|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
samantha przepraszam ale walnęłam się, Ty też pisałaś o Zaklinaczce i mi sie pomyliło. Wybacz, ale mój mózg nie jest ostatnio w najlepszej formie
![]() W takim razie ta prośba o przesłanie linków jest do belladony ![]() A prezesowa brombi proszę o wpisanie na listę, że mój Nikodem przy urodzeniu ważył 3110 g, mierzył 52 cm i poród odbył się sn. Swoją drogą to niby "siły natury" a dostałam oksytocynę, czopa i jeszcze jakieś świństwa, więc czysta natura to to nie była ![]()
#1022 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
kurcze az mam wyrzuty sumienia bo sama o nich Ci powiedzialam
![]() ale ja tez po ilku dniach dawaniu malemu boboticu wrocilam do espumisanu, bo po nich mial wzdecia i gazy mu nie odchodzily stwierdzilam ze jakies kijowe sa dla niego ale widze ze nie tylko dla malego sa do kitu |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no to też gratuluję ![]() Bella a Wam gratuluję 2 tyg. ![]() ![]() mi też dzisiaj przyszedł "język niemowląt i dwulatka" ale chyba nie przeczytam dziś za dużo bo po wczorajszej nocce padnięta jestem. a jeszcze niedośc że Ola nie spała to tak mnie okropnie głowa bolała i żołądek... chyba mi ten mrożony szpinak zaszkodził ![]() Kropeczko pomysł Adriana z kremem po porostu bomba ![]() ![]() No ja Madziu podawałam przez ponad tydz bo myślałam że może potrzeba czasu ale jednak teraz stwierdziłam że chyba do bani są i kupiłam espumisan. mam nadzieję że będzie ok ![]() ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-01-29 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() melduje sie, ze jestem. Dziekuje Kolanosiu za zainteresowanie i zauwazenie mojego braku ![]() ![]() Bylismy dzis na spacerku przy okazji odwiedzajac babcie (moja mame ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też byliśmy dziś na spacerku - najdłuższym jak dotad - trwał aż 30 min ![]() ja sie już odmeldowuję -- d o b r a n o c ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uciekam pod prysznic. Spokojnej nocki wszystkim życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie dokończylam Dziennika Ciąży... jeszcze mam parę stron, a Ty Domi? ![]() Cytat:
esputicon tez kropelki na wzdecia, daje jedna krople rano i jedna wieczorem. Bella konkretnie napisalaś i masz prawo miec takie zdanie. Ale ja też uważam jak Kolanosia - żadna z mamuś tutaj nie glodzi swojego dziecka, nie każe mu leżec w mokrej czy brudnej pieluszce, czy nie przytuli go kiedy maluch tego chce. Jesteś jeszcze świeżą mamusią ( gratulacje 2 tygodni ![]() ![]() Ps. przegląd podbity. Gin coś kręcil nosem na spiralkę ( zreszta ja kręce bardzo ) dal mi recepte na cerazette. Ktoras bierze? I czym się ona różni od Azalii-tak sie nazywaja te drugie tabsy? Dobrej nocki. Właśnie też miałam pytać o poduszkę czyli ok 6 m-cy dopiero?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Wtajemniczenie
|
spicie jeszcze??????????
![]() ja sie tak zastanawialam nad galeria dzieciakow i mam propozycje Brombi zalozy watek - galeria mam list-gru 2009 i da linka na ten watek w pierwszym poscie w tym watku a kazda z nas wklei kilka zdjec swojej pociechy i moze napisze dane takie jak w liscie - termin porodu i wage wzrost no i imie co Wy na to??????????????????????? ????????????????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za nami noc masakra. Po tych lekarzach mały wyspał się w dzień więc w nocy budził mnie dość często:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
czesc.
nie chce was denerwowac ale jak maly zjadl o 22:00 to o 5:45 zabralam go do nas do lozka i podalam piers bo juz byla tak pelna ze bolala pojadl sobie na spiocha i odlozylam go do lozeczka i spal do 7:30 ![]() co robicie na obiad bo nie mam jakos pomyslu.. ?????????
