|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Cytat:
Wróciłam niedawno z pracy, pojechałam do sklepu i raczę się właśnie cytrusowym Reddsem i zagryzam karmelowego Kit Kata. Wreszcie u mnie na wsi się pojawiła ta wersja smakowa. Słodki strasznie, ale dobry ![]()
|
|
#3722 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Najlepsze jest to, że babka z którą mam niemiecki uważa, że powinniśmy go znać na tym samym poziomie co angielski (chyba nie muszę przypominać, że jestem na anglistyce). Jakoś jeszcze się przemęczę. Ze wszystkich języków, których uczyłam się do tej pory najbardziej lubię angielski (wiadomo ) i francuski, niemiecki jako ostatni ze wszystkich. Nie wliczałam w to łaciny. A chcę jeszcze w stopniu komunikatywnym poznać hiszpański i włoski. Cytat:
Ale słodki okropnie, myślałam, że zwrócę.
|
||
|
|
|
#3723 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz jak wyszło.Cytat:
i mam mniej niż 45 sztuk. Hm, chyba coś dokupię
|
|
#3725 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
wcale nie mam tego mało
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się go nigdy nie uczyłam, ale dzięki telenowelom trochę prostych zwrotów nałapałam
Poza tym ten język wydaje się być łatwy w nauce i jest taki "melodyjny" w wymowie.fuksjaa mnie nie zemdliło, ale na przegryzkę po tej słodkości teraz zrobiłam sobie jeszcze kanapkę z filetem śledziowym w pomidorach Znów namieszam w żołądku.
|
#3727 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mam nadzieję, że będzie pyyszne.
Cytat:
szacun. |
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, to znaczy że Ty masz mało, a ja bardzo mało
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
fuksjaa ja właśnie nie powinnam tak mieszać(bo potem mam problemy z żołądkiem, bóle jelit i wątroby), ale cóż poradzić na to, że w ciągu dnia jem mało, bo w pracy nie mam czasu a dopiero jak jestem w domu to pakuję w siebie wieczorami wszystko co mi w ręce wpadnie?
Nie ukrywam, że jeszcze bym coś zjadła. W sklepie miałam ochotę kupić chipsy, ale udało mi się im oprzeć na szczęście.
|
#3730 |
|
|
Ja właśnie wcinam bekonowe Peppiesy.
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nosku, zawsze jesteś szczupła, a czerń czy obcasy nie są konieczne, żeby to zauważyć
![]() a co do sesji, ja mam na odwrót, jak się uczę, to potrzebuję energii w postaci jedzenia ![]() Cytat:
Cytat:
a w pracy nie masz przerw, żeby zjeść coś konkretnego? na dłuższą metę chyba w ten sposób można bardzo popsuć metabolizm
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Ninuś nie mamy przerw. Możemy jeść kiedy chcemy, więc ja zwykle robię sobie jakąś kanapkę i jem szybko przy biurku(koleżanka z pracy tak samo). Czasem przegryzę jabłko, zjem jogurt czy jakieś krakersy albo sucharki. Wypijam też ok. 4-5 herbat w ciągu dnia.
Ale wiadomo jak jest - jak się człowiek czymś zajmie(a ja gdy coś robię to nie chcę się rozpraszać jedzeniem) to zapomina o głodzie, ale potem nagle wracam do domu i rzucam się na jedzenie. Kiedyś podobno było tak, że w ciągu dnia była jedna 30-minutowa przerwa lunchowa, ale szefowa z tego zrezygnowała i całe szczęście, bo wtedy byśmy pracowały dłużej o te pół godziny.
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2010-01-29 o 20:13 |
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
I ja też.
Cytat:
![]() Cytat:
A znów po powrocie do domu mam ochotę na coś normalnego, choćby zwykłe, pyszne kanapki, ale zwykle przy okazji pobytu w kuchni wypatrzę inne dobroci, które mama zakupiła i też się oprzeć nie mogę ![]() ***************** Znów mam lenia, znów nie poszłam na stepa. Za to zadzwonił TŻ, że wraca w pracy i wpadnie na herbatkę, no i posiedział ze 2h. Przynajmniej tyle dobrego dzisiejszego dnia. Aaa, no i w końcu zamówiłam sobie biuściaste bluzeczki na BiuBiu.pl Kusicielka bordowa za mną od dawna chodziła, ale że już jej nie ma |
||
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo po przyjściu z pracy jedz coś w stylu obiadokolacji, żeby potem już organizm się nie domagał, a będą zachowane proporcje ![]() ja teraz jem liczi Cytat:
jedyny czas kiedy jest swobodniej, to wakacje, ale z tym też różnie bywa
|
|
#3735 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pakosto_zeżarło mi cytata :/ Ja polecam Gosh 553 Black Passion- śliczny kryje już 1 warstwa i trwały Cytat:
![]() No to żakiecik, no- wyglądał mi z daleka na płaszczyk ![]() Cytat:
![]() a do mnie przemawia każdy, i chciałabym raczej dobrz poznać podstawy języków z różnych gałęzi, żeby potem się móc uczyć samemu pokrewnych- tak więc europejskie już wydają mi się proste, bo ja kocham gramatykę, to jak matematyka, wszystko prosto i logicznie ![]() No, tylko jak zwykle samozaparcia brak ![]() Cytat:
![]() Ooo, łacina też jest super Nawet udało mi się nią zaimponować szurniętemu doktorkowi z chemii klinicznej, nawet jako ostatni nieuk bardzo zyskałam w jego oczach ![]() Phi- ja z dzisiaj odebranym oriflame mam łącznie 6 ![]() A ja nadal słone zaraz po słodkim lub razem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poszła z mamą do kolejnej galerii i zgadnijcie z czym wróciłam... Tak, znow z koszulką- tym razem turkusowa bokserka dłuższa z Pull&Bear, ech ![]() A pokój znów nei posprzątany, nie mam już do siebie siły ![]() Chyba zrobię wątek wymiankowy, porobiłam fotki przy okazji wątkowych zdjęć.
|
|
#3736 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już kilka razy się zastanawiałam - ostatnio nawet wczoraj - skąd masz nick. I wielka tajemnice rozwiązana
![]() Albo nawet za mało Nie chce mi się chodzić po łazienkach i patrzeć w pokoju ale obstawiam, że mam mniej niż 45 cztuk. Ale chodzi o same balsamy i kremy, tak? Bez żeli i peelingów?Skoro mowa o językach... Ja najbardziej lubię angielski, jakiś czas temu zakochałam się w brytyjskim akcencie. Niestety zatrzymałam się na poziomie CAE, zdanym jakieś 6 lat temu, więc teraz jest znacznie gorzej. I mimo że wielu rzeczy nie rozumiem, to uwielbiam się wsłuchiwać w akcent właśnie i nie czytać napisów na filmach, tylko poznawać nowe słowa A zaglądanie do słownika zawsze kończyło się na tym, że zaczynałam go czytać, strasznie mnie to wciągaNa studiach były tylko grupy do FCE, więc zaczęłam chodzić na inne języki. Najpierw 3 semestry na hiszpański - ale nie wciągnęło mnie bardziej, może to wina nauczycielki. No i śmieszy mnie to seplenienie - uczył mnie semestr Meksykańczyk. Później chodziłam na rosyjski, właściwie to nauczyłam się głównie pisać, trochę czytać. Ale piękny jest ten język i chciałabym go kontynuować. Najśmieszniejsze jest, jak się człowiek uczy czytać w takim wieku - normalnie dukam (nadal, bo daaawno nie ćwiczyłam), jak w zerówce ![]() Nosku, rzyrafko, świetne macie zbiory. Aż się chce iść do sklepu żeby coś dokupić Idę zadawać Wam pytania do odpowiedniego wątku
|
#3737 | |
|
|
Cytat:
![]() Jakie seplenienie?
|
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, jak to wytłumaczyć, takie dziwne wymawianie 's'. To chyba nie seplenienie, tylko trochę jak jakieś świszczenie
Możliwe, że to ten Meksykańczyk tak mówił. Albo ja mam jakąś manię W ogóle śmiesznie mówił po polsku, słowo "sąsiadka" mówił za każdym razem inaczej![]() Ładny ten język, ale mi się bardziej podoba włoski, ma bardzo mocną melodię, ładniejszą dla mnie
Edytowane przez kochanie Czas edycji: 2010-01-29 o 23:29 |
|
|
|
#3739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej jednak, isa, Nina dobrze mówi, musisz zmienić nawyki żywieniowe w pracy. Takie przegryzanie jeszcze nigdy nikomu na dobre nie wyszło ![]() Cytat:
A ja już myślałam, że osamotniona w temacie jestem. Ale naprawdę aż mi żal dupę ściska, jak słyszę opowieści koleżanek, jak to u nich pod tym względem luzacko jest. Mi bliżej 30stki niż 20stki, a na swobodę z TŻ we własnym domu nie mogę liczyć Jakbym 15 lat miała... Próbowałam nawet o tym kiedyś porozmawiać z rodzicami, ale nie dociera niestety... Cytat:
Ale dziewczyny miały na myśli chyba całą pielęgnację, nie tylko tą smarowidłowo-ciałową Razem nie lubię, ale nie ma to jak batonik zaraz po obiedzie czy II śniadaniu ![]() Cytat:
Cytat:
A doszłam właśnie do wniosku, że luty ogłaszam miesiącem niezbędników z dopuszczeniem ewentualnych 3 zbędnych zakupów, jeśli trafi się jakaś wyjątkowa okazja albo chcica nie do zaspokojenia Póki co, korzystając jeszcze z końcówki stycznia kupuję, co trzeba (i nie trzeba ale cssii) . A trzeba mi jeszcze kremu do rąk Neutrogeny, żelu Nivea pod Shower & Shave, a jak się przy goleniu nie sprawdzi, to i zwykłego żelu do golenia, też Nivea , no i może kremu pod oczy. Może, bo dziś rano wykończyłam Avonowy, ale w sumie mam jeszcze żel FlosLeku, więc najpierw zobaczę czy on starczy czy jednak za lekki na teraz. Ewentualnie wyciągnę YR BioCulture, którego chyba mam gdzieś z połowę. Niby miał iść na wymianę, bo jakoś mnie nie zachwycił, ale w sumie i tak nie mam lepszego pomysłu na krem pod oczy. W zasadzie to żadnego Myślałam nad Hydrain Dermedica, bo jest w zestawie z kremem do twarzy, ale znów powiększyłabym zapasy... Ewentualnie o Blue Lagoon do kompletu z serum, ale on raczej też leciutki... A jakich Wy kremów pod oczy używacie? Co polecacie?
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-01-30 o 00:02 |
|||||
|
|
|
#3740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja wszamałam pół pomelo. Powiedz mi jakie liczi powinno byc jak się kupuje? Miałam brać jak kupowałam pomelo ale zdawały mi się jaieś takie brzydkie choć do końca nei wiem jak powinny wyglądać dobre
![]() Cytat:
![]() To pędź i kupuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiedziałam, że zaraz to zdanie napiszesz Dobranoc, jutro czeka mnie pieczenie muffinek imieninowych dla przyjaciela i wieczorem z tej okazji impreza- właśnie 2 godizny chlastalam nożem migdaly w platkahc bo potrzebuję mielonych do pieczenia a nie mialam calych a platki mi wypadaja z mlynka, ale czego się nie robi dla przyjaciół
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w domu zawsze zjadam obiad o 17-18, więc można powiedzieć, że jest to coś w rodzaju obiado-kolacji. Mimo to nawet jak 2 godziny później zjem jeszcze jakąś kanapkę czy jogurt to i tak nie zabija to smaka na słodycze i inne tego typu rzeczy ![]() Cytat:
Co innego gdy robimy jakiś ważny projekt i wtedy my też chcemy zdążyć ze wszystkim i o jedzeniu nie myślimy. Zresztą ja pisałam już nie raz, że nie potrafię się najeść jednym dużym posiłkiem, bo szybko czuję, że jestem pełna. A nie minie godzina jak znów czuję się głodna mimo, iż dostarczyłam organizmowi dużo kalorii(więc taka jedna długa przerwa na posiłek dużo by mi nie dała, bo po godzinie i tak będę znów głodna). Muszę jeść często i mało, przegryzać coś w ciągu dnia. Dlatego jem np. te krakersy, bo zjem 3-4 i mam spokój na godzinę(bo żołądek nie jest pusty) a co by było gdybym co godzinę jadła wielki posiłek? Chyba bym wyglądała jak szafa ![]() Siadam za niedługo nad kserówkami do pracy lic. Czarno to widzę, bo głowa mnie boli(znów zatoki ), ale postaram się je przeczytać. Ech...
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale się przeziębiłam, ale co dziwnego jak wszyscy w pracy kichają i prychają naookoło to wkońcu zarazili i mnie ![]() I teraz mam weekend chorowity ![]() Wczoraj to nawet na zakupach nic mi się nie podobało ![]() Normalnie nic! W drogerii uznałam że wszystko mi nie potrzebne i ileż to mozna kupować tego ..... siebie nie poznaj e ostatnio. Isa, ktoś tu miał się zdrowo odżywiać ?? Co ty kobieto robisz ze swoim organizmem ! Ja postanowiłam zrzucić 5 kg. Może nie widać tego po mnie że przytyłam ale niestety ja to widzę i waga też to widzi. Zamierzam ćwiczyć i zdrowo jeść - to drugie już uskuteczniam ![]() Idę robić brzuchy ![]() Acha - niuchała żelki nivei, super, takie bardzo letnie, ja osobiście żele nivea uwielbiam najbardziej ![]() No i wykończyłam roż loreala i niebawem wykończę podkłady więc mogę w lutym zaszaleć kolorówkowo
|
#3743 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja używam tego samego co na policzki - kremu YR, a w dzień jeszcze serum i filtr. Czasem czegoś z próbek - ale zawsze musi być treściwe, nigdy nie kładę pod oczy lekkich kremów, bo mi nic nie dają... A jak patrzę na składy kremów pod oczy, to prawie zawsze są gorsze niż te do twarzy. No i droższe przy mniejszej objętości... Cytat:
Ja miałam z hiszpańskim tak samo jak Ty z rosyjskim - po 2 semestrach trafiłam do grupy niby o tym samym poziomie co ja - tylko prawie wszyscy uczyli się po 5-7 lat Nic już się nie nauczyłam i zrezygnowałam. Inni układali pięknie zdania a ja ledwo umiałam coś wymyślić, strasznie to dołujące było A na początku nauki taka wielka różnica wcale nie jest motywująca.W niemieckim jest jeszcze to ich dziwne "r" mówione tak jak przy wadzie wymowy W tym tygodniu (haha, zostało dzisiaj i niedziela ![]() ![]() Cytat:
Najlepiej wyłącz komputer, bo internet nie pomaga
|
|
#3744 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Iza chodziło mi o 45 sztuk całej pielęgnacji
nie samych kremów i balsamów
|
|
#3745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to policzę dziś to, co mam, ale na pewno powinnam się przyłączyć do tego postanowienia
|
|
#3746 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mogą też być lekko żółtawe), miękkie stają się jak już trochę się psują, ale w sklepie nie spotkałam się z zepsutymi Cytat:
tym bardziej, że to nie jest trudny językTŻa namówiłam w zeszłym roku na hiszpański, ale mu się nie spodobał i w tym roku wrócił do niemieckiego (ku mojej radości hiszpański miał być taką alternatywą )Cytat:
a z dnia na dzień coraz łatwiej zrezygnować z przegryzania czegoś słodkiego po posiłkuCytat:
ratujesz się jakimiś środkami na ból zatok?
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do cienia Urban Decay to nie jest bardzo mocno kryjący, ale też nie przejrzysty - myślę, że najlepiej będzie się sprawował na bazie albo wymieszany z mixing medium. A luty (a może i inne miesiące?) upłynie mi pod znakiem 'Project 10 Pan'. Czyli zużywamy 10 rzeczy i na ich miejsce możemy kupić coś nowego. Mam już zrobione listy kosmetyków - jedną kolorówkową, drugą pielęgnacyjną. Fajna mobilizacja. http://www.lollipop26writes.com/2009...ct-10-pan.html http://maysbeautyobession.blogspot.c...challenge.html Ma ktoś ochotę się przyłączyć?
|
|
|
#3748 | ||||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Uczyłam się 2 lata w liceum i na studiach na I roku też. Teraz mam ją w znikomych ilościach i to taką suchą, jedynie łacińskie odpowiedniki polskich znaczeń, ale chciałabym żeby ktoś dobrze wytłumaczył mi gramatykę. Naukę ułatwia też fakt, że jest to język martwy, więc nie straszne coraz to nowe słownictwo![]() Cytat:
Co do kremu pod oczy to używam arnikowego żelu Flos Lek i od niedawna kremu rozjaśniającego Ziaji Pro, ale tego tylko na noc. Z żelu jestem bardzo zadowolona i chcę wypróbować inne wersje jeszcze. A jak nie mam nic pod ręką albo zapomnę, to smaruję pod oczami tym kremem co kładę na całą twarz. A z drogeryjnych to lubię Olay i od mamy próbowałam Dermikę, też była całkiem fajna. Jednak jak na razie szkoda mi na nie kasy, bo jak na krem w małej pojemności są droga,we a nie mam aż takich potrzeb, wystarczy mi nawilżanie i rozjaśnianie sińców. Cytat:
Cytat:
|
|
#3749 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja! Ja! Mam sporo takich kosmetyków, które wymagają wykończenia, a nie mam na nie ochoty... Muszę zrobić zaraz listę
![]() Jeszcze tylko w styczniu zamówię żel BHA z Paula's Choice i mogę odwykować. A Ty co chcesz skończyć? Warszawianki, mam pytanie: może macie czas się spotkać w przyszłym tygodniu (poniedziałek-środa)? Mam ochotę na peeling i oddanie kremu YR ![]()
|
#3750 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Tez się staram żeby mniej więcej być na plusie, w tym miesiącu mi to zupełnie nie wyszło. Chętnie próbuję w lutym
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Chciałabym się go kiedyś nauczyć przynajmniej podstaw. 

Chyba nigdy się do tego języka nie przekonam.
) i francuski, niemiecki jako ostatni ze wszystkich. Nie wliczałam w to łaciny.
Ale słodki okropnie, myślałam, że zwrócę.

szacun. 

jedyny czas kiedy jest swobodniej, to wakacje, ale z tym też różnie bywa

A na początku nauki taka wielka różnica wcale nie jest motywująca.