmniej x2

2śn: jabłko, drożdżówka z awiteksu z serem i cukrem pudrem(pyycha) cos do popicia?
25 minut ćwiczeń ......
ob: 2 chochelki barszczu białego ( żurku) z jajkiem na twardo i warzywami gotowanymi (nie przepadam za nim) 2 danie; 2 gałki ziemniaków, 2 paluszki rybne na parze (odgrzane bo już są usmażone), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem. mogloby byc,ale gdyby nie bylo cwiczen pozniej!
ćwiczenia 20 minut
pod: activia czereśniowa, łyżeczk otrębów, rodzynki, jabłko ile rodzynek? 5 szt? duzo za malo
kol: 2 kromki chleba (1 słonecznikowa, 1 żytnia -obie kwadratowe) posmarowane margaryną/ masłem, 1 z wędliną drobiową, 2 z serem żółtym, kilka plasterków wędliny, warzywa, herbata z cukrem bez szalu....
po: banan/lub/ mandarynka/ orzechy/pomarańcz/ coś innego

P.S. Nie mam @ a nie mogę powstrzymać się od ćwiczeń.
I jak??? Ocenicie??? Plis
duzo za malo, po kolacji zrob sobie moze koktajl z orzechow, banana i maslanki/jogo/kefiuru zeby troche dobic kalorii
i jak chcesz okres to radzilabym zrezygnowac z cw. chyba ze to roziaganie,ale watpie
Stary 2010-01-29, 13:24   #2914
anka99111
Raczkowanie

Śniadanie;
mieseczka mleka 0,5% z płatkami cheelios, herbata z cytryną.
2 Śniadanie;
3 wafelki z ptasim mleczkiem, czekoladą i galaretką
1 jabłko, 1 pomarańcza
Obiad;
śledź po japońsku (śledzik z sałatką warzywną, cebulką w śmietanie i połówką jajka na twardo)
kromka razowca z serem żółtym
łycha gotowanej marchewki z zasmażką
herbata
Deser;
2 pomadki

Kochane, jak myślicie ile kcal może mieć taki śledzik po japońsku? Bo kupilam już gotowca, ale nigdzie nie mogę znaleźć kaloryczności...
anka99111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 13:34   #2915
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy to nie za dużo na śniadanie R: ?

mleko 2% 4x lyzka zmieszanych płatkow owsianych i tych jak owsiane tylko że ciemne + 2 orzechy włoskie + łyżka wiórek kokosowych i kromka razowca z twarogiem i pomidorem.

Bardzo proszę o odpowiedz
nie, powiedziałabym, że jak na śniadanie redukcyjne to akurat i ładnie, białko jest, NNKT są, zdrowe węgle i warzywko
Stary 2010-01-29, 13:52   #2916
esor
Mamusia Luty 2016

bardzo dziekuje za odpowiedz A czy będąc na R mogę sobie raz w tygodniu pozwolic na jakieś ciacho czy cos ogolnie niedozwolonego, czy to zaburzy calą dietę?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2010-01-29, 14:02   #2917
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
bardzo dziekuje za odpowiedz A czy będąc na R mogę sobie raz w tygodniu pozwolic na jakieś ciacho czy cos ogolnie niedozwolonego, czy to zaburzy calą dietę?
oczywiście, że możesz

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:03   #2918
esor
Mamusia Luty 2016

haha to super! dziekuje slicznie

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2010-01-29, 14:34   #2919
kasia220112
Raczkowanie

To jakie proponujecie śniadanie na U/P żeby się zbytnio nie napchać??? Chodzi mi o mleko/ jogurt naturalny + dodatki.
Odp. plis
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 14:42   #2920
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie za doping i ocenki .Tym razem nie polegnę w połowie drogi.Diety jakich jesy pełno nie pomagają(przynajmniej mi)Ja o sobie nie mówię że jestem na diecie.Zmieniłam całkowicie swój jadłospis i poprostu zdrowo się odżywiam.Wierzcie lub nie wcześniej przed wizytą u lekarza i dietetyczki jadłam mniej i tyłam .Jadłam niezdrowo dużo soliłam,piłam gazowane świństwa, jadłam gotowce(mrożone pizze itp.) chipsy, wszystko smażone,dużo mącznych produktów typu kopytka białe pieczywo biały ryż ,gęste sosy no i słodycze.Aż wstyd pisać.A teraz naprawdę czuję się jak nowo narodzona i jak czasem zobaczę górę kopytek z gęstym sosem to aż mną trzęsie co ja jadłam.Nie mówię że to jest bardzo złe.Raz w tygodniu też skuszę się na kawałek ciacha do kawki.Wszystko jest dla ludzi jednak osoby z predyspozycją do otyłości muszą się pilnować.
Super podejście...jeżeli będziesz sie go trzymać odniesiesz sukces i kiedyś będziesz sie zastanawiać jak to sie stało że tyle ważyłaś
A że jadłas mnie i tyłaś wierzę
Sama olałam zdrową dietę jakiś czas temu..zaczęłam jeśc 2 posiłki dziennie, obżerać sie na noc węglowodanami i efekty były zatrwarzające.
Teraz jem wszystko..trzymam sie tylko podstawowych zasad waga jest idealna, a ja się czuję super

PS czasem tzreba rozpieścić podniebienie ciastkiem

Cytat:
Napisane przez anka99111 Pokaż wiadomość
R? U? P?

Śniadanie;
mieseczka mleka 0,5% z płatkami cheelios, herbata z cytryną. Mleko 0,5 to woda nawet na diecie lepiej pić 3,2%....cheriosy za to to same proste cukry i węgle..wyeliminuj
2 Śniadanie;
3 wafelki z ptasim mleczkiem, czekoladą i galaretką
1 jabłko, 1 pomarańcza to nie jest posiłek
Obiad;
śledź po japońsku (śledzik z sałatką warzywną, cebulką w śmietanie i połówką jajka na twardo)
kromka razowca z serem żółtym
łycha gotowanej marchewki z zasmażką to powinno być 2 śniadanie nie obiad
herbata
Deser;
2 pomadki
Czy to wszystko??

Póki co widzę 2 posiłki...w tym bardzo marne śniadanie

Kochane, jak myślicie ile kcal może mieć taki śledzik po japońsku? Bo kupilam już gotowca, ale nigdzie nie mogę znaleźć kaloryczności...
jw
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:08   #2921
wanilij_ka
Przyczajenie

Witam, bardzo proszę o ocenę

Moje U - przedwczorajsze

1. Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, płatki pszenne Obst, sporo poduszkowców waniliowych, mleko), jabłko

2. 2 kromki chleba żytniego na miodzie (jedna z serkiem wiejskim i dżemem, pół z Nutellą, pół z masłem orzechowym), dwa kruche ciasteczka mamusinej roboty

3. pół woreczka kaszy gryczanej, gularz, ogórki korniszone

4. jogurt serduszko orzechowy, do tego 4 łyżeczki musli, 2 łyżeczki otrębów pszennych, kilka migdałów

5. 2 kromki chleba żytniego na miodzie (jedna z margaryną, sałatą, serem żółtym i ketchupem, druga z margaryną, sałatą, wędliną i ketchupem

Wczorajsze U

1. owsianka (5 łyżek płatków owsianych, trochę płatków pszennych Obst, garść pooduszkowców waniliowych, starte jabłko, 2 łyżeczki dżemu, mleko)

2. kaszka manna Mleczny Start wanilowa

3. kotlet z piersi kurczaka smażony na oleju, pół woreczka kaszy gryczanej, ogórki korniszone

4. 2 kromki chleba żytniego na miodzie, jedna z masłem orzechowym, druga z Nutellą

5. 2 kromki chleba żytniego na miodzie, każda z margaryną i sałatą, na jednej wędlina, na drugiej ser żółty

I jak to wygląda? Uśmiecham się o ocenę
wanilij_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:18   #2922
anka99111
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za odpowiedź Staram się utrzymać moją wagę, ew trochę przytyć. Wiem ze mleko 0,5 % jest jak woda, ale własnie takie smakuje mi najbardziej. Myślałam że cheerliosy są zdrowsze;( Wieczorem planuje jeszcze jakąś dobrą kolacyjkę, ale nie mam jeszcze pomysłu na nią.

a wiecie moze jak to z tym śledziem po japońsku?;p
anka99111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:42   #2923
ar22
Raczkowanie

moje dzisiejsze zabiegane ( w pracy) mam nadzieje UUUU:

sniadanko(6:00): jogo naturlany+ zdrowy błonnik+ frutina+ otręby żytnie+ herbata czerwona

śniadanko ( 11:30): duuuzo jabłko+ kilka winogron+ paczka mamby+ herbata zielona

obiad: (16:00): zupa z czerwonej soczewicy duuuza miska posypana grzankami( soczewica, marchew, seler, pietruszka, zioła)

zaraz po kawa ala latte

podw( 18:00) jabłko + 3 mandarynki

kolacja: ( 20:00) sałatka Cezar w pizza hut z 3 grzankami czosnkowymi( jeszcze jakis czas temu nie zjadłabym grzanek nawet)+ herbata zielona

i co Wy na to????? czekam na ocenki lub kopa porządnego w Du****:pros i:
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:44   #2924
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze zabiegane ( w pracy) mam nadzieje UUUU:

sniadanko(6:00): jogo naturlany+ zdrowy błonnik+ frutina+ otręby żytnie+ herbata czerwona

śniadanko ( 11:30): duuuzo jabłko+ kilka winogron+ paczka mamby+ herbata zielona

obiad: (16:00): zupa z czerwonej soczewicy duuuza miska posypana grzankami( soczewica, marchew, seler, pietruszka, zioła)

zaraz po kawa ala latte

podw( 18:00) jabłko + 3 mandarynki

kolacja: ( 20:00) sałatka Cezar w pizza hut z 3 grzankami czosnkowymi( jeszcze jakis czas temu nie zjadłabym grzanek nawet)+ herbata zielona

i co Wy na to????? czekam na ocenki lub kopa porządnego w Du****:pros i:

ee ja jestem na R i chyba bym się tym nie najadła

Prawda jest jak dupa ...Każdy ma swoją..

GabrysiaBrycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 15:50   #2925
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez wanilij_ka Pokaż wiadomość
Witam, bardzo proszę o ocenę

Moje U - przedwczorajsze

1. Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, płatki pszenne Obst, sporo poduszkowców waniliowych, mleko), jabłko nie znam gramatury pozostałych płatków, ale tych owsianych za dużo nie nasypałaś mleko mam nadzieję, że nie tylko takie z "nazwy"

2. 2 kromki chleba żytniego na miodzie (jedna z serkiem wiejskim i dżemem, pół z Nutellą, pół z masłem orzechowym), dwa kruche ciasteczka mamusinej roboty mhm, ale gdzie masełko na 1?a ciasteczka zapewne pyszne

3. pół woreczka kaszy gryczanej, gulaSZ, ogórki korniszone ok

4. jogurt serduszko orzechowy, do tego 4 łyżeczki musli, 2 łyżeczki otrębów pszennych, kilka migdałów serduszko to taki raczej malutki "jogurtuś", ale fajnie, że migdały są

5. 2 kromki chleba żytniego na miodzie (jedna z margaryną, sałatą, serem żółtym i ketchupem, druga z margaryną, sałatą, wędliną i ketchupem zamiast marg używaj masła-jest zdrowsze, mało warzyw, jakieś jajo by się przydało/serek/mleko

Wczorajsze U

1. owsianka (5 łyżek płatków owsianych, trochę płatków pszennych Obst, garść pooduszkowców waniliowych, starte jabłko, 2 łyżeczki dżemu, mleko) lepiej chyba niż wczoraj

2. kaszka manna Mleczny Start wanilowa mało, jakiś owoc/kanapka/orzechy?

3. kotlet z piersi kurczaka smażony na oleju, pół woreczka kaszy gryczanej, ogórki korniszone ok

4. 2 kromki chleba żytniego na miodzie, jedna z masłem orzechowym, druga z Nutellą jakiś jogo?

5. 2 kromki chleba żytniego na miodzie, każda z margaryną i sałatą, na jednej wędlina, na drugiej ser żółty to było wczoraj, może coś innego? jakaś sałatka/jajecznica?

I jak to wygląda? Uśmiecham się o ocenę
po pierwsze bardzo mało warzywek, owoców też skromnie, nnkt tyle o ile, dość małe posiłki i monotonnie.
i tak to wygląda wg mnie.

