![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dyfuzor step by step - zbiorczy o suszeniu
Dzięki dziewczyny za wszystkie informacje. Już zdecydowałam, że chcę tą z Rossmanna i już zrobiłam śledztwo i wiem, że jest w tym momencie dostepna za 39,90 zł.
![]() Edit: wysłałam dziś koleżankę, ale podobno ta suszarka jest teraz za 59,90, to dlaczego na stronie jest 39,90 zł. Już nic z tego nie rozumiem. Tu link: http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=32...9&prId=32025#1 Mała poprawka: tej suszarki nie ma teraz w Rossmannie, ta za 59,90 zł to była inna, bez tych wszystkich funkcji. Obdzwoniłam większość Rossmannów w Krakowie - nie ma, oprócz tego nękałam też dział produktów w głównej siedzibie firmy i dostałam informację, że mają pusty magazyn a dostawy spodziewają się za około 2 tygodnie i wtedy powinna znaleźć się na półkach rossmanowskich. Piszę informacyjnie, gdyby ktoś chciał kupić i szukał. Edytowane przez Eti_ Czas edycji: 2010-01-28 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Akcesoria do włosów kręconych
A jakiej suszarki do włosów używacie? Mam narazie taką zwykłą z gorącym nawiewem i muszę kupić sobie w końcu z dyfuzorem. Podoba mnie się taka Rossmanowa. Może któraś z Was używała
![]() ![]()
![]() |
#123 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
ja moge wypowiedziec sie na temat suszarki, bo od 1,5 roku mam swietną, jestem z niej bardzo zadowolona, ale przyznam, ze tania nie byla.
Remington D3610 wlasciwie jedyną jej wadą jest rozmiar ![]() ![]() poza tym - 3 poziomy temperatury, 2 poziomy nawiewu, jonizacja, czego chciec wiecej? ![]() wlosy po jej uzyciu sa blyszczace, nie splątane, uniesione, no i przy stosowaniu co 2gi dzien od miesięcy - nie są zniszczone. na remingtona zdecydowalam sie, bo znajoma od lat była hostessa remingtona, pracowala na roznych promocjach, o marce wiedziala duzo, no i raz stałam w czyimś zastepstwie przez 3 dni przed wielką pólką z suszarkami roznych marek (w saturnie). Po tylu godzinach patrzenia nie moglam jej nie kupic (tym bardziej, ze byl to ostatni egzemplarz, wystawowy i dostalam znizke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
oj dziewczyny kusicie nową suszarką
![]() no ale ja jej używam często i musze w jakąś zainwestować z dyfuzorem na razie mam taką zwykłą, powietrze ciepłe i gorące, z tym że tylko podsuszam włosy ze 30 sekund i tyle, no ale z dyfuzorem zawsze to inaczej, a zależy mi też na zimnym nawiewie ![]() Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-02-02 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Koleżankaa jak już pisalam na innym wątku: od 8-go lutego w biedronce dostępna będzie suszarka z dyfuzorem, zminym nawiewem i jonizacją za jedyne 29,99 zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() zobczyłam ten watek i postanowiłam wrocic do dyfuzora... wklepałam pianke A(zwykł...tylko taka miałam :P) głowa w dół i susze i jak je odgrnełam to sie zrobiły proste i napuszone ![]() mam naturalnie krecone ale od połowy głowy i chciałam zrobic takie jak ma moja kolezanka-fale od czubka a tu taki numer ;(
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się ;] Ja mam bardziej kręcone jak mi wyschną naturalnie niż po dyfuzorze ;] Po nim mam taki seksowny hełm
![]() Do dyfuzora trzeba mieć odpowiednia długość a wcześniej nałożyć odpowiednie kosmetyki ;] Jak miałam włosy ledwo kręcone prawie do łopatek i wysuszyłam na dyfozorze to miałam niemal murzyńskie afro ledwo za ramiona ;] Ale suszyłam całkiem mokre, dodatkowo spryskane specjalnym sprayem do loków Loreala ![]() ![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
roznie to bywa, wszystko zalezy od typu wlosow, ja mam ledwo do ramion (wysuszone i skrecone - kilka centymetrow przed ramiona) i dyfuzor dziala cuda.
u mnie lwią objetosc da sie uzyskac tylko po piance i suszeniu z glowa w dol zwykla suszarka ![]() duzo zalezy tez od sposobu uzywania dyfuzora. widzialam na youtubie rozne instruktaze, kazdy inny i u kazdej z tych dziewczyn jej sposob dawal super efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Też widziałam różne instruktarze
![]() ![]() ![]() Może masz krótkie, ale pewnie nie tak przerzedzone jak ja po ostatnim cięciu :/ Zresztą moja górna warstwa jest zbyt krótka na dyfuzor...robi się wtedy efekt hełmu :/ Teraz nie wiem jak by to było...nie chcę na razie testować ;] Za jakiś czas zobaczymy, hihihi ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam zamiar kupić sobie suszarkę do włosów z dyfuzorem, ale nie wiem jaką wybrać i na co zwracać uwagę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
BAN stały
|
Dot.: Najlepsza suszarka z dyfuzorem
Cytat:
Kosztowała mnie całe 39 zł. z przesyłką(żeby nie było żal wyrzucić). Poprzednie miałam tylko z gorącym nawiewem i użyłam w sumie może 3 razy na moment,ponieważ po pierwsze-gorące powietrze niszczy włosy a po drugie w obie wplątywały mnie się włosy w silniczki.Moc 1200V. Ta ma regulację nawiewu wraz z zimnym,dyfuzor duży i moc znakomita(nie wyłącza się po kilku minutach). Jestem z niej bardzo zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
MSK a mogłabyś podesłać na PW namiary na sprzedajacego?
Proszę ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Ja mam taką suszarkę z dyfuzorem ZELMER : http://www.zelmer.pl/pielegnacja-cia...ka-ion-effect/
Ma dyfuzor, jonizację, zimny nawiew, regulację temp i siły nadmuchu... kosztowała ok 130zł Mam ja od września i jestem zadowolona.Polecam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
A ja mam ogromny problem!
Nie potrafię innych wątków znaleźdź dlatego piszę tu ![]() JAK UŻYWA SIĘ SUSZARKI Z DYFUZORREM ?? kup[iłam sobie własnie i nie potrafię ![]() dyfuzor nie kreci się sam, mam taki co trzeba nim samemu krecić.. TYLKO JAK SIE NAWIJA NA TO WŁOSY ??!! no KOMPLETNIE NIE WIEM JAK TEGO CZEGOŚ SIE UŻYWA ;(( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pomórzcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
Cytat:
![]() Dziewczyny pewnie znajdą coś bardziej edukacyjnego, tymczasem możesz obejrzeć ten filmik, na którym włosy suszone są dyfuzorem: http://www.jessicurl.com/Demo-Videos-p-6.html (powyżej piątek minuty) Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-04-29 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Jako że od 4 czerwca 2010 jestem szczęśliwą posiadaczką suszarki z dyfuzorem, postanowiłam nieco o niej napisać.
Zakupiłam suszarkę dokładnie jak na zdjęciu poniżej Babyliss iPro2000 posadającą koncentrator powietrza i dyfuzor z kołnierzem/kryzą. Jesteśmy razem już 2 tygodnie i nadal jestem zadowolona, a suszę włosy co mycie do jakiś 80 lub 90 procent. Moje włosy nie lubią suszarki (a do tej pory miałam tylko zwykłą z regulacją prędkości), a na tę reagują objętością i ładnym skrętem. W domu rodzinnym mam suszarkę z dyfuzorem palczastym i bez kryzy (również z regulacją prędkości, nazwijmy ją S) oraz same złe doświadczenia: * suszarka S jest krótka, więc włosy wkręcają się do filrta, co skutkuje dredami ![]() * S powodowała puszenie, B tego nie robi, * dyfuzor S ma krótkie palce, co sprawiało, że skalp się przegrzewał, B ma chłodny nawiew, więc krótkie wypustki nie stanowią dodatkowego problemu * dyfuzor S nie ma kryzy, co przyczynia się do rozwiewania włosów podczas każdorazowego przyłożenia do końcowek, B ma kryzę, dzięki czemu powietrze kierowane jest dokładnie w to miejsce, które chcesz wysuszyć.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-27 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłabym wdzięczna za dokładną nazwę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam dobrą suszrkę Philipsa z jonizacja i regulacją ciepła i prędkości, nie chciałabym kupować nowej. Znalazłam dyfuzor uniwersalny czy któraś ma taki?
http://www.strzyzemy.pl/dyfuzor-uniw...ine-p-188.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie- przeczytałam przed chwilą swoje stare wpisy hehehe
![]() No cóż...trochę się zmieniło od tego czasu ![]() Otóż zdążyłam przejść na pokraczną metodę CG ![]() ![]() ![]() ![]() Okazuje się, ze chyba długość u mnei miała wpływ na to, ze mi nie wychodziło suszenie dyfuzorem ![]() ![]() Krótko mówiąc- suszyłam dyfuzorem może 5 minut a efekt był boski ![]() Akurat raz w tyg. się przyda- nie będę musiała się martwić, że będę miała mokre włosy w drodze do pracy ![]() Krótko mówiąc- wracam jak córka marnotrawna do Was ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Pozwolę sobie odświeżyć wątek
![]() Planuję zakup suszarki z dyfuzorem. Zainteresowała mnie BaByliss PRO SL Ionic Super Light: - Połączenie technologii: jonowej, ceramicznej i turmalinowej - MOC 1800 W - Dwie wytwornice jonów - 6 ustawień prędkości i temperatury - Przycisk nawiewu chłodnego powietrza - Koncentrator - Wymienny filtr tylny - Kabel o długości 2,7 metra - Kółko do wieszania aparatu - Kolor: czarny z połyskiem lub srebrny - waga 420 g Czy jest tu może użytkowniczka tej suszarki i mogłaby się wypowiedzieć jak się sprawuje? Zdjęcia i opis pochodzą ze strony netan.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Mam suszarkę z dyfuzorem ale boje się jej użyć... Boje się że pojedyncze włosy wpadną mi w te dziurki i się spalą.... Miałyście jakieś takie zdarzenia? To jest możliwe czy mam urojenia? Proszę pomóżcie! Sylwester już jutro!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
|
Nigdy nie słyszałam o takim przypadku, a używałam kilku różnych dyfuzorów z różnymi dziurkami.
Jedyne, czego mogłabyś się obawiać, to wciągnięcia ich od tyłu, czyli we wlot powietrza. Moja pierwsza suszarka z dyfuzorem była niewielkich rozmiarów, a ja nie umiałam za bardzo jej używać. I czasem wkręcały się od tyłu w niezabezpieczony wlot (dlatego warto zwracać uwagę na tył suszarki). Ostatnio jednak znowu jej uzywałam i nie przytrafiło mi się ani jedno wciągnięcie.
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek
![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
a masz włosy sztywne i proste jak druty? bo wtedy wydaje mi się, ze może niestety nic nie wyjść.
ale jeśli masz włosy poddatne na układnie to będziezsz miała loczki. krótkie + cieniowane = fajny skręt. przynajmniej w moim przypadku tak było ![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory uzywałam zwykłej suszarki 'kobieca linia' mając zimny nawiew i dwa poziomy ciepła, miała duży i sympatyczny dyfuzor. Ale pod choinkę dostałam Babyliss ipro2200 3 temperatury, 3 nawiewy, technologia jonowo-ceramiczna. Dyfuzor gigant z wielkimi zębiskami długimi chyba na 15cm, ktory be zobaw mozna pakowac w walizke, bo ma miekkie te zabki, wiec się nie połamią
![]() Wrazenia? Wow. Myslałam, ze mam dobra suszarke, ale teraz widze różnicę! Zero puchu. Włosy miekkie, gładkie i błyszczace o 100% wiecej niz po poprzedniej suszarce. Po wysuszeniu dyfuzorem to mam mega skręt. Włosy z długosci do ramion robią się ledwo za ucho i skrecaja w ładne fale. Trzymaja cały dzien bez skazy a na drugi dzien po reanimacji moge dalej chodizc w falowanych włosach! Jak włosy rozczesze i nałoze prostujace mleckzo i wysusze przeczesujac grzebieniem to mam idealnie proste. No czego chciec wiecej? Cud a nie suszarka! A co do tego jak uzywam dyfuzora- po wygnieceniu włosków z wody, wgnieceniu balsamu b/s joanna miod i mleko, odcisneiciu recznikiem, nałozeniu pianki, zbieram włosy do miseckzi dyfuzora i właczam suszarkę ![]() Kiedys miałam całkiem proste włosy, to dyfuzor nie był w stanie uczynic z nich loków. Ale od urodzenia dziecka, gdy diametralnie zmieniła się ich struktura, to po dyfuzorze sa bardzo mocne skreto-fale a jak schna same to fale. Ale za duzo nie moge powiedziec, bo mam wiekszy skret wraz z długoscią, a wczesniej nosiłam bardzo krotkie włosy.
![]() |
#148 | |
|
Cytat:
By osiągnąć faną objętość, trzeba paru prób z dyfuzorem. Możesz pochylać głowę i suszyć od dołu, a potem podnosić się i suszyć już w pionie. Powinien wyjśc fajny efekt. Więcej o suszeniu dyfuzorem znajdziesz też w FAQ (link w moim podpisie).
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
aha to dzięki serdeczne i widzę ceń szansy na fryzurę jak tylko opanuję to urządzenie
![]() Teraz tymbardziej nie mogę doczekać się listonosza ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Szykuję się na wizytę u fryzjera - będę miała robioną trwałą. Moje włosy są naturalnie bardzo podatne na kręcenie, ale trzeba im pomagać. W związku z tym podjęłam też decyzję o kupnie porządnej suszarki z dyfuzorem. Czy mogłybyście mi doradzić, która suszarka ma lepszy dyfuzor jeśli chodzi o tworzenie loków (linki poniżej) i sama w sobie jest warta kupienia? Nie mogę się zdecydować...bo się na tym kompletnie nie znam ![]() http://allegro.pl/suszarka-do-wlosow...422392650.html http://allegro.pl/remington-suszarka...434822332.html dziękuję z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.