![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Nie ma sensu studiować byle czego z braku laku i byle gdzie, np. po kiepsko zdanej maturze zaczynać pedagogikę na niepublicznej uczelni, gdzie wynosi się jedynie papierek, a nie wiedzę czy umiejętność uczenia się. Wtedy owszem duża szansa na karierę na kasie w markecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Mam nadzieje ze mnie nie zamkną za to, że w cv nie napisałam co trzeba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2373 |
Zadomowienie
|
Do Rarita:
ja uważam że trudne/kryzysowe sytuacje wymagają szczególnych rozwiązań, dlatego myślę że dobrze zrobiłaś. Zbyt często człowiek traci szansę przez za wysokie kwalifikacje-trzeba sobie dać szanse. Ja jak szukałam pracy miałam 3 wersje cv i w zależności od stanowiska na które aplikowałam oraz wymagań wysyłałam najbardziej odpowiednie. Jedyne na co trzeba uważać to żeby trzymać się zmienionej wersji na rozmowie-co ułatwia archiwizowanie rozesłanych cv-ek ![]()
![]() |
#2374 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki
![]() ![]() ja mam umowę do końca czerwca...jak mi nie przedłuża to polegnę z kretesem ![]() teraz marzy mi się , żeby mój TŻ dostał jakąś pracę... ![]() mi nic nie potrzeba...ja chce żeby on był w końcu zadowolony ![]() tak mało(a może dużo)potrzeba do szczęścia ![]()
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zresztą nie mając pracy ma się wiele ograniczeń... ![]() mam nadzieje że szybko cos znajdziesz... ![]()
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2377 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no pięknie!!! ![]() ciesze się ![]() trzymam kciuki ![]() oby i do mojego TŻ-ta sie odezwali ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2379 |
Wtajemniczenie
|
witajcie, jestem nowa w tym watu, ale uzywajac wyszukiwarki (tak jestem ta z nielicznych ktore kozystaja z tej magicznej opcji) trafilam tutaj
![]() Byla, gdzies mowa o pracy w formie hostessy, czy sa tu jakies osoby z doświadczeniem ? ![]()
![]() |
#2380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może za wcześnie się cieszę, bo już kiedyś miałam taką sytuację, ze miałam mieć prace a jak przyszło co do czego to był zonk ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2381 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() musi być dobrze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2382 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Mojemu TŻowi należy się wieeelgachny medal za znoszenie moich humorów, nastrojów, krzyków, dołów, łez, zwątpienia... Jest niesamowity ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zarejestrowana jestem jako bezrobotna, wiec bede musiala tam isc i sie zglosic,czy moze on sam zadzwoni do PUP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to wtedy wpadne, bo przeciez dalam to cv ze srednim... Troche sie glupio z tym czuje ![]() Nigdy w takiej sprawie nie klamalam. Po co mam sciemniac, ze mam nizsze wyksztalcenie, hmm po prostu sie balam, ze nie dadza znac i dalej bede siedziec w domu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2384 | |
BAN stały
|
Cytat:
dlaczego sadzisz,że to moja wina?szukam i co nikt się nie odzywa.To moja wina,że wolą przyjmować osoby uczące się,a nie takie co edukacje już skończyły? skoro gdzie tylko idę,to chcą przyjmować osoby do pracy tylko studiujące? to moja wina,że nie stać mnie na studia? an dzienne nie mogę iść bo muszę zarabiać,żeby się jakoś utrzymać u rodziców.A studia kosztują. wadercia ja raz pracowałam jako hostessa/promotorka 8 dni po 8 godzin,i ostatnio dostałam propozycje pracy na 3 tygodnie również jako hostessa praca 4 dni w tygodniu 2 dni po 11 godzin i 2 dni po 5 godzin,jestem troszkę przerażona żeby stać 11 godzin,no ale zobaczymy ... chciałabym już mieć stałą pracę,a nie ciągle tylko dorywczą ![]() Ale jedyne co mnie pociesza w tej pracy to to,że dobrze płacą teraz dostane 9 zł na ręke,a gdy pracowałam pierwszy raz miałam 10 zł na ręke ![]() Edytowane przez taka Ona 20 Czas edycji: 2010-01-29 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2386 |
BAN stały
|
titina
od poniedziałku od piątku? czy tylko w weekendy? ale i tak Cię podziwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponieważ promocje były codziennie a ja byłam odpowiedzialna za stoisko musiałam być w pracy non stop z tym że mogłam się kręcić po hipermarkecie cały dzień ![]() Wcześniej jako hostessa często brałam promocje na 12 godzin ponieważ mieszkałam 40 km od hipermarketu i żeby dojechać na 8 rano musiałam o 5 już wychodzić. Nie opłacało mi się brać pół dnia bo dojazdy za drogo kosztowały więc wolałam 12 godzin co drugi dzień.
![]() |
![]() |
#2388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A przy okazji-jeżeli sama sobie znalazłaś pracę bez pomocy PUP-u i przysługuje ci jeszcze płatny zasiłek dla bezrobotnych to przy wyrejestrowywaniu się dopytaj o zasiłek aktywizacyjny, który ci przysługuje w tej sytuacji ![]()
![]() |
![]() |
#2389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Co do umowy to raczej bede miala umowe na zlecenie eh:/ No coz...szukac i tak bede czegos innego ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2390 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeżeli chcesz się kształcić, to możesz iść na zaoczne albo chociażby do szkoły policealnej, z dziennymi też byś pewnie dała radę, ja utrzymuję się sama, chociaż nie pracuję ale mam stypendium - czasem jest ciężko ale wolę coś robić niż siedzieć i czekać aż ktoś się zlituje i mnie zatrudni zamiast osoby wykształconej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2391 |
Wtajemniczenie
|
to zależy od miejsca zamieszkania. Jeśli mieszka się w mieście gdzie jest możliwość studiowania to da się pogodzić nawet pracę ze studiami dziennymi. Ostatnio pojawiają sie możliwości studiowania wieczorowo i zaocznie za free bo UE za to placi...czyli jak się chce to można.
No ale niestety, w mniejszych miastach czy wioskach jest zdecydowanie trudniej
![]() |
#2392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taka Ona 20 Skoro i tak nie możesz zacząć pracy to dlaczego nie zaczniesz studiów? Na pewno byłoby to lepsze niż siedzenie w domu i szukanie pracy bez rezultatów... btw, mogę zapytać jakie masz wykształcenie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2393 |
Wtajemniczenie
|
no to na pocieszenie demotywator!!!
http://mainhg.demotywatory.pl/upload...by_Jacwing.jpg
![]() |
#2394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2395 |
BAN stały
|
mam średnie wykształcenie ( miałam nie dawno egzaminy )w maju mature zdaję,nie miałam jej zdawać bo mam problem z matma ale spróbuje.
Tzn. ja zawsze jakąś prace załapie,ale jest to tylko praca dorywacza. Rodzice mi mówią,że w moim wieku już dawno powinnam mieć pracę stałą. Napiszcie mi czy pracę hostessy moge wpisac w cv? pracowałam nie dawno tylko tydzień,teraz będe pracowała ponad miesiąc Na studia dzienne nie mogę iść,ponieważ chciałabym iść na swóje mieszkanie. A pracodawcy często wymagają odemnie prace od poniedziału do piątku. Szkoda tylko,że dorywczo ![]() jestem również zarejestrowana w PUP,ale mi rodzina mówi,że nie muszę się wyrejestrować skoro dostaje umowę o pracę i to tylko praca dorywcza,nie pobieram zasiłku. Edytowane przez taka Ona 20 Czas edycji: 2010-01-30 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jasne ,że możesz ![]() Tak jak już wspomniała ratta, spora część pracodawców poszukuje na swoje stanowiska studentów i fakt ten to jedynie przejaw zimnej kalkulacji ![]() ![]() Z kolei dla jednego rekrutera brak doświadczenia zawodowego ubiegającego się o zatrudnienie będzie główną przyczyną odrzucenia jego kandydatury już na wstępie rekrutacji, natomiast inny rekruter dojrzy w nim idealnego kandydata do wyszkolenia, pozbawionego uprzedzeń i zbędnych nawyków. Edytowane przez milka894 Czas edycji: 2010-01-30 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 |
BAN stały
|
milka894
to nie jest moja pierwsza praca,pracowałam wcześniej na produkcji titina to super ![]() zawsze więcej do wpisania w cv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
To klamanie w CV odnosnie wyksztalcenia jest dla mnie bardzo dziwne - zwlaszcza w strone redukcji pewnych kwalifikacji.
Myslalam niedawno, ze jest kryzys na rynku pracy, ze bede jej szukala dlugo i bez rezultatow. Jednak to wlasnie wyksztalcenie pomoglo mi w znalezieniu czegos naprawde fajnego !! Nie wiem, jakich wy zajec szukacie po skonczeniu studiow, ale mam nadzieje, ze nie tylko pracy w marketach na kasach itp, bo nie po to meczylyscie sie 5 lat, zeby to robic!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2400 |
Raczkowanie
|
No wiesz jak ktoś rok szuka pracy to go troszkę dobija nie???Aaaa mam wyższe...
Więc chwyta się wszystkich sposobów. Ja we środe ide na szkolenie i się zobaczy czy podpisze umowę czy nie ![]() Już sama nie wiem, przecież żadna praca nie hańbi, więc może warto spróbować, miesiąc się pomęczyć, hmmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.