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 16:25   #2926
freakkiki
Raczkowanie

U

I owsianka na mleku 2% z jabłkiem, śliwkami suszonymi, pestkami slonecznika, łyżką cukru i łyżeczką cynamonu, kawa
45; 20 min trucht, 25 pump it up
II serek wiejski lekki z garścią wkrojonych oliwek, kromka chleba żytniego z masłem i krakowską, garść dorodnych rzodkiewek, pare pasków selera naciowego, duże jabłko, zielona herbatka z kawalkami karmelu
ciap ciap do sklepu 10 min
III dwa gotowane skrzydelka zaraz po nich woreczek ryżu brązowego pomieszany z połową opakowania warzyw na patelnie (uparowanymi, posypane ziarenkami smaku i czosnkiem granulowanym) całość polana oliwą z oliwek, herbata czerwona jagodowa
IV deser muller mix z wsadem jagodowym, 3 delicje, herbata
V biała bułka posmarowana masłem; jedna połówka z serkiem trójkącikiem fit, druga z szynką z indyka, dwa jajka na twardo z majonezem, mala kromka żytniego z masłem i plastrem sera białego, herbata
dancehall 30 min
ćwiczenia 40

i jak?;>

Edytowane przez freakkiki
Czas edycji: 2010-01-29 o 17:05
freakkiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 16:27   #2927
wanilij_ka
Przyczajenie

Dziękuję za wskazówki, postaram się poprawić Mleko 0,5%, ale jak skończę to wezmę się za 1,5% (mam już zakupione). A co do masła i margaryny to już słyszałam tyle sprzecznych opinii co zdrowsze, że się pogubiłam. Na razie mam w lodówce całe opakowanie Flory i nie może się zmarnować Flora nie jest zdrowa?
wanilij_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 16:27   #2928
lisnov
Zakorzenienie

Dzisiaj marnie, nawet nie oceniajcie, bo wiem co zle porobilam. Nastal dzien,w ktorym wyznaczylam sobie nagrode w postaci ciacha z cukierni. Nie bardzo mi to smakowalo. Myslalam, ze bede miala wieksza ucieche a tak to mam tylko mnostwo zbednych kalorii.
I - bułka razowa wieloziarnista z filetem wędzonym z indyka z ogórkiem i otrębami pszennymi, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego, pomarańcza
II - bułka razowa wieloziarnista, 330 ml soku multiwitamina
III - bułka razowa wieloziarnista, udko gotowane, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego
deser - napoleonka
IV - 200 g serka wiejskiego, dwie marchewki, 30 g orzechów laskowych
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 16:40   #2929
Ejli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Podczepiam się pod wątek, bo mam żywieniowe pytanie. Czy można granulowane otręby podciągnąć pod NNKT? W 100 gramach mają koło 9 gramów tłuszczu, w czym nasycony to tylko jakiś gram. Z drugiej strony to takie przetworzone i w ogóle... Proszę, nie lekceważcie mojego pytania!
Up

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-29, 17:06   #2930
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. godz. 8.15: kanapka (jasne pieczywo) z szynką,pomidorkiem,ogórki em,cebulką,szczypiorkiem +1/2 kabanosa
  2. godz. 10: wiejski 150g ze szczypiorkiem + 2 kostki czekolady
  3. godz.13: 2 małe paluszki rybne(z mikrofali),200g surówki wiosennej,porcja frytek z keczupem i sosem czosnkowym
  4. godz. 19(planuję): jajko na miękko,kanapka razowca z szynką,pomidorem
w międzyczasie garść orzeszków z papryką + piwko

jakie robię błędy???? oprócz braku owoców?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:19   #2931
mpati86
Zadomowienie

U
Ś: wielka bigggg grahamka: pół z masłem dwoma plasterkami sera i wędliną z cielęciny; pół z masłem i dwoma plastrami mortadeli; pomidor, ogórek konserwowy; kawa z mlekiem
II: cały twarożek grani+ łyżka dżemu truskawkowego+ łyżka masła orzechowego; kawa inka z magnezem z mlekiem
O: ziemniaki, 2 jajka gotowane, marchewka z groszkiem; sos pomidorowy
P: deser dr oetkera- " szarlotka z cynamonem" + spora garść mixu studenckiego; jabłko; kawa z mlekiem
K: bułeczka sojowa( raczej mała)pół z masłem, plastrem sera i wędliną z cielęciny i chrzanem; pół z masłem, plastrem sera, szynką i keczupem; ogórek konserwowy, ogórek kiszony, pomidor, miseczka kapusty kiszonej; herbata mietowa z cukrem

i jak?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:45   #2932
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. godz. 8.15: kanapka (jasne pieczywo) z szynką,pomidorkiem,ogórki em,cebulką,szczypiorkiem +1/2 kabanosa
  2. godz. 10: wiejski 150g ze szczypiorkiem + 2 kostki czekolady
  3. godz.13: 2 małe paluszki rybne(z mikrofali),200g surówki wiosennej,porcja frytek z keczupem i sosem czosnkowym
  4. godz. 19(planuję): jajko na miękko,kanapka razowca z szynką,pomidorem
w międzyczasie garść orzeszków z papryką + piwko

jakie robię błędy???? oprócz braku owoców?
Już ci mówię
I śniadanie jest wg mnie za małe, brakuje mi tu owoców. Między 3, a 4 posiłkiem 6 godzin przerwy o 16 powinny wpaść jakieś orzeszki (tam widzę, że garść zjadłaś ale paprykowych, lepsze byłyby normalne ) + owoce np czy coś słodkiego, czy kanapeczka, byle jakiś posiłek

Edytowane przez stupify
Czas edycji: 2010-01-29 o 17:47
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:46   #2933
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Dzisiaj marnie, nawet nie oceniajcie, bo wiem co zle porobilam. Nastal dzien,w ktorym wyznaczylam sobie nagrode w postaci ciacha z cukierni. Nie bardzo mi to smakowalo. Myslalam, ze bede miala wieksza ucieche a tak to mam tylko mnostwo zbednych kalorii.
I - bułka razowa wieloziarnista z filetem wędzonym z indyka z ogórkiem i otrębami pszennymi, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego, pomarańcza
II - bułka razowa wieloziarnista, 330 ml soku multiwitamina
III - bułka razowa wieloziarnista, udko gotowane, herbata czarna z trzema łyżeczkami syropu malinowego
deser - napoleonka
IV - 200 g serka wiejskiego, dwie marchewki, 30 g orzechów laskowych
to jak spróbowałaś to ciastko, i ci nie smakowało to czemu dalej jadłaś?
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 17:54   #2934
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
to jak spróbowałaś to ciastko, i ci nie smakowało to czemu dalej jadłaś?
Ale ono mi smakowalo tylko nie AZ tak bardzo jak sie tego spodziewalam bo tygodniowej przerwie od wszelkich slodyczy. Ale niewazne, nastepnym razem nagroda bedzie materialna, jakis tusz do rzes czy inny kosmetyk.
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:07   #2935
Papillon
Rozeznanie

Moje dzisiejsze R.
I.budyniowa owsianka:4 łyżki płatków,2 otrębów,szklanka mleka 2%,czubata łyżka budyniu waniliowego (trzeba mieć swoje 10% :P),jabłko
II:2 kromki grahama,pół kabanosa drobiowego,3 "plasterki" sera pleśniowego brie camembert,ogórek

10 min na skakance interwałowo (min/min)

III:kotlety sojowe,łyżka(suchej)kaszy gryczanej,warzywa na patelnię,ok.4 łyżek kukurydzy z puszki
IV:garść orzechów (nerkowce,laskowe i migdały)
V:2 jajka na twardo,ok.5 łyżek groszku z puszki

I jak?
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:13   #2936
Fankaus5olga
Zadomowienie

U;

I: placuszki owsiane z orzechami włoskimi i czekoladą,
kawa z mlekiem, jabłko
II: serek wiejski z powidłami śliwkowymi, pomarańcz
III: ryż biały, pulpeciki z sosem koperkowym, gotowany szpinak
VI: 2 puszyste naleśniki z: nutellą i plasterkami banana, serkiem homo i jabłkami na szarlotkę
40 min treningu
V: micha twarogu śmietankowego z solą, kromka razowca z masłem

M.J & P.S forever in my heart
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:18   #2937
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R.
I.budyniowa owsianka:4 łyżki płatków,2 otrębów,szklanka mleka 2%,czubata łyżka budyniu waniliowego (trzeba mieć swoje 10% :P),jabłko
II:2 kromki grahama,pół kabanosa drobiowego,3 "plasterki" sera pleśniowego brie camembert,ogórek

10 min na skakance interwałowo (min/min)

III:kotlety sojowe,łyżka(suchej)kaszy gryczanej,warzywa na patelnię,ok.4 łyżek kukurydzy z puszki
IV:garść orzechów (nerkowce,laskowe i migdały)
V:2 jajka na twardo,ok.5 łyżek groszku z puszki

I jak?
gotowałaś łyżkę kaszy gryczanej ?

Poza tym ładnie ALE przed skakanką nie powinnaś jesć tłuszczy- ser pleśniowy. Po raczej lepsze źródło białka niż kotlet sojowy.
i w IV posiłku nie ma białka. Ale widać ze generalne założenia znasz.
Aha i generalnie kukurydza nie jest polecana na R, ale nie można popadać w paranoję.

Edytowane przez upgirl
Czas edycji: 2010-01-29 o 18:19
upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:18   #2938
GabrysiaBrycha
Raczkowanie

GG do GabrysiaBrycha

R

1. (8:30) duża owsianka (taka prawdziwa, gotowana) 2 szkl. mleka + 8 łyżek mieszanki płatków (owsiane, żytnie, pszenne, orkiszowe) + orzechy ziemne, włoskie + 2 jabłka starte + rodzynki+ cynamon, kawa

mandarynki x 2

2. (12:00) jajko sadzone + dużo warzyw na parze z oliwą z o.(brokuł, kalafior,marchew, por) polane jogurtem nat

3.(16:00) owsianka taka jak rano (połowa porcji) +2 naleśniki z twarogiem

mandarynki x 3, kiwi x 1
orzechy pistacje, nerkowce, ziemne (po 5 sztuk)

4. (20:00) omlet (2 białka+ 1 żółtko + 1 łyżka mąki kukurydzianej +przyprawy) z sosem (pół puszki pom + łyż. przecieru pom + przyprawy)

5. (22:30)
50 g twarogu z ogórkiem konserwowym

czy to aby nie za dużo jak na redukcję? zaznaczę może jeszcze że nie ćwiczę kompletnie nic (jeszcze ) a mój tryb życia jest siedzący.. typowo siedzący

proszę o ocenę

pozdrawiam

Prawda jest jak dupa ...Każdy ma swoją..

GabrysiaBrycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:20   #2939
julijaa
Raczkowanie

R

I 3 kromki razowca z tostera ;D 2- twarożek farmerski i 1 z makrelką + czerwona herbata

II Placuch owsiany (z łyżki płatków, jajko, troszke mleka, troszke kakao i cukier wanili.) z polewa z jogurtu naturalnego, jabłko+ kawa z mlekiem, potem czerwona herbata i kilka migdałów

III z 50 g makaronu pełno. pióra z sosem do spaghetii z miesęm mielonym (mieska starałam sie jak najmniej nabrać ) czerwona herbata i zwykła lipton

Przed treningiem
IV 2 jajca gotowane, kromka razowca z szyneczką chudą i pomidorkiem

trening siłowy : ok 40 minut

V troche makreli, pomidora, makaronu pełno. herbata czerwona\

I JAK?

Edytowane przez julijaa
Czas edycji: 2010-01-29 o 18:29
julijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-29, 18:21   #2940
Alina_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez powered Pokaż wiadomość
dla mnie superr!!
Po takiej wielkiej owsiance już nic na tostach by nie weszło
Tak, to rybka, tylko że się oczywiście pomyliłam w nazwie, MIRUNA, a nie maruna Pierwszy raz dostali u mnie w sklepie, więc testowalam, no i bardzo smaczne, i nie ma tyle lodu co na filetach
A mleko z lnem mi bardzo pomaga, samo siemie zresztą też, ale z mlekiem bardziej Wieczorem wypiję, a rano na 100% wyjdę z WC lżejsza
Dzięki za ocenę
Alina_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości