Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 20:01   #1051
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
no no Domi, naprawdę - temperaturę sobie zmierzyć musisz chyba
Ale tu puuustki!!!

Kochane, a powiedzcie - czy wasze dzidzie miały/ mają problem z ulewaniem albo ciężko się im odbija? bo Bartuś czasami ma duży problem - mocno stęka, pręży się a czasami nawet popłakuje i mnie to baardzo smuci

I jeszcze dostał troszkę pryszczyków na buziulce
Moj Matik od samego poczatku na szczescie nie mial i nie ma problemu z ulewanie,odbija ładnie po kazdym jedzonku(no moze w jego 3miesiecznym zyciu nie odbil 2-3 razy).Na szczescie tez nie mamy problemu z ulewaniem,ulal mi moze 4 razy wiecej napewno niei to tez tak minimalnie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:30   #1052
flowerspower
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

nie wiem co mam zrobić
czy to możliwe żeby dziecku nagle przestało smakować mleko ?
Od jakichś 3 dni Adik fatalnie jadł, więcej się bawił smoczkiem niż jadł bo zaczyna ząbkować i tez na to zrzuciłam winę za jego brak apetytu. No ale dzisiaj 3 razy wymiotował i jest bardzo marudny i nie wiem czy to od tych zębów czy z tym mlekiem coś nie tak
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:06   #1053
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

ja sie tak zastanawialam nad galeria dzieciakow i mam propozycje
Brombi zalozy watek - galeria mam list-gru 2009 i da linka na ten watek w pierwszym poscie w tym watku
a kazda z nas wklei kilka zdjec swojej pociechy i moze napisze dane takie jak w liscie - termin porodu i wage wzrost no i imie

co Wy na to??????????????????????? ?????????????????????????
Pomysł dobry Madziu, dziewczyny chyba go nie zauważyły

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanko czy wasze dzieciaczki jak leżą na plecach to też machają nóżkami rączkami prawie cały czas?
Też
Czasami tak gwałtownie i tak wysoko nóżki podnosi, że ostatnio troszkę zaczął ulewać Ledwo zje, to już gdzieś "biegnie", jak się "podekscytuje" jakąś zabawką to aż cały się pręży i potem mu się uleje czasem.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Brombi dobrze ze jestes.

Twój TŻ jest boski

Cytat:
Poza tym fakt - kazdy wychowuje jak chce! Nie chodziło mi o krytykę kogokowiek, jedynie o przedstawienie innego punktu widzenia. Być może zrobiłam to trochę obcesowo...

A ja tam lubię swojego synka usypiać na rękach (może dlatego, że na razie jest leciutki)
Trochę
Usypiasz go na rękach i odkładasz do łóżeczka? Czy ciągle nosisz na rękach?
Przeczytałam co było w linkach, co do dzikich dzieci, to tam jest napisane o naturalnym rodzicielstwie, jako o wsłuchaniu się w dzieci i zaspokajanie ich potrzeb, przecież na tym właśnie polega język niemowląt.
Co do "kontinuum", to ja sobie zdaję sprawę, że dla noworodka jest tylko teraźniejszość, że jest zagubiony bez Mamy itd. Nic, czego nie wiedziałabym wcześniej, tylko nieco dramatycznie napisane.

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
Brombi dziękuję za odpowiedź w spr. pozytywki - to zamawiam no i kolejne porady.
Jesteś nieoceniona i przywracasz wiarę że pewnie wszystko się lada chwila uda
Gosik, nie przesadzaj
Co do porad, to jak przez coś przechodziłam sama, to mogę poradzić, całe moje doświadczenie to te 3 miesiączki z moim Synkiem
Czytałam kiedyś, że dziecko ( dorosły też, tylko tego tak nie rejestrujemy) przechodzi te cykle od snu głebokiego do lżejszego i jeśli będzie mu czegoś brakowało w momencie jak się wybudza, to nie zapadnie znowu w głęboki sen, tylko się całkiem obudzi. Jak dziecko zasypia na rękach, a potem w łóżeczku orientuje się, że jest inaczej niż jak zasypiało, to tak jakbyś ty obudziła się w innym miejscu niż zasnęłaś, też pewnie byłabyś przerażona.

Cytat:
no nie wiem czy zart bo kto jest najstarszy tutaj
A Smarkule jedne nam podskakują

Cytat:

Kochane, a powiedzcie - czy wasze dzidzie miały/ mają problem z ulewaniem albo ciężko się im odbija? bo Bartuś czasami ma duży problem - mocno stęka, pręży się a czasami nawet popłakuje i mnie to baardzo smuci

I jeszcze dostał troszkę pryszczyków na buziulce
Masz podniesiony materac? Jak Mały dużo ulewa, to lepiej trochę go unieść, żeby było bezpieczniej w razie czego. Co do odbijania, to Zaharia pisała kiedyś o kładzeniu maluszka na kolanach, ale dokładnie nie pamiętam, musiałabyś jej zapytać. Może brzuszek go boli skoro się tak pręży, masujesz go?
A te pryszczyki to może być niedojrzałość skóry, mój też miał, pediatra powiedział, że mam niczym nie smarować i że samo zejdzie i schodziło zazwyczaj po dwóch dniach

Konspi, jaka decyzję podjęłaś co do szczepionek ?
Ja zaszczepiłam na pneumo, bo mam dużo znajomych z dziećmi- przedszkolakami, no i pediatra mi powiedział, że pneumokoki zdarzają się rzadziej, ale mogą doprowadzić do kalectwa, z kolei rota powodują po prostu biegunkę i w najgorszym razie, jak dziecko się odwodni to może wylądować w szpitalu, ale powikłania mu nie grożą. Zresztą, pewnie na rota też bym szczepiła, ale się zagapiłam i nie zaszczepiłam w 6 tygodniu, a to trzeba jakoś zakończyć przed 16 czy 20 tygodniem, wtedy jest mniej powikłań po szczepionce.

Filuś, biedaczek niespokojny dzisiaj był bardzo, jadł jakoś niemrawo i coś go brzuszek bolał, bo humor miał dobry, a potem nagle zaczął płakać, jak bączki puszczał

Moja sąsiadka wracała koło 21 ze swoim synkiem ( 2 latka), Rufus zaczął się kręcić, więc żeby nie obudził Filipka szczekaniem, to stałam z nim pod drzwiami i go drapałam za uchem I słyszę jak to dziecko rusza moją klamką i szura moją wycieraczką, pytało o coś mamę, a ta mu odpowiedziała, ze moja wycieraczka jest brzydka i brudna a ich wycieraczka ładna i czysta
No hełoł skoro wycierają nogi w moją wycieraczkę, bo ich leży nie pod drzwiami, tylko wciśnięta w kąt, to jakim cudem ma się zbrudzić
Jak się to ma do wychowywania poprzez dawanie przykładu ? Nieładnie tak małe dziecko źle nastawiać do sąsiadów

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:17   #1054
zebra666
Zakorzenienie

Brombusia dobre z tą wycieraczką

Mały śpi od kąpieli do tej poryczyli jakieś 3,5 godziny... Może zacznie w końcu więcej przesypiać... Bo tak czytam o Waszych pobudkach w nocy albo ich braku to zazdroszcze. Ja jak rano wstaje czuję się o tak: co gorsza nawet tak wyglądam

U mnie z tym zasypianiem na rękach czy w łóżeczku to bez różnicy, mały jak się budzi i tak zawsze jest ryk.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:18   #1055
brombusia
Zakorzenienie

A, i ogłoszenie drobne

Robiłam porządek i zostało mi 29 pieluszek Pampers 2, 11 kapsułek Vita K+D i do zbycia książka Język Niemowląt.
Któraś by chciała?
Najlepiej wszystko w zestawie, żebym wysłała za jednym razem, bo szkoda wyrzucać.
Oczywiście chcę to oddać, a nie wymieniać ani sprzedawać

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-01-30 o 21:20
Stary 2010-01-30, 21:28   #1056
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
A, i ogłoszenie drobne

Robiłam porządek i zostało mi 29 pieluszek Pampers 2, 11 kapsułek Vita K+D i do zbycia książka Język Niemowląt.
Któraś by chciała?
Najlepiej wszystko w zestawie, żebym wysłała za jednym razem, bo szkoda wyrzucać.
Oczywiście chcę to oddać, a nie wymieniać ani sprzedawać
Się ładnie uśmiecham, może jednak chciałabyś coś, zależałoby mi szczególnie na książce

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-01-30 o 21:30
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:31   #1057
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Się ładnie uśmiecham

To proszę podaj mi adres na PW.

Idę nakarmić Filusia

Stary 2010-01-30, 21:45   #1058
DiTu77
Zakorzenienie

Jeszcze co do pryszczyków, to moj synek miał buzię cała zsypaną. Lekarz kazał nam to wysuszać i kąpać go w jakimś roztworze fioletowym. Gdy po tygodniu nic nie pomogło kazał go natłuszczać kąpiąc w oilatum i przypisał jakąś maść robioną. Kiedy znów nie pomogło dałam sobie spokój i po jakimś czasie przeszło samo. Sporo później gdzieś przeczytałam, że to hormony matki krążąc we krwi dziecka mogą powodować taką wysypkę. Madzia teraz ma to samo - już prawie jej przechodzi... Ale przez ponad 2 tygodnie wyglądała jak nastolatek w okresie dojrzewania

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

zebra666 - mój synek też ma na imię Piotruś
Stary 2010-01-30, 21:57   #1059
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Maria2008 U na się sprawdził Żółw lampka nocna ma on 3 łagodne melodyjki i światełka. Dzieki niemu Zosia nauczyła się leżeć na brzuszku bardzo interesowały ją właśnie te światełka

Kupiłas może na allegro Jak tak to mogłabyś pokazać jak ta lampka wygląda
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 22:14   #1060
belladonna78
Raczkowanie

Dzięki, dziewczyny drogie za rady co do ulewania/ odbijania i pryszczy na buźce . Mi się wydaje, że od wczoraj jest trochę lepiej - tzn on nie ulewa dużo, na pewno to nie jest chlustanie, jedyne co się boję, to żeby się nie zaksztusił. Kładę go wyżej na takiej poduszce - klin, więc chyba w miarę bezpiecznie, i na boku. A kurcze to niedopsz, że to może dla bioderek nie być za dobre... musze się popytać ortopedy, za półtora tygodnia mamy wizytę.

A Brombi, co do noszenia to własciwie go nigdy nie usypiam nosząc, tylko kładę go sobie siedząc (a raczej półleżąc) jak widzę, że przysypia po karmieniu, to kładę go sobie na klatce piersiowej wyżej na boczku i tak sobie go trzymam aż nie uśnie całkiem - i on to uwielbia... ja też zresztą, gapię się na jego buziulkę słodką i czasami też tak mi się spać zachciewa, że hoho. A co do noszenia - to chyba rzeczywiscie godzinami na nogach z dzieciem to sobie nie wyobrażam - jak już to w chuście, powoli uczę się jak ją dobrze motać, ale jeszcze nie nosiłam Bartka.

Idę spać, dobranoc mamom i dzieciom

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 22:44   #1061
elalank
Zadomowienie

heloł

u nas pracowity łikend, powoli sie przenosimy do nowego mieszkania i zwozimy meble, sprzątamy, szorujemy, itp itd,padam na pyszczek
niedawno wróciliśmy i Olka nie byla jeszcze tak późno kapana, bidulka jest wymęczona,

Cytat:
spicie jeszcze??????????

ja sie tak zastanawialam nad galeria dzieciakow i mam propozycje
Brombi zalozy watek - galeria mam list-gru 2009 i da linka na ten watek w pierwszym poscie w tym watku
a kazda z nas wklei kilka zdjec swojej pociechy i moze napisze dane takie jak w liscie - termin porodu i wage wzrost no i imie

co Wy na to??????????????????????? ?????????????????????????

mi się pomysł baaaaaardzo podoba

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
wczoraj tz mnie rozsmieszyl. zwykle nie mam ochoty na przytulanki ale przedwczoraj w nocy mnie naszlo a tu nie mielismy gumek wiec
wczoraj tz pojechal mi po jakies drobne zakupy a wrocil z 21 opakowaniami unimilow no i stwierdzil ze juz teraz to mam przerabane
no, no no się będzie działo

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko czy wasze dzieciaczki jak leżą na plecach to też machają nóżkami rączkami prawie cały czas?
tak

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a propo bara bara
to Wy mamuski najpierw poslzyscie do lekarza czy same sobie ydalyscie pozwolenie?

najpierw do lekarza

Konspi- urlop macierzyński mi sie kończy, a nie wykorzystuję urlopu wypoczynkowego i powrót wypada już w kwietniu niestety

lece pod prysznic. dobranoc

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-30, 23:31   #1062
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Żółwika już znalazłam

U nas jest też troszke lepiej ze spaniem w nocy tyle że mała zasypia dopiero koło pierwszej lub nawet drugiej w nocy. Budzi się po dwóch godz. no ale od dwóch dni daje jej smoka za pierwszym razem udało się bezproblemu usneła i spała 4 godz. następna noc była że musiałam ją oszukiwać przez 2 godz mała się kręciła i kręciła w końcu miałam dość i dałam jej cyca. Zobaczymy jak dziś będzie. Właśnie mała zasneła nawet dziś szybciej Nie wiem moja kąpie się koło 19 i nie śpi nic przez te godz. aż do tej pierwszej czy drugiej
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 08:42   #1063
gucia6
Zakorzenienie

dzień dobry

Jakie pustki i ja pierwsza???

I za nami piękna nocka Sandra o 3.30 tylko się powierciła i od razu sama zasnęła, o 5 dostała smoczka i pięknie zasnęła do 6.10

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-01-31 o 08:49
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 08:55   #1064
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
nie wiem co mam zrobić
czy to możliwe żeby dziecku nagle przestało smakować mleko ?
Od jakichś 3 dni Adik fatalnie jadł, więcej się bawił smoczkiem niż jadł bo zaczyna ząbkować i tez na to zrzuciłam winę za jego brak apetytu. No ale dzisiaj 3 razy wymiotował i jest bardzo marudny i nie wiem czy to od tych zębów czy z tym mlekiem coś nie tak
u nas tez zabkowanie sie zaczyna - tez wlasnie bawi sie smoczkiem - gryzie itd, ja zaczelam smarowac zelem - mam bobodent i chyba jest OK bo maly sie uspakaja
co do wymiotow to nie wiem co poradzic - ale czy to na pewno wymioty czy tak mu si eulewa sporo bo to tez roznica

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Pomysł dobry Madziu, dziewczyny chyba go nie zauważyły
moze teraz zauwaza
tak powaznie to Brombi zaloz watek - nazwa jak chcesz i wielkimi literami zaznacz gdzie mamy wklejac fotki maluszkow i daj odnosnik w pierwszym poscie
bo ja sobie tak pomyslalam, ze teraz wkleimy fotki maluszkow, pozniej jak beda miec rok, jak 2 itd
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 09:49   #1065
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
moze teraz zauwaza
tak powaznie to Brombi zaloz watek - nazwa jak chcesz i wielkimi literami zaznacz gdzie mamy wklejac fotki maluszkow i daj odnosnik w pierwszym poscie
bo ja sobie tak pomyslalam, ze teraz wkleimy fotki maluszkow, pozniej jak beda miec rok, jak 2 itd
ja widziałam, tylko się nie wypowiadałam a pomysł podoba mi się bardzo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 10:01   #1066
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez zabkowanie sie zaczyna - tez wlasnie bawi sie smoczkiem - gryzie itd, ja zaczelam smarowac zelem - mam bobodent i chyba jest OK bo maly sie uspakaja
co do wymiotow to nie wiem co poradzic - ale czy to na pewno wymioty czy tak mu si eulewa sporo bo to tez roznica

moze teraz zauwaza
Madziu ja sie przyznam ze szybko przelecialam i nie zauwazylam ale pomysl jak najbardziej mi sie podoba: oklaski:

niedzielnie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-01-31, 10:08   #1067
zebra666
Zakorzenienie

Magda ja widziałam i się wypowiadałam

Nasza nocka nie była najgorsza mały spał od 18.30 do 23, potem do 2 i jakos arz jeszcze sie obudzil ale juz nie pamietam o ktorejza to rano wczesniej wstal bo kolo 7.30 i byl mega glodny moze wzrtost jakis bo mam wrazenie jakby wiecej wcinal.

Elalank fajnie, że już przeprowadzka...

DiTu77 o jak ładnieNam się bardzo spodobało to imię i to było pierwsze co nam do głowy przyszło jak byłam w ciąży i tak już zostało

Fajny ten "Język niemowlat"czytam go przy karmieniach głównie, czasem usypianiach albo jak mały zajmuje się sam sobą

Stary 2010-01-31, 10:12   #1068
kachula27
Zakorzenienie

U nas tez nocka dobra maly jak zasnal o 20,30 tak wstal o 3,20 nakarmilam go cycusiem ale po godzinie sie obudzil i znowu dostal cycusia i znowu godzinka dalam mu mleka modyfikowanego wkoncu i spal pieknie do 9,chyba moja przygoda z karmieniem piersia sie konczy..........
Ale i tak sie ciesze ze prawie3 miesiace karmiłam

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-01-31, 10:34   #1069
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
...

moze teraz zauwaza
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja widziałam, tylko się nie wypowiadałam a pomysł podoba mi się bardzo
Ja zauważyłam i tak jak gucia
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Magda ja widziałam i się wypowiadałam

Nasza nocka nie była najgorsza mały spał od 18.30 do 23, potem do 2 i jakos arz jeszcze sie obudzil ale juz nie pamietam o ktorejza to rano wczesniej wstal bo kolo 7.30 i byl mega glodny moze wzrtost jakis bo mam wrazenie jakby wiecej wcinal.

Elalank fajnie, że już przeprowadzka...

DiTu77 o jak ładnieNam się bardzo spodobało to imię i to było pierwsze co nam do głowy przyszło jak byłam w ciąży i tak już zostało

Fajny ten "Język niemowlat"czytam go przy karmieniach głównie, czasem usypianiach albo jak mały zajmuje się sam sobą
Bardzo ładnie, najładniej...
A ja mam wujka Piotrusia i od zawsze go lubiłam a przez to i imię. I jeszcze długo, długo przed, mój Piotruś był Piotrusiem

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-01-31 o 10:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 10:35   #1070
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
U nas tez nocka dobra maly jak zasnal o 20,30 tak wstal o 3,20 nakarmilam go cycusiem ale po godzinie sie obudzil i znowu dostal cycusia i znowu godzinka dalam mu mleka modyfikowanego wkoncu i spal pieknie do 9,chyba moja przygoda z karmieniem piersia sie konczy..........
Ale i tak sie ciesze ze prawie3 miesiace karmiłam
Niekoniecznie może to tylko kryzys laktacyjny? położna mi mówiłą własnie dokładnie, że często po ok. 3 miesiącach lubi mieć miejsce...wtedy trzeba dzidzie przystawiać jak najczęściej do cyca i dokarmiać modyfikowanym, bo laktacja może wrócićno i spróbuj może tych herbatek laktacyjnych.
A po karmeiniu jak już zasnął sprawdzałaś czy z cycusia leciało jeszcze(czy miałaś jeszcze w nim mleko)?
Mnie piersi się wydają jakieś miększe ale sprawdzam zawsze potem czy leci jeszcze jak skończył dla pewności. wogóle jak pisałam zaczął chyba więcej ssać i moje piersi chyba muszą się przestawićMam nadzieję, ze t nie będzie kryzys jakiś dopiero miesiąc karmię i przeważnie sika jak z fontanny- ale w ta noc jadł ewidentnie więcej.

Ditu77 to tak jak u nas:F

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-01-31 o 10:37
Stary 2010-01-31, 10:51   #1071
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Niekoniecznie może to tylko kryzys laktacyjny? położna mi mówiłą własnie dokładnie, że często po ok. 3 miesiącach lubi mieć miejsce...wtedy trzeba dzidzie przystawiać jak najczęściej do cyca i dokarmiać modyfikowanym, bo laktacja może wrócićno i spróbuj może tych herbatek laktacyjnych.
A po karmeiniu jak już zasnął sprawdzałaś czy z cycusia leciało jeszcze(czy miałaś jeszcze w nim mleko)?
Mnie piersi się wydają jakieś miększe ale sprawdzam zawsze potem czy leci jeszcze jak skończył dla pewności. wogóle jak pisałam zaczął chyba więcej ssać i moje piersi chyba muszą się przestawićMam nadzieję, ze t nie będzie kryzys jakiś dopiero miesiąc karmię i przeważnie sika jak z fontanny- ale w ta noc jadł ewidentnie więcej.

mi położna mówiłą, że to nie kwestia tego, że dziecko więcej je, tylko skład mleka się zmienia i dlatego piersi mniej porodukują, a potem jak już się przestawią, to wszystko wraca do normy

A tak w ogóle to muszę się pochwalić, że po tygodniu ćwiczeń mój rozstęp mięśni brzucha z 2 palców nad pępkiem i 1 pod, zredukował się do 1 palca nad pępkiem i pod nie wyczuwam już żadnego Może jeszcze jakieś 2-3 tygodnie i będę mogła się porządnie wziąć za brzuszki

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-01-31 o 10:57
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 10:58   #1072
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Zebra ja juz od jakiesgos czasu mam wrazenie ze mam duzo mniej mleka i dlatego dokarmiam malego modyfikowanym,a herbatki laktacyjne pije caly czas i duzo wody i nic,mam nadzieje ze to jednak ten kryzys i laktacja mi sie zwiekszy bo bardzo chce karmic piersia mlodego

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
mi położna mówiłą, że to nie kwestia tego, że dziecko więcej je, tylko skład mleka się zmienia i dlatego piersi mniej porodukują, a potem jak już się przestawią, to wszystko wraca do normy

Mam nadzieje ze u mnie wroci jednak do mormy bo kiedys piersi mialam nabrzmiale a teraz mam wrazenie ze tam nic nie ma i ze takie flakowate sie zrobily z powodu braku mleka

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-01-31, 11:06   #1073
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze u mnie wroci jednak do mormy bo kiedys piersi mialam nabrzmiale a teraz mam wrazenie ze tam nic nie ma i ze takie flakowate sie zrobily z powodu braku mleka
ja miałam takie jakieś 2 tygodnie temu przez kilka dni. Wtedy dużo przystawiałam Sandrę, dodatkowo też, niezależnie od tego, czy mała zjadła z jedne, czy z obu piersi, to mimo wszystko odciągałam co ok 2 godziny (tzn zawsze zostawiałam jedną pierś, żeby było dość dla Sandry), nawet jeśli było to tylko kilka kropelek i wypijałam dobre 3 litry herbatek laktacyjnych dziennie pomogło tak, że teraz mogłabym ze spokojem bliźniaki wykarmić i niestety sporo mleka idzie do kanału, bo nie mam tak dużego zamrażalnika

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-31, 11:23   #1074
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Czesc Kochane Mamusie...wpadlam tylko na chwilke-jak zwykle:-(tesknie za naszym wateczkiem ,fajnie macie doradzacie ,pomagacie sobie...tyle mi sie pytan do Was nazbieralo odnosnie dzieciaczków i nie tylko ...mam nadzieje ze wpadne nie dlugo juz tak normalnie .Mam pyt. Karmi któras z Was wylacznie mlekiem modyf.? :-(
Stary 2010-01-31, 11:28   #1075
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam takie jakieś 2 tygodnie temu przez kilka dni. Wtedy dużo przystawiałam Sandrę, dodatkowo też, niezależnie od tego, czy mała zjadła z jedne, czy z obu piersi, to mimo wszystko odciągałam co ok 2 godziny (tzn zawsze zostawiałam jedną pierś, żeby było dość dla Sandry), nawet jeśli było to tylko kilka kropelek i wypijałam dobre 3 litry herbatek laktacyjnych dziennie pomogło tak, że teraz mogłabym ze spokojem bliźniaki wykarmić i niestety sporo mleka idzie do kanału, bo nie mam tak dużego zamrażalnika
Ja tez staram sie przystawiac jAk najczesciej ale czesto konczy sie placzek krzykiem i ogolnymi nerwami no i tym ze za godzine maly jest znowu głodny

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-01-31, 11:41   #1076
asioczka
Zadomowienie

AsiCcccCA ja karmie tylko mlekiem modyfikowanym (najpierw dokarmialam,odkad Maja skonczyla chyba 5 tygodni-wylacznie na sztucznym) od dluzszego czasu Bebilonem 1. jak masz pytania, to śmiało, mam nadzieje, ze bede umiala odpowiedziec.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 12:00   #1077
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
AsiCcccCA ja karmie tylko mlekiem modyfikowanym (najpierw dokarmialam,odkad Maja skonczyla chyba 5 tygodni-wylacznie na sztucznym) od dluzszego czasu Bebilonem 1. jak masz pytania, to śmiało, mam nadzieje, ze bede umiala odpowiedziec.
Ja wlasnie karmie modyf. i bardzo zle mi z tym mala nie chce cycka ,pare razy pociagla i tyle...odciagalam jej przez ten caly czas,ale przez ten szpital ostatni co sama byla pokarm mi zanikal ,niby jeszcze sie leje ale ja juz nie mam sil ,nie wiem co robic czy dalej trzymac ten pokarm czy to nie ma sensu.......Tez karmie bebilonem ,i wlasnie chcialam sie zapytac ,co ile karmisz 3czy4 godz ,robisz przerwe nocna 5.6godzina?
Stary 2010-01-31, 12:10   #1078
samanthhha
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja na chwile bo nam Iwo strasznie płacze... możecie mi napisać jak Wy usypiacie Wasze dzieciaczki w dzień? bo my od wczoraj mamy jakies problemy było tak dobrze, nie wiem co się dzieje

prosze o odpowiedz
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 12:14   #1079
asioczka
Zadomowienie

AsiCcccCA masz pw.
na poczatku karmilam co 3 godziny- co tyle "wołała" jesc teraz nie chce doic co 3 godziny, wypycha smoka od butli jezykiem, wiec daje jej co 3i pol lub 4 godziny. w nocy karmie ja "na spiocha" o 23, po czym budzi sie okolo 5. czasem udaje sie ja jesszcze przetrzymac smoczkiem do 6, ale jak placze i smok nie pomaga to karmie ja po 5. potem je okolo 9. itd.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-31, 12:47   #1080
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
AsiCcccCA masz pw.
na poczatku karmilam co 3 godziny- co tyle "wołała" jesc teraz nie chce doic co 3 godziny, wypycha smoka od butli jezykiem, wiec daje jej co 3i pol lub 4 godziny. w nocy karmie ja "na spiocha" o 23, po czym budzi sie okolo 5. czasem udaje sie ja jesszcze przetrzymac smoczkiem do 6, ale jak placze i smok nie pomaga to karmie ja po 5. potem je okolo 9. itd.
moja też jest tylko na sztucznym i je co 4 godziny bez wyjątków przeważnie nawet się tak w nocy budzi

Co do ulewania to my nadal mamy z tym problem już mniej jak kiedyś ale jednak jeszcze trochę ulewa
W nocy rzadko się jej odbija też
Poza tym bardzo nie lubi jak jest za ciepło,bo marudzi spać nie chce i znowu dostała potówek które dopiero co zeszły
Mam pytanie jak kochane ubieracie swoje maluszki na noc?
ja swoja w body z krótkim i na to pajaca wkładam do śpiworka i cienki kocyk na to-wydaje mi się że to stanowczo za ciepło skoro się jej robią potówki co?
Teraz mamy problem z ciemieniuchąjej jak ona mnie wnerwiawyczesuje ale normalnie doprowadza mnie to do szału

A tak z innej beczki to idziemy się dziś z tż zrelaksować kupiliśmy bileciki na kabaret i będziemy się dziś śmiać a tak zapomniałam napisać idziemy na Młodych Panówuwielbiam tego młodego
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości