|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
sorry za mały OT...
do BLACK CAT ![]() - dzięki za wszystkie miłe słowa,rady i komentarze - jesteś bardzo ładna ![]() ![]() a teraz moje U
możecie ocenić? ![]() od lutego szykuję się na R ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zadomowienie
|
U Ś: wielka bigggg grahamka: pół z masłem dwoma plasterkami sera i wędliną z cielęciny; pół z masłem i dwoma plastrami mortadeli; pomidor, ogórek konserwowy; kawa z mlekiemII: cały twarożek grani+ łyżka dżemu truskawkowego+ łyżka masła orzechowego; kawa inka z magnezem z mlekiem O: ziemniaki, 2 jajka gotowane, marchewka z groszkiem; sos pomidorowy P: deser dr oetkera- " szarlotka z cynamonem" + spora garść mixu studenckiego; jabłko; kawa z mlekiem K: bułeczka sojowa( raczej mała)pół z masłem, plastrem sera i wędliną z cielęciny i chrzanem; pół z masłem, plastrem sera, szynką i keczupem; ogórek konserwowy, ogórek kiszony, pomidor, miseczka kapusty kiszonej; herbata mietowa z cukrem i jak?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
lekkie R (w praktyce bardziej U):
1. kromka orkiszowego (98kcal)+łyżka oliwy z o.(82) + 100g serka wiejskiego lekkiego(81); jogurt nat 180g(109)+płatki owsiane <4łyżki> (148)+otręby owsiano-pszenne Sante z dodatkiem żurawiny <4łyżki>(84)+zarodki pszenne<3łyżki>(96) + rodzynki<1garść>(83)+ 5suszonych śliwek(95)+ 3suszone morele(84)+ 5suszonych daktyli(70)+ 2łyżki suszonej żurawiny(76) kalorie liczyłam na podstawie danych ze strony www.ilewazy.pl podsumowując: samo sniadanie miało 1106 kcal ![]() ![]() 2. zupa-krem z brokułów (spora porcja) 3. duszony filet z kurczaka po irańsku ![]() 4. jogo nat 90g; gotowane jajko teoretycznie miało być R a wyszło takie solidne U ![]() co mam zmienić żeby mój jadłospis nadawał się na R? bo na tym raczej nie chudnę |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2945 |
Rozeznanie
|
U /starałam sie dzisiaj
![]() mama pozwolila mi nie isc dzisiaj do szkoly ![]() ![]() Isn (10.30) - 3 lichi, ciabatta na pol: -z marg. ![]() -z marg., serkiem Choco z Danone'a IIsn (12.00) - 2 mandarynki, fantasia 'salatka owocowa' z garscia fitelli pomaranczowejz czek., 2 kostki Ritten Sport karm.-orzech. lazenie ok.godz. O (14.30) /w mc donaldzie/ - torilla, duza kawa z mlekiem i 1 saszetka cukru, salatka z sosem 1000 wysp spacer dwugodzinny, godz. ang. dod. IIO ![]() D (19.30) - 3 jezyki wisniowe z alko. ![]() skakanka na rozgrzewke ok.10min., potem rozciaganie K (22.00?) - hmm... wiejski? z przyprawami?? ![]() w miedzyczasie: pol litra muszynianki, 2 herbaty zielone, woda z sokiem malinowym i plastrem cyt. lepiej dzisiaj??
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
Moje U--->P
Iśn: owsianka: szkl mleka 2%, 5 lyzek owsianych, rodzynki, orzechy, kawa z mlekiem i miodem, kilka sliwek IIśn: activia truskawkowa 125g z waflem(duzym), kawa inka z mlekiem i miodem niedlugo po tym Ob: omlet z 2 jaj z mlekiem, warzywa na patelnie + kurczak i troche keczupu Pod: kawalek ciasta jablkowego z budyniem, jablko, serek homo waniliowy 150g, kawa z mlekiem i miodem Kol: salatka: brokuly, groszek, por, pomidor, sos salatkowy, lyzka oliwy z oliwek, bulka biala, herbata truskawkowa znowu z miodem ![]() I jak?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() kiedyś jedna z Wizażanek mi zasugerowała że powinnam obciąć węgle ale niestety nie mogę tego zrobić ze względów zdrowotnych (niedawno mi wyszło że mam niedobór glukozy) - dlatego muszę jeść słodkie. i tak staram się to upchnąć w śniadaniu i wybierać tylko te rzeczy które są jednocześnie zdrowe i słodkie a nie pochłaniać jakieś batoniki itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Konto usunięte
|
po dluzszej nieobecnosci moje UUU
![]() 1.5 sliwek suszonych(mam kuracje antywzdeciowa:P)przez cala noc leżakujących w wodzie 2 garsci nesquikow,1 owsianych,2.5corn flakesow(z ARO-bardzo prosty sklad), z wkrojonym banankiem i 2jabluszkami i zalane cieplym mlekiem sojowym YUMMMMMII 2.jabluszko, pieczona w kombiwarze kajzerka z jajkiem na twardo,keczupem,rzodkiewk a,czerwona salata. 2 kawalki cieplej szarlotki 3.8pieczonych w kombiwarze pierogow z kapusta i grzybami 4.serek homo Ostrowia z gasrtka ziemnych, odrobina laskowych i zurawiny i 1wloskim, kawalek sernika na zimno , marchewka 5.4 sliwki suszone kromka chleba slonecznikowego z plasterkiem sopockiej i do etgo salatka z jajka,czerwonej kapusty,brokula,papryki,r zodkiewki i ogorka posypane pieprzem cayenne,tymiankiem i bazylia) Obficie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() poza tym jadlo wg mnie bombowe! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
jakie robię błędy???? oprócz braku owoców? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
Zakorzenienie
|
Lisnov przeniosłam Twoje dwa ostatnie posty na KZ. tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16817202
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
ja bym nie podciągała chyba ![]() Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Składnikowo nie mam zastrzeżeń, zdrowo, smacznie, OK ![]() No ale kalorycznie i ilościowo - za mało. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super ![]()
![]() |
#2954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak ładnie Was proszę ![]() ![]()
![]() |
#2955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli do orzechów powinnam dodać białko...jakie np.?Serek wiejski odpada chyba że nauczę się go jeść bez wymiotowania ![]() Czemu kukurydza nie jest polecana?Wysoki IG? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje P ( przeziębiłam i nie mam siły gotować;/) Śniadanie: Owsianka (8 łyzek owsianych, 2 szklanki mleka 3.2%,garść suszonej żurawiny, garść suszonych bananów, banan rozdziabany, miód, kakao puchatek posypane wiorkami z gorzkiej czeklady) - pyszna! ![]() duzy kubek herbaty z miodem i cytryna + princessa carmelove 2 śniadanie; grahamka duza z maslem, tunczykiem wsw, ketchupem,pomidorem,ogork iem kiszonym i cebulka pozniej jablko,gruszka i kawa z mlekiem Obiad; kilka ziemniakow pieczonych w skorce z maslem, miseczka twarozku tlustego ze smietana, cebula i pieprzem ![]() szklanka multiwitaminy deser; duuuuzo sliwek w czekoladzie, 2 serduszka ciastka cynamonowe duze Podwieczorek; 4 nalesnki z serem z biedrony polane jogo z cukrem waniliowym i cynamonem, cappucino szarlotkowe x2 banan Kolacja; buła ziarnista pol z maslem, zoltym serem, szynka kurczakowa jakas i papryka pol z maslem i do tego salatka z makreli (makrela, ogorek kisz.,cebulka, jajo,majonez i przyprawy)- spora miseczka,ale pyszna byla teraz; kubek duzy mleka z miodem i maslem i zjem jeszcze jakies orzechy,bo dzis nie bylo
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Chcialabym przejsc na redukcje, mam pytanko czy takie sniadanie na redukcji wystarcza, czy za duzo, np. bulka razowa (jem osobno dwie polowki), z roznymi warzywami jak salata, pomodor, rzodkiewka, ogorek, szczypiorek, czerwona papryka i do tego po kilka plasterkow chudej wedliny z indyka czy kurczaka(plasterek 4 kcal, 0,1g t) ostatnio zaczelam wiecej dawac i na kazdej polowce po 4-5 plasterkow czy np jajecznica z 3 jajek, albo dwoch + bialko ze szczypiorkiem ta sama wedlina pomidor wkrojony do jaj. albo na bulce razowej z salata, czasami smaze piers z kurczaka pokrojona w kostke podsmazona na teflonie bez zadnego tluszczu i do tego dodaje 2 jajka. Dodam, ze zawsze przed sniadaniem cwicze na orbitreku a wlasciwie teraz dodatkowo przed orbim callanetics. Czy na obiad wystarczyloby zjesc wegle, miesko i warzywa (jak na parze czy moge dodac troszke masla?) Na P juz same bialko z warzywami i jakies orzeszki Na K wiejski, wedlinki kilka plasterkow i szczypiorek Jem co 3 godz 4 posilki, jem pozno sniadanie (cwiczenia przed) Bardzo prosze o sprawdzenie mojego "menu" i z gory bardzo dziekuje ![]() Pozdrawiam malagwiazda3 |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez stupify Czas edycji: 2010-01-29 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Rozeznanie
|
do kika171 - az sprawdzilam, ile kcal ma tortilla. ma ich 635, wiec to chyba nie malo.
ja juz naprawde nie wiem, co robic by bylo dobrze :sciana: serio sie staralam, ale najwidoczniej na marne... a szkoda. az mi wszystko do gardla podchodzi ![]() juz nie wiem co robic.. ![]() stracilam checi, by tutaj wklejac to, co zjadlam. zawsze zle. dziwne bo jak ktos inny by to wkleil to pewnie mialby w komentarzach 'ladnie'... o! wpadlam na genialny pomysl. bede pisac np. nie 'plaster pomidora' tylko 'pomidor', 'ziemniaki' zamiast '3 ziemniaki' - nikt nie zgadnei ile tego w rzeczywistosci bylo. wspanialy plan ![]() czekam na zjechanie mnie za tego posta ![]()
Edytowane przez Twisted94 Czas edycji: 2010-01-29 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-01-29 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U/P
śn: 2 łyżki ringów miodowych, 2 łyżki pszennych pełnoziarnistych, łyżka otrąb, łyżeczka rodzynek, bakalie, migdały ok. 5 sztuk, miód 1/2 łyżeczki, 200 ml mleka 0,5 %. (strasznie słodkie było)/ ![]() 2śn: jabłko, drożdżówka z awiteksu z serem i cukrem pudrem(pyycha) 25 minut ćwiczeń ob: 2 chochelki barszczu białego ( żurku) z jajkiem na twardo i warzywami gotowanymi (nie przepadam za nim) 2 danie; 2 gałki ziemniaków, 2 paluszki rybne na parze (odgrzane bo już są usmażone), surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem. ćwiczenia 20 minut pod: activia czereśniowa, łyżeczk otrębów, rodzynki, jabłko kol: 2 kromki chleba (1 słonecznikowa, 1 żytnia -obie kwadratowe) posmarowane margaryną/ masłem, 1 z wędliną drobiową, 2 z serem żółtym, kilka plasterków wędliny, warzywa, herbata z cukrem po: banan/lub/ mandarynka/ orzechy/pomarańcz/ coś innego P.S. Nie mam @ a nie mogę powstrzymać się od ćwiczeń. ![]() I jak??? Ocenicie??? Plis |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj uwierz, ćwiczenia nie przyspieszą pojawienia się @... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
spać chodzę różnie ..czasem 22 a czasem po północy.. dziś jest ta druga opcja dlatego twaróg tak późno ![]()
![]() |
#2965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
Moje R.
1.Puszka sardynek w pomidorach(120g), kromka razowca,korniszon. 2Owsianka 250ml. mleka 2% 5 łyżek płatków. Przekąski pół paczki chrupek kukurydzianych 4 kiwi duża marchewka. 3.Stek wołowy (spory) z teflonu duszony na wodzie,pół paczki szpinaku ok 15 rurek razowych lubelli-makaron. 4Kefir (400ml)druga połowa chrupek kukurydzianych. 5Twaróg chudy pół opakowania taki z lidla ma chyba 130g czyli ok.70g z łyżeczką miodu. Na koniec wpadły dwie mandarynki. No i chyba przekroczyłam 1200kalori ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Raczkowanie
|
Kolejne podejście do R:
I. Owsianka z pięciu łyżek płatków, twarogu, pomarańczy i cynamonu. bieganie - 40 minut II. Kromka chleba razowego z wedliną, sałatą i ogórkiem kiszonym, jabłko, kawa z mlekiem. III. Pół woreczka kasz jęczmiennej, ryba duszona z brokułami, jakaś surówka. IV. Serek wiejski z orzechami laskowymi i włoskimi. V. jajecznica z dwóch jaj na teflonie z cebulką i pomidorem, dwa ogórki kiszone. |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym wiem, że te otręby granulowane to cukier z wiórami, ale nie wiem jak traktować tłuszcz pochodzący z nich ![]()
![]() |
#2970 |
BAN stały
|
dzisiejsze R
sn-trzy duże, grube i ciezkie kromki chleba 'pełnego ziarna' 1 z pekinska, awocado (1/3 sredniego), kiszonym ogórkiem i szczypiorkiem, 2 z pekinska, białym póltłustym serem, rzodkiewką i kiełkami lucerny, 3 z pekińska, serkiem wiejkim lekkim, pomidorem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem +jabłko 1h spaceru z psem (dosyć szybki, po śniegu) 2 sn-jedna kromka tego samego chleba z serkiem wiejskim, rukolą, rzodkiewką, ogórkiem zwykłym i pomidorem+jabłko ob-gotowane brokuły (sporo) salatka z pekińskiej, marchewki surowej, sałaty lodowej, pomidora, koperku, rzodkiewki,kiełków lucerny i 2 jajek+ jogurt nat 180 g (sos) pod-serek wiejski z garścią migdałów+kilka surowych marchewek kol-chudy twaróg 100g powie mi ktos mądry jak to wyglada? Chce przejsc na te dobra i polecana przez wizaz redukcje, gdyz ostatnio chudne wedłóg wagi, ale robie sie strasznie obwisła i taka rozlazła i czuje, ze jest mnie więcej. Moze to dlatego, ze jem za mało tego białka (tak, wyrak chyba mial racje). Nie licze zadnych zapotrzebowan ani kalorii, jem co 3 h i staram sie zeby to były poprostu ok rzeczy i mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie. Edytowane przez kakaukowa Czas edycji: 2010-01-30 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.