#1031 |
Wtajemniczenie
|
Hej
U nas noc masakra...... Iwo JUŻ ZAWSZE bedzie się budził o 1.00 w nocy!!!!!!! Padam ze zmęczenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Konspi ja w ogole przestalam uzupeliniac, bo juz potem mi sie tak nei chcialo:P ostatnio wkleilam pare fotek na tych ostatnich stronach:P To ja tez sie nie chce chwalic, ale wczoraj jak mi Malutka padla (ok.22) to wstala o rownej 4 (ostatnio sobie ta godzine upodobala, bo wczesniej byla 2-3). No a potem po 7. A najlepsze jest to, ze dzis poraz pierwszy zaczela sie usmiechac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Haj Dziewczynki moje drogie
![]() U nas ok, tylko wczoraj Mama przyjechała, a potem byliśmy w kinie na "Avatarze" ( film super, tylko mnie oczy piekły w tych brelkach trójwymiarowych ![]() Co do włosów, zaczeły mi też niedawno bardzo wychodzić, oprócz tego Filusiowi też trochę wyłażą, więc za niedługo oboje będziemy łysolkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To co w końcu z oczkami jest? Cytat:
![]() A te włoski, to normalnie cudo. Cytat:
Kto napisał, że dzieci kombinują i manipulują? Wiadomo, że czasami ktoś napisze, że Małe go "terroryzuje" ale to przecież żart jest. Która z nas nie zaspokaja potrzeb swoich dzieci? Nie rozumiem, przecież nikt nie głodzi swoich dzieci, wszystkie Mamy kochają swoje maluszki i zaspokajają ich potrzebę miłości i bliskości. Nie wiem jak inne Mamy, ale ja postępuję zgodnie z instynktem i najważniejsze jest dla mnie szczęście mojego syna. Czuję się oskarżana o niezaspokajanie potrzeb dziecka, nie rozumiem dlaczego. Co do płakania, to ja daleka jestem od "ferberyzacji", a Tracy Hogg według mnie daleko do "czarnej pedagogiki". Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czasami człowiek ulega pewnej frustracji i musi sobie pójść precz na jakiś czas, ale już mi przeszło ![]() Dobrze, żeście sobie "Zaklinaczki" kupiły, to juz mnie nikt o radę prosić nie będzie, bo sam sobie wszystko wyczyta ![]() Madziu, cieszę się, że jesteście już w domku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1034 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam jeszcze pytanko czy wasze dzieciaczki jak leżą na plecach to też machają nóżkami rączkami prawie cały czas? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brombi dobrze ze jestes. wczoraj tz mnie rozsmieszyl. zwykle nie mam ochoty na przytulanki ale przedwczoraj w nocy mnie naszlo ![]() ![]() wczoraj tz pojechal mi po jakies drobne zakupy a wrocil z 21 opakowaniami unimilow ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-01-30 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem, że mam małe doswiadczenie jako mama - niewątpliwie najmniejsze ![]() ![]() Po prostu nie uważam, że każde dziecko jest takie samo -i wtłaczanie go w np. 3 godzinny schemat jest dla mnie dziwne. Nie mam nic przeciwko porządkowi - wręcz przeciwnie, staram się też wprowadzać w miarę stałe pory (czy to kąpieli, czy kładzenia spać), ale jeśli chodzi o jedzenie to karmię - i pewnie przez dłuższy czas tak będzie - na zawołanie, co nie znaczy że wpycham mu cycka za każdym razem jak kwęknie, tylko sprawdzam, czego sobie może życzyć innego. A nawet jeśli z jakichś badań wyszło, że przeciętny cykl takiego maluszka to 3 godziny, to nie znaczy, że jednego nie może być 2,5 a drugiego 4! a ja nie cierpię urawniłówki. Poza tym fakt - kazdy wychowuje jak chce! Nie chodziło mi o krytykę kogokowiek, jedynie o przedstawienie innego punktu widzenia. Być może zrobiłam to trochę obcesowo... A co do linków - to tutaj jest pdf "mądrzy rodzice" (moge tak umieszczać linki??) http://www.przeklej.pl/plik/madrzy-r...-pdf-0006sc72s Fajna stronka www.dzikiedzieci.pl, i artykuł który sklonił mnie do przeczytania książki "w glębi kontinuum" http://www.antykoncepcja.com.pl/article2_1.htm - taka troche przypowieść antropologiczna o plemieniu Indian z dorzecza Amazonki i na tej bazie rozwinięta teoria nt. wychowywania dzieci - wiele rzeczy dających do myslenia. Jak ktoś chce, to mogę podesłać mailem całego pdfa. A ja tam lubię swojego synka usypiać na rękach (może dlatego, że na razie jest leciutki) ![]()
![]() |
#1038 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Raczkowanie
|
Brombi dziękuję za odpowiedź w spr. pozytywki - to zamawiam
![]() ![]() Jesteś nieoceniona i przywracasz wiarę że pewnie wszystko się lada chwila uda ![]() ![]() Pozdrawiam Wszystkie Mamy i ich Maluszki- idziemy się karmić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Wtajemniczenie
|
no nie wiem czy zart bo kto jest najstarszy
![]() ciekawa jestem miny srzedawcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my w końcu dorobiliśmy się żelu poślizgowego ![]()
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
a propo bara bara
![]() to Wy mamuski najpierw poslzyscie do lekarza czy same sobie ydalyscie pozwolenie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |||
Zakorzenienie
|
Brombi wbroczyny w oczku widac jednak same nie znikna i konieczne jest leczenie ale i tak jest dobrze, nie wysyłano nas do kliniki okulistycznej więc jestem dobrej myśli a za miesiąc wszystko będzie jasne.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
mi dal tz pozwolenie
![]()
#1046 |
Zakorzenienie
|
a ze Wam sie tak chcialo?
![]() bo ja sobie tak mysle teraz:jak mozna takie rzeczy robic ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
|
no no Domi, naprawdę - temperaturę sobie zmierzyć musisz chyba
![]() Ale tu puuustki!!! Kochane, a powiedzcie - czy wasze dzidzie miały/ mają problem z ulewaniem albo ciężko się im odbija? bo Bartuś czasami ma duży problem - mocno stęka, pręży się a czasami nawet popłakuje i mnie to baardzo smuci ![]() I jeszcze dostał troszkę pryszczyków na buziulce ![]()
#1049 |
Zadomowienie
|
![]() Twoj Bartus jeszcze malutki, moja Maja zaczela ulewac ,gdy miala okolo 3 tygodni. wtedy tez zaczela odbijac, wczesniej sie jej nie bekalo ![]() oj problemy z ulewaniem (wieksze lub mniejsze) mial prawie kazdy Dzieciaczek, nie przejmuj sie. musialabys sie troche cofnac, wiekszosc Mamuś o tym pisalo. jesli nie sa to jakies straszne ilosci i Bartuś nie chlusta, to nie ma sie czym przejmowac. mozna probowac troche przeciwdzialac, czasem pomaga, czasem nie. trzymaj go do odbicia, nawet jesli sie nie odbije, to jest szansa, ze w brzuszku sie pouklada. albo wyprobuj inna pozycje do odbicia np. uloz go na swoich udach albo przedramieniu, twarzyczka w dol. mojej Malej pomaga tez glaskanie (nie klepanie) po pleckach z dolu do gory. odstepy miedzy karmieniami nie powinny byc dluzsze niz 4 godziny, bo taki maluszek bedzie potem jadl lapczywie, co sprzyja ulewaniu. jesli masz duzo pokarmu (nawał) to moze odciagnij troszke przed karmieniem, zeby pokarm wolniej splywal ![]() no i nie przebieraj, nie kąp, nie przewijaj od razu po karmieniu, bo sie na pewno uleje ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-01-30 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale póki nic nie działo się kładłam go zawsze na boczek, bo się bałam, że się coś stanie jak będzie spał